Menu Close

Най-добрите възглавници за елда

Възглавниците от елда – известни също като собакава – произхождат от Япония, но днес те се използват по целия свят. Тези възглавници са пълни с корпуси от елда, твърдите външни обвивки от семена от елда. Корпусите имат твърдо усещане, но те са доста малки и ще съответстват плътно на главата и шията; много хора оприличават възглавниците от елда на твърди, плътни торбички за боб.

Най-добрите възглавници с корпус от елда предлагат много предимства за траверси. От една страна, те са напълно регулируеми. Можете да добавите или премахнете корпуси от интериора, за да промените колко високо и поддържащо се чувства възглавницата. Корпусите също са доста издръжливи и много производители на елда възглавници продават допълнителни корпуси на едро, когато собствениците трябва да попълнят своите доставки. Друго предимство е отличното регулиране на температурата. Корпусите насърчават стабилен въздушен поток през сърцевината на възглавницата и много от тези модели се доставят с дишащи памучни или органични памучни калъфи.

Ако този тип възглавници звучат удобно – или поне интригуващо – разгледайте нашето най-добро ръководство за възглавници от елда по-долу. Ще обсъдим произхода и развитието на възглавниците sobakawa, как са конструирани, колко добре се представят в различни категории и какво да очакваме по отношение на оразмеряването и ценообразуването. Първо, нека разгледаме нашите най-добри възглавници за елда. Всяка селекция се основава на опит и отзиви от проверени собственици и практически анализ на продукта от нашия екип за тестване.

Най-добрите възглавници за елда

информация за продукта

Възглавница Hullo

Най-доброто като цяло

Възглавница Hullo

Пълнеж:  корпуси от елда
Твърдост:  Твърдо

За кого е най-добре:
 • Тези, които предпочитат твърда опора и нежно контуриране от възглавницата си
 • Траверси, които предпочитат възглавници с регулируемо таванско помещение
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Регулируемо таванско помещение
 • Дишащият дизайн насърчава въздушния поток
 • Миеща се в машината памучна обвивка от кепър

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Hullo

На първо място е Hullo, елда възглавница, която се произвежда в САЩ. Благодарение на начална цена, Hullo е чудесен вариант, ако никога преди не сте опитвали възглавница от елда и искате да изпробвате достъпен модел. Предлагат се малки, стандартни и кралски размери. Hullo предлага и безпроблемно връщане в рамките на 60 нощи, като ви дава достатъчно време да изпробвате възглавницата и да решите дали е подходящо за вас.

Докато възглавницата предлага регулируемо таванско помещение, тя поддържа доста твърдо усещане, независимо от обема на пълнене. Това го прави идеален за странични и задни траверси, търсещи възглавница, която осигурява силна опора. Капакът е изработен от органичен памучен кепър, който е силно дишащ и дълготраен. Покритието, съчетано с естествено издръжливите корпуси, придава на възглавницата отлично дълголетие. Hullo също продава корпуси на 10- или 20-килограмови насипни пратки винаги, когато трябва да замените оригиналния пълнеж.

Както е случаят с други възглавници от елда, никога няма да е необходимо да почиствате пълнежа на Hullo, но покритието може да се измие и изсуши във всяка домакинска машина. Имайте предвид, че възглавницата може да тежи от четири до 12 килограма при пълен капацитет, в зависимост от това кой размер сте избрали. Hullo предлага безплатна стандартна доставка за всички поръчки в съседните САЩ

Възглавница за елда Turmerry Sobakawa

Най-ценно

Възглавница за елда Turmerry Sobakawa

Цена:  $ 45 – Пътуване $ 49 ”- Мини $ 40 – Врат за $ 69 – Стандарт $ 85 – Queen $ 89 – King

Пълнеж:  корпуси от елда
Твърдост:  Твърдо

За кого е най-добре:
 • Хора, които предпочитат изключително твърди и поддържащи възглавници
 • Тези, които искат възглавница с регулируемо таванско помещение
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • Устойчиво отглеждани корпуси от елда и неизбелен органичен памучен покрив
 • 6 размера, включително опция, удобна за пътуване
 • Собствениците могат да поръчат допълнителни корпуси на едро

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Turmerry

Възглавницата Turmerry елда Sobakawa е чудесна възможност за купувачи с ограничен бюджет. Подобно на други възглавници в стил sobakawa, и тази съдържа елда, която може да се добави или премахне, за да се коригира цялостното таванско помещение. Това го прави идеален за комбинирани траверси и други хора, които предпочитат по-дебели възглавници една нощ и по-плоски възглавници следващата. Turmerry продава допълнителни корпуси на едро, когато собствениците трябва да попълнят своите доставки.

Корпусите се отглеждат устойчиво в Средния Запад на САЩ, а покритието е съставено от органичен, неизбелен памук, така че възглавницата трябва да се хареса и на екологично съзнателните потребители. Горещите траверси също трябва да се чувстват доста комфортно, тъй като памукът е дишащ и въздухът тече свободно през интериора.

Можете да избирате между шест различни размера за вашата възглавница. Те включват стандартни, кралични и кралски размери за спане, както и деколте и традиционен японски размер „мини“. Последният вариант е възглавница за пътуване, която тежи 2,5 килограма и е много сгъстима, когато трябва да се побере в претъпканите чанти.

И шестте размера са на достъпни цени, което прави тази възглавница достъпна за първи път. Наземната доставка също е безплатна в съседните САЩ Неизползвани и немити възглавници могат да бъдат върнати за пълно възстановяване в рамките на 30 дни от първоначалната поръчка. Тези, които решат да запазят възглавницата си, ще получат едногодишна гаранция.

Възглавница от елда PineTales

Най-добър лукс

Възглавница от елда PineTales

Цена:  129,99 долара – стандартни 89,99 долара – японски

Пълнеж:  корпуси от елда
Твърдост:  Твърдо

За кого е най-добре:
 • Спящите, които предпочитат плюшено усещане с добавена опора за възглавницата си надолу
 • Горещи траверси
 • Купувачи, които търсят пухена възглавница с над средно дълготрайност
Акценти:
 • Напълно регулируемо таванско помещение
 • Предлага се в стандартни и японски размери
 • Предлага се в изключително дебела калъфка за възглавници, която може да се пере в машина

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници St

Възглавницата за елда PineTales от PineTales е висококачествен ръчно изработен модел. Възглавницата е пълна с корпуси, които са органично отгледани без никакви пестициди, което я прави екологично чист вариант за купувачите. Корпусите също се обработват термично по време на производството, за да станат по-малко апетитни за насекоми. Възглавницата се предлага в два размера. В допълнение към стандартната опция можете да изберете по-малък „японски“ размер, вдъхновен от традиционните възглавници на собакава.

Капитонираният външен капак и вътрешната подплата са изработени от неизбелен памук, който предлага изключителна дишаща способност. Този модел спи много готино, дори в сравнение с други възглавници от елда и ще бъде идеален за хора, които са склонни да прегряват в леглото. И двата компонента на капака се измиват напълно в машината – просто трябва първо да премахнете корпуса. PineTales също продава вискоза от бамбукови калъфки за онези, които предпочитат допълнително охлаждане. Ако трябва да попълните снабдяването на корпуса си, компанията предлага насипни пратки за 1, 3, 5 и 10 лири.

Въпреки че цената на възглавницата е малко стръмна в сравнение с подобно конструирани модели, качеството на материалите и конструкцията гарантира дългосрочна стойност за собствениците. Можете също така да тествате възглавницата до 45 нощи, преди да решите дали да я запазите или да я върнете. Ако не сте доволни от елда възглавница, помислете за възглавницата Millet от PineTales; корпусите на просото предлагат малко по-меко усещане и по-добра способност за формоване от корпусите на елда.

Възглавница за елда Sweet Zzz

Най-добро охлаждане

Възглавница за елда Sweet Zzz

Цена:  14 “x 20” – 95 $ 6 “x 17” – 109 $ 16 “x 28” – 139 $

Пълнеж:  Органични корпуси от елда
Твърдост:  Твърдо

За кого е най-добре:
 • Траверси, които търсят възглавница с регулируемо таванско помещение
 • Траверси отзад
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • Loft може да се регулира чрез добавяне или премахване на запълване
 • Изпълнени с органични, без ГМО елда корпуси
 • Предлага се със сертифицирана GOTS калъфка от органичен памук

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Sweet Zzz

Възглавницата за елда Sweet Zzz е чудесна възможност за хора, които предпочитат да купуват органични, устойчиви продукти. Както памучното покритие, така и пълненето на корпуса на елда без ГМО са получили сертификат от Global Organic Textile Standard (GOTS), един от водещите световни органи за тези видове продукти. Корпусите могат също да бъдат добавени или премахнати, за да се коригира цялостното таванско помещение на възглавницата, което го прави подходящ за повечето хора, независимо от тяхната позиция на сън – въпреки че траверсите отзад вероятно ще се чувстват най-удобно.

Контролът на температурата е друга сила на тази възглавница. Корпусите насърчават стабилен въздушен поток в интериора, за да помогнат на възглавницата да поддържа студена температура на сърцевината, а покривката също е много дишаща. Естествената издръжливост на корпусите от памук и елда осигурява по-голяма от средната очаквана продължителност на живота и на възглавницата.

Sweet Zzz предлага три размера за възглавницата. Тези, които търсят традиционна правоъгълна форма, могат да изберат размера на кралицата. Други опции включват по-малък японски размер, който може да бъде оприличен на възглавница за хвърляне, както и цилиндричен размер, който може да се използва като подложка, както и подглавник. Капакът може да се измие и изсуши във всяка домакинска машина, въпреки че първо ще трябва да премахнете корпуса.

Стандартната доставка е безплатна за всички поръчки на възглавници в съседния US Sweet Zzz, предлага и 50-дневен пробен период за възглавница, заедно с едногодишна гаранция.

ComfyComfy елда възглавница

Най-трайни

ComfyComfy елда възглавница

Пълнеж:  корпуси от елда
Твърдост:  Твърдо

За кого е най-добре:
 • Спящи, които искат много твърдо усещане за възглавницата си
 • Купувачи, които не са сигурни кой размер възглавница е най-подходящ за тях
 • Тези, които предпочитат да купуват произведени в САЩ продукти
Акценти:
 • Персонализирано таванско помещение
 • Напълнени с елда, отгледани в САЩ и почистени без фумиганти
 • Устойчив кепров капак и външна калъфка за възглавница

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници ComfyComfy

Трайността е отличителен белег на повечето възглавници от елда поради дълготрайните им корпуси. Възглавницата за елда ComfySleep е открояваща се, отчасти благодарение на покривалото си, което е направено от 12-унция органичен памук в здрав кепър, който предлага по-дълготрайна здравина от перкала или сатена. Можете също така да включите памучна калъфка Pima при покупката си само за $ 10, ако искате допълнителна защита.

Корпусите на тази възглавница се отглеждат в САЩ без химикали или фумиганти, което дава възглавницата екологично предимство пред някои от конкурентите. Памукът за корицата също се отглежда в страната. За оразмеряване можете да избирате от пет опции. Те включват три по-малки размера, вдъхновени от традиционните стилове на собакава, както и стандартни и кралични размери, по-познати на западните траверси. В зависимост от размера, който сте избрали, възглавницата може да тежи от 4 до 10 паунда, когато се напълни до капацитет.

Цената на стикера за възглавница за елда ComfySleep е наравно с другите модели на елда, дори с добавена калъфка. Допълнителни корпуси се продават на 2 и 10-килограмови насипни пратки. Стандартната доставка е безплатна за всички поръчки или можете да изберете ускорена доставка срещу допълнително заплащане. ComfyComfy предлага и пълно възстановяване на суми за връщане, направено в рамките на 60 дни от първоначалната покупка.

Възглавница за подмладяване Sachi Organics

Най-добре регулируем

Възглавница за подмладяване Sachi Organics

Пълнеж:  корпуси от елда и вата от естествена вълна
Твърдост:  Твърдо

За кого е най-добре:
 • Траверси, които се наслаждават на усещането за възглавница от елда с лека подплата за главата и шията
 • Горещи траверси
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • Преместете възглавницата или премахнете корпуса, за да регулирате усещането
 • Двукамерният дизайн съчетава плюшеност и подкрепа
 • Вата добавя мекота и омекотяване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Sachi Organics

По-голямата част от продаваните днес елдови възглавници са изключително пълни с корпуси от елда. Това, което прави възглавницата за подмладяване Sachi Organics толкова уникална, е нейната патентована комбинация от корпуси и вата от естествена вълна. Както ватирането, така и корпусът могат да бъдат добавени или премахнати, за да се регулират нивото на тавана и опората на възглавницата. Вълната съставлява около 25 до 30 процента от таванското помещение на възглавницата, докато остатъците съставляват корпусите. Sachi продава вълната и корпусите на едро, така че можете да експериментирате с различни съотношения на пълнене.

Благодарение на камерния дизайн на възглавницата, ще се почувствате по-амортизирани от вълната, като същевременно получавате силна подкрепа от корпуса. Освен че възглавницата се чувства малко по-мека, вълната е естествено дишаща и отнемаща влагата. Sachi Organics продава други видове меки, устойчиви възглавници, пълнени в насипно състояние, включително капок влакна и памук. Ако не сте доволни от вълната, помислете дали да не опитате някой от алтернативните материали за пълнене. Възглавницата предлага таванско помещение до 4,5 инча.

Sachi Organics подкрепя възглавницата с 30-дневен пробен период на сън и изплаща пълно възстановяване на всички връщания в рамките на този период. В допълнение към закупуването му онлайн, можете да закупите възглавницата за подмладяване на Sachi Organics в един от специалните шоуруми на компанията или здравни магазини за спане в цялата страна.

Какво представлява възглавницата за елда?

Известни като sobakawa в родната им страна Япония, възглавниците от елда са пълни с корпуси, твърдите външни обвивки от елда. Корпусите могат да бъдат добавени или отстранени от интериора, за да се регулира таванското помещение или дебелината. Това прави възглавниците от елда изключително адаптивни и подходящи както за сън отстрани, така и отзад, въпреки че корпусите поддържат много здраво усещане, независимо от обема на пълнене.

Възглавниците от елда предлагат и други предимства за траверси. Корпусите не улавят телесната топлина като синтетични пълнежи, позволявайки на възглавницата да спи доста хладно. Корпусите също са естествено хипоалергенни, което ги прави добра алтернатива за хора, които са алергични към пух, пера и / или латекс. Дълголетието е друга силна страна на възглавниците от елда, тъй като корпусите са много издръжливи; повечето производители на възглавници продават допълнителни корпуси на едро, когато дойде време да попълните доставките си. Никога няма да е необходимо да почиствате корпуса, но повечето елдови възглавници се доставят с памучни калъфи, които могат да се перат и сушат във вашите домакински машини.

Има и някои недостатъци при използването на елда възглавница. Повечето оплаквания от траверси произтичат от много твърдото усещане на тези възглавници – прекалено твърдо за някои хора. Корпусите също могат да излъчват силна първоначална миризма, която отнема няколко дни, за да се разсее напълно. Теглото може да е друг проблем за някои хора, тъй като възглавниците от елда могат да тежат до 10 до 12 паунда, когато са пълни до капацитет.

Прочетете, за да научите повече за елда възглавници. Нашето ръководство ще включва важни фактори за първи път купувачи на елда възглавници, плюсове и минуси, както и някои отговори на често задавани въпроси за тези продукти.

Как да изберем елда възглавница

Преди да решите коя елда възглавница да закупите, препоръчваме да сравните различни марки и модели, за да видите как се подреждат по отношение на конструкцията, размера и цената. Повечето продадени днес елдови възглавници са доста сходни една с друга, но има някои важни разграничения, които трябва да се вземат предвид.

Какво да имате предвид при закупуването на възглавница от елда

За повечето хора най-голямото привличане на елдови възглавници е тяхната лекота на регулиране. Корпусите могат да се добавят или премахват, за да се промени колко дебела и поддържаща се чувства възглавницата и повечето марки предлагат насипни пратки на корпуса на разумни цени, когато трябва да освежите пълнежа си. Очаквайте да платите около 5 до 15 долара за лира за допълнителни корпуси.

Възглавниците от елда също са идеални за хора, които предпочитат естествени продукти. Много модели са пълни с корпуси, които се отглеждат и събират органично без пестициди или химически торове, а покривките от органичен памук също са често срещани. Не забравяйте да проверите за сертификати, ако срещнете възглавница от елда, която се рекламира като органична. Глобалният стандарт за органичен текстил и Министерството на земеделието на САЩ са две от най-известните сертифициращи организации за продукти, произведени от органични материали.

Трябва да приемете и други твърдения за елдови възглавници със зърно сол. Някои марки твърдят, че регулирането на таванското помещение също ще промени твърдостта на възглавницата, но това е малко подвеждащо. Докато възглавниците от елда могат да се регулират за таванско помещение, те ще поддържат твърдо до много твърдо усещане поради естествената твърдост на корпусите. Възглавниците от елда също са по-малко от идеални за много траверси поради тяхната дебелина и твърдост, въпреки че някои марки твърдят, че възглавниците им са подходящи за всички пози на сън.

Вместо да разчитате на твърдения и твърдения от продавачи на възглавници от елда, препоръчваме вместо това да се съсредоточите върху следните фактори.

Таванско помещение
Повечето елдови възглавници са предназначени за регулируемо таванско помещение. Техните дизайни включват външно покритие с цип, което позволява достъп до интериора, и подплатена торбичка, в която се помещават корпусите. Това ниво на персонализиране е особено полезно за хора, които спят в различни позиции, тъй като спането отстрани обикновено изисква повече таванско помещение, отколкото заден сън.

Поддържащи
корпуси от елда са доста здрави, така че тези възглавници осигуряват отлична опора за повечето странични и задни траверси. Корпусите се прилепват към тялото, без да потъват твърде много, осигурявайки силна армировка за главата и шията. Регулирането на таванското помещение чрез добавяне или премахване на корпуси може да накара възглавницата да се чувства по-благоприятна в зависимост от позицията на съня, която използвате.

Ниво на
твърдост Повечето възглавници от елда се считат за твърди до много твърди. Някои спящи обичат колко силно и подкрепящи се възглавници, докато други ги намират за прекалено твърди и обемисти. Изключенията включват възглавници, пълни с комбинация от елда корпуси и по-мек материал, който осигурява повече амортизация, като възглавницата за подмладяване Sachi Organics, изброени в нашите най-добри снимки.

Облекчаване на налягането 
Страничното спане обикновено изисква повече таванска възглавница, за да се гарантира, че главата и шията са подравнени с гръбначния стълб. С голям обем на корпуса, възглавниците от елда могат много добре да облекчат натиска за страничните траверси. Спането отзад насърчава подравняването на гръбначния стълб, така че тази позиция не се нуждае от толкова много таванско помещение, за да се намали натискът за траверси.

Форма
Подобно на други видове възглавници, продавани в Северна Америка, възглавниците от елда обикновено се продават в стандартни, кралични и кралски размери. Някои марки предлагат и по-малки размери, вдъхновени от традиционните японски възглавници sobakawa. Възглавниците за тяло с корпуси от елда са много редки, но се предлагат от избрани марки.

Цена
Средната възглавница от елда в размер на кралица или крал струва между 50 и 150 долара. Купувачите обикновено могат да спестят малко пари, като избират по-малък, традиционен размер на собакава. Когато купувате корпуси на едро, обикновено плащате от 5 до 15 долара за лира; в някои случаи ще плащате по-малко за паунд, като купувате пратки от 10 паунда или повече.

Качествени материали 
Корпусите от елда са много издръжливи, но възглавниците в крайна сметка ще се изравнят, така че най-вероятно ще трябва да направите поне една покупка на насипни корпуси, преди възглавницата да достигне края на живота си. Също така не забравяйте да проверите състава на корицата. Общите материали за калъфите за елда включват стандартни памучни, органични памучни и бамбукови вискози.

Формируемост
Корпусите се плесват доста плътно по тялото. Мнозина оприличават усещането на елда възглавница с това на много твърда торба. Тъй като корпусите са толкова малки, възглавницата ще се очертае доста близо до главата и шията, за да осигури подобрена подкрепа и облекчаване на натиска.

Регулиране на температурата
Температурната неутралност е основната сила на тези възглавници. Корпусите насърчават стабилен въздушен поток в интериора и не улавят телесната топлина като други пълнежни материали (като пяна). Повечето елдови възглавници също имат дишащи покривни материали.

Какви са плюсовете и минусите на възглавниците от елда?

Възглавниците от елда предлагат регулируемо таванско помещение, здрава опора и голяма цялостна издръжливост. Много хора обаче намират тези възглавници за прекалено твърди; препоръчваме да изпробвате възглавница от елда като част от пробния сън, преди да финализирате покупката си, за да сте сигурни, че няма да се чувства твърде твърда за главата и врата.

Плюсовете и минусите на възглавниците от елда включват следното:

Професионалисти Минуси
 • Възглавниците от елда могат да се регулират за таванско помещение чрез добавяне или премахване на корпуси от интериора. Тези възглавници са идеални за всеки, който предпочита по-дебела възглавница една нощ и по-малко таванско място през следващата.
 • Корпусите са доста издръжливи, осигурявайки по-дълъг от средния живот на възглавниците от елда. Повечето марки продават и допълнителни корпуси на едро.
 • Възглавниците от елда предлагат несравнима опора благодарение на тяхната регулируемост и естествената твърдост на пълненето на корпуса.
 • Корпусите насърчават постоянен въздушен поток за поддържане на комфортна температура в сърцевината, което прави тези възглавници идеални за горещи траверси. Повечето възглавници от елда също са обвити в дишащ памук или коприна от бамбукови покривала.
 • Най-честото оплакване за възглавниците от елда е, че те се чувстват твърде твърди. За разлика от таванското помещение на възглавницата, няма да можете да регулирате твърдостта, като добавяте или премахвате корпуси.
 • Потенциалът за миризма е голям за новите възглавници от елда; корпусите носят отчетлива, земна миризма, която може да продължи няколко дни, след като разопаковате възглавницата.
 • Възглавниците от елда също имат висок потенциал за шум. Корпусите издават шумолене, докато плеснат по главата и шията, а някои траверси намират това за разрушително.
 • В сравнение с други видове възглавници, възглавниците от елда са малко скъпи. Средните стандартни и кралични модели струват между 50 и 150 долара.

Кой е най-подходящ за възглавница от елда?

Всеки, който иска изключителна твърдост и силна опора за главата и врата си, е много подходящ за елда възглавница. Тъй като тези възглавници имат регулируемо таванско помещение, ще можете да персонализирате колко дебела се чувства възглавницата ви всяка вечер. Други траверси, които са или не са подходящи за елдови възглавници, включват следното:

 • Странични траверси: Чрез формоване на главата и шията, като същевременно поддържа здрава опора, възвишената възглавница от елда може да насърчи подравняването на гръбначния стълб за страничните траверси. По-плоските възглавници могат да повлияят негативно на подравняването на гръбначния стълб, така че страничните траверси обикновено чувстват по-голям натиск, когато ги използват. Най-добрата елда възглавница за болки във врата ще поддържа главата и шията ви, без да потъва твърде много, осигурявайки равномерно подравняване.
 • Задни траверси: Задните траверси са склонни да се чувстват най-комфортно на елдови възглавници със среден таван. Това гарантира, че главата и шията им лежат на равномерна равнина с останалата част от тялото, което може да намали точките на натиск и да предотврати развитието на болка около раменете.
 • Тези с алергии: Някои хора имат алергии към елда, но това състояние е доста рядко. Възглавниците от елда също могат да служат като удобни алтернативи за хора с алергии към латекс, пух, пера и други материали за пълнене на възглавници.
 • Hot Sleepers: Възглавниците от елда спят изключително хладно. Корпусите няма да абсорбират и улавят телесната топлина като пяна или пух, а въздухът циркулира свободно в интериора. Повечето от тези възглавници включват и калъфи, изработени от дишащи тъкани.

Кой не е подходящ:

 • Тези, които предпочитат плюшени възглавници: Дори когато пълненето на корпуса е допълнено с по-меки материали като вата или памучна вата, възглавниците от елда обикновено се чувстват доста твърди. Това се счита за тяхната най-поляризираща характеристика. Много хора обичат изключителната твърдост и подкрепа, но други просто намират възглавниците за неудобни и прекалено твърди.
 • Спящи за стомаха: Повечето спящи на стомаха предпочитат ниско до средно таванско помещение за възглавницата си. Ако възглавницата е твърде дебела, тя може да принуди главата и шията да си почиват под неудобен ъгъл. Спящите в стомаха обикновено предпочитат и по-добро усещане. Някои спящи на стомаха намират елдови възглавници за доста удобни, но те са в малцинството.
 • Леки траверси: Възглавницата ще издава тихо шумолене, докато корпусът се очертава към главата и шията. Това може да наруши съня на хората, които се събуждат лесно поради шум.

Кои размери елда възглавница са на разположение?

Повечето марки елда възглавници предлагат избор от размери, включително западни и традиционни опции. В същото време възглавниците с елда не се продават толкова широко, колкото повечето видове възглавници и може да се ограничите до малък брой продавачи въз основа на вашия бюджет. Размерите за елда възглавници включват следното:

 • Стандартно: Стандартната правоъгълна възглавница обикновено е с размери 20 инча и 26 инча дължина, въпреки че има известна променливост от марка до марка. Един от най-популярните размери на възглавниците, стандартът е идеален за хора, които предимно остават неподвижни, докато спят и не се мятат, обръщат или сменят позициите си твърде често.
 • Супер стандарт: Супер стандарт е с размери 20 инча ширина и дължина 28 инча. Този размер е най-подходящ за хора, които се радват на стандартния размер, но искат няколко допълнителни сантиметра пространство, но супер стандартите не са особено често срещани.
 • Дама: Възглавница с кралица обикновено е с размери 20 инча ширина и дължина 30 инча. Кралиците, като стандартите и царете, са доста популярни и широко достъпни. Този размер е добра опция за „средата на пътя“, ако смятате, че стандартите са твърде тесни, а царете твърде широки.
 • Крал: Повечето възглавници с кралски размери са с размери 20 инча и дължина 36 инча. Този размер е оптимален за хора, които доста често се мятат и обръщат или сменят позициите на съня. Ако споделите матрака си с някого, ще ви е необходимо по-широко легло, за да побере две възглавници.
 • Тяло: Възглавниците за тяло от елда са доста редки, но се предлагат от определени продавачи. Тъй като корпусите се плесват плътно, тези възглавници всъщност са доста благоприятни за страничен сън и притискане с възглавница. Възглавниците за тяло от елда обаче са много тежки и могат да тежат повече от 20 килограма, когато са пълни до капацитет.
 • Специалност: В съответствие с традиционния дизайн на sobakawa, много марки елда възглавници предлагат „японски“ или „лични“ размери, които са малко по-малки от стандартните. Те могат да се използват за спане, ако не се нуждаете от голяма ширина, а също така работят добре като опори за коляното и краката.

Често задавани въпроси за възглавниците от елда

Колко струват възглавниците от елда? 

Средната възглавница за елда струва от 50 до 150 долара в стандартен или краличен размер, което прави тези модели малко по-скъпи в сравнение с други видове възглавници. Повечето марки предлагат и корпуси на едро за около 5 до 15 долара за лира.

Как да почистя възглавница от елда? 

За да почистите възглавницата от елда, първо трябва напълно да изпразните корпусите; препоръчваме да ги поставите в здрав контейнер като пластмасова кофа или кошче. За повечето модели калъфът ще бъде направен от памук, вискоза от бамбук или други материи, които могат да се перат в машината, което улеснява почистването у дома. Никога не се опитвайте да измивате корпуса.

Къде мога да купя елда възглавница? 

Възглавниците от елда са малко редки, но нарастващата им популярност доведе до по-широка наличност в Северна Америка. Ако търсите традиционен размер, помислете за закупуване на възглавницата от компания със седалище в Япония; някои местни марки предлагат тези размери, но те не са толкова често срещани.

Колко издържат възглавниците от елда?

С подходящи грижи и поддръжка, елда възглавници могат да издържат много дълго време. Влошаването на покритието обикновено е най-големият проблем с дълголетието. Тъй като тъканта с времето се износва, може да се наложи да смените капака. Корпусите са доста издръжливи и марки елда възглавници обикновено предлагат допълнителни корпуси в насипно състояние.

Регулируеми ли са възглавниците от елда? 

Възглавниците за елда са напълно регулируеми за таванско помещение и опора. Просто добавете или премахнете корпуса, за да промените дебелината на възглавницата. Повечето възглавници от елда обаче са много твърди, независимо от това колко корпуса използвате, така че усещането им не може да се регулира.

Възглавниците от елда имат ли мирис? 

Корпусите могат да издават отчетлива, земна миризма, когато възглавницата е нова. С течение на времето корпусите ще загубят миризмата си, но може да отнеме една седмица или повече, докато миризмите напълно се разсеят.

Екологична ли е елдата? 

Възглавниците от елда могат да бъдат конструирани изцяло с естествени компоненти на растителна основа, което ги прави много екологични в сравнение с типовете възглавници, които изискват синтетични материали. Много възглавници от елда са органични, което означава, че растенията от елда се отглеждат и събират без химически торове или пестициди. Памукът, използван за сглобяване на калъфа, може да бъде сертифициран като органичен, ако отговаря и на определени критерии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *