Menu Close

Най-добрите детски CPAP маски за деца

Сънната апнея е състояние, белязано с необичайно, прекъснато дишане по време на сън. Тези паузи в дишането влияят отрицателно върху качеството на съня и могат да доведат до лишаване от сън, умора и поведенчески проблеми при децата. Около 3% от децата страдат от обструктивна сънна апнея (OSA).

Непрекъснатата терапия с положително налягане в дихателните пътища (CPAP) се счита за ефективно решение при лечение на сънна апнея при деца. CPAP маските се предлагат в няколко разновидности, включително маски за цяло лице и маски за нос. Децата се нуждаят от маски за лице, създадени специално за тях, тъй като стандартните маски за възрастни е малко вероятно да прилягат правилно на децата и като резултат са по-малко ефективни.

Докато педиатричната сънна апнея може да бъде лекувана с операция, CPAP терапия може да бъде предписана. Консултацията с лекар на детето ви е важна стъпка при оценката на тежестта на сънната апнея на вашето дете. Когато преследвате CPAP терапия, изборът на детска CPAP маска, която е подходяща за индивидуалните нужди на вашето дете, може да увеличи ефективността на лечението му. Ще ви преведем през нашите най-добри снимки за CPAP маски за деца, за да ви помогнем да изберете подходящата за вашето дете.

Най-добрите CPAP маски за деца

информация за продукта

ResMed Pixi педиатрична CPAP маска

Най-доброто като цяло

ResMed Pixi педиатрична CPAP маска

Цена:  $ 137

За кого е най-добре:
 • Тези, които са склонни да сменят позициите си, докато спят
 • Деца с чувствителна кожа
 • Хора, които предпочитат минимално покритие с маска
Акценти:
 • Тънка силиконова възглавница с една стена, предназначена да намали налягането
 • Лека тръба за ненатрапчиво усещане
 • Гъвкавите шапки са регулируеми за персонализирано прилягане

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите ResMed

Детската CPAP маска ResMed Pixi е регулируема, нископрофилна маска, която е проектирана да осигури ефективно уплътнение с по-малко покритие. Маската е проектирана да приспособи чертите на лицето на децата, като същевременно намалява натиска върху кожата им.

Тънък, единичен слой силикон очертава маската. Този дизайн помага да се осигури правилно сцепление без значителен натиск и е предназначен да направи маската по-удобна за носене от децата.

Шапките намаляват до минимум покритието на лицето на детето, като покриват само носа. Прилепването е по-малко обемисто и може да е по-подходящо за деца, които се чувстват неудобно да носят маски, които имат по-голямо покритие.

Леката тръба се огъва и разтяга, позволявайки й да настани деца, които се движат през цялата нощ. Има две позиции за закрепване на тръби, които отговарят на различните стилове на сън.

ResMed включва 90-дневна гаранция за детската CPAP маска Pixi, считано от датата на покупката. Ако възникнат дефекти в рамките на гаранционния срок, ResMed ще поправи или замени маската безплатно.

Mirage Micro-назална CPAP маска

Най-ценно

Mirage Micro-назална CPAP маска

Mirage Micro-назална CPAP маска

Цена:  $ 121

За кого е най-добре:
 • Деца на 7 и повече години
 • Тези, които искат по-голяма приспособимост
 • Деца, които се събуждат лесно с шум
 • Тези, които търсят лесна поддръжка
Акценти:
 • Тихо разпределение на въздуха за минимизиране на нарушенията на съня
 • Двустенна възглавница, специално създадена за деца
 • Циферблати за лесно приспособяване от възрастен или дете

Mirage Micro-назална CPAP маска

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips Respironics

ResMed Mirage Micro Nasal CPAP Mask използва регулируем циферблат, за да помогне за персонализиране на лечението на сънна апнея на вашето дете. Уникалният циферблат MicroFit на маската е предназначен да бъде удобен за деца и лесен за работа. Може да се регулира с една ръка и е достатъчно малък, за да могат децата лесно да го хващат. Освен това циферблатът може да се регулира от потребителя, докато лежи.

Двустенната силиконова възглавница е проектирана да намали натиска върху носа. В комбинация с ниския профил, маската дава възможност за широко зрително поле.

Тръбите на Mirage Micro тихо разпръскват въздуха при работа, което може да помогне за свеждане до минимум на нарушенията на съня. Тръбата може бързо да се откачи, ако детето трябва да стане посред нощ. Това също прави устройството по-лесно за почистване.

Микро назалната CPAP маска ResMed Mirage е с конкурентни цени. ResMed подкрепя маската с 90-дневна гаранция, започваща от датата на покупката. В случай на дефект, ResMed предлага ремонт или подмяна на маската.

Как да изберем CPAP маска за деца

Педиатричните CPAP маски идват с няколко модификации, подходящи за деца, включително по-малки размери, по-мека амортизация, по-лесни методи за настройка и рационализиран профил, който позволява лесно движение.

Когато избирате CPAP маска за вашето дете, трябва да имате предвид няколко аспекта, включително размер, приспособимост, материали, издръжливост, цена и комфорт.

Важни са и личните предпочитания, за да се чувства детето ви комфортно. Обичайно е децата да изпитват безпокойство около лечението си с CPAP и подходящата маска може да помогне за ефективност и съответствие. Предлагат се няколко стила маски, с различна степен на покритие.

Какво да имате предвид при закупуването на CPAP маска за вашето дете

Причината и тежестта на симптомите на сънна апнея при вашето дете са съществени съображения, когато се решава дали CPAP терапията ще бъде ефективна. Първо трябва да се консултирате с лекар на детето си, когато търсите лечение.

Ако на вашето дете е предписана CPAP терапия за сънна апнея, намирането на CPAP машина и маска, които отговарят на неговите нужди, е от решаващо значение за ефективността на лечението. Вашето дете може да се нуждае от допълнително насърчение, когато се адаптира към носенето на CPAP маска, а тревожността е често срещана. Ще разгледаме по-подробно какво трябва да имате предвид при закупуването на CPAP маска.

 • Препоръки на лекаря: За CPAP терапия е необходима рецепта. Вашият педиатър ще може да ви помогне да ви насочи, когато става въпрос за избор на CPAP машина и съвместима маска. Лекарят може също така да определи тежестта на симптомите на сънна апнея на вашето дете и дали други фактори влияят върху общото им качество на съня.
 • Size & Fit: Изборът на подходящ размер и прилягане е от съществено значение при закупуването на CPAP маска. Стандартните маски, предназначени за възрастни, е малко вероятно да се поберат на деца и ще бъдат неефективни при осигуряване на лечение.
  Прилепването трябва да е достатъчно здраво, че уплътнението на възглавницата да хваща кожата, докато е удобно. Някои педиатрични възглавници за CPAP маски се предлагат в един размер, но посочват възрастта и теглото, за които са предназначени. Моделите, които се предлагат с различни размери на възглавницата, трябва да включват ръководство за размер, което да помогне на купувачите да определят най-доброто прилягане. Прикрепените шапки за глава трябва да стоят здраво върху главата на детето, без да са прекалено стегнати.
 • Регулируемост: Децата растат бързо и регулируемите маски са проектирани да ги настанят, докато растат. Много педиатрични CPAP маски използват шапки с регулируеми презрамки, които могат да се разширяват при необходимост. Други маски имат циферблати, предназначени да улеснят регулирането на шапките.
 • Зрително поле: Зрителното поле е колко добре човек може да вижда около маската. Наличието на отворено зрително поле може да помогне на децата, подложени на CPAP терапия, да се чувстват по-комфортно, докато носят маска. Някои маски са проектирани да бъдат по-малко обемисти, позволявайки на децата да виждат периферно. Смята се, че това намалява част от безпокойството около CPAP терапията.
 • Комфорт: Децата са по-склонни да носят CPAP маска, която се чувства комфортно. Това може да спомогне за увеличаване на спазването и ефективността на лечението. Маските могат да се използват с гъвкави шапки и тръби, меки презрамки и леки възглавници за допълнителен комфорт. Правилното прилягане също влияе върху това колко удобно се чувства една маска.
 • Съвместимост: Въпреки че някои компоненти на CPAP терапията са стандартизирани, важно е да изберете маска и тръби, които са съвместими с CPAP машината на вашето дете. Изборът на несъвместими компоненти ще доведе до неефективност на терапията. Ако не сте сигурни дали маската, която ви интересува, ще бъде съвместима с CPAP машината на вашето дете, можете да се свържете директно с производителя за потвърждение.
 • Местоположение на тръбата: CPAP тръбата свързва машината с маската и разпръсква въздуха. Тръбата може да се прикрепи към маската в носа или в горната част на главата. Точковите връзки на върха на главата обикновено позволяват по-лесно улеснение и по-широко зрително поле.
 • Включени компоненти: CPAP маската изисква различни компоненти, някои от които може да се наложи да бъдат закупени отделно. Много CPAP маски включват рамка на маска, възглавница за маска и шапки. Тръбите могат да бъдат включени в машината CPAP или да бъдат закупени отделно. Преди употреба се изисква сглобяване, а маските трябва да се разглобяват преди почистване.
 • Материали: Омекотяването на маски обикновено е направено от силикон, хипоалергенен материал, който е проектиран да бъде удобен за повечето хора. Маските могат да бъдат изградени и с гел подложки или плат.
  Рамката на маската може да бъде направена от полипропилен или поликарбонат, термопластични компоненти, които обикновено се използват за производство на медицински изделия.
 • Устойчивост: Продължителността на живота на различни CPAP компоненти ще зависи от материалите, употребата и почистването. CPAP консумативите трябва да се сменят редовно, но купувачите ще искат да се уверят, че всеки компонент издържа за предвидения живот. По-трайният продукт може да осигури дългосрочни икономии на разходи.
 • Цена: Въпреки че CPAP маските се различават по цена, те могат да бъдат покрити от застраховка, което помага да се намалят разходите, които не са налични. За тези, които планират да закупят направо CPAP доставки, онлайн търговците често предлагат по-ниски цени.
 • Гаранция: Гаранцията защитава вашата покупка в случай на дефект. Обикновено производителят ще поправи или замени дефектна маска, ако проблемът възникне в рамките на посочения гаранционен срок. Гаранцията ви спестява разходите за закупуване на нов продукт, ако закупеният от вас е дефектен.

Полезни съвети за родители

Въпреки че изборът на подходящата детска CPAP маска е от съществено значение за ефективното лечение, има допълнителни действия, които могат да бъдат предприети, за да помогнат за подобряване на терапията на сънната апнея на вашето дете.

Те включват редовно почистване и поддръжка на маска, постепенно облекчаване на лечението на детето и създаване на среда, която улеснява съня.

 • Въведете CPAP терапия бавно: Лечението на сънната  апнея е по-вероятно да бъде успешно, ако детето постепенно се улесни да носи CPAP маска. Има няколко стъпки, които могат да бъдат предприети през целия ден, за да помогнете на детето си да свикне с лечението. Те включват детето ви да носи маската за увеличаване на интервалите, за да се адаптира към общото усещане и шума на CPAP машината.
  През деня родителите могат да започнат, като накарат детето да легне и да пробват маската с въздух, който тече за кратки периоди от време. Можете също така да пускате машината през нощта, без да прикрепвате маската, което позволява на детето ви да свикне с шума. Добавянето на CPAP терапия към установената нощна рутина на детето ви може да помогне за улесняване на прехода.
 • Често почистване на компонентите на CPAP Почистването на CPAP машината и нейните компоненти е от решаващо значение за лечението да остане ефективно. Уплътнението на маската може да натрупва масла за лице и трябва да се почисти, за да запази маската си. Несанитарното оборудване CPAP може да доведе до кашлица и задръствания от микроби, плесени, прах и отломки.
  Компонентите трябва да се почистват ежедневно, като внимателно се измиват ръчно с мек сапун. Шапките обикновено трябва да се перат само веднъж седмично. Избягвайте да използвате ароматични или маслени почистващи препарати, белина и алкохол, тъй като те могат да се задържат върху маската и да повредят устройството.
 • Замяна на износените компоненти на маската:  Ако някои компоненти на маската са напукани, скъсани или повредени по друг начин, компонентът трябва да се изхвърли и замени. Възглавниците на маските трябва да се сменят на всеки 2 до 4 седмици, докато рамката на маската и шапките могат да продължат 3 до 6 месеца.
 • Създайте среда за спалня, благоприятна за сън:  Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да създадете среда за спалня, в която детето ви да спи добре.
  Важно е стаята да е възможно най-тъмна по време на лягане, тъй като светлината потиска мелатонина, хормона, който помага хората заспиват.
  Някои деца спят по-лесно в тиха среда, докато други предпочитат бял шум. Минимизирането на шума може да стане чрез затваряне на прозорци и окачване на тежки завеси над прозорците. За деца, които предпочитат бял шум, машина за бял шум може да помогне за блокиране на външния шум, като същевременно осигурява постоянен шум, който им помага да заспиват по-бързо.

Често задавани въпроси за CPAP маски за деца

Ще изтъкнем някои от често задаваните въпроси относно CPAP маските за деца, за да помогнем на купувачите да бъдат по-информирани при покупка.

 • Колко често трябва да се сменят детските CPAP маски?

  Рамката на маската и тръбите трябва да се сменят на всеки 3 месеца. Възглавницата на маската трябва да се сменя два пъти месечно. Каишките за шапки и брадички обикновено могат да се използват 6 месеца, преди да се наложи подмяна. Необходима е редовна подмяна на CPAP оборудване, за да се гарантира правилното прилягане и цялостната ефективност.

 • Колко струват детските CPAP маски?

  Цената на детските CPAP маски варира, но повечето струват между $ 30 и $ 150. Ако CPAP оборудването се покрива от вашата частна застраховка, разходите ви от джоба могат да бъдат по-ниски.

 • Покриват ли се застраховки CPAP маски за деца?

  Много застрахователни компании покриват CPAP маски и оборудване. Доставчиците на застраховки имат различни изисквания към своите клиенти да получават покритие, а някои изискват наемане на машини.

  Частните застрахователни компании вероятно ще проследят спазването или колко често детето ви използва машината. Когато се използва маската, данните се събират и изпращат на застрахователя. Ако CPAP оборудването не се използва редовно, застрахователят може да поиска да го върнете или да го закупите сами.

  Medicare може да обхваща 3-месечно проучване за CPAP терапия, а допълнително покритие може да бъде предоставено с допълнителна документация. За да продължи да отговаря на условията за покритие, CPAP машината трябва да се използва последователно.

 • Мога ли да пътувам в самолет с моята CPAP маска?

  Тъй като CPAP терапията трябва да се използва всяка вечер, препоръчително е да носите със себе си CPAP маската и машината на детето си, когато пътувате.

  Маската и машината CPAP обикновено не се считат за ръчни предмети по време на полет, тъй като са медицински изделия. Авиокомпаниите обикновено позволяват използването на CPAP маски на борда на своите самолети, въпреки че някои авиокомпании изискват допълнителна документация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector