Menu Close

Най-добрите будилници

Спящите често зависят от будилниците, за да ги събудят в точното време, за да не закъснеят за работа, училище или други задължения. Някои използват функцията за аларма на телефоните си вместо самостоятелни будилници, но отделните будилници са популярна опция с отделни предимства. В допълнение към съобщаването на времето и събуждането ви, съвременните будилници имат и други функции, като взаимодействие с вашето мобилно устройство или проектиране на времето на стената.

Самостоятелният будилник може да има предимство пред алармените приложения на смартфоните по редица причини. Смята се, че синята светлина, излъчвана от смартфоните, затруднява заспиването и съня. Поради тази причина специалистите често препоръчват да държите електрониката далеч от пространството за сън. Освен това, ако смартфонът ви е близо до леглото, по-вероятно е да го проверите, вместо да си почивате.

Ще разгледаме нашите избор за най-добрите самостоятелни будилници, преди да проучим ключови фактори, които да вземем предвид при пазаруване.

Най-добрите будилници

информация за продукта

Philips SmartSleep осветление за заспиване и събуждане (HF3650 / 60)

Най-доброто като цяло

Philips SmartSleep осветление за заспиване и събуждане (HF3650 / 60)

За кого е най-добре:
 • Тези, които предпочитат да бъдат нежно събудени
 • Спящи, които обичат да се събуждат с естествени шумове
 • Хора, които не искат ярък часовник до леглото си
Акценти:

Светлината за събуждане Philips SmartSleep симулира залез и изгрев, за да помогне на потребителите да заспят и да се събудят по-естествено.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips

С множество функции и настройки, Philips SmartSleep Wake-Up Light е гъвкава опция, която траверсите могат да персонализират, за да отговорят на техните нужди и предпочитания.

Тази аларма използва светлина с 20 персонализирани настройки за яркост. Той може да служи като лампа за четене или нощна лампа, освен че е будилник. Той предлага симулация на залез и изгрев за постепенно затъмняване или озаряване и имитира вариации на естествената светлина.

Тъй като дисплеят затъмнява автоматично, светлината от времето не трябва да бъде толкова натрапчива през нощта. Освен това собствениците могат да се насладят на вградено FM радио.

Налични са пет опции за звук за алармата, включително естествени шумове. Опцията за отлагане с докосване позволява на потребителите да спят за няколко минути, ако е необходимо.

Светлината за събуждане Philips SmartSleep отговаря на условията за 90-дневна политика за връщане на Philips. Покрива се с 2-годишна гаранция.

Цифров будилник RCA

Най-ценно

Цифров будилник RCA

Опции за събуждане:  Beeping

За кого е най-добре:
 • Купувачи с ограничен бюджет
 • Тези, които искат успокоение за резервно копие на батерията
 • Траверси, които предпочитат по-голям дисплей на времето
Акценти:

Простият дизайн и големият екран на RCA Digital Alarm Clock улесняват четенето, а резервната батерия осигурява допълнително спокойствие.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за RCA продукти

Цифровият будилник RCA е бюджетен вариант с прост дизайн. Той няма толкова много възможности, колкото някои по-скъпи будилници, но има достатъчно функции, за да задоволи нуждите на повечето спящи.

Големият 1,4-инчов дисплей улеснява четенето на времето, докато две настройки за яркост позволяват на потребителите да избират правилното ниво на светлина за своето пространство за сън. Алармата издава звуков сигнал, който траверсите могат да спрат, като натиснат широк бутон за отлагане в горната част на устройството. Ако решите да използвате резервното зареждане на батерията на будилника, алармата ще продължи да звучи, ако захранването спре. Времето обаче няма да се показва без продължително променливотоково захранване.

Цифровият будилник RCA отговаря на условията за 30-дневната политика на Amazon за връщане. Предлага се и с 1-годишна ограничена гаранция, която предпазва от дефекти в материалите и изработката.

Американски часовник за цял живот

Най-доброто за хора с увредено зрение

Американски часовник за цял живот

Опции за събуждане:  звънец

За кого е най-добре:
 • Потребители със зрителни увреждания
 • Възрастни индивиди
 • Тези, които се нуждаят от множество аларми в рамките на един ден
Акценти:

Американският часовник за целия живот показва датата, часа и деня от седмицата на голям, осветеен дисплей, за да помогне на възрастните хора и тези със зрителни увреждания да проследяват по-лесно времето.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на American Lifetime

Изтъкнатият дисплей на американския Lifetime Day Clock е с размери 6,3 инча на 4,8 инча или 8 инча по диагонал. Големият екран с висока разделителна способност с подсветка може да помогне на хората с увредено зрение и тези, които планират да отдалечат часовника по-лесно, казват времето по-лесно.

Въпреки че големият формат може да бъде от полза за хората със зрителни увреждания, подробната информация може също да помогне на възрастните хора и тези със загуба на паметта. Вместо да изброява само часа, американският часовник за цял живот също показва деня от седмицата и датата. Месецът и денят са изписани, за да се избегне потенциално объркване.

Американският Lifetime Day Clock е проектиран за бърза и лесна настройка. Потребителите могат да избират между бял и жълт дисплей. Настройките включват осем езикови опции. Аларма може да се настрои за делнични дни, почивни дни или всеки ден.

Предлагат се пет опции за аларма. Четири от опциите включват напомняния за лекарства, докато едната е основна аларма. Алармата е настроена да звъни за една минута, но потребителите могат да я изключат, като натиснат някой от бутоните на часовника. Предлагат се четири цветови опции и клиентите могат да закупят избрани цветове в два пакета.

Допълнителни почасови предупреждения за всеки изминал час. Може да се настрои на звънене 24 часа в денонощието или изключително между часовете от 9 до 18 ч. Функцията за автоматично затъмняване намалява яркостта между 19 ч. И 7 ч. Вътрешен часовник позволява на американския часовник за цял живот да се нулира в случай на прекъсване на електрозахранването.

Американският Lifetime Day Clock се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите и 1-годишна гаранция.

Дървен будилник Lemnos Riki

Най-добър аналогов будилник

Дървен будилник Lemnos Riki

Опции за събуждане:  звънец

За кого е най-добре:
 • Хора, които искат традиционен часовник
 • Тези, които предпочитат минималистичен външен вид
 • Траверси, които смятат, че светлината на цифровия дисплей е разрушителна
Акценти:

Дървеният будилник Lemnos Riki има рамка от бук с опционален светлинен дисплей.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Lemnos

Дървеният будилник Lemnos Riki е аналогов модел с класически външен вид, който отговаря както на традиционната, така и на минималистичната естетика. Произведен в Япония, той има рационализиран външен вид, съставен от висококачествени материали.

Този кръгъл часовник е с размери 5,16 инча на 5,08 инча на 2,8 инча. Екстериорът е направен от буково дърво, което има светъл, естествен цвят. Големите цифри улесняват четенето на часовника. За да проверят часа през нощта, собствениците могат да натиснат бутона отгоре, за да го осветят.

Звук, подобен на камбана, служи като аларма. Ако изберете да натиснете бутона за отлагане, алармата се повтаря след пет минути.

Дървеният будилник Lemnos Riki изисква 1 AA батерия за работа. Когато е закупен чрез Amazon, този будилник отговаря на условията за 30-дневна политика за връщане.

Будилник Sonic Bomb с шейкър за легло

Най-добър изключително силен за дълбоки спящи

Будилник Sonic Bomb с шейкър за легло

Опции за събуждане:  Вибриращи, мигащи светлини, бипкане

За кого е най-добре:
 • Дълбоки траверси
 • Спящи, които споделят легло с партньор
 • Тези, които са глухи или с увреден слух
Акценти:

Будилникът Sonic Bomb с шейкър за легло включва аларма от 113 децибела и шейкър от 12 волта, за да събуди дълбоките траверси.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите Sonic Alert

Поради гъвкавите си настройки, будилникът Sonic Bomb with Bed Shaker може да бъде изключително силен или практически безшумен. Въпреки че би трябвало да може да събуди дълбоки траверси, може да бъде и достатъчно фин, за да събуди само един партньор, който споделя легло.

Този цифров будилник предоставя множество опции за потребителите. Функцията на димера ви позволява да зададете нивото на яркост на дисплея, което смятате за подходящо за вашето пространство за сън. Алармата може да достигне изключително силни 113 децибела, въпреки че контролите на силата на звука ви позволяват да изберете по-тиха опция, ако предпочитате. Когато алармата се изключи, светлините също мигат, за да привлекат вниманието ви. Резервната батерия ви помага да се събудите навреме.

Можете да зададете множество аларми, ако вие и вашият партньор се събуждате по различно време. Функцията за отлагане е програмируема между 1 и 30 минути, което ви позволява да изберете времето между напомнянията за аларма.

В допълнение към будилника с покупката идва и 12-волтов шейкър за легло. Това устройство се свързва с будилника и е проектирано да бъде поставено под възглавницата или матрака. В определеното време се разклаща. Тъй като можете да използвате клатачката на леглото, без да звучи алармата, това може да не притеснява партньора ви толкова, колкото слухова аларма.

Предлагат се седем цветови опции. Когато купувате Sonic Bomb Alarm Clock with Bed Shaker от Amazon, се прилага 30-дневна политика за връщане. Будилникът се предлага и с 1-годишна ограничена гаранция, която покрива дефекти в материалите и изработката.

Най-добрият будилник с таванна проекция

Проекционно радио с часовник PICTEK

Опции за събуждане:  Опции за звук

За кого е най-добре:
 • Спящи, които обичат да проверяват времето през цялата нощ
 • Тези, които обичат да слушат радиото в леглото
 • Хората, които искат да зареждат своя смартфон близо до тях през нощта
Акценти:

PICTEK Projection Digital Clock Radio включва проекция на време на стена или таван, вградено радио и USB порт за зареждане на телефона.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на PICTEK

PICTEK Projection Digital Clock Radio има много от функциите, които бихте очаквали от висококачествен цифров часовник, в допълнение към проектирането на времето на стената или тавана. Прожекционното устройство на часовника може да бъде позиционирано според вашите предпочитания.

Голям извит LED екран също показва времето. Опциите за яркост както на екрана, така и на проекцията ви дават по-голям контрол върху количеството излъчвана светлина.

Предлагат се множество опции за звук на аларма, с три настройки за сила на звука и функция за отлагане. Двойните аларми ви позволяват да зададете отделно време за събуждане за вас и вашия партньор.

PICTEK Projection Digital Clock Radio има вградено FM радио и можете да програмирате до 15 предварително зададени канала. Ако искате да заспите при слушане, просто настройте таймера за заспиване на радиото да се изключва автоматично. USB порт на часовника може да се използва за зареждане на телефона ви.

Ако захранването изчезне, вградената батерия позволява на часовника да запомня настройките за времето и алармата, така че да не се налага да ги нулирате, но устройството трябва да бъде включено, за да функционира напълно.

PICTEK Projection Digital Clock Radio отговаря на условията за 30-дневна политика на Amazon за връщане.

Как да изберем будилник

Въпреки че будилникът може да изглежда като сравнително проста покупка, ще трябва да вземете предвид няколко фактора, за да намерите идеалния будилник за вас. Има различни видове будилници, които трябва да имате предвид и някои функции може да са по-важни за вас от другите. Ще разделим различните видове будилници и какво да имате предвид, докато пазарувате.

Какво да имате предвид при закупуването на будилник

Въз основа на вашите лични нужди, някои от следните фактори вероятно ще бъдат важни за определяне коя опция за будилник е подходяща за вас.

Стилове на събуждане
Докато повечето купувачи веднага се сещат за будилници, които издават шум, за да ви събудят, има и други опции, включително такива, които вибрират или светват. Дори между будилниците, които разчитат на звука, има богат избор. Изборът на звук може да включва звуков сигнал, звуци от природата или музика, а силата на звука може да се регулира или не.

Резервно копие на батерията
Някои будилници имат резервно копие на батерията, което може да ви бъде полезно, ако захранването ви спре. Обикновено резервното копие на батерията гарантира, че алармата продължава да звучи, дори часовникът да не е свързан към източник на захранване. Някои резервни копия на батериите позволяват на часовниците автоматично да поддържат правилното време, когато се възстанови захранването, така че да не се налага да ги нулирате.

Стойност
Стойността се определя от повече от цената. Функциите, удобството, достъпността, качеството и вашите лични нужди и предпочитания могат да допринесат. Когато вземете предвид тези фактори, алармен часовник на ниски цени, който просто показва времето и се събужда, можете да осигурите по-ниска стойност от по-скъпия модел с по-полезни функции. Ако обаче искате или имате само основите, допълнителните функции могат да добавят разходи, без да увеличават стойността на продукта за вас.

Интелигентни функции
Новите будилници често имат интелигентни функции, които позволяват интеграция с приложенията на Amazon за Alexa, Google Home или смартфони. Интелигентните функции може да са удобни за технически подковани потребители и много от тези функции позволяват контрол без ръце. Възможно е да можете да осъществите обаждане, да включите осветлението или да промените стайната температура чрез вашия будилник, ако е интегриран с друга интелигентна технология.

Дисплей 
Външният вид на дисплея може да повлияе колко лесно се чете и дали пречи на съня ви или не. Големите, ярки дисплеи могат да улеснят бързото определяне на часа, но ярките светлини също могат да нарушат съня. Поради това някои будилници могат да се регулират. Светлината на дисплея също може да представлява проблем, тъй като се смята, че синята светлина влияе негативно на съня.

Други функции
Будилниците могат да имат други функции, като радиостанции, USB портове, светлини и регулируемост. Наличните функции ще зависят от модела, който обмисляте. Ако има конкретна функция, която ви интересува, описанието на продукта трябва да ви уведоми дали е включена. Сравняването на функциите между опциите също може да ви помогне да стесните избора си.

Какъв тип будилник да избера?

Подходящият за вас тип будилник зависи от вашите нужди, предпочитания, стил на сън и бюджет. Всеки тип будилник има различни предимства, които могат да му дадат предимство, но нито един сорт не е идеален за всички траверси.

Цифрови будилници : Цифровите будилници показват времето през осветен екран. Те обикновено улесняват определянето на часа, но излъчват светлина, която някои траверси могат да намерят за разрушителни.

Аналогови будилници : Аналоговите будилници обикновено съдържат зъбни колела, които движат стрелката за минута и час около циферблата на часовника. Въпреки че те имат традиционен вид, някои хора се радват и обикновено не излъчват светлина, като казват, че времето може да изисква малко повече усилия.

Светлини за събуждане при изгрев : Светлината за събуждане при изгрев обикновено светва постепенно, за да симулира изгрева и да ви събуди по-нежно и естествено. Много от тях имат и аларми, които да ви гарантират, че ще се събудите в предвиденото време.

Прожекционни будилници : Прожекционните будилници проектират времето върху тавана или стената, за да улеснят виждането, без да се преобръщат в леглото. Повечето имат традиционни алармени звуци.

Будилници с вибрации / треперене: Будилниците, предназначени да вибрират или разклащат, разчитат на физическо движение, а не на звук, въпреки че някои имат и слухови аларми. Будилникът, който се тресе, може да е подходящ вариант за дълбоки траверси, които са в състояние да игнорират дори най-силните звуци. Може да е от полза и за двойки с различно време на събуждане, тъй като може да се постави за насочване само към едно лице.

Често задавани въпроси относно будилниците

С толкова много възможности за избор, вземането на решение за нов будилник може да бъде трудно. Разбиваме повече съображения за купувачите, за да им помогнем да вземат информирано решение.

Как да настроя будилника си?

Всеки будилник има своя собствена процедура, която трябва да следвате, за да настроите времето за събуждане. Инструкциите, приложени към вашето устройство, ще обяснят този процес. Обикновено ще трябва да натиснете серия от бутони, за да зададете предпочитанията за време и аларма.

Как работят алармените светлини Sunrise?

Алармените светлини на изгрева постепенно се увеличават в яркост, симулирайки естествения изгрев. Докато само светлината може да събуди спящите, много от тях също имат алармени звуци като допълнителен слой за защита срещу преспиване.

По-добър ли е будилникът от алармата за смартфон?

Будилниците и алармите за смартфони имат различни предимства и кой от тях е по-добър, зависи от вашите нужди и предпочитания.

Много експерти смятат, че е най-добре да държите устройства като смартфони далеч от пространството за сън, тъй като те могат да светят или да се окажат разсейващи, така че будилниците са логично решение. Будилниците често имат допълнителни функции, от които трапезите могат да се възползват, като например прогноза на времето, вибрация или симулация на изгрев.

Въпреки това, алармите за смартфони обикновено се настройват лесно, което може да е важно, ако времето за събуждане варира от ден на ден. Освен това не е нужно да се притеснявате за прекъсване на захранването с нулиране на часовника и изтриване на настройките на алармата. Докато телефонът ви е зареден, алармата трябва да работи по време на прекъсване на електрозахранването.

Може ли светлината от будилниците да наруши съня?

Някои траверси намират светлината от будилниците за разрушителна, поради което много часовници имат димируеми дисплеи. Намаляването на настройката за яркост ограничава изходната светлина, така че може да я забележите по-малко. Все пак може да предпочетете да избягвате будилниците със синя светлина, тъй като тя е по-пряко свързана с нарушаване на съня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *