Menu Close

Отзиви против хъркане

Намиране на правилното устройство против хъркане

Хъркането може да има отрицателно въздействие върху качеството на съня ви и да наруши съня на партньора ви. Устройствата против хъркане са специално проектирани за предотвратяване на разрушителните шумове, свързани с хъркането.

Най-популярните устройства са мундщуци и предпазители против хъркане . На пазара обаче има няколко други опции. Лента за уста предлага проста опция за насърчаване на дишането през носа за намаляване на хъркането. Вложките за възглавници могат да помогнат на траверсите да повдигнат главата и врата и да попречат на езика да блокира дихателните пътища.

С толкова много различни стилове и модели на разположение, може да се почувствате преобладаващо, за да намерите решение, което да работи за вас. За да ви помогнем да стесните възможностите си, ще подчертаем нашите най-добри препоръки за устройства против хъркане, базирани на обширни проучвания и тестове на продукти. Също така ще разделим важни фактори, които трябва да имате предвид при избора на устройство против хъркане.

Устройства против хъркане по марки

  • Преглед на мундщука за добро утро за хъркане
  • Преглед на мундщука Puresleep
  • Преглед на мундщука на SnoreRX
  • Vital Sleep Mouthpiece

Как да изберем устройство против хъркане

Ние включваме изчерпателна информация за нашите най-добри препоръки за продукти и може да се наложи да сравните и сравните множество модели, за да намерите този, който е подходящ за вас. Ще разгледаме най-важните фактори, които трябва да вземете предвид, когато пазарувате устройство против хъркане.

Мундщуци

Съществуват две основни категории мундщуци против хъркане: устройства за напредване на долната челюст (MAD) и устройства за задържане на езика (TRD). И двете помагат за предотвратяване на хъркането, като увеличават пространството в дихателните пътища, но всеки стил използва различен механизъм. MADs функционират чрез избутване на долната челюст или долната челюст напред, за да поддържат езика на място и дихателните пътища отворени. За разлика от тях, TRD директно държат езика на място, без да променят позицията на челюстта.

Персонализирането на

MAD обикновено има повече опции за персонализиране, тъй като те обикновено имат повече точки за контакт с горните и долните зъби. TRD, които почиват на езика, не изискват същото ниво на персонализация. Някои модели TRD обаче се предлагат в множество опции за размер.

Качествени материали

Повечето предпазители за уста против уста срещу хъркане са изработени от пластмаса без BPA, медицински клас силикон или комбинация от двете. Персонализиращите се MAD за кипене и захапване използват специален тип термочувствителни термопластични материали, които могат да бъдат формовани така, че да отговарят на формата на устата ви. Устната лента, изработена от гъвкав материал с лепяща подложка, обикновено е за еднократна употреба. Вложките за възглавници са направени от подобни материали, които се срещат в стандартните възглавници .

Комфорт

Комфортът може да бъде субективен. Някои спящи може да предпочитат усещането за MAD, което изтласква челюстта напред, докато други може да харесат TRD, който използва всмукване, за да поддържа езика на място. За тези, които предпочитат по-малко инвазивно решение, лентата за уста или настройка на тавана на възглавницата им може да са по-подходящи.

Обмислете всеки тип решение, както и вашите собствени предпочитания, когато пазарувате устройство против хъркане. Ако не сте сигурни кое би било подходящо, говорете с Вашия лекар за различните стилове на устройства против хъркане и помислете за закупуване на модел, който се предлага с политика за пробен сън и лесно връщане.

Регулируемост

В допълнение към различните опции за персонализиране, някои устройства против хъркане са регулируеми. Например, някои MAD ви позволяват да регулирате до каква степен устройството премества челюстта ви напред. Вложките за възглавници предлагат умерена степен на приспособимост за тавана или височината на вашата възглавница. За разлика от това, TRD и лентата за уста не се регулират.

Лесно почистване

Важно е да поддържате устройството си против хъркане чисто между отделните употреби, особено ако използвате мундщук. Когато пазарувате устройство, помислете колко лесно ще бъде почистването. Препоръчваме да следвате инструкциите за грижа, предоставени от производителя. В много случаи можете да използвате гореща вода за изплакване на мундщука и да го почистите с неабразивна паста за зъби и четка за зъби с мека четина.
Какво представляват мундщуците и предпазителите срещу хъркане?

Устройствата против хъркане като мундщуци и предпазители за уста са предназначени да намалят хъркането. Приблизително половината от всички възрастни в САЩ хъркат, докато спят. Докато лекото и рядко хъркане обикновено не е причина за безпокойство, тежкото и често хъркане може да понижи качеството на съня ви , да наруши способността на партньора ви да спи и може да е признак на по-сериозно състояние като обструктивна сънна апнея (OSA) .

Хъркането се причинява от шумни вибрации, които се появяват в тъканите на дихателните Ви пътища при вдишване и издишване по време на сън. Анти-хъркащи мундщуци или предпазители за уста седят в предната част на устата ви, докато спите и помагат да поддържате дихателните си пътища отворени, като бутате челюстта напред или държите езика на място.

Безопасни ли са предпазителите против хъркане?

Устните предпазители против хъркане обикновено са безопасни за употреба, с няколко съображения, които трябва да се имат предвид. MADs могат да причинят или влошат съществуващите случаи на разстройство на темпоромандибуларната става (TMJ), тъй като те физически изтласкват челюстта напред. Освен това всеки тип предпазител за уста или мундщук може да раздразни зъбите и венците.

За да предотвратите потенциални проблеми, поддържайте устройството си против хъркане чисто и стерилизирано между употребите и изберете модел, който осигурява персонализирано прилягане. Говорете с Вашия лекар, преди да използвате устройство против хъркане за първи път, особено ако сте предразположени към ТМС или болки в челюстта.
Имам ли нужда от рецепта за предпазител за уста против хъркане?

Като цяло, повечето предпазители за уста срещу хъркане не изискват рецепта за закупуване. Въпреки това може да се наложи рецепта за някои модели MAD и TRD, както и по-усъвършенствани устройства против хъркане. Ако накрайникът против хъркане има изискване за рецепта, той трябва да бъде включен на продуктовата страница на уебсайта на марката. Нашите отзиви за продукти също съдържат информация за изискванията за рецепта, когато е уместно.

Какви са важните сертификати за предпазители за уста срещу хъркане?

Потърсете етикет „изчистен от FDA“, когато пазарувате предпазители за уста против хъркане. Въпреки че повечето устройства против хъркане не изискват рецепта в Съединените щати, те все още са обект на разпоредби на Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

FDA класифицира мундщуците против хъркане като медицински изделия от клас II. Тази класификация обхваща всяко медицинско оборудване, което влиза в продължителен контакт с тялото, като мундщук, хирургическа ръкавица или маншет за кръвно налягане. Докато тези видове устройства обикновено са сравнително прости по дизайн, FDA ги оценява, за да гарантира, че са безопасни и ефективни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector