Menu Close

Най-добрите тапи за уши за сън

Тапите за уши са лесен, достъпен и ефективен начин за блокиране на звуци, които иначе биха могли да попречат на съня ви, като шум от трафика или хъркане на партньора ви. Често срещаните дизайни се вписват във вътрешността на ушния канал чрез компресиране за вмъкване и след това разширяване веднъж на място. Други почиват във външния ушен канал.

Въпреки че на пазара има разнообразие от различни тапи за уши, купувачите трябва да са наясно, че не всички са предназначени за сън. Други тапи за уши често са предназначени за ситуации, в които потребителят е буден, като шумна работна среда, концерти или пътувания. Нивото на звука, от което тапите за уши са в състояние да защитят, е известно като степен на намаляване на шума (NRR).

Сред тапи за уши за сън купувачите ще имат богат избор от различни материали, форми, ценови точки и други. Ще споделим любимите си опции, ще обясним за кого са най-подходящи и ще детайлизираме други фактори, които трябва да имате предвид, за да намерите подходящата двойка за вас.

Най-добрите тапи за уши за сън

информация за продукта

ZQuiet тапи за уши

Най-доброто като цяло

ZQuiet тапи за уши

Скорост на намаляване на шума:  27 dB

За кого е най-добре:
 • Спални странични, гръбни и стомашни
 • Купувачи, които искат нископрофилна опция
 • Тези, които се нуждаят от тапи за уши за многократна употреба
Акценти:
 • Гъвкавият силикон минимизира налягането
 • Включва два размера накрайници за уши
 • Дискретен дизайн с разделител

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на ZQuiet

Изработени от гъвкав силикон, тапите за уши ZQuiet имат тристепенна форма, която трябва да бъде едновременно удобна и функционална за много траверси. Компактният дизайн на комплекта е дискретен, нископрофилен и лесен за използване. Малък издърпващ фиксатор се прикрепя отстрани на щепсела, за да осигури лесно отстраняване.

Носенето на тапи за уши ZQuiet може да намали околния звук, хъркането и други шумове с до 27 dB. В допълнение към тяхната звукова редукционна капсула, тапите за уши имат и камера, която е проектирана да изравнява налягането.

Включени са два различни размера на върха на ухото, за да помогнат на потребителите да постигнат правилната форма. Еластичният силикон и рационализиран дизайн трябва да позволяват на стомаха, гърба и страничните траверси да ги носят без дискомфорт. Тези тапи за уши също могат да се използват за намаляване на шума в концертни заведения, по време на пътуване или в друга силна среда.

Тапите за уши на ZQuiet са предназначени да бъдат хипоалергенни и многократно използваеми. Всяка двойка включва защитен калъф за съхранение, както и четка за почистване. Клиентите получават безплатна доставка и 60-дневен срок за връщане.

Многократни тапи за уши Keenhealth

Най-ценно

Многократни тапи за уши Keenhealth

Скорост на намаляване на шума:  29 dB

За кого е най-добре:
 • Траверси, които предпочитат тапи за уши за многократна употреба
 • Тези, които искат силни шумове да се филтрират, а не да се заглушават
 • Хора, които предпочитат лесно място за хващане
Акценти:
 • Многократна употреба и екологична
 • Гъвкавият дизайн пасва на повечето хора
 • Прилепналият дизайн остава на място през цялата нощ

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за продуктите на Keenhealth

За повечето траверси дизайнът на триъгълните тапи за многократна употреба Keenhealth за многократна употреба трябва да бъде достатъчно гъвкав, за да се побере удобно и да остане на място през цялата нощ.

Тази форма на чадър има три различни нива, които се вписват в ушния канал. Атенюиращ звуков филтър се простира от основата, предпазвайки от звуци над 85 dB, като същевременно служи като удобно място за хващане. С NRR от 29 dB, те също трябва да помогнат за блокиране на много често срещани шумове в спалнята, като хъркане, и значително да намалят по-силните шумове.

Многократните тапи за уши Keenhealth използват хипоалергичен силикон без BPA. Тези тапи за уши са издръжливи и могат да се използват многократно, така че да не се налага да ги сменяте вечер след нощ. Просто ги почиствайте между употребите, за да предотвратите натрупването на бактерии.

Всеки комплект се предлага с два чифта, два калъфа и торбичка за съхранение.

Слушалки QuietOn

Най-доброто активно шумопотискане

Слушалки QuietOn

Скорост на намаляване на шума:  25-40 dB

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които търсят многофункционални слушалки
 • Траверси, които искат дизайн с висока производителност
 • Гръб, стомах и странични траверси
Акценти:
 • Активно отменя шума
 • Издържа до 20 часа на зареждане
 • Потребителите могат да превключват между режимите

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за продуктите QuietOn

Въпреки че имат по-висока цена от много традиционни тапи за уши, някои траверси може да открият, че слушалките QuietOn Sleep си заслужават допълнителните разходи. Тези слушалки имат активна функция за премахване на шума, която намалява както околните, така и хъркащите звуци.

Фоновият шум се взема от микрофон, след което се отменя от високоговорител с помощта на фазово изместен звук. Слушалките са най-ефективни при премахване на нискочестотни звуци като хъркане и самолетен шум. Превключвателят позволява на потребителите да избират между режимите на заглушаване и слуха. Тази функция ви позволява да активирате шумопотискането, когато имате нужда или да го изключите, за да чуете партньора си.

Те са достатъчно малки, за да се поберат в ушите ви, без да причиняват дискомфорт, а върховете от пяна са лепими. Страничните, гръбните и стомашните траверси вероятно ще намерят ухото QuietOn удобно, благодарение на елегантния си дизайн. Всеки комплект се предлага с три размера накрайници за уши и можете да закупите допълнителни съвети, ако е необходимо.

Слушалките се доставят с кутия за зареждане и кабел и са проектирани да издържат до 20 часа с едно зареждане. Не е необходима връзка със смартфон. QuietOn подкрепя своите слушалки с 1-годишна гаранция и 14-дневна гаранция за връщане на парите. Предлага се международна доставка.

Eargasm Squishies

Най-удобно

Eargasm Squishies

Скорост на намаляване на шума:  22 dB

За кого е най-добре:
 • Траверси, които искат тапи за уши, създадени за комфорт
 • Хора с големи ушни канали
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • Силиконовият материал е силно формован
 • Многократна употреба с херметично затворено уплътнение
 • Проектиран да пасва на деца и възрастни

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Eargasm

Спящите, които искат удобна и регулируема тапа за уши, могат да намерят Eargasm Squishies подходящ вариант. Тези тапи за уши са направени от патентован силиконов материал, който е проектиран да формира лесно формата на ухото ви. Тези тапи за уши имат степен на намаляване на шума (NRR) от 22 dB и трябва да ви помогнат да останете заспали чрез околния шум и хъркането.

Тези тапи за уши се предлагат в един размер, който може да се регулира. Производителят ги е проектирал да бъдат по-големи от средната тапа за уши, за да се впишат плътно в ухото ви. Децата и тези с по-малки ушни канали могат да разбият своите Squishies на парчета, за да получат по-добро прилягане. След като се съобразят с ушите ви, тези тапи трябва да имат херметично затворено уплътнение.

Squishies са водоустойчиви, така че можете да ги използвате и докато плувате, за да сте сигурни, че водата не влиза в ухото ви. Всеки пакет включва осем двойки тапи за уши за многократна употреба и запечатан калъф за съхранение. Eargasm изпраща своите Squishies в над 50 страни. Купувачите в САЩ, които харчат над $ 65, се класират за безплатна доставка. Можете да върнете вашите артикули срещу възстановяване минус 20% такса за възстановяване.

Сменяеми тапи за уши Hearprotek

Най-доброто за странични траверси

Сменяеми тапи за уши Hearprotek

Скорост на намаляване на шума:  33 dB

За кого е най-добре:
 • Тези, които искат лесно сменяема тапа за уши
 • Купувачи, които искат тапи за уши с дизайн на крилото
 • Странични траверси
Акценти:
 • Крилата за уши предлагат ергономичен комфорт
 • Включва два вида съвети
 • Предназначен за странични траверси

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за продуктите на Hearprotek

Страничните траверси често имат натиск, който се натрупва около ушите им, което може да създаде неудобен нощен сън. Носенето на тапи за уши може да добави към този дискомфорт за някои траверси. Тапите за сменяеми накрайници Hearprotek са проектирани с мисъл за странични траверси и трябва да предлагат намаляване на шума и комфорт за нуждаещите се.

Тези тапи за уши имат уникална форма, която е проектирана да предотвратява точките на натиск. Накрайниците на ухото с форма на куршум се свързват с крилото на щепсела, което приляга плътно в горния ръб на ухото ви. Всяка опаковка има крила за уши в малки, средни и големи размери, за да се гарантира, че повечето траверси намират добро прилягане. Тапите за уши се доставят с два различни накрайника: мемори пяна и силикон. Накрайниците с мемори пяна са предназначени да леят с топлината на тялото ви, докато силиконовите накрайници могат да се перат.

Тапите за уши Hearprotek InterchangeableTip имат NRR от 33 dB и трябва да помогнат за намаляване на шума от хъркане, летене или други фонови звуци. Комплектът се предлага в бяло или лилаво и включва калъф за носене с цип. Купувачите са обект на правилата за доставка и връщане на Amazon.

Как да изберем тапи за уши за сън

Изборът на подходящите тапи за уши за сън може да помогне за подобряване на вашата почивка. Има обаче широк набор от опции, така че ще трябва да вземете предвид различни фактори, за да решите кои тапи за уши са най-подходящи за вас. Качеството и комфортът са особено важни, но при вземането на решение за покупка може да влязат в сила други критерии.

Какво да имате предвид при закупуването на тапи за уши за сън

Ще разделим най-важните неща, които търсят купувачите, когато купуват тапи за уши за сън. На пръв поглед опциите за тапи за уши може да изглеждат доста сходни, но съсредоточаването по-внимателно върху аспектите, които ги отличават, може да ви помогне да усъвършенствате двойка, която отговаря на вашите нужди.

Цена
Цената за чифт тапи за уши обикновено зависи от материалите и възможността за повторна употреба. Ако купувате накрайници за уши за еднократна употреба, цените започват от под 25 цента на чифт. Двойките за многократна употреба често струват по-близо до $ 10 всяка, въпреки че някои технологично усъвършенствани устройства за шумопотискане струват над $ 100.

Най-добрата стойност ще зависи от планираната употреба. Ако планирате да използвате тапи за уши всяка вечер и нямате нищо против да ги почиствате редовно, тапите за многократна употреба най-вероятно ще ви спестят пари в дългосрочен план. Продължителните месечни разходи за еднократни тапи за уши могат да се увеличат. Ако обаче планирате да използвате тапи за уши само от време на време или не искате да ги почиствате между употребите, опциите за еднократна употреба може да са по-добра стойност.

Многократна употреба срещу еднократна употреба
Някои тапи за уши са предназначени за еднократна употреба, докато други са създадени за повторна употреба. Тапите за еднократна употреба за еднократна употреба обикновено се състоят от по-малко трайни материали, за да ги направят по-достъпни. Те могат да бъдат много удобни, тъй като ги изхвърляте след употреба, вместо да ги почиствате.

Многократните тапи за уши използват по-трайни материали, проектирани да се противопоставят на нощната употреба. Те трябва да се почистват редовно, което може да се окаже неудобно за някои собственици. Те обаче произвеждат по-малко отпадъци и с времето могат да ви спестят пари.

Материали
Тапите за уши могат да използват различни материали, включително пяна, силикон, восък и латекс. Пяната обикновено е най-често срещаната и достъпна опция. Силиконовите модели обикновено почиват на входа на ухото и не проникват много в ушния канал, ако изобщо го правят. Много хора смятат восъчните тапи за уши сред най-ефективните, но те обикновено носят по-висока цена, въпреки факта, че са предназначени за еднократна употреба.

Някои тапи за уши също могат да съдържат латекс. За повечето хора това не би трябвало да е проблем, но тези с алергии към латекс трябва внимателно да разгледат описанията на продуктите, за да се уверят, че избират модел без латекс.

Намаляване
на шума Нивото на намаляване на шума се измерва чрез NRR или степен на намаляване на шума, което показва колко децибела (dB) тапите за уши могат да блокират. По-високите цифри показват по-значително потенциално намаляване на шума. Ушните тапи обикновено имат NRR между 22 dB и 33 dB. В зависимост от вашите нужди и колко силни са шумовете в спалнята ви, опциите в двата края на този диапазон може да са подходящи.

Комфорт
Ако планирате да носите тапи за уши, докато спите, комфортът е от решаващо значение. Няколко фактора могат да допринесат за това колко удобно се чувстват за вас тапи за уши, включително техните материали, размер и форма. За съжаление няма лесен начин да се предвиди кои тапи за уши ще са най-удобни за вас, така че намирането на вашата идеална двойка може да е въпрос на проба и грешка.

Безопасно ли е да спите с тапи за уши?

Експертите обикновено гледат тапите за уши като безопасни, когато се използват според указанията, но има някои потенциални рискове. Редовното използване на тапи за уши може да допринесе за натрупване на ушна кал, което може да причини замаяност, шум в ушите, сърбеж в ушите и затруднения в слуха. Освен това поставянето на тапа за уши твърде дълбоко и / или премахването й твърде бързо може също да рискува увреждане на ушния канал.

Докато заглушаването на шума е целта на носенето на тапи за уши, това може да има недостатъци. Може да е по-малко вероятно да се събудите с важни звуци, като аларма или плач на дете.

За да се намалят някои от потенциалните рискове, свързани с тапи за уши, траверсите трябва да следват инструкциите на производителя. Поддържането на чисти ръце и уши, внимателното поставяне и изваждане на тапите за уши и почистването или изхвърлянето им в съответствие с предоставените насоки трябва да им помогне да ги направят по-безопасни и удобни. Ако обаче сте загрижени, имате основно заболяване или имате болка или дискомфорт, винаги е най-добре да говорите с Вашия лекар.

Често задавани въпроси относно спането с тапи за уши

Лошо ли е да спиш с тапи за уши всяка вечер?

Повечето експерти смятат спането с тапи за уши безопасно, но това носи потенциални рискове, като натрупване на ушна кал, увреждане на ушния канал и блокиране на важни звуци. За да сведете до минимум рисковете, следвайте инструкциите, приложени към тапите за уши. Поставянето или премахването им неправилно или неспазването на хигиенните процедури може да доведе до проблеми.

Какво е „рейтинг за намаляване на шума“ или NRR?

Степента на намаляване на шума (NRR) е мерна единица, която показва колко децибела (dB) тапи за уши и други устройства за защита на слуха могат да блокират, когато се използват правилно. По-високият NRR показва по-голям потенциал за намаляване на шума. Оценките обикновено варират от 22 dB до 33 dB за тапи за уши.

Дали тапите за уши блокират звука на хъркане?

Правилно износените тапи за уши трябва да блокират или значително да намалят звука от хъркане. Ако обаче вашият партньор хърка силно и / или тапите ви имат по-нисък NRR, все пак може да чуете някои звуци.

Какво друго мога да направя, за да намаля шума през нощта?

Докато тапите за уши са достъпен и ефективен начин за намаляване на нощния шум, има няколко други опции, включително слушалки, звукови приложения, машини за бял шум, вентилатори и модификации на стаята.

Предлагат се няколко дизайна на слушалки за сън, някои от които почиват в ухото, а други навън. Някои маски за сън и възглавници имат вградени високоговорители, за да предоставят на спящите възможности за слушане без използването на конвенционални слушалки. Звуковите приложения могат да се използват на вашето любимо устройство и / или заедно със слушалки. Те могат да включват музика, медитации, звуци от природата, истории за сън и др.

Машините с бял шум произвеждат последователен фонов звук, който някои оприличават на бързаща вода или радиостатичен сигнал и това може да помогне за заглушаване на други звуци. Вентилаторът може да има подобен ефект.

И накрая, модификациите на стаята могат да бъдат полезни. Меките материали, като завеси и килим, могат да помогнат за абсорбирането на звука, за да поддържат помещението по-тихо. Ако шумовете идват отвън, струва си да се помисли за шумоизолирани завеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector