Menu Close

Най-добрите машини за бял шум

Машините за бял шум са популярни сред много траверси заради способността им да блокират нежелания шум и потенциално да насърчават по-спокоен сън. На пазара има голям брой модели, вариращи от най-основните до тези, които могат да възпроизвеждат гама от бял шум, както и успокояващи естествени звуци. Клиентите могат също да избират измежду набор от функции, както и опции, предназначени за използване у дома или на път. Цените на машините с бял шум варират в зависимост от производителя и характеристиките им, но повечето се предлагат под 100 щ.д.

Съставихме списък с любимите ни модели, както и ръководство, което да ви преведе през процеса на закупуване. Ние също така разглеждаме какво да търсим в машината за бял шум, цветовия спектър на звука и как да се възползваме максимално от белия шум.

Най-добрите машини за бял шум

информация за продукта

Възстановяване на люка

Най-доброто като цяло

Възстановяване на люка

Тип шум:  Възпроизвеждане на околни звуци и бял шум
Характеристики:  LED дисплей, димируема интелигентна светлина с настройка на изгрева, алармени функции, съвместимост с приложения, 60-дневен пробен период и 1 година гаранция

За кого е най-добре:
 • Клиенти, които искат програмируеми настройки на звука и светлината
 • Спящите се интересуват от истории за сън и медитации, както и бял шум
 • Всеки, който иска машина за аларма за бял шум, светлина и изгрев
Акценти:
 • Настройките включват шум от цветовия спектър и естествени звуци
 • Алармата за изгрев имитира естествена светлина
 • Програмируемите сънни режими включват медитации и истории за сън

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Hatch

Откакто беше представен на Shark Tank през 2016 г., Hatch, известен преди като Hatch Baby, се превърна в един от най-добре преглежданите производители на машини за бял шум и светлина. Възстановяването на люка е първото им предложение, насочено към възрастни, и разполага с богат набор от впечатляващи функции, които нашият екип за тестване е едновременно практичен и ефективен.

Възстановяването разполага с библиотека от звукови пейзажи, включително бял шум и естествени звуци, като вода. Въпреки че те могат да се използват поотделно като традиционна машина за бял шум, собствениците могат да ги използват и като част от лесно програмируемите сънища на Restore.

Sleepers могат да зададат многоетапна рутина в лесното за използване приложение. Стъпките могат да включват звукови пейзажи, медитации, истории за сън и корекции на светлината, като всички те са предназначени да насочват внимателно потребителите към сън. Възстановяването също има програмируема аларма за изгрев, за да събуди спящите с имитираща слънце светлина.

Докато някои звукови картини са в комплект с машината, пълната библиотека от медитации, истории за сън и звукови картини на Hatch изисква абонамент след приключване на безплатния шестмесечен пробен период. Hatch стои зад Restore с едногодишна ограничена гаранция срещу дефекти на производителя и клиентите могат да върнат своя Restore в оригиналната му опаковка в рамките на 60 дни за възстановяване на покупната цена.

LectroFan White Noise Sound Machine

Най-ценно

LectroFan White Noise Sound Machine

Тип на шума:  20 уникални вентилатора без цикли и бели, розови и кафяви звуци
Характеристики:  AC- или USB, таймер за заспиване, 1000-дневен пробен период и 1-годишна гаранция

За кого е най-добре:
 • Хора, които се радват на белия шум на феновете
 • Клиенти, които искат машина да се използва у дома и по време на пътуване
 • Всеки, който търси голямо разнообразие от звуци на достъпна цена
Акценти:
 • Включва прецизно регулиране на силата на звука за 20 различни звука без цикли
 • AC или USB захранване за допълнителна гъвкавост
 • Достъпна цена

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за продуктите Adaptive Sound Technologies

Ако това, което искате, е достъпна машина за бял шум с отлично качество на звука и набор от звуци, от които можете да избирате, LectroFan High Fidelity може да е точно това, което търсите.

Собствениците могат да избират измежду двадесет различни звука без цикли, включително 10 настройки на бял, кафяв или розов шум и 10 настройки на електрически вентилатор. Контролите на силата на звука са много прецизни, което улеснява покриването на шумовото замърсяване без прекомерна сила на звука. Устройството може да се използва непрекъснато или толкова часове, колкото сте избрали, преди постепенно да намали силата на звука и да се изключи. Всички звуци са изцяло електронни, без движещи се части в корпуса, така че самата машина работи безшумно.

LectroFan High Fidelity функционира и като машина за дома и за пътуване, тъй като може да се захранва както от AC, така и от USB и е компактен 4,4 инча широк и 2,2 инча висок. Клиентите могат да избират между черно-бели калъфи, които да отговарят на техния декор.

Въпреки че LectroFan High Fidelity не може да бъде върнат чрез Amazon, той идва с 1-годишна ограничена гаранция, която покрива производствени и производствени дефекти.

Залъгалка за звук Brookstone

Най-добри характеристики

Залъгалка за звук Brookstone

Тип шум:  8 звука за сън
Характеристики:  AC или USB захранване, включено безжично зарядно устройство, таймер за заспиване, 30-дневен период на връщане

За кого е най-добре:
 • Хора, които обичат да заспиват под бял шум или околни звуци
 • Чести пътешественици
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • Вграденото зарядно устройство увеличава батерията с помощта на безжични устройства
 • Компактен и преносим
 • Контроли с едно докосване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за продуктите на Brookstone

Подобно на други електронни продукти, много от съвременните машини за бял шум предлагат високотехнологична функционалност и авангардни функции. Звуковият залъгалка Brookstone е отличен пример. Вграденото зарядно устройство ви позволява да освежите батерията с помощта на смартфон, таблет или друго устройство, свързано към вашата безжична мрежа. Това означава, че можете да слушате устройството, колкото желаете, без да се притеснявате за изтощаване на батерията и можете да получите достъп до поточно съдържание чрез Bluetooth, докато се зарежда. Тези, които предпочитат аудио със синхронизация, също могат да програмират таймера за заспиване за 30, 60 или 90 минути.

Sound Soother също е доста компактен, така че не би трябвало да имате проблеми с намирането на добро място в спалнята си. Машината също е малка и достатъчно лека за пътуване. Вашите аудио опции включват бял шум и седем природни звука като огън, дъжд, щурци и дрънкане на ручей. Контролите с едно докосване улесняват регулирането на силата на звука и другите настройки.

Като се има предвид иновативния дизайн, Sound Soother е на много разумни цени и всички компоненти за зареждане са включени в покупката. Brookstone позволява безплатно връщане и пълно възстановяване на сумата в рамките на 30 дни от вашата поръчка.

HoMedics SoundSpa

Най-добрият вариант за пътуване

HoMedics SoundSpa

Тип шум:  12 звука за сън, включително бял шум
Характеристики:  Захранва се с променлив ток с 12-часов живот на батерията, таймер за заспиване, 1-годишна гаранция

За кого е най-добре:
 • Хора, които се нуждаят от машина за бял шум, която да използват по време на пътуване
 • Клиенти, които се интересуват от акумулаторна машина за бял шум
 • Всеки, който цени широка гама от естествени звуци
Акценти:
 • Компактният размер и възможността за USB зареждане го правят идеален за пътуване
 • Наличните настройки включват бял шум, звуци от електрически вентилатори, звуци от природата и музика
 • Машината може да работи непрекъснато или на зададен таймер

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на HoMedics

SoundSpa осигурява траверси с дванадесет бели шума и звуци от природата във високоефективна машина, която може да е идеална за пътуване.

С дължина по-малка от шест инча и само 8,8 унции, тя е една от най-компактните машини за бял шум на пазара. SoundSpa има и USB акумулаторна литиево-йонна батерия, която позволява на собствениците да я използват на места без контакти, като например на къмпинг. Липсата на вграден кабел обаче може да ограничи домашната употреба. Производителят също така препоръчва да не го оставяте включен, докато се зарежда.

SoundSpa е проста, лесна за използване машина за бял шум. Той предлага избор от 12 звука, включително бял шум, електрически вентилаторни звуци, релаксиращи музикални песни и естествени звуци, като океан, лагерен огън и дъжд. Потребителите избират звуци чрез циферблат, който обгражда централния високоговорител, докато малките бутони контролират мощността, настройките на таймера и силата на звука. Таймерът може да се настрои за 15, 30 или 60 минути, въпреки че машината може да работи и непрекъснато.

Както при повечето машини с бял шум, SoundSpa има 1-годишна ограничена гаранция срещу производствени и производствени дефекти.

Marpac Dohm Машина за бял шум

Най-добрата лесна за използване машина за бял шум

Marpac Dohm Машина за бял шум

Тип на шума:  Възпроизвеждане без розов розов шум
Характеристики:  Регулируем (2 скорости), 1 година гаранция

За кого е най-добре:
 • Хора, които искат интуитивна, лесна за използване машина за бял шум
 • Клиенти, които предпочитат минималистичен външен вид
 • Траверси, които обичат бял шум, базиран на вентилатор
Акценти:
 • Две опции за обем за приспособяване на различни предпочитания
 • Лесна за използване система за регулиране на шума с въртящ се връх
 • 101-дневен пробен период

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Yogasleep

Докато множество звуци, функции и настройки могат да се харесат на някои хора, други може да предпочетат машина за бял шум, която е лесна за използване и има минималистичен външен вид. Marpac Dohm е машина за бял шум, генерирана от вентилатор, която отговаря на тези изисквания, предлагайки лесно ръчно регулиране, въпреки че има само един превключвател.

За да включат Marpac Dohm, потребителите превключват превключвателя на ниска или голяма настройка на силата на звука. След като това е настроено, звукът на вентилатора може да се регулира чрез завъртане на горната част на машината. Това променя височината и тона на белия шум, позволявайки кафяв и розов шум в зависимост от настройката. Някои хора предпочитат генерирания от фенове бял шум пред предварително записаните песни, тъй като няма цикли и феновете имат уникален, привлекателен ритъм. Подвижните части обаче понякога се разрушават и създават допълнителни, по-малко успокояващи звуци.

Опитите за сън са необичайни за машини с бял шум, но Yogasleep позволява на клиентите да върнат своя Marpac Dohm в рамките на 101 нощи, ако не са доволни. Компанията предлага и 1-годишна ограничена гаранция, която обхваща производствени или производствени недостатъци.

Hatch Baby Rest Sound Machine

Най-доброто за бебета и малки деца

Hatch Baby Rest Sound Machine

Тип шум:  LED дисплей с нощна светлина, възпроизвеждане на бял шум
Характеристики:  Съвместим със смартфон и таблет

За кого е най-добре:
 • Родители, които искат да контролират средата на съня на детето си чрез приложение
 • Клиенти, които търсят машина за бял шум, която да растат заедно с детето си
 • Всеки, който иска машина за бял шум със система за заключване на бутони
Акценти:
 • Интуитивното приложение позволява на родителите да контролират пространството за сън на детето си
 • Множество настройки за звук, цвят и светлина
 • Системата за заключване на бутони предотвратява нежелани промени

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Hatch

Почивката е втората поява на Hatch в този списък по много добра причина. Тази контролирана от приложение машина за бял шум и нощна лампа е една от най-добре проектираните опции за деца, които сме тествали, с набор от звуци и функции, подходящи за родители и деца.

Почивката разполага с библиотека с опции за звук, включително приспивни песни, бял шум и звуци от природата. Леката му функция предлага контрол на цвета и интензивността, което го прави добър избор за среднощно кърмене или като нощна лампа.

Родителите могат да контролират почивката по три начина: чрез приложението, като го докоснат лично или като зададат график по график. Бутоните на самата машина могат да бъдат заключени, за да попречат на по-малките деца да играят с нея, докато по-големите деца могат лесно да я регулират сами. Почивката също има функция за покачване на времето, която позволява на децата да се събуждат внимателно, без да са необходими силни аларми.

Родителите, които се интересуват от почивката, които искат допълнителни функции, могат също да помислят за Rest +, подобрен модел с възможности за аудио наблюдение, както и часовник, резервна батерия и възможност за управление чрез Alexa. И двата модела са подкрепени с 1-годишна ограничена гаранция. Когато бъдат закупени чрез Amazon, те отговарят на условията за 30-дневната политика за връщане на търговеца. Поръчките през Hatch могат да бъдат върнати в оригиналната им опаковка в рамките на 60 дни след покупката.

Какво е машина за бял шум?

„Машина за бял шум“ е общ термин, който може да опише широк спектър от модели, вариращи от тези, които създават бяло чрез механични средства, като например с вентилатор, до тези, които възпроизвеждат както бял шум, така и успокояващи песни, като звуци на природата или музика. Връзката между тези различни машини е, че всички са предназначени да предлагат звуци, които заглушават нежеланите шумове, известни също като шумово замърсяване, докато отпускат или фокусират слушателя. Поради тази цел много машини с бял шум всъщност произвеждат по-успокояващия розов или кафяв диапазон на шума.

Хората използват машини с бял шум по няколко различни причини, включително учене или работа, медитация или намаляване на възприятието за шум в ушите. Въпреки това, може би най-популярната употреба е да се помогне на хората да паднат или да заспят.

Изследванията показват, че белият шум може да помогне за подобряване на съня, особено в шумна среда. Бебетата също показват добра реакция на бял шум, като едно проучване установява, че 80% от много малките бебета са заспали в рамките на пет минути, когато са били изложени на бял шум, срещу само 25% от тези без бял шум. Има и някои доказателства, че белият шум може да успокои бебетата, страдащи от колики.

Разбира се, това, което помага или пречи на съня, винаги е изключително лично. Машините с бял шум могат да помогнат на много хора да постигнат по-добър сън, но не работят за всички. Някои хора, независимо от възрастта, реагират зле на машини с бял шум. Дори тези, които се радват на бял шум или звуци от природата, може да са много конкретни относно това какви звуци смятат за успокояващи и грешната честота на белия шум може бързо да се влоши. Ако това е вярно за вас, струва си да инвестирате в модел, който ви позволява да персонализирате височината и тона на шума.

Как да изберем машина за бял шум

Изборът на машина за бял шум може да се почувства трудно, особено с широката гама от разновидности на пазара. Това ръководство ще ви преведе през това, което трябва да знаете, преди да вземете решение, включително както критични атрибути като контрол на силата на звука, така и допълнителни функции като аларми и светлини.

Какво да имате предвид при закупуване на машина за бял шум

Като разгледате тези осем важни фактора, е по-лесно да решите кои функции са важни за вас и коя машина може да работи най-добре за вашите нужди.

Опции за
звука Машините с бял шум или възпроизвеждат записани звуци, или механично генерират бял шум, обикновено с вентилатор. Изборът между тези опции до голяма степен е въпрос на лични предпочитания, въпреки че хората, които се интересуват от други звуци (като вълни или птичи песни), най-вероятно ще предпочетат машина със записани звуци за по-голямо разнообразие от опции.

Опции
за силата на звука Силата на звука на машината с бял шум трябва да бъде достатъчно силна, за да покрие шумовото замърсяване, но не толкова силна, че да прекъсне съня или да повреди слуха. Това е особено важно за децата, тъй като проучванията показват, че прекалено силният бял шум може да бъде особено вреден за тях. Повечето машини с бял шум имат широка гама от опции за сила на звука и чувствителни контроли, въпреки че някои модели от по-нисък или минималистичен тип могат да ви позволят само да избирате между две или три настройки за сила на звука.

Стойност
Има машини с бял шум, които се предлагат на почти всяка цена, въпреки че повечето струват по-малко от 100 долара. Моделите с по-ниски цени обикновено имат по-малко функции, докато тези от по-високия край обикновено имат светлини, аларми и / или други допълнителни функции. Те могат да предложат добра стойност, ако иначе бихте купили отделна машина за тези функции, но машините с бял шум на по-ниски цени работят добре за тези, които се интересуват само от успокояващи звуци.

Интелигентни функции
Подобно на много други електроники, много машини с бял шум вече предлагат интелигентни функции, като интеграция с приложения или домашни мрежи. Тези модели са склонни да имат и други функции, като например осветление или рутини, които правят свързаността с приложения полезна. В повечето случаи това е несъществена функция, но родителите може да оценят наличието на такъв вид контрол върху машината за бял шум на детето си.


Светлината на дисплея от машина за бял шум може да наруши съня, така че е изключително важно да изберете модел с минимална светлина или със светлини, които могат да бъдат приглушени или изключени. Много добре направени машини изобщо нямат осветление, докато други имат екран с часовник или дори функционират като нощна лампа. Последният сорт обикновено позволява по-задълбочен контрол, позволявайки на собствениците да променят цвета и интензивността на светлината.

Таймери
Някои хора предпочитат машината им за бял шум да работи цяла нощ, докато други обичат да я изключват автоматично в определен момент. Повечето машини с бял шум имат някаква функция за синхронизиране, но това може да варира от предварително зададени автоматични изключвания до програмируеми таймери за включване и изключване, зададени чрез приложение.

Преносимост
Ако планирате редовно да пътувате с машината си с бял шум или дори да я премествате от стая в стая, струва си да помислите за нейната преносимост. Въпреки че много машини с бял шум са доста малки, особено тези без допълнителни функции за осветление, те може да се нуждаят от щепсел или да тежат повече, отколкото може да се очаква. Моделите, удобни за пътуване, вероятно ще бъдат леки и предлагат функции като USB зареждане.

Други характеристики
Тъй като пазарът на машини за бял шум е доста пренаселен, много модели се опитват да се отделят с допълнителни функции. Алармите и осветлението са често срещани, както и USB портовете за зареждане на вашата електроника. Жаковете за слушалки са по-редки, но високо ценени от тези, които споделят стая с партньор, който не се интересува от бял шум или други звуци на съня. В зависимост от вашите нужди тези функции може да са необходими, полезни, но не от съществено значение или изцяло нежелани.

Често задавани въпроси за машини за бял шум

Какво означава „бял ​​шум“?

Белият шум съдържа всички звукови честоти, които се сливат в това, което възприемаме като тананикащ звук. Общите ежедневни източници на бял шум включват вентилатори, телевизионни статични устройства и климатици. Така наречените “бели” шумови машини често издават розови или кафяви шумове, които са като бял шум с по-голяма интензивност при по-ниските честоти. Тези звуци обикновено са по-успокояващи и много стереотипно релаксиращи звуци – включително дъжд и вълни – обикновено са в този диапазон. Сини, виолетови и сиви шумове също съществуват, но са по-малко полезни за релаксация.

Какъв тип фонов шум е най-подходящ за сън?

Белите, розовите и кафявите шумове са подходящи за сън, както и естествените звуци, които попадат в тези диапазони. Тъй като тези звуци съдържат всички звукови честоти, те „запълват“ празнините между нежеланите шумове, които иначе могат да ни събудят.

Може ли белият шум да бъде вреден?

Въпреки че обикновено се смята, че белият шум е безопасен, има някои рискове и съображения, които трябва да имате предвид. Всеки продължителен шум над 70 децибела – нивото на пералня, когато стоите до него – може да увреди слуха, така че е изключително важно машините с бял шум да бъдат с по-ниска сила на звука от тази. Съществуват също малко доказателства, че редовният бял шум като част от терапията с шум в ушите може да причини дългосрочни проблеми на тези с шум в ушите, но това е малко вероятно да бъде притеснително за повечето хора, които използват машини за бял шум като част от съня си.

Независимо от това, ако имате притеснения или основни здравословни проблеми, винаги е най-добре да говорите с Вашия лекар, преди да започнете нова рутина.

Безопасни ли са машините за бял шум за кърмачета и деца?

Машините за бял шум изглеждат безопасни за деца, независимо от възрастта, стига да работят правилно. Едно проучване показа, че много модели са в състояние да бъдат достатъчно силни, за да увредят слуха на бебето, но авторите на изследването са били категорични, че обемът, положението на машината и продължителността са важни фактори за намаляване на този риск. Те препоръчаха да поставите машината с бял шум на известно разстояние от яслата, да я играете с комфортна сила на звука и да не я използвате продължително.

Полезен ли е белият шум за фокус?

Белият шум помага за фокусиране, като блокира шумовото замърсяване. Тъй като „запълва“ пространството между външните звуци, по този начин ги потиска. За хората, които работят в шумни пространства или лесно се разсейват, това може да промени значително фокуса им. Има и някои индикации, че белият шум може да повлияе на възприятието и познанието в зависимост от времето и задачата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *