Menu Close

Най-добрите детски матраци

Бебетата спят до 17 часа на ден, така че изборът на матрак за детско креватче, който ще ги държи в безопасност и удобство, разбираемо е основен приоритет за родителите. Федералните разпоредби контролират размерите на матрака за детско креватче и други съображения за безопасност, но родителите все още могат да избират измежду широк спектър от възможности. Като се има предвид значението му за безопасността и съня на бебето, закупуването на матрак за детско креватче може да бъде една от най-стресиращите покупки за новородени родители.

Ще изтъкнем няколко от най-добрите матраци за детско креватче на пазара въз основа на препоръките за най-добри практики на Центъра за контрол на заболяванията (CDC) и Американската академия по педиатрия (AAP), нашите собствени вътрешни тестове и проверени отзиви от истински родители. Също така ще ви преведем през това, което трябва да знаете и обмислите при закупуване на матрак за детско креватче.

Най-добрите матраци за кошари

информация за продукта

Матрак Newton Crib Original

Най-доброто като цяло

Матрак Newton Crib Original

Ценови диапазон:  $ 250 – $ 350

Тип матрак:  Пяна

За кого е най-добре:
 • Клиенти, които търсят напълно миещ се матрак за детско креватче
 • Семейства, които живеят в топъл климат
 • Бебета, които се събуждат лесно на шумни матраци
Акценти:
 • Комбиниран матрак за кърмачета и малки деца
 • Нетоксична, силно дишаща сърцевина, изработена от 90% въздух и 10% полимер
 • Ограничена доживотна гаранция

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Newton

Матракът Newton Crib има проста конструкция, която предлага както впечатляваща производителност, така и практичност за семейството. Сърцевината му е направена от нетоксичен, хипоалергенен, хранителен полимер, наречен Wovenaire. Този материал е проектиран да осигурява стабилна поддръжка без увисване и е без изпускане на газове. Сърцевината е 90% въздух и 10% полимер по обем, което позволява отличен въздушен поток и първокласно регулиране на температурата.

Около сърцевината има капитонирано покритие, направено от 3D дистанционна тъкан, което се състои от два слоя плат, свързани с нишки на купчини. Разделителната тъкан е проектирана да насърчава въздушния поток, да намалява вибрациите и да изолира креватчето за комфорт при всякакви температури.

Конструкцията на матрака Newton Crib го прави лесен за почистване и практичен за родителите. Покритието му е водоустойчиво, което позволява лесно да се почистят повечето разливи и аварии чрез пране на разкопчаващия се капак. В случай на по-голяма бъркотия или като част от редовното почистване, вътрешната сърцевина може да се измие чрез почистване на място и изплакване под душа. Полимерът изсъхва бързо в зона с добър въздушен поток, което позволява на родителите да върнат бебето си в леглото дори след инцидент. Матракът е двустепенен, за да расте заедно с вашето бебе до малко дете.

Newton се предлага със 100-нощно изпитание за сън, за да се гарантира, че отговаря на нуждите на вашето бебе. Изпитанието започва в деня, в който приберете бебето си у дома, но родителите ще трябва да регистрират матрака онлайн с датата на падежа на бебето. Матракът има ограничена доживотна гаранция, която не може да се прехвърля и покрива производствени или материални дефекти.

Матрак Nook Organic Pure Crib

Най-универсален

Матрак Nook Organic Pure Crib

Тип матрак:  Латекс

За кого е най-добре:
 • Клиенти, които искат изцяло органичен матрак за детско креватче
 • Родители, които търсят двулицев матрак с по-мека страна за малко дете
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • 100% органични материали, включително кокос, вълна и естествен латекс
 • Двустранният дизайн побира както бебета, така и малки деца
 • Естествено огнеустойчиви материали – не се използват химически забавители на пожара

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Nook

Матракът Nook Organic Pure Crib е направен изцяло от естествени материали, което може да се хареса на родителите, които търсят модел, който не съдържа химикали и синтетика. Той има иновативна конструкция, която използва кокосови кокосови влакна, влакнестият материал, намиращ се във външната обвивка на кокосов орех. Откроява се двустранният дизайн на Nook, със слой естествен латекс, който предлага подкрепа и комфорт, когато вашето бебе стане малко дете.

Вместо да използва химически забавители на огъня, Nook е покрит със слой от естествено огнеустойчива органична вълна. Вълната също е водоустойчива, което позволява на повечето инциденти да се натрупват на повърхността, вместо да потъват във вътрешния слой. Кокосовата сърцевина от кокосови орехи осигурява много въздушен поток и здрава опора.

Малката страна на Nook има слой органичен латекс, за да осигури помощ за облекчаване на натиска на растящите деца. Латексът е популярен материал за матраци поради своята издръжливост, отзивчивост и комфорт.

The Nook се предлага с водоустойчивото 3D SafeSleep покритие на компанията, което е изработено от органичен памук и нетоксичен полиестер. Предлагат се множество опции за стил и цвят.

За модели с калъф SafeSleep Nook предлага 100-дневна безплатна пробна версия, която започва на датата, когато приберете бебето си у дома. Купувачите трябва да регистрират матрака за детско креватче онлайн.

Компанията също така предоставя ограничена доживотна гаранция за сърцевината на матрака, включително всички производствени недостатъци, но с изключение на покритието на матрака, вълнената преграда и латексния слой. Калъфът SafeSleep има едногодишна ограничена гаранция. Пазаруващите имат възможност да закупят само матрака, без покритието 3D SafeSleep, но 100-нощният пробен период на сън не се прилага. Матракът Nook Organic Pure Crib с основно покритие включва 90-дневна гаранция.

Naturepedic органичен дишащ ултра двуетапен матрак

Най-добър органичен

Naturepedic органичен дишащ ултра двуетапен матрак

Цена (Queen):  $ 399 – $ 429

Тип матрак:  Пяна или Innerspring

За кого е най-добре:
 • Родители, които се интересуват от естествено водоустойчиви материали
 • Клиенти, които предпочитат матрак с множество сертификати за безопасност
 • Тези, които искат траен, висококачествен матрак за детско креватче
Акценти:
 • Органична конструкция, изработена от не-ГМО, хранителна захарна тръстика
 • Естествена хидроизолация
 • Силно дишащият дизайн остава хладен

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Naturepedic

Naturepedic произвежда матраци за всички възрастови групи, но техният матрак с двуетапно детско креватче Organic Breathable Ultra за бебета и прохождащи деца има функции, които е вероятно да се харесат специално на родителите. Докато повечето водоустойчиви матраци за креватчета използват синтетични материали като пластмаса, този има чиста кърпа, изработена от не-ГМО, хранителна захарна тръстика.

Матракът се предлага с ядро ​​от полиетиленова пяна, но родителите могат да изберат и малко по-скъпия модел innerspring. И двата варианта осигуряват стабилна подкрепа, необходима за бебе или дете, но моделът innerspring е значително по-тежък. Матракът има подплата от органичен памук под водоустойчивата материя на основата на захарна тръстика. Докато тъканта на основата на захарна тръстика е запечатана, за да се предотврати изтичането, отвореният дизайн на innerspring позволява по-добро регулиране на температурата от повечето водоустойчиви матраци от пяна.

Качеството на матрака NaturePedic се подчертава от покритието, което е направено от органичен памук и има триизмерен дизайн, проектиран за подобрен въздушен поток, изолация и температурен неутралитет. Капакът се пере лесно и ще поеме по-голямата част от инцидентите.

Двуетапната конструкция на Naturepedic предлага твърда страна за кърмачета и средно твърда страна за малки деца. Етикет на матрака показва коя страна е коя.

Naturepedic предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите на матрака си, който започва в деня на доставката и е значително по-кратък от средния пробен матрак. Матракът има частично пропорционална доживотна гаранция, която не може да се прехвърля и покрива дефекти в материалите или конструкцията на матрака.

Как да изберем матрак за детско креватче

Преди да направите покупка, от решаващо значение е да разберете факторите, които влизат в сигурния и удобен матрак за детско креватче. Някои детайли, като размер и твърдост, не подлежат на преговори по отношение на безопасността, докато други са въпрос на лични предпочитания. Родителите също трябва да са наясно със сертификатите, допълнителните функции и други важни точки с данни, преди да направят покупка. Ще ви преведем през всяка от тези категории, за да ви помогнем да се чувствате уверени в избора си.

Какво да търсите в матрака

Закупуването на матрак за креватче е значително по-различно от закупуването на матрак за себе си, тъй като безопасността е основната цел и много подробности са федерално регулирани или по друг начин предварително определени от експерти. Въпреки това, производителите на матраци за детско креватче все още използват много от тактиките за продажба на стандартните производители. Като се фокусират върху следните критични категории, родителите могат да филтрират маркетинговите претенции в полза на ползите за безопасността и други изисквания.


Производителите на матраци Size Crib трябва да се придържат към разпоредбите за оразмеряване от федералната комисия за безопасност на потребителските продукти. За детски креватчета в пълен размер тези размери трябва да бъдат най-малко 27,25 инча на 51,25 инча и високи не повече от 6 инча. Детските креватчета, които не са в пълен размер, са по-малки или по-големи от детските креватчета в пълен размер и включват сгъваеми стилове и стилове за игра.

Цена
Точно както при матраците в пълен размер, матраците за детско креватче се предлагат на широк диапазон от ценови точки. Средната цена пада между $ 80 и $ 200. В зависимост от характеристиките и материалите, матраците за детско креватче могат да струват до $ 600 или повече, особено ако са направени от органични материали. Цената не винаги е мярка за качество, така че родителите трябва да преценят какви характеристики желаят спрямо това, което позволява техният бюджет.

Качествени материали
Независимо от стила си, всички матраци за креватчета трябва да използват материали, които са одобрени от федералното правителство като безопасни за употреба с бебета. Някои матраци обаче са по-добре направени от други, като материалите са по-подходящи за изправяне до безброй измивания и редовна употреба. Производителите на матраци също могат да предложат допълнителни съображения за качество, като органични и хранителни материали.

Ниво
на твърдост и поддръжка CDC препоръчва бебетата да спят на твърда повърхност, тъй като по-меките матраци могат да улеснят преобръщането им по корем – известен риск от SIDS – както и потенциално опасност от задушаване. Макар матраците за детско креватче да изглеждат неудобно трудни за родителите, те са най-безопасният вариант за кърмачета. Някои матраци за креватчета са двулицеви, с твърда страна за бебета и по-мека страна за малки деца.


Производителите на хидроизолационни матраци възприемат различни подходи към неизбежността матракът на креватчето да се намокри. Някои използват винил или пластмаса в рамките на покритието или самия матрак, някои използват други синтетични или естествени водоустойчиви материали, а други правят матраците си от перални материали. Съществуват и матраци за детско креватче без някое от тези качества, които са предназначени да се използват с водоустойчиво покривало за матраци.

Лесна грижа
Закупуването на матрак за детско креватче, за който е лесно да се грижите, е един от начините да улесните живота си като родител, тъй като се случват инциденти. Първата стъпка е да се гарантира, че матракът е водоустойчив или има водоустойчиво покритие. Може също да изберете да изберете матрак с устойчива на петна тъкан, която може да се пере в пералня.

Регулиране на температурата
Идеалният матрак за детско креватче трябва да диша и да има добра регулация на температурата, за да гарантира, че бебето ви не се чувства неприятно топло или студено. Някои видове матраци предлагат по-добро представяне от други. Матраците Innerspring често позволяват по-голям въздушен поток от стандартните матраци от пяна, въпреки че някои материали от пяна са проектирани така, че да дишат добре. Някои хидроизолационни материали, като пластмаса, могат значително да ограничат въздушния поток.

Сертификати
Всички матраци за креватчета трябва да използват материали, които се считат за безопасни за употреба с бебета. Много производители на матраци обаче също имат своите матраци, сертифицирани от различни организации, или използват сертифицирани материали. Сертифицираните матраци не са единствените безопасни модели, но проверката на трета страна може да предложи на родителите допълнително спокойствие.

Видове детски матраци

Днес на пазара се предлагат няколко вида матраци за креватчета. Всеки тип матрак има потенциални предимства и недостатъци, които родителите трябва да вземат предвид преди да направят покупка.

Матраци Innerspring

Матраците Innerspring имат поддържаща сърцевина от блокиращи пружини, както и комфортен слой отгоре. Този традиционен стил на матрака предлага много предимства, като добра опора и отличен въздушен поток през стоманените намотки. Те обаче могат да бъдат по-скъпи от моделите от пяна и са склонни да бъдат значително по-тежки.

Матраци от пяна

Изработени от полиуретан или полиетиленова пяна, тези скорошни допълнения на пазара на матраци за детско креватче са склонни да бъдат значително по-евтини от другите опции. Конструкцията им ги прави почти безшумни, така че родителите не трябва да се притесняват да не събудят бебето си, когато са поставени в креватчето, докато вече спят. Въпреки това, използването на синтетични пяни може да направи тези матраци по-малко привлекателни за родителите, които предпочитат органични материали.

Други материали

Има някои матраци за креватчета, изработени от материали, които не се използват в матраци в пълен размер. Те могат да включват синтетични или естествени материали и всички имат свои собствени предимства и недостатъци. Тези иновативни дизайни понякога са сред най-добрите на пазара, но родителите трябва внимателно да преценят дали тези матраци са подходящи за техните нужди.

Двустранни матраци за кошара и кога да се обърне

Бебетата прекалено бързо растат в малки деца, а някои матраци за креватчета са двустранни, за да растат заедно с детето ви. Двете възрастови групи имат различни нужди, така че малката страна обикновено е по-мека. Повечето родители обръщат матрака, след като детето им навърши 12 до 18 месеца, но първо трябва да говорите с вашия педиатър, за да сте сигурни, че това е безопасно.

Детско креватче Безопасност на матрака

Безопасността е от първостепенно значение при закупуването на матрак за креватче. Докато някои функции за безопасност са федерално регламентирани, други опасения за безопасността изискват от родителите да определят кое работи най-добре с детското им креватче и е най-безопасно за детето им.

Общи насоки за безопасност

Изборът на правилния матрак за детско креватче е решаваща стъпка за осигуряване на безопасно място за спане на вашето бебе, но е важно да спазвате всички указания за безопасност, когато казвате лека нощ.

На гърба им е най-добре: Изследванията сега показват, че най-безопасното положение за спящо бебе е по гръб, тъй като бебетата, които спят назад, се поддават на SIDS с много по-ниски нива от тези, които спят по корем или отстрани. Позицията не увеличава риска от задавяне, тъй като анатомията на бебето защитава трахеята му, докато е по гръб.

Избягвайте меките предмети: Въпреки че бебешките одеяла могат да изглеждат уютни, те могат да бъдат опасни. Федералните насоки насърчават родителите да избягват всяко спално бельо, възглавници, плюшени играчки, брони на детски креватчета и други меки предмети в креватчето на бебето си. Тези предмети могат да представляват риск от задушаване и SIDS, а бебетата в подходящи дрехи за сън ще бъдат топли и удобни без тях.

Проверете за опасности около креватчето : Висящи шнурове от завеси или бебемонитори, пукнатини или трески в самото креватче и предмети на близкия рафт могат да представляват опасност за вашето бебе. Винаги, когато легнете бебето си да спи, уверете се, че няма нищо, което да може да дръпне в креватчето или да се нарани по друг начин.

Размери на матрака за детско креватче

Размерът на матраците за детско креватче е федерално регламентиран. Пълноразмерните матраци за детско креватче трябва да се придържат към определени размери, докато матраците за детски креватчета с неправилен размер – като по-големи, по-малки или сгъваеми модели – трябва да следват други насоки.

Родителите трябва да проверят отново матрака на креватчето, за да се уверят, че е правилно оразмерен. Бебетата могат да заседнат в пролуки между матрака и стените на кошарата, така че матракът трябва да приляга плътно. Също така трябва да има минимум 20 инча между горната част на матрака, която обикновено е с височина от 5 до 6 инча, и горната част на най-ниската страна на креватчето.

Сертификати за матраци

CertiPUR-US: Това сертифициране показва, че пяната е направена без опасни химикали (като формалдехид и тежки метали като живак или олово), не съдържа фталати и опасни забавители на горенето и отделя ниско летливи органични химикали (ЛОС) по време на газова фаза. Екологично съзнателните родители вероятно ще оценят, че сертифицираната от CertiPUR-САЩ пяна също се произвежда без озоноразрушители.

Greenguard Gold: UL е лидер в науката за безопасност и тяхното сертифициране Greenguard Gold е представено на продукти, които отговарят на строги стандарти за химически емисии за използване в училища и здравни заведения. ЛОС на продукта и други химически емисии се измерват чрез тестване на трети страни и трябва да бъдат под ниските граници на UL, за да се класират.

Глобален стандарт за органичен текстил (GOTS): Ако се интересувате от органичен матрак за креватче, сертифицирането на GOTS предлага уверение, че органичните материали са произведени в съответствие със строгите екологични и социални стандарти. Сертификаторите изследват всяка стъпка от процеса, като гарантират, че крайният продукт е органичен от фермата до фабриката.

Стандарт 100 от OEKO-TEX: Стандарт 100 от OEKO-TEX, една от най-големите групи за сертифициране на текстил в света, е строг и добре обмислен сертификат. Етикетът се прилага за продукти, за които е доказано, че съдържат нула вредни вещества. Всеки компонент, от конец и копчета до плат и пяна, трябва да бъде подложен на тестване на трети страни, за да се гарантира, че са спазени стандартите на OEKO-TEX.

Грижа за детски матрак

Матраците за детско креватче трябва да са лесни за грижи и да се поддържат чисти, но има различни подходи към този идеал. Вашият избор на матрак ще определи процеса на почистване, докато продължителността на живота на матрака зависи от няколко допълнителни фактора.

Към водоустойчив или не до водоустойчив

Водоустойчиви
Водоустойчивите и водоустойчиви матраци за детско креватче обикновено могат да бъдат избърсвани или да имат абсорбираща подложка или покритие върху водоустойчив вътрешен слой. Докато родителите все още трябва да перат спално бельо и дрехи, хидроизолацията прави матрака лесен за грижи, като същевременно позволява повече свобода при избора на спално бельо. Повечето водоустойчиви материали обаче имат лоша температурна неутралност, тъй като въздушният поток е ограничен от запечатания материал. Хидроизолираната тъкан също може да има кривава текстура, която вдига шум, когато бебето ви се движи.

Non-Водоустойчиви
ясла матраци без хидроизолация идват в два стила: тези, предназначени да бъдат използвани с водоустойчив спално бельо, и тези, които са цялостно измиване. Първият тип е най-често срещаният, което означава, че родителите все още вероятно ще изпитат някои от недостатъците на водоустойчивите материали. Въпреки това, ниската относителна цена на спалното бельо в сравнение с матрака предлага възможност да изпробвате различни водоустойчиви опции.

Миещите се матраци могат да предложат най-доброто от всички светове, тъй като са дишащи и безшумни, но лесни за поддържане в чистота, но родителите може да искат да инвестират в два матрака, така че единият да е на разположение, когато другият се почиства.

Как да почистите матрак за детско креватче

Начинът, по който почиствате матрака си, зависи отчасти от стила и модела, който купувате, тъй като водоустойчивият матрак изисква значително по-различни грижи от този, който можете да изперете. Когато се съмнявате, винаги се придържайте към указанията на производителя.

Въпреки това, много матраци за креватчета могат да бъдат внимателно почистени по същия начин. Като начало почистете с прахосмукачки страните и ръба на матрака, за да отстраните колкото се може повече сухи отломки и прах. Ако има някакви петна, може да поискате да нанесете сода за хляб или друг нетоксичен препарат за премахване на петна на този етап.

След това напълнете кофа с топла вода и подходящ за бебета препарат, след това изтъркайте или почистете матрака и изплакнете с прясна вода. Нежната четка или кърпа са подходящи и двете, но не изливайте вода или препарат върху матрака. Накрая подсушете матрака на креватчето с мека кърпа и оставете да завърши сушенето на място с добър въздушен поток.

Мога ли да използвам отново матрак за детско креватче?

Експертите обикновено съветват да не се използват повторно матраци за креватчета. Проучване от 2002 г. установи, че използваните матраци за креватчета са свързани с по- висок риск от SIDS, особено ако използваният матрак идва от друго домакинство. Причината за тази асоциация е неизвестна, но може да е свързана с това, че матракът е нехигиеничен или повреден.

Все пак е възможно повторното използване на матрака за детско креватче, когато имате друго дете. Идеалният матрак за втора употреба е този, който не е оттеглен, здрав е на допир с нулеви провиснали или деформирани области, има добра опора по краищата и като цяло изглежда като нов. Уверете се, че е добре почистено и снабдено с водоустойчив капак (в случай на невидими санитарни проблеми) преди употреба.

Последни неща, които трябва да обмислите с матрак за детско креватче

Има няколко допълнителни съображения, които новите родители трябва да имат предвид, след като са закупили матрак за детско креватче и са го донесли у дома.

Какво се случва, ако матракът за детско креватче бъде извикан?

Изтеглянето на матраци за детско креватче е рядко и по-голямата част от родителите няма да се налага да се справят с тази ситуация. Когато се оттеглят, те обикновено са доброволни действия от производителя, а не предупреждения от Комисията за безопасност на потребителските продукти. Въпреки това родителите могат да се регистрират на сайта на CPSC, за да бъдат уведомени по имейл за всички изтегляния на продукти, свързани с деца.

Ако матракът ви за детско креватче бъде извикан доброволно или по друг начин, може да са налични различни опции в зависимост от причината за проблема. Производителят вероятно ще има съобщение за пресата, което може да се прочете, и повечето ще насърчат родителите да се свържат с тях за подмяна, възстановяване на сума или комплект за ремонт.

Какво трябва да направя с матрак за детско креватче, след като бебето ми го е надраснало?

Въпреки че някои матраци за детско креватче са проектирани да се преобръщат за използване от малко дете, повечето са предназначени да бъдат оставени настрана, след като бебето навърши 12 месеца. Несанитарните матраци трябва да се изхвърлят, но тези, които са сравнително чисти, обикновено могат да бъдат рециклирани. Ако матракът е санитарен и в добро състояние, може да предпочетете да го пренастроите по някакъв начин: като легло за домашни любимци, за да седне малкото дете, когато играе, или дори като подложка за колене в градината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector