Menu Close

Най-добрите дюшеци с пяна с памет

Матракът е слой от амортизиращ материал, който може да се постави върху матрака, за да се почувства повърхността по-мека. Повечето топери са с дебелина от 1 до 3 инча, така че използването на такъв върху матрак е по същество същото като добавяне на допълнителен комфортен слой. Трябва да помислите за топер, ако установите, че настоящият ви матрак е твърде твърд или ако слоевете на комфорта на леглото са започнали да се влошават поради възрастта. Топерът няма да „поправи“ стар матрак, който трябва да бъде заменен, но може да осигури временно решение, ако леглото ви вече не се чувства удобно.

Мемори пяната е един от най-популярните материали за топери. Известна също като вискоеластична полиуретанова пяна, мемори пяната омекотява, когато е изложена на телесна топлина и създава дълбока, освобождаваща налягането люлка, докато бавно потъвате в материала. Плътното контуриране на мемори пяна може да облекчи натиска за всеки спящ, а също така да подобри подравняването на гръбначния стълб за страничните траверси, които не получават достатъчно подложка за раменете и бедрата си.

Нашето най-добро ръководство за матраци с мемори пяна ще разгледа по-отблизо тези продукти от гледна точка на ценообразуване, конструкция и производителност в различни области. По-долу сме изброили нашите най-добри предложения сред продаваните днес мемори пяна. Всяка селекция се основава на комбинация от проверен опит на собственика и вътрешни оценки от нашите вътрешни тестове и изследвания.

Най-добрите матраци за пяна с памет

информация за продукта

Матрак Viscosoft Select Memory Foam

Най-доброто като цяло

Матрак Viscosoft Select Memory Foam

Цена:  $ 155

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Хора, които тежат поне 130 килограма
 • Тези, които често изпитват натиск в раменете, кръста или бедрата
 • Двойки
Акценти:
 • 3 инча мемори пяна за балансиране на налягането и поддръжка
 • Гелна инфузия, предназначена да прехвърля топлината от тялото на спящия
 • Дишащ капак с мрежест долен панел за циркулация на въздуха

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Viscosoft

Viscosoft Select High Density е отличителен топпер с мемори пяна. Изграден от 3 инча пяна с висока плътност, топперът е по-твърд и по-издръжлив от много конкурентни модели. Това го прави по-подходящ за хора с тегло 130 килограма или повече, особено спящи на гърба и стомаха, които са склонни да потъват твърде много върху повърхности с мемори пяна. Сравнително, много мембрани от пяна са по-меки и най-подходящи за тези с тегло под 130 паунда. Освен това, пяната с памет осигурява отлична изолация на движението и трябва да намали нарушенията на съня за двойки и спящи.

Капакът на горната част може да се свали и изпере във всяка домакинска машина, което улеснява почистването; пяната никога не трябва да се мие, но можете да почистите материала на място, ако се появят петна или разливи. Долната повърхност разполага с мрежест материал, който осигурява сцепление и предотвратява плъзгането на горната част по повърхността на вашия матрак. Еластични презрамки също могат да бъдат монтирани около четирите ъгъла на матрака за допълнителна стабилност.

ViscoSoft предлага две специализирани версии на този топпер в допълнение към стандартния модел. Единият се влива с лавандула, за да осигури успокояващ аромат и да ви помогне да се почувствате спокойни, преди да заспите. Другият модел се влива с активен въглен, антимикробен материал, който предпазва вредните бактерии от леглото ви. Активният въглен може също да отвежда топлината от тялото ви, за да ви помогне да спите хладно.

Viscosoft Select High Density е доста достъпна в сравнение с други мембрани с пяна с памет, особено по-дебели модели. Всички клиенти в съседните САЩ се класират за безплатна наземна доставка. Топерът се предлага с 60-дневен пробен период за сън, за да го изпробвате, както и тригодишна гаранция, в случай че продуктът има дефект.

Layla матрак от пяна с памет

Най-ценно

Layla матрак от пяна с памет

Твърдост:  мека (3)

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Тези, които обикновено се чувстват прекалено топли на мемори пяна
 • Хора, които предпочитат много плюшена повърхност за сън
Акценти:
 • 2-инчовото ядро ​​с мемори пяна се съчетава тясно, за да ограничи натрупването на налягане и да поддържа гръбнака
 • Влива се с медни гелеви мъниста, предназначени да отвличат телесната топлина и да инхибират микробния растеж
 • Предлага се със 120-дневна гаранция за връщане на парите

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Layla

Ако смятате, че матракът ви е твърде твърд или твърд, тогава матракът за матрак Layla Memory Foam е отличен вариант. Топерът, който е с дебелина 2 инча, е съставен от мемори пяна с меко (3) усещане, което се очертава плътно до тялото. Материалът е особено подходящ за странични траверси, тъй като осигурява достатъчно амортизация за раменете и ханша, за да осигури равномерно подравняване и по-малко натиск по гръбначния стълб.

Често срещано оплакване относно мемори пяната е, че тя абсорбира телесната топлина и спи твърде топло. Layla отстранява този проблем, като влива пяната му с охлаждащ меден гел, предназначен да отвежда топлината от тялото и да ви охлажда. Медта има и антимикробни свойства, за да предотврати натрупването на вредни бактерии.

Меката мемори пяна също може да намали нарушенията на съня за двойки. Материалът поглъща движението, когато някой смени позицията или влезе и излезе от леглото, предотвратявайки пренасянето на това движение през повърхността към страната на партньора на матрака.

В сравнение с други добре конструирани топери с мемори пяна, този модел е на разумни цени и подкрепен с петгодишна гаранция срещу разцепвания, пукнатини и други дефекти. Layla предлага също безплатна доставка в съседните САЩ и 120-нощно изпитание за сън. Можете да свържете топпера си с чаршафи, възглавници и одеяла от Layla за допълнителни икономии.

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Най-добър лукс

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Цена:  $ 399

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Хора, които тежат до 230 килограма
 • Двойки
 • Купувачи, които търсят много издръжлив топ мемори пяна
Акценти:
 • Изграден от 3 инча патентован материал TEMPUR, известен със своето облекчаване на налягането
 • Качествените материали трябва да се държат добре с течение на времето
 • Обвит в подвижно, миещо се покритие, което е устойчиво на акари, плесени и други алергени

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Tempur-Pedic

Tempur-Pedic е една от първите компании, които популяризират мемори пяната като постелен материал. TEMPUR-Topper Supreme е конструиран от патентована TEMPUR мемори пяна, пяна с висока плътност, която предлага изключително дълголетие. В резултат на това топперът няма да увисне или да развие телесни впечатления толкова бързо, колкото тези, направени с по-нискокачествена пяна.

Неговият плътен състав и меко усещане също така осигуряват последователно съответствие и равномерно разпределение на теглото за траверси за страни, гръб и стомах, които тежат по-малко от 130 килограма, както и подходяща подкрепа за тези в диапазона от 130 до 230 килограма. Особено страничните траверси трябва да се радват на този топер, защото той осигурява достатъчно амортизиране на раменете и ханша, което от своя страна може да подобри подравняването на гръбначния стълб и да намали точките на натиск в чувствителните зони.

Топерът също осигурява отлична изолация на движението и не създава никакъв шум. В резултат на това е изключително подходящ за хора, които се събуждат лесно поради движенията на партньора си в съня. Капакът на топпера е направен от смес от антимикробни тъкани, която издържа на акари, мухъл и други алергени. Собствениците могат допълнително да помогнат за предотвратяване на натрупването на алерген, като съхраняват топпера на хладно и сухо място, където няма да бъдат изложени на влага.

TEMPUR-Topper Supreme може да носи относително стръмна цена, но неговата издръжливост и силна производителност го правят инвестиция с висока стойност за траверси. Tempur-Pedic също така осигурява безплатна доставка на сушата в съседните САЩ и подкрепя топпера с 10-годишна гаранция.

DreamFoam Спално бельо 2 ”гел въртяща се пяна с памет

Най-доброто за странични траверси

DreamFoam Спално бельо 2 ”гел въртяща се пяна с памет

Цена:  $ 68

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси с тегло до 230 паунда
 • Двойки
 • Купувачи с ограничен бюджет
Акценти:
 • Състои се от 2 инча мемори пяна, които отговарят на тялото, за да облекчат общите точки на натиск
 • Бюджетна цена
 • Влива се с гел, предназначен за разсейване на топлината

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци за постелки DreamFoam Bedding

Gel Swirl Memory Foam Topper от DreamFoam на Brooklyn Bedding носи цена на стикер, която е много по-ниска от средната мембрана, но неговата висококачествена конструкция я поставя наравно с по-скъпите конкурентни модели. Топерът е изработен от 2 инча гел вливаща се мемори пяна, която не е особено плътна, което означава, че материалът не трябва да улавя твърде много телесна топлина. Калъфът от памучна смес също е доста дишащ.

Средното усещане на топпера осигурява комфортно омекотяване и равномерно подравняване за странични траверси с тегло до 230 паунда, както и подходяща опора за траверси от същата тежест. Както при останалите мембранни пяни, този модел също осигурява много добра изолация на движението и не издава никакъв шум. Двойките и спящите трябва да очакват по-малко нарушения на съня, особено ако матракът им е прекалено отзивчив и / или силен.

В допълнение към ниската цена, топперът включва безплатна доставка навсякъде в съседните американски клиенти. Клиентите могат да закупят този топер директно от DreamFoam или чрез Amazon.com. И в двата случая матракът ще се предлага с 30-нощно изпитание за сън и тригодишна гаранция.

Най-добро охлаждане

Графит Топер Саатва

Цена:  $ 275

Твърдост:  Средно мека (4)

За кого е най-добре:
 • Хората, които обикновено намират топлените с мемори пяна твърде горещи
 • Странични и задни траверси с тегло до 230 паунда
 • Двойки
Акценти:
 • Вливащата се с графит мемори пяна се съчетава тясно, без да се нагрява топлината
 • Плътният основен слой осигурява добра цялостна поддръжка
 • Топърът е обвит в сертифициран от GOTS органичен памучен калъф

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Saatva

Saatva предлага три дизайна на матраци, които обслужват различни видове траверси в зависимост от предпочитаната им позиция и тип тяло. Фирмената пяна с памет от пяна е най-дебелата от трите, с обща размери 3 инча, а средно мекото (4) усещане осигурява близко, равномерно контуриране. Тези качества правят топпера най-подходящ за странични и задни траверси с тегло 230 килограма или по-малко, особено тези, които изпитват точки на натиск в раменете, кръста и други чувствителни области по гръбначния стълб.

Мемори пяната се влива с графит, който има естествени охлаждащи свойства, за да устои на натрупването на топлина и да поддържа комфортна повърхностна температура. Топърът съдържа и основен слой от пенопласт с висока плътност, за да осигури опора и да поддържа тялото ви в равномерна равнина. Целият топпер е обвит в покривало, изработено от дишащ органичен памук с влагозадържащи свойства, което допринася за над средното ниво на терморегулация. Памукът е спечелил сертификат от Глобалния стандарт за органичен текстил.

Тъй като Graphite Topper има 3-инчов профил, това ще промени значително усещането за вашия матрак. Другите две горнища на Saatva, които са изработени от пенопласт и латекс с висока плътност, са с дебелина 1,5 инча и може да са по-подходящи за тези, които търсят незначителни корекции на матрака. Всички топери са оборудвани с дебели еластични ъглови ленти, за да ги закрепят за леглото и да предотвратят изместването, докато спите.

Graphite Topper има ценова точка от средния клас в сравнение с другите два модела Saatva и топерите с мемори пяна като цяло. Saatva осигурява безплатна наземна доставка в съседните САЩ и всяка поръчка е подкрепена от 45-дневен пробен период на сън и едногодишна гаранция.

Leesa Матрак Топър

Най-удобно

Leesa Матрак Топър

Цена:  $ 299

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Тези, които искат малка настройка на комфорта за матрака си
 • Странични и задни траверси с тегло 230 паунда или по-малко
 • Двойки
Акценти:
 • 2-инчов адаптивен горнище от пяна подобрява облекчаването на налягането, без да променя драстично усещането
 • Капакът е подвижен и може да се пере в машина
 • Изолира движението доста добре

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Leesa

Не всички покривки са проектирани да променят значително усещането за вашия матрак. Повечето топери с размери 2 инча или по-ниски ще осигурят умерени корекции и подобрения, което ги прави добър вариант за хора, които са най-вече доволни от настоящия си матрак. Матракът Топера Leesa е един такъв модел. С 2-инчов профил и средно (5) усещане топперът е най-подходящ за матраци, които с времето са станали малко по-твърди и по-малко удобни.

Топърът се състои от адаптивна пенопласт, която омекотява и очертава тялото, без усещането за „прегръдка“, което много хора не харесват от традиционните пяни с памет. Пяната също има отворен клетъчен състав, така че не трябва да улавя твърде много телесна топлина. Страничните и задните траверси с тегло до 230 килограма трябва да могат да лежат удобно, без да потъват прекалено, но горната част също ще бъде достатъчно тънка за някои траверси.

Капакът може да се свали и изпере във всякакви домакински машини, така че няма да имате проблеми с поддържането на горната част чиста и хигиенична. Предлагат се шест размера, вариращи от близнак до крал и крал в Калифорния. Доставката е безплатна до всички 50 щата и всяка поръчка се предлага с 30-дневен пробен период за сън. Тези, които държат топпера, получават и едногодишна гаранция.

Мечка ProTopper

Най-доброто за намаляване на налягането

Мечка ProTopper

Цена:  $ 345

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Хора, които тежат до 230 килограма
 • Тези, които обикновено спят горещо на изцяло пяна
 • Двойки
Акценти:
 • 2 инча мемори пяна люлка тялото, за да облекчи натиска
 • Медна инфузия, проектирана да пренася топлина и да ограничава микробния растеж
 • Celliant покритие, предназначено да насърчи възстановяването и да регулира температурите

Използвайте тази връзка на SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за топене на матраци Bear

Топерът с мемори пяна може да бъде чудесна инвестиция за хора, които често изпитват натиск в раменете, кръста, бедрата и други чувствителни зони. Bear ProTopper е особено ефективен, защото неговият 2-инчов слой пяна с памет предлага баланс на равномерно контуриране и подкрепа за спане. Повечето хора, които тежат 230 килограма или по-малко, ще могат да си починат спокойно, без да потъват твърде дълбоко, но пяната се съобразява достатъчно, за да поддържа гръбначния стълб и да облекчи точките на натиск.

Мемори пяната на Bear ProTopper се влива с мед, която има естествени охлаждащи свойства, за да сведе до минимум натрупването на телесна топлина на повърхността. Медта също е антимикробна и може да предотврати акари, плесени и други алергени, които често се натрупват в постелките. Топърът е получил сертификат CertiPUR-US, което означава, че пяната се произвежда без озоноразрушители, формалдехид и други вредни компоненти.

Освен това капакът на топпера е направен от плат Celliant, иновативен материал, предназначен да насърчава оксигенацията на тъканите и да помогне на тялото ви да се възстанови през нощта. Двойките също трябва да се радват на топпера благодарение на неговата последователна изолация на движението и много минимален шумов потенциал.

Докато ценовата точка на Bear ProTopper е на по-високата страна, компанията осигурява безплатна наземна доставка навсякъде в съседните САЩ. Топърът е подкрепен от 100-нощно изпитание за сън с необходимия период на пробив от 30 нощи, заедно с три -годишна гаранция.

Как да изберем матрак с пяна с памет

На пръв поглед повечето топери с мемори пяна ще изглеждат доста сходни. Има обаче няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при сравняване на различни марки и модели на топпер. Те включват дебелина и твърдост на горната част, качеството на конструкцията и материалите, наличните размери и цени. Трябва също да решите преди да купите дали планирате да използвате топпера всяка вечер или от време на време, тъй като някои модели предлагат по-добра издръжливост от други.

По-долу ще изброим всички различни променливи, които трябва да се вземат предвид при избора на мемори пяна. Също така ще отговорим на няколко често задавани въпроса за тези продукти. Ако след като прочетете всички наши препоръки, решите, че новият матрак е правилният ход вместо топер и харесвате усещането за мемори пяна, моля, прегледайте нашата селекция от страхотни матраци с мемори пяна за разглеждане.

Какво трябва да имате предвид при закупуване на матрак с мемори пяна

Когато разглеждате различни мембрани с пяна с памет, трябва да внимавате за някои твърдения от производителите. Например, „универсалният комфорт“ е често срещано преувеличение. Всеки топер е конструиран за определено ниво на твърдост, което ще го направи по-удобно за определени хора въз основа на техния тип тяло и позиция на сън и по-малко за други.

Вместо да се фокусирате върху маркетинговия жаргон, трябва да използвате следните фактори, за да насочите търсенето си към най-добрия топпер с мемори пяна.

Тип пяна
Проверете за плътност при сравняване на мембрани от пяна с мемори пяна. По-плътните пяни предлагат по-добра издръжливост, по-последователна изолация на движението и по-дълбоко контуриране без твърде много мивка. По-малко плътните пени, от друга страна, обикновено са по-дишащи и няма да отделят толкова много неприятна миризма. Ако топперът е съставен от определени видове мемори пяна, тогава той също може да спи значително по-хладен. Някои от най-добрите модели матраци с охлаждаща пяна с мемори пяна са направени от пяна с памет с отворена клетка, която насърчава стабилния въздушен поток и в резултат се чувства по-дишаща.

Цена
Средният матрак от мемори пяна струва между 150 и 300 долара в размер на кралица. Имайте предвид, че високата цена на стикера не означава непременно, че топперът е по-добър от по-достъпните си колеги. Всъщност някои висококачествени топпери с мемори пяна струват по-малко от 150 долара за дама. Отзивите на клиентите на страниците с продукти за топпер могат да бъдат полезни ресурси за определяне дали топерът има справедлива цена или е твърде скъп.

Позиция за сън
Страничните траверси обикновено предпочитат по-меки топери, които омекотяват раменете и ханша, подравняват гръбначния стълб и облекчават натиска в цялото тяло. Сравнително, повечето спящи на гърба и стомаха се нуждаят от по-твърд топер, който ще държи телата им в равномерна равнина, без да потъва твърде много. Повечето топери са проектирани да бъдат по-меки, за да регулират усещането за вашия матрак, така че не забравяйте да попитате за нивата на твърдост, преди да изберете модел.

Качествени материали
Качеството на мемори пяната, използвана в топпера, може да повлияе на различни фактори на производителност, включително издръжливост, освобождаване от налягане и температурен неутралитет. По-плътната мемори пяна няма да се влоши толкова бързо и осигурява най-равномерното съответствие, докато пяната с памет с отворени клетки е по-дишаща за горещи траверси. Най-добрите модели матраци с гел с пяна с памет също спят по-хладно от средното, въпреки че гелът може да не повлияе дишането на топпера в забележима степен.

Ниво на твърдост
По-голямата част от топперите с мемори пяна се считат за меки, средно меки или средни. Това е така, защото повечето топери имат за цел да направят по-твърдия матрак да се чувства по-мек. Ако спите настрани или на гърба и / или тежите повече от 230 паунда, може да помислите за по-твърд топер. Това гарантира минимално потъване и по-малко добавено налягане.

Дебелина
Повечето топери са с дебелина най-малко 1 инч, но тези с дебелина от 2 до 3 инча са по-ефективни при регулиране на усещането за вашия матрак. Имайте предвид обаче, че по-дебелите горнища също могат да направят матрака ви по-висок, което може да създаде затруднения на някои, когато влизат и излизат от леглото.

Облекчаване на налягането
Най-добрият матрак от мемори пяна за болки в гърба и натиск ще се приспособи равномерно към тялото ви, без да потъва твърде много между раменете и ханша, където много хора носят по-голямата част от теглото си. Поради тази причина по-твърдият топпер ще осигури по-добро облекчаване на налягането за хора, които тежат повече от 230 паунда. По-меките топери ще се очертаят по-близо до хора, които тежат по-малко от 130 килограма, и това също може да намали точките на натиск.

Често задавани въпроси за матраци с пяна с памет

Какъв размер матрак от мемори пяна е най-подходящ за мен?

Обикновено препоръчваме да изберете размер на матрака според размера на настоящия ви матрак. Много топери са оборудвани с ъглови каишки или връзки, които помагат за стабилизиране на слоя и предотвратяване на изместването му през нощта. Въпреки това, може да искате да помислите за топер с по-малък размер, ако вие и вашият партньор в съня имате различни предпочитания за твърдост; това позволява и на двама ви да се чувствате еднакво комфортно.

Как да почистя матрака с мемори пяна?

Мемори пяната може да бъде трайно повредена в пералня и сушилня, така че никога не трябва да се опитвате да изпирате тези предмети в домакински машини. Направете почистване с вода и мек препарат, ако върху пяната се появят разливи или петна. За щастие, много мембрани от пяна се доставят с подвижни капаци, които се перат в машина. В някои случаи калъфите също са направени от антимикробни материали, които помагат да се предотврати разпространението на прахови акари, плесени и други алергени, които могат да направят топпера по-малко хигиеничен. Ако покритието е направено от памук или други естествени влакна, то може да се свие малко след първия цикъл на пране; може да искате да изсъхнете в сушилня на слаб огън или на въздух, за да предотвратите прекомерно потъване.

Как да съхранявам дюшеци с мемори пяна?

Когато не се използва, препоръчваме да съхранявате топпера си с мемори пяна на хладно и сухо място, където няма да бъде изложен на екстремни температури или влага. Това помага за намаляване на плесени и плесени, както и заразяване с прахови акари. За допълнителна защита можете да инвестирате в калъф с цип, който да се побере около горнището, когато не го използвате. Ако използвате топпера всяка вечер, не забравяйте редовно да почиствате капака.

Как можете да изхвърлите матрак с мемори пяна?

Ако искате да се отървете от топпера си, помислете дали да го дарите на благотворителна организация във вашия град или град. Подобно на матраци и други аксесоари за спално бельо, топперите са много търсени и ще бъдат приемани в повечето места за дарения. Можете също така да рециклирате топпера, вместо да го хвърляте в сметище. Ако пробният ви период на сън за топпера не е изтекъл, свържете се с производителя, за да проверите дали е налице замяна или възстановяване. Можете също така да се класирате за безплатен резервен топпер, ако е имал дефект и гаранцията не е изтекла.

Може ли матракът с мемори пяна да причини болки в гърба?

Докато топерът с мемори пяна има за цел да намали болките и точките на натиск, грешният модел всъщност може да изостри дискомфорта ви, ако изпитвате чести болки в гърба. Ако топперът е прекалено мек, тогава може да потънете твърде много и да почувствате повече болка в раменете, кръста или бедрата – особено ако тежите повече от 230 килограма. Алтернативно, топперите, които се чувстват твърде твърди, могат да причинят повече болки в гърба на хора, които тежат по-малко от 130 килограма. Ако усещате болки в гърба, докато използвате топер, може би е време да го замените – и евентуално и матрака си. Може да искате да изберете топпер с различно ниво на твърдост, ако прекомерната мекота или твърдост е виновна за новата болка в гърба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *