Menu Close

Най-добрият матрак за хъркане

Качествената нощна почивка играе важна роля за поддържане на психическото и физическото здраве. Много неща обаче могат да нарушат качествения сън, включително хъркането. Онези, които хъркат, може да имат проблеми със заспането и партньорите на хъркащите също могат да се затруднят да си починат от прекъсванията.

Въпреки че хъркането може да има няколко възможни причини, които трябва да обсъдите с Вашия лекар, звукът в крайна сметка произтича от дишането през частично запушен дихателен път. Меките тъкани около горните дихателни пътища вибрират при всяко вдишване, което води до издайнически звук на хъркане. Въпреки че може да не е възможно да се „излекува“ напълно това състояние, някои корекции могат да помогнат за намаляване или предотвратяване на хъркането.

Намирането на качествен матрак, който осигурява правилната комбинация от комфорт и подкрепа, е един от начините за намиране на облекчение. Ще споделим любимите си матраци за хъркане и ще дадем преглед на това как те могат да помогнат. След това ще разберем какво да търсим в матрака за хъркане и ще споделим други потенциални решения, които да помогнат на вас и вашия партньор да получите качествена нощна почивка.

Най-добрият матрак за хъркане

информация за продукта

Saatva Classic

Най-доброто като цяло

Saatva Classic

Ценови диапазон:  $ 849 – $ 2099

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  мека (3), средно твърда (6), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King, Split Cal King

За кого е най-добре:
 • Спящи, които са склонни да прегряват
 • Хора от всякакъв размер и позиция на сън
 • Тези със специфични нужди или предпочитания за твърдост
Акценти:
 • Три нива на твърдост, от които можете да избирате
 • Два слоя бобина подобряват дишането и отзивчивостта на леглото
 • Безплатна доставка на Бяла ръкавица

Спестете $ 200, когато похарчите $ 1000 или повече в Saatva.com

Флагманският Saatva Classic е вътрешен пружинен матрак, който се отличава с пенопласт Euro-top, система с двойна намотка и лумбална подложка с мемори пяна, за да осигури траверси с достатъчно подкрепа и облекчаване на налягането. Горещите траверси могат да се възползват от над средното дишане, осигурено от два слоя намотки. Хипоалергенната памучна покривка може също да увеличи въздушния поток, като същевременно намалява възбудата, която може да допринесе за хъркането.

Плюшен 3-инчов Euro-топ, съставен от памук, пенопласт и мемори пяна, облекчава натиска от често срещани горещи точки, като бедрата и раменете. Слоят с мемори пяна лежи в средата на леглото, за да поддържа лумбалната област и да насърчава добрата поза на съня. Тази амортизация и поддръжка могат да улеснят съня на ваша страна, което обикновено се препоръчва за хъркане.

Два слоя бобини осигуряват отскок и подкрепа. Горният слой използва намотки в джоба, за да ограничи прехвърлянето на движение, докато сърцевината съдържа намотки с пясъчен часовник. Периметърът от пенопласт с висока плътност увеличава опората на ръба, за да позволи на траверсите да използват по-голямата част от повърхността.

С три опции за твърдост, от които можете да избирате, включително плюшени меки (3), луксозни твърди (6) и твърди (8), това легло е проектирано да поддържа всеки тип тяло и позиция на сън. Предлага се и в две опции за дебелина: 11,5 инча и 14,5 инча.

Saatva предлага безплатна доставка на White Glove, което означава, че екип ще транспортира и монтира матрака без допълнителни разходи. Saatva Classic също е подкрепена от 15-годишна ограничена гаранция и се предлага с 180-нощно изпитание за сън.

Tuft & Needle Original

Най-ценно

Tuft & Needle Original

Ценови диапазон:  $ 450 – $ 850

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10-годишна, ограничена

Гаранция:  10-годишна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, които искат облекчаване на натиска, без усещане за потъване
 • Купувачи, които търсят бюджетен матрак
 • Партньори с различни предпочитания за позиция и / или тип тяло
Акценти:
 • Вливаща се в графит пенопласт, предназначена за регулиране на температурата
 • Бюджетна ценова точка
 • Незадължително антимикробно лечение предпазва от бактериален растеж

Читателите на Sleep Foundation получават най-добрата цена на матрака Tuft & Needle Original.

Оригиналният матрак Tuft & Needle балансира между достъпност и качество, което може да го направи идеален за хъркащи, които искат да оставят допълнително място в бюджета си за други аксесоари, като специално проектирана възглавница или мундщук против хъркане.

Този изцяло пянен модел е конструиран с помощта на два слоя пенопласт, предназначени да поддържат гръбначния стълб, докато люлят тялото. Спящите, които хъркат, могат да се възползват от над средното облекчение на налягането, което позволява на мускулите да се отпуснат в матрака, потенциално намалявайки риска от преминаване в по-неблагоприятна позиция за една нощ.

Оригиналният матрак Tuft & Needle се отличава с 6,5-инчова опорна сърцевина от пенопласт, покрита с 3-инчов графитен слой от пенопласт. Нанесеният с графит пенопласт е проектиран да отвежда топлината от тялото, така че този модел може да е добър избор за траверси, които работят на топло, но се наслаждават на контурирането на пяна.

Оценен на 6 от 10 по скалата за твърдост, този средно твърд матрак е особено подходящ за странични траверси, които тежат повече от 130 килограма и повечето спални за стомаха и гърба. Въпреки че пяната се контурира, тя не осигурява много прегръдка и бързо се връща в първоначалната си форма, когато спящият се движи. Тази допълнителна отзивчивост прави това легло по-лесно за придвижване от повечето модели пяна, което може да бъде полезно за траверси с проблеми с подвижността и / или за тези, които се движат често през цялата нощ.

Матракът Tuft & Needle е подкрепен от 10-годишна ограничена гаранция. Компанията предлага и 100-нощно изпитание за сън, за да могат купувачите да гарантират, че матракът е подходящ за техните нужди.

Tempur-Pedic TEMPUR-Cloud

Най-удобно

Tempur-Pedic TEMPUR-Cloud

Ценови диапазон:  $ 1699 – $ 2399

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  90 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  90 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin Long, Double, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси с тегло под 230 килограма
 • Тези, които се радват на прегръдката на мемори пяна
Акценти:
 • Дизайнът с изцяло пяна предлага над средното изолация на движението
 • Слоевете от мемори пяна се приспособяват към тялото за облекчаване на точките на натиск
 • Устойчивите материали са устойчиви на вдлъбнатини

Четците на SleepFoundation спестяват 30% от матрака Tempur-Cloud с този код: SF30

TEMPUR-Cloud от Tempur-Pedic е изцяло дунапренен матрак, създаден да осигури изключително облекчаване на налягането и комфорт.

Два комфортни слоя от мемори пяна почиват върху поддържаща сърцевина от пенопласт с висока плътност. Мемори пяната се приспособява към тялото, докато пенопластът добавя дори подкрепа. Тази комбинация може да позволи на мускулите да се отпуснат в повърхността на леглото.

Поради средното си (5) усещане и близкото съответствие, TEMPUR-Cloud може да е най-удобен за странични траверси с тегло под 230 паунда. Пяната трябва да мухляса по тялото и да предотврати натрупването на прекомерен натиск около бедрата и раменете. Foam също предлага над средното изолация на движението, което прави този матрак добър избор за двойки, които са чувствителни към движенията на другия.

Матракът TEMPUR-Cloud идва с пробен период за сън от 90 нощи, въпреки че компанията изисква траверсите да държат матрака минимум 30 нощи, за да дадат на тялото си достатъчно време да се приспособи към новото легло. TEMPUR-Cloud също е обхванат от 10-годишна ограничена гаранция.

Amerisleep AS3

Най-добро охлаждане

Amerisleep AS3

Ценови диапазон:  $ 1149 – $ 2398

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси от всички типове тяло
 • Тези, които ценят облекчението на налягането, но са склонни да спят горещо
 • Спящи, които се борят да поддържат правилно подравняване на гръбначния стълб
Акценти:
 • Мемори пяна на растителна основа
 • Зониран преходен слой
 • Проектиран да бъде по-отзивчив и дишащ от традиционните матраци с мемори пяна

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Матраците с пяна често се ценят за контурите им, което може да улесни хъркащите да спят отстрани. Задържането на топлина обаче може да бъде основен недостатък на някои модели. Amerisleep AS3 балансира дишането и прегръдката, за да облекчи налягането, без да улавя прекомерна топлина върху тялото.

Матракът Amerisleep AS3 е средно (5) изцяло дунапренено легло, което се отличава с 3-инчов комфортен слой от мемори пяна и 2-инчов зониран преходен слой от пенопласт, предназначен за облекчаване на точките на натиск, като същевременно поддържа добра стойка, което прави този матрак особено удобен за тези които спят на страни. 7-инчово ядро ​​от пенопласт поддържа повърхността на съня.

Мекото покритие, съставено от полиестер, памук и спандекс, обгръща матрака. Тази комбинация от материали, съчетани с отворената клетъчна структура на пяната, е проектирана да предотврати задържането на топлина близо до тялото.

Amerisleep предлага пробен период за сън от 100 нощи, но новите собственици трябва да опитат леглото за минимум 30 дни. Матракът AS3 също е подкрепен с 20-годишна ограничена гаранция.

WinkBed

Най-доброто за странични траверси

WinkBed

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 1,849

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, които ценят подсилените ръбове
 • Тези, които спят на страни
 • Траверси със специфични предпочитания за твърдост
Акценти:
 • Подсилен периметър за широка опора на ръба
 • Четири опции за твърдост, от които можете да избирате
 • Патентован LumbarLayer добавя опора в средата на леглото

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

Водещият матрак WinkBed е вътрешен пружинен модел, който се предлага в четири твърдости: Soft (4), Luxury Firm (6), Firm (7) и Plus (8). Повечето спящи трябва да намерят вариант, който е удобен за техните типове тяло и позиции за сън. Това включва хъркащи, които предпочитат да лежат настрани, за да намалят компресията на дихателните пътища, причинена от гравитацията.

Подобрението на пяна в средата на матрака добавя опора за поддържане на гръбначния стълб в по-неутрално положение, а подсиленият периметър помага да се предотврати провисването на краищата, така че по-голямата част от повърхността на матрака да е напълно използваема.

Soft, Luxury Firm и Firm използват гел-инфузиран пенопласт Euro-top и зонирани джобни намотки. Нанесеният с гел пенопласт е проектиран за подобряване на температурната неутралност чрез отнемане на топлина от тялото, а джобовите намотки добавят отскок, дишане и целенасочена подкрепа. Плюсът е създаден за по-тежки индивиди, с пенопласт с висока плътност, отзивчив латекс и здрави намотки.

WinkBeds предлага пробен период за сън от 120 нощи с период на пробив от 30 нощи. WinkBeds също подкрепя този матрак с доживотна ограничена гаранция.

Leesa Hybrid

Най-доброто за задните траверси

Leesa Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 1,999

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Спящи, които са склонни да прегряват
 • Тези, които предпочитат отзивчива повърхност за сън
 • Траверси, които се нуждаят от облекчаване на налягането над средното
Акценти:
 • Газиран комфортен слой от пенопласт за подобрена дишаща способност
 • Устойчива, индивидуално обвита сърцевина на бобината за отзивчива поддръжка
 • Сертифицирането на B Corporation означава социална и екологична отговорност

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Поддръжката на сърцевината на намотката, съчетана с люлката на нейната двуслойна система за комфорт, правят хибридния матрак Leesa подходящ вариант за много задни траверси, които хъркат. Като средно твърд модел (6), той вероятно ще бъде подходящ за траверси под 230 паунда. Шпалите за стомаха, които тежат под 230 паунда, и страничните траверси от всички теглови групи също трябва да се радват на добър баланс на подкрепа и съобразяване.

Това легло включва аериран пенопласт, мемори пяна и поддържаща сърцевина на намотката. 1,5-инчовият комфортен слой от пенопласт е перфориран, за да може да излезе топлина, а материалът реагира бързо на промените в налягането, за да предотврати усещането „в капан в леглото“, понякога свързано с мемори пяна. 1,5-инчовият комфортен слой с мемори пяна люлее тялото, за да облекчи натиска, докато абсорбира вибрациите, за да сведе до минимум преноса на движение.

Междувременно 6-инчовото ядро ​​на бобината осигурява достатъчно подкрепа, отскок и дишане. 1-инчов слой от пенопласт отгоре на сърцевината омекотява прехода от системата за комфорт към опорния слой, а друг 1-инчов слой от пенопласт под намотките осигурява равномерна основа.

Leesa Hybrid се предлага със 100-дневен пробен период на сън. Купувачите трябва да държат леглото минимум 30 дни, преди да започнат връщане. Леглото също е подкрепено с 10-годишна ограничена гаранция.

Idle Hybrid

Най-добро освобождаване на налягането

Idle Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,228 – $ 2237

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средна фирма (6), Фирма (8)
Продължителност на пробния период:  18 месеца (изискване за 30 нощи)

Продължителност на пробния период:  18 месеца (изискване за 30 нощи)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които предпочитат обръщаем модел
 • Траверси, които ценят балансирано облекчаване на налягането и подкрепа
 • Тези, които са склонни да сменят позициите си през цялата нощ
Акценти:
 • Пенопласт, зашит в капака за допълнителен комфорт
 • Подвижен дизайн с възможност за две нива на твърдост
 • Предлага се с щедро 18-месечно изпитание за сън

Вземете 30% ОТСТЪПКА и 2 БЕЗПЛАТНИ възглавници с всеки закупен матрак Idle Hybrid. Читателите на Sleep Foundation също получават допълнителни $ 25 отстъпка с код=SF25

Благодарение на комбинацията си от индивидуално джобни намотки и отзивчив пенопласт, хибридният матрак Idle Sleep постига внимателен баланс между облекчаване на налягането и гръбначна опора, за да облекчи възпалените места, като същевременно насърчава добрата стойка.

Това подвижно легло се предлага в два варианта на твърдост: средно твърдо (6) и твърдо (8). Купувачите могат да изберат еднаква твърдост и за двете страни, за да удължат използваемата продължителност на живота на матрака или да имат различна твърдост от всяка страна, в случай че нуждите им се променят с течение на времето. Средно твърдата опция може да е идеална за тези, които тежат по-малко от 130 паунда и странични траверси, които тежат под 230 паунда. Хората, които тежат над 230 паунда и спящи на гърба и стомаха над 130 паунда, могат да предпочетат твърдата опция.

6-инчово ядро ​​с намотка в джоба поддържа двете страни на матрака, като същевременно добавя опора на ръба, отскок и дишане. Капакът е капитониран с 1-инчов слой пенопласт, за да осигури значително облекчаване на налягането. Друг 2-инчов комфортен слой от пенопласт задълбочава контурите, но бързо възвръща формата си, когато траверсът смени позициите си.

Системата за комфорт на пяна на Idle Sleep Hybrid лепи върху тялото, за да разпределя теглото по-равномерно, което може да облекчи натиска от по-широки зони, като ханша и раменете. Тези, които спят настрани, ще оценят особено това облекчаване на налягането, въпреки че системата на спиралите също е достатъчно здрава, за да поддържа повечето спални на гърба и стомаха.

Idle Sleep Hybrid се предлага с продължително 18-месечно изпитание за сън, въпреки че купувачите трябва да държат матрака минимум 30 дни, за да се класират. Idle също подкрепя матрака с доживотна ограничена гаранция.

Как да изберем матрак за хъркане