Menu Close

Преглед на матраци Awara

Идеален за:

 • Клиенти, които искат екологичен матрак
 • Хора, които приоритизират отскока и лекотата на движение
 • Горещи траверси
 • Купувачи, търсещи най-добрата стойност, която идва с дълъг пробен период на сън и приятелска гаранция

Съображения:

 • Прехвърляне на движение: Отскачането на Awara създава повече прехвърляне на движение, което може да е проблем за хората, които споделят легло и са чувствителни към движението.
 • Една опция за твърдост: Докато средно твърдата фирма се харесва на много траверси, няма други опции за тези, които искат по-меко или по-твърдо легло.
 • Тегло: Общото тегло на Awara е значително и въпреки че има пришити дръжки, може да е трудно да се движи.

Ценови диапазон:

$ 1,299 – $ 1,799

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Матракът Awara е латекс хибрид, произведен от Resident, компания за домашни продукти, която също стои зад няколко други популярни матрака, включително:

 • The Nectar (матрак с мемори пяна)
 • DreamCloud (хибрид)
 • Level Sleep (матрак със зонирана пяна)

Всички матраци Resident, включително Awara, са спечелили клиентите със своите солидни характеристики и конкурентни ценови точки. Освен това Awara се отличава с използването на траен латекс и множество екологични материали.

Покритието на Awara е направено от органичен памук и вълна, а латексът Dunlop в системата за комфорт е сертифициран за своята устойчивост от Rainforest Alliance. Awara също така дарява част от продажбите си на „Дървета за бъдещето“ за всеки продаден матрак, което позволява всяка покупка да допринесе за важни проекти за залесяване в Африка.

Като латекс хибрид, матракът се откроява със своето отскачане, което го прави най-добрият избор за хора, които мразят да се чувстват заседнали в леглото и дават приоритет на матрак, върху който е лесно да се придвижва. Той осигурява умерено контуриране за облекчаване на налягането и има първокласен контрол на температурата, основен плюс за горещите траверси.

Awara предлага отлична стойност за цената си и се предлага с 365-нощно изпитание за сън и доживотна гаранция, за да предложи на клиентите уверение, че ще бъдат доволни от матрака в краткосрочен и дългосрочен план. Ще разделим всичко, което трябва да знаете за Awara, от нейната конструкция и производителност до рецензии и фирмени правила, за да ви помогнем да разберете дали е подходящо за вас.

Awara е хибриден матрак, което означава, че съчетава вътрешно поддържащо ядро ​​със значителна система за комфорт. По-конкретно, класифицираме Awara като латекс хибрид, тъй като неговата система за комфорт се захранва от латекс.

Интериорът на матрака е изграден с два компонента. Долният компонент е опорното ядро, което е с височина девет инча и е направено с джобни вътрешни пружини. Този тип намотки се създават чрез увиване на всяка пружина в плат и след това покривките от плат се зашиват заедно.

Дизайнът с джобна бобина позволява на пружините да имат по-независим обхват на движение, като същевременно остават прикрепени към намотките наблизо. В резултат на това те осигуряват по-голяма изолация на движението и контуриране от традиционните извори.

Системата за комфорт е изградена с 4 инча траен латекс Dunlop. Това е естествен латекс, който отговаря на стандартите на Алианса на дъждовните гори, група с нестопанска цел, която се фокусира върху устойчивостта и опазването на тропическите гори. Този латекс допринася за подскачащо усещане с умерено съответствие и дълготрайност над средното ниво.

Покритието на Awara е направено както от органичен памук, така и от органична вълна. Тези материали са капитонирани в възглавница в евро стил, която има елегантен външен вид и комфортно усещане. По страните и отдолу има смес от памук и полиестер, която има четири подсилени дръжки, което улеснява преместването на матрака или регулирането на позицията му във вашата спалня.

Матракът достига височина общо 13 инча, което му придава висок профил, но също така може да работи добре с почти всички стандартни монтирани чаршафи.

Awara има средно твърдо усещане, което е около шест по типичната скала на твърдост. Той се очертава с теглото на тялото, но няма дълбока прегръдка или люлка.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Латекс Хибрид

Строителство

Awara е латекс хибриден матрак с комфортен слой от сертифициран от Rainforest Alliance Dunlop латекс върху основа от джобни намотки, увит в органично покритие от памук и вълна.

Материал на корицата:

Органичен памук и органична вълна (възглавница в евро стил)

Комфортен слой:

4 ”естествен латекс Dunlop – сертифициран от Rainforest Alliance

Ядро за поддръжка:

9 ”джобни вътрешни пружини

Цени и размери на матраците

Традиционно латексът беше сред по-скъпите материали за матраци, но през последните години той стана по-достъпен, правейки латексовите легла и латексовите хибриди солидна стойност. Awara е отражение на тази тенденция, тъй като се предлага на цена, която е по-ниска от повечето изцяло латексови или хибридни матраци.

Предвид своята издръжливост, здрава конструкция, екологични материали, изключително дълъг пробен период на сън и доживотна гаранция, конкурентната цена на Awara го прави водеща стойност сред хибридните легла.

Awara се ангажира да подкрепи „Дървета за бъдещето“, инициатива с нестопанска цел, която ще засажда дървета като част от проекти за повторно залесяване в Африка за всеки продаден матрак Awara.

Цените в таблицата по-долу са цената на дребно (MSRP). Често се предлагат промоции за по-нататъшно намаляване на тези цени, като могат да се предлагат и оферти за пакети, които включват рамка за легло Awara.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 13 “ 79 lbs. $ 1,299
Twin XL 39 “х 80” 13 “ 85 lbs. $ 1399
Пълна 54 “x 75” 13 “ 109 lbs. $ 1499
Кралица 60 “x 80” 13 “ 129 lbs. $ 1,599
Крал 76 “x 80” 13 “ 160 lbs. 1,799 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 13 “ 162 lbs. 1,799 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Awara осигурява приблизително средна изолация на движението, което означава, че спомага за намаляване, но може да не премахне напълно прекъсванията, базирани на движение през нощта. Причината за това е, че отскачането както на намотките, така и на латекса означава, че има по-висока степен на предаване на движение, отколкото на легло с мемори пяна или хибрид със система за комфорт, базирана на мемори пяна.

Въпреки това, латексът и индивидуално опакованите намотки могат да намалят достатъчно предаването на движение, за да поддържат комфортен сън без смущения за повечето двойки. Прехвърлянето на движение най-вероятно е проблем за хората, които лесно се събуждат и споделят легло с някой, който често се движи в съня си.

Облекчаване на налягането

Awara предлага траверси от средно до над средно облекчение на налягането.

Основният източник на това облекчаване на налягането на Awara е 4-инчовият слой латекс Dunlop. Този материал леко люлее тялото, като помага за смекчаване на въздействието върху и около ключови части на тялото. Джобните бобини допълват способността на леглото да съобрази амортизацията му с нуждите на тялото.

Въпреки това, хората, които открият, че се нуждаят от дълбоко контуриране за облекчаване на натиска, може да открият, че Awara липсва. Спящите, които искат само скромно приспособяване, включително повечето спящи на гърба и стомаха, откриват, че Awara помага за насърчаване на здравословно подравняване на гръбначния стълб.

Контрол на температурата

Регулирането на температурата е ясна сила на матрака Awara.

Всеки компонент от дизайна на леглото го прави привлекателен за горещи траверси. Най-горните слоеве от органичен памук и вълна са естествено ефективни при контрол на температурата благодарение на способностите си за отнемане на влага. Латексът се противопоставя на значително натрупване на топлина, особено в сравнение с пените, използвани в повечето системи за комфорт на матраците. Поддържащото ядро ​​на основата на спирала позволява изобилие от вентилация, предотвратявайки задържането на топлина в най-дебелата част на матрака.

И накрая, мекото контуриране на Awara означава, че матракът никога не задушава тялото, като прекъсва въздушния поток и повишава телесната температура. Всички тези фактори допринасят за превръщането на Awara в убедителен избор за хора, които са склонни да спят горещо.

Поддръжка на ръба

Клиентите съобщават, че Awara има стабилна опора за ръбове, която е поне толкова здрава, колкото повечето други хибридни матраци. Здравината на бобините, съчетана с надеждността и отзивчивостта на латекса, помага да се задържи ръба на Awara.

Докато клиентите все още ще открият известно увеличение на компресията по периметъра, те рядко ще открият, че това създава проблеми със съня или седенето на ръба на леглото.

Лесно движение

Смяната на пози за сън е почти без усилие на матрака Awara. Поддържащата сърцевина на innerspring и системата за комфорт от латекс осигуряват значително отзивчивост, която позволява движение по леглото.

В допълнение, средното твърдо усещане за комфорт означава, че траверсите не потъват твърде далеч в матрака, предотвратявайки усещането за „жив пясък“, което може да ограничи движението.

Секс

Горните два компонента на матрака за секс се считат за латексни и вътрешни пружини. Не е изненадващо, че Awara, която е изградена с тези два компонента, е над средното ниво и е отлична за улесняване на сексуалната активност. В допълнение, издръжливостта на 4-инчовия дебел слой естествен латекс означава, че двойките могат да поддържат активен сексуален живот, без да се притесняват дали не поставят излишен стрес върху матрака.

Тези фактори правят Awara чудесен избор за двойки, които поставят акцент върху матрак, благоприятен за оживен сексуален живот.

Изпускане на газове

От матрака Awara има много малко отработени газове. Нито един от материалите в леглото не е известен с отделянето на газове и използването на естествени материали има тенденция да намали този въпрос.

Латексът може да има лека миризма, която може да бъде забележима, когато матракът за първи път бъде изваден от опаковката и поставен във вашия дом. Тази миризма не представлява опасност и не трябва да трае повече от няколко часа, ако спалнята ви е добре проветрена.

Спящ стил и телесно тегло

Както всички матраци, Awara работи по-добре за някои хора от други. Два ключови фактора, които могат да повлияят кой ще постигне най-добри резултати от Awara, са позицията за сън и телесното тегло.

Странични траверси:
Матракът Awara е подходящ за почти всички странични траверси и е особено добър за странични траверси с тегло над 130 килограма. Страничните траверси обикновено се нуждаят от допълнително компресиране на системата за комфорт около бедрата и раменете, за да поддържат тялото си в естествено, здраво подреждане. Докато латексът не предлага дълбока прегръдка на някои други материали, той е ефективен при амортизиране на точките на натиск, без да страда от прекомерно увисване или дъно. Това означава, че хората над 130 килограма обикновено намират Awara за здрав, удобен и ефективен при насърчаване на гръбначния стълб. Някои странични траверси под 130 паунда намират Awara за твърде твърда и липсваща в съответствие.


Задните спящи : Хората, които спят по гръб и тежат над 130 килограма, са истински мач за Awara. За да се предотврати болка в лумбалната част на гръбначния стълб, задните траверси се нуждаят от матрак, който е достатъчно здрав, за да ограничи сериозното отпускане, като в същото време предлага достатъчно амортизация, за да контурира до извивката в долната част на гърба. Латексният хибрид със средно твърдо усещане постига всички тези критерии, а по-меките вълнени и памучни слоеве добавят привлекателна нотка на комфорт. Задните траверси под 130 килограма често се радват на Awara, но някои вероятно ще открият, че тя е твърде твърда за техните нужди.

Спящи за стомаха:
Awara е добър избор за повечето спални. Хората в това положение са склонни да се нуждаят от по-твърдо легло, което да предпази корема им от потъване в леглото и издърпване на тялото в U-образна форма. Те също се нуждаят от достатъчно твърдост и отзивчивост, за да са сигурни, че няма да се почувстват погълнати от матрака си. В тези случаи Awara е напълно подходящ. Той има скромно люлеене и много скачане, и двете обикновено отговарят на нуждите на стомашните траверси.

Основната забележка е, че някои спящи в стомаха в крайна сметка избират твърди (7-8 по скалата на твърдост) матраци, особено ако имат по-голямо тегло и оказват по-голям натиск върху матрака. Поради тази причина Awara е работещ за всеки спящ стомах, но може да е най-подходящ за тези под 130 килограма.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Отлично
Задни траверси добре Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Awara

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Awara е достъпен само онлайн. Основното място за закупуване на този матрак е на уебсайта на Awara. Той се продава и на Amazon, но ако бъде закупен там, връщането и поддръжката на клиенти идва от Amazon, а не от Awara.

  Awara се предлага във всички Съединени щати. Няма налични международни поръчки или доставка.

 • Доставка

  Всеки матрак Awara се предлага с безплатна наземна доставка за клиенти, разположени в съседните 48 американски щати. Обикновено матракът пристига в рамките на една седмица и се доставя като легло в кутия.

  Този тип доставка включва матракът да бъде компресиран в пластмаса, така че да се побере в кутия за доставка, която пристига на вашата врата. За да инсталирате матрака, носите тази кутия във вашата спалня, разопаковайте матрака и му позволете да възвърне пълния си размер. Като се има предвид теглото му, обикновено са необходими двама-трима души, за да преместят кутията и да позиционират матрака, особено ако става въпрос за размер на кралица или крал.

  Докато корабоплаването е безплатно за съседните САЩ, има допълнителни такси, които се прилагат за доставка до Аляска и Хавай. Клиентите в тези две държави могат да се консултират с Awara за актуални цени на доставка.

 • Допълнителни услуги

  Услугата за доставка на White Glove се предлага в 48 съседни щати на САЩ. Тази услуга включва настройка на Awara в избраната от вас стая, както и премахване на стар матрак, ако е поискано. Доставката на White Glove струва $ 149. Тази такса не се възстановява, ако решите да върнете матрака.

 • Сън Проба

  Awara предлага на своите клиенти пробен период от 365 нощи. Има задължителен период от 30 нощувки, през който не можете да върнете леглото. След тези 30 нощи започва 365-дневният пробен период. През този период от 365 нощи можете да върнете матрака за пълно възстановяване без такси за връщане. Awara работи с клиенти, които искат връщане, за да организират вземане на матрак и дарение.

 • Гаранция

  Awara се предлага с гаранция завинаги, която покрива матрака, стига да го притежавате. Както при повечето гаранции за матраци, тази гаранция завинаги покрива дефекти в материалите и производството, но не и нормално износване.

  Точното покритие, предоставено от Forever Warranty, леко се променя с течение на времето.

  През първите 10 години Awara ще замени дефектен матрак на нулеви разходи за клиента. Awara покрива всички такси за доставка през този период.

  От 11 година Awara ще ремонтира или замени дефектен матрак в зависимост от естеството на проблема. Клиентите са длъжни да платят такса за доставка по 50 щ.д., но тази такса се отказва, ако Awara потвърди наличието на дефект на матрака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *