Menu Close

Най-добрият матрак за тийнейджъри

Едно проучване след друго демонстрира, че макар сънят да е необходим на всички, той дори е повишил значението за тийнейджърите. Постоянният и висококачествен сън насърчава мозъчната функция, училищните резултати, физическото здраве, настроението и ефективното вземане на решения. Тъй като мозъците и телата на тийнейджърите се развиват бързо, негативното въздействие на лишаването от сън може да бъде усилено.

Наличието на правилния матрак може да помогне на тийнейджърите по-лесно да получат съня, от който се нуждаят. Легло, което отговаря на нуждите на тийнейджър, се равнява на по-голям комфорт, по-добра опора за тялото и една по-малко бариера за здравословен режим на сън. Да разберете кой матрак е правилният обаче може да бъде трудно, особено след като много тийнейджъри може да не са развълнувани да прекарват свободното си време в пазаруване на матраци с родителите си.

За щастие има множество отлични опции онлайн, които са добре изградени, достъпни и предлагат гъвкава политика за връщане, която позволява на тийнейджърите да изпробват матрак в продължение на месеци, за да са сигурни, че той е подходящ. Нашето ръководство представя най-добрите матраци за тийнейджъри и обяснява основните неща, които трябва да знаете и търсите, когато пазарувате за ново легло на тийнейджър.

Най-добрите матраци за тийнейджъри

информация за продукта

WinkBed

Най-доброто като цяло

WinkBed

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 1,849

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
  • Тийнейджъри, които искат матрак със здрава опора на ръба
  • Купувачи, които търсят опции за твърдост
  • Траверси, които обичат комбинация от отскачане и контуриране
Акценти:
  • Здравият дизайн и доживотна гаранция гарантират дълги години комфорт
  • Конструкцията намотка върху намотка създава забележимо отскачане и здрава опора
  • Избор от четири нива на твърдост

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

WinkBed е надежден хибриден матрак, който може да отговори на нуждите на повечето тийнейджъри. Неговият синтез от различни материали предлага балансирано усещане и стабилност от край до край, които могат да проправят пътя за години на качествен сън.

Здравата вътрешна конструкция на WinkBed започва с долния си слой, поддържащо ядро, направено от джобови вътрешни пружини. Тези намотки са зонирани, за да осигурят по-голяма подкрепа за по-тежки области на тялото, като средната част и раменете.

Над опорната сърцевина има микронамотки, които също са индивидуално увити. Дизайнът намотка върху намотка генерира забележим отскок и значителна опора на ръба, която е успокояваща за хората, които обичат да спят или да седят близо до периметъра на леглото си.

Секциите на системата за комфорт над микронамотките са слоеве от специален пенопласт, които помагат на матрака да се чувства комфортно и да облекчава натиска. Най-горният слой от пенопласт е ватиран в възглавницата в евро стил на WinkBed, която осигурява компактен, но елегантен външен вид на леглото като цяло.

Предлагайки модели, които са средно меки (4), средно твърди (6) и твърди (7), има налични опции, така че тийнейджърите да изберат нивото на комфорт, което най-добре отговаря на техните нужди. Средно меките и средно твърдите опции са най-популярни сред тийнейджърите.

За да изпробвате матрака, WinkBeds предлага 120-нощно изпитание за сън, а компанията също така подкрепя всеки матрак с доживотна гаранция.

Allswell Матрак

Най-ценно

Allswell Матрак

Ценови диапазон:  $ 265 – $ 465

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Фирма (7)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
  • Повечето спящи за гърба и стомаха
  • Тийнейджъри, които тичат горещо
  • Купувачи с ограничен бюджет
Акценти:
  • Евтино за хибриден матрак
  • Добър контрол на температурата
  • Балансира твърдостта и контурните характеристики

Вземете 15% отстъпка от матрак Allswell. Код за употреба: SLEEPFOUNDATION 15

Allswell Mattress е хибридно легло на основата на пяна, което предлага приятен баланс от функции, подходящи за много тийнейджъри. Цената е лесна за портфейла в сравнение с други хибридни матраци, което го прави идеално легло за тийнейджъри, които може бързо да го надраснат.

Измервайки височина 10 инча, Allswell е изграден с 2-инчов комфортен слой от мемори пяна, последван от.5-инчов преходен слой от пенопласт. Поддържащото ядро ​​съдържа 7-инчови джобови намотки, а капакът е капитониран с.5-инчов пенопласт. Комфортният слой е тънък в сравнение с други хибридни матраци, което придава на матрака по-твърдо усещане. Твърдата повърхност ще подхожда на тийнейджърите, които обичат да спят върху матраците, вместо да потъват в тях, като същевременно предлагат част от подкрепата, която хората очакват от мемори пяната.

Allswell оценява 7 по нашата 10-степенна скала на твърдост. Този рейтинг на твърдост прави леглото подходящо за тийнейджъри, които спят по гръб и корем, тъй като тези пози за сън изискват твърдост, за да осигурят правилно подравняване на гръбначния стълб. Въпреки това, стомашните траверси с тегло над 230 килограма може да потънат твърде дълбоко в матрака, за да се възползват от твърдостта. Страничните траверси с тегло над 130 килограма ще намерят подходящо облекчение за точките на натиск в раменете и бедрата, но тези под 130 килограма може да не потънат достатъчно, за да изпитат облекчаване на налягането.

Мемори пяната се влива с графит и меден гел, който е предназначен да отвежда топлината от тялото, което прави Allswell привлекателна опция за тийнейджъри, които спят горещо. Ефективността на изолацията на движение е средна, но тийнейджърите може да не се нуждаят от отлична изолация на движението, тъй като обикновено спят сами.

Allswell предоставя безплатна доставка в съседните Съединени щати, с изключение на Калифорния. Компанията предлага 100-дневен пробен период и 10-годишна гаранция.

Нектар матрак

Най-добра пяна за памет

Нектар матрак

Ценови диапазон:  $ 499 – $ 999

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  365 нощи

Продължителност на пробния период:  365 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
  • Странични траверси
  • Тийнейджъри, които тежат до 230 килограма
  • Купувачите на матраци, търсещи модел с дълъг пробен период на сън
Акценти:
  • Комфортният слой с мемори пяна осигурява точно и точно контуриране
  • Постоянно облекчаване на налягането за физически активни тийнейджъри
  • 365-нощно изпитание за сън и доживотна гаранция

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Изцяло дунапрененият матрак Nectar е чудесно подходящ за тийнейджъри, които се радват на тясно контуриране на тялото от матрака си. Плътният комфортен слой от мемори пяна придава на повърхността усещане, подобно на облак, което може да се оприличи на сън „вътре“ – за разлика от спането „на“ – матрака. Матракът Nectar се отличава с облекчаване на налягането, което го прави особено подходящ за физически активни млади хора.

Средно твърдото (6) усещане на този матрак е идеално и за тийнейджъри с тегло до 230 паунда, особено тези от порядъка на 130-230 паунда. Мемори пяната осигурява достатъчно омекотяване, за да подобри подравняването на страничните траверси, но поддържащите слоеве от пенопласт на леглото предотвратяват прекаленото потъване на спалните и стомашните траверси в тази тежест – често срещан проблем при по-меките матраци.

Матракът Nectar е доста достъпен за модел с мемори пяна, но въпреки това се представя на същото ниво като много по-скъпи конкуренти. Ако вашият тийнейджър претърпи растеж или промени мнението си относно желаното ниво на твърдост, изборът на Nectar пред по-скъп модел означава, че ще спестите малко пари в дългосрочен план.

За да подслади допълнително сделката за клиентите, Nectar включва пробен период на сън при всяка покупка, който позволява на тийнейджъра ви да изпробва матрака до една година, преди да реши да го запази. Ще получите и доживотна гаранция, която покрива структурни дефекти, докато притежавате матрака. Освен това корабоплаването е безплатно за всички поръчки в съседните САЩ

Матрак Layla

Най-доброто за странични траверси

Матрак Layla

Ценови диапазон:  $ 649 – $ 1149

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  обратима: средно мека (4), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощи

Продължителност на пробния период:  120 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
  • Тийнейджъри, чиито предпочитания за твърдост се колебаят
  • Тези, които обикновено спят горещо на дунапренени матраци
  • Странични траверси с тегло до 230 килограма
Акценти:
  • Обратим дизайн с различни нива на твърдост от всяка страна
  • Вливаната от мед мемори пяна се очертава равномерно, без да спи горещо
  • Доживотна гаранция

Вземете 200 долара от хибриден матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Много тийнейджъри имат предпочитания за твърдост, които се променят с течение на времето, когато височината и теглото им се променят, докато други непрекъснато се колебаят между желанието за твърдо усещане една нощ и меко усещане следващата. Матракът Layla е чудесен вариант за тези млади хора поради обратимия си дизайн. Едната страна е конструирана за средно меко (4) усещане, което осигурява дълбок контур, докато другата страна е твърда (7) и осигурява здрава опора.

Тийнейджърите вероятно ще предпочитат едната страна на матрака пред другата поради техния тип тяло и позиция на сън. Средната мека страна може да бъде от полза за страничните траверси поради обширната си амортизация около раменете и ханша, което може да подобри подравняването на гръбначния стълб и да премахне точките на натиск, свързани с тази позиция на сън. Спящите на гърба и стомаха може вместо това да предпочитат твърдата страна, тъй като тези позиции насърчават равномерното подравняване и обикновено изискват повече подкрепа.

Двете страни на матрака разполагат с комфортни слоеве, изработени от мемори пяна, която се съобразява около тялото, за да разпределя равномерно теглото. Пяната се влива с мед, която има естествено охлаждане, за да гарантира, че материалът няма да абсорбира твърде много топлина. Медта също е антимикробна, което помага за контрол на миризмата.

Матракът Layla има цена на стикер, която е наравно с другите модели мемори пяна, а доставката е безплатна навсякъде в съседните САЩ. Покупката ви ще включва 120-нощно пробно сън и доживотна гаранция срещу структурни дефекти.

Подпис за спално бельо в Бруклин

Най-добро охлаждане

Подпис за спално бельо в Бруклин

Ценови диапазон:  $ 599 – $ 1249

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Custom Sizes

За кого е най-добре:
  • Тийнейджъри, които предпочитат баланс на омекотяване и подкрепа
  • Горещи траверси
  • Родители, които искат да инвестират в евтин хибрид за своя тийнейджър
Акценти:
  • 3 опции за твърдост, които да отговарят на тийнейджъри с различни предпочитания
  • Подсилените намотки осигуряват здрава опора на ръба
  • Дишащите пяни и постоянният въздушен поток помагат на матрака да спи спокойно

Вземете 20% отстъпка от матрак за спално бельо в Бруклин. Код за използване: сън

Signature е най-продаваният матрак на Brooklyn Bedding, и то с основание. Този хибриден модел е конструиран с висококачествени пяни и здрави джобни намотки, осигуряващи дизайн, който е удобен и поддържащ в еднаква степен. Достъпната цена също прави този матрак чудесна възможност за тийнейджъри – особено за тези, които са подложени на растеж, които може да се нуждаят от ново легло през следващите няколко години.

Комфортният слой е съставен от TitanFlex, внесен в гел, патентован пенопласт, който контурира равномерно по тялото, но също така е доста отзивчив. Втори слой пяна подсилва TitanFlex, за да поддържа тийнейджърите на равномерна равнина и да намалява потъването около средната част. Ядрото на опората е зонирано с по-дебели намотки по периметъра, което минимизира потъването, когато някой спи близо до ръбовете или влиза и излиза от леглото.

Налични са три нива на твърдост за Подписа. Средно мекото (4) усещане е най-подходящо за странични траверси, тъй като тази позиция често изисква повече амортизация, за да се насърчи равномерното подравняване и да се облекчат точките на натиск по гръбначния стълб. Тийнейджърите, които тежат поне 130 паунда, може да открият, че средната фирма (6) се чувстват по-комфортно, докато тези, които тежат над 230 паунда, вероятно ще предпочетат опцията фирма (8) вместо това – особено ако спят по гръб или стомах.

Най-горният слой се влива с охлаждащ гел и намотките насърчават стабилна циркулация на въздуха, така че Signature спи изключително хладно и трябва да е идеален за всеки, който работи горещо, докато спи. Можете да избирате от 14 различни размера, включително труднодостъпни опции като къса кралица и крал, олимпийска кралица и три опции за RV.

В допълнение към достъпната цена, Signature отговаря на условията за безплатна доставка на сушата в съседните САЩ. Вашата покупка включва и пробен период за сън от 120 нощи, както и 10-годишна гаранция, ако запазите матрака след изтичане на периода на връщане.

Матрак Zoma

Най-доброто за спортисти

Матрак Zoma

Ценови диапазон:  $ 550 – $ 1200

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години

Гаранция:  10 години
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
  • Горещи траверси
  • Тийнейджъри, които тежат до 230 килограма
  • Физически активни тийнейджъри и спортисти
Акценти:
  • Зонираната пяна с памет осигурява целенасочено облекчаване на налягането в цялото тяло
  • Над средното дишане и регулиране на температурата
  • Комфортен баланс на контуриране на тялото и отзивчивост

Вземете 100 долара от матрак Zoma. Код за използване: SF

Добрият нощен отдих е от решаващо значение за спортисти и други млади хора с физически активен начин на живот. Сънят насърчава възстановяването на мускулите, позволявайки на тийнейджърите да се събудят, чувствайки се освежени след напрегнат ден – а неудобният матрак може да попречи на този важен процес. Както подсказва името му, спортният матрак Zoma е много подходящ за спортисти заради своя зониран дизайн.

Най-горният слой от мемори пяна е разделен на три различни нива на твърдост, за да осигури мека амортизация за главата и раменете, подобрена армировка за средната част и умерено контуриране под талията.

Матракът също така разполага с преходен слой от пенопласт, който предотвратява трапезите да потънат твърде дълбоко в матрака, както и пяна с висока плътност, за да осигури здрава опора. Поради средното си (5) усещане, спортният матрак Zoma ще бъде най-удобен за тийнейджъри, които тежат 230 килограма или по-малко и спят на тяхна страна.

Друга важна черта на регулирането на температурата на Zoma Sports Mattress. Докато много конкурентни легла от пяна могат да спят неудобно на топло, слоят пяна с памет от този модел се влива с охлаждащ гел, предназначен да отвежда топлината от тялото и да поддържа удобна повърхност по всяко време на годината.

Наземната доставка е безплатна за всички поръчки в рамките на съседния САЩ Вашият спортен матрак Zoma идва с пробен период за сън, който ви позволява да го тествате до 100 нощи, както и 10-годишна гаранция срещу прекомерно провисване и други структурни дефекти.

Мече матрак

Най-удобно

Мече матрак

Ценови диапазон:  $ 595 – $ 1195

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Фирма (7)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
  • Тийнейджъри, които спортуват или са физически активни по друг начин
  • Тези, които предпочитат прегръдката на мемори пяна
  • Купувачи с ограничен бюджет
Акценти:
  • Предназначен за траверси с активен начин на живот
  • Силно представяне на бюджетна цена
  • Фирменото усещане предлага умерено съобразена и стабилна поддръжка

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Матракът „Мечка“ се откроява благодарение на забележителния си контур, усъвършенстван покривен материал и конкурентната цена. Макар да пада като 7 по скалата на твърдост, той въпреки това предлага изобилие от натиск поради облачната амортизация на комфортния слой.

Комфортният слой в Матрака Bear е направен с подредени слоеве графитна гел мемори пяна и отзивчив пенопласт. Слоят от мемори пяна осигурява отлично усещане за прегръдка за облекчаване на точките на натиск, осигурявайки меко и приветливо усещане за матрака. Вливащата се с графит пяна работи за намаляване на задържането на топлина и за предотвратяване на пренасянето на движение през повърхността на съня. Под тези слоеве има опорно ядро, направено с пенопласт с висока плътност.

Ключова характеристика на Матрака Bear е покритието, което е смес от полиестер и Celliant, специален текстил. Celliant помага да улавя топлината от тялото и да я преобразува в инфрачервена енергия. FDA е сертифицирала Celliant като медицинско изделие поради способността му да ускорява притока на кръв и това може да помогне за възстановяване на мускулите и тъканите през нощта. Поради тази причина мечешкият матрак е особено популярен сред спортисти от всички възрасти.

Матракът “Мечка” се предлага на конкурентна цена – особено за продукт с иновативен текстилен материал като Celliant – и безплатната доставка е включена в покупната цена. Bear осигурява 100-нощно изпитание за сън, за да изпробвате матрака в собствения си дом, а 10-годишната гаранция покрива матрака, ако възникнат дефекти в материалите или изработката.

Awara

Най-добър органичен

Awara

Ценови диапазон:  $ 1,299 – $ 1,799

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  365 нощи (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  365 нощи (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
  • Тийнейджъри, които искат значително отскачане от латекс
  • Купувачи, които искат целогодишно изпитание за сън
  • Комбинирани траверси, включително тези, които прекарват времето си по гръб или стомах
Акценти:
  • Екологични, органични материали
  • Щедро 365-нощно изпитание за сън
  • Подходящ за спални за стомаха и гърба

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Въз основа на неусложнен дизайн и трайни естествени материали, матракът Awara е отлична опция за повечето тийнейджъри, особено тези, които са в гърба или спят в стомаха.

Доказвайки старата поговорка, че по-малкото е повече, Awara е латекс хибрид само с два вътрешни слоя. Най-горният слой е четири инча латекс Dunlop, който е изцяло естествен и сертифициран да отговаря на екологичните стандарти за управление на Rainforest Alliance. Тази система за комфорт е издръжлива, надеждна и ефективна при осигуряване както на значимо облекчаване на точката на натиск, така и на значително отскачане.

Поддържащото ядро ​​е девет инча вътрешно-пружинни намотки, които са индивидуално увити и изработени от дебела стомана, осигурявайки стабилна опора през матрака, включително по ръба. Отзивчивостта на бобините работи съвместно със системата за комфорт, за да улесни хората да регулират позицията си за сън през нощта.

Покритието на Awara е смес от органичен памук и вълна, която естествено контролира температурата, обединявайки се с вътрешните слоеве, за да поддържа матрака хладен целогодишно.

Усещането на Awara е средно твърдо (6), придаващо на леглото широка привлекателност, включително за повечето тийнейджъри от всяка позиция на сън, особено тези над 130 килограма. Поради това колко лесно е да се сменят позициите, матракът е популярен и при комбинираните траверси.

Awara има конкурентна цена за латексния хибрид, заедно с 365-дневен пробен период на сън и доживотна гаранция.

Как да изберем матрак за тийнейджъри