Menu Close

Преглед на матраци Amerisleep

Идеален за:

 • Двойки, които дават приоритет на изолацията на движението
 • Хора, които изпитват остри точки на натиск по гръбначния стълб
 • Купувачи, които искат да инвестират в трайни матраци с мемори пяна

Съображения:

 • Подобно на други матраци с мемори пяна, моделите от серията Amerisleep AS не са особено отзивчиви и може да не са подходящи за хора, които предпочитат легла
 • При тези матраци може да липсва опора на ръба поради техните основни слоеве пяна, които не намаляват потъването, както и намотките

Цена (Queen):

$

Тип матрак:

Твърдост:

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Клиентите, пазаруващи матрак с мемори пяна, вероятно ще се натъкнат на предложенията на Amerisleep. Тази компания, основана през 2010 г., е изградила своята марка около контурния комфорт на мемори пяната.

Във всичките пет матрака Amerisleep клиентите ще намерят пяна с памет Bio-Pur, която има намален отпечатък върху околната среда в сравнение с традиционната пяна с памет. Всички тези легла разполагат и с покривала, направени от дишаща смес от памук и полиестер.

Моделите Amerisleep – номерирани като AS1, AS2, AS3, AS4 и AS5 – имат сходен дизайн и материали, но има важни разлики в твърдостта, наслояването и производителността. Цената е друга ключова разлика, като разходите нарастват постепенно от AS1 с най-ниска цена до AS5 с най-висока цена.

Разбирането на централните компоненти на матраците Amerisleep може да помогне на клиентите да определят кой, ако има такъв, от тези матраци с мемори пяна е правилният избор, който да им помогне да получат качествен сън вечер след нощ.

Amerisleep AS1

Идеален за:

 • Трапези за стомаха и гърба
 • Всеки, който иска твърд матрак с леко контуриране
 • Купувачите, които търсят най-евтиния вариант с добре прегледаните материали на Amerisleep

Съображения:

 • Твърдо усещане: Твърдостта на AS1 може да е твърде твърда за много траверси, особено странични траверси
 • По-тънък комфортен слой: Клиентите, които искат дебела комфортна система, могат да открият, че двуинчовият слой с пяна с памет на AS1 е недостатъчен за пълно освобождаване на налягането

Amerisleep AS2

Идеален за:

 • Странични траверси и повечето задни траверси
 • Хора, които предпочитат умерено контуриране
 • Купувачи, които искат матрак с мемори пяна, но се притесняват да спят горещо

Съображения:

 • Дву инчов слой пяна с памет: Някои хора, особено тези, които тежат над 230 паунда, може да получат по-добра опора и издръжливост, ако матракът има по-дебел слой пяна с памет
 • Един избор на твърдост: AS2 е средно твърд, което означава, че хората, които искат нещо, което е категорично по-твърдо или плюшено, трябва да разгледат други предложения на Amerisleep

Amerisleep AS3

Идеален за:

 • Двойки, които дават приоритет на изолацията на движението
 • Странични траверси и траверси за гръб и стомах под 130 килограма
 • Хора, които търсят по-дълбоко контуриране

Съображения:

 • Контрол на температурата: С повече контури и по-дебел слой пяна с памет, AS3 може да запази твърде много топлина за хора, които са склонни да спят горещо
 • Ограничен отскок: Клиентите, които искат супер отзивчив матрак, може да не са доволни от AS3, тъй като неговият три инчов слой от пяна с памет не е подскачащ

Amerisleep AS4

Идеален за:

 • Странични траверси, особено тези под 230 килограма
 • Хора, които искат изразено контуриране
 • Траверси, които се нуждаят от забележителна изолация на движението

Съображения:

 • Задържане на топлина: Количеството контури от четири инчовия слой пяна с памет може да създаде проблеми за горещите траверси
 • Голяма прегръдка: Докато някои клиенти отдават приоритет на дълбокото контуриране, за други това може да даде на матрака усещане, наподобяващо живи пясъци

Amerisleep AS5

Идеален за:

 • Спящи под 130 килограма
 • Странични траверси
 • Хора, които искат контурирането на мемори пяна с добавено докосване на отскок
 • Купувачи, търсещи луксозен матрак с мемори пяна

Съображения:

 • По-висока цена: Въпреки че AS5 се предлага с добавени функции като слой пяна ActiveFlex, той има и значително по-висока цена
 • Меко усещане: AS5 се предлага само в меко (4) ниво на твърдост, което е твърде плюшено за предпочитанията на много траверси и нуждите на повечето спящи за гърба и стомаха

Разбивка на преглед на матраци Amerisleep

Най-добрият начин да започнете да преглеждате и оценявате матраците Amerisleep е като разгледате отблизо тяхната конструкция.

Общи компоненти в матраците Amerisleep

Преди да влезем в дизайна на всеки отделен матрак, ще подчертаем някои общи компоненти във всички легла Amerisleep:

 • Калъф: Всички матраци Amerisleep са обвити в калъфи, направени от смесен памук и полиестер. Материята е много мека и също така дишаща, което помага за регулиране на температурата на повърхността.
 • Bio-Pur пяна с памет: Това е вид вискоеластична пяна (мемори пяна), която използва масла на растителна основа вместо някои от нефтохимикалите, които обикновено се използват при производството на пяна. В резултат на това този материал има по-нисък въглероден отпечатък. Неговата отворена клетъчна структура е предназначена да подобри и вентилацията. Дебелината и твърдостта на слоя пяна с памет Bio-Pur варира в зависимост от модела матрак Amerisleep; тази пяна обаче има над средната плътност от 4 паунда на кубичен фут (PCF) и ILD от 10. По-високата плътност подобрява трайността на матрака и този номер на ILD предлага по-меко, по-контурно усещане.
 • Пенопласт с технология за модификация на повърхността (SMT): Този материал е включен във всички матраци Amerisleep с изключение на AS1. Дизайнът SMT, който Amerisleep нарича тяхната HIVE технология, означава, че пяната не е еднородна по отношение на усещането си. Вместо това има пет зони – главата, раменете / гърба, бедрата, горната част на крака / коленете, долната част на крака – които са изградени така, че да предлагат повече или по-малко амортизация на различни части на тялото.
 • Bio-Core пенопласт: Този основен пенопласт се използва в поддържащото ядро ​​на матраците Amerisleep. Подобно на пяната Bio-Pur, тя замества някои нефтохимикали с масла на растителна основа. Плътността и дебелината на тази пяна варират в зависимост от модела.

Имайки предвид тази информация, е по-лесно да разберете подробностите за това как е конструирано всяко предложение за матраци Amerisleep.

Amerisleep AS1

AS1 е най-евтиният и твърд от матраците Amerisleep. Вътрешната му конструкция е проста и включва само два слоя. Най-горният слой е два инча от Bio-Pur мемори пяна, а долният слой е осем-инчово поддържащо ядро, изработено от Bio-Core пенопласт. Тази пяна Bio-Core има плътност от 1,65 PCF и изключително твърд ILD от 40.

Слоят от мемори пяна придава на AS1 леко контуриране, въпреки че цялостното усещане е твърдо, падайки около 7 по скалата на твърдост.

Твърдост

Тип матрак

Фирма – 7

Изцяло пяна

Строителство

Материал на корицата:

Смес от памук и полиестер

Комфортен слой:

2 ″ мемори пяна – Bio-Pur, отворена клетка, 4 PCF, 10 ILD

Ядро за поддръжка:

8 ″ пенопласт – Bio-Core, 1,65 PCF, 40 ILD

Amerisleep AS2

AS2 е трислоен матрак със средно твърдо усещане, който се оценява на около 6 по скалата за твърдост.

В системата за комфорт на AS2 са използвани два различни материала. Най-горният слой е два инча от Bio-Pur мемори пяна. Вторият слой е три инча пенопласт, зониран с SMT. Този пенопласт има плътност 1,65 PCF и ILD 40.

Поддържащото ядро ​​има дебелина от седем инча и е изградено изцяло от пенопласт Bio-Core с плътност 1,5 PCF и ILD от 35.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Изцяло пяна

Строителство

Материал на корицата:

Смес от памук и полиестер

Комфортен слой:

2 ″ мемори пяна – Bio-Pur, отворена клетка, 4 PCF, 10 ILD

3 ″ пенопласт – зониран с SMT, 1.65 PCF, 40 ILD

Ядро за поддръжка:

7 ″ пенопласт – Bio-Core, 1.5 PCF, 35 ILD

Amerisleep AS3

Дизайнът на AS3 е доста подобен на AS2, с изключение на това, че той има три инчов слой от Bio-Pur мемори пяна и два инча слой от SMT зониран пенопласт в системата си за комфорт. Зонираният слой от пенопласт е малко по-мек, отколкото в AS2.

Комбинираният ефект на по-дебелия слой мемори пяна и по-мекия слой SMT е, че AS3 има по-меко усещане – оценено като средно (5) – и по-висока степен на контуриране от AS1 или AS2.

Твърдост

Тип матрак

Среден – 5

Изцяло пяна

Строителство

Материал на корицата:

Смес от памук и полиестер

Комфортен слой:

3 ″ мемори пяна – Bio-Pur, отворена клетка, 4 PCF, 10 ILD

2 ″ пенопласт – зониран с SMT, 1.65 PCF, 30 ILD

Ядро за поддръжка:

7 ″ пенопласт – Bio-Core, 1.5 PCF, 35 ILD

Amerisleep AS4

Amerisleep AS4 има същите компоненти като AS2 и AS3, но дебелината на вътрешните слоеве се променя значително при този модел.

В AS4 слоят пяна с памет е дебел четири инча, а зонираният / SMT слой от пенопласт е само един инч. Този SMT слой също има много по-меко усещане, което, когато се комбинира с изключително дебелия слой мемори пяна, придава на AS4 средно меко усещане (4 на скалата на твърдост).

Твърдост

Тип матрак

Средно мек – 4

Изцяло пяна

Строителство

Материал на корицата:

Смес от памук и полиестер

Комфортен слой:

4-инчова пяна с памет – Bio-Pur, с отворена клетка, 4 PCF, 10 ILD

1 ″ пенопласт – зониран с SMT, 1.65 PCF, 23 ILD

Ядро за поддръжка:

7 ″ пенопласт – Bio-Core, 1.5 PCF, 35 ILD

Amerisleep AS5

AS5 е най-дебелият от матраците Amerisleep и включва материал, който не се среща в нито един от другите модели.

Този слой се нарича ActiveFlex пяна, която е вид пенопласт с по-латексни характеристики. Това означава, че той по-бързо се връща към първоначалната си форма, но все пак е в състояние да подобри цялостното контуриране на матрака.

В системата за комфорт AS5 е използван двуинчов слой пяна ActiveFlex. Той седи под три инчов слой от пяната с памет Bio-Pur и двуинчов слой зониран пенопласт. Поддържащото ядро ​​е седем инча от пяна Bio-Core, което дава на AS5 обща височина от 14 инча.

Цялостното усещане на AS5 е меко – 3 по скалата на твърдост – със значително контуриране, но повече отскок от другите модели Amerisleep.

Твърдост

Тип матрак

Мека – 3

Изцяло пяна

Строителство

Материал на корицата:

Смес от памук и полиестер

Комфортен слой:

3 ″ мемори пяна – Bio-Pur, отворена клетка, 4 PCF, 10 ILD

2 ″ пенопласт – ActiveFlex, 3 PCF, 11 ILD

2 ″ пенопласт – зониран с SMT, 1.65 PCF, 30 ILD

Преходен слой:

Ядро за поддръжка:

7 ″ пенопласт – Bio-Core, 1.5 PCF, 35 ILD

Цени и размери на матраците

Най-достъпният матрак Amerisleep е AS1 и цените нарастват постепенно с всеки модел. Предимство на тази продуктова линия от пет матрака е, че клиентите имат по-широк ценови диапазон, от който да избират.

Като цяло, матраците Amerisleep са около средните или умерено над средните цени в сравнение с други легла от пяна и мемори пяна на пазара. Въпреки това, качеството на техните материали – включително памучна и полиестерна смесица, мемори пяна с висока плътност и пяна Bio-Pur и Bio-Core – помага както да обясни, така и да оправдае добавените разходи.

Като се вземе предвид тяхната конструкция, производителност и цена, всички легла Amerisleep могат да се считат за добра стойност. Въпреки че AS4 и AS5 може да са проблем за някои бюджети, AS1, AS2 и AS3 могат да бъдат привлекателни опции, без да натоварвате толкова много портфейла си.

Всяко от леглата Amerisleep се предлага в седем опции за размер: всеки от шестте стандартни размера, както и разделен крал. Split King е съставен от два отделни матрака Twin XL.

Amerisleep AS1

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 10 “ $ 899
Twin XL 38 “x 80” 10 “ $ 949
Пълна 54 “x 75” 10 “ 1149 долара
Кралица 60 “x 80” 10 “ $ 1,299
Крал 76 “x 80” 10 “ $ 1,599
Калифорнийски крал 72 “x 84” 10 “ $ 1,599
Разделен крал 38 “x 80” 10 “ $ 1898
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS2

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 12″ 1049 долара
Twin XL 38 “x 80” 12″ 1099 долара
Пълна 54 “x 75” 12″ $ 1249
Кралица 60 “x 80” 12″ $ 1399
Крал 76 “x 80” 12″ 1,799 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ 1,799 долара
Разделен крал 38 “x 80” 12″ 2198 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS3

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 12″ 1149 долара
Twin XL 38 “x 80” 12″ $ 1,199
Пълна 54 “x 75” 12″ $ 1349
Кралица 60 “x 80” 12″ $ 1499
Крал 76 “x 80” 12″ $ 1899
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ $ 1899
Разделен крал 38 “x 80” 12″ $ 2398
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS4

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 12″ $ 1449
Twin XL 38 “x 80” 12″ $ 1499
Пълна 54 “x 75” 12″ $ 1649
Кралица 60 “x 80” 12″ 1,799 долара
Крал 76 “x 80” 12″ $ 2099
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ $ 2099
Разделен крал 38 “x 80” 12″ $ 2998
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS5

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 12″ $ 1849
Twin XL 38 “x 80” 12″ $ 1899
Пълна 54 “x 75” 12″ $ 2049
Кралица 60 “x 80” 12″ $ 2199
Крал 76 “x 80” 12″ $ 2,499
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ $ 2,499
Разделен крал 38 ”x 80” (2 бр.) 12″ 3798 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Изпълнение на матрака

Amerisleep AS1

Акценти:

 • Предложение с най-ниска цена, но все пак включва първокласна пяна с памет Bio-Pur.
 • Твърдото усещане с едно докосване на контури работи добре за повечето спящи на гърба и стомаха.
Изолация на движението

Тъй като включва система за комфорт, изработена с мемори пяна, AS1 оценява добре изолацията на движението. Въпреки че контурът му не е толкова обширен, както в други легла Amerisleep, пяната с памет ограничава преноса на движение през повърхността на матрака.

Облекчаване на налягането

Въпреки че мемори пяната обикновено се отличава с облекчаване на налягането, това е ограничено в AS1 поради по-тънкия и по-твърд дизайн. Тъй като е с дебелина само 2 инча, системата за комфорт може да се бори с настаняване на хора с остри точки на натиск или телесно тегло над 230 паунда. С по-трудно усещане и намалено контуриране, AS1 предлага по-малко облекчаване на налягането в сравнение с други легла Amerisleep. Все още се оценява като средно, но може да е недостатъчно за някои траверси.

Контрол на температурата

Траверсите във всяка позиция не потъват толкова далеч в AS1, защото се чувстват твърдо. Това означава по-добър контрол на температурата, тъй като повече въздух може да се движи свободно около тялото, активирайки естествения му процес на охлаждане. Дишащото покритие от смес от памук и полиестер също помага за контрол на температурата.

Поддръжка на ръба

За разлика от много други легла с мемори пяна – включително много от Amerisleep – AS1 не страда от проблеми с поддръжката на ръбовете. Въпреки че пяната Bio-Pur се компресира близо до ръба, този слой е с дебелина само два инча и е подпрян от твърдата подложка Bio-Core под него. Резултатът е матрак с мемори пяна, който запазва по-голяма стабилност по целия си периметър.

Лесно движение

Способността на AS1 да контурира тялото и да намали преноса на движение може да създаде някои бариери за улесняване на движението на матрака. Въпреки че няма усещане за тип пясък, той също има минимална отзивчивост. Взети заедно, AS1 има средна оценка за лекота на движение.

Секс

На AS1 няма толкова много мивка, така че клиентите едва ли някога ще се чувстват затворени в леглото. Това е плюс за улесняване на секса; обратната страна обаче е, че мемори пяната има много малко отскок. Комбинацията от тези два фактора е, че AS1 е просто средно в тази категория; не прави много за инхибиране или улесняване на секса.

Изпускане на газове

С изцяло пяна конструкция и доставка в кутия, е нормално матракът да има лека миризма. Тази миризма от летливи органични съединения (ЛОС) обикновено се счита за безвредна и може да се очаква да изчезне в рамките на няколко часа. Цялостното отделяне на газове в леглата Amerisleep има тенденция да бъде по-малко от много други пенопластови легла поради използването на пяна Bio-Pur и Bio-Core, които използват по-малко нефтохимикали.

Amerisleep AS2

Акценти:

 • Здрава система за комфорт с балансирана комбинация от контурна пяна с памет и SMT-зониран пенопласт.
 • Средно твърдото усещане отговаря на широка гама траверси и живи плетове срещу преувеличено потъване в AS2.
 • Твърда изолация на движението и контрол на температурата за матрак с мемори пяна.
Изолация на движението

И двата слоя на системата за комфорт работят за минимизиране на преноса на движение на AS2. Пяната с памет Bio-Pur води напред, но зонираният пенопласт допълва общата способност на леглото да изолира движението.

Повечето хора оценяват този матрак като солидно над средното в тази категория и много ефективен за предотвратяване на смущения за хора, които споделят матрак.

Облекчаване на налягането

Един-два удара от системата за комфорт позволява на AS2 да облекчи натиска при повечето траверси. Слоят от мемори пяна очертава зони с висок удар, докато пенопластът със системата SMT дава допълнителна армировка и амортизация под ключови части на тялото.

Тъй като обаче най-горният слой е с дебелина два инча, той може да е малко по-малко способен да предложи пълно освобождаване от натиск на хора с по-високо телесно тегло (над 230 паунда).

Контрол на температурата

Контролът на температурата на AS2 е малко над средното за пяна, благодарение на комбинация от фактори.

Първо, средно твърдото му усещане и умереното контуриране запазват място за охлаждане на въздуха, който да циркулира около тялото. Второ, отворената клетка Bio-Pur мемори пяна намалява, макар и ограничено, задържането на топлина в горния слой. И накрая, капакът е доста дишащ.

Поддръжка на ръба

AS2 има достатъчно поддръжка на ръба, за да не се чувствате напълно нестабилни по периметъра, но повечето хора забелязват значителна компресия близо до ръба на леглото. Това обикновено не пречи на съня или седенето близо до ръба, но този проблем вероятно ще бъде по-голям за хора с по-високо телесно тегло. Поради SMT пенопласта, ръбовата опора ще бъде по-висока в главата и подножието на леглото.

Лесно движение

Способността на AS1 да контурира тялото и да намали преноса на движение може да създаде някои бариери за улесняване на движението на матрака. Въпреки че няма усещане за тип пясък, той също има минимална отзивчивост. Взети заедно, AS1 има средна оценка за лекота на движение.

Секс

Минималният отскок, осигурен от AS2, означава, че той получава среден резултат, когато става въпрос за активиране на активен сексуален живот. Въпреки това цялостното усещане, включително неговата твърдост, е достатъчно, за да се избегне създаването на бариери пред секса за повечето двойки.

Изпускане на газове

Въпреки че пяните Bio-Pur и Bio-Core обикновено отделят по-малко миризливи ЛОС, все още има лека миризма, след като AS2 се освободи от кутията. Това е нормално за матраци от този тип. Освен ако някой не е доста чувствителен на миризма, това не е нищо повече от малка неприятност, която изчезва в рамките на няколко часа.

Amerisleep AS3

Акценти:

 • Плътният слой пяна с памет с висока плътност в системата за комфорт осигурява отлична изолация на движението.
 • Пенопласт, зониран с SMT, комбиниран с мемори пяна за отлично облекчаване на налягането.
Изолация на движението

С още по-дебел слой мемори пяна от AS2, Amerisleep AS3 превъзхожда в областта на изолацията на движение. Неговата пяна се компресира, за да посрещне плътно тялото, драстично намалявайки движението, усещано върху други части на матрака. Задвижван от този материал Bio-Pur с мемори пяна, AS3 е чудесен избор за двойки, които искат да предотвратят нощните смущения от движението на другия.

Облекчаване на налягането

Всеки от компонентите на системата за комфорт на AS3 работи за ефективно облекчаване на налягането и насърчаване на гръбначния стълб. Три инчовият слой мемори пяна има над средното контуриране, за да омекоти горещите точки, а пенопластът, зониран с SMT, добавя допълнителна поддръжка в ключови области, за да помогне на матрака да бъде оптимално съобразен с всеки спалня.

Контрол на температурата

Предимствата на изолирането на движението и привеждането в съответствие имат и недостатък, който е, че AS3 запазва повече топлина от AS1 или AS2. Тъй като тялото потъва допълнително в матрака, по-малко въздух може да тече около кожата, за да я охлади. На всичкото отгоре, тъй като мемори пяната е по-дебела, този слой може да натрупа повече топлина през нощта.

Докато дизайнът с отворени клетки и покритието от памучна смес работят за смекчаване на събирането на топлина, AS3 въпреки това е само средно за контрол на температурата и може да създаде проблем за горещите траверси.

Поддръжка на ръба

Подпора на ръба от AS3 е малко под средното ниво поради дебелата система за комфорт и по-дебелия слой мемори пяна в тази система. С мекотата на мемори пяната и ниското ниво на отзивчивост, периметърът на матрака може да се чувства нестабилен, особено когато седите на ръба. Хората с тегло над 230 паунда са по-склонни да изпитат тази намалена степен на поддържане на ръба.

Лесно движение

Смяната на позициите за сън на AS3 не е нито без усилие, нито особено трудна. Въпреки че пяната с памет се връща бавно до първоначалната си форма, матракът все още е със средна твърдост, намалявайки степента, до която трапезите вероятно ще се почувстват заседнали в едно положение върху матрака.

Секс

Системата за комфорт на AS3 липсва, а това намалява рейтинга му по отношение на пола. Въпреки че двойките все още могат спокойно да се занимават с интимна дейност на този матрак, той няма пружиниращото усещане, което прави матрака оптимален за секс.

Изпускане на газове

Както при другите матраци Amerisleep, при AS3 трябва да се очаква леко отделяне на газове. ЛОС могат да бъдат открити по миризма за няколко часа след разопаковане на матрака.

Amerisleep AS4

Акценти:

 • Най-дебел слой мемори пяна от всеки модел Amerisleep.
 • Био-Pur пяна с висока плътност и висока ефективност осигурява първокласна изолация на движението и облекчаване на налягането.
Изолация на движението

Изолацията на движение е забележителна характеристика на AS4. Този модел използва четири инча Bio-Pur мемори пяна в най-горния си слой. Този изключително дебел слой мемори пяна ефективно абсорбира движението и съдържа компресия, така че партньорите в леглото е изключително малко вероятно да забележат, когато другият се мята и завърта.

Двойките, които търсят повърхност за сън без смущения, трябва да разгледат сериозно AS4.

Облекчаване на налягането

Облекчението на налягането в AS4 се задвижва от дебелия слой мемори пяна. С дълбочина от четири инча, този слой осигурява дълбоко контуриране и прегръдка в полза на траверси с най-значимите точки на натиск. Докато SMT / HIVE слой от пенопласт е по-тънък в AS4, той предлага допълнителен елемент от зонирана опора отгоре на съответствието, осигурено от мемори пяна.

Контрол на температурата

Недостатъкът на изключително дебелия слой мемори пяна е регулирането на намалена температура. Мемори пяната натрупва топлина през нощта и тази топлина я прави още по-мека, увеличавайки прегръдката и блокирайки движението на въздуха около кожата.

Дори и с памучно-полиестерно покритие, AS4 може да спи топло и може да не е подходящ за хора, които често откриват, че прегряват през нощта.

Поддръжка на ръба

Четири инчовият слой пяна Bio-Pur прави AS4 податлив на проблеми с поддържането на ръба. Компресията на пяната е най-дълбока около ръба и това означава, че може да има нестабилност при спане близо до ръба на леглото. Тази компресия става още по-изразена, когато седите на ръба.

Докато матракът няма да издава напълно, клиентите ясно ще забележат намалено количество опора по периметъра на AS4.

Лесно движение

Мемори пяната, включително пяната Bio-Pur на Amerisleep, се движи бавно, за да възвърне формата си, когато налягането се отстрани от нея. Това ниско ниво на отзивчивост означава, че е много по-лесно да се почувствате заседнали на място, поставяйки бариери за улеснение на движението върху повърхността на матрака. Въпреки че същата тази характеристика е плюс за изолиране на движението и облекчаване на налягането, тя идва с недостатък на способността да се движите по леглото под средното ниво.

Секс

Както при лекота на движение, минималното отскачане на мемори пяната го прави подходящ за секс. Ако партньорите искат бързо да се движат или да сменят позициите си на AS4, те може да намерят тежката мивка на матрака като разсейване.

Изпускане на газове

Миризмата на AS4 след разопаковане е забележима, но малко повече от неприятност. Тази нова миризма на матрак обикновено изчезва в рамките на няколко часа. Това засяга удовлетвореността на клиентите само за лица, които са особено чувствителни към миризми или ЛОС.

Amerisleep AS5

Акценти:

 • ActiveFlex слой пяна добавя отскок, без да намалява облекчаването на налягането.
 • Най-здравата система за комфорт – с обща дебелина от седем инча – предлагана от Amerisleep.
Изолация на движението

Най-горният слой пяна в AS5 е мемори пяна. С три инча от този материал, матракът има отлични свойства на изолация на движението. Тъй като основният слой от пяна ActiveFlex има повече отскок, има малко повече прехвърляне на движение на AS5, отколкото на AS4. Независимо от това, този матрак предлага повече от достатъчно изолация на движението, за да предотврати нарушения на съня за почти всички двойки.

Облекчаване на налягането

AS5 има здрава система за комфорт с дебелина 7 инча.

Трите слоя, които съставят тази система за комфорт, играят роля в генерирането на значително намаляване на налягането. Мемори пяната се приспособява за изглаждане на точките на натиск, пяната ActiveFlex предотвратява изпадането на тялото извън линията, а зонираният пенопласт приспособява усещането си, за да съответства на пет различни секции на тялото.

С всички тези материали, работещи заедно, AS5 се справя отлично в подкрепа на подравняването на гръбначния стълб.

Контрол на температурата

Amerisleep е вградил функции в AS5, за да се бори с топло спане, но като цяло този матрак все още е склонен към задържане на топлина. Дишащото покритие и пяните с отворени клетки не могат да противодействат на дълбоката мивка и последващото намаляване на въздушния поток близо до кожата. Въпреки че много хора няма да открият, че AS5 е твърде горещ, регулирането на температурата му под средното ниво е потенциален проблем за горещите траверси.

Поддръжка на ръба

Поддръжката на ръба на AS5 е около средната стойност за модел от пяна. Докато слоят пяна с памет потъва доста около ръба, пяната ActiveFlex има по-голяма устойчивост към нея, като помага да се задържи периметърът и да се намали чувството за нестабилност, когато лежите или седите на ръба.

Лесно движение

Със своето меко усещане и забележителна люлка на тялото, AS5 може да създаде някои предизвикателства за придвижване по леглото. Пяната ActiveFlex, която има по-голяма отзивчивост, помага да се работи срещу това донякъде, но все още не е най-лесно да се движите.

Секс

С докосването на отскока, което идва от пяната ActiveFlex, е по-лесно да се включите в сексуална активност на AS5 спрямо AS4. Въпреки това, някои двойки все още могат да открият, че мивката с мемори пяна е трудна за бързи движения и промени в позицията на този матрак.

Изпускане на газове

С добавен слой пяна и обща височина от 14 инча, AS5 има по-голяма вероятност да генерира значителна миризма от останалите легла Amerisleep. Въпреки това, повечето клиенти не смятат, че това е голяма работа, особено защото миризмата и ЛОС се разсейват в рамките на няколко часа или най-много дни.

Спящ стил и телесно тегло

Amerisleep AS1

Странични траверси:
За много странични траверси усещането за твърдост (7) на AS1 е твърде трудно, за да се избегне удар в точките им на натиск. Те могат да почувстват неоправдан стрес в раменете или бедрата и може да открият, че няма достатъчно омекотяване, за да поддържат тези области в една линия с останалата част от тялото. Тези проблеми най-вероятно ще възникнат при странични траверси под 130 паунда. Страничните траверси над 230 може да оценят по-твърдото усещане, но фактът, че системата за комфорт е с дебелина само два инча, може да бъде проблематичен за хора с по-голямо тегло.

Спални траверси:
AS1 е подходящ за траверси, особено тези, които тежат между 130 и 230 паунда. Тези траверси могат да се възползват от твърдостта на матрака, като същевременно се възползват от способността на пяната с памет Bio-Pur леко да амортизира долната част на гърба. В някои случаи хората с по-голямо телесно тегло, които спят по гръб, могат да открият, че по-тънката система за комфорт не е в състояние да предложи пълно освобождаване от натиск.

Спящи за стомаха:
Точно както при задните траверси, стомашните траверси обикновено се справят добре с AS1. Той има достатъчно твърдост, за да отговори на техните нужди, но добавя нотка на съответствие, за да поддържа гръбнака подравнен. Хората, които имат по-високо телесно тегло обаче, може да се справят по-добре с матрак, който има по-дебела система за комфорт от двата инча, предлагани от AS1.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно Честно Честно
Задни траверси добре Отлично добре
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS2

Странични траверси:
AS2 се класира добре за странични траверси с всякакво тегло. Неговото средно твърдо усещане има достатъчно омекотяване за ханша и раменете и има достатъчно контуриране, за да поддържа здраво изравняване на гръбначния стълб. Въпреки това, някои хора под 130 паунда може да го намерят за твърде твърд, особено с най-горния слой с дебелина само два инча.

Задни траверси:
Задните траверси, особено тези под 230 паунда, са склонни да смятат, че AS2 е подходящ за техните нужди. Той е в състояние да комбинира усещане за средно твърдо състояние с ниво на контур, което може плавно да амортизира средната им част.

Спящи за стомаха:
Хората под 130 килограма, които спят по корем, често намират AS2 в съответствие с техните нужди, тъй като не потъват толкова в материала на матрака. Докато AS2 може да работи за стомашни траверси над 130 килограма, те са изложени на по-голям риск да открият, че има твърде много прегръдки около средната част и този риск е повишен за хора над 230 килограма.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно Отлично Отлично
Задни траверси Отлично Отлично добре
Спящи за стомаха Отлично добре Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS3

Странични траверси:
AS3 е хит със странични траверси, поради средното си усещане и силната способност да компресира пропорционално на зоните на силно въздействие на човек. По-дебелият слой от мемори пяна има повече амортизация за ханша и раменете, като предпазва страничните траверси от събуждане с болка в тези области. Подгрупа от странични траверси над 230 килограма обаче може да намери AS3 за малко прекалено мека, за да им хареса.

Задни траверси:
Сред задните траверси AS3 е най-подходящ за тези, които са под 130 килограма. За останалите траверси матракът може да е работещ, но за мнозина той ще бъде прекалено мек. Но за тези под 130 килограма, които не потъват толкова в средно ниво на твърдост, матракът може удобно да люлее лумбалния гръбнак.

Стомашни траверси:
В по-голямата си част AS3 е прекалено мек и контуриращ се за стомашни траверси. Основното изключение са стомашните траверси под 130 паунда, които могат да открият, че количеството подарък, предлагано от матрака, е достатъчно, предвид по-малкото им телесно тегло и намаления натиск върху слоя пяна с памет.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично Отлично добре
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS4

Странични траверси:
Благодарение на средно мекото си усещане и отличното облекчаване на налягането, AS4 обслужва нуждите на повечето странични траверси. По-дебелият му слой от мемори пяна може да компресира, за да облекчи натоварването в горещи точки, като същевременно насърчава здравата стойка на гръбначния стълб. Страничните траверси над 230 килограма обаче може да са по-склонни да открият, че AS4 е твърде плюшен.

Задни траверси:
За повечето хора, които спят по гръб, AS4 ще бъде твърде мек. За задните траверси с тегло под 130 килограма обаче по-мекото, по-съобразено усещане може да не представлява проблем и всъщност може да бъде добре дошъл начин за омекотяване на кръста.

Спящи за стомаха:
Малцина спящи в стомаха смятат, че AS4 е подходящ за тях. Има прекалено много прегръдка и мекота, за да ги поддържа добре подравнени, а освен това са склонни да се чувстват заседнали в матрака. Спящите в стомаха, които най-вероятно ще бъдат доволни от AS4, са тези, които са под 130 килограма и харесват плюша.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси Отлично Честно Беден
Спящи за стомаха добре Честно Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Amerisleep AS5

Странични траверси:
AS5 е солиден избор за странични траверси, особено за тези, които обичат по-плюшено и контурно усещане. Това включва странични траверси под 130 паунда, които могат да извлекат максимума от дълбокото съответствие, без риск от натискане твърде далеч в слоевете на комфорта.

Задни траверси:
С изключение на задните траверси под 130 килограма, повечето хора, които прекарват нощта в това положение, установяват, че техният среден сегмент притиска твърде далеч в AS5, намалявайки както комфорта, така и подкрепата им.

Стомашни траверси:
Подобно на траверси, повечето траверси не са подходящи за AS5 и неговото меко усещане; хората под 130 килограма в това положение обаче може да са по-подходящи за тази по-мека, по-съобразена повърхност за спане.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси добре Честно Беден
Спящи за стомаха добре Честно Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Amerisleep

Отзиви на клиенти

Основен начин да научите за ефективността на матрака е като разгледате рецензиите му от реални клиенти. Въпреки че отзивите не са идеалното отражение на качеството на матрака, търсенето на тенденции в отзивите може да предостави информация, която е полезна при избора на най-добрия матрак за вашия дом.

Amerisleep разбива отзивите за всеки отделен матрак на техния уебсайт и ще откриете, че някои от моделите имат значително повече отзиви от други. Някои отзиви се предлагат и на Amazon; тези отзиви обаче са по-малко и не се разделят по модели.

Въз основа на нашия анализ на отзиви на клиенти, както и на независими анализи на трети страни на продуктовата линия Amerisleep, открихме няколко последователни теми:

 • Значително облекчаване на болката. Много клиенти описват намаляването на дългогодишната болка в ставите, включително бедрата, раменете и гърба. Това облекчаване на болката може да дойде от близкото контуриране и равномерното разпределение на теглото на пяната с памет.
 • Отлична изолация на движението. Хората, които споделят матрак Amerisleep, установяват, че има малко или никакво прехвърляне на движение. Най-много прехвърляне на движение се случва на AS1.
 • Тихо изпълнение. Въпреки че това може да се очаква от изцяло дунапренените легла, клиентите, особено тези, които са свикнали да спят на вътрешни легла, хвалят матраците Amerisleep, че остават тихи през нощта.
 • Солидно обслужване на клиентите. Купувачите на всички модели посочват, че Amerisleep предоставя качествена грижа за клиентите, дори когато клиентите имат оплаквания или искат да направят връщане. Това е отразено и в рейтинга на Amerisleep „A“ в Бюрото за по-добър бизнес.

Въпреки че отзивите за матраците Amerisleep са доста положителни, има някои оплаквания:

 • Нивото на твърдост може да бъде сложно. Клиентите, които искат по-евтин матрак, могат да открият, че AS1 и AS2 са твърде твърди, а клиентите, които търсят по-здрава опция, AS4 и AS5 са твърде меки. Както при повечето марки матраци, някои клиенти трудно намират правилния баланс на съответствие и твърдост, за да отговарят на техните предпочитания за комфорт и изисквания за гръбначна поддръжка.
 • Проблеми с регулирането на температурата. Известен проблем за леглата с мемори пяна, задържането на топлина се прокрадва в част от рецензиите за леглата Amerisleep. Тези проблеми са по-големи при горещите траверси и при моделите с по-дебели слоеве от мемори пяна, особено AS4.
 • По-трудно се движи по леглото. Предизвикателството да се движите отгоре на леглото е друг проблем, който може да възникне с мемори пяна. Въпреки че не е сериозен проблем за повечето хора, това е важна тема, която трябва да обмислите, преди да изберете матрак с мемори пяна.

Оценките на звездите са разбити за всеки модел по-долу и отделни отзиви могат да бъдат прочетени изцяло на уебсайтовете Amerisleep и Amazon.

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матраци Amerisleep могат да бъдат закупени онлайн и във физически магазини.

  Онлайн продажбите се предлагат на уебсайта Amerisleep, както и чрез Amazon. Ако купувате чрез Amazon, имайте предвид, че всички проблеми с връщането и обслужването трябва да бъдат съгласувани с Amazon и са предмет на политиките на Amazon.

  Пазаруването на уебсайта Amerisleep е достъпно за клиенти във всички 50 щати на САЩ и някои международни локации. Хора извън САЩ могат да проверят директно с Amerisleep дали компанията предлага услуги в тяхната страна.

  За лично пазаруване Amerisleep има 12 маркови магазина в САЩ. Функцията за търсене на онлайн магазин на уебсайта Amerisleep помага да се идентифицира най-близкият шоурум до даден пощенски код.

 • Доставка

  Amerisleep осигурява безплатна FedEx наземна доставка до всички адреси в съседните САЩ. Тази стандартна опция за доставка означава, че матракът се компресира плътно, обвива се с пластмаса и се поставя в кутия, която се доставя до дома ви. Обикновено матракът пристига в рамките на около седмица, след като сте направили и платили поръчката си.

  Когато матракът пристигне, трябва да носите кутията в избраната от вас стая, да отворите опаковката и да поставите матрака върху желаната от вас рамка. Носенето и настройката на матрака обикновено изисква двама души.

  Доставката е достъпна до Аляска, Хавай и някои международни адреси срещу допълнителна такса. Клиентите трябва да се свържат с Amerisleep за информация относно таксите за доставка и сроковете за местоположения извън съседните САЩ

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Amerisleep не предлага никакви услуги за доставка на White Glove – като монтаж или премахване на стар матрак – при закупуване на матрак сам.

  Услугите на White Glove може да се предлагат на някои места при закупуване на матрак в комплект, който включва регулируема рамка.

 • Сън Проба

  Всички опции за матраци Amerisleep се предлагат със 100-дневен пробен период за сън. Компанията изисква да запазите този матрак 30 нощи като период на пробив, преди да поискате връщане.

  Ако по време на изпитанието решите, че не сте доволни от матрака, можете да поискате връщане и Amerisleep ще работи с вас, за да дойде куриер до дома ви и да вземе матрака без никакви разходи. Получавате пълно възстановяване на покупната цена.

 • Гаранция

  Amerisleep подкрепя своите матраци с 20-годишна гаранция, която покрива дефекти в материалите и изработката. Тази гаранция се разпределя с различни условия през първите десет години в сравнение с втората половина на гаранционния период.

  През първите десет години компанията ще ремонтира или замени всеки матрак, за който е доказано, че е дефектен, без никакви разходи. През годините от 11 до 20 Amerisleep ще осигури заместващ матрак, но клиентът е отговорен за заплащането на 50% от първоначалната покупна цена и такса за доставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *