Menu Close

Най-добрите дюшеци за матраци Queen

Матракът е отделен слой, който може да се добави към матрака, за да се коригира усещането му. Повечето са с дебелина между 1 и 4 инча, като по-тънките модели леко променят повърхността на съня и по-дебелите опции осигуряват по-значителни вариации.

Много хора използват топери, за да омекотят твърде твърдо легло, но могат и да закрепят твърде мек матрак. Независимо от вашите лични предпочитания, подходящият топер може да ви помогне да прецизирате повърхността на съня си, така че тя да съответства по-точно на идеалното ви усещане без разходите за закупуване на изцяло нов матрак.

Тъй като кралицата е най-популярният размер на матраци в САЩ и Канада, купувачите няма да изпитат недостиг на избор за топ. Изборът на матрак кралица обаче е толкова широк, че може да е трудно да стесните възможностите си и да намерите най-добрия топер за вас. Ще го улесним, като подчертаем любимите си снимки, обясним какво ги отличава и споделяме най-важните фактори, които трябва да вземете предвид, докато пазарувате. Също така ще отговорим на често срещани въпроси, свързани с матраци.

Най-добрите дюшеци за матраци Queen

информация за продукта

Сатра Матрак Топър

Най-доброто като цяло

Сатра Матрак Топър

Цена:  $ 330

Материал:  Вливаща графит мемори пяна, вентилиран латекс Talalay или пенопласт с висока плътност
Твърдост:  Средно мека (4) или средна (5)

За кого е най-добре:
 • Купувачите на топър търсят модел с опции за конструкция
 • Тези, които предпочитат средно меко до средно усещане
 • Горещи траверси
Акценти:

Матракът Saatva се предлага в три различни дизайна, които отговарят на различни типове спални, предпочитания за твърдост и бюджети.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Saatva

Saatva предлага три различни дизайна на матраци, които ви позволяват да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания. Най-достъпният топпер е изработен от пенопласт с висока плътност и е с дебелина 1,5 инча. При средно (5) това е и най-твърдият вариант и най-подходящ за странични и задни траверси в диапазона от 130-230 паунда.

Следващ е топпер, съставен от напоена с графит мемори пяна, която е с дебелина 3 инча и има средно меко усещане (4). Този модел е добра опция за всеки, който се радва на тясно контуриране на тялото или изпитва точки на натиск. Това е и най-дебелият от трите, ако искате значително да промените усещането за вашия матрак.

И накрая, латексният топпер има средно меко (4) усещане и е с дебелина 1,5 инча. Латексът се вентилира, за да стимулира въздушния поток и да устои на натрупването на топлина, така че този модел вероятно ще бъде най-удобен за горещи траверси и хора, които живеят на топли места. Това е и най-скъпият вариант.

Всички топери на Saatva са обвити в калъф от органичен памук за допълнителна дишане и всеки от тях разполага с еластични ленти за закрепване на горнището към матрака ви през нощта. Saatva осигурява безплатна доставка в съседните САЩ. Вашата поръчка включва пробен период за сън от 45 нощи и 1-годишна гаранция.

Двойна капитонирана топер PandaZzz

Най-ценно

Двойна капитонирана топер PandaZzz

Цена:  $ 149

Материал:  Мемори пяна
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси с тегло до 230 паунда
 • Хора с точки на натиск по гръбначния стълб
 • Тези, които се мятат или обръщат или редовно сменят позициите за сън
Акценти:

Двойният капитониран топер PandaZzz е конструиран с два слоя мемори пяна, които се очертават в тясно очертание, за да облекчат натиска.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци PandaZzz

Двойният капитониран топпер PandaZzz осигурява луксозно усещане, подобно на облак, благодарение на своята плюшена повърхност и адаптивни слоеве от пяна с памет. Средното усещане на топпера (5) го прави подходящ за странични и задни траверси с тегло до 230 килограма, особено ако са склонни към болки, болки или точки на натиск в долната част на гърба и бедрата.

Горният слой се чувства доста плюшен, докато долният слой е малко по-плътен и вентилиран с дупки, за да се увеличи циркулацията на въздуха. Измервайки дебелина 3 инча, горната част ще промени значително усещането за вашия матрак. Всеки с матрак, който е станал увиснал или неравен с времето, е добър кандидат за този модел. Същото важи и за тези, които притежават изключително подскачащи матраци, тъй като слоевете от пяна на топпера предлагат отлична изолация на движението.

Горният капак е направен от луксозен жакардов плат, който се чувства доста гладък и мек. Покритието против приплъзване обхваща дъното, за да предотврати изместването или връчването на горната част през нощта. В резултат на това хората, които често сменят позициите си или се мятат, няма да се притесняват от подхлъзване на топпера през нощта.

Стандартната наземна доставка е безплатна за всички клиенти в съседния американски пробен период на PandaZzz за сън с продължителност 100 нощи и тези, които държат топпера, имат право на 1-годишна гаранция.

Топ за матраци Boll & Branch

Най-добър лукс

Топ за матраци Boll & Branch

Цена:  $ 650

Материал:  Вълна и смес от полифибър
Твърдост:  Средно мека (4)

За кого е най-добре:
 •  Хора, които харесват усещането за връх на възглавницата
 •  Спящи, които много сменят позициите си през нощта
 •  Склонни към прегряване
Акценти:

Матракът Boll & Branch Top комбинира вълна, памук и полиестер, за да придаде на всяка повърхност на сън луксозно усещане за възглавница.

Използвайте тази връзка за SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Boll & Branch

Матракът за матраци Boll & Branch е създаден, за да подражава на усещането за възглавница, добавяйки нотка лукс, като същевременно помага за удължаване на живота на матрака.

Вълна, полиестер и органичен памук придават на матрака Boll & Branch Topper мек, лек таван. Благодарение на използването на памук и вълна, топперът отвежда влагата и позволява обилна циркулация на въздуха, за да намали вероятността от прегряване на траверса. Капитонирането на стъклото предотвратява изместването на пълнежа, а 1-инчовите дебели еластични ъглови ленти закотвят горната част на място.

С дебелина 2 инча матракът Boll & Branch фино настройва усещането, без да пречи на опората на матрака. Той действа като възглавница, със средно меко (4) усещане, че е плюшено, но не отговаря на изискванията. Това може да не е идеално за траверси, които страдат от остри точки на натиск, но може да бъде идеалното решение за тези, които искат подобрена дишане и малко омекотяване.

Тъй като матракът Boll & Branch не прегръща тялото като модели от пяна, може да е подходящо и за двойки, които все още искат отскачането и отзивчивостта на матрака си за секс. В същото време усещането на матрака ви през горнището може да означава, че може да забележите някакво прехвърляне на движение, излъчвано от леглото.

Клиентите могат да се възползват от 30-дневен пробен период и да върнат матрака Boll & Branch Topper, ако не са доволни.

Плюшен органичен матрак от бреза

Най-добър органичен

Плюшен органичен матрак от бреза

Цена:  $ 400

Материал:  латекс Talalay
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 •  Купувачи, които ценят естествените материали
 •  Тези, които предпочитат по-отзивчивата повърхност за сън
 •  Горещи траверси
Акценти:

Изработена от естествени материали, Плюшеният биологичен матрак Top Birch осигурява екологичен комфорт.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на дюшеци Birch

Екологично ориентираните потребители могат да оценят изцяло естествената конструкция на Birch Plush Organic Mattress Topper, която съчетава латекс Talalay, органичен памук и органична вълна.

Покритието използва органичен памук, който е мек на допир и леко еластичен, така че да може да се движи с латексната сърцевина за оптимално контуриране. Дишането на памучното покривало спомага за циркулацията на въздуха и разсейването на топлината. Слой вълна подобрява дишането и влагозадържащите свойства, като същевременно действа като естествено забавител на огъня.

Латексът Talalay съставлява основното тяло на топпера. Този материал е получен от сок от каучукови дървета и е формулиран за производство на трайна, плаваща пяна. Подобно на мемори пяната, латексът оформя тялото, за да облекчи натиска, но той разпределя натиска върху по-широка област, за да създаде плаващо усещане, а не прегръдка. Естественият латекс също устоява на акари, алергени и микроби.

Със своята средна (5) твърдост и 3-инчова дебелина, Birch Plush Organic Mattress Topper би трябвало да модифицира повърхността на съня по-забележимо от много топери на пазара.

Плюшеният органичен матрак Birch притежава няколко сертификата, отнасящи се до чистотата и безопасността на своите материали, включително сертификати GOTS и OEKO-TEX.

Спящите имат пробен период от 100 нощи, за да решат дали този топ е подходящ за тях. 10-годишната ограничена гаранция осигурява прибягване до квалифицирани дефекти.

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Най-добро освобождаване на налягането

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme

Цена:  $ 399

Материал:  пяна с памет
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 •  Хора, които страдат от болки, свързани с натиск
 •  Странични и задни траверси
 •  Тези, които лесно се събуждат от шум или движение, когато партньорът им се движи
Акценти:

Патентован материал в Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme води до близко съответстващо освобождаване на налягането.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Tempur-Pedic

Tempur-Pedic TEMPUR-Topper Supreme е в тясно съответствие с тялото, за да разпредели равномерно теглото на спалния. Това помага да се предотврати натрупването на прекомерен натиск около ключови области, като ханша и раменете.

За да направи това, топперът използва 3 инча патентована пяна с памет TEMPUR. Първоначално проектиран от НАСА, този материал реагира на топлината и теглото на мухъл по тялото за изключително освобождаване от налягане и подкрепа. Капитониран полиестерен калъф обгръща топпера. Устойчив е на мухъл, алергени и прахови акари и може да бъде отстранен и измит, за да освежи повърхността на съня.

Като среден рейтинг на топпера около 5 по 10-степенната скала на твърдост, TEMPUR-Topper Supreme трябва да добави плюшеност и съобразяване с твърде твърд матрак. Той е особено подходящ за странични и задни траверси. Някои спящи на стомаха също ще спят спокойно, но тези, които тежат повече от 230 килограма, може да потънат твърде дълбоко за подходяща подкрепа.

Мемори пяната, включително TEMPUR материал, обикновено не е оптимална за секс, тъй като тясното й съответствие може да възпрепятства движението, но някои двойки могат да се насладят на допълнителното сцепление. Този материал също е склонен да задържа топлината на тялото на спящия, така че някои може да се чувстват твърде топли през нощта. Въпреки това, TEMPUR-Topper Supreme печели високи оценки за своята съответствие, издръжливост, изолиране на движението и ниво на шум, което може да го направи идеален за траверси с остри точки на натиск и тези, които са склонни да се събуждат лесно, ако партньорът им се движи.

10-годишната политика на ограничена гаранция предлага ремонт или подмяна, ако възникне допустим дефект.

Sleep & Beyond myTopper

Най-добра вълна

Sleep & Beyond myTopper

Цена:  $ 279

Материал:  1,5 “миеща се вълна
Твърдост:  Средно мека

За кого е най-добре:
 •  Горещи траверси
 •  Тези, които искат да измият топпера си
 •  Хора, които предпочитат естествените материали
Акценти:

Както уютен, така и дишащ, Sleep & Beyond myTopper добавя целогодишен плюш и комфорт към вашата повърхност на съня.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Sleep & Beyond

Sleep & Beyond myTopper използва пълнеж от вълна, който помага на спящия да поддържа комфортна температура както през зимата, така и през лятото.

Вълната е добре известна със своите свойства за регулиране на температурата. Когато температурата на спящия се повиши, вълната помага за пренасянето на топлината, но също така изолира, когато температурите спаднат. Тъй като вълната абсорбира потта и я отвежда далеч от тялото, траверсите трябва да останат сухи и удобни през цялата нощ. Памучен перкален капак подобрява дишането и контрола на влагата на топпера.

MyTopper е с дебелина 1,5 инча и има средно меко (4) усещане. Това трябва да помогне на точките за натиск на възглавниците и да направи повърхността на леглото плюшеща, без прекомерно потъване, така че е вероятно да е подходящо за всяка позиция на сън и всички групи тежести.

Докато myTopper омекотява повърхността на леглото, регулира температурите и не трябва да възпрепятства сексуалната активност, той може да не облекчи натиска в същата степен, както много пяна. Траверси с остри точки на натиск, причинени от спане на твърде твърд матрак, може да предпочетат различен модел. Освен това, въпреки че може да потисне вибрациите от матрака, е малко вероятно да изолира значително движението.

MyTopper е хипоалергичен и може да се пере в пералня. Sleep & Beyond предоставя 5-годишна гаранция за продукта. Неизползваните, неизмити горнище в оригиналната им опаковка могат да бъдат върнати в рамките на първите 45 дни.

Космическа пяна, охлаждащ матрак

Най-добро охлаждане

Космическа пяна, охлаждащ матрак

Цена:  $ 225

Материал:  3 “пяна с памет
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси с тегло 230 паунда или по-малко
 • Хора, чиито матраци са много неравни на повърхността
 • Тези, които обикновено спят горещо на пяна
Акценти:

Регулирането на температурата над средното е основната сила на охлаждащия матрак Space Foam благодарение на иновативното покритие, изработено от дишаща патентована материя.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Space Foam

Въпреки всичките им предимства за траверси, топперите с мемори пяна имат тенденция да абсорбират топлината и да се чувстват неудобно топли. Space Foam Cooling Mattress Topper наистина отговаря на името си благодарение на покритие от IceFibre, патентована тъкан, която отвежда топлината от тялото и я освобождава за регулиране на повърхностната температура. Ако в миналото сте имали лоши преживявания с пенопласт, това може да е освежаваща промяна в темпото.

Сърцевината се състои от мемори пяна с дебелина 3 инча, така че дори изключително буци или вдлъбнати матраци ще се чувстват по-различно, когато използвате този топпер. Страничните траверси също трябва да се радват на тясно контуриране, тъй като тази позиция е по-уязвима за проблеми с подравняването на гръбначния стълб. Средното усещане означава също, че траверсите с тегло до 230 паунда могат да лежат удобно, без да потъват твърде дълбоко в пяната.

Доставката е безплатна за всички поръчки. Space Foam предлага изпитание за сън от 90 нощи за тестване на топпера. Тези, които не са доволни, получават пълно възстановяване и безплатна доставка.

Матрак за матрак Molecule AirTEC

Най-новаторски

Матрак за матрак Molecule AirTEC

Цена:  $ 299

Материал:  Мемори пяна, пенопласт
Твърдост:  Средна (5)

За кого е най-добре:
 •  Хора, които обикновено спят горещо
 •  Странични и задни траверси
 •  Тези с остри точки на натиск
Акценти:

Покритието за промяна на фазата и дишащите слоеве поддържат Molecule AirTEC по-хладен от повечето пяна.

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Molecule

Благодарение на своите усъвършенствани материали, матракът Molecule AirTEC може да ви помогне да поддържате горещите траверси хладни и удобни през цялата нощ. Охлаждащите свойства започват от повърхността, с полиестерен капак, съдържащ материал за фазова промяна, който реагира на вашите температурни колебания, за да ви помогне да се охладите, когато прегреете.

Най-горният слой пяна MolecularFLO се очертава върху тялото като мемори пяна, без да задържа излишната топлина. Средният слой AirTEC е пяна с отворени клетки, която насърчава въздушния поток в интериора. И накрая, основен слой от плътна пяна RecoveryFLO осигурява добра цялостна стабилност, особено ако спите настрани или на гърба.

Изцяло пянестата конструкция на топпера може да подобри съответствието, изолацията на движението и нивото на шум на много матраци, докато подобрените му охлаждащи функции могат да помогнат за регулиране на температурата.

AirTEC притежава сертификат CertiPUR-САЩ за постигане на стандарти за трайност, съдържание и емисии. Този топпер се предлага с 30-дневен пробен период и 5-годишна ограничена гаранция.

Как да изберем матрак Queen Size

Въпреки че може да прекарате часове в проучване на матраци, преди да направите покупка, топерът може да изглежда като по-лесно решение. Тъй като обаче променя усещането за леглото, то може да бъде също толкова важно, въпреки че е по-малко финансов ангажимент. Много от същите фактори, които бихте взели предвид при избора на матрак, също са важни за оценка, когато гледате матрак.

Какво да имате предвид при закупуването на матрак Queen Queen

Ще разгледаме подробно някои от основните фактори, които трябва да вземете предвид при закупуването на матрак. Кои аспекти са най-важни ще зависи от вашите лични предпочитания и съществуващ матрак, но разглеждането на всички ви дава по-пълна представа за потенциалните плюсове и минуси на топпера.

Компаниите могат да се опитат да изглеждат така, сякаш топперът им е идеален за всички спящи, независимо от техните предпочитания. Това обикновено означава само, че горната част пада към средата на диапазона на твърдост и дебелина, който предпочитат повечето хора. Въпреки че подобен топпер вероятно ще бъде удобен за много траверси, той може да не е идеален за вас в зависимост от вашите уникални предпочитания и стил на сън.

Цените на
Queen Queen варират значително в цената, в зависимост от техните материали. Сгънатите топери от пенопласт и влакна обикновено са най-достъпните, мембраните от пяна и латекс обикновено падат към центъра на средния ценови диапазон, а висококачествените пуловери са най-скъпи.

Позиция за
сън Вашата позиция за сън играе основна роля в точките на натиск и подравняването на гръбначния стълб, така че е важно да се има предвид при избора на топер.

Страничните траверси често се нуждаят от най-голямото облекчаване на натиска поради ширината на бедрата и раменете си, така че те могат да предпочетат по-дебела горна част, която люлее извивките им. Спалните траверси обикновено се нуждаят от правилния баланс на опората и контурите, за да позволят на бедрата им да се потопят, без да отпускат, така че те могат да гравитират към топер със средна твърдост и дебелина. Тъй като спящите на стомаха обикновено се нуждаят от повече опора, за да поддържат бодлите си добре подравнени, по-тънкият и / или по-твърдият топер може да е най-добрият.

Качествени материали
Докато горнището може да използва широка гама от материали, качеството на тези компоненти в крайна сметка може да бъде по-важно от вида на материала. Качеството може да повлияе както на комфорта, така и на издръжливостта. Висококачественият топпер трябва да запази формата си през следващите години, докато вариантът с по-ниско качество може да остане плосък или да създаде впечатления. Тъй като може в крайна сметка да замените нискокачествен топпер по-рано, висококачествената опция може да е по-добра обща стойност, въпреки че вероятно ще струва повече предварително.

Охлаждащи свойства
Ако вашият съществуващ матрак има тенденция да улавя топлина, охлаждаща горна част може да противодейства на този ефект, за да ви помогне да поддържате по-комфортна температура. Топер с охлаждащи свойства също може да бъде идеален избор за тези, които живеят в топъл климат или които са склонни да спят горещо. Някои топери използват усъвършенствани материали, предназначени за охлаждане, като материали за промяна на фазата, докато други разчитат на дишащи компоненти като памук, вълна и латекс, за да позволят на топлината да излиза.

Ниво на твърдост

Докато повечето матраци падат около средно по скалата на твърдост, налични са опции, които отговарят на различни нужди и предпочитания. Траверсите с твърде твърд матрак и тези, които предпочитат облачно усещане, може да харесат по-мек модел, докато тези, които тежат повече от 230 килограма или които имат твърде мек матрак, могат да намерят по-твърда опция за по-подкрепяща.

Дебелина
Топерите обикновено са с дебелина между 1 и 4 инча. Дебелината на матрака повлиява доколко тя ще промени усещането за леглото. По-тънките горнища могат да променят усещането, без да пречат на опората на матрака. По-дебелите опции често модифицират повърхността в по-голяма степен, променяйки нейното облекчаване на налягането, опора, изолация на движението и др.

Облекчаване на налягането

Спящите често изпитват натрупване на натиск около бедрата и раменете си, което може да допринесе за болки. Някои топери преразпределят натиска, за да помогнат за намаляване на този дискомфорт.

Облекчаването на налягането на топпера зависи от няколко фактора. Дебелината на горната част играе голяма роля. Тънкият топпер може да добави малко облекчаване на налягането, докато по-дебелата опция вероятно ще осигури повече. Изборът на правилната твърдост за вашата позиция на сън и тип тяло може да ви даде комбинацията от опора и контури, необходими за балансиране на облекчаването на налягането и подравняването на гръбначния стълб.

Какъв тип матрак трябва да избера?

Видът на матрака, който е най-подходящ за вас, ще зависи от вашата позиция на сън, предпочитания и съществуващ матрак. Предлагат се няколко разновидности, всяка с потенциални плюсове и минуси.

Пенопластът от 
пенопласт Обикновено облекчава налягането и намалява прехвърлянето на движение, като същевременно е бюджетен. Тъй като пенопластът обикновено е по-дишащ от мемори пяната, тези покривки може да са добър вариант за тези, които спят горещо, но харесват усещането за пяна. Основният недостатък често е трайността. Висококачественият пенопласт трябва да има по-дълъг живот, но опциите с по-ниско качество могат бързо да се разпаднат или да развият вдлъбнатини.

Мемори пяна Топерите от
мемори пяна са популярни заради близкото си съответствие на освобождаването от налягане, което траверсите често се сравняват с прегръдка. В допълнение към изключителното контуриране, те обикновено абсорбират вибрации, така че движението да не се пренася по повърхността на леглото. Въпреки това, бавната реакция на този материал на промени в налягането може да ограничи движението и да бъде по-малко благоприятна за секса. Традиционната пяна с памет също често улавя топлината върху тялото на спящия, въпреки че някои топери използват пяна с гел, предназначена да я пренесе за по-хладен нощен сън.

Латексните 
латексни топери разпръскват компресията върху по-широка площ от пенопласта или мемори пяната, облекчавайки натиска с повече плаващо усещане, отколкото прегръдка. Натуралният латекс е особено ценен заради неговото качество, издръжливост и устойчивост. Топерите, изработени от латекс, обикновено са по-дишащи от моделите с мемори пяна, което ги прави добър вариант за горещи траверси. Латексът има и естествена плаваемост, която улеснява придвижването, което може да бъде от полза за любовна дейност.

Перото и пухът 
Топерите за пух и пух обикновено съдържат материали от гъски и / или патици. Долу е слоят фино оперение под външните пера на птица. Този материал обикновено е лек, мек и пухкав, но може да бъде доста скъп. Обикновено топчетата от пера имат по-здраво, по-поддържащо усещане. Докато някои хора се чувстват топчетата от пух или пух са плюшени и луксозни, те могат да предизвикат алергии, да позволят прехвърляне на движение, да издадат шумолене и / или да издават естествена миризма.

Вълнени 
топери от вълна обикновено омекотяват повърхността на леглото, като същевременно добавят свойства за регулиране на температурата. Вълната пренася топлината, когато е топла, и изолира, когато е студена, за целогодишен комфорт. Той също така отвежда влагата, за да запази спящия сух, ако се изпоти през нощта. Въпреки омекотяването им, вълнените покривки може да не осигурят люлката, която някои траверси искат за облекчаване на натиска.

Често задавани въпроси за дюшеци Queen Queen

Колко струват дюшеците на кралицата queen?

Обикновено матраците Queen са между 50 и 200 долара. Бюджетните модели обаче започват около $ 15, а опциите от висок клас могат да бъдат над $ 1000. Материалите, конструкцията и марката могат да повлияят на цената на топпера.

Как да почистя матрак?

Как да почистите вашия матрак ще зависи от неговата конструкция. Винаги е най-добре да следвате инструкциите на производителя за грижи, за да избегнете повреда. Много топери могат да бъдат почистени на място, ако се появи петно. Други имат подвижни, перащи се капаци, а някои модели влакна и вълна могат да се перат в машина. Ако сте загрижени за защитата на топера си от повреда, може също да помислите да инвестирате във водоустойчив протектор за матраци.

Колко дълго издържат матраците?

Матраците могат да издържат само една година или над 10 години, в зависимост от тяхното качество и конструкция. По принцип качественият матрак трябва да издържи приблизително наполовина по-дълго от матрака, така че обикновено 3 до 4 години. Опциите с по-ниско качество може да се износят по-рано, но някои модели от висок клас могат да останат удобни много по-дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *