Menu Close

Най-добрите CPAP маски за странични траверси

Ако понастоящем използвате или обмисляте непрекъсната терапия с положително налягане в дихателните пътища (CPAP) за сънна апнея, тогава може да се почувствате съкрушени от броя на различните CPAP маски на пазара днес. Въпреки че може да отнеме известно време, за да се приспособите към вашата маска, някои стилове са по-подходящи за определени пози за сън, отколкото други, което може да улесни спокойната почивка. Ако сте страничен спящ, има някои фактори, които ще искате да вземете предвид, преди да закупите CPAP маска.

Едно от основните предизвикателства за страничните траверси, използващи CPAP терапия, е просто поддържането на маската на място. Вашата възглавница може да измести маската или ако причинява дискомфорт, можете несъзнателно да я преместите през нощта. Докато CPAP маската трябва да е достатъчно здрава, за да се побере сигурно и да издържа на промени в налягането, тя също трябва да е достатъчно мека, за да ограничи дискомфорта на лицето. Болката при натиск по време на терапията е често срещан проблем за страничните траверси, но намирането на маска с меки катарами и повърхности може да сведе до минимум това.

Страничните траверси също са по-податливи на изтичане на въздух поради начина, по който лицето се опира на възглавница, но неправилно прилепващата маска, съчетана с неспокойствие, е особено опасна. Изтичането на въздух от слабо уплътнение около носа или устата може да причини частичен или пълен колапс на дихателните пътища, така че е от съществено значение да се намери маска, която приляга както удобно, така и сигурно и няма да попречи на вашата CPAP терапия.

Най-добрите CPAP маски за странични траверси

информация за продукта

ResMed Swift FX CPAP маска

Най-доброто като цяло

ResMed Swift FX CPAP маска

Цена:  $ 127
За кого е най-добре:
 • Хора с чувствителна кожа
 • Активни траверси
 • Тези с коса на лицето и / или очила
Акценти:
 • Мека и регулируема силиконова конструкция
 • Гъвкаво въртене на 360 градуса, за да поддържа тръбата на място, независимо от позицията на съня
 • По избор странични каишки, облицовани с руно

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите ResMed

Маската ResMed Swift FX CPAP е чудесен избор за странични траверси поради ниския си профил и гъвкавата конструкция. Също така е подходящо, ако сте нов в CPAP терапията или смятате, че пълните маски са твърде обемисти и неудобни.

ResMed Swift FX се отличава с минимален, нископрофилен дизайн, който ви помага да забравите, че носите маска. Неговите меки, напълно регулируеми силиконови шапки се предлагат с опционални странични каишки, облицовани с руно, за насърчаване на сигурно прилепване. Това усилване е полезно за странични траверси, които преди са се борили да запазят маската си на място.

Маската ResMed Swift FX се предлага с три различни размера на възглавничките: малка, средна и голяма. Възглавницата е проектирана да контурира носа и да подава въздушен поток директно в ноздрите. Това прилепване свежда до минимум риска от изтичане на въздух, като същевременно е в състояние да издържи настройките за високо налягане. Маската също така разполага с въртене на 360 градуса и регулируема велкро задна каишка, за да помогне на тръбата и шапките да останат на място.

Тъй като ResMed Swift FX Mask не пречи на зрението ви, той може да се използва за терапия, докато сте будни. Дизайнът е подходящ и ако имате косми по лицето и / или носите очила.

Маската ResMed Swift FX CPAP използва стандартни тръби и е съвместима с всяка CPAP машина. Този модел има 30-дневна политика за връщане и 90-дневна гаранция срещу производствени дефекти.

DeVilbiss Aloha възглавница за нос CPAP маска

Най-ценно

DeVilbiss Aloha възглавница за нос CPAP маска

Цена:  $ 99
За кого е най-добре:
 • Спящи, които търсят маска за възглавница за нос с минимално покритие
 • Леки траверси
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • Лек дизайн с удобни шапки
 • Възглавницата може да се регулира за индивидуално прилягане
 • Достъпна цена за купувачи с ограничен бюджет

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на DeVilbiss

CPAP маските с шапки могат да бъдат твърде обемисти за странични траверси, но някои модели са оборудвани със специални функции, които насърчават съня за потребителите на CPAP, които предпочитат тази позиция. Пример: DeVilbiss Aloha носната възглавница CPAP Mask е проектирана със собствена технология Arched-Track, която позволява на всеки потребител да регулира ъгъла на възглавницата за персонализирано прилягане.

Шапките са леки и са изработени от мека, еластична микрофилсова материя за допълнителен комфорт, докато лежите на ваша страна. Адаптивна шарнирно-въртяща се връзка свързва маската с маркуча CPAP, за да осигури оптимален обхват на движение. Отворите за издишване също са под ъгъл, за да се предотврати нарушаване на въздушния поток през нощта. Маската е напълно без латекс и се счита за съвместима с всяка CPAP или BiPAP машина, произведена днес.

Цената за тази маска е много разумна, като се имат предвид различните й характеристики и опции за персонализиране. Резервоарът от едно парче също е лесен за сглобяване и разглобяване според нуждите. Резервни възглавници и каишки за шапки можете да закупите от магазина CPAP, а маската е покрита от 90-дневна гаранция.

Fisher & Paykel Brevida назална възглавница CPAP маска

Най-подходящ

Fisher & Paykel Brevida назална възглавница CPAP маска

Цена:  $ 105
За кого е най-добре:
 • Спящите, които обикновено намират маските за възглавница за нос неудобни
 • Потребители на CPAP, които споделят леглото си с партньор
 • Маскирайте купувачите, които търсят модел с множество опции за оразмеряване
Акценти:
 • Signature AirPillow намалява дискомфорта и раздразнението
 • Вентилационният дифузор ограничава шумовия потенциал
 • Въртящата се фуга се адаптира към движенията на потребителя и помага за предотвратяване на смущения в въздушния поток

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за продуктите Fisher & Paykel

CPAP маската за възглавница за нос Fisher & Paykel Brevida е чудесна възможност за хора, които обикновено намират този тип маска за неудобна. Резервоарът разполага с плюшени, оформени възглавници, за да люлее всяка ноздра и да намали дразненето. Купувачите могат да избират измежду два различни размера възглавници – изключително малки / малки или средни / големи, за да осигурят правилно, персонализирано прилепване.

Маската също е адаптивна към вашите движения. Въртяща се връзка поддържа маркуча на място и предотвратява прекъсванията на въздушния поток през нощта. Друга полезна функция е отдушникът, който заглушава шума по време на издишване, позволявайки на партньора ви да остане заспал. Каишките за шапки също са изработени от лека, гъвкава материя, което позволява на маската да се чувства по-малко обемиста от много конкурентни модели.

Благодарение на цветно кодираните части, маската е лесна за сглобяване и разглобяване, когато е необходимо почистване. Достъпната цена също прави Brevida чудесен улов за купувачи с ограничен бюджет. Маската е подплатена с 90-дневна гаранция.

ResMed AirFit P10 възглавница за нос CPAP маска

Най-тихата маска

ResMed AirFit P10 възглавница за нос CPAP маска

Цена:  $ 118
За кого е най-добре:
 • Спящите лесно се смущават от шума
 • Търсещи стойност
 • Тези, които искат минимално инвазивен дизайн
Акценти:
 • Възглавници за нос с ключодържател за лесно сглобяване
 • 50% по-лек от много опции на пазара
 • Технология Mesh-vent за намаляване на шума

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите ResMed

CPM маската за възглавница за нос ResMed AirFit P10 е тих и лек дизайн с достъпна цена. Освен това е много гъвкава маска, тъй като е съвместима с всички машини CPAP, BiPAP и VPAP.

ResMed AirFit P10 не покрива носа ви, тъй като се вкарва частично в ноздрите ви чрез два зъба. Тъй като този модел има минимален контакт с лицето, по-малко вероятно е да срещнете дразнене на кожата. Благодарение на технологията за отдушник, ResMed AirFit P10 също е с 50% по-тиха от повечето маски за носни възглавници на пазара днес, така че може да е подходяща за траверси, които лесно се обезпокояват от шума.

Страничните траверси са по-податливи на течове на въздух, но нископрофилният ResMed AirFit P10 се отличава с конструкция с двойна стена, която спомага за закрепването на херметично затворено уплътнение. Активните траверси от всяка позиция вероятно ще се възползват от късата, гъвкава тръба на маската, която се приспособява към вашите движения, без да се заплита.

Със своята цветно кодирана конструкция с клипс, възглавниците са лесни за сглобяване и премахване. ResMed AirFit P10 се предлага с три възглавници (малка, средна и голяма), шапки за глава, къса тръба, рамка за маска и две скоби за шапки. Този модел се предлага с 90-дневна гаранция и може да бъде върнат за възстановяване в рамките на 30 дни след покупката.

Philips Respironics Nuance възглавница за нос CPAP маска

Най-удобно

Philips Respironics Nuance възглавница за нос CPAP маска

Цена:  $ 100
За кого е най-добре:
 • Хора с чувствителни или лесно дразнещи ноздри
 • Потребители на CPAP, които искат персонализирано прилепване от маската за носната възглавница
 • Траверси, които предпочитат леки шапки
Акценти:
 • Еластична и лека гелова рамка със сигурни шапки
 • Предлагат се малки, средни и големи размери
 • Минимизира дразненето на ноздрите и червените следи по лицето

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips Respironics

С всяка CPAP маска удобното прилягане е от ключово значение за пълноценния сън. CPAP маската за възглавница за нос Philips Respironics Nuance предлага малки, средни и големи размери, за да побере широка гама траверси въз основа на размера на ноздрите и личните предпочитания. Гел възглавниците се съобразяват с ноздрите и намаляват дразненето, което често се случва с този тип маска, а също така създават сигурно уплътнение, за да осигурят непрекъснат въздушен поток.

Стандартната рамка Nuance е изработена от мека и еластична материя. Пазаруващите могат да изберат и Nuance Pro, който е съставен от лек гел материал с минимално покритие, което води до по-малко червени линии или следи по лицето на спящия. Каишките за шапки също са доста гъвкави и проектирани да останат на място през нощта. Тънкият профил на маската също помага за намаляване на риска от течове на уплътнения за странични траверси.

Nuance и Nuance Pro са на достъпни цени, а резервните части са относително евтини. Маските са подкрепени от 90-дневни гаранции.

Как да изберем CPAP маска за странични траверси

Поради близостта на лицето до възглавницата, страничните траверси могат да получат течове на въздух, дразнене на кожата и общ дискомфорт. За да избегнете тези клопки и да се уверите, че се възползвате максимално от CPAP терапията, важно е да намерите маска, която да пасва сигурно и да е достатъчно удобна за носене редовно.

Какво да имате предвид при закупуването на CPAP маска

Намирането на правилното ви прилягане ще зависи от няколко променливи. Винаги е добра идея да се консултирате с Вашия лекар, преди да закупите CPAP маска, тъй като той може да може да дава препоръки въз основа на Вашия здравен профил. Размерът, удобството, комфортът, издръжливостта и съвместимостта на машините са едни от най-важните фактори, които трябва да се изследват при пазаруване на CPAP маска, тъй като те могат значително да повлияят на успеха на вашата терапия.

 • Препоръки на лекаря : Вашият лекар често може да дава препоръки за CPAP маски въз основа на вашата лична история и стил на сън. Можете също така да поискате да бъдете монтирани за маска в лекарски кабинет или клиника за сън, което е полезно, тъй като маските често не се връщат след отваряне.
 • Size & Fit: Намирането на подходящия размер и годни може да изисква известно експериментиране, но си струва усилията, тъй като неправилно прилепващата маска може да подкопае вашата CPAP терапия. Всеки тип маска приляга по различен начин, а нейният комфорт и сигурност до голяма степен ще зависят от позицията ви на сън и формата на лицето. Страничните траверси обикновено се справят добре с нископрофилен, минимален дизайн, който не пречи на контакта на лицето ви с възглавница. Поради тази причина страничните траверси често предпочитат носните възглавници, тъй като те се вписват под носа вместо над и са най-малко инвазивният тип маска. Възглавниците, които се използват за запечатване на вашата CPAP маска, обикновено се предлагат в малки, средни и големи размери. Възглавницата с правилния размер е от решаващо значение, тъй като това помага да се предотврати изтичането на въздух. Правилно поставената възглавница ще бъде плътно, но удобна и отворът й ще падне точно под ноздрите.
 • Точки за контакт: Страничните траверси обикновено се справят най-добре с минимални дизайни като носните възглавници, тъй като имат по-малко допирни точки с лицето. По-малка площ на маската означава по-ниско триене и натиск между лицето и възглавницата, като по този начин намалява риска от изтичане на въздух.
 • Комфорт: Много хора, страдащи от сънна апнея, се отказват от CPAP терапията, защото намират маските за твърде тежки или неудобни. Страничните траверси често се оплакват, че маските за пълно лице са твърде обемисти и се вкопават неудобно. Намирането на шапки и възглавници, които прилягат сигурно, но неинвазивно, ще увеличи ефикасността на вашата терапия, както и нейната последователност.
 • Съвместимост: Важно е да проверите дали новата ви маска е съвместима с вашата CPAP машина. Дори ако моделът използва стандартни CPAP тръби, добре е да проверите отново ръководството на производителя за насоки за съвместимост.
 • Местоположение на тръбата: CPAP тръба или маркуч е кух пластмасов цилиндър, който свързва маската с вашето CPAP устройство. Тръбата ще има въртяща се връзка в областта на носа на маската или в горната част на главата ви. Поставянето на тръбата спрямо положението на съня е важен фактор, тъй като заплетената тръба е по-вероятно да причини изтичане на въздух. Комбинираните траверси обикновено се справят добре с маски, които имат тръби отгоре на главата, които са склонни да стоят настрана при смяна на позициите. Страничните траверси често имат успех с носната тръба, защото тя не посяга толкова на възглавницата.
 • Включени компоненти: Частите се различават в зависимост от типа на модела, но CPAP маските обикновено включват възглавници, шапки, тръби, щипки, рамки за маски и меки кърпи.
 • Материали: Важно е да се вземат предвид материалите, които влизат в маска, особено когато става въпрос за комфорт и възможни алергии. Дразненето на кожата е често срещано оплакване на тези, които използват CPAP терапия, но много маски използват меки материали като руно или памук, за да минимизират влошаването. Други често срещани материали за маски включват силикон, каучук, пяна и винил.
 • Устойчивост: Маските нямат същата дълготрайност като CPAP машините, но правилната грижа за компонентите ще удължи живота и ефикасността им. Добре е редовно да проверявате частите за износване, но като общо правило възглавниците трябва да се сменят всеки месец, докато рамката на маската и тръбите се сменят най-добре на всеки три месеца. Каишката за шапки и брадичка често ще продължи до шест месеца.
 • Цена: Цената варира в зависимост от качеството, стила и материалите, но средната CPAP маска варира от $ 50 до $ 150.
 • Гаранция: Средната гаранция за CPAP маска е 90 дни, която покрива потенциални производствени дефекти. Някои правила ще заменят маската ви веднага, ако възникне дефект в прозореца на политиката, докато други производители изискват да върнете маската за проверка, преди да изпратят нова.

Какви видове CPAP маски са най-добри за сън встрани?

Намирането на съвместима CPAP маска се свежда до множество променливи, но позицията на съня е един от най-важните фактори. Страничните траверси са особено склонни към изтичане на въздух, дразнене на кожата и общ дискомфорт, поради което определени модели са по-подходящи от други. Минималните, нископрофилни конструкции, като носните възглавници, обикновено са по-добър избор за странични траверси, тъй като те са склонни да причиняват по-малко триене от маските на цялото лице.

С това казано, винаги е разумно да обсъдите стиловете на маските с вашия доставчик на медицински услуги, тъй като те могат да предоставят персонализирани препоръки въз основа на вашето здраве и обстоятелства.

CPAP тип маска Описание
Маски за нос Този често срещан вариант се състои от маска с триъгълна форма, която покрива носа от моста до областта на горната устна. Маската често е подсилена от допълнителна каишка за чело, която лежи над веждите. Маските за нос са добър избор за много странични траверси, защото са по-малко обемисти от моделите на цялото лице и не бива да се ровят толкова много в кожата. Независимо от вашата позиция на сън, носната маска не е най-добрият вариант за тези, които носят очила или имат косми по лицето, тъй като това може да попречи на уплътнението.
Маски за възглавница за нос Това е един от най-популярните видове маски за странични траверси, тъй като има най-нисък профил и е най-малко инвазивен. Маската се състои от възглавница с уплътнение, която е частично вмъкната в ноздрите и задържана на място чрез ремъци и шапки. Маската за възглавница за нос трябва да е лека и тъй като има минимален контакт с лицето, страничните траверси са по-малко склонни да срещнат натиск или дразнене на кожата. Активните странични траверси може да открият, че този стил също е по-вероятно да остане на мястото си. Маските за носни възглавници често са идеални за хора с тесни носни мостове, по-малки лица и / или окосмяване по лицето.
Маски за цяло лице Най-значителната от трите разновидности на маските, маска за цяло лице се състои от здрава пластмасова рамка, покриваща устата и носа, която се държи на място чрез каишки и шапки. Обикновено е твърде голям и обемист, за да бъде удобен за повечето странични траверси и тъй като изисква голямо уплътнение, е по-вероятно да изтече. Този стил се препоръчва за хора, които дишат през устата си или изискват по-висок натиск.

Полезни съвети за странични траверси със сънна апнея

Въпреки че намирането на подходящата маска може значително да подобри вашата CPAP терапия, страничните траверси могат да предприемат допълнителни стъпки за подобряване на цялостната производителност и качеството на съня.

Често почистване на компонентите на CPAP: Редовното почистване е един от най-важните фактори за оптимизиране на CPAP терапията, предотвратяване на инфекции и заболявания и удължаване на живота на вашето оборудване. Когато маслата и кожните клетки се съберат върху маската, те могат да попречат на плътното прилягане.

Вашата маска, шапки и тръби може да се измие на ръка в топла сапунена вода и след това да се изсуши напълно на въздух преди употреба. Най-добре почиствайте тръбите и шапките поне веднъж седмично, докато възглавницата трябва да се мие ежедневно. Също така е препоръчително да измивате оборудването по-често, когато сте болни.

Заменете износените компоненти на маската: Добра практика е да проверявате рутинно частите на маската си, защото износените компоненти могат значително да намалят производителността на CPAP. Възглавниците и / или носните възглавници трябва да се сменят всеки месец, докато рамката и тръбите трябва да се сменят на всеки три месеца. Шапките обикновено продължават до шест месеца.

Помислете за възглавница CPAP: Това са специални възглавници, предназначени за CPAP терапия с изрези, за да приспособите вашата маска и маркуч. Този дизайн позволява на траверсите да се движат свободно през нощта, без да се притесняват толкова много, че ще нарушат уплътнението си и ще причинят течове. А CPAP възглавница също може да облекчи точки на натиск и да направи своя терапия много по-удобно.

Помислете за CPAP Chinstrap: Страничните траверси, които дишат през устата или са хронично будни сутрин със сухо гърло, могат да се възползват от CPAP chinstrap. Дишането през устата може да бъде значителна пречка, тъй като намалява въздушното налягане, необходимо за оптималната CPAP терапия. Каишката може да намали тази тенденция, като използва подплатена чаша на брадичката и шапки, за да помогне на челюстта да остане затворена през цялата нощ.

Често задавани въпроси за CPAP маски за странични траверси

 • Какви фактори да вземете предвид, докато пазарувате CPAP маски

  CPAP маската може да бъде огромна покупка поради всички фактори, които трябва да се имат предвид, но ние ще разгледаме някои от най-често срещаните въпроси, които възникват за купувачите.

 • Работят ли CPAP маски за цяло лице за странични траверси?

  Въпреки че маските за цяло лице обикновено не се препоръчват за странични траверси, някои стилове могат да работят, стига да се поберат сигурно и / или да имат определени атрибути, за да се приспособят към тази позиция. Например, маските за цяло лице с маркучи в горната част на главата могат да бъдат ефективни, тъй като е по-малко вероятно те да бъдат запушени и да причинят течове. Моделите, насочени към активни траверси, често са по-подходящи за странични траверси, тъй като те могат да имат допълнителни функции, за да запазят маската на място.

 • Колко струват CPAP маските?

  CPAP маските струват от 50 до 150 $ в зависимост от качеството, материалите и стила.

 • Покриват ли се CPAP маските от застраховка?

  CPAP маските често се покриват от застраховка, защото са класифицирани като трайно медицинско оборудване, но винаги е добра идея да проверите допустимостта при вашия доставчик.

 • Имам ли нужда от рецепта за CPAP маска?

  Маската CPAP се счита за медицинско изделие от клас II от FDA и следователно изисква рецепта за закупуване. Някои отделни части на маска обаче могат да бъдат закупени онлайн без рецепта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector