Menu Close

Най-добрите двупап машини

Терапията с положително налягане в дихателните пътища (PAP) е едно от най-често срещаните лечения за сънна апнея, дихателно разстройство, което засяга милиони американци. Въпреки че непрекъснатото лечение с положително налягане в дихателните пътища (CPAP) е най-често срещаната форма, съществуват и други видове машини с PAP. Автоматичните машини с положително налягане в дихателните пътища (APAP) автоматично регулират количеството въздушно налягане в зависимост от нуждите на потребителя, докато двустепенните машини за положително налягане в дихателните пътища (BiPAP или BPAP) имат отделни настройки за въздушно налягане за вдишване и издишване.

Третирането с BiPAP, както и всички лечения с PAP, използва сгъстен въздух, за да поддържа дихателните пътища на потребителя отворени по време на сън. Тъй като налягането на въздуха намалява при издишване, много хора намират машините BiPAP по-лесни за използване от машините CPAP. Разликата в налягането на въздуха също насърчава потребителя да диша, така че BiPAP машина може да се използва подобно на вентилатор за условия, различни от сънна апнея.

Закупуването на подходящата машина BiPAP е важно за здравето на потребителя, но цената и сложността могат да направят покупката едновременно стресираща и объркваща. За щастие всички фактори, които човек трябва да вземе предвид преди покупката, могат да бъдат разделени на няколко директни категории. На пазара има и няколко машини BiPAP, които стоят над останалите. Обучавайки се за това какво да търсите в BiPAP машина, е много по-лесно да намерите подходящия за вашите нужди.

Най-добрите машини BiPAP

информация за продукта

ResMed Aircurve 10

Най-доброто като цяло

ResMed Aircurve 10

Цена:  $ 2495

За кого е най-добре:
 • Хора, които искат да проследят отблизо своите данни BiPAP
 • Клиенти, които търсят BiPAP машина с разширени функции
 • Всеки, който намира заспиването трудно дори с настройки на рампата
Акценти:
 • Вграден отоплителен овлажнител
 • Разширено проследяване на данни чрез приложение
 • Автоматичната настройка на рампата разпознава кога сте заспали

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите ResMed

Aircurve 10, произведен от ResMed, съчетава солидна производителност с усъвършенствани функции като проследяване на данни, автоматична рампа и отопляем овлажнител. Със своя лесен за използване дизайн и способността да се прави разлика между обструктивна сънна апнея и централна сънна апнея, Aircurve 10 трябва да се хареса на широк кръг потребители на BiPAP.

Много потребители на BiPAP се борят да заспят дори когато използват настройки на рампата, проблем, който може да бъде облекчен от функцията за автоматична рампа на Aircurve. Сензорите автоматично разпознават кога потребителят заспива, позволявайки на машината да предложи правилните настройки на въздушното налягане в точното време. Потребителите могат да проследяват данните си и да гарантират тяхната ефикасност, като използват базираното в облак приложение AirView в облака, което предоставя данни за всичко – от нивата на влажност до качеството на съня в лесен за разбиране формат.

Приложението AirView може да се използва и за регулиране на функциите за контрол на климата на Aircurve. Както нивата на температурата, така и на влажността могат да бъдат настроени на автоматични или индивидуално регулирани. Фокусът на машината върху комфорта продължава със способността му да регулира налягането в зависимост от вашите нужди от всеки момент, като гарантира, че получавате достатъчно въздушно налягане без дискомфорт.

Aircurve 10 е проектиран с преден екран, който автоматично затъмнява, когато изключите осветлението на спалнята си. Той има диапазон на налягане от 3 до 25 cm H2O и работи средно 27 децибела, сравним с шумолещите листа. ResMed стои зад машината си с 2-годишна гаранция на производителя, която покрива производствени дефекти и други недостатъци.

Phillips Respironics DreamStation BiPAP

Най-ценно

Phillips Respironics DreamStation BiPAP

Цена:  $ 1798

За кого е най-добре:
 • Хора, които се притесняват от звука на BiPAP машина
 • Клиенти, които търсят интегриран контрол на климата
 • Всеки с ограничен бюджет, който търси богата на функции машина BiPAP
Акценти:
 • Тихо изпълнение
 • Вграден отоплителен овлажнител и отопляеми тръби
 • Гъвкаво налягане за комфорт при издишване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips Respironics

Машината Phillips Respironics DreamStation BiPAP има редица усъвършенствани функции – включително интегриран отоплителен овлажнител, отопляеми тръби и гъвкава настройка на налягането – на по-ниска цена от много богати на функции конкуренти. Това е и една от най-тихите BiPAP машини на пазара, достигайки до наистина тихи шепот 25,8 dBA. Тези качества трябва да направят DreamStation привлекателен избор за потребители на BiPAP с ограничен бюджет.

DreamStation BiPAP машината включва всички функции, които бихте очаквали от BiPAP машина в своя ценови диапазон, включително настройки на рампата (до 45 минути на стъпки от 5 минути), събиране на данни както на машината, така и на SD карта и автоматична компенсация на височината. Допълнителните функции на машината обаче я отличават от конкурентите на подобна цена.

Клиентите, които търсят пълен набор от функции за контрол на климата, вероятно ще бъдат доволни от вградения отоплителен овлажнител и отопляеми тръби на Dreamstation BiPAP. Машината Dreamstation BiPAP включва също настройката на Phillips Respironics „Flex comfort“, която автоматично регулира налягането при издишване до най-ниската ефективна настройка. Тази настройка е предназначена да осигури облекчение за хората, които се борят с по-високо налягане при издишване.

Машината Dreamstation BiPAP има преден екран и лъскава бяла обвивка. Той има диапазон на налягане от 4 до 25 cm H2O и се предлага с 2-годишна гаранция на производителя, покриваща производствени дефекти и недостатъци.

Как да изберем машина BiPAP

Като се имат предвид разходите и значението им за здравето на потребителя, машините BiPAP могат да бъдат нелека покупка за много хора. Купуването на такъв обаче е далеч по-малко стресиращо, когато разбирате как функционират и знаете какво да търсите.

Въпреки своята сложност, машините BiPAP често са доста сходни. Техните различия могат да бъдат разделени на важни категории, което улеснява избора между тях. Процесът на закупуване също може да изглежда смущаващ, но търговците на дребно на BiPAP – както онлайн, така и тухлените – разполагат със системи, които улесняват процеса на вземане на решения за техните клиенти.

Какво да имате предвид при закупуване на BiPAP машина

Изучаването на BiPAP машини може да бъде поразително, независимо дали сте нов в PAP лечението или не. Ще разделим най-важните съображения, за да рационализираме информацията и да ви улесним в намирането на подходящата машина BiPAP. Отделните категории може да са повече или по-малко важни за вас в зависимост от вашите нужди, но всяка заслужава вашето внимание преди да направите покупка.

Препоръки на
лекаря BiPAP терапията е медицинско лечение, а препоръките и предписанието на Вашия лекар са най-важните фактори при избора на машина BiPAP. Те могат да препоръчат конкретна машина, да предоставят насоки относно функциите, които се изискват от вашето лечение, или по друг начин да ви насочат към това, което ще работи най-добре за вас. Ако имате въпроси относно коя машина BiPAP трябва да купите, Вашият лекар е в най-добрата позиция, за да Ви предостави персонализирани отговори.

Климатичен контрол
Въпреки че опциите за контрол на климата се считат за несъществена характеристика, те могат да премахнат някои от най-често срещаните странични ефекти на BiPAP. Овлажнителите добавят влага към въздуха под налягане, което предотвратява изсушаването на дихателните Ви пътища. Някои машини BiPAP имат вграден овлажнител, но наличните аксесоари за овлажнител са налични, ако избраната от вас машина не се предлага с такъв. Нагрятите тръби затоплят въздуха, което го прави по-удобен и подобрява способността му да остане овлажнен. Подобно на овлажнителите, отопляемите тръби също могат да бъдат закупени като отделен аксесоар.

Диапазон на налягането
За разлика от машините CPAP, които са склонни да варират от 4 до 20 cm H2O (мярка за въздушно налягане въз основа на сантиметри водно налягане), машините BiPAP обикновено имат диапазон на налягане от 4 до 25 cm H2O. Вашият лекар ще Ви посъветва за най-добрите настройки на налягането за Вашето лечение.

Опции за рампа
PAP лечението се изисква само когато спите и използването на BiPAP машина може да е неудобно, докато се опитвате да заспите. Настройките на рампата бавно увеличават въздушното налягане за определен период, като ви осигуряват достатъчно време за заспиване, преди да достигнете крайната си настройка за налягане.

Ниво на звук
Докато PAP машините имат репутацията на шумни, съвременните модели могат да бъдат „безшумни“. Всяка BiPAP машина има средно ниво на звука, измерено в децибели, а най-доброто варира от 25 до 30 dB – около нивото на шепот. Тъй като дори лекото хъркане е 40-50 dB, повечето машини BiPAP са сравнително тихи и е малко вероятно да притесняват всички, но най-леките траверси.

Проследяване на данни Проследяването на
данни има две цели за потребителите на BiPAP. Той не само позволява на вас и вашия здравен екип да очертаете ефективността на вашето лечение, но много доставчици на застраховки изискват от вас да докажете, че използвате вашия BiPAP апарат и се придържате към лечението. Повечето машини BiPAP имат вградена проследяване на данни, но можете да закупите аксесоар за проследяване на данни, ако изберете машина без тази функция.

Аксесоари
Машините BiPAP не се доставят с всичко необходимо за използването им. Потребителите на BiPAP трябва поне да купуват маска и шапки, които се сменят редовно. Филтрите BiPAP също трябва да се сменят няколко пъти в годината. Дали ще трябва да купувате други аксесоари зависи от вашите нужди и интегрираните функции на вашата BiPAP машина.

Уникални характеристики
Производителите на BiPAP разграничават своите машини с набор от уникални характеристики. Те обикновено не са от съществено значение, но могат да подобрят вашето лечение, като автоматично намалят яркостта на екрана, когато изключите осветлението, или като автоматично стартирате, когато дишате в маската си. Докато уникалните функции рядко са решаващият фактор при избора на BiPAP машина, струва си да ги имате предвид.

Цена
, варираща между 800 и 3000 долара, машините BiPAP са значително по-скъпи от машините CPAP (които обикновено струват между 350 и 1000 долара). Машините BiPAP изискват сензори, така че машината да може да настрои двете настройки на налягането до вашия дъх, а бързата промяна на налягането също изисква по-сложен дизайн. Както при всички медицински изделия, от решаващо значение е да закупите BiPAP машина, която отговаря на вашите нужди, а не по-неподходящ модел, който може да е по-евтин.

Гаранция
По-голямата част от BiPAP машините идват с гаранция, която покрива производствени дефекти или други недостатъци. Повечето имат 2-годишен срок, въпреки че някои производители подкрепят своя продукт с 3-годишна или дори 5-годишна гаранция. В допълнение към продължителността на срока, условията и условията на гаранция също варират при различните производители. Преди да изберете машина, проверете два пъти финия шрифт на гаранцията, за да се уверите, че работи за вас. Например най-добрите гаранции незабавно ще ви предоставят замяна, така че да не се налага да оставате без вашата BiPAP машина, докато те разследват иска.

Как да закупите BiPAP машина

Точно както изборът на машина BiPAP има както прилики, така и значителни разлики при избора на всяко друго скъпо устройство, процесът на покупка вероятно е познат и непознат в много отношения. Има четири етапа, през които трябва да преминете: получаване на рецепта, избор на машина и търговец, предоставяне на рецепта на търговеца и извършване на покупката. Трябва да се ориентирате и по други съображения, като застрахователно покритие и дали имате нужда от аксесоари BiPAP или не.

Изисква се рецепта
Всички машини за PAP, включително машини BiPAP, изискват официална рецепта от член на вашия здравен екип. Това важи за всички търговци на дребно на PAP, независимо дали са тухлени или онлайн. Закупуването при търговец на дребно изисква само предаване на вашата рецепта като в аптека, докато онлайн търговците ще ви накарат да качите или изпратите по факс рецептата си преди да направите покупка.

Препоръки на
лекарите Машините CPAP, BiPAP и APAP (автоматично положително налягане в дихателните пътища) имат много прилики, но разликите им правят избора между тях работа за вашия медицински екип. Ако Вашият лекар е предписал лечение с CPAP, не трябва да използвате машина BiPAP, освен ако не сте говорили с тях и те не са променили рецептата Ви. Вашият лекар може също да препоръча определен модел, аксесоари или функции. Ако имате притеснения или въпроси относно вашата рецепта или продуктите, препоръчани от вашия лекар, важно е да говорите с тях по тези въпроси, вместо да вземете решение сами.

Здравноосигурителна
застрахователно покритие на BiPAP машини може да бъде сложен въпрос. Не всички застрахователи покриват PAP машини, а тези, които покриват BiPAP машини, често изискват от пациентите да докажат, че CPAP терапията е неефективна (или противопоказана) за тях, преди да осигурят покритие. Повечето доставчици на застраховки също изискват от потребителите да сключват някакъв вид договор за наем с тях, вместо да притежават машината си направо, да плащат месечно на тяхната машина и да предоставят данни, доказващи, че се придържат към лечението. В зависимост от вашия доставчик на застраховка, финансово състояние и нужди, може да е по-лесно и по-рентабилно да закупите вашата BiPAP машина от джоба си. За да научите повече за покритието BiPAP на вашия доставчик, погледнете в категорията „трайно медицинско оборудване“ в литературата си за застрахователни обезщетения.

Аксесоари
CPAP аксесоарите обикновено са съвместими с BiPAP машини, а аксесоарите BiPAP могат да се продават като CPAP аксесоари. Всички потребители на BiPAP трябва да закупят маската и шапките си отделно от машината си, въпреки че и двата артикула се купуват заедно. Маските и шапките могат да варират драстично в цената, но повечето хора могат да намерят добър избор, който да работи добре с техния бюджет. Потребителите също трябва да сменят редовно филтъра на машината си BiPAP, както е посочено в инструкциите му. Другите аксесоари могат да бъдат повече или по-малко критични в зависимост от вашите нужди, характеристиките на вашата машина BiPAP и начина ви на живот. Когато вземате решение за аксесоари, имайте предвид, че някои се нуждаят от редовна подмяна или ежедневно почистване.

Къде да купя
Повечето хора купуват своята BiPAP машина от специалист по сън, магазин за тухли или хоросан или онлайн търговец на PAP устройства. Всички изискват официална рецепта от Вашия лекар и всеки има своите положителни и отрицателни страни. Специалистите по сън са склонни да имат най-високи цени и най-малък избор, но закупуването от вашия здравен екип може да позволи по-добър контрол върху лечението. Търговците на дребно ви позволяват да приберете новата си машина BiPAP веднага вкъщи, но техните цени и избор едва ли ще бъдат толкова добри, колкото онлайн търговците. От своя страна онлайн търговците са чудесен избор за сравнителни купувачи, но някои хора могат да бъдат отблъснати от допълнителните стъпки при подаване на рецепта и изчакване на доставката на машината им.

Какви аксесоари за BiPAP са ми необходими?

Наличен е широк спектър от аксесоари за BiPAP машини. Някои от тях са от съществено значение, като маската и шапките, които трябва да закупите, за да използвате вашия BiPAP. Други аксесоари, като елементи за контрол на климата или външни батерии, са несъществени покупки, които могат значително да подобрят вашето лечение. Тази категория включва също резервни части, като филтри и маркучи, както и външни елементи като удобни за маски възглавници и почистващи устройства.

Вземането на решение какви аксесоари да закупите трябва да включва предвид вашите нужди и бюджет. Ако имате някакви въпроси относно това какви аксесоари биха могли да работят най-добре за вас, вашият здравен екип е в най-добрата позиция да предостави отговори и съвети.

Аксесоар BiPAP Описание Разходи (приблизително)
Маски Всички потребители на BiPAP трябва да закупят маска, която да използват с тяхната машина. Изборът на правилната маска зависи от вашите нужди от лечение, форма на лицето, предпочитана позиция на сън и други фактори. За повече информация каква маска е подходяща за вас, говорете с вашия медицински екип. Маските също трябва да се сменят на всеки 3 до 6 месеца в зависимост от модела. $ 30 – $ 150
Шапки за глава Повечето маски BiPAP се доставят с шапки, но други видове шапки – включително подбрадници, за да се поддържа устата затворена – са на разположение за закупуване. Може да се наложи да експериментирате с различни видове шапки, преди да намерите удобен и ефективен. Шапките също трябва да се сменят, когато загубят своята еластичност, обикновено на всеки 6 месеца. $ 20 – $ 100
Маркуч Машините BiPAP се доставят с маркуча, използван за подаване на въздух под налягане към вашата маска. Тези маркучи може да се наложи да бъдат заменени с течение на времето и някои хора избират да купят нов маркуч с по-удобна форма или дължина. Предлагат се и отопляеми маркучи, които затоплят въздуха, преди да бъде доставен през вашата маска. $ 5- $ 70
Овлажнител Много машини BiPAP вече имат вградени овлажнители, за да помогнат на потребителите да избегнат изсушаването на дихателните пътища. Ако вашата машина няма овлажнител, можете да го закупите като аксесоар. Овлажнителите могат да бъдат отопляеми или неотопляеми, въпреки че отопляемите модели обикновено са по-скъпи и може да са по-големи. $ 100 – $ 250
Филтри Филтрите BiPAP улавят праха, пърхота на домашни любимци, полените и други частици, които иначе биха били изпратени във вашия дихателен път през цялата нощ. Филтрите могат да бъдат за многократна употреба или за еднократна употреба, въпреки че дори филтрите за многократна употреба трябва да се сменят редовно. Филтрите за еднократна употреба трябва да се сменят ежемесечно и повечето филтри за многократна употреба трябва да се почистват по подобен график. $ 5- $ 25
Външна батерия Външните батерии ви позволяват да използвате вашата BiPAP машина на места без достъп до изхода. Те могат да функционират и като резервни източници на захранване в случай на прекъсване на електрозахранването. Не всички машини BiPAP са съвместими с външна батерия, затова се консултирайте с производителя на вашето устройство, преди да закупите батерия. $ 200- $ 900
Чистачи PAP машините изискват много редовно почистване, за да останат хигиенни и ефективни. Продуктите, предлагани на пазара като CPAP почистващи препарати, обещават да направят почистването лесно чрез използването на UV светлина или озон (активиран кислород). FDA обаче не е одобрила никакви устройства за тази цел и споделя опасения относно безопасността и ефикасността на CPAP почистващите препарати. $ 300 – $ 400
CPAP възглавници Въпреки името си, възглавниците CPAP са еднакво полезни за потребителите на BiPAP. Тези възглавници са проектирани да осигуряват поддържащ комфорт, като същевременно осигуряват място за маска, което ги прави отличен избор за много хора, които се борят да се чувстват удобно, докато използват маска. Предлагат се различни дизайни за различни стилове маски и разнообразни пози за сън. $ 50 – $ 200

Често задавани въпроси за BiPAP машини

Закупуването на BiPAP машина може да бъде объркващ процес и може да имате допълнителни въпроси относно избора на подходящия модел за вашите нужди. Както при всички медицински решения, вашият здравен екип трябва да може да отговори на вашите въпроси и да отговори на вашите притеснения.

Какво представлява BiPAP машината и как работят?

Машините с двустепенно положително налягане в дихателните пътища (BiPAP или BPAP) поддържат дихателните пътища на потребителя отворени по време на сън чрез използване на въздух под налягане, с по-високи нива на налягане за вдишване и по-ниско ниво за издишване. Разликата между двете настройки може да подобри комфорта, но може да се използва и за насърчаване на нормалното дишане по същия начин като вентилатора. Машините BiPAP се използват от някои пациенти със сънна апнея, както и от някои хора с неврологични или белодробни заболявания.

Каква е разликата между CPAP и BiPAP?

Непрекъснатото положително налягане в дихателните пътища (CPAP) и BiPAP предлагат и двете форми на PAP терапия, но CPAP машините имат само една настройка на въздушното налягане вместо двете настройки на налягането, използвани от BiPAP машина. CPAP е основното лечение за обструктивна сънна апнея (OSA), докато BiPAP се използва като лечение за пациенти с OSA само когато лечението с CPAP се е оказало неефективно или е противопоказано. Ако Вашият лекар е предписал специфичен тип PAP лечение, е изключително важно да следвате предписанията му и да променяте Вашия PAP тип само под техния пряк съвет.

Колко струват машините BiPAP?

Машините BiPAP обикновено струват между 800 и 3000 долара. Това е значително по-високо от сравнима CPAP машина, тъй като BiPAP машините имат по-сложен дизайн с допълнителни сензори и настройки. Някои доставчици на застраховки осигуряват покритие за машини BiPAP, но тези, които често ограничават покритието до определени пациенти и може да изискват от потребителите да отдават машината си под наем, вместо да я купуват направо. Ако вашият доставчик на застраховка покрива машини BiPAP, термините обикновено се намират под „трайно медицинско оборудване“ в тяхната литература за покритие.

Предлагат ли се машини BiPAP с гаранции?

Почти всички машини BiPAP се доставят с гаранция на производителя, която покрива производствени дефекти и други недостатъци. Най-често срещаният срок е за 2 години, въпреки че някои производители предлагат 3-годишни и дори 5-годишни срокове. Важно е да прочетете финия шрифт на гаранцията на вашето устройство BiPAP, тъй като някои производители ще изискват да изпратите дефектната си машина за проверка, преди да ви предоставят замяна.

Как да купя BiPAP онлайн?

Машините BiPAP могат да бъдат закупени от онлайн търговците по същия начин като всеки друг продукт, но клиентите първо трябва да представят рецептата си по факс или като я качат на уебсайта на търговеца. Всеки търговец на дребно има своя собствена система, но повечето са лесни за навигация, дори и за хора, които не се смятат за технически разбиращи. Винаги трябва да проверявате отново системата за приемане на рецепти на търговеца на дребно, както и техните политики за поверителност, преди да решите да закупите от тях.

Как да почистя BiPAP?

Компонентите на вашата BiPAP машина трябва да се почистват редовно – най-добре е ежедневно, въпреки че седмичното е приемливо и за повечето хора – с мек сапун и топла вода. Това е сравнително прост процес, който гарантира, че машината ви няма мухъл, вредни микроби и замърсители. Важно е да следвате инструкциите на производителя за вашата конкретна машина, но повечето компоненти могат да бъдат почистени, като ги извадите от изключената машина, почистите ги с мек сапун, изплакнете ги и ги оставите да изсъхнат на въздух. Почистването на резервоара за овлажнител може също да изисква използването на оцет за разтваряне на остатъка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *