Menu Close

Алергени, които влияят на съня

Смята се, че алергичният ринит засяга до 20 до 30% от възрастните в САЩ и може да бъде дори по-чест в детска възраст. Причинен от чувствителност към алергени като прахови акари, пърхот на домашни любимци, полени и плесени, алергичният ринит може да има значително въздействие върху съня и качеството на живот. Ще изследваме най-често срещаните алергени, като ви помагаме да разберете вашите лични задействания, за да можете по-добре да ги избегнете.

Защо алергиите ми са по-лоши през нощта?

При хора с алергии излагането на „отключващи“ вещества като пърхот на домашни любимци или акари дразни носните проходи и води до дискомфортни симптоми като запушен или хрема, сълзене на очите, кихане и сърбеж около устата или други чувствителни зони. Тези често срещани дразнители често се срещат в спалнята и в нашето спално бельо. Възглавниците и покривките съдържат акари и пърхот за домашни любимци, което кара симптомите на алергия да пламват. За да избегнете това, не забравяйте да перете постелките си, включително възглавниците си, често.

Запушването на носа често е по-лошо през нощта и някои лекарства за алергия също могат да попречат на съня. В резултат на това хората с алергии често изпитват безсъние, нощни събуждания и сънливост през деня. Те също са изложени на риск за съпътстващи условия като нощни събуждания5и нарушения на дишането, свързани със съня.

Кои са най-често срещаните алергии, които влияят на съня?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector