Menu Close

Най-добрият матрак за легла на платформа

Качеството и дълголетието на вашия матрак често зависят от вида на основата, която използвате. Докато много хора използват обикновени метални рамки за легло и пружини, тези опции често могат да повлияят на гаранциите на матраците и дори да причинят провисване.

Леглата на платформа са една от най-здравите и издръжливи рамки за легло на пазара и могат да бъдат и доста достъпни. Тъй като те са склонни да използват твърди, плоски основи или равномерно разположени летви, те обикновено са отличен избор за всякакъв тип матраци, включително тези, направени с мемори пяна.

С това казано, някои легла на платформа седят много близо до земята, което може да затрудни излизането и излизането от леглото. В резултат фактори като дебелина на матрака, опора на ръба и лекота на движение могат да играят голяма роля при определянето на най-добрите матраци за легло на платформа.

Ще предоставим информация за това как да изберем правилния матрак за този тип фон дьо тен и ще споделим подробен списък с някои от най-добрите опции за матраци за легло на платформа на пазара.

Най-добрият матрак за легла на платформа

информация за продукта

Saatva Classic

Най-доброто като цяло

Saatva Classic

Ценови диапазон:  $ 849 – $ 2099

Тип матрак:  Innerspring

За кого е най-добре:
 • Траверси с различно тегло и предпочитания за позиция, търсещи специфична твърдост
 • Хора, които са склонни да спят горещо
 • Тези, които се нуждаят от облекчаване на болката от точките на натиск
 • Купувачи, които искат избор на дебелина
Акценти:
 • Две опции за височина и три твърдост
 • Капак от органичен памук, предназначен да подобри въздушния поток
 • Два слоя намотки за допълнително отскачане и дишане

Спестете $ 200, когато похарчите $ 1000 или повече в Saatva.com

Водещият матрак на Saatva е неговият модел innerspring, който също понякога се класифицира като хибрид поради щедрата си възглавница. Когато се използва на легло на платформа, този модел може да осигури балансирано представяне, подходящо за почти всеки спален.

Saatva Classic се предлага в три нива на твърдост: мека (3), средно твърда (6) и твърда (8). Този матрак се предлага и в два варианта на дебелина: 11,5 инча или 14,5 инча. Тъй като леглата с платформа са склонни да седят ниско до земята, може да помислите за 14,5-инчовия вариант.

3-инчов покрит с възглавница калъф с пенопласт омекотява повърхността на съня, а тънката лумбална подложка с мемори пяна подобрява опората за долната част на гърба и облекчаването на натиска. Слой от 14,5-калибърни намотки в системата за комфорт и 13-габаритна сърцевина на пясъчен часовник осигуряват отскачане, дишане и подкрепа. Пяната около външните слоеве на бобината укрепва ръба, за да разшири използваемата повърхност.

Всички опции за твърдост и дебелина на матрака Saatva печелят силни оценки в различните категории на производителност, особено при контрол на температурата, издръжливост, облекчаване на налягането, изпускане на газове и лекота на движение. По-твърдите опции оценяват малко по-добре за подкрепа на ръба и секс, докато меката опция има превъзходна изолация на движението.

Матракът Saatva се предлага с 180-нощно изпитание за сън, 15-годишна ограничена гаранция и безплатна доставка на White Glove в съседните САЩ

Нектар матрак

Най-ценно

Нектар матрак

Ценови диапазон:  $ 499 – $ 999

Тип матрак:  Пяна

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Спящи за гръб и стомах под 230 килограма
 • Потребителите търсят матрак на достъпна цена, който да се представя добре
 • Спящи, които лесно се събуждат от движенията на партньора си
Акценти:
 • Три слоя пяна прегръщат и поддържат тялото
 • Капак на Tencel, проектиран за по-добър въздушен поток и регулиране на температурата
 • На практика елиминира прехвърлянето на движение

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Nectar е специализирана в изцяло пяна на достъпни цени, включително водещия матрак Nectar.

Този модел се състои от три слоя пяна: 3-инчов комфортен слой с мемори пяна, 2-инчов слой от пенопласт и 6-инчово ядро ​​от пенопласт с висока плътност. Слоевете работят заедно за балансирано съответствие и поддръжка, без прекомерното задържане на топлина, понякога свързано с изцяло пяна модели. Дишаща, влагозащитна смес Tencel-полиестерна смес също допринася за регулирането на температурата.

Тъй като матракът Nectar е с дебелина 11 инча, повърхността на съня може да е по-ниска, отколкото са свикнали потребителите на пружини, но това може да се регулира с легло с по-висока платформа или дъска за зайче.

Този модел е средно твърд (6), което е популярно ниво сред групите тежести и пози за сън. Матракът Nectar се класира добре за странични траверси във всяка категория тегло, а също така е добър вариант за траверси за гърба и стомаха под 230 паунда.

Nectar предлага 365-дневен пробен период на сън и доживотна ограничена гаранция за този продукт.

WinkBeds GravityLux

Най-добра пяна за памет

WinkBeds GravityLux

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 1,799

Тип матрак:  Пяна

За кого е най-добре:
 • Лица със специфични предпочитания за твърдост
 • Траверси във всеки диапазон на тегло (в зависимост от нивото на твърдост)
 • Тези, които предпочитат целенасочена подкрепа
 • Хора, които се събуждат лесно поради прехвърляне на движение
Акценти:
 • Три опции за твърдост, подходящи за различни типове тяло
 • Капак на Tencel, предназначен за дишане, охлаждане и контрол на влагата
 • Четири слоя пяна осигуряват изключителна изолация на движението и облекчаване на налягането

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

Матракът GravityLux е единственият изцяло пянообразен модел отWinkBeds. С три опции за твърдост и балансирано представяне, GravityLux е силна опция за собствениците на легла на платформа.

Нивата на твърдост включват средно мека (4), средна (5) и твърда (7). GravityLux е с дебелина 11 инча, така че клиентите, които предпочитат по-висока повърхност за сън, може да помислят за закупуване на по-дебел борд, който да се използва с леглото на платформата.

Два слоя съставят системата за комфорт. Първият слой е 2 инча гел-инфузионен пенопласт, сгушен в хладното на допир, влагозащитно покритие Tencel. След това има слой от патентована AirCell мемори пяна, която е предназначена за подобряване на контрола на температурата, докато се формова към тялото, за да облекчи налягането. Зониран преходен слой от пенопласт осигурява допълнителна армировка около ханша и лумбалната област, а сърцевината от пенопласт с висока плътност поддържа повърхността.

Матракът GravityLux печели високи оценки за облекчаване на налягането и изолиране на движението поради широкото му използване както на пенопласт, така и на мемори пяна. Докато и трите опции за твърдост имат доста балансирани показатели, техните силни и слаби страни варират леко. Фирмата се представя по-добре за подкрепа на ръба, пол, неутралност на температурата и лекота на движение, а средно меката печели по-високи оценки за изолиране на движението и облекчаване на налягането. Средният вариант попада между тези две за някои от предимствата и на двете.

Понастоящем WinkBeds предлага пробен период на сън от 120 нощи и доживотна ограничена гаранция.

Плюшени легла Ботаническо блаженство

Най-добър органичен

Плюшени легла Ботаническо блаженство

Ценови диапазон:  $ 1,199 – $ 2,699

Тип матрак:  Латекс

За кого е най-добре:
 • Траверси, които искат матрак с адаптивни нива на твърдост
 • Горещи траверси
 • Потребители, които предпочитат да купуват биологични продукти
Акценти:
 • Множество опции за твърдост и персонализиран дизайн могат да побират широка гама траверси
 • Съставен от сертифициран по GOLS органичен латекс и други устойчиви материали
 • Над средното дишане и температурен неутралитет

Вземете 100 долара от матрак PlushBeds. Код за употреба: SF100

Ботаническото блаженство PlushBeds предлага ниво на персонализация, което е трудно да се намери с матраци легло в кутия. Този изцяло латекс модел се предлага в две първоначални нива на твърдост, средно твърда (6) или твърда (7). След като получат матрака, собствениците могат да регулират твърдостта по всяко време, като сменят реда на горните два слоя. Освен това, Botanical Bliss се предлага в профили от 9, 10 или 12 инча. Повечето хора трябва да могат да намерят удобен дизайн, независимо от теглото, позицията на съня или общите предпочитания.

Botanical Bliss привлича и екологично ориентираните купувачи, защото всички латексни слоеве са сертифицирани от Global Organic Latex Standard. По същия начин покритието от органичен памук и вата са получили сертификат от Глобалния стандарт за органичен текстил. Всички материали са с устойчив източник и всички растения, използвани за производството на материали, се отглеждат без пестициди.

Латексовите слоеве предлагат нежна съобразеност и отзивчивост на светлината, което прави този матрак добър вариант за хора, които не се радват на потъващото усещане да спят на мемори пяна. Латексът също е дишащ и няма да улавя прекалено много топлина, а вълненият ватин слой има влагозадържащи свойства. Тези качества правят Botanical Bliss особено подходящ за горещи траверси и хора, които живеят на топли или влажни места.

PlushBeds доставя безплатно на всички клиенти в съседния САЩ. Ще получите 100-дневен пробен период за сън за тестване на Botanical Bliss и 25-годишна гаранция, ако решите да запазите матрака след края на периода на връщане.

Nolah Evolution 15

Най-добро освобождаване на налягането

Nolah Evolution 15

Ценови диапазон:  $ 999 – $ 1,599

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средна (5), Средна Фирма (6), Твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Хора, които обичат да спят на относително дебели матраци
 • Горещи траверси
 • Тези, които се борят да влизат и излизат от леглото
Акценти:
 • Луксозен хибриден дизайн с възглавница със здрава опорна система
 • Охлаждащите материали помагат за регулиране на температурата на повърхността
 • Зонираните намотки предлагат допълнителна армировка под по-тежките области на тялото и по периметъра

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Nolah Sleep

Nolah Evolution 15 е хибрид с възглавница, който предлага комфортен баланс на омекотяване и подкрепа. Матракът се предлага в три нива на твърдост. Страничните траверси вероятно ще предпочетат плюша (5) или луксозната фирма (6), в зависимост от теглото им. Тези опции предлагат най-близкото контуриране за облекчаване на натиска по гръбначния стълб за хората, които използват тази позиция. Луксозната фирма може да бъде удобна и за спящи на гърба и стомаха, въпреки че тези, които тежат повече от 230 килограма, трябва да получат по-добра подкрепа от фирмата (8). 15-инчов профил обслужва и всеки, който предпочита високите матраци.

Мекият, адаптивен пенопласт омекотява горната част на възглавницата, за да придаде на Evolution 15 луксозно плюшено усещане при влизане и излизане от леглото, а два допълнителни слоя пяна осигуряват плътно, равномерно контуриране, без да потъва прекалено. Джобните бобини на леглото са разделени на различни зони в зависимост от дебелината, което води до допълнителна опора за по-тежки зони на тялото ви и по-малко потъване около краищата. Тези, които обикновено се борят да се качват и слизат от леглото си, трябва да прекарат по-лесно с този матрак.

Намотките също циркулират въздух из вътрешността, за да помогнат на матрака да остане хладен. Друг охлаждащ компонент е покритието, изработено от патентована материя ArcticTex, предназначена да отвежда топлината от тялото ви и да ви осигурява комфорт дори в горещи или влажни нощи. Тъй като Evolution има средно усещане и дебел слой пяна, той също е подходящ за хора, които изпитват болка или точки на натиск в раменете, кръста или бедрата.

Evolution 15 е на доста ниски цени за хибриден матрак и Nolah ще се доставя безплатно в съседните САЩ. Вашата поръчка включва 120-нощно изпитание за сън, както и доживотна гаранция срещу структурни дефекти.

Idle Hybrid

Най-добър хибрид

Idle Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,228 – $ 2237

Тип матрак:  Хибриден
Тип матрак:  Хибриден

За кого е най-добре:
 • Странични траверси (средно твърда страна)
 • Траверси за гръб и стомах (твърда страна)
 • Хора, чиито предпочитания за твърдост могат да се променят
 • Тези, които предпочитат обръщаем модел
Акценти:
 • Покривало от плат Thermocool, предназначено да подобри контрола на температурата
 • Комбинира джобни намотки и пенопласт за опора и освобождаване на налягането
 • 18-месечен пробен период на сън и доживотна гаранция

Вземете 30% ОТСТЪПКА и 2 БЕЗПЛАТНИ възглавници с всеки закупен матрак Idle Hybrid. Читателите на Sleep Foundation също получават допълнителни $ 25 отстъпка с код=SF25

Idle Sleep предлага удобни за клиента политики, включително 18-месечен пробен период на сън и доживотна ограничена гаранция. Хибридният матрак Idle Sleep се откроява със своя подвижен дизайн с две вградени опции за твърдост. Това прави леглото подходящо за траверси от всякакъв тип тяло и предпочитания за позиция, включително тези, чиито нужди могат да се променят с времето.

Като двулицев матрак, този модел има две отделни системи за комфорт. Всяка съдържа 1 инч пенопласт, капитониран в покритието, още 2 инча пенопласт за контуриране и последен 1 инчов слой пенопласт за преход. 6-инчово ядро ​​с намотка подобрява циркулацията на въздуха и отзивчивостта. Калъфът на матрака е изработен от плат Thermocool, предназначен за допълнително насърчаване на температурната неутралност.

С дебелина 14 инча Idle Sleep Hybrid е матрак с висок профил, така че може да е особено подходящ за купувачи с легла с по-ниска платформа, които пропускат допълнителната височина на пружината. Едната страна на матрака е средно твърда (6), докато другата е твърда (8).

Бруклински легла Aurora

Най-добро охлаждане

Бруклински легла Aurora

Ценови диапазон:  $ 999 – $ 2199

Тип матрак:  Хибриден

За кого е най-добре:
 • Тези, които искат избор на опции за твърдост
 • Траверси с всички тегла и предпочитания за позиция (в зависимост от нивото на твърдост)
 • Хора, които са склонни да спят горещо
 • Лица, които споделят леглото си с партньор
Акценти:
 • Предлага се в три нива на твърдост, за да побере повечето типове тяло
 • Покритие и горен слой, напоени с материал за промяна на фазата, предназначен за охлаждане
 • Меден комфортен слой от пенопласт, проектиран да прехвърля топлината

Вземете 20% отстъпка от матрак за спално бельо в Бруклин. Код за използване: сън

Brooklyn Bedding е известен със своите хибридни матраци, а Aurora е открояваща се опция със специалните си охлаждащи функции.

Този хибриден матрак се предлага в три различни нива на твърдост: средно мек (4), средно твърд (6) и твърд (7). С дебелина 13,5 инча, този матрак трябва да седи на удобна височина на повечето легла на платформа.

Комфортната система на матрака Brooklyn Bedding Aurora Mattress съдържа 1,5-инчов слой нанесен от мед пенопласт и 2-инчов слой от пенопласт TitanFlex. И двата слоя се контурират към тялото за облекчаване на налягането. Медната инфузия на горния слой също е проектирана да отвежда топлината, а вторият слой е проектиран да реагира бързо на промените в движението. Повърхностните вливания на материал за фазова промяна в покритието и горния слой на матрака допълнително подобряват регулирането на температурата на леглото.

1-инчовият преходен слой от мемори пяна добавя поддръжка за люлеене и дълбоко компресиране, докато 8-инчовата джобна система с подсилен периметър осигурява отскок, дишане и опора на ръба. 1-инчова основа от пенопласт поддържа компресията на пружините.

Благодарение на своите специални характеристики, Brooklyn Bedding Aurora се представя много добре при регулиране на температурата. Използването на пенопласт и мемори пяна също го прави чудесен избор както за облекчаване на налягането, така и за изолиране на движението, докато джобовите намотки печелят на леглото високи резултати в подкрепа на ръба, секс и лекота на движение.

Brooklyn Bedding предлага 120-нощно изпитание за сън и 10-годишна непропорционална гаранция.

Leesa Original

Най-удобно

Leesa Original

Ценови диапазон:  $ 799 – $ 1,299

Тип матрак:  Пяна

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Тези, които забелязват, когато партньорът им се движи през нощта
 • Хора с болки от точки на натиск
Акценти:
 • Конструкцията от мемори пяна и пенопласт осигурява точно съобразено облекчаване на налягането
 • Изолира добре движението
 • Прегръща тялото, без да улавя много топлина

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Въпреки че Leesa сега предлага хибридни модели, той стартира с този достъпен изцяло дунапренен матрак, който се оценява добре в повечето категории производителност.

Матракът Leesa има средно усещане (5), което побира широк спектър от позиции за сън и типове тяло. Силното му облекчаване на налягането е особено подходящо за странични траверси, но задните траверси под 230 паунда и стомашните траверси под 130 паунда също трябва да се радват на добър баланс между привеждане в съответствие и подкрепа.

Изцяло дунапренените матраци се нуждаят от здрава основа, за да се предотврати провисването, така че те често се сдвояват с легла на платформа. Въпреки това, с дебелина 10 инча, някои траверси могат да открият, че матракът Leesa седи твърде близо до земята за тях. Ако случаят е такъв, помислете за закупуване на дебел борд.

Най-горният слой на матрака Leesa е направен от 2 инча пенопласт, който се оформя към тялото, като същевременно осигурява фин отскок. Под това 2-инчов слой мемори пяна подобрява изолацията на движението и облекчаването на налягането. И накрая, опорната сърцевина е направена от 6 инча пенопласт с висока плътност, за да осигури опора и издръжливост.

Матракът Leesa се предлага със 100-дневен пробен период на сън и 10-годишна ограничена гаранция.

Как да изберем матрак за легла на платформа

Има много различни фактори, които трябва да вземете предвид, когато решавате кой тип матрак да закупите за легло на платформа. Въпреки че повечето матраци се представят добре на този вид рамка, някои може да са особено подходящи.

Леглата на платформа често имат ниски профили, което може да затрудни ставането, особено ако матракът ви е сравнително тънък, използва материали, които се прилепват контурно към тялото или липсва опора на ръба. Не забравяйте да вземете предвид тези и други потенциални притеснения, когато пазарувате матрак, който да използвате на легло на платформа.

Какво да търсите в матрака

Много производители на матраци използват модни думи и изискани имена, за да опитат да продадат своите продукти, но тези маркетингови техники не показват непременно, че даден модел е по-добър. Когато пазарувате матрак, който ще използвате на легло на платформа, по-важно е да анализирате елементите, които ще повлияят на нивото ви на комфорт. Трябва също да помислите как използването на легло на платформа може да повлияе на работата на матрака.

 • Цена: Използването на легло на платформа може да ви спести разходите за пружина, която може да отвори бюджета на матрака ви за нещо малко по-скъпо. Въпреки че можете да намерите висококачествени, бюджетни матраци, някои по-скъпи модели съдържат по-трайни материали, които могат да удължат използваемия живот на повърхността на съня.
 • Позиция за сън: В зависимост от позицията, в която спите, някои видове матраци или твърдост може да отговарят по-добре на вашите нужди. Докато страничните траверси често предпочитат по-меки модели с комфортни слоеве от пяна за облекчаване на натиска, траверсите за гръб и стомах обикновено обичат по-твърди повърхности за по-добро подравняване на гръбначния стълб. Леглата на платформата побират всички пози за сън, а плоската основа е отлична за намаляване на провисването на матрака, което може да повлияе на стойката на съня.
 • Тип матрак: Повечето матраци ще работят добре на легло на платформа, но някои наистина се възползват от използването на този тип фон дьо тен. Изцяло пяна, латекс и хибридни модели обикновено се възползват от поддръжката. Моделите Innerspring също обикновено могат да се използват на легло на платформа, въпреки че в някои случаи все още е за предпочитане пружина с кутия.
 • Дебелина на матрака: Леглата на платформа обикновено седят по-ниско до земята, така че може да помислите за закупуване на матрак с висок профил. За повечето хора по-плътният матрак ще улесни влизането и излизането от леглото. Някои траверси могат също така да изберат да използват пружина с кутия или дъска със зайче с леглото си на платформа за допълнителна височина.
 • Качествени материали: Висококачествените материали могат да направят разлика в работата и издръжливостта на матрака. Докато леглото на платформа може да е в състояние да подобри продължителността на живота на матрака, като осигури равномерна опора, която ограничава трайни впечатления, компонентите на матрака с по-ниско качество все още могат да се разпаднат и да направят повърхността на съня неудобна.
 • Ниво на твърдост: Благодарение на допълнителната опора, осигурена от здравата основа на легло на платформа, поставеният върху него матрак може да се чувства малко по-твърд, отколкото на друга повърхност. Твърдостта има важни последици за опората на матрака и за намаляване на налягането. Намирането на правилния баланс може да помогне за насърчаване на здравословна поза на съня, като същевременно ограничи натрупването на налягане.
 • Облекчаване на налягането: Платформените легла са една от най-добрите опции за поддръжка на модели с мемори пяна за освобождаване от натиск. Плоската повърхност на леглото на платформа също има тенденция да ограничава провисването за всякакъв тип матраци, като по този начин насърчава добра стойка и потенциално облекчава дискомфорта, причинен от лошото изравняване на гръбначния стълб.
 • Изолация на движението: Вибрациите могат да се придвижват от едната страна на леглото до другата, потенциално да смущават спящия, когато партньорът им се движи през нощта. Матракът също може да абсорбира движението, предотвратявайки разпространението му по повърхността на съня. Тази черта е особено често срещана при матраци със значителни слоеве мемори пяна или пенопласт, като изцяло пяна и хибридни модели. Тези опции също често се сдвояват с легла на платформа за подкрепа.
 • Регулиране на температурата: Температурите на повърхността на матрака варират в зависимост от техните материали. Матраците Innerspring често се представят най-добре, тъй като въздухът циркулира през техните спирални системи, но хибридните и латексните модели също често печелят високи оценки поради дишащия си дизайн. Мемори пяната е склонна да улавя топлина, но специални функции за охлаждане могат да противодействат на тази тенденция. Без значение какъв матрак сте избрали, леглото на платформа с основа от летва може да помогне за предотвратяване на натрупването на топлина, като позволява на въздуха да циркулира около повърхността на съня.
 • Поддръжка на ръба: Периметърът на леглото може да увисне, когато седите или спите близо до него, което може да бъде проблематично за хора, които обичат да използват цялата повърхност на матрака. Моделите Innerspring и хибридните често имат по-здрави страни благодарение на своите сердечникови намотки. Някои изцяло дунапренени матраци също имат подсилени ръбове, но други може да са склонни към потъване. Плоската основа на леглото на платформата трябва да помогне за ограничаване на провисването на ръба, но по-стабилният периметър на матрака може да улесни влизането и излизането от нископрофилното легло на платформата.
 • Контуриране: Контурирането се случва, когато матракът се приспособи към уникалната форма на спалния човек, като по този начин преразпределя теглото им, за да облекчи натиска и да поддържа гръбначния стълб. Мемори пяна, пенопласт и латекс обикновено се очертават добре и повечето модели, които използват тези материали, са съвместими с легла на платформа.

Какво е легло на платформа?

Както подсказва името, леглата на платформа поддържат матрак с плоска платформа, а не кутия пружина. Въпросните платформи могат да бъдат направени от различни материали, включително метал, пластмаса и дърво. Докато някои имат солидна основа, други използват платформа с решетка или дъска за зайче.

Леглата на платформа обикновено осигуряват надеждна опора за матрак. Докато другите видове рамки за легло остават популярни, леглото на платформа бързо се превръща в една от най-препоръчителните опции.

Едно от очевидните предимства на леглото на платформа е, че не се изисква кутия пружина. Бокс пружините обикновено използват много тъкан, която може да се превърне в среда за размножаване на акари. Друг потенциален плюс са разходите, тъй като обикновено можете да намерите качествено легло на платформа на бюджетна цена.

Въпреки че има много големи причини да се обмисли този тип рамка на леглото, трябва да се отбележи, че леглата с платформа обикновено седят ниско до земята. Този потенциален проблем обаче може лесно да бъде разрешен чрез използване на дебел борд или закупуване на матрак с висок профил.

Какви видове матраци са най-подходящи за легла на платформа?

Леглата на платформа използват твърда или летва платформа за опора и това може да повлияе на вида на материала и нивото на твърдост, които трябва да имате предвид. Тъй като платформата обикновено не е гъвкава, тя действа като много здрава основа, способна да предотврати провисването. За да сте сигурни, че леглото на платформа е подходяща подкрепа за избрания от вас матрак, може да искате да прочетете условията на гаранционната политика или да се свържете с отдела за обслужване на клиенти.

Пяна

Определение: Матраците с пълна пяна често се изработват от пенопласт и мемори пяна, въпреки че някои използват изключително пенопласт. И двата материала са добре известни със своето люлеене и изолиране на движението. Изцяло дунапренените матраци обикновено са много добри за облекчаване на точките на натиск, което ги прави добър избор за странични траверси.

Люлките на тялото: Леглата на платформа осигуряват изцяло дунапренените матраци необходимата опора, за да позволят на тялото на спящия да потъне, без да увисва. Изцяло дунапренен матрак с идеална твърдост трябва да балансира контур за облекчаване на налягането и подкрепа за правилно подравняване на гръбначния стълб, когато е сдвоен с легло на платформа.

Хибрид

Определение: Хибридните матраци съчетават сердечник на бобина със система за комфорт, съставена от други материали, като мемори пяна, пенопласт, латекс, вълна и / или микронамотки. Резултатът често е матрак, който се представя добре в много различни области, като се възползва от най-добрите елементи от всички негови компоненти. Този тип матрак обикновено е отличен за широка гама траверси, включително двойки.

Балансирана производителност: Поради комбинацията си от материали, хибридните модели често получават високи оценки в различните категории производителност. Те често балансират отскок, дишане, облекчаване на налягането, лекота на движение и поддържане на ръба, без големи слаби места. Стабилната опора на леглото на платформата може да позволи на сърцевината на бобината да се компресира по-равномерно, подобрявайки реакцията на леглото, като същевременно предотвратява провисването.

Innerspring

Определение: Матраците Innerspring се състоят предимно от намотки. Това обикновено са отличен избор за спящи на гърба и стомаха, които се нуждаят от много подкрепа, тези, които предпочитат по-традиционното усещане за матрак, горещите траверси и купувачите с ограничен бюджет. Може да намерите слой или два пяна в по-новите модели innerspring за омекотяване, въпреки че те обикновено са по-тънки от системите за комфорт на хибридните модели.

Достъпни и поддържащи: Този тип матраци обикновено е една от най-бюджетните опции на пазара. Те могат да бъдат особено ефективни за траверси, които се нуждаят от много подкрепа. Тъй като моделите innerspring обикновено са лесни за придвижване и обикновено имат здрави ръбове, височината на леглото на платформата може да не ви притеснява толкова много.

Латекс

Определение: Матраците от латекс съдържат естествен латекс, синтетичен латекс и / или смесен латекс. Това е популярна алтернатива на мемори пяната, тъй като осигурява значително намаляване на налягането, без да се жертва лекотата на движение. Вместо да потъне в матрака и потенциално да има проблеми при ставане от леглото, латексът адресира точките на натиск, като същевременно отблъсква теглото си и доставя повече отскок.

Естествени материали: Много производители на латексни матраци използват естествени компоненти, което ги прави популярен избор сред екологично съзнателните купувачи. Леглото на платформа може да осигури латексен матрак с поддържащата основа, необходима за максимално отскачане, като същевременно предотвратява провисването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *