Menu Close

Най-добрите памучни чаршафи

Популярността на памучните чаршафи може да се отдаде на няколко фактора. От една страна, това естествено влакно предлага голяма гъвкавост като материал за постелки. Можете да избирате между различни тъкани като свеж перкал или копринено-мек сатен, както и широка гама от тъкани въз основа на броя конци, щапелни (или дължина на влакната) и държава на произход. Повечето памучни чаршафи също са силно дишащи и няма да бутилират в топлина като полиестер и друга синтетика. Другите предимства включват над средното ниво на издръжливост, широка наличност и лесно почистване. Много памучни чаршафи също са на разумни цени, въпреки че средният комплект висококачествени памучни чаршафи ще струва между 150 и 250 долара.

В нашето най-добро ръководство за памучни листове ще обсъдим плюсовете и минусите на този материал за спално бельо и ще се задълбочим в тъканията, броя на конците и други технически съображения. Точно по-долу ще намерите нашите най-добри снимки сред продадените днес памучни листове. Тези селекции се основават на отзиви и оценки, които сме събрали от проверени собственици, както и на нашите собствени проучвания и тестове на продукти.

Най-добрите памучни чаршафи

информация за продукта

Brooklinen Classic Percale Sheets

Най-доброто като цяло

Brooklinen Classic Percale Sheets

Цена:  $ 129

Материал:  100% памук с дълъг щампован материал
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Тези, които предпочитат свеж усещане за перкален спално бельо
 • Траверси, чиито матраци са с дебелина до 15 инча
 • Купувачи, които биха искали да персонализират своя комплект листове
Акценти:
 • Широка гама от цветове и шарки
 • 365-дневен прозорец за връщане
 • 270 броя конци

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Brooklinen

Brooklinen Classic Percale Sheets се произвеждат от траен дълъг щапелен памук с плътно перкално тъкане. Тези чаршафи и калъфки се чувстват много свежи и леки и освен това са доста дишащи – особено през по-горещите периоди от годината.

Brooklinen ви позволява да персонализирате вашия комплект въз основа на компонентите, от които се нуждаете. Бюджетният Classic Starter Set включва плосък чаршаф и две калъфки за възглавници. Класическият основен комплект от среден клас добавя монтиран лист с дълбочина на джоба 15 инча; докато този чаршаф няма да има достатъчно обхват за някои матраци с висок профил, той ще бъде съвместим с повечето легла, продавани днес. Най-големият комплект, известен като Classic Hardcore, включва тези четири елемента плюс завивка и две допълнителни калъфки за възглавници. Тази колекция е идеална за купувачи, които искат цялостно преобразяване на спално бельо.

Brooklinen предлага широка гама от плътни цветове и модели, които да отговарят на вашите вкусове на декора. Предметите в тези колекции също са много достъпни и удобни за почистване; можете да ги перете във всяка домакинска машина, след това да ги изсушите на линията или да ги поставите в сушилня на ниска барабанна настройка. Цените са доста приемливи в сравнение с други висококачествени комплекти перкални листове и опцията за персонализиране трябва да се хареса на купувачи с различен бюджет. Brooklinen изплаща пълно възстановяване на използвани и измити комплекти чаршафи, върнати в рамките на 365 нощи от първоначалната покупка.

Стандартен текстилен комплект перкални листове

Най-ценно

Стандартен текстилен комплект перкални листове

Цена:  $ 129

Материал:  100% памук Supima
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, които предпочитат усещането за свежа, лека постелка
 • Тези, които притежават матраци с дебелина до 16 инча
Акценти:
 • 100% памучна конструкция Supima осигурява изключителна издръжливост и охлаждане
 • Всеки компонент е получил сертификати OEKO-TEX Standard 100
 • Налични 7 цвята и шарки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за стандартни текстилни листове

Стандартният текстилен комплект за перкален чаршаф е колекция спално бельо, изработена от висококачествен памук, която няма да провали банката. Всеки чаршаф и калъфка в комплекта са съставени от памук Supima, отглеждан в САЩ сорт, известен със своята дишаща способност и дълголетие. Перкалното тъкане придава на тези артикули свеж и лек усет, напомнящ на спалните на луксозни хотели, което ги прави особено подходящи за горещи траверси и хора, които живеят на топли или влажни места.

Вграденият чаршаф е с дълбочина на джоба 16 инча, така че този комплект ще бъде съвместим с повечето матраци, продавани днес. Всеки елемент може да се измие и изсуши във вашите домакински машини. За най-добри резултати измийте в гореща или топла вода с нехлорирана белина и сушете в барабан на ниска до средна настройка.

Стандартният текстил предлага шест размера за комплекта, които съответстват на типичните размери на матрака: двойно, двойно XL, пълно, кралица, крал и калифорнийско цар. Колекциите Twin и twin XL включват плосък чаршаф, монтиран чаршаф и единична калъфка за възглавници, докато по-големите размери включват допълнителна калъфка за възглавници. Можете също така да избирате измежду седем дизайна, включително три едноцветни палитри и четири шарки на ивици.

В сравнение с други комплекти памучни листове Supima, тази колекция е на достъпни цени, а Standard Textile предлага безплатна доставка в рамките на съседните САЩ. Покупката ви включва 90-дневен пробен период с безплатна доставка при всички връщания, дори ако сте използвали или почистили от елементите.

Комплект класически подгънати листове Boll & Branch

Най-добър лукс

Комплект класически подгънати листове Boll & Branch

Цена:  $ 240

Материал:  100% органичен памук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Хората, които предпочитат драпиращото усещане за сатенено спално бельо
 • Тези, чийто матрак е с дебелина до 17 инча
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • Изработен от органичен памук
 • Ултра гладко усещане
 • Брой нишки 360

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листа Boll & Branch

Чаршафите и калъфките за възглавници в колекцията Boll & Branch Classic Hemmed Sheet Set са изработени от органичен памук, сертифициран от Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS). Тази сертификация показва, че памукът е устойчиво отглеждан, събран и снабден. GOTS е една от водещите световни организации за сертифициране на органичен текстил и платове.

Тези предмети осигуряват копринено-меко усещане благодарение на тяхното сатенено тъкане, докато броят от 300 нишки гарантира, че листовете няма да се чувстват твърде тежки или прекалено топли. Матовото покритие също придава на артикулите в този комплект атрактивен перкален вид, който някои предпочитат пред блясъка на сатина. Boll & Branch предлага девет едноцветни опции за комплекта, както и привлекателен флорален принт, който струва малко повече.

Вграденият чаршаф във всеки комплект класически подгънати листове от двойни XL или по-голям има дълбочина на джоба 17 инча, което го прави съвместим с повечето продавани днес матраци. Двойният размер монтиран лист е с дължина 15 инча. Колекцията се предлага и в седем различни размера, включително разделен крал за двойки, които споделят регулируема основа.

В сравнение с други луксозни сатенени комплекти, тази колекция е на разумни цени. Boll & Branch предлага и безплатна доставка, както и 30-нощно изпитание за сън без риск. Ако не сте доволни от чаршафите в рамките на 30 нощи от доставката, Boll & Branch ще извърши пълно възстановяване и ще покрие всички разходи за връщане.

Looma Home Organic Sheet Set

Най-добро охлаждане

Looma Home Organic Sheet Set

Цена:  $ 178

Материал:  100% органичен памук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Екологични купувачи
 • Хора, които спят горещо
 • Тези, които предпочитат коприненото усещане на сатен пред свежите усещания за перкал
Акценти:
 • Изработен от органичен памук
 • Мека, гладка и дишаща
 • Доживотна гаранция

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Looma Home

Комплектът органични чаршафи на Looma Home използва прост, луксозен сатенен дизайн, който има потенциал да подобри съня на всеки. Тези чаршафи са изработени от 100% органичен памук и се отличават със сатенена тъкан, която има меко, копринено усещане, което се различава от хрупкавото усещане за перкал. Използваният органичен памук е изключително дълъг щапелен материал и се добива от басейна на Хималян. Известно е, че дългият щапелен памук е едновременно по-мек и по-издръжлив и броят от 300 нишки на този лист само добавя към тези качества.

Освен мекото си усещане, листовете Looma Home са устойчиво изработени и сертифицирани биологично. Поради практиките си за снабдяване и производство, производството на тези листове спестява значително количество вода и отделя по-малко въглерод от обичайните индустриални практики. Листовете са сертифицирани биологично от Fairtrade International, Global Organic Textile Standard (GOLS) и OEKO-TEX.

Комплектът се предлага с монтиран чаршаф, плосък чаршаф и две калъфки за възглавници. Предлага се във всички стандартни размери на чаршафи от двойни до разделени царе и се предлага в осем различни цвята, като предоставя възможност да украсите леглото си. Looma Home предлага „Гаранция завинаги“, което означава, че ще ви изпратят чисто нов чифт листове, ако има дефекти в изработката или материалите, независимо колко отдавна сте ги закупили.

Комплект листове за обслужване на стаи Pact

Най-добър органичен

Комплект листове за обслужване на стаи Pact

Цена:  $ 180

Материал:  100% сертифициран GOTS органичен памук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Траверси, които предпочитат много меки и гладки постелки
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 15 инча
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • Вдъхновен от хотела външен вид и усещане
 • Изработен от органичен памук
 • Устойчив на бръчки за полиран външен вид

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Pact

Комплектът за рум сервиз от Pact доставя разкошното усещане за спално бельо от любимия ви луксозен хотел. Всеки чаршаф и калъфка за възглавници в тази колекция са съставени от сертифициран по GOTS органичен памук, произведен с маслено меко сатенено тъкане, което води до изключително драпиращо усещане. Този материал също е силно дишащ, което ви позволява да останете хладни и удобни дори през по-топлите периоди от годината.

Pact предлага шест цветови опции, включително неутрални, земни тонове и по-смели нюанси. Целият комплект може да се пере и суши у дома, спестявайки време и пари, когато вещите трябва да бъдат изпрани. Вграденият чаршаф е проектиран за 15-инчова дълбочина в джоба и това прави колекцията съвместима с повечето продавани днес матраци, включително всички модели с нисък и среден профил. Предлагат се шест размера, вариращи от близнак до крал и калифорнийски крал.

Комплектът за обслужване на стаи е подкрепен от 30-нощно изпитание за сън „без въпроси“, така че можете да върнете тези елементи, ако не сте доволни по някаква причина – дори ако сте спали върху тях или сте ги почистили. Колекцията носи цена от среден клас, а Pact осигурява безплатна наземна доставка в съседните САЩ за всички поръчки от $ 50 или повече.

Дюля Organic Percale Luxe Sheet Set

Най-удобно

Дюля Organic Percale Luxe Sheet Set

Цена:  $ 89

Материал:  100% органичен изключително дълъг щапелен памук
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Хора, които предпочитат свеж чаршафи
 • Купувачи, които биха искали дълъг пробен период
 • Тези с матраци с дебелина до 16 инча
Акценти:
 • Студен, лек памучен перкал
 • 100% органичен памук
 • 365-дневна политика за връщане

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листа от дюли

Дюлята е търговец на дрехи и стоки за дома, който предлага линия спални легла от висок клас. Комплектите дюли се предлагат в перкал, лен и бамбукови лиоцели, всеки с различни ценови точки и характеристики на изпълнение. Комплектът Percale Luxe Sheet се откроява със страхотното си усещане и е особено подходящ за горещи траверси или използване през летните месеци.

Комплектът Percale Luxe Sheet е направен от 100% органичен памук, който е лек, дишащ и свеж на допир. Памукът е дълъг щапел, което го прави по-траен и по-мек от памука с къси щапели. Тъй като перкалният памук има свеж, хладен усет, тези, които търсят чаршафи с по-копринено усещане, могат да предпочетат сатенените чаршафи на Quince.

Този комплект чаршафи се предлага с плосък лист, монтиран чаршаф и две калъфки за възглавници. Монтираният лист има дълбочина на джоба 16 инча. Купувачите могат да избират между три неутрални цвята и пет стандартни размера матраци – двойни, пълни, кралица, крал и калифорнийски крал.

Дюлята предлага безплатна доставка и щедра 365-дневна политика за връщане.

Комплект Miracle Sheet Extra Luxe

Най-добрият памук Supima

Комплект Miracle Sheet Extra Luxe

Цена:  $ 209

Материал:  памук, сребърни влакна
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Хора, които обичат копринените чаршафи
 • Купувачи, които предпочитат да изпробват листове, преди да се ангажират
 • Тези, които търсят трайни листове
Акценти:
 • Изработена от висококачествен памук Supima
 • Копринено сатенено тъкане
 • 30-дневен пробен период

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Miracle

Листовете Extra Luxe на Miracle са направени с копринена памучна тъкан, която ще се хареса на купувачите, които харесват чаршафите си гладки и меки.

Листовете Extra Luxe са изработени от памук Supima, висококачествен, дългостепенен памук, който е известен със своята мекота и издръжливост. Преплитането на сатен придава на листовете гладко, копринено усещане, в сравнение с хладното, свежо усещане на памука с перкално тъкане. Тъй като сатиновите листове са склонни да се прилепват по-плътно към тялото, хората, които се нагряват, може да предпочетат чаршафи в перкална тъкан. Листовете Extra Luxe също се вливат със сребро, което е предназначено да намали растежа на бактериите.

Този комплект листове се предлага с един монтиран чаршаф, един плосък чаршаф и две калъфки за възглавници (с изключение на комплекта с двойни размери, който се предлага само с една калъфка за възглавници). Купувачите имат три опции за заглушен цвят – камък, небесно синьо и бяло. Предлагат се чаршафи в пет размера матраци – двойни, пълни, кралица, крал и калифорнийски размери. Всички монтирани листове имат джоб с дълбочина 16 инча.

Miracle предлага безплатна доставка и връщане. Клиентите имат 30 дни, за да изпробват листовете и могат да върнат листовете за пълно възстановяване в рамките на този срок.

Комплект от гребен от памук Tempur-Pedic

Най-мекият лист

Комплект от гребен от памук Tempur-Pedic

Цена:  $ 99

Материал:  100% пениран дълъг щапелен памук

За кого е най-добре:
 • Траверси, които предпочитат много меки чаршафи и калъфки за възглавници
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 15-16,25 инча
 • Горещи траверси
Акценти:
 • 100% дълъг щампован памук предлага изключителна мекота и издръжливост
 • Изключително дебела подвързия, за да поддържа монтирания лист на място
 • Четири цветови опции

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Tempur-Pedic

Комплектът от гребен от памук Tempur-Pedic олицетворява много от качествата, които хората обичат за този тип спално бельо. Процесът на разресване дава докосващо мек материал, докато броят на конците 260 осигурява леко усещане, идеално за горещо и влажно време. Памукът също е дълготраен сорт, така че чаршафите и калъфките за възглавници ще отнемат повече време, докато се хапват и износват в сравнение с постелките, направени от стандартни щапелни памуци.

Монтираният лист е снабден с 1-инчова лента по периметъра и дебели презрамки, за да фиксира основата на матрака. Тези характеристики имат нужда от повторно закрепване или преместване на листа през нощта. За допълнително удобство базовите ремъци са кодирани с цвят, така че ще можете да ги прикрепите на първото обиколка, а не обичайните проби и грешки, които често идват с прилагането на монтирани листове.

Комплектите с двойни, двойни XL и пълни размери предлагат дълбочина на джоба от 15 инча, докато пригодността за комплекти с по-големи размери се простира до 16,5 инча. Така или иначе монтираният чаршаф ще бъде съвместим с вашия матрак, стига профилът му да попада в рамките на тези параметри. Клиентите могат да избират измежду четири неутрални цветови палитри, които да допълнят декора на спалнята им.

Комплектът пениран памучен чаршаф е на много разумни цени и доставката е безплатна навсякъде в съседния САЩ Tempur-Pedic не позволява връщане на спални продукти, но покупката ви ще бъде подкрепена с едногодишна гаранция.

Как да изберем памучни чаршафи