Menu Close

Най-добър матрак Toppers за болки в бедрото

Болката в тазобедрената става е често срещана грижа, която може да повлияе на качеството и комфорта на съня. Дискомфортът може да произтича от широк кръг въпроси, включително артрит, бурсит, тендинит, наранявания и др. Ако страдате от болки в тазобедрената става, трябва да се консултирате с лекар за диагностика и възможности за лечение. Ако обаче дискомфортът в тазобедрената става е по-лош, когато се събудите сутрин, вашият матрак може да допринесе за това. Облекчаващо налягането, поддържащо легло може да помогне за подобряване на качеството на съня и комфорта за по-спокойна нощ.

Ако вашият матрак е провиснал или повреден по друг начин, подмяната му може да е добър вариант. Новият матрак обаче може да струва скъпо и този разход може да бъде трудно оправдан, ако леглото ви е все още в добро състояние. Матракът може да коригира повърхността на съня ви за малка част от цената. Топерите действат като допълнителни комфортни слоеве, които седят на върха на леглото, за да променят усещането му. За много хора тази модификация може да помогне за намаляване на дискомфорта в тазобедрената става.

Начинът, по който топерът ще повлияе на болката в тазобедрената става, може да зависи от причините за дискомфорта ви, твърдостта на съществуващия ви матрак и позицията ви на сън, наред с други фактори. Ще разделим важни аспекти, които да вземете предвид, когато решавате дали матракът е подходящ за вас. Също така ще подчертаем някои от най-добрите опции на пазара днес.

Най-добрите дюшеци за тазобедрена болка

информация за продукта

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Най-доброто като цяло

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Цена:  $ 399

Материал:  пяна с памет
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Партньори с различни предпочитания за позиция
 • Тези, които се събуждат лесно, когато партньорът им се движи през нощта
 • Траверси, които търсят както облекчаване на налягането, така и опора
Акценти:
 • Удобен баланс на подкрепа и контуриране
 • Дебелият профил намалява налягането
 • Съответстващо усещане, без твърде много мивка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Tempur-Pedic

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme комбинира облекчаване на налягането и гръбначна опора, за да подпомогне люлката на бедрата, без да натоварва гръбначния стълб.

Този баланс идва от 3-инчовата запазена пяна с памет TEMPUR на топпера, която първоначално е проектирана от НАСА. TEMPUR реагира на топлина, натиск и форма, за да се съобрази с тялото и преразпределя теглото му, като по този начин премахва натиска върху критични области като бедрата. Топърът е увит в капитониран полиестерен капак, който е подвижен, мие се и е проектиран да е устойчив на алергени, акари и плесени.

Средното (5) усещане на TEMPUR-Topper Supreme може да добави плюшеност към твърде твърд матрак, без да пестите на опората. Това го прави подходящ за почти всички групи тежести и пози за сън, въпреки че стомашните траверси, които тежат над 230 килограма, могат да се възползват от по-твърд топер за допълнителна подкрепа. Поради забележителното си оформяне, TEMPUR-Topper Supreme може да е особено подходящ за странични и задни траверси.

Благодарение на висококачествения материал TEMPUR, TEMPUR-Topper Supreme трябва да бъде издръжлив, съобразен, изолиращ движението и тих. Подобно на повечето мемори пяна, тя може да запази топлината и да липсва отзивчивост, която двойките обикновено предпочитат за секс.

TEMPUR-Topper Supreme се предлага с 10-годишна ограничена гаранция, която предпазва от дефекти.

PandaZzz Premium Ватиран Топър

Най-ценно

PandaZzz Premium Ватиран Топър

Цена:  $ 149

Материал:  3 “мемори пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)

За кого е най-добре:
 • Търсещи стойност
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Траверси, търсещи допълнително контуриране
Акценти:
 • 3-инчов профил
 • Два слоя мемори пяна за контуриране и облекчаване на налягането
 • 100-дневен пробен период на сън и 1-годишна гаранция

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци PandaZzz

С 3-инчов профил и конструкция от мемори пяна, PandaZzz Premium Quilted Topper предлага траверси допълнително облекчаване на налягането. Неговата конкурентна цена вероятно ще се хареса на купувачи с ограничен бюджет.

Топерът е с капак от жакардова тъкан. Под капака има слой дишаща мемори пяна, който е проектиран да поддържа правилното изравняване на гръбначния стълб, докато амортизира точките на натиск.

Вторият слой мемори пяна се отличава с технологията AirCell, която е проектирана с отделни джобове, които отделят въздух, когато носят тегло. Повишената вентилация на AirCell мемори пяна помага да се разсейва излишната топлина, за да се запазят траверсите хладни през цялата нощ.

Долният слой тъкан на топпера е проектиран със силиконови мъниста, за да се захване за матрака и да предотврати подхлъзване. PandaZzz предлага безплатна доставка, 100-дневен пробен период на сън и 1-годишна ограничена гаранция за Premium Quilted Topper.

Brooklyn Bedding Memory Foam Topper (4 PCF)

Най-доброто за странични траверси

Brooklyn Bedding Memory Foam Topper (4 PCF)

Цена:  $ 119

Материал:  2-3 “4 PCF мемори пяна
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Странични траверси с тегло до 230 паунда
 • Двойки
 • Хора, които изпитват точки на натиск по гръбначния стълб
Акценти:
 • Предлага се в профили от 2 или 3 инча
 • Умереното контуриране може да облекчи точките за болка и натиск в бедрата
 • Отличната изолация на движението може да направи матрака по-малко разрушителен за спящите

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци за матраци Brooklyn Bedding

Brooklyn Bedding Memory Foam Topper е особено подходящ за странични траверси, които живеят с болки в бедрата. Клиентите могат да избират между топ профил от 2 или 3 инча. Последният се съобразява по-тясно, но и двата модела предлагат средно (5) усещане, а мемори пяната осигурява достатъчно амортизиране на бедрата и други чувствителни зони по гръбначния стълб. Средната плътност от 4 паунда на кубичен фут също означава, че пяната разпределя равномерно теглото за страничните траверси, които тежат до 230 паунда.

Двойките с отзивчиви матраци също могат да се възползват от използването на този топер, особено ако изберат 3-инчовия модел. Пяната поема доста добре движенията и на практика елиминира пренасянето по повърхността, позволявайки на двамата да спят спокойно, без смущения, дори ако партньорът им се мята и върти или става посред нощ.

Топърът не включва капак, което го прави добра опция за хора, които се радват на директен контакт с мемори пяна. Въпреки това, използването на капак или протектор за приплъзване може да поддържа хигиенично горната част и да улесни поддържането на чистотата. Пяната е получила сертификат CertiPUR-US, което показва, че не съдържа никакви вредни химикали или вещества.

По-дебелият топпер струва малко повече от своя 2-инчов аналог, но и двата модела са на разумни цени. Brooklyn Bedding предлага и безплатна доставка навсякъде в съседните САЩ. Продуктът е подкрепен от 30-нощно изпитание за сън и 3-годишна гаранция.

Матрак Viscosoft Select Memory Foam

Най-голяма поддръжка

Матрак Viscosoft Select Memory Foam

Цена:  $ 155

Материал:  пяна с впръскване на гел
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Купувачи, ориентирани към стойност
 • Хора, които са склонни да прегряват през нощта
 • Траверси отзад
 • Лица между 130 и 230 паунда
Акценти:
 • Дишащ дизайн и напоена с гел мемори пяна за охлаждане
 • 3-инчовата, плътна пяна е изключително издръжлива
 • Изключително облекчаване на налягането

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Viscosoft

Комбинирайки достъпност и комфорт, матракът с висока плътност ViscoSoft Select може да бъде отлична бюджетна опция за страдащите от болки в тазобедрената става, търсещи облекчаване на натиска.

Този 3-инчов дебел топпер използва мемори пяна, която се чувства едновременно плюшена, плътна и поддържаща. Пяната поема движението, като същевременно остава безшумен, за да намали нощните смущения, когато единият партньор се движи. Инфузията с гел е предназначена да прехвърля топлината далеч от траверса, докато перфорациите спомагат за циркулацията на въздуха, така че топлината да може да се разсее.

Капакът от бамбук вискоза допълнително помага за регулиране на температурата. Този материал е дишащ, отнемащ влага и бързосъхнещ, за да остане хладен и удобен. Мрежестият долен панел позволява допълнителен въздушен поток, като същевременно предотвратява приплъзване. Ъгловите ремъци също помагат да се закотви топперът на място. Собствениците могат да свалят и измият капака в машината, за да поддържат повърхността на съня чиста.

Матракът Select High Density Topper има средно усещане, което оценява около 5 по 10-степенната скала на твърдост. Това ниво на твърдост трябва да побере повечето спящи, включително партньори с различни типове тяло и предпочитания за позиция. Въпреки това може да е най-удобно за хора, които тежат между 130 и 230 паунда и задни траверси. Страничните траверси с тегло под 130 килограма може да предпочетат малко повече плюшеност.

Облекчаване на налягането, регулиране на температурата, изолация на движението и контрол на шума са някои от най-големите силни страни на матрака Select High Density Topper. Въпреки това, липсва отскачащите двойки, които често предпочитат за любовна дейност.

Купувачите могат да избират между шестте стандартни размера на матрака, в допълнение към кралицата къси. Матракът Select High Density Topper се предлага с 60-дневна политика за връщане и 3-годишна ограничена гаранция.

Лифт от Amerisleep Матрак Топър

Най-добро освобождаване на налягането

Лифт от Amerisleep Матрак Топър

Цена:  $ 299

Материал:  Bio-Pur мемори пяна, HD пенопласт
Твърдост:  Средно мека (комфорт) Средно твърда (поддръжка)

За кого е най-добре:
 • Хора с болки в тазобедрената става и дискомфорт в гръбначния стълб
 • Тези с отчетливи предпочитания за твърдост
 • Хора, които ценят както облекчаване на налягането, така и гръбначна подкрепа
Акценти:
 • Зонирана система за комфорт и поддръжка
 • Допълнителната подкрепа в целевите области насърчава подравняването на гръбначния стълб
 • Допълнителната възглавница около ханша и раменете осигурява облекчаване на натиска

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на дюшеци Amerisleep

Със зонирани нива на твърдост за целенасочена подкрепа и мекота, Lift by Amerisleep Mattress Topper облекчава натиска около бедрата, като същевременно поддържа гръбнака.

Lift by Amerisleep Mattress Topper използва 3 инча Bio-Pur пяна с памет. Този материал е специално проектиран за по-голяма дишане и отзивчивост от традиционната мемори пяна, като същевременно осигурява популярната си облекчаваща натиска прегръдка и изолация на движението. Подобреният въздушен поток може да направи този топпер по-добър за горещи траверси, отколкото много опции от мемори пяна, докато двойките могат да оценят отзивчивостта за любовна дейност.

Технологията HIVE подобрява освобождаването от налягане и подкрепата на топпера. Топърът разполага със стотици шестоъгълници, които се различават в разстоянието си, за да регулират усещането. Близко разположени шестоъгълници дават на главата, гърба и краката допълнителна опора, за да спомогнат за здравословното подреждане на гръбначния стълб, докато шестоъгълниците под раменете и бедрата са по-отдалечени, за да позволят на тези ключови области да потънат за забележително облекчаване на налягането.

Дишаща, мека на допир, калъф с цип се предлага с лифта от Amerisleep Mattress Topper. Специалната технология за захващане в долната част на капака е създадена, за да помогне на горната част да остане поставена, като използва леко триене, което предотвратява изместването, без да причинява износване на повърхността на матрака.

Предлагат се две опции за твърдост: Комфорт и Поддръжка. Опцията Comfort има средно меко (4) усещане, докато моделът Support е средно твърд (6). Страничните траверси и тези, които тежат под 130 паунда, вероятно ще предпочетат комфорта, докато опората може да е по-подходяща за траверси и тези, които тежат над 230 паунда. Спалните и тези, които тежат между 130 и 230 паунда, могат да се насладят на всеки вариант в зависимост от личните си предпочитания.

5-годишната гаранция предпазва от определени дефекти, включително вдлъбнатини с дълбочина над 0,75 инча.

Топър и матрак за матраци

Най-добрият мек топер

Топър и матрак за матраци

Цена:  $ 150

Материал:  2 “пенопласт
Твърдост:  Средно мека (4)

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Тези, които искат да омекотят твърд матрак
 • Купувачи, които търсят по-дълъг пробен период
Акценти:
 • Нисък профил
 • Отворена клетъчна конструкция от пяна за по-голяма дишане
 • Неплъзгащото се дъно помага за предотвратяване на приплъзване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Tuft & Needle

Бюджетният дюшек за матрак Tuft & Needle се отличава с конструкция от пяна с 2-инчов профил. Гладкото покритие от смес от полиестер помага да се предотврати събирането на вашите листове, докато неплъзгащото се дъно поддържа горната част на място.

Отворената клетъчна структура на пяната омекотява раменете и бедрата, като помага за облекчаване на точките на натиск. Съответства тясно без прекомерно потъване.

Някои мембрани от пяна могат да улавят топлина поради своята плътност, но горната част има конструкция с отворени клетки за повишена вентилация. Освен това е по-плаващ от традиционната пяна, което улеснява смяната на позициите при необходимост.

Топерът притежава сертификати CertiPUR-US и GREENGUARD Gold, което означава, че е без вредни химикали и отговаря на специфични стандарти за ниски емисии. Освен това е удостоен със сертификат Intertek Clean Air, който потвърждава, че продуктът отговаря на определени стандарти за качество на въздуха в помещенията.

Матракът T&N се предлага във всичките шест стандартни размера на матрака. Може да се лекува на място в случай на малки петна. Tuft & Needle подкрепя топпера със 100-дневен пробен период и 3-годишна гаранция.

Leesa Матрак Топър

Най-доброто за множество позиции за сън

Leesa Матрак Топър

Цена:  $ 299

Материал:  2 “2,5 PCF адаптивна пенопласт
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Спящи, които предпочитат по-плаваща повърхност за сън
 • Комбинирани траверси
 • Тези, които искат топер с лесно почистващо се покривало
Акценти:
 • Свалящ се, перал се в машината капак
 • Конкурентна цена
 • Адаптивни контури от пенопласт без ограничаване на движението

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Leesa

2-инчовият дебел матрак Leesa е направен от адаптивна пенопласт, която контурира формата на тялото и намалява натрупването на налягане. Пяната бързо се връща към първоначалната си форма, когато налягането се отстрани, което предотвратява чувството на ограниченост на траверсите при смяна на позициите. Тъй като топперът има средна (5) твърдост, той може да побере повечето пози и предпочитания за сън.

Въпреки че цялостното усещане на този нископрофилен топер ще зависи от нивото на твърдост и състоянието на матрака под него, повечето траверси ще изпитат облекчаване на натиска от адаптивния пенопласт. Страничните траверси с твърд матрак вероятно ще се възползват от допълнителната амортизация на ханша и раменете, докато задните траверси може да оценят умереното контуриране.

Докато спящите на стомаха обикновено се нуждаят от твърда повърхност за сън, матракът Leesa Topper предлага адекватна опора за ханша и корема, докато омекотява горната част на тялото. Топерът поема добре движението и е безшумен, когато носи тежест. Силната му изолация при движение го прави подходящ за тези, които споделят легло.

Матракът Leesa Topper има плетено покритие от плат, което се сваля и може да се пере в пералня. Leesa предлага безплатна доставка до всички 50 щата, а матракът е подкрепен от 30-нощно изпитание за сън и 1-годишна гаранция.

Матрак за матрак Molecule AirTEC

Най-добър въздушен поток

Матрак за матрак Molecule AirTEC

Цена:  $ 299

Материал:  Мемори пяна, пенопласт
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Странични траверси
 • Тези, които предпочитат модерни технологии
Акценти:
 • Оптимален въздушен поток за изключително охлаждане
 • Добро облекчаване на налягането
 • Усещане за близко съответствие

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Molecule

Благодарение на усъвършенстваните материали на Molecule AirTEC Mattress Topper, обилният въздушен поток помага да се поддържа хладната повърхност на съня въпреки близкото съответствие на облекчението на налягането на топпера.

Този топпер използва уникален трислоен дизайн. Комбинирани, тези слоеве са с дебелина общо 3 инча. Най-горният слой използва 1 инч MolecularFlo мемори пяна, която лепи върху тялото като традиционната мемори пяна, за да оттегли бедрата и раменете. Този материал обаче е проектиран да има по-голям въздушен поток от традиционната мемори пяна, което помага за разсейване на топлината, дори когато горната част е компресирана.

След това 1-инчов слой AirTEC добавя циркулация на въздуха през своята матрица от отворени клетки. Той е създаден, за да възпроизведе плаваемостта и отзивчивостта на латекса, като същевременно подобрява облекчаването на налягането за по-тежки части на тялото, като бедрата. Последният слой използва 1 инч RecoveryFlo пенопласт, за да поддържа правилното изравняване на гръбначния стълб и да ограничи потъването.

Капакът съдържа смес от полиестер, полиетилен и еластан. Охлаждащите влакна в материала са проектирани да помагат за регулиране на температурата, като отвеждат топлината далеч от траверса.

Със средното си (5) усещане, матракът Molecule AirTEC трябва да побере повечето групи тежести и пози за сън, но може да е особено удобен за странични траверси. Спящите в стомаха, които тежат над 230 килограма, могат да се борят да запазят гръбначния си стълб поради възможността за потъване около бедрата и корема.

Матракът Top Molecule AirTEC печели високи оценки за своите съответстващи свойства, регулиране на температурата, изолация на движението и контрол на шума. Макар да има по-плаващо усещане от много топери с мемори пяна, някои двойки все пак могат да предпочетат по-отзивчива повърхност за секс.

Матракът Molecule AirTEC е сертифициран от CertiPUR-САЩ. Той се предлага с 30-дневен пробен период и 5-годишна ограничена гаранция.

Как да изберем матрак за болки в тазобедрената става

Всеки път, когато модифицирате повърхността на съня си, важно е да намерите правилния продукт, за да подобрите качеството и комфорта на съня си. За тези с болки в тазобедрената става изборът на идеалните предмети може да е още по-важен. Някои матраци могат да облекчат болката ви, докато други могат да я изострят. Най-добрият матрак за болки в тазобедрената става трябва да направи леглото ви по-удобно без пълна подмяна на матрака. Претеглянето на най-важните фактори може да ви помогне да намерите правилния вариант за вас.

Какво да имате предвид при закупуването на матрак за болки в тазобедрената става

Много производители може да кажат, че техните горнища облекчават натиска или облекчават дискомфорта, но това не означава непременно, че тези опции са идеални за болката в тазобедрената става. Различни фактори могат да повлияят на това как ще се чувства топперът към вас. Фокусирането върху конкретни критерии, а не върху маркетингови твърдения, може да ви помогне да усъвършенствате най-добрия модел за вашите нужди и предпочитания.

Контуриране
Контурирането може да бъде особено важно за страдащите от болки в тазобедрената става. Тъй като бедрата често са съсредоточени с по-голямо тегло, тук може да се натрупа натиск, когато лежите. Топер, който се прилепва към формата на спящия, помага да се разпредели телесното тегло за облекчаване на натиска.

Цена
Въпреки че не препоръчваме да вземете решение за покупка, основаващо се единствено на цената, това е важен фактор, който трябва да се вземе предвид. Топерите се предлагат в широк диапазон от ценови точки, така че повечето клиенти вероятно ще могат да намерят опция, която отговаря на техния бюджет. Купувачите също трябва да се стремят да правят разлика между цена и стойност. Опцията с ниски цени може да не е добра стойност, ако е и с ниско качество, тъй като е по-вероятно да има по-кратък живот. По същия начин моделът с висока цена може да бъде добра стойност, ако качеството, производителността и издръжливостта му са по-добри.

Позиция за
сън Позата за сън може да повлияе на болката в тазобедрената става и да повлияе кой топер може да е най-подходящ за вас. Ще обясним по-подробно връзката между позицията на съня и болката в тазобедрената става, но като цяло страничният сън и спането в стомаха могат да влошат болката в тазобедрената става. Докато страничните траверси обикновено предпочитат по-дебел, по-мек горнище, за да противодействат на този ефект, траверсите могат да търсят по-тънък и твърд модел.

Качествени материали
Тъй като компонентите на горната част влияят на нейния комфорт, издръжливост и цялостна производителност, качествените материали са от полза. За тези с болки в тазобедрената става това може да е особено вярно. Материалите с по-ниско качество са склонни да развиват трайни вдлъбнатини, които застрашават контурите и опората им, така че те може вече да не осигуряват същото ниво на облекчаване на натиска, което обикновено предпочитат страдащите от болки в тазобедрената става.

Докато топерите, изработени от качествени материали, обикновено струват повече, в дългосрочен план може да е по-достъпно да инвестирате в един висококачествен топпер, вместо да купувате по-нискокачествен модел, който трябва да сменяте по-често.

Охлаждащи свойства
Най-добрите матраци за болки в тазобедрената става често се припокриват с тялото на спящия, което може да доведе до натрупване на топлина. Мемори пяната е особено податлива на задържане на топлина. Това може да е неудобно за тези, които вече са склонни да спят горещо. Много топери се борят с тази тенденция с пяна, проектирана за подобрена дишане, охлаждащи капаци, инфузионни гелове, перфорации за вентилация и / или усъвършенствани охлаждащи материали.

Покривките от латекс, пенопласт, влакна и пух / пух обикновено имат по-добър контрол на температурата от повечето традиционни топери от мемори пяна, но те могат да включват и подобрени функции за охлаждане, за да се настанят горещи траверси.

Ниво
на твърдост Намирането на идеалното ниво на твърдост може да помогне за осигуряването на по-комфортен нощен сън за тези с болки в тазобедрената става. Топърът, който е твърде твърд, може да доведе до по-голямо натрупване на натиск около бедрата, докато този, който е твърде мек, може да позволи на бедрата да потънат твърде далеч, потенциално допринасяйки за дискомфорта както в бедрата, така и в долната част на гърба.

Оптималната твърдост на топпера зависи от теглото ви, позицията на съня и матрака. Повечето топери обикновено са средно до средно твърди, тъй като тези опции имат широка привлекателност. Спящите, които тежат по-малко от 130 килограма, и тези, които спят на страни, може да предпочетат малко по-мека повърхност. Тези, които тежат повече от 230 килограма или спят по гръб, биха могли да предпочетат по -твърд вариант.

Дебелина
Дебелината на горната част влияе до степента, до която ще забележите усещането за леглото отдолу. По-тънките горнища започват с височина около 1 инч. Тези опции променят малко усещането, въпреки че спящият най-вероятно ще продължи да забелязва контурите и опората на матрака под него. По-дебелите горнища могат да измерват дълбочина до 4 инча, което може значително да промени усещането на съществуващия матрак.

Хората, които имат болки в тазобедрената става, които се влошават от значително прекалено мек или твърде твърд матрак, може да предпочетат по-дебела горна част, докато тези, които търсят малко допълнителна амортизация, могат да се възползват от по-тънка опция.

Облекчаване на налягането Облекчението на
налягането обикновено е тясно свързано с контурирането. Когато топерът позволява на бедрата да потънат малко, това помага да се намали част от натиска, който обикновено се натрупва. Тъй като налягането може да изостри болката в тазобедрената става, много спящи предпочитат да изберат топер със силни свойства за облекчаване на натиска.

Как позицията за сън влияе на болката в тазобедрената става?

Положението на съня често е пряко свързано с болки в тазобедрената става. Някои позиции увеличават натиска върху бедрата, което може да допринесе за дискомфорт. Вземането под внимание на позицията ви на сън при избора на матрак може да ви помогне да намерите правилната комбинация от подкрепа и облекчаване на налягането.

Странични траверси
За страничните траверси бедрата често потъват дълбоко в леглото. Това може да доведе до развитие на точки на натиск.

Намирането на идеалната дебелина и твърдост на топпера може да е билетът за удобно спане. Ако вашият матрак е близо до оптималната ви твърдост, но няма достатъчно контуриране, може да е достатъчен по-тънък модел. Ако матракът ви е твърде твърд, по-дебелата горна част може да даде на бедрата ви повече място за потъване, преди да стигнете до леглото.

Средният топпер трябва да е подходящ за много странични траверси с болки в тазобедрената става, но хората, които тежат под 130 килограма, може да се нуждаят от по-мек вариант, за да изпитат люлеене. Тези, които тежат повече от 230 килограма, може да се нуждаят от по-твърда опция, за да не потънат прекалено дълбоко.

Задните
спящи Спалният гръб обикновено е най-благоприятната позиция за здраво подреждане на гръбначния стълб и може да помогне за облекчаване на болката в тазобедрената става при някои хора. В идеалния случай топерът трябва да люлее бедрата и да поддържа долната част на гърба. Средният топпер може да постигне този баланс за много траверси, въпреки че хората с тегло под 130 килограма често предпочитат по-мек вариант, а тези с тегло над 230 килограма могат да предпочитат по-твърд модел. Оптималната дебелина ще зависи от това колко значително спящият иска да промени повърхността на съня си.

Спящи за стомаха
Допълнителното тегло около корема и ханша на спящия може да придърпа средата им твърде дълбоко в леглото, когато спят по корем. Най-често това води до болка в долната част на гърба, но може да допринесе и за дискомфорт в други области, като бедрата и шията.

За да се предотврати прекомерното потъване, стомашните траверси обикновено се нуждаят от по-твърд топер. Ако матракът им е прекалено мек, твърд, дебел модел може да подобри опората му. Въпреки това, стомашните траверси, търсещи по-мека повърхност за сън, могат да изберат тънък топер, така че да не потънат прекалено много, преди да стигнат до опората на матрака.

Комбинирани траверси
За мнозина с болки в тазобедрената става комбинираното спане е удобно решение. Той носи потенциалните ползи и недостатъци на другите позиции, но когато се появи дискомфорт, спящият може просто да смени позициите. Комбинираните траверси може да предпочетат да изберат топер, който е най-подходящ за най-честата им позиция. Ако те предпочитат еднакво множество позиции, твърдостта и дебелината на средния клас трябва да ги настанят. Тези траверси също трябва да обмислят колко добре матракът улеснява движението, тъй като материали като латекс спомагат за по-лесното смяна на позициите през цялата нощ.

Какъв тип матрак трябва да избера?

Видът на матрака, който трябва да изберете, ще зависи от вашите лични предпочитания, съществуващ матрак и това, което най-вероятно ще се почувства най-добре за болката в тазобедрената става. С толкова много потенциални причини за болки в тазобедрената става, няма универсално решение. Ще ви обясним най-често срещаните опции, които да ви помогнат да прецените потенциалните плюсове и минуси.

Полифоам
Полифоамните топпери използват синтетична пяна, която контурира тялото, за да намали натрупването на налягане около бедрата. Този материал има отворена клетъчна структура, която позволява на въздуха да циркулира, така че да не остане в капан срещу тялото. Топерите от пенопласт често са сред най-достъпните, което може да даде шанс на страдащите от болки в тазобедрената става да решат дали топперът ще им помогне да облекчат дискомфорта си без огромен финансов ангажимент.

Мемори пяна
Подобно на пенопласта, мемори пяната е синтетичен материал, който се адаптира към формата на спалния. Въпреки това, мемори пяната обикновено е по-плътна и по-скъпа. Макар да има тенденция да реагира по-бавно на промени в налягането и по-вероятно да задържа топлина, тясно съобразената прегръдка комбинира контуриране и подкрепа за облекчаване на хип налягането, като същевременно насърчава правилното подравняване на гръбначния стълб. Някои топери с мемори пяна включват и инфузии с гел, предназначени да помогнат за изтегляне на топлината от тялото и / или други специални функции за подобрен контрол на температурата.

Латекс
Повечето латексни матраци използват естествен латекс, който е формулиран от сок от каучукови дървета. Предлагат се и синтетични и смесени опции, макар и по-рядко срещани. Докато латексният топпер трябва да се съобразява с тялото, за да облекчи натиска от бедрата, той разпределя компресията върху по-широка повърхност от мемори пяната. Това може да стимулира плаващо усещане, а не прегръдка, което може да улесни смяната на позициите, ако бедрата ви станат неудобни.

Латексът е по-дишащ и плаващ от повечето традиционни мемори пяна, така че може да задоволи горещи траверси и двойки, търсещи по-отзивчива повърхност за секс.

Перо и
пух Пуховете и перата добавят амортизация повече от контуриране. Те могат да осигурят мека повърхност за възпалени бедра, но няма да преразпределят теглото на спалния човек в същата степен като пенопласт, мемори пяна и латекс. Ако съществуващият матрак осигурява добра контурност и опора, перото или пухът може да направи леглото още по-удобно за тези с болки в тазобедрената става. Предлагат се и алтернативни опции за надолу, които имитират усещането за пух.

Вълна
Подобно на пера и пух, вълнен модел може да омекоти повърхността на леглото, но е малко вероятно да добави забележително контуриране или опора. Вълната обаче има силно регулиране на температурата, пренасяйки топлината, когато спящият стане твърде топъл и изолиращ, когато спящият се охлади. Вълната също отвежда влагата, за да помогне на спящия да е по-сух и по-удобен, ако се поти през нощта. Поради това вълненият топер може да бъде добър вариант за страдащите от болки в тазобедрената става с матрак, който спи твърде топло, или за тези, които просто искат допълнително омекотяване.

Често задавани въпроси за матраци и болки в тазобедрената става

По-добри ли са меките или твърди матраци за болки в тазобедрената става?

Меката или твърда опция може да е подходяща за болки в тазобедрената става в зависимост от теглото, позицията на съня и съществуващия матрак. По-леките индивиди не потъват в топпер толкова дълбоко, колкото тези, които тежат повече, така че хората, които тежат по-малко от 130 килограма, може да се нуждаят от по-мек модел за достатъчно облекчаване на натиска, за да облекчат болките в бедрата. Хората, които тежат повече от 230 килограма, може да предпочетат по-твърд топер, за да им попречи да потънат твърде дълбоко.

Може ли матрак да причини или влоши болката в тазобедрената става?

Без правилния баланс на контуриране и опора, матракът може да влоши болката в тазобедрената става. На твърде твърд матрак, натрупването на натиск около бедрата може да причини повече дискомфорт. Прекалено мекият матрак може да не осигури достатъчна опора, карайки мускулите ви да се напрегнат в опит да поддържат правилно подравняване на гръбначния стълб. Много състояния могат да причинят дискомфорт в тазобедрената става, но ако болката ви е по-лоша, когато се събудите и избледнее през целия ден, леглото ви може да играе роля.

Знанието кога да смените матрака си често е от решаващо значение за намаляване на дискомфорта при сън. Отпускането и трайните впечатления могат да намалят опората на леглото, като по този начин предизвикат болка в тазобедрената става. Докато топер може да се използва за регулиране на вашето съществуващо легло, той не може да поправи счупен или провиснал матрак. В тези случаи може да е разумно да помислите за надграждане на вашия матрак до такъв, който ще помогне за облекчаване на болката в тазобедрената става.

Какво причинява болки в тазобедрената става по време на сън?

Въпреки че неправилно прилепналият матрак може да бъде основната причина за болката в тазобедрената става, широк спектър от медицински състояния също може да допринесе за нощния дискомфорт. Различни видове артрит, включително остеоартрит (ОА), ревматоиден артрит (RA), псориатичен артрит, септичен артрит и ювенилен идиопатичен артрит, могат да причинят болка в тазобедрената става. Остеоартритът е може би най-често срещаният и е доказано, че влияе негативно на качеството на съня.

Други медицински състояния, включително фибромиалгия и ишиас, също могат да допринесат за болки в тазобедрената става. Докато някои от тях са по-рядко срещани, разговорът с Вашия лекар за Вашите симптоми може да Ви помогне да получите диагноза и по-ясен план за действие.

Какво друго мога да направя, за да помогна за намаляване на болката в тазобедрената става през нощта?

Промяната на позицията на съня ви или използването на допълнителни аксесоари може да помогне за облекчаване на болката в тазобедрената става.

В зависимост от това, което причинява болката, спящият може просто да се преобърне, за да намали дискомфорта в тазобедрената става през нощта. Въртящите се позиции редовно помагат за ограничаване на недостатъците от която и да е позиция. Много страдащи от болки в тазобедрената става най-облекчени легнали по гръб. Въпреки това, тези, които имат болка само в едно бедро, могат също да лежат отстрани, като засегнатото бедро е обърнато нагоре, за да се предотврати натрупването на натиск.

Правилните аксесоари за сън също могат да помогнат за намаляване на болката в тазобедрената става. Една добра възглавница, която поддържа главата и шията ви, за да поддържа гръбнака подравнен, може да помогне на мускулите ви да се отпуснат за намален дискомфорт. Възглавниците могат да бъдат полезни и за други части на тялото. Страничните траверси могат да поставят възглавница между коленете си, за да поддържат бедрата подравнени. А тялото на възглавницата може да осигури допълнителна подкрепа като същевременно предотвратява усукване, което може да постави на бедрата от центровката. Задните траверси могат да използват възглавница под коленете си, за да свалят натиска от долната част на гърба си.

Някои страдащи от болки в тазобедрената става също могат да се възползват от регулируемо легло, което ви позволява да сменяте позициите бързо и лесно, за да приспособите променящите се нужди и предпочитания. Леко повдигане на главата и краката и сън на гърба обикновено облекчава натиска върху лумбалната област и ханша, позволявайки на мускулите да се отпуснат напълно. Много регулируеми основи дори имат настройка за „нулева гравитация“, специално проектирана за оптимално облекчаване на налягането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector