Menu Close

Най-добрите cpap пълни маски за лице

Непрекъснатото лечение с положително налягане в дихателните пътища (CPAP) е едно от златните стандартни лечения за сънна апнея, дихателно разстройство, което засяга милиони американци. Машините CPAP доставят въздух под налягане, предназначен да поддържа дихателните пътища отворени чрез маска, което означава, че изборът на правилната маска за лице оказва значително влияние върху ефикасността на лечението.

CPAP маските се предлагат в различни стилове, от назални възглавници и назални маски, които доставят въздух през носа, до маски за цялото лице, които осигуряват въздух както през носа, така и през устата.

Въпреки че не са подходящи за всички, CPAP маските за цяло лице са отличен избор за хора, които дишат през устата си. Носните маски се предлагат с каишка, за да обезсърчат дишането през устата, но не всеки ги намира за ефективни или удобни. Някои хора използват маска за цялото лице всяка вечер, докато други преминават само когато са задръстени от алергии или заболявания. Маските за цялото лице също могат да направят настройките за високо въздушно налягане по-удобни.

Не е необходимо да се чувствате притеснителни, ако Вашият лекар е препоръчал използването на маска за цялото лице. Съвременните маски за цялото лице имат нисък профил, за да намалят клаустрофобичните чувства, като същевременно предлагат сигурно прилягане за вашата терапия. Намирането на подходящата маска може да се почувства обезсърчително, но научаването на повече за маските за цялото лице и какво да търсите може да улесни процеса.

Най-добрите CPAP маски за цяло лице

информация за продукта

ResMed Airfit F20 Full Face CPAP маска

Най-доброто като цяло

ResMed Airfit F20 Full Face CPAP маска

Цена:  $ 149

За кого е най-добре:
 • Хора, които са имали проблеми с тюлени с други маски
 • Активни траверси
 • Всеки, който се е фокусирал върху удобството на своята маска
Акценти:
 • Рамката на маската под очите позволява ясно визуално поле
 • Нежна технология за обезвъздушаване за по-тиха работа
 • Силно сигурен печат върху почти всички форми на лицето

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите ResMed

AirFit F20 от ResMed е класическа маска за цяло лице, която осигурява на повечето потребители ефективно, удобно уплътнение, независимо от формата на лицето им. Маската и шапките имат седем контурни точки и крила, които осигуряват плътно, адаптивно прилягане без прекомерно прищипване или триене. Акцентът на този модел върху комфорта продължава и с други аспекти на дизайна му, включително мек носен мост, матирана силиконова възглавница, която някои хора намират по-малко дразнеща, и дизайн на шапки, който се очертава около брадичката за допълнителна подкрепа.

Благодарение на специалния си дизайн, AirFit F20 трябва да остане по-тих от много опции на пазара. Той разполага с технология за обезвъздушаване QuietAir, която използва многопосочни отвори за разбиване на издишания въздух и позволява обезвъздушаване от множество зони. Това има за цел да намали шума и да направи маската по-нежна.

Клиентите могат да закупят AirFit F20 с малки, средни или големи шапки, въпреки че възглавницата се предлага само в малки или средни. Както шапките, така и възглавницата могат да бъдат закупени отделно за редовна подмяна. Тази маска за лице е съвместима с всички CPAP машини, които използват стандартни тръби и е покрита от 90-дневна ограничена гаранция.

ResMed Quattro FX CPAP маска за цяло лице

Най-ценно

ResMed Quattro FX CPAP маска за цяло лице

Цена:  $ 185

За кого е най-добре:
 • Хора, които търсят висококачествена, бюджетна маска
 • Склонните към изтичане на въздух с други маски
 • Всеки, който иска маска с минимален контакт с лицето
Акценти:
 • Двустенните възглавници осигуряват отлично уплътнение
 • Без каишка за чело и минимален контакт с лицето
 • Лек и нископрофилен дизайн

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите ResMed

ResMed Quattro FX е CPAP маска за цялото лице, която предлага солидна производителност и удобен дизайн с нисък профил на по-ниска цена от много подобни модели. Шапката има по-малко лицеви контактни точки, отколкото повечето конкуренти, тъй като се очертава срещу короната на главата, а не през челото. Докато повечето хора вероятно ще намерят този дизайн както за удобен, така и за ефективен, много активните траверси може да открият, че шапките се носят през нощта.

Една от най-интересните характеристики на Quattro FX са неговите двойни стени въздушни възглавници. Предназначени да осигурят плътно уплътнение, независимо от движенията на потребителя през нощта, възглавниците могат да предотвратят изтичане на въздух и да намалят червените следи на лицето на следващия ден.

Шапките и възглавниците на Quattro FX се предлагат в малки, средни и големи размери. Те могат да бъдат закупени отделно, както и сглобката за лакътя и щипките за шапки, което улеснява удължаването на живота на маската, без да я замества напълно. Той трябва да работи с всички CPAP машини със стандартни тръби и се предлага с 90-дневна ограничена гаранция.

Philips Dreamwear Пълно лице CPAP маска

Най-добрата маска за цяло лице за странични траверси

Philips Dreamwear Пълно лице CPAP маска

Цена:  $ 169

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Хора, които предпочитат връзката с тръби от върха на главата
 • Всеки, който се чувства притиснат от стандартна маска на цялото лице
Акценти:
 • Нископрофилен, под носа, дизайн на цялото лице
 • Приставка за тръби отгоре на главата
 • Предлагат се четири размера възглавници

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips Respironics

DreamWear от Philips Respironics има иновативен дизайн, който може да го направи привлекателен избор за всеки, който се нуждае от маска за цяло лице с ултра нисък профил. Вместо да покрива изцяло носа и устата, DreamWear уплътнява под носа и долната устна за изпълнение на цялото лице, което прилича повече на носна маска.

За да допълни този нисък профил, тръбната връзка на DreamWear е разположена в горната част на главата. Активните траверси, страничните траверси и хората, които се чувстват притиснати от други маски на цялото лице, вероятно ще оценят тази функция.

Четири точки за регулиране на шапките на DreamWear улесняват намирането на удобно прилепване и ефективно уплътнение. Маската и възглавничките за маски се предлагат и в изключително широк дизайн, заедно със стандартни малки, средни и големи размери, за да се гарантира, че повечето потребители могат да намерят правилното прилягане.

DreamWear има универсални шапки за глава, които могат да бъдат закупени отделно, заедно с допълнителни възглавници и меки тъкани за шапките. Тъй като използва стандартни тръби, DreamWear трябва да е съвместим с почти всяка CPAP машина. Тази маска за лице е подплатена с 90-дневна ограничена гаранция.

Как да изберем CPAP маска за цяло лице

Изборът на CPAP маска може да бъде плашещ. Правилната маска на цялото лице може да повлияе както на комфорта, така и на ефикасността на вашето CPAP лечение, така че е изключително важно да използвате модел, който работи за вас. Научаването на повече за това как работи маската за цялото лице и какво да търсите може да направи процеса на покупка по-лесен и по-малко стресиращ. Ако имате някакви притеснения, вашият здравен екип е чудесен източник както на отговори, така и на препоръки за това какво да търсите в маска.

Какво да имате предвид при закупуването на CPAP маска

Разбирането на факторите, които трябва да се вземат предвид при закупуване на CPAP маска с пълно лице, може да направи процеса по-малко поразителен. Чрез внимателна оценка на всяка от тези категории ще можете да игнорирате убедителния маркетингов език и вместо това да се съсредоточите върху потенциалните ползи и недостатъци на продукта. Въпреки че отделните категории може да са повече или по-малко важни за вас, препоръките на Вашия лекар винаги трябва да бъдат основният решаващ фактор при закупуването на CPAP маска.

Препоръки на лекаря
Винаги трябва да следвате съветите на Вашия лекар относно стила, прилепването и характеристиките на маската за лице. Те дори могат да предложат конкретни модели или марки, които могат да работят за вас. Тъй като Вашият лекар е запознат с Вашите конкретни нужди, те са и най-добрият източник на съвети, ако имате въпроси относно процеса на закупуване на маска. Ако имате притеснения относно техните указания или искате да си купите маска, която не спазва техните препоръки, е от решаващо значение да говорите с Вашия лекар за разяснение или одобрение, преди да направите покупката си.

Size & Fit
Вашата маска за лице трябва да се побере правилно, за да бъде успешна вашата CPAP терапия, но не всички маски се предлагат във всички размери. Измерванията за маска на цялото лице обикновено се показват като височина и ширина.

Стандартното измерване на височината се извършва от средата на зеницата до вдлъбнатината в брадичката. Маската трябва да се побира през носа на носа, да покрива устата ви напълно и да се чувства комфортно без очевидни точки на натиск. Шапките също играят роля при намирането на правилното прилепване, като най-добрите маски за цялото лице предлагат лесни за използване функции за регулиране на шапки.

Комфорт
Някои хора намират маските за цялото лице за по-удобни от другите стилове маски. Комфортът се определя до голяма степен от удобството. Правилното прилягане трябва да ограничава точките на прищипване и натиск, като същевременно се формира сигурно уплътнение. Ако изпитвате дискомфорт, трябва отново да проверите дали маската ви е с правилния размер. Ако все още сте загрижени, може да потърсите маска с функции като амортизация с гел или подплатени шапки и / или да се консултирате с Вашия лекар.

Съвместимост
Не всички маски за цялото лице са съвместими с всички CPAP машини, така че е важно да проверите отново съвместимостта с вашите, преди да закупите маска за лице. Избраната от вас маска може да не е съвместима с всички видове нагрявани тръби или може да изисква уникални размери на тръбите, които обикновено струват повече от стандартните опции. Съвместимостта е най-вероятно, ако вашата маска е направена от същия производител като вашата машина, но всички маски за лице трябва да имат подробности за съвместимост, изброени на техните продуктови страници.

Разположение на тръбата
Докато повечето маски за цялото лице прикрепват тръби към носната област, други прокарват вътрешни тръби към отвора за закрепване на челото или горната част на главата. Местоположението на тръбата е въпрос на лични предпочитания, стига тръбите да не се изместват през нощта. Някои хора чувстват, че съединител за върха на главата отваря зрителното им поле и улеснява придвижването в леглото, докато други откриват, че носният конектор е по-удобен и сигурен.

Включени компоненти
Всяка CPAP маска за цялото лице има три компонента: самата маска, шапката, на която да държите маската, и възглавницата / възглавницата, която създава уплътнение между лицето и маската.

Всички компоненти обикновено са включени в първоначалната покупка на маска, но най-вероятно ще трябва да замените частите самостоятелно, за да поддържате маската си в добро състояние. Вашият лекар може да предостави насоки за това колко често компонентите трябва да се сменят, но вашата застрахователна компания може да ограничи колко често ще покрива заместващото оборудване.

Позиция за сън
Може да е неудобно да спите настрани или по корем, когато използвате CPAP маска за цялото лице. Ако предпочитате тези пози за сън, потърсете маска за цяло лице с минималистичен дизайн и подплатени шапки. Може да искате да изберете и такъв с връзка за тръби за челото или върха на главата за по-нисък профил и по-малък шанс за изваждане на тръбата, докато спите. Независимо от избраната от вас маска, може да се наложи да закупите CPAP възглавница с изрязано място за вашата маска, ако сте склонни да спите на страна или стомах.

Материали
Частта от маската на маска за цялото лице обикновено е направена от твърда пластмаса, но може да имате възможност да избирате от различни материали за възглавницата и шапките. Силиконът е най-популярният избор за възглавницата на маската, тъй като обикновено е издръжлив и не реагира, въпреки че се предлагат и други опции, като мемори пяна. Шапките често се изработват от еластичен материал, като най-често срещаните смеси от найлон-спандекс. Въпреки това, покривките от руно и памук също са широко достъпни за регулиране на усещането.

Ценови
CPAP маски за цяло лице обикновено струват между $ 75 и $ 200, като цената варира в зависимост от производителя, характеристиките и сложността. Както при всички CPAP компоненти, от решаващо значение е да изберете маска, която работи добре за вас, вместо да изберете най-евтината опция. По-скъпата маска обаче не е непременно по-добрият избор. След като изберете маска, сравнителното пазаруване онлайн обикновено е най-добрият начин да намерите най-ниската цена за този модел.

Гаранция
Повечето маски за цялото лице се доставят с гаранция, която покрива производствени дефекти и недостатъци. Тази гаранция трябва да бъде ясно посочена онлайн на страницата на продукта, въпреки че може да се наложи да се свържете с производителя, ако имате допълнителни въпроси. Повечето гаранции покриват всички компоненти на маската, въпреки че самата маска може да има различни гаранционни условия от шапките и възглавницата.

Кой е най-подходящ за CPAP маска за цяло лице?

CPAP маските се предлагат в няколко стила, включително възглавница за цялото лице, нос и нос. Различните стилове на маски имат различни предимства и недостатъци, като всеки тип маска е повече или по-малко подходящ за различни хора в зависимост от фактори като техните нужди от PAP терапия, позиция на съня и дали дишат през устата си.

Макар маските за цяло лице дават ефективно и удобно решение за маски за много потребители на CPAP, те не са подходящи за всички. Както при всички аспекти на вашата PAP терапия, трябва да говорите с вашия здравен екип, преди да преминете към или от маска за цяло лице.

Кой е подходящ:

Спящи, които преди всичко дишат през устата си Носните маски доставят въздух под налягане само през носа, което ги прави неефективни за хора, които дишат през устата си, когато спят. Докато някои хора използват подбрадници, за да поддържат челюстта си затворена и обезсърчават дишането през устата, CPAP маската на цялото лице може да позволи удобна и ефективна терапия, ако често се мъчите да дишате през носа.
Траверси с висока настройка за налягане CPAP При някои спящи използването на високи нива на налягане с назална CPAP маска може да раздразни чувствителните носни канали. Тъй като маските на цялото лице позволяват на потребителите да дишат през носа и устата си, те често могат да облекчат дискомфорта за хора, които се нуждаят от настройки за високо налягане за своята PAP терапия.
Задни траверси Дори маските за цялото лице с нископрофилен дизайн са по-обемисти от маските за нос или възглавница за нос. Въпреки че е възможно да използвате маска за цялото лице, ако спите настрани или дори на стомаха си, спането по гръб вероятно ще бъде най-удобната поза, ако използвате този стил на маска.

Кой не е подходящ:

Траверси с коса на лицето Косата на лицето, особено пълните бради, може да попречи на маската на цялото лице да образува печат върху лицето. Ако маската ви не се запечатва правилно, въздухът може да излезе и да намали ефикасността на вашето лечение с PAP. Носните маски, особено носните маски за възглавници, обикновено работят по-добре за хора с косми по лицето.
Някои странични и стомашни траверси Тъй като маските за цялото лице са по-обемисти от маските за нос, тези, които предпочитат да спят настрани или на стомаха, може да открият, че маската за цяло лице притиска неприятно лицето им. Натискът отстрани на лицето също може да компрометира уплътнението на маската и да доведе до изтичане на въздух.
Докато използването на възглавница CPAP може да улесни някои странични и стомашни траверси да използват маска за цяло лице, други може да предпочетат преминаването към маска за нос или маска за носната възглавница.
Някои активни спящи Маските за цяло лице са по-лесни за изваждане от повечето маски за нос или възглавница за нос. Ако сте особено активен спящ, маската на цялото лице може да не работи за вас. Въпреки това, активните траверси, които предпочитат маски за цялото лице, може да са в състояние да направят този стил за своите нужди, като изберат дизайн с регулируеми шапки и тръбен съединител отгоре на главата.

Често задавани въпроси за CPAP маски за цяло лице

Въпреки че разгледахме най-често срещаните въпроси, които хората имат при закупуването на CPAP маска за цяло лице, CPAP маските са сложна тема, която може да обърка много хора. Вашият здравен екип е в най-добрата позиция да отговори на вашите въпроси, да отговори на вашите притеснения и да ви насочи към маска, която ще работи добре за вашите индивидуални нужди.

Как трябва да се побере CPAP маската на цялото лице?

Вашата CPAP маска за цялото лице трябва да покрива лицето ви от моста на носа до точно под долната ви устна и трябва да образува удобно уплътнение без забележими точки на натиск. Твърде малка маска може да се затисне в носа, върху скулите или под устата. От друга страна, твърде голямата маска може да се чувства комфортно в началото, но няма да образува подходящ печат върху лицето ви. Той може също да се втрие в кожата ви поради неправилното уплътнение.

Колко струват CPAP маски за цяло лице?

CPAP маските за цяло лице обикновено струват между $ 75 и $ 200 в зависимост от тяхната сложност и характеристики. Въпреки че най-скъпата маска не е непременно най-подходящата за вашите нужди, важно е да изберете маска, която ви подхожда, вместо да се фокусирате върху цената. Ако се мъчите да закупите ефективна маска за цялото лице поради бюджета си, онлайн магазините често имат най-ниски цени и опростяват сравнителното пазаруване.

Покриват ли се CPAP маските от застраховка?

Въпреки че не всички доставчици на застраховки покриват CPAP маски, тези, които покриват PAP машини, обикновено покриват и други необходими компоненти, като маски. Процесът може да бъде сложен и маската ви може да не бъде покрита или да бъде покрита само частично, така че не забравяйте да прегледате условията на вашия доставчик, преди да включите застрахователното покритие в бюджета си.

Имам ли нужда от рецепта за CPAP маска?

CPAP маските, като PAP машините, изискват официално предписание от доставчик на здравни услуги. Закупуването на Вашата CPAP маска в магазин за тухли обикновено предлага изискване да предадете рецептата си, както бихте направили, когато купувате предписани лекарства, докато покупката от онлайн търговец обикновено включва качване или изпращане на факс на рецептата ви преди да направите покупката си. Въпреки че самата маска е предмет на рецепта, компонентите на CPAP маската, като възглавници и шапки, обикновено не изискват доказателство за рецепта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector