Menu Close

Най-добрите твърди дюшеци

Матракът е допълнителен слой, който се опира на съществуващия матрак, за да промени усещането му. Докато много траверси използват матраци, за да омекотят твърде твърдо легло, десният топер също може да добави твърдост към твърде мек матрак.

Купувачите трябва да знаят, че ако матракът им е провиснал или има трайни вдлъбнатини, топерът няма да реши проблемите си. Ако обаче матракът все още е в добро състояние, но не е толкова твърд, колкото бихте искали, топер може да направи повърхността на съня ви по-близка до идеалното ви усещане.

Топерите обикновено са с дебелина между 1 и 4 инча и се различават по нивата на твърдост и материалите. Тези критерии могат да повлияят на това колко здрав, поддържащ и освобождаващ натиска е топперът, така че купувачите трябва внимателно да преценят как техните нужди и предпочитания се съпоставят с всеки топпер, който обмислят.

Ще детайлизираме нашите най-добри избор за твърди матраци и ще подчертаем какво ги прави уникални. Ще обясним и ключови фактори, които трябва да вземете предвид, докато пазарувате, и ще споделим други съвети как да направите матрака си по-стегнат.

Най-добрите твърди матраци

информация за продукта

Матрак Viscosoft Select Memory Foam

Най-доброто като цяло

Матрак Viscosoft Select Memory Foam

Цена:  $ 155

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Траверси, които тежат поне 130 килограма
 • Хора, които са склонни да спят горещо
 • Хора, които искат да се чувстват по-твърдо, без да жертват облекчаване на натиска
Акценти:
 • Сърцевината от мемори пяна се приспособява към формата на траверса за облекчаване на натиска
 • Поддържащата конструкция ограничава потъването и насърчава здравата поза на съня
 • Мрежовият панел и вентилираната сърцевина подобряват циркулацията на охлаждащия въздух

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Viscosoft

Матракът с висока плътност ViscoSoft Select балансира подкрепата и освобождаването от налягане.

Този топпер се оценява около 5 по 10-степенната скала на твърдост, придавайки му средно усещане. Въпреки това, повечето траверси, които търсят твърд матрак, искат подкрепа, която ViscoSoft Select High Density Mattress Topper предоставя.

Този топпер е с размери 3 инча. Състои се от мемори пяна, която се приспособява към формата на тялото на спящия, за да облекчи натиска, като същевременно поддържа гръбнака. Мемори пяната често запазва топлината поради близката си прегръдка и уникален състав, но матракът с висока плътност ViscoSoft Select се влива с гел, за да отвежда топлината, вместо да я улавя върху тялото.

Дишаща хипоалергенна бамбуково-покривна добавка добавя към регулирането на температурата. Мрежестият долен панел допълнително оптимизира въздушния поток, докато лентите против приплъзване осигуряват сигурно прилепване. Капакът също се сваля и може да се пере.

Подобно на други по-твърди матраци, матракът с висока плътност ViscoSoft Select е най-подходящ за траверси, които тежат поне 130 килограма, тъй като по-леките индивиди може да не потънат достатъчно за облекчаване на налягането.

Матракът с висока плътност ViscoSoft Select се отличава с съответствие, регулиране на температурата и изолиране на движението, а също така е безшумен. Неговата тясно съобразена и относително бавна реакция на промени в налягането може да не е идеална за секс.

В допълнение към стандартния модел, можете да изберете една от двете специализирани версии на ViscoSoft на този топпер. Единият се влива с активен въглен за антимикробна защита срещу вредни бактерии и по-добро регулиране на температурата. Другият се влива с успокояващ аромат на лавандула, за да ви помогне да се отпуснете, преди да заспите.

Матракът с висока плътност ViscoSoft Select се предлага с 60-дневна гаранция и 3-годишна ограничена гаранция.

Бруклинска постелка за пяна с памет за пяна (5 PCF)

Най-ценно

Бруклинска постелка за пяна с памет за пяна (5 PCF)

Цена:  $ 129

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Тези, които искат средно усещане за повърхността на съня си
 • Горещи траверси
 • Хора с остри точки на натиск по гръбначния стълб
Акценти:
 • Ултра-плътната мемори пяна издържа на дълбоки впечатления и други износвания
 • Отличава се при намаляване на налягането и изолиране на движението
 • 2 опции за профил

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци за матраци Brooklyn Bedding

Често срещано оплакване относно мемори пяната е, че материалът се износва малко бързо, оставяйки повърхността на съня ви да се чувства бучка и неудобно. Ранното влошаване обаче не би трябвало да е проблем за Бруклинската постелка за пяна с памет. Пяната има плътност от 5 паунда на кубична храна, което се счита за състав с висока плътност. Това означава, че материалът не трябва да губи форма или да се развива вдлъбнатини твърде бързо. Плътната пяна също се съобразява по-равномерно в цялото тяло и това може да бъде от полза за хората, които изпитват точки на натиск по дължината на бодлите си.

Клиентите могат да избират между 2-инчов или 3-инчов профил за своя топпер. По-тънкият слой ще бъде подходящ за хора, които предпочитат умерено контуриране, докато по-дебелият горник осигурява по-голяма настройка за комфорт на матраци със значителни впечатления по повърхността. 3-инчовият модел може също да е най-добрият вариант за двойки, които искат да подобрят способностите за изолиране на движението на леглото си. Топърът не се предлага с капак, така че се препоръчва протектор, за да поддържа пяната чиста и без петна.

Предвид плътната конструкция и очакваното дълголетие на този топпер, ценовата му точка е много достъпна. Доставката също е безплатна за всеки клиент в съседните САЩ. Всяка покупка включва 30-нощно изпитание за сън и 3-годишна гаранция.

Плюшени матраци от латекс

Най-добър избор на твърдост

Плюшени матраци от латекс

Цена:  $ 429

Твърдост:  мека (3) средна (5) средно твърда (6) допълнителна твърдост (7)

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които търсят повече опции за твърдост и дебелина
 • Тези, които ценят естествените материали
 • Спящи, които предпочитат плаващо усещане
Акценти:
 • Четири опции за твърдост, включително средно твърда и допълнителна
 • Два избора на височина за различни степени на модификация на повърхността
 • Изграден от естествен, устойчив латекс Talalay

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Plushbeds

С четири опции за твърдост и две дебелини, повечето траверси най-вероятно ще намерят подходяща за тях версия на Плюшените легла от естествен латекс.

Опциите за твърдост включват Soft (3), Medium (5), Medium-Firm (6), Extra-Firm (7). Тъй като топерите обикновено се чувстват по-твърди към по-леките индивиди, спящите, които тежат по-малко от 130 килограма, могат да открият, че Средната се чувства твърда за тях. По-тежките хора, които търсят твърд топпер, може да предпочетат моделите Medium-Firm или Extra-Firm. Купувачите, които искат леко да модифицират матрака си, може да харесат 2-инчовата версия, докато тези, които търсят по-значителна промяна, могат да предпочитат 3-инчовата опция. Капак от органичен памук се предлага срещу допълнително заплащане.

Естественият латекс Talalay в топпера води до плаващо, плаващо усещане за траверси. Латексът разпределя тежестта върху по-широка площ от мемори пяната или пенопласта, така че се чувства по-скоро като да спите „на“ топпера, отколкото „в“ топпера. Този материал е получен от сок от каучукови дървета и е естествено хипоалергенен, антимикробен и устойчив на акари и плесени. Производственият процес също така прави латекс Talalay еластичен и дишащ.

Натуралният латекс Топър PlushBeds поддържа, освобождава налягането и е достатъчно подскачащ за секс. Въпреки това, той може да не изолира движението в същата степен като мемори пяна.

Сертификатите OEKO-TEX и GreenGuard Gold гарантират, че плюшените легла от натурален латекс отговарят на стандартите за качество, свързани с производството. Въпреки че този топпер не може да бъде върнат, той е защитен с 5-годишна ограничена гаранция.

Лифт от Amerisleep Матрак Топър

Най-добро освобождаване на налягането

Лифт от Amerisleep Матрак Топър

Цена:  $ 299

Твърдост:  Средно мека (комфорт) Средно твърда (поддръжка)

За кого е най-добре:
 • Хора, които предпочитат повърхностите за сън, които попадат между средно мека и средно твърда
 • Двойки
 • Тези, които искат топер, предназначен за зонирана поддръжка
Акценти:
 • Зонираната конструкция осигурява подобрена поддръжка за по-тежки зони
 • Отлична изолация на движение за двойки
 • 2 опции за твърдост

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на дюшеци Amerisleep

Lift by Amerisleep е поредната мемори пяна, която се откроява благодарение на плътния си материал. Най-горният слой се състои от Bio-Pur, патентована пяна, която запазва формата си и устоява на дълбоки впечатления с течение на времето. Този слой е зониран, за да осигури засилена опора, когато хората често носят непропорционални количества тегло, като торса и ханша, докато люлят по-леки области на тялото. Основен слой от пенопласт с висока плътност предлага допълнителна армировка, за да поддържа тялото ви в равномерна равнина.

Можете да избирате между две нива на твърдост за вашия лифт. Топерът „Комфорт“ се счита за средно мек и ще приляга доста тясно. Това го прави най-подходящ за странични траверси, онези, които тежат по-малко от 130 килограма, и други, които се нуждаят от повече амортизация от повърхността на съня си. Топърът „Support“ е средно твърд, така че този модел ще бъде по-удобен за тези, които тежат поне 130 килограма – особено траверси за гръб и стомах. И двете версии на топпера осигуряват страхотна изолация на движение и за спящите.

Amerisleep осигурява безплатна наземна доставка за всички поръчки на топпер в съседните САЩ. Вашата покупка включва и гаранция, която покрива структурни дефекти до 5 години.

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Най-удобно

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Цена:  $ 399

Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси
 • Купувачи, търсещи дълготраен топ пяна
 • Хора с болезнени точки на натиск
Акценти:
 • Конструкция от мемори пяна със здрава опора
 • Отлична изолация на движението
 • Устойчиви материали

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Tempur-Pedic

Tempur-Pedic е известен със своите собствени матраци с мемори пяна, които предлагат омекотеното усещане на конвенционалната мемори пяна с над средна подкрепа и дълголетие. TEMPUR-Topper Supreme е направен от същата патентована пяна и се отличава от останалите топери с мемори пяна със своята качествена конструкция, по-твърдо усещане и комфорт.

TEMPUR-Topper Supreme е направен с 3 инча пяна с висока плътност, която осигурява адекватна опора и облекчаване на налягането на много задни и странични траверси. Топърът осигурява добро контурно облекчение за хора, които изпитват натрупване на натиск около зони като раменете и бедрата. В същото време той е достатъчно твърд, за да осигури подкрепа на области от тялото, които се нуждаят от него. Както при много повърхности с мемори пяна, TEMPUR-Topper Supreme предлага много добра изолация на движението за двойки, които са склонни да се събуждат през нощта.

Въпреки че TEMPUR-Topper има по-висока цена от много други топери с мемори пяна, той е направен от качествени материали и по този начин е по-малко вероятно да увисне с времето. Топерът е подкрепен с 10-годишна гаранция, а Tempur-Pedic предлага безплатна доставка в рамките на съседните САЩ.

Layla матрак от пяна с памет

Най-добро охлаждане

Layla матрак от пяна с памет

Цена:  $ 299

Твърдост:  мека (3)

За кого е най-добре:
 • Купувачи, търсещи пяна отгоре с охлаждащи свойства
 • Спящи партньори, които се събуждат взаимно с движение
 • Странични траверси
Акценти:
 • Мемори пяна, вливана с охлаждащ гел
 • Отлично облекчаване на налягането
 • Добра изолация на движението

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Layla

Матракът за матрак Layla Memory Foam е дебел 2 инча и е направен изцяло от мемори пяна с меко (3) усещане. Докато пяната с памет е известна с улавянето на топлина, Layla влива пяната си с меден гел, предназначен да охлажда тялото, като отнема топлината. Хората ще оценят този топпер, ако се насладят на усещането за мемори пяна, но искат да избегнат прегряване.

Благодарение на конструкцията си от мемори пяна, матракът Layla контурира плътно с тялото и предлага отлична амортизация. Контурирането осигурява силно облекчение за точките на натиск около тялото, което е особено полезно за странични траверси, които изпитват болка в областта на раменете и бедрата. Топърът също печели високи оценки за изолация на движението, което го прави подходящ за двойки.

Layla предлага безплатна доставка в съседните Съединени щати, както и 120-нощно изпитание за сън. Матракът е подкрепен с 5-годишна гаранция.

Авокадо Фирма веган матрак Топър

Най-добър органичен

Авокадо Фирма веган матрак Топър

Цена:  $ 449

Твърдост:  Фирма (7)

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които предпочитат органични материали
 • Траверси, които обичат здравото усещане
  • Тези, които искат топперът им да продължи с години
Акценти:
 • Съдържа сертифицирани органични, веган материали
 • Предлага се в две опции за твърдост
 • Внимателно очертавайте контурите, като същевременно поддържате гръбначния стълб

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Avocado

Avocado Vegan Firm Mattress Topper се състои от 2 инча сертифициран GOLS органичен латекс, обвит в сертифициран GOTS органичен памучен калъф с вата от органичен памук.

Вегетарианският твърд матрак от авокадо се предлага както в плюшен, така и в твърд вариант. Опцията Firm е подходяща за повечето траверси с тегло над 130 килограма, но може да е твърде твърда за тези, които тежат под 130 килограма.

Латексът Dunlop съставлява основното тяло на топпера. Този тип латекс е по-плътен от Talalay, придавайки му особено здраво усещане и добавена трайност. Въпреки че преразпределя теглото на спящия, за да облекчи натиска, той осигурява повече плаващо усещане, отколкото прегръдка на цялото тяло. Памучното покритие и вата добавят малко омекотяване, като същевременно отвеждат влагата и увеличават въздушния поток. Ако собственикът има нужда от достъп до латекса, той може да разархивира капака.

Като цяло регулирането на температурата, издръжливостта и лекотата на движение са едни от най-големите силни страни на матрака Avocado Vegan Firm Topper. Тъй като латексът има лек отскок, изолацията на движението му може да не е толкова забележима като тази на мемори пяна или пенопласт.

Вегетарианският фирмен матрак Avocado притежава сертификати GreenGuard Gold и MADE SAFE. Той се предлага с 1-годишен пробен период на сън и 10-годишна ограничена гаранция.

airweave Топ матрак

Най-добър лукс

airweave Топ матрак

Цена:  $ 830

Твърдост:  Фирма (7)

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които ценят модерни материали
 • Тези, които спят горещо или живеят в топъл климат
 • Спящи, които са склонни да сменят позициите си през нощта
 • Тези, които искат да измият топпера си
Акценти:
 • Използва патентована сърцевина от въздушни влакна, проектирана за разпределение на теглото, въздушен поток и лесно движение
 • Създаден да помогне за подобряване на стойката на съня
 • Не привлича плесени, акари или дървеници

Използвайте тази връзка на SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци за въздушни тъкани

Японският производител Top Mattress използва въздушни тъкани, за да осигури изключителна подкрепа за траверси, които предпочитат твърдо усещане.

airfiber, патентована полиетиленова възглавница на airweave, се приспособява към формата на тялото и помага за насърчаване на здравословното изравняване на гръбначния стълб.

Този материал също има малко отскок, който може да бъде от полза за секса, въпреки че осигурява минимално сцепление. Конструкцията на въздушния влакно позволява обилен въздушен поток, за да помогне за регулиране на температурата на повърхността и реагира бързо на промени в налягането за улеснение на движението. Поради здравата си опора и малко пружиниращото усещане обаче, той може да не се представи добре, както някои алтернативи при облекчаване на налягането и пренос на движение.

Смесена обвивка от памук и поли, облицована с полиестер, предпазва сърцевината на въздушните влакна. Въздушният слой е с размери приблизително 1,8 инча. С капака топперът възлиза на 2 инча.

Мухъл, дървеници и прахови акари не се привличат от въздушните влакна, придавайки по-чиста повърхност на съня. Освен това, матракът с въздушна тъкан може да се пере на ръка, за да се премахнат мръсотията и петна.

Клиентите могат да се насладят на 100-дневен пробен период на сън, а 3-годишната ограничена гаранция защитава топпера.

Как да изберем матрак