Menu Close

8-месечна регресия на съня

Започвайки от шестмесечната марка, много бебета правят голяма крачка напред в съня си, прекарвайки по-голямата част от нощта в сън и в много случаи, спящи през нощта. Но на осем месеца някои бебета изпитват нов кръг от трудности със съня, които може да изглеждат противодействащи на скорошния им напредък.

Този удар по пътя към стабилен сън често се нарича регресия на съня и макар да е краткотраен, може да причини разочарование на родителите. Получаването на фактите за осеммесечните регресии на съня може да помогне на родителите да знаят какво да очакват и да им даде възможност да насърчават здравословните навици на съня за своето бебе.

Как се променя сънят на бебето около осем месеца?

През първата си година бебетата преминават през значителни промени в моделите на съня си. След първите няколко месеца бебетата започват да имат по-дълги периоди на сън, като по-голяма част от този сън се случва през нощта.

А група от експерти, организирани от Националната фондация за съня препоръчва, че осем месечни бебета сън за 12 до 15 общо часа на ден. Това обикновено включва няколко дневни дрямки, но много бебета също започват да спят през нощта около шест месеца.

Въпреки това не е необичайно осеммесечните деца да се събуждат през нощта. Начинът на сън варира значително при бебетата, така че на осем месеца много бебета все още са в процес на консолидиране на периодите на сън и спят по-дълго през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector