Menu Close

Най-добри охлаждащи утешители

Утешителят може да направи леглото да изглежда уютно и приветливо, но може и да добавя топлина. Ако живеете в топъл климат или сте склонни да спите горещо, може да се пазите от повечето одеяла, за да поддържате по-неутрална температура. За щастие не е нужно да се отказвате от одеяло, за да предотвратите превръщането на леглото ви в горещ, потен кошмар. Охлаждащите одеяла могат да се чувстват също толкова удобни, без толкова много топлина.

Ще споделим нашите най-добри предложения за най-добрите охладители на пазара. Ще уточним подробно техните материали, конструкции, ценообразуване и съответните политики, преди да разгледаме някои от най-важните неща, които трябва да имате предвид при избора на охлаждащ ковчег.

Най-добрите охлаждащи утешители

информация за продукта

SlumberCloud Лек утешител

Най-доброто като цяло

SlumberCloud Лек утешител

Цена:  $ 209

Материал на корицата:  дамаска от 100% памук
Материал за пълнене:  алтернатива от полиестер надолу

За кого е най-добре:
 • Хора, които се потят през нощта
 • Купувачи, търсещи съвременни технологии
 • Тези, които искат да избират между две тежести
Акценти:
 • Предлага се в два варианта за тегло
 • Използва ClimaDry от пълнеж Outlast въз основа на материал за регулиране на температурата, разработен от НАСА
 • Дамаска от памучна обвивка с 300 броя конци добавя мекота и дишане

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо SlumberCloud

SlumberCloud Cumulus Comforter е технологично усъвършенствано решение за хора, които искат да използват одеяло, без да рискуват прекомерно задържане на топлина. Той използва технологията Outlast, която първоначално е разработена от НАСА. Този материал е проектиран да поддържа микроклимат между одеялото и матрака.

За да регулира температурата на този микроклимат, хипоалергенният полиестер ClimaDry от Outlast запълва абсорбира и отделя топлина, като същевременно отвежда влагата. Дамаската обвивка от 300 нишки с памук се чувства мека и гладка, като същевременно позволява обилен въздушен поток. Одеялото е изработено, за да държи спалния човек топъл, когато е студено, но те също не трябва да се прегряват или изпотяват.

SlumberCloud произвежда две отделни версии на Cumulus Comforter. Леката опция може да е по-подходяща за хора, които спят горещо, и тези, които живеят в топъл климат, а обикновената версия е предназначена за трисезонна употреба, като осигурява повече топлина, като същевременно ограничава прекомерното натрупване на топлина и влага.

Ъгловите бримки помагат да се закрепи одеялото на място, ако решите да използвате завивка. Самият утешител също може да се пере в машина с мек препарат в студена вода в нежен цикъл.

Cumulus Comforter се предлага в четири размера: близнак, пълен, кралица и крал. Той се доставя безплатно в съседните Съединени щати. Клиентите могат да изпробват Cumulus Comforter по време на 60-дневен прозорец за връщане и да получат пълно възстановяване на покупната цена, ако не отговаря на техните нужди или предпочитания.

Comma Home Eucalyptus Comforter

Най-ценно

Comma Home Eucalyptus Comforter

Цена:  $ 129

Материал на корицата:  80% Tencel лиоцел от евкалипт, 20% рециклиран полиестер
Материал за пълнене:  Полиестерно алтернативно пълнене

За кого е най-добре:
 • Екологични купувачи
 • Тези, които използват завивка
 • Траверси, които не харесват пълненето на одеяло
Акценти:
 • Изграден от лиоцел на основата на евкалипт и рециклиран полиестер
 • Лек и хладен на допир
 • Цикли на всеки ъгъл за закрепване на завивка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо със запетая

Както лек, така и охлаждащ, Comma Home Eucalyptus Comforter е силна опция за екологични купувачи, които са склонни да спят на топло.

Лиоцелът, получен от евкалипт и полиестер, направени от рециклирани бутилки за вода, съставляват капака на одеялото. Получената тъкан от черупки е естествено хипоалергенна и антимикробна, за да поддържа повърхността на съня по-чиста. Екстериорът се чувства хладен и гладък на допир, докато мекият полиестерен пълнеж е изграден в един лист, за да се предотврати струпването и да се намали нуждата от пухкавост. Комбинирани, черупката и пълнежът придават на Comma Home Eucalyptus Comforter меко и хладно усещане, подобно на облак.

Докато много утешители са предназначени изключително за използване в леглото, Comma Home Eucalyptus Comforter е създаден за сън или почивка, добавяйки към неговата гъвкавост.

Comma Home Eucalyptus Comforter се предлага в размери на кралица и крал. Всеки утешител има осем бримки, за да улесни закрепването на завивката. Използването на завивка може да улесни прането, но самата одеяло също може да се пере в машина, за да бъде свежа и чиста.

Тази одеяло се доставя безплатно в съседните Съединени щати. Клиентите могат да върнат неповредени одеяла в рамките на 30 дни след получаване за възстановяване на покупната цена. Клиентът поема всички такси за връщане.

Плюшени легла Луксозен утешител от бял гъши батист

Най-добър лукс

Плюшени легла Луксозен утешител от бял гъши батист

Цена:  $ 1,218

Материал на корицата:  350 броя конци немски батист памук
Материал за пълнене:  100% сибирски бял гъши пух

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Осъзнати потребители
 • Купувачи, които искат луксозен вариант
Акценти:
 • 850 запълване на захранването се чувства плюш
 • Памучното покритие Batiste е хладно на допир
 • Дишащ и въздушен

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо PlushBeds

Спящите, които искат наистина луксозен утешител, може да помислят за Batiste White Goose Down Comforter от PlushBeds. Въпреки че има значителна цена, някои купувачи ще открият, че висококачествените компоненти и изработката на този утешител си струват разходите. Материалите също са отговорно произведени и етично произведени, което може да се хареса на съзнателни потребители.

Този пуховик има мощност на запълване от 850, което означава, че ви държи топло, без да ви тежи. Пълнежът е сибирски бял гъши пух, който е сертифициран по Responsible Down Standard (RDS). Този процес потвърждава, че използваният пух е снабден само с хуманни практики. Въпреки че надолу може да ви държи изключително топло, той също така позволява достатъчно въздух да циркулира, че е малко вероятно да прегреете. Съотношението топлина / тегло на пълнежа поддържа одеялото да се чувства въздушно и високо.

Памучното покривало е изработено от немски памук от батист с 350 нишки, който се чувства свеж, гладък и хладен. Шиенето на кутиите поддържа пълнежа на място и предотвратява слепването или мигрирането му. Връзките на контурите са включени на всеки ъгъл, за да можете лесно да прикрепите завивката си. Двойно зашити ръбове и германски тръбопроводи осигуряват продължителността на живота и издръжливостта на утешителя.

Можете да изперете този пуховик у дома, като използвате нежния цикъл на вашите машини и най-ниските настройки на топлината. Пазаруващите в съседните САЩ се радват на безплатна доставка, а PlushBeds подкрепя облеклото си с 2-годишна гаранция.

Утешител Baloo

Най-добре претегленият утешител

Утешител Baloo

Цена:  $ 219

Материал на корицата:  100% памук
Материал за пълнене:  Памучна вата и стъклени микрозърна

За кого е най-добре:
 • Тези, които се наслаждават на усещането да спят под утеглено покривало за легло
 • Горещи траверси
 • Хора, които тежат между 150 и 250 паунда.
Акценти:
 • Претеглени със стъклени микрозърна за допълнително налягане
 • Предлага се в три варианта за тегло за различни размери на леглото и типове тяло
 • Дишащата конструкция улавя минимална топлина за целогодишна употреба

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо Baloo

През последните години претеглените одеяла се превърнаха в популярен аксесоар за спално бельо. Много спящи намират спането под едно от тези солидни покривала релаксиращо и благоприятно за сън – но за някои, претеглените одеяла спят прекалено топло.

Baloo Weighted Comforter е изключение благодарение на своята конструкция. Външната тъкан и вътрешната вата са съставени от дишащ памук, докато преградите съдържат стъклени мъниста, които спят значително по-хладни от пластмасовите пелети, използвани в други претеглени одеяла. Дизайнът на преградната кутия помага да се запазят мънистата на място, без да се преместват много или да се натрупват.

Baloo Weighted Comforter се предлага в три тежести: 15, 20 и 25 lbs. За повечето хора идеалното претеглено покритие представлява около 10% от собственото им телесно тегло, така че това одеяло е най-подходящо за тези, които тежат между 150 и 250 lbs. 15- и 20-фунтовите. одеялата се предлагат в пълен / краличен размер, докато 25-lb. одеяло е кралски размер. Ако намерите одеялото за твърде леко или твърде тежко, можете да го замените с друго тегло в рамките на 30 дни от първоначалната покупка.

Baloo Weighted Comforter е на разумни цени и Baloo предлага безплатна наземна доставка навсякъде в съседните САЩ. Компанията също така позволява връщане на нови и немити ковчези по време на 30-дневния пробен период.

Бъфи Бриз

Най-меко

Бъфи Бриз

Цена:  $ 219

Материал на корицата:  Лиоцел от евкалипт
Материал за пълнене:  Пълнеж от влакна на основата на евкалипт

За кого е най-добре:
 • Траверси в топъл климат
 • Екологични купувачи
 • Купувачи, които искат траен утешител
Акценти:
 • Растителната основа за пълнене и лиоцелната покривка регулират температурата
 • Ултра-меко усещане
 • Лек и ефирен

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо Buffy

Изборът на охлаждащ ковчег не означава да жертвате мекотата. Buffy Breeze Comforter разполага с растителни материали, които му придават ултра меко и въздушно усещане. Спящите в топъл климат вероятно ще оценят пухкавия пълнеж на този утешител, който е устойчив от евкалиптови дървета. Лиоцелната обвивка на Buffy Breeze с 300 броя нишки е изработена от евкалипт и се чувства копринено гладка на допир.

Получените от евкалипт материали са известни със своите способности за регулиране на температурата. Вместо да улавят топлината, тези тъкани отвеждат влагата и отвличат топлина от тялото ви, като ви охлаждат, докато спите. Облеклото също е проектирано да издържа на акари, прах и плесени.

Вълновите шевове поддържат пълнежа на място и предотвратяват прекомерното натрупване. С времето одеялото може да се изравнява, но вероятно ще има дълъг живот благодарение на висококачествената си конструкция. Потребителите може да се наложи понякога да раздухват одеялото, за да поддържат формата му. Бъфи препоръчва да използвате завивка, тъй като одеялото е само на химическо чистене. Купувачите могат да закупят Buffy Breeze в три размера.

Утешителят се доставя безплатно до всички 50 щата и Бъфи компенсира свързаните с корабоплаването емисии на CO2. Купувачите получават 7-дневен безплатен пробен период и безплатни връщания на Buffy Breeze Comforter.

Amerisleep Възстановяване + Утешител

Най-добър целогодишен

Amerisleep Възстановяване + Утешител

Цена:  $ 290

Материал на корицата:  46% Celliant, 54% памук
Материал за пълнене:  42% Lyocell, 29% Celliant, 29% полиестер

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които търсят одеяло през целия сезон
 • Горещи траверси
 • Спортисти и хора с физически взискателни работни места
Акценти:
 • Celliant плат остава хладен и отвежда влагата
 • Пълнеж и капак, предназначени да насърчават циркулацията и възстановяването
 • Утешителят се представя добре в почти всеки климат

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо Amerisleep

Пазаруващите, които искат всесезонен утешител, вероятно ще се насладят на уникалните подробности на Amerisleep Recover + Comforter. Този одеяло разполага с Celliant, регулиращ температурата текстил, както в пълнеж, така и в покривна материя. Пълнежът включва също полиестер за плюшеност и лиоцел за допълнително регулиране на температурата. Когато се използват заедно, тези материали правят Recover + подходяща опция за използване в много климатични условия.

Celliant е създаден, за да помогне на спящите да останат неутрални в температурата, като отвежда излишната телесна топлина и я превръща в инфрачервена енергия. Това е универсален материал, който е създаден, за да ви охлади или да ви затопли в зависимост от това от какво се нуждае тялото ви. Смята се, че Celliant насърчава възстановяването и кръвообращението, което може да бъде привлекателно за спортисти и хора, които са физически активни. Одеялото се предлага в три размера и има трайна конструкция.

В допълнение към Celliant, покритието има и памук, за да се увеличи общата дишане. Amerisleep препоръчва да използвате завивка и да изперете машината с това одеяло. Купувачите в континенталната част на САЩ се радват на безплатна доставка чрез FedEx, а Recover + е подкрепена с 1-годишна ограничена гаранция.

Olive + Crate Ultra Breathable Tencel Comforter

Най-удобно

Olive + Crate Ultra Breathable Tencel Comforter

Цена:  $ 219

Материал на корицата:  100% Tencel лиоцел (сатен)
Материал за пълнене:  100% влакна Tencel лиоцел

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Екологични купувачи
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • 100% Tencel лиоцелна тъкан е получена от евкалипт и напълно компостируема
 • Отлично охлаждане за горещи и влажни нощи
 • Ъглови връзки, за да запазите завивката на място

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо Olive + Crate

Малко текстилни изделия предлагат същото ниво на дишане като Tencel лиоцел, материал, който се получава основно от ботанически източници. Тъканта, използвана за изграждането на Ultra Breathable Tencel Comforter на Olive + Crate, идва от евкалипт и запазва естествените охлаждащи свойства на това конкретно растение.

Луксозно сатенено тъкане подобрява мекото, копринено гладко усещане за ръка на Tencel, така че одеялото е подходящо за хора с чувствителна кожа. Платът също е напълно компостируем, така че няма да е необходимо да хвърляте одеялото на сметище в края на експлоатационния му живот. Olive + Crate предлага одеялото в пълен размер / кралица и крал / крал Калифорния. Всеки ъгъл има вратовръзка, която се закрепва към завивката, за да се предотврати прекомерното преместване.

В сравнение с други ковчеги Tencel, този е на много разумни цени. Стандартната наземна доставка е безплатна за вътрешни поръчки в САЩ и Канада, а Olive + Crate предлага ускорени опции за доставка срещу допълнителна такса, ако бързо се нуждаете от ковчега. Покупката ви включва 60-дневен пробен период на сън с безплатни връщания.

Уютен бамбуков утешител от Земята

Най-добрият бамбук

Уютен бамбуков утешител от Земята

Цена:  $ 455

Материал на корицата:  100% вискоза от бамбук
Материал за пълнене:  Вискоза от бамбукови влакна

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси и тези, които са склонни да се потят в леглото
 • Траверси, които предпочитат изключително меко спално бельо
 • Хора с чувствителна кожа
Акценти:
 • Отлично дишане и регулиране на температурата
 • Копринено-меко усещане за ръка
 • Предлагат се зимни и целогодишни дизайни

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо Cosy Earth

Вискозата от бамбук е високо ценена материя сред горещите траверси. Материалът запазва естествената дишане и охлаждане на бамбука, като същевременно осигурява луксозно меко усещане, което съперничи на коприната.

Cosy Earth Bamboo Comforter е забележителен продукт, защото цялото покритие е съставено от вискоза от бамбук. Черупката е изпълнена в гладка тъкан, което я прави удобна за траверси с чувствителна кожа, докато пълнежът се състои от вискозни влакна, които карат одеялото да се чувства едновременно леко и уютно. Вискозата също има влагозадържащи свойства, за да ви помогне да останете сухи, ако сте склонни да спите горещо или пребивавате в топъл климат.

Закопчалките на всеки ъгъл осигуряват одеялото за всяко покривало за завивка, а шевът на преградната кутия помага за равномерното разпределение на пълнежа и предотвратяване на изместването или натрупването. Cosy Earth предлага два дизайна, насочени към купувачи с различни температурни предпочитания. Всесезонната ковдра има по-тънък профил, за да осигури адекватна топлина и дишане, докато зимната ковчега е по-дебела и по-подходяща за по-хладно време от годината.

Предлагат се размери за близнаци, кралици и крале. Когато трябва да се почисти одеялото, можете да го перете във всяка домакинска машина, стига да не използвате цикъл на центрофугиране. Като алтернатива, одеялото може да бъде почистено на място или химическо чистене.

Стръмната цена на стикера на Bamboo Comforter отразява неговия висококачествен дизайн и първокласен материал. Cosy Earth предлага 100-дневен пробен период за сън, за да изпробвате одеялото и да решите дали е подходящ за вас, заедно с 10-годишна гаранция.

Luxor Linens Valentino Natural Down Comforter

Най-добре надолу

Luxor Linens Valentino Natural Down Comforter

Цена:  $ 315

Материал на корицата:  100% египетски памук
Материал за пълнене:  100% европейски бял гъши пух

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които искат да избират между тежести
 • Спящи, които тичат горещо
 • Хора, които предпочитат усещането за надолу
Акценти:
 • Предлага се в леки и всесезонни тежести
 • Черупка от египетски памук
 • Двойно зашити шевове осигуряват трайност

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за спално бельо Luxor Linens

Valentino Natural Down Comforter от Luxor Linens е гъвкава опция за траверси, които се радват на възвишеното усещане за пух. С леки и всесезонни модели траверсите, живеещи в различни климатични условия, могат да намерят подходящ одеяло Luxor Linens.

И двете версии са изработени от европейски бял гъши пух, който е сертифициран по RDS, което означава, че е с етичен произход. Целогодишният модел има мощност на запълване от 900, докато олекотената версия е 600. Запълването надолу улавя въздуха в своите клъстери, така че дори много топли пухени одеяла все още ще се чувстват въздушни и дишащи. Въпреки това, тези, които живеят в горещ климат или искат опция за охлаждане, може да открият, че всесезонният утешител има твърде много изолация и вероятно ще предпочете лекия модел.

Висококачествената египетска памучна обвивка от 1200 броя конци обвива пълнежа и подобрява регулирането на температурата на утешителя. Зашиването на кутията за прегради предпазва пълнежа и гарантира, че той остава на място. Периметърът на утешителя е подсилен с двойно зашити тръбопроводи, докато ъгловите контури ви позволяват да закрепите защитно покривало за завивка.

Luxor Linens предлага на купувачите безплатна доставка над $ 49, както и 30-дневен пробен период. Valentino Natural Down Comforter е подкрепена с доживотна гаранция.

Какво прави утешителното охлаждане?

Три основни свойства могат да помогнат за поддържане на одеялото на хладно: дишане, регулиране на температурата и отнемане на влага.

Дишането се отнася до степента, в която материалите позволяват на въздуха да циркулира в и извън одеялото. Това позволява навлизането на хладен въздух и изтичането на прекомерна топлина.

Материалите за регулиране на температурата също могат да помогнат за поддържането на по-хладен утешител. Някои пълнежи, като вълна, пух и технологично усъвършенствани охлаждащи материали, са склонни да поддържат спалното място топло, докато е хладно и хладно, когато е топло. Те обикновено постигат това, като абсорбират топлината на тялото на спящия и го преразпределят, за да ограничат скоковете и спадовете в температурите.

За много спящи потта е най-дискомфортният аспект от прегряването през нощта. Чувството на влага не само може да бъде неудобно, но може да доведе до порочен кръг, в който спящият се поти, защото им е горещо, след това стават студени, защото са мокри, така че се трупат върху повече одеяла и в крайна сметка отново се прегряват. Много охлаждащи одеяла отвеждат влагата от тялото на спящия, за да сложат край на този цикъл и да им попречат да лежат в пот.

Как да изберем охлаждащ утешител

Утешителят се състои от две или повече парчета плат, зашити заедно с пълнеж, за да изолира повърхността на съня и да осигури плюшено, уютно усещане. Въпреки че концепцията може да изглежда проста, изборът на най-добрата за вас може да бъде малко по-сложен. Дори между различните охлаждащи ковчези има много вариации. Оценката на характеристиките, които отличават охлаждащите ковчега един от друг, може да ви помогне да намерите най-добрия вариант за вас.

Какво да имате предвид при закупуването на охлаждащ утешител

Същите фактори, които купувачите трябва да вземат предвид при закупуването на който и да е одеяло, също могат да играят роля при избора им на охлаждащ ковчег. Тези характеристики могат да повлияят на производителността, издръжливостта на утешителя и доколко той се вписва във вашия дом и бюджет.

Когато пазарувате за утешител, спецификите са важни. Много компании искат да изглеждат така, че техният продукт е най-добрият вариант за почти всеки спящ, но това не е непременно така, тъй като различните лица дават приоритет на различните аспекти на одеялото. Ще опишем качествата, които са най-важни.

Качествени материали
Утешителните материали варират от ниско качество до изключително високо качество. Макар че това не е твърдо правило, одеялата, изработени от нискокачествени материали, понякога са с по-ниска цена, но по-малко издръжливи, докато тези, които използват по-висококачествени материали, обикновено имат по-висока цена, но може по-добре да се противопоставят на трудностите при редовна употреба. С течение на времето висококачествените одеяла често са по-добра стойност поради тяхната производителност и дълготрайност. Опциите с по-ниско качество обаче могат да бъдат удобно и достъпно краткосрочно решение.

Размер
Повечето купувачи обикновено търсят одеяло, което да пасва на съществуващото им легло. Това вероятно ще създаде най-полирания външен вид на леглото ви, но има и добри причини да помислите за различен размер на одеялото. Някои двойки може да предпочетат да използват две отделни по-малки одеяла, за да избегнат нощната битка за одеяла. Други могат да изберат одеяло, което е по-голямо от матрака им, за да се гарантира, че и двете траверси могат да останат покрити.

Тегло
Теглото влияе върху усещането и топлината на одеялото. По-тежките одеяла често задържат повече топлина, което може да ги направи добър вариант за хора, които са склонни да изстинат през нощта. Някои траверси също намират допълнителното тегло за утешително. Тъй като по-леките одеяла обикновено не се прегръщат толкова близо до тялото, колкото по-тежките опции, те обикновено позволяват повече въздушен поток, така че топлината да може да се разсейва. Пухването на леката одеяло също може да е по-лесно.

Дизайн
Естетичната привлекателност може да направи повърхността на съня Ви още по-приятна. Утешителите често са завършващият щрих на леглото и той съставлява по-голямата част от това, което виждате на повърхността. Докато някои видове марки се предлагат в широка гама от цветове и опции за печат, други са ограничени до неутрални цветове. Особено често се среща бялото.

Покривките за завивка могат да ви позволят да регулирате външния вид на вашето одеяло, без да го подменяте. Ако планирате да използвате завивка, може да потърсите утешител с ъглови бримки или раздели, за да намалите изместването.


Утешителите за цени, включително охладителите, се предлагат в широк диапазон от ценови точки. Въпреки че можете да намерите бюджетни опции за по-малко от 20 долара, луксозните опции могат да струват над 1000 долара. Цената има значение, но не трябва да е единственият фактор, който използвате, за да вземете решение за покупка. Някои по-евтини одеяла може да са по-готини, удобни и издръжливи от опциите с по-ниски цени, така че може да си струват допълнителните разходи.

Регулиране на температурата
Тъй като затоплянето често е основната цел на използването на одеяло, регулирането на температурата трябва да бъде един от основните фактори, които клиентите разглеждат, докато пазаруват. Онези, които дават приоритет на охлаждането, ще искат да оценят материалите на утешителя, дишането и отнемането на влага, за да установят колко хладно е да се чувства. Купувачите, които търсят топлина, също ще трябва да помислят за регулиране на температурата, за да намерят вариант, който поддържа топлината, без да позволява прекомерно натрупване на топлина.

Какви са плюсовете и минусите на охлаждащите утешители?

Потенциалните ползи и недостатъци на охлаждащите одеяла варират в зависимост от тяхната уникална конструкция и материали. Въпреки че може да не е съвместим във всички опции, основното предимство на охлаждащия утешител обикновено е неговата гъвкавост. Междувременно основният недостатък може да бъде липсата на топлина.

Професионалисти Минуси
 • Универсалност. Много охлаждащи ковчеги са проектирани да се използват през всички сезони, така че не е нужно да се притеснявате да го опаковате, когато лятото се търкаля наоколо.
 • Дишане. Охлаждащите одеяла са доста дишащи, предотвратявайки улавянето на излишната топлина.
 • Увлажняване на влагата. Дори и да не сте склонни да се чувствате горещи през нощта, може да се потите малко. Охлаждащите одеяла често отвеждат излишната влага, за да ви останат сухи и удобни.
 • Може да не е достатъчно топло за хора, които са склонни да спят студено. Тъй като охлаждащите одеяла обикновено са предназначени да бъдат леки и дишащи, те може да не са достатъчно топли за хора, които живеят в студен климат или които са склонни да спят хладно. Въпреки това, траверсите могат да сдвоят охлаждащото си одеяло с допълнително одеяло, когато се нуждаят от повече топлина.
 • Може да няма теглото, което някои траверси предпочитат. Охлаждащите одеяла често са леки, така че може да не са идеални за онези, които харесват усещането за по-значителна одеяло.

Какви видове охладители са налични?

Докато черупката на одеялото влияе на външния му вид, усещане и издръжливост, охлаждащите одеяла обикновено се определят от пълнежа им. Това е така, защото пълнежът е най-отговорен за контрола на температурата на утешителя. В охлаждащите одеяла се използва широка гама от видове пълнене. Докато видът на материала има значение, качеството е по-важно от самия материал. Въпреки това, някои опции за пълнене имат по-силна репутация за лукс от други.

Пухови одеяла често са на първо място в списъка за клиенти, търсещи лукс. Утешителите, направени от висококачествен пух, обикновено са едни от най-скъпите опции на пазара. Въпреки това, по-нискокачествените пухени и / или перални одеяла могат да бъдат много по-достъпни. Поради своите изолационни качества, пухът има тенденция да улавя повече топлина от някои материали. Въпреки това, някои горещи траверси все още се радват на мекото, пухкаво усещане на пухената одеяло.

Коприната е друга опция, свързана с лукса. Този естествен терморегулатор се противопоставя на прекомерното задържане на топлина, но също така може да ви помогне да се стопляте, когато е студено. Копринените одеяла обикновено имат леко, ефирно усещане.

Вълната е добре известна със своята регулация на температурата, което я прави естествен избор за пълнене на утешителя. Вълната не само помага на спящите да се затоплят през зимата, но също така отвежда топлината и влагата, за да ги поддържа по-хладни по време на топло време.

Памучните одеяла са по-достъпни и по-малко изолационни от много ковчеги на пазара, така че те могат да бъдат добра възможност за клиенти, които търсят бюджетен удобен охлаждащ ковчег.

Надолу алтернативните одеяла са доста често срещани. Повечето използват пълнеж от полиестер или микрофибър. Тези одеяла са предназначени да възпроизведат мекото, пухкаво усещане за пух на части от цената. Те се различават по цена и производителност в зависимост от вида на използваната алтернатива на пуха. Някои са създадени за топлина, докато други са проектирани за дишане.

Често задавани въпроси относно охлаждащите утешители

Колко струват охлаждащите ковчеги?

Въпреки че можете да намерите охлаждащи ковчега за по-малко от $ 20 или над $ 1000, повечето са между $ 70 и $ 200.

Как да почистя охладител?

Инструкциите за грижи се различават в зависимост от отделните одеяла. За да запазите качеството на одеялото, препоръчваме да следвате инструкциите за пране, предоставени от производителя. Някои одеяла могат да се перат в машина, докато други трябва да се почистват само химически или на място.

Къде мога да купя охладител?

Охлаждащите одеяла се предлагат практически навсякъде, където можете да намерите спално бельо, включително универсални магазини, магазини за домашни потреби и уебсайтове на производители.

Колко време издържат охлаждащите ковчеги?

Висококачествената ковчега, за която се грижат добре, трябва да продължи около 15 години. Въпреки това, дълголетието на вашия охладител може в крайна сметка да зависи от качеството му и от това колко добре се грижите за него.

Утешител от кой размер е подходящ за мен?

Повечето клиенти избират по-удобен размер, който съответства на размера на леглото им. Въпреки това, малко по-големият размер на одеялото може да ви бъде полезен, ако спите с партньор. Ако имате високопрофилен матрак, по-големият размер на одеялото може да придаде по-полиран вид. Някои хора също могат да предпочетат по-малък размер на одеялото, който да се използва като хвърляне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector