Menu Close

Най-добрите Tencel листове

Ако сте на лов за нов комплект листове, има вероятност да сте попаднали на Tencel. Какво е това и как се сравнява с традиционните материали като памук или лен?

През последните няколко години Tencel се затвърждава стабилно на пазара на текстил. Изработена от устойчива дървесна маса и обработена по екологични методи, тя превъзхожда изсмукването на влага, за да поддържа неутрална температура, докато спите. Неговото меко, лъскаво усещане се поддава добре на чаршафи.

Tencel определено се квалифицира като луксозен спален продукт, но много купувачи смятат, че си струва цената. Подходящи ли са листите Tencel за вас? Ще покрием всичко, което трябва да знаете, за да ви помогне да вземете решение, включително списък с най-добрите листове на Tencel според нашите изследвания и тестове.

Най-добрите листове на Tencel

информация за продукта

Kassatex Percale Sheets

Най-доброто като цяло

Kassatex Percale Sheets

Цена:  $ 200 – $ 220

Материал:  60% Tencel лиоцел, 40% дълъг щапелен памук
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Траверси, които предпочитат мекото усещане
 • Тези, които искат определен цвят
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Изграден от лиоцел и смес от памук Tencel за регулиране на температурата и влагата
 • Хрупкавото перкално тъкане подобрява дишането
 • Пет цветови селекции

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Kassatex

Измитият перкален лист Kassatex Lorimer Washa е изработен от разкошна смес от лиоцел Tencel и дълъг щапелен памук. Тази смес успява да се възползва от предимствата на двата материала, с гладкото усещане на Tencel, допълнено от памучната устойчивост и издръжливост.

Листовете са изтъкани в трайно перкално тъкане с брой конци 300. Вместо типичното свежо усещане за обикновения перкал, измитото с дрехи покритие придава на чаршафите по-меко усещане веднага след прилеп. Той също така помага да се противопостави на свиването при първото измиване.

Измитите перкални листове Kassatex Lorimer се предлагат в дъга от цветове, включително делфин сиво, въглища, ледено синьо, прашна роза, флота, овесени ядки и бяло. Те могат да се перат в машина с топла вода на нежен цикъл и да се сушат в сушилня на слаб до среден огън.

Чаршафите се доставят безплатно и се предлагат с 60-дневен пробен период на сън. Всеки комплект включва монтиран чаршаф, плосък чаршаф и съответните калъфки за възглавници. Тези листове са сертифицирани по OEKO-TEX Standard 100, което означава, че са произведени и тествани, за да не съдържат вещества, които са вредни за хората.

GhostBed GhostSheets

Най-удобно

GhostBed GhostSheets

Цена:  $ 185

Материал:  60% памук Супима, 40% лиоцел Tencel
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Спящи, които предпочитат по-отчетливо усещане
 • Тези, които спят горещо
 • Хора, които се борят с набръчкани монтирани чаршафи
Акценти:
 • Изработена от смес Tencel и памук за свежест и контрол на температурата
 • Иновативен еластичен захват задържа монтирания лист на място
 • Мека, гладка и устойчива на бръчки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове GhostBed

Луксозните чаршафи GhostBed са направени от смес от 60% памук Supima и 40% Tencel. И двата материала са силно дишащи, което прави това атрактивен избор за горещи траверси.

Супима памук е дълготраен сорт, отглеждан в САЩ. Счита се за най-добрия вид памук за тъкани поради своята мекота, здравина и дишане. Луксозните чаршафи GhostBed успяват да уловят предимствата и на двата материала, като Tencel добавя характерното си копринено усещане към класическата хрупкавост на памука.

Листовете се продават в избор на сиво или бяло. GhostBed разработи патентован ластик GhostGrip в долната част на монтирания лист, който гарантира, че листовете остават на едно място, без да се обединяват.

GhostBed предлага безплатна доставка, но не приема връщане. Всяка поръчка се доставя с плосък чаршаф, монтиран чаршаф и две калъфки за възглавници (двойни и двойни XL комплекти се доставят само с една калъфка).

Zoma Tencel Sheets

Най-добро охлаждане

Zoma Tencel Sheets

Цена:  $ 155

Материал:  100% Tencel
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Тези, които притежават матраци с дебелина до 14 инча
 • Хора с чувствителна кожа
Акценти:
 • Копринено-меко усещане благодарение на композицията на Tencel и сатенената тъкан
 • Отлична дишаща способност за горещи траверси и топъл климат
 • Тъкани, произведени от устойчиво отглеждани евкалиптови дървета

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Zoma

Повечето постелки на tencel осигуряват прилична терморегулация, но Zoma Tencel Sheets са отличен комплект за охлаждане и контрол на температурата. Тъканта е получена от евкалипт, който е известен със своята естествена дишаща способност, докато броят от 300 конци придава на чаршафите идеално лятно тегло. Материалът има и влагозадържащи свойства, за да ви държи сухи във влажни нощи.

Евкалиптовите дървета се отглеждат устойчиво без никакви модификатори, така че комплектът листове също трябва да се хареса на екологично съзнателните потребители. Zoma предлага колекцията в два неутрални цвята и седем различни размера, които включват опция за разделен крал за двойки, които използват регулируеми легла. Дълбочината на джоба на монтирания чаршаф е 14 инча, което означава, че комплектът ще бъде най-вече съвместим с матраци с нисък и среден профил. Можете да измиете и изсушите всеки компонент във вашите домакински машини.

В сравнение с други листове Tencel, този комплект е доста достъпен. Доставката също е безплатна в съседните САЩ. Всяка поръчка се предлага с едногодишна гаранция, която покрива дефектни шевове и други структурни или материални дефекти.

Eucalypso Eucalyptus Classic Sheet Set

Най-добър органичен

Eucalypso Eucalyptus Classic Sheet Set

Цена:  $ 179

Материал:  100% Tencel лиоцел
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Купувачи с екологично съзнание
 • Хора с чувствителна кожа
Акценти:
 • Изработен от лиоцел Tencel, получен от органичен евкалипт
 • Мека и копринена върху чувствителната кожа
 • Абсорбира влагата и позволява на въздушния поток да регулира температурите

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листове от евкалипсо

Класическият лист Eucalypso Eucalyptus Classic Sheet използва влакна Tencel лиоцел, направени от органичен евкалипт. Те се произвеждат на малки партиди, като се използва процес със затворен цикъл, за да се сведе до минимум въздействието върху планетата. Резултатът е гладка, дишаща материя с 600 броя конци, която отвежда влагата от тялото. Това ви помага да се охлаждате и минимизира натрупването на пот и масло, докато спите.

Листовете се предлагат в почти пълната гама от размери, включително двойни, пълни, кралица, крал и калифорнийски крал. Дълбокият джоб е подходящ за матраци с височина до 18 инча. Наличните цветове включват бяло, тъмно сиво и светло синьо. Eucalypso Eucalyptus Classic са сертифицирани OEKO-TEX срещу вещества на нива, които са вредни за хората. Чаршафите са много издръжливи и с времето стават по-меки, тъй като се перат машинно на студено и се сушат на слаб огън.

Eucalypso предлага безплатна доставка за поръчки в съседните комплекти американски листове, включващи плосък чаршаф, монтиран чаршаф и съответните калъфки за възглавници. Като допълнителен щрих, листовете се доставят в чанта за многократна употреба и можете да използвате код SLEEPFOUNDATION15 за $ 15 от покупката.

Бруклински постелки Tencel Sateen Sheets

Най-добър въздушен поток

Бруклински постелки Tencel Sateen Sheets

Цена:  $ 179

Материал:  100% Tencel лиоцел
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Екологично съзнателни потребители
 • Купувачи, които искат лесен за пране вариант
Акценти:
 • Проектиран да стане по-мек при всяко пране
 • Тенселовата лиоцелна тъкан подобрява общия въздушен поток
 • Дълбочината на джоба пасва на матраци до 14 инча

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо в Бруклин

Tencel Sateen Sheets на Brooklyn Bedding притежават копринено мекото и въздушно усещане, характерно за много продукти на Tencel. Brooklyn Bedding изработва тези лиоцелови листове от устойчиво управлявани гори и насаждения, което ги прави добър избор за траверси, които искат комплект листове, който е едновременно луксозен и екологичен.

Комплектът включва сатенено тъкане, което подобрява и без това мекия усет на ръката и елегантен блясък. Lyocell е добре известен със своите качества за регулиране на температурата и тези легла са проектирани да абсорбират влагата, за да ви държат сухи и хладни през цялата нощ. Ценовата точка на комплекта е в рамките на средния диапазон за висококачествени листове Tencel.

Потребителите могат да измият и изсушат тези чаршафи в домашната си пералня. За най-добри резултати, Brooklyn Bedding препоръчва използването на хладка вода и сушене в сушилня на ниско ниво. Този комплект се предлага в шест стандартни размера и три класически цвята, които трябва да допълват редица интериори. Вграденият чаршаф има дълбочина в джоба, която най-добре пасва на матраци с височина от 11-14 инча.

Brooklyn Bedding предлага на купувачите безплатна доставка в съседните САЩ, както и 30-дневен срок за връщане. Tencel Sateen Sheets имат 1-годишна гаранция, която предпазва от дефекти на производителя.

Комплект листове за сън Olive + Crate Perfect Sleep Tencel

Най-ценно

Комплект листове за сън Olive + Crate Perfect Sleep Tencel

Цена:  $ 150

Материал:  100% Tencel лиоцел
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси и хора, които живеят на топли места
 • Тези, които притежават матраци с дълбочина до 17,5 инча
 • Хора, които предпочитат меко, гладко спално бельо
Акценти:
 • Съставът на Tencel и сатенената тъкан осигуряват луксозно, копринено-меко усещане
 • Изключително охлаждане и отнемане на влага
 • 5 цветови опции

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листове Olive + Crate

Комплектът за перфектен сън Tencel от Olive + Crate е отличен пример за висококачествена колекция спално бельо, предлагана на разумна цена. Всеки чаршаф и калъфка за възглавници са съставени от чист лиоцел Tencel в сатенена тъкан, което го прави чудесен комплект за хора с чувствителна кожа и всеки друг, който се радва на усещането за меко, гладко спално бельо.

Благодарение на дълбочината на джоба от 17,5 инча, монтираният чаршаф ще бъде съвместим с по-голямата част от продаваните днес матраци. Olive + Crate предлага комплекта в размери на кралица, крал и Калифорния. Можете също да избирате от пет опции за едноцветен цвят.

Всеки елемент може да бъде почистен във вашите домакински машини. Просто ги измийте отделно в студена вода, след което или сушете в барабан на ниско, или на въздух. Преплитането на сатен трябва да помогне на тъканта да устои на набръчкване. Поради изцяло Tencel състава, можете да компостирате чаршафите и калъфките си, когато достигнат края на живота си.

Комплектът Perfect Sleep Tencel Sheet Set е на конкурентни цени. Olive + Crate също предлага безплатна стандартна доставка в САЩ и Канада, както и разумни фиксирани цени за експедирана доставка и доставка през нощта. Вашата покупка включва пробен период от 60 нощи, през който можете да замените или върнете комплекта, ако не сте напълно доволни.

Hoot Sheet Set

Най-меко

Hoot Sheet Set

Цена:  $ 180

Материал:  70% TENCEL ™ Lyocell, 30% REFIBRA ™ Lyocell
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Етично мислещи потребители
 • Тези, които искат добро съотношение цена-качество
 • Спящи, които предпочитат копринено усещане
Акценти:
 • Съчетава лиоцел Tencel и рециклиран памук
 • Изключително копринено усещане
 • Дишащ и отнемащ влагата за по-хладна и суха нощ

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листове Hoot

Комплектът Hoot Sheet е направен с Tencel Lyocell, който е произведен с помощта на технологията Refibra, която включва част от рециклирани памучни остатъци. Чаршафите са изтъкани в еднослойна сатенена тъкан с лек блясък. Елегантният бял цвят трябва да отговаря на всяка естетика. Като се има предвид цената под листовете с това качество под средната, комплектът Hoot Sheet представлява гъвкав комплект листове с голяма стойност.

Комплектът Hoot Sheet може да се използва с матраци с височина до 15 инча. Hoot продава чаршафите си в двойни, пълни, кралични и кралски размери. Те могат да се перат в пералня на студено, въпреки че Hoot препоръчва да се измиват по нежния цикъл и да се избягват омекотители, избелващи средства и сушене в сушилня, ако е възможно.

Клиентите в съседните САЩ се възползват от безплатната доставка. Hoot предоставя 30-нощно пробно сън с такса от 6 долара, за да покрие разходите за връщане на пратката. Чаршафите са сертифицирани по OEKO-TEX и всеки комплект включва един монтиран чаршаф, един плосък чаршаф и две калъфки за възглавници. Hoot е член на One Percent For The Planet, група компании, които даряват част от продажбите си на екологични организации с нестопанска цел.

Heavenluxe Luxe Tencel Sheets

Най-добър лукс

Heavenluxe Luxe Tencel Sheets

Цена:  $ 289

Материал:  100% австралийски тенцел
Тъкат:

За кого е най-добре:
 • Траверси с чувствителна кожа
 • Тези, които са склонни да прегряват през нощта
 • Международни купувачи
Акценти:
 • Изработен от свръхнежен австрийски Tencel, предназначен да осигури свойства против стареене
 • Охлажда се на допир и диша
 • Елегантен, полиран вид

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листове Heavenluxe

HeavenLuxe е базираната в Сингапур компания, която се фокусира върху спалното бельо от висок клас. Флагманският комплект HeavenLuxe Sheet има характерното меко и дишащо усещане на Tencel Lyocell, продавано в елегантен скандинавски бял цвят, който трябва да допълва всяка цветова схема.

Листовете HeavenLuxe се предлагат в дамски, кралски, единични и супер единични размери, като последните са малко по-широки от обикновения комплект от един лист. Както при повечето чаршафи Tencel, те могат да се перат в машина в студена вода и да се сушат в сушилня на ниско ниво. Листовете носят сертификат OEKO-TEX, който ги удостоверява, че не съдържат вещества, които са вредни за хората. Всеки комплект включва един монтиран чаршаф и комплект калъфки за възглавници.

Heaven Luxe предлага безплатна доставка и 30-дневен пробен период на сън. Листовете са достъпни за закупуване от множество държави, включително САЩ

Какво представлява Tencel?

Tencel е търговска марка, която принадлежи на австрийската компания Lenzing. Той се отнася до няколко тъкани, направени от дървесна маса, най-често евкалипт. Дървесната маса се разтваря в разтворител и се регенерира в полусинтетично целулозно влакно. В момента Tencel се предлага в два вида, лиоцел или модал. Въпреки че те могат да се произвеждат и от други производители, Lenzing е най-големият производител.

Дървесната маса, използвана за направата на плат Tencel, се добива от устойчиво управлявани плантации и естествени гори. Lenzing полага големи усилия, за да осигури екологично производство на всяка стъпка. Това включва свеждане до минимум на напояването и пестицидите, повторно използване на разтворителите от производствения процес и добавяне на рециклирани отпадъци от памук към тъкани, направени с неговата технология Refibra. Тенцеловите тъкани са биоразградими при подходящи условия.

Подходящи за хора с чувствителна кожа, тъканите Tencel имат гладко и хлъзгаво усещане, което много хора сравняват с коприната. Влакната са здрави и издръжливи и с времето стават все по-меки. Tencel също е силно абсорбиращ и бързо изсъхва. Неговата естествена способност за отнемане на влага помага да се предотврати растежа на бактериите и да се поддържа неутрална температура. Tencel има контролируемо мъждене, което може да бъде модифицирано, за да му придаде специфични характеристики. Това прави гъвкав материал с много приложения, вариращи от спортно облекло до чаршафи.

Как да изберем Tencel Sheets

Както при повечето ламаринени материали, Tencel може да придобие различни свойства в зависимост от начина, по който е произведен. Ще разгледаме начина на производство на Tencel, предимствата и недостатъците, различните видове Tencel и други съображения, които ще ви помогнат да стесните търсенето си.

Какво да имате предвид при закупуването на листове Tencel

Много клиенти се съгласяват, че си струва да отделите малко повече за листове, които обещават допълнителен комфорт и издръжливост. Понякога обаче компаниите се възползват от това и продават чаршафите си на луксозни цени, дори ако не са направени със съответното качество.

Вместо да приемате добросъвестно, че високата цена винаги сигнализира за по-добър продукт, струва си да отделите малко време, за да разберете основите. В случай на листове Tencel, въоръжаването с информация за тъкане, брой конци и други важни фактори може да ви насочи да направите по-интелигентен избор при покупка.

Weave
Сред листове, изработени от една и съща тъкан, различни тъкани придават различно усещане. Най-често срещаното тъкане на листове Tencel е сатенът, който произвежда деликатни листове с лек блясък. Можете също така да видите листове от кепър Tencel, известни със своята елегантна драпировка, или перкални листове Tencel, със стандартното преплитане едно върху едно, което е известно, че е свежо и дишащо.

Feel
Sheet материал, тъкане и други характеристики придават на всеки лист различно усещане. Листовете Tencel обикновено са копринено гладки и охлаждащи, но когато се смесват с други материали, те могат да придобият допълнителни характеристики като добавена хрупкавост или мекота.

Поставяне
Не всеки комплект листове се предлага във всички размери, така че е важно да проверите това отново, преди да се влюбите в определена марка. Освен това, ако имате изключително дебел матрак, е добре да проверите дълбочината на джоба на монтирания лист. Тъй като материалът може да е малко хлъзгав, някои производители на чаршафи Tencel добавят изключително дебела еластична лента към дъното на монтирания чаршаф, за да не се плъзга от матрака.

Ценовите
чаршафи се предлагат в голям диапазон от цени, от евтини и весели комплекти до луксозни дизайни от висок клас. Тъй като са направени от естествени материали и изискват донякъде сложен производствен процес, листовете Tencel са склонни да бъдат сред по-скъпите видове. Повечето хора купуват поне два комплекта чаршафи за дни за пране, което е нещо, което трябва да се вземе предвид при определянето на бюджет.

Брой нишки Брой
нишки е един от начините да получите първоначална представа за усещането и издръжливостта на вашите чаршафи. Както се случва, колкото по-голям е броят на нишките, толкова по-добро е качеството. Това обаче не винаги е строго вярно, тъй като много компании използват двуслойни и трислойни тъкания, за да увеличат изкуствено броя на конците, без да подобряват качеството на листовете. Доброкачествените листове Tencel обикновено имат брой конци около 300.

Дизайн, цвят и шарка
Много хора биха спорили, че няма смисъл да се пръскате за скъпи чаршафи, ако те не отговарят на вашата стая. Опциите за листове Tencel обикновено са ограничени до плътни естествени цветове, но за щастие те обикновено се съчетават добре с повечето цветови схеми на спалнята.

Дишане
Дишащите чаршафи са особено важни за хора, живеещи в топъл климат или траверси, които лесно се прегряват през нощта. Tencel е дишащ и влагозащитен за зареждане, което го прави силен избор за горещи траверси. За да увеличите максимално тези предимства, изберете листове с перкална тъкан, която върши по-добра работа при регулиране на температурата.

Трайност
Трайността на комплекта листове зависи до голяма степен от неговия материал, дължината на влакното и тъкането. В сравнение с други целулозни влакна, Tencel обикновено е доста здрав и устойчив на разкъсване. Не хапва като памук и е по-малко вероятно да се свие, особено след първото измиване. За максимална издръжливост изберете тъкане като перкал, което е по-малко уязвимо от прихващане.

Лесна грижа
Купуването на чаршафи, които трябва да се измият на ръка или химическо чистене, е основна неприятност, като се има предвид, че повечето хора мият чаршафите си всяка седмица или две. Тенцеловите листове изискват малко деликатност при почистване. Ако обаче се лекуват правилно, за тях е лесно да се грижат. Чистите листове Tencel обикновено могат да се перат и сушат в машината, като се избягват горещи температури и сурови агенти като белина или омекотител.

Какви видове листове Tencel са на разположение?

Има два вида плат Tencel, лиоцел и модал. Всеки има специфични характеристики, които го отличават.

Tencel Lyocell: Tencel lyocell е най-новото поколение плат Tencel. Той е направен предимно от евкалипт, бързорастящо растение, което изисква по-малко пестициди и напояване от памука. В допълнение към заместването на разяждащия разтворител с нетоксично органично съединение, лиоцелът се обработва и с помощта на система със затворен цикъл, която рециклира водата и възстановява 99 процента от разтворителя, за да се използва отново. Това е най-новото поколение вискоза и е най-често използваното в чаршафите поради превъзходното си отнемане на влага.

Tencel Modal: Модалът е създаден като отговор на космоса. Той има много по-висока якост на опън при влажно опън, което прави възможно разработването на по-фини тъкани, без да се късат, в сравнение с други изкуствени тъкани. Изработен предимно от букова дървесина, Tencel modal се използва в много приложения, които изискват по-елегантно, по-леко усещане, като например бельо.

Смеси Tencel: Tencel често се добавя към смеси от тъкани, за да увеличи мекотата и издръжливостта. В чаршафите Tencel се смесва най-често с памук, за да придаде на чаршафите леко свеж усет, който запазва дишането на Tencel.

Какви са плюсовете и минусите на Tencel Sheets?

Tencel е популярен сред екологично съзнателните купувачи, които ценят неговото меко, хлъзгаво усещане и отличен контрол на температурата. Оправдават ли ползите допълнителните разходи? Ето кратко обобщение на плюсовете и минусите.

Професионалисти Минуси
  • Регулиране на температурата: Tencel е дишаща материя, която отвежда влагата от кожата, за да поддържа хладна и суха среда за сън.
  • Меки: Тенцеловите влакна са гладки по природа и причиняват минимално дразнене на хора с чувствителна кожа.
  • Здрав: Tencel е по-здрав от повечето изкуствени тъкани, а много листове Tencel са дори по-здрави от памука. Листовете на Tencel са склонни да поддържат цвета си добре и да се противопоставят на свиването.
  • Лесна грижа: Tencel не понася високи температури, но иначе е лесен за грижи. Може да се пере в пералня и да не се набръчква, ако се обработи правилно.
  • Екологичен: Tencel се произвежда по устойчиви методи, които минимизират въздействието върху околната среда. Крайният продукт е с ниско съдържание на химикали и някои тъкани Tencel могат да бъдат биоразградими, в зависимост от използваните багрила.
  • Повторяемост: Tencel е лек и има елегантна завеса, която е подходяща за чаршафи.
  • Гъвкав: Освен стандартното си лъскаво усещане, Tencel може да бъде мерсеризиран за допълнителна здравина и блясък или фибрилиран, за да създаде мек ефект на прасковена кожа.
 • Скъпи: Макар че може би не са толкова скъпи като луксозни или египетски памучни чаршафи, чаршафите Tencel обикновено се предлагат с по-висока цена от обикновените памучни или полиестерни чаршафи.
 • Груби багрила: Много продукти на Tencel се произвеждат с груби багрила, които остават устойчиви на цвета с течение на времето, но възпрепятстват способността им за биоразграждане.
 • Уникално усещане: Tencel е чудесен за хора, които искат хладни и копринени чаршафи, но тези, които предпочитат свеж перкал или топъл фланел, трябва да търсят другаде.
 • Лесно за разрушаване: Tencel е рекламиран като лесен за грижи и това е вярно, но на практика гарантирано високите температури ще разрушат тези чаршафи, така че те изискват внимателно внимание при пране.

Кой е най-подходящ за Tencel Sheets?

Екологичните данни на Tencel са едно от основните привличания за много купувачи. Благодарение на дишащото си, леко усещане и над средните възможности за отнемане на влага, Tencel е предпочитан и от горещи траверси и тези, които живеят в топъл климат. Тенцеловите чаршафи имат течаща драперия и блестящ външен вид, което го прави елегантен избор. Траверсите с чувствителна кожа оценяват естествената мекота на тъканта и ниската абразивност.

Основният недостатък на Tencel е по-високата цена, която може да възпре купувачите, които имат ограничен бюджет. Въпреки че може да бъде променен, за да му придаде различни характеристики, Tencel обикновено не постига рязкото, свежо усещане на памучен перкал, уютната топлина на фланела или комфортното измачкано усещане на бельо. Ако не сте фен на копринено гладки чаршафи, Tencel може да не е за вас.

Какъв е идеалният брой резби за Tencel листове?