Menu Close

Най-добрите възглавници CPAP

Непрекъснатото положително налягане в дихателните пътища (CPAP) е основното лечение за сънна апнея, състояние на дишане, което засяга милиони американци. Докато CPAP е много ефективно лечение, някои хора се борят да се приспособят към маската, която трябва да използват всяка вечер. Аксесоарите могат да направят лечението по-удобно, а възглавниците CPAP са едни от най-популярните аксесоари за осигуряване на добър нощен сън, докато използвате машина CPAP.

CPAP възглавниците – да не се бърка с CPAP носните възглавници, които са вид нископрофилна маска – са възглавници, предназначени да побират CPAP маска. Те се различават по дизайн, но повечето имат изрязвания или извивки, така че потребителите на CPAP да могат да спят настрани, без маската им да се забива в лицето им. Други дизайни могат да бъдат регулируеми или стабилизиращи, а не приспособими. Възглавницата CPAP може също да подобри ефикасността на лечението, като направи по-малко вероятно активният спящ да измести маската си.

Изборът на подходящата възглавница CPAP зависи от вашите лични предпочитания и бюджет, както и какъв тип маска използвате и предпочитаната позиция за сън. Ще ви запознаем с любимите ни модели, след което ще ви преведем през най-важните фактори, които трябва да имате предвид, преди да направите покупка.

Най-добрите възглавници CPAP

информация за продукта

Contour Living CPAPMAX CPAP Възглавница 2.0

Най-доброто като цяло

Contour Living CPAPMAX CPAP Възглавница 2.0

Цена:  $ 80 – Стандартна

Пълнеж:  Мемори пяна с пълнеж от влакна, поддържащ пенопласт
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад и отстрани
 • Спящи, които използват апарат за PAP терапия
 • Тези, които искат възглавница, която облекчава натиска на маската
Акценти:
 • Loft е регулируем
 • Обратимият дизайн осигурява две различни повърхности за сън
 • Превключване на маска на маркуча

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Contour Living

Проектирана специално за траверси, които използват CPAP маска, възглавницата Contour Living CPAPMax 2.0 Bed е с ергономичен дизайн, който поддържа главата и шията ви. Изрезите по краищата ви позволяват спокойно да спите по гръб или отстрани, без да нарушавате прилягането на маската. Удължен връз за маркуч също ви позволява да се движите през нощта, без течове от маската ви.

Пазаруващите, които предпочитат твърдо усещане, най-вероятно ще се насладят на ортопедичното формоване на тази възглавница. CPAPMax 2.0 има подвижен дизайн, който ви позволява да изберете вашата повърхност за сън. Едната страна разполага с вентилирана мемори пяна, която контурира добре и помага за облекчаване на точките на натиск, докато другата има пълнеж от микрофибър, който се чувства по-скоро като традиционна възглавница. И двете страни споделят поддържаща сърцевина, направена от пяна, която е проектирана да бъде еластична.

Траверсите могат да регулират тавана на възглавницата чрез добавяне или премахване на слоеве. Тези слоеве се вливат с въглен, който е предназначен да неутрализира миризмите. Подвижна мрежа и капак за пълнене на влакна обвива възглавницата. Купувачите могат да добавят допълнително памучно покритие към покупката си.

Contour Living подкрепя CPAPMax 2.0 с 2-годишна гаранция. Безплатна икономична доставка е достъпна за купувачи в съседните САЩ, които харчат над $ 49. Има 45-дневен прозорец за тези, които искат да върнат възглавницата си.

Възглавница EnduriMed CPAP

Най-ценно

Възглавница EnduriMed CPAP

Пълнеж: Плътна  пяна с памет
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад
 • Хора, които използват маска на цялото лице, носната или носната възглавница
 • Всеки, който търси изключително издръжлива възглавница CPAP
Акценти:
 • По-издръжлив от своите конкуренти
 • Осигурява цервикална опора и стабилност за траверси
 • Подвижна подложка за регулиране на таванско помещение

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници EnduriMed

Възглавницата EnduriMed CPAP е една от най-трайните опции, които сме открили, предлагайки на клиентите както комфорт, така и силна цервикална опора през дългия си живот. Докато някои други възглавници с мемори пяна могат да се компресират с времето, нашето тестване показа, че тази възглавница държи добре формата си, без да става твърда или чуплива. Дизайнът на възглавниците също така разполага с подвижна подложка, която позволява на потребителите да регулират таванското помещение на възглавницата според нуждите.

Въпреки че разполага с маска за странични траверси, тази възглавница е най-подходяща за хора, които спят по гръб. Той се отличава с по-нисък таван, който позволява естествената извивка на гръбначния стълб, с изрез на рамото и формована цервикална опора. Този дизайн нежно насърчава правилното подравняване на маточната шийка, като същевременно стабилизира позицията на главата ви върху възглавницата. Някои хора се оказват в неудобно положение през нощта поради допълнителното тегло на CPAP маска и маркуч, но формованата опора на тази възглавница трябва да помогне да се предотврати това.

Всички потребители на CPAP, които спят по гръб, трябва да открият, че възглавницата Endurimed CPAP работи добре за тях, независимо какъв тип маска използват. Ако спите настрани и все пак изберете този модел, той побира най-добре маските за нос и възглавница за нос. Предлага се със свалящ се памучен калъф и е подкрепен от 30-дневна гаранция на производителя.

Отпуснете възглавницата отзад Technogel CPAP

Най-добър лукс

Отпуснете възглавницата отзад Technogel CPAP

Цена:  $ 199

Пълнеж:  Мемори пяна и Техногел
Твърдост:  Средно твърда

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Пазаруващите, които предпочитат мемори пяната, се припокриват
 • Тези, които искат да избират между множество опции за таванско помещение
Акценти:
 • Повърхността на Technogel е проектирана да спи спокойно
 • Формата на пеперуда побира CPAP маска и маркуч
 • Мемори пяната облекчава натиска

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавниците Relax the Back

Възглавницата Technogel CPAP от Relax the Back има уникална форма и разполага с висококачествени материали, които могат да бъдат привлекателни за купувачите, търсещи луксозна възглавница за терапия с PAP. Ергономичната форма на пеперуда позволява на потребителите да спят или отстрани, или по гръб с минимална намеса от CPAP шапките си.

Тази възглавница CPAP има два слоя и купувачите могат да избират между дебели (5,1 инча) и обикновени (4,5 инча) нива на таванско помещение. Долният слой е направен от мемори пяна, която помага за облекчаване на натиска или дискомфорта, причинени от носенето на маска.

Technogel, патентован гел, се състои от горния слой и е проектиран да помогне на траверсите да останат хладни. Горещите траверси също могат да оценят дишащия дизайн на възглавницата, който има за цел да увеличи въздушния поток в слоя пяна с памет. Можете да спите директно на Technogel за най-готината повърхност или да използвате включения капак с цип като буфер.

Въпреки че има по-висока от средната цена точка, цената на възглавницата Technogel CPAP може да си струва за траверси, които искат трайна възглавница за освобождаване от натиск, съвместима с CPAP маски. Възглавницата се предлага с 2-годишна гаранция, но купувачите могат да получат допълнителна година, като регистрират своя продукт. Връщане и размяна не са позволени на тази възглавница.

Здравни продукти за Вас Възглавница Respura CPAP

Най-доброто за болка в шията

Здравни продукти за Вас Възглавница Respura CPAP

Цена:  $ 83

Пълнеж:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда

За кого е най-добре:
 • Спящи, които страдат от болки във врата
 • Търсещи стойност
 • Потребители на BiPAP и CPAP
Акценти:
 • Работи с множество видове маски за PAP терапия
 • Проектиран за облекчаване на налягането
 • Формата на изрязване предотвратява изместването на маската ви

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници за здравни продукти за вас

Някои спящи откриват, че балансът на облекчаване и подравняване на налягането може да помогне за облекчаване на болката във врата. Купувачите, които търсят тези качества в CPAP възглавницата, могат да намерят подходящата опция възглавницата Respura CPAP от Health Products за вас.

Тази възглавница разполага с изрез отдолу, който е проектиран да побере директни маски за носа и цялото лице, свързани към устройства CPAP или BiPAP. Тези, които спят по гръб или отстрани, трябва да могат да си почиват, без маските им да се изместват или изтичат значително през нощта.

Respura е предназначен да поддържа врата и главата, както и да осигурява облекчаване на точката на натиск. Тези, които се чувстват неудобно да спят в маската си, трябва да открият, че тази възглавница облекчава част от този дискомфорт.

Покривало от вискоза и полиестер обвива възглавницата и добавя дишане. Вискозата е получена от бамбук и е добре известна с регулирането на температурата, нещо, което горещите траверси може да оценят. Възглавницата Respura CPAP също има цена под средното ниво и може да е подходяща за купувачи с ограничен бюджет.

Тези, които харчат над $ 150 със здравни продукти за Вас, получават безплатна доставка. Има 30-дневен прозорец за връщане за нови или неизползвани възглавници.

Core Mini CPAP възглавница

Най-добрата възглавница за пътуване CPAP

Core Mini CPAP възглавница

Попълване:  Алтернатива надолу
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад и отстрани
 • Хора, които използват маска на цялото лице, носната или носната възглавница
 • Всеки, който пътува редовно
Акценти:
 • Дизайнът с формата на полумесец побира всички позиции за сън
 • Пълнежът с влакна е лек за пътуване
 • Отлично регулиране на температурата

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от възглавниците на Core Products International

За разлика от повечето други възглавници CPAP на пазара, възглавницата Core Mini CPAP има доста опростен дизайн и алтернативно пълнене надолу. Core Mini осигурява изненадващо здрава поддръжка за потребителите на CPAP, независимо от техния тип маска или предпочитана позиция за сън. Лекият му дизайн също го прави чудесен избор за често пътуващи, включително за използване по време на пътуване по въздух.

Докато възглавниците от формована пяна вече са най-популярната форма на възглавница CPAP, полумесецът на Core Mini е един от оригиналните дизайни на възглавници CPAP. Възглавницата е оформена така, че да прилепва към тялото без никакви излишъци, оставяйки достатъчно място за какъвто и да е вид маска, която използвате. Той е ефективен както за странични, така и за задни траверси, въпреки че дизайнът му може да бъде корекция за странични траверси, свикнали с по-голяма възглавница. Активните странични траверси също могат да изместят възглавницата, тъй като тя изисква доста точно позициониране.

Core Mini разполага с алтернативно пълнене надолу с памучно покритие, което не може да бъде премахнато, въпреки че калъфките за възглавници могат да бъдат закупени от официалния уебсайт на Core. Производителят стои зад тяхната възглавница с едногодишна гаранция, покриваща често срещаните производствени дефекти и недостатъци.

Как да изберем възглавница CPAP

Изборът на подходящата възглавница CPAP може да обърка. Има широка гама възглавници, специално проектирани за потребители на CPAP, а други видове възглавници – особено клинови, цервикални и регулируеми възглавници – също могат да бъдат полезни за потребителите на CPAP. Ще ви разгледаме подробностите, които трябва да знаете, и факторите, които трябва да имате предвид, преди да направите покупка. Като се фокусирате върху собствените си нужди и се въоръжите с информация, е възможно да изберете възглавница CPAP, която ви осигурява персонализиран комфорт.

Какво да имате предвид при закупуване на възглавница CPAP

Възглавниците CPAP често се рекламират с много маркетингови термини, които имат малко конкретно значение. Комфортът например е изключително личен – „най-удобната“ възглавница CPAP може да е идеална за един човек и по-малко от идеална за друг.

За да помогнем на нашите читатели да променят маркетинговия разговор, ще разгледаме 11 критични фактора, които да имаме предвид при избора на възглавница CPAP. Тези категории може да са повече или по-малко важни за вас, но разглеждането на всяка от тях ще ви позволи да прецените точно каква възглавница може да работи за вашите нужди.

Позиция за сън
Вашата предпочитана позиция за сън е един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид при закупуване на възглавница CPAP. Страничните траверси трябва да търсят възглавница с изрези или извивки, за да осигурят място за маската си, докато хората, които спят по гръб, често откриват, че цервикалните възглавници осигуряват стабилността и комфорта, от които се нуждаят. Някои възглавници също са оформени по различен начин отгоре и отдолу, така че комбинираните траверси да могат да ги завъртят според нуждите. От друга страна, стомашните траверси обикновено намират маската за носната възглавница за най-удобна, когато са сдвоени с регулируема мемори пяна или гел възглавница.

Таванско
помещение Таванското помещение на възглавницата се отнася до височината му. Докато традиционните възглавници обикновено имат една височина, възглавниците, предназначени за потребителите на CPAP, често имат спадове и извивки, за да осигурят цервикална опора или място за CPAP маска. Идеалното таванско помещение за възглавници също зависи от предпочитаната позиция за сън, като страничните траверси изискват по-дебела опора за врата, отколкото траверсите за гръб или стомах.

Настаняване
на маски Има няколко вида CPAP маски, като най-често срещаните разновидности са маските за цялото лице, носа и носните възглавници. По-обемните маски като модели за цялото лице и носа изискват повече приспособления, особено за странични траверси, докато маските за носни възглавници са склонни да работят добре с повечето възглавници CPAP. Преди да вземете решение за възглавница CPAP, помислете дали изрезите или извивките ще осигурят достатъчно място за вашата маска в обичайната ви позиция за сън.

Подкрепа
Повечето висококачествени възглавници CPAP предлагат отлична опора през шийните прешлени. Това е благодарение на техния дизайн, но и на техните материали – повечето CPAP възглавници са направени от мемори пяна, която осигурява мек комфорт, като същевременно поддържа врата по-добре от традиционната възглавница от пера. Клиентите обаче трябва да се уверят, че са избрали възглавница с правилния таван за тяхната позиция на сън, за да получат пълна подкрепа.


CPAP възглавниците на ниво на твърдост обикновено варират от средни до много твърди. Повечето са предназначени да осигурят отлична цервикална опора, докато се настаняват CPAP маски, които изискват по-здрава конструкция от пера или пухена възглавница. Въпреки че са налични по-меки опции, повечето хора бързо се приспособяват към по-твърд модел и оценяват допълнителната поддръжка.

Облекчаване на налягането
„Фирма“ не трябва да означава неудобно. Добре изработената възглавница CPAP ще се очертае срещу главата, което позволява плаващо усещане с поддържаща сърцевина. CPAP възглавниците, изработени от мемори пяна, обикновено предлагат най-доброто облекчаване на налягането, въпреки че опциите от латекс и пенопласт също осигуряват нежно контуриране.


Възглавниците Shape CPAP се предлагат в редица форми, предназначени да поддържат шийните прешлени и осигуряват място за CPAP маска. Различните форми могат да бъдат повече или по-малко ефективни за вида на маската, която имате или за опора в предпочитаната позиция за сън. Например, заден спящ, търсещ цервикална стабилност, трябва да търси дълбоко извита опора около врата си, докато страничният спящ, който се интересува най-вече от пространството за маската на цялото си лице, може да се нуждае от по-тънка централна опора с щедри изрези отстрани.


Възглавниците с цена CPAP се считат за „несъществени“ и поради това не се покриват от доставчиците на застраховки. Повечето струват между 30 и 75 долара, въпреки че някои модели може да са достъпни за по-малко, а луксозните версии могат да струват значително повече. Както при другите CPAP аксесоари, от решаващо значение е да изберете правилната възглавница, а не най-евтината. Възглавниците трябва да се сменят далеч по-рядко от много други CPAP аксесоари, което ги прави заслужаващи инвестицията.

Качествени материали
Както при всяко друго парче спално бельо, възглавницата CPAP трябва да бъде изработена от висококачествени материали. Повечето модели използват мемори пяна или пенопласт за поддръжка, като и двете са синтетични материали, които работят изключително добре за тази употреба. Предлагат се обаче латексни опции за хора, които предпочитат естествено получени материали за спалното си бельо. Висококачествената възглавница CPAP ще има и меко, удобно покривало, което може да се пере.

Моделируемост
Някои CPAP възглавници са направени от настъргана мемори пяна, която може да се формова и регулира за точното количество опора и място за маска. Повечето възглавници CPAP не могат да бъдат регулирани по този начин, така че клиентите трябва да вземат решение относно предпочитанията си за настройка, преди да стеснят възможностите си.

Регулиране на температурата
Въпреки, че мемори пяната и пенопластът са идеалният избор за повечето потребители на CPAP, те са склонни да задържат топлина през цялата нощ и могат да бъдат неудобно топли за някои хора. Различните производители подхождат по различен начин към регулирането на температурата, с функции като подобрен въздушен поток и използването на гел памет пяна.

Често задавани въпроси за възглавниците CPAP

Закупуването на възглавница CPAP е подобно на закупуването на всяка друга възглавница, но има достатъчно уникални фактори, които да смажат и объркат много хора. В този раздел ще отговорим на някои от най-често срещаните въпроси, които нашите читатели имат относно закупуването и грижите за възглавница CPAP.

Колко струват възглавниците CPAP?

Възглавниците CPAP обикновено струват между 30 и 75 долара, със средна цена около 50 долара. CPAP възглавница, която не отговаря на вашите нужди, може да доведе до болка във врата, както и да направи по-вероятно да изместите маската си през нощта. Поради това е изключително важно да купите правилната възглавница, а не най-евтината. Възглавниците CPAP не се покриват от доставчиците на застраховки, но висококачествена възглавница може да бъде закупена на бюджета чрез сравняване на пазаруване или изчакване за продажба.

Имам ли нужда от рецепта за възглавница CPAP?

Възглавниците CPAP се считат за аксесоар и не изискват рецепта. Благодарение на това те могат да бъдат закупени от много онлайн търговци на дребно, които не са специализирани в CPAP артикули. Специализираните търговци на CPAP обаче вероятно ще предложат по-широк избор на по-добри цени от обикновените търговци.

Мога ли да измия CPAP възглавницата си?

Повечето възглавници от пяна CPAP могат да се перат във ваната с топла вода и малко количество мек сапун, но използването и редовното миене на калъфката за възглавници е по-добрият начин да я поддържате чиста всеки ден. Някои възглавници CPAP се доставят с калъфка за възглавница или калъф, който прегръща техните изрязвания и извивки, което може да направи по-удобно преживяване. Ако вашата възглавница CPAP няма калъфка, най-добрият вариант е голяма обикновена калъфка за възглавници, изработена от мек, еластичен материал като памучно трико. Когато измивате сърцевината от пяна на възглавницата си, изцедете излишната вода и я оставете да изсъхне, вместо да я изстисквате или компресирате по друг начин пяната.

Какви други стилове на възглавници са добри за потребителите на CPAP?

В допълнение към цервикалните възглавници и тези с изрязани помещения за маски, потребителите на CPAP могат да открият, че клиновидни възглавници и регулируеми настъргани възглавници от пяна работят добре за техните нужди. Различните видове възглавници за сънна апнея отговарят на различни нужди, затова ви препоръчваме да говорите с вашия специалист по сън за това кой дизайн може да работи най-добре за вас. Клинните възглавници например могат да намалят гравитационната компресия на дихателните пътища и следователно да подобрят ефекта от лечението с CPAP при някои хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *