Menu Close

Най-добрите cpap батерии

Машините с непрекъснато положително налягане в дихателните пътища (CPAP) са най-често срещаното лечение за сънна апнея. На практика всички CPAP машини се захранват от захранване, което се включва в електрически контакт. Поради тази причина почти всички CPAP машини не изискват батерии.

Понякога спящите се нуждаят или искат да захранват своите CPAP машини чрез батерия. Например, траверсите, които трябва да използват своя CPAP по време на къмпинг или по време на пътуване до места, които не винаги имат удобен американски електрически контакт, изискват батерия за захранване на техните машини. Батерията може да действа и като опция за резервно захранване в случай на прекъсване на електрозахранването.

Изборът на правилната CPAP батерия е важно решение за покупка. Батериите, способни да захранват CPAP машини, не са евтини, така че искате да инвестирате в такава, която е дълготрайна и съвместима с вашата конкретна CPAP машина.

Най-добрите CPAP батерии

информация за продукта

Преносима изходна CPAP батерия

Най-добрата универсална батерия

Преносима изходна CPAP батерия

Цена:  $ 349

За кого е най-добре:
 • Траверси, които използват всяка CPAP или BiPAP машина с американски щепсел за захранване
 • Траверси, които се нуждаят от батерията си, за да се презареждат сравнително бързо
 • Спящи, които искат батерията им да може да зарежда устройства, като телефони и таблети, в допълнение към захранването на своята CPAP машина
Акценти:
 • Способен да захранва всяка CPAP или BiPAP машина с американски щепсел за захранване
 • Два USB порта позволяват едновременно зареждане на CPAP машина и цифрово устройство
 • Презарежда се за 4 часа или по-малко, когато е включен в стенния контакт или в автомобила (за зареждане на автомобила е необходим допълнителен инвертор)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Portable Outlet

Портативната изходна CPAP батерия е универсална преносима батерия за CPAP машини. Преносимата изходна CPAP батерия е 155-ватова литиево-йонна батерия, която отговаря на стандартите за батерии FAA и TSA за разрешаване на търговски полети в ръчен багаж. Батерийният блок съдържа стандартен американски контакт, така че може да се използва за захранване на всяка CPAP или BiPAP машина, която има американски щепсел за захранване. Изходът му издава 110 волта променливотоково захранване.

Траверсите, които изберат да използват тази батерия, могат да разчитат, че тя ще продължи поне 500 зареждания. Батерията отнема 4 часа или по-малко, за да се презареди напълно. Хората могат да зареждат батерията, като я включат в електрически контакт или като използват DC към AC инвертор, за да я включат в автомобилния контакт.

Преносимата изходна CPAP батерия може да се използва за зареждане на почти всеки елемент с електрическо захранване. Хората, които се интересуват от преносима батерия, защото искат да използват своите CPAP машини по време на къмпинг или пътуване, се наслаждават на тази функция. Преносимата CPAP батерия може да зарежда всичко с американски щепсел, като сешоар или преносим компютър.

И накрая, портативната изходна CPAP батерия също има два USB порта до стандартния си щепселен порт. В резултат на това траверсите могат да зареждат устройствата си едновременно с включването на своите CPAP машини. Смартфоните, таблетите, Bluetooth високоговорителите и други малки цифрови устройства често се зареждат чрез USB порт.

BPS синусоидален инвертор

Най-добрият универсален инвертор

BPS синусоидален инвертор

Цена:  $ 70

За кого е най-добре:
 • Траверси, които искат да могат да презареждат преносимата си CPAP батерия от превозно средство
 • Хора, които искат малък, лек инвертор, който е лесен за носене, когато пътувате
 • Хората, които искат да зареждат устройства в допълнение към батерията си, използвайки инвертора
Акценти:
 • Малък, лек инвертор позволява на траверсите да зареждат преносими CPAP батерии, като използват автомобилен контакт вместо стенен контакт
 • USB портовете позволяват на инвертора да зарежда две устройства, тъй като зарежда CPAP батерия
 • Бавното нарастване на напрежението предпазва устройствата от електрическо претоварване
 • Вътрешен вентилатор предотвратява прегряването и удължава живота на инвертора

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Battery Power Solutions

Инверторът BPS Sine Wave е съвместим с повечето преносими батерии. Траверсите могат да използват BPS Sine Wave Inverter, за да зареждат своите преносими CPAP батерии с 12-волтов DC изход на автомобила си.

Инверторът BPS Sine Wave преобразува постояннотоковото напрежение от превозно средство в 110-120 AC волта, съвместими с повечето устройства с електрическо захранване. Инверторът съдържа три изхода: един за стандартен американски щепсел и два USB порта. Стандартният американски контакт е идентичен със стенния контакт, което позволява на собствениците да използват инвертора за различни електронни устройства. USB портовете на инвертора позволяват зареждане на устройства като телефони и таблети едновременно, докато зареждате CPAP батерията.

Технологията на BPS Sine Wave Inverter гарантира, че устройствата, включени в него, няма да прегреят или да получат пренапрежение. Инверторът бавно увеличава изходното си напрежение, така че включените устройства са защитени. Вътрешен вентилатор предпазва инвертора от прегряване и удължава живота му.

И накрая, BPS Sine Wave Inverter се чувства лек и работи по-малък от много други инвертори. Много траверси се интересуват от преносима CPAP батерия и инвертор, защото искат да използват своите CPAP машини, докато къмпингуват или пътуват. Този лек инвертор е лесен за опаковане и носене, което го прави добър избор за хора в движение.

Как да изберем CPAP батерия

Освен ако не сте закупили CPAP батерия преди, вероятно се чувствате несигурни как да определите коя батерия да изберете. На пазара се предлагат различни CPAP-съвместими батерии. Не всички батерии обаче се представят еднакво добре.

Знаейки какво да вземете предвид при закупуването на CPAP батерия, може да ви помогне да закупите батерията, която ще работи най-добре за вашите нужди и вашата CPAP машина.

Какво да имате предвид при закупуването на CPAP батерия

Когато пазарувате за най-добрата CPAP батерия, вземете предвид много различни фактори. Най-важното е, че избраната от вас батерия трябва да е съвместима с вашата CPAP машина. На второ място, времето на работа на батерията ви трябва да надвишава времето, което прекарвате в сън, така че машината ви да не губи мощност през нощта.

Други фактори се различават по своята важност в зависимост от човека. Например, някои траверси са с ограничен бюджет, така че батерията с по-ниска цена може да е важна за тях. Други може да искат да инвестират в дълготрайна батерия, така че нейната издръжливост и гаранция могат да бъдат от значение. Спящите, които планират да използват батерията си по време на къмпинг или пътуване, се справят най-добре с изключително преносима батерия, която се зарежда бързо.

Не забравяйте да вземете предвид собствената си уникална ситуация и предпочитания, когато пазарувате за CPAP батерия. Най-добрата CPAP батерия е тази, която най-добре задоволява вашите нужди.

Съвместимост на машината
Намирането на батерия, съвместима с вашата CPAP машина, е абсолютно задължително. Не всички преносими батерии са съвместими с всички CPAP машини.

Някои марки CPAP машини правят свои собствени съвместими преносими батерии. Не забравяйте да проучите съвместимостта, преди да закупите батерия. Несъвместима батерия може да не захранва правилно вашата CPAP машина. Несъвместима батерия също може да повреди вашата CPAP машина.

Капацитет на батерията Капацитетът на
батерията е научен термин, който се отнася до способността на батерията да съхранява енергия. Капацитетът на батерията обикновено се измерва в милиампера на час (mAH). Като цяло батериите с по-голям капацитет също имат по-дълго време на работа. Външни фактори, като температура, могат да повлияят на капацитета на батерията. Повечето траверси искат батерия с по-голям капацитет за захранване на CPAP машината.

Време за
изпълнение Времето за работа се отнася до това колко дълго батерията може да захранва устройство. Времето за работа е важно, когато батериите се използват за захранване на CPAP машини. Ако времето на работа на батерията ви не е достатъчно дълго, батерията може да свърши, докато използвате CPAP машината. Повечето CPAP батерии осигуряват достатъчно енергия за 1 до 3 нощи сън, преди да се нуждаят от презареждане.

Някои траверси искат батерия с изключително дълго време на работа, така че не е нужно да презареждат батерията всеки ден. Батериите с изключително дълго време на работа обикновено са по-скъпи от тези с по-кратко време на работа. Батерия за дълго време може да е необходима за някои спящи, които къмпингуват или пътуват, които не могат да имат достъп до стена или контакт с автомобил всеки ден по време на пътуванията си.

Време за зареждане Времето за
зареждане се отнася до това колко време се зарежда от батерията. Времето за зареждане може да е важно, особено за хората, които използват CPAP батерия по време на пътуване. Когато човек не е на едно място или в близост до контакт през целия ден, се изисква батерия, която се зарежда бързо, за да може да се зареди напълно. Ако батерията не е презаредена напълно през деня, нейното време на работа ще бъде намалено и може да не е в състояние да захранва CPAP машина през цялата нощ.

Преносимост
Преносимостта има значение за траверси, които искат CPAP батерия, за да могат да използват своите CPAP машини, докато къмпингуват или пътуват. Размерът, теглото и дизайнът оказват влияние върху преносимостта на CPAP батерията. По-малките батерии заемат по-малко място в чантата, което е плюс, особено при пътуване в ситуации, които ограничават багажното пространство. Батериите с по-малко тегло спомагат за поддържането на светлината на чантите, което е важно при къмпинг или в други ситуации на пътуване, които изискват човек да носи багажа си на по-големи разстояния.

Устойчивост
Колкото по-трайна е батерията, толкова по-дълъг живот ще има. Някои производители на батерии споделят колко дълго е гарантирано, че батерията им ще издържи по отношение на това колко пъти може да бъде презаредена. Устойчивостта обаче се отнася не само до продължителността на живота. Дизайнът и формата на батерията също са фактори за нейната издръжливост. Трайната батерия няма да се счупи лесно или да се повреди при редовна употреба.

Цена
Хората с ограничен бюджет се грижат за цената, свързана с тяхната CPAP батерия. CPAP батериите обикновено работят между 200 и 600 долара. За съжаление, по-евтините батерии обикновено не работят добре. По-евтините батерии обикновено имат по-кратко време на работа и по-дълго време за зареждане. Разбира се, това е обобщение, а не правило. Траверсите не трябва да правят предположения относно качеството на батерията или да решават коя батерия да закупи само въз основа на цената.

Гаранция
Повечето CPAP батерии се доставят с едногодишна гаранция от производителя. Обикновено тези 1-годишни гаранции покриват дефекти в батерията, но не и повреди или проблеми, причинени от употреба. Траверсите, търсещи CPAP батерия, трябва да се запознаят с подробности за гаранцията на производителя, преди да направят покупка.

Съвместимост на батерията на CPAP машина

Закупуването на батерия, съвместима с вашата CPAP машина, е от първостепенно значение. Ако закупите батерия, която не е съвместима, това може да повреди вашето устройство или просто да не работи.

Ще изтъкнем популярните модели CPAP машини и батерии, съвместими с всеки тип машина.

Модел на машината CPAP Съвместима CPAP батерия
DreamStation Преносима изходна CPAP батерия

Philips Respironics Respironics Travel Kit Kit

EXP96 Pro литиево-йонна батерия

EXP48 Pro литиево-йонна батерия

BPS Freedom Travel батерия с преобразувател на енергия DreamStation 12V

BPS Freedom V2 Travel CPAP батерия + комплекти кабели за машина

DreamStation Go Преносима изходна CPAP батерия

DreamStation Go Overnight батерия

BPS Freedom Travel батерия с 150W синусоидален инвертор

Medistrom Pilot-24 Lite С адаптер

ResMed AirMini Преносима изходна CPAP батерия

Medistrom Pilot-24 Lite

EXP96 Pro литиево-йонна батерия

EXP48 Pro литиево-йонна батерия

BPS Freedom Travel батерия с 150W синусоидален инвертор

BPS Freedom V2 Travel CPAP батерия + комплекти кабели за машина

ResMed AirSense 10 Преносима изходна CPAP батерия

EXP96 Pro литиево-йонна батерия

EXP48 Pro литиево-йонна батерия

Комплект батерии ResMed Power Station II

Medistrom Pilot-24 Lite

BPS Freedom V2 Travel CPAP батерия + комплекти кабели за машина

HDM Z2 Z2 PowerShell удължена батерия

EXP96 Pro литиево-йонна батерия

EXP48 Pro литиево-йонна батерия

BPS Freedom Travel батерия с 150W синусоидален инвертор

Инвертори

Инверторите позволяват на траверсите да презареждат преносимата си CPAP батерия, като използват DC контакт за кола, а не стандартен стенен контакт. Тъй като почти всички американски електрически системи използват променливотоково захранване, CPAP батериите се презареждат от променливотоково захранване. Електрическите контакти на автомобила обаче излъчват постояннотоково захранване. За преобразуване на постояннотокова мощност в използваема променлива мощност е необходим инвертор.

Ако винаги можете да зареждате вашата CPAP батерия с помощта на стенен контакт, нямате нужда от инвертор. Инверторът е полезен за хора, които искат да презареждат CPAP батерията си от превозното средство. Хората, които носят своята CPAP машина на къмпинг или по време на пътуване, често намират инвертора от решаващо значение, тъй като нямат достъп до ежедневни стенни контакти, докато пътуват.

Често задавани въпроси относно CPAP батериите

Когато хората пазаруват за CPAP батерии за първи път, те често имат въпроси. Ние ще отговорим на най-често задаваните въпроси, за да можете да се чувствате уверени, докато пазарувате батерия за захранване на вашата CPAP машина.

Колко време батерията ще захранва CPAP машина?

Като цяло, напълно заредената преносима батерия ще захранва CPAP машина за 8 до 24 часа. Колко дълго всяка конкретна батерия може да захранва CPAP машина, зависи от капацитета на батерията и времето на работа.

Много производители на CPAP батерии споделят колко дълго тяхната напълно заредена батерия може да захранва CPAP машина. Ако обмисляте батерия от производител, който не споделя тази информация, отделете време да прочетете отзивите на клиентите. Често съществуващите клиенти, закупили CPAP батерии, коментират времето за работа на батерията в своите рецензии.

Колко струват CPAP батериите?

Като цяло CPAP батериите струват между 200 и 600 долара. Разбира се, може да попаднете на някои батерии, които струват малко по-малко поради продажба или малко повече, защото се предлагат с допълнителни функции. Обикновено купувачите, закупуващи CPAP батерия, трябва да платят цялата цена на батерията от джоба си.

Покриват ли се батериите CPAP от застраховка?

Не, през повечето време CPAP батериите не се покриват от застраховка. За съжаление повечето здравноосигурителни компании не считат CPAP батериите за медицински необходими. Тъй като CPAP машината вече се доставя с захранване, което се включва в стенния контакт, преносимата CPAP батерия често се разглежда като допълнителен аксесоар.

И все пак, ако имате здравна застраховка, все пак си струва да се обадите на вашата застрахователна компания, за да попитате за CPAP батерии. Въпреки че повечето не го правят, някои застрахователни компании покриват част от разходите за батериите.

Можете ли да използвате автомобилна батерия за захранване на CPAP машина?

Въпреки че е възможно да захранвате CPAP машина с автомобилна батерия, това може да бъде рисковано. Ще трябва да използвате скоби от алигатор, за да свържете инвертор директно към батерията. Освен това автомобилните батерии са големи и тежки, което ги прави непрактични за пътуване.

Можете да използвате автомобилна батерия за захранване на CPAP, като включите машината в инвертор, свързан към контакта на автомобила, но тази настройка също не е идеална. След това ще трябва да спите в колата, за да останете близо до изхода. Също така, ако изключите двигателя на автомобила, захранването на CPAP машината в крайна сметка ще изтощи батерията на автомобила.

Имате ли нужда от рецепта за CPAP батерия?

Не, нямате нужда от рецепта, за да закупите CPAP батерия. Като цяло CPAP батериите се продават на широката общественост директно, чрез уебсайтове и от компании за медицински изделия. Повечето аптеки не продават CPAP батерии и рецептите не са свързани с процеса на закупуване на CPAP батерии.

Повечето здравноосигурителни компании не покриват CPAP батерии. Въпреки това, някои застрахователни планове покриват или частично покриват CPAP батерии. Ако вашата застрахователна компания е една от малкото, която покрива CPAP батерии, ще трябва да предоставите медицинско доказателство, че имате нужда от CPAP машина, за да покриете покупката на батерията си. Няма да имате нужда от рецепта.

Можете ли да зареждате CPAP батерия в колата?

Да, можете да зареждате CPAP батерия в колата с помощта на инвертор. Повечето CPAP батерии не се включват директно в контакта на автомобила. Автомобилите имат DC изход, докато повечето батерии се нуждаят от променливотоково захранване, за да се презареждат. Инвертор взема постояннотоковото електричество от контакта на автомобила и го превръща в променливотоково захранване, което може безопасно да презареди CPAP батерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *