Menu Close

Най-добрите твърди матраци

Матраците често се популяризират въз основа на тяхното плюшено, „облачно“ усещане, но за много хора най-добрият сън всъщност идва от твърд матрак. Въпреки че обикновено не се смята за луксозен, добре изграденият твърд матрак може да осигури първокласно сънливо изживяване.

Хората, които спят по гръб и корем, обикновено са най-големите фенове на твърдите легла. За тези траверси мекият матрак може да доведе до потъване на долната част на гърба им встрани. В допълнение, траверсите над 230 паунда са склонни да предпочитат по-твърди матраци, които имат по-голяма структурна цялост и издържат на провисване.

Твърдият матрак трябва да предлага достатъчно подкрепа и комфорт, за да можете да се събудите. Нашите най-добри предложения за най-добрия твърд матрак включват различни видове матраци, но всички те осигуряват стабилно усещане и висококачествени резултати.

Най-добрите твърди матраци

информация за продукта

Helix Dawn Luxe

Най-доброто като цяло

Helix Dawn Luxe

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 2349

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Фирма (8)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси за гръб и стомах
 • Хора с тегло над 230 килограма
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Хибридният дизайн с възглавница създава плюшена повърхност, без да се жертва подкрепа
 • Два слоя мемори пяна се контурират равномерно, за да се намали налягането
 • Зонираните намотки предпазват ръбовете и ви държат на равномерна равнина

* Вземете 200 щ.д. + 2 БЕЗПЛАТНИ възглавници за мечта, когато похарчите 1750 или повече долара. Код за използване: SLEEPFOUND200

Продуктовата линия на Helix Sleep включва богат избор от хибридни матраци, всеки от които е предназначен за определени хора въз основа на типа тяло, позицията на съня и предпочитанията за твърдост. Dawn Luxe е най-твърдият от шестте луксозни хибрида на Helix Sleep, оценявайки се на 8 по скалата 1-10. Докато капитонираната възглавница, омекотена с мемори пяна, кара повърхността да се чувства плюшена, Dawn Luxe предлага отлична армировка и трябва да се хареса на всеки, който иска твърд матрак.

В допълнение към върха на възглавницата, Dawn Luxe съдържа още един комфортен слой мемори пяна, последван от преходен слой от пенопласт. Тези компоненти осигуряват нежно, равномерно контуриране от главата до петите и дори подкрепа за вашето тяло, както и малко подскачане на повърхността, което улеснява влизането и излизането от леглото. Твърдото усещане на този матрак е най-подходящо за спални на гърба и стомаха, които тежат повече от 230 килограма.

Поддържащото ядро ​​съдържа джобни намотки, разделени на зони въз основа на габарита. По-дебели намотки с нисък габарит облицоват периметъра, за да направят ръбовете да се чувстват стабилни и също да лежат под торса и бедрата. По-тънките висококачествени намотки насърчават повече люлка за по-леки зони на тялото ви. Намотките също помагат на матрака да спи прохладно, като генерират постоянен въздушен поток в целия интериор. Капакът също е изработен от дишаща материя Tencel за допълнително охлаждане близо до повърхността.

Ако Dawn Luxe звучи привлекателно, но търсите нещо малко по-меко, Twilight Luxe (7), Dusk Luxe (6) и Midnight Luxe (6) също са доста твърди. Купувачите с ограничен бюджет също могат да бъдат по-привлечени от стандартния хибрид Dawn. Въпреки че този модел няма връх на възглавницата и вътрешните бобини не са зонирани, този модел е твърд (8) и се представя доста добре, като носи по-ниска цена.

Helix Sleep предлага безплатна доставка на земята до всички 50 щата. Вашата покупка на Dawn Luxe включва 100-дневен пробен период за сън за тестване на матрака и решаване дали е подходящ за вас, както и 15-годишна гаранция срещу структурни дефекти, ако решите да го запазите.

Allswell Brick

Най-ценно

Allswell Brick

Ценови диапазон:  $ 395 – $ 845

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Фирма (7)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси за гръб и стомах с тегло най-малко 130 килограма
 • Горещи траверси
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • Балансирано средно твърдо усещане съчетава равномерно контуриране и силна опора
 • Мемори пяната, вливана с мед, устоява на натрупването на телесна топлина
 • Зонираните намотки осигуряват здрава опора на периметъра

Вземете 15% отстъпка от матрак Allswell. Код за употреба: SLEEPFOUNDATION 15

Allswell Brick – известен също като The Brick – е хибрид, който предлага изключителна поддръжка. Със средно твърдо (6) усещане и 12-инчов профил, матракът е особено подходящ за траверси на гърба и стомаха, които тежат 130 килограма или повече и изискват допълнителна стабилност от повърхността на съня си. Както подсказва името, The Brick предлага отлична стабилност, но покритието му е подплатено с пяна, за да се гарантира, че повърхността не се чувства прекалено твърда.

Комфортният слой е съставен от мемори пяна, която омекотява и прилепва към тялото, без да прегръща прекалено силно. Материалът се влива с мед, която има естествени охлаждащи свойства и предлага антимикробна защита, за да поддържа матрака хигиеничен. Допълнителен слой от пенопласт осигурява преходна опора и ограничава потъването около средната част.

Дебелите намотки в джоба съставляват опорната сърцевина. По-дебели намотки се нареждат по периметъра, за да намалят потъването, когато спите близо до краищата или се качвате и слизате от матрака, докато по-нежните намотки лежат под тялото ви. Въздухът циркулира свободно през намотките, за да помогне на матрака да поддържа комфортна температура, добавяйки към постоянния температурен контрол на The Brick.

Allswell е известен с евтини хибриди и The Brick не прави изключение – цената на стикера му е много по-ниска от тази на средния хибриден модел. Компанията също така доставя безплатно навсякъде в съседните САЩ. Вашата покупка включва пробен период за сън от 100 нощи с безплатни връщания и 10-годишна гаранция срещу прекомерно провисване и други дефекти.

Дъска

Най-добрата фирма

Дъска

Ценови диапазон:  $ 699 – $ 1249

Тип матрак:  Пяна
Устойчивост:  твърдо (7), допълнително твърдо (9)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, които искат допълнително твърда опция
 • Хора, които търсят обратим дизайн на твърдост
 • Тези, които поставят премия за значителна поддръжка на ръба
Акценти:
 • Подвижен дизайн с твърди и допълнителни опции
 • Един от най-твърдите матраци на пазара
 • Опционалният охлаждащ горен панел подобрява регулирането на температурата

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци за спално бельо в Бруклин

Матракът Plank, проектиран и произведен от доказания екип на Brooklyn Bedding, е като сбъдната мечта за хората, които искат твърд матрак. Матракът е подвижен, което позволява на клиентите лесно да избират между твърдо и допълнително твърдо усещане.

Планкът е съставен от четири слоя. Когато е подреден за използване от твърдата страна, най-горният слой е 0,75 инча пълнеж от влакна, капитониран в капака. Следва 2 инча латекс-подобен пенопласт, известен като TitanFlex, който има съобразена със светлината и забележим отскок. Следващият слой е опорното ядро, което е 7 инча полистирол с висока плътност. Последният слой е 1,5 инча влакнест пълнеж, който също е ватиран в покритието.

Тези материали имат ограничено задържане на топлина, но Plank се предлага и с допълнителен охлаждащ горен панел, който има вграден материал за промяна на фазата (PCM). PCM поддържа стабилна температура чрез разсейване или задържане на топлина според нуждите през нощта.

За хората, които знаят, че искат по-твърдо усещане, но искат гъвкавост по отношение на това колко трудно се чувства матракът им, реверсивният дизайн на Plank е основна точка за продажба. Той също така осигурява много над средната опора на ръба и е лесен за придвижване отгоре.

Brooklyn Bedding подкрепя Plank с 120-нощно изпитание за сън, което ви позволява да изпробвате матрака в собствения си дом. Компанията също така предоставя 10-годишна ограничена гаранция, покриваща дефекти в материалите и изработката.

Saatva Classic

Най-добрият Innerspring

Saatva Classic

Ценови диапазон:  $ 849 – $ 2099

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  мека (3), средно твърда (6), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King, Split Cal King

За кого е най-добре:
 • Хора, които харесват усещането за вътрешен матрак
 • Траверси, които се нуждаят от допълнителна лумбална подложка
 • Купувачи, които искат безплатна доставка с бели ръкавици
Акценти:
 • Избор от три нива на твърдост
 • Силна лумбална опора
 • Дизайнът “бобина върху бобина” осигурява стабилна подкрепа

Спестете $ 200, когато похарчите $ 1000 или повече в Saatva.com

Матракът Saatva предлага привлекателна комбинация от твърдост и облекчаване на точката на натиск, особено за траверси за стомаха и гърба. Неговата хибридна конструкция “спирала върху спирала” спомага за отлична производителност и издръжливост.

Поддържащото ядро ​​в Saatva е слой от 13 габаритни намотки Bonnell. При 11,5-инчовия модел намотките са високи 4 инча; в 14,5-инчовия модел те са високи 7 инча. Тези дебели намотки предлагат здрава, стабилна основа за матрака, а краищата са подплатени с обвивка от пенопласт с висока плътност.

Върху тези намотки лежи 4-инчов слой от микронамотки в джоба. Тези намотки също подобряват твърдостта и отскока, но дизайнът им позволява да осигурят по-съобразена компресия, подходяща за тялото на всеки отделен човек.

Над двата слоя серпентина има поредица от пяни, които са поставени в рамките на възглавница в евро стил. Едно от тях е лумбалната подложка с мемори пяна, която може да намали налягането в долната част на гърба, често срещана проблемна зона за траверси на стомаха и гърба. Твърди слоеве пенопласт завършват системата за комфорт на Saatva, създавайки повече комфорт, без да намаляват твърдото усещане.

След като направите поръчката си, Saatva работи с вас, за да координира безплатната доставка на White Glove, която включва настройка на Saatva и премахване на съществуващия ви матрак. След това имате 180 нощувки, за да го изпробвате с опцията да го върнете за възстановяване на сумата минус $ 99, приспаднати за връщане. Матракът се предлага с 15-годишна гаранция за покриване на потенциални дефекти.

DreamCloud

Най-добро охлаждане

DreamCloud

Ценови диапазон:  $ 1,198 – $ 1,798

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  365 нощи (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  365 нощи (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Всички позиции за сън (гръб, отстрани, стомах, комбинация)
 • Тези, които спят горещо през нощта
 • Спящи над 130 килограма
Акценти:
 • Средно твърдото усещане предлага гъвкав избор за много предпочитания за сън
 • Изключителен 365-нощен сън
 • Ватиран калъф осигурява плюшеност, без прекомерна мивка на тялото

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак DreamCloud.

DreamCloud, хибриден матрак с капитониран плот и дебел профил, е страхотен средно твърд (6) матрак, който подхожда на повечето траверси. Капитонираното покритие и комфортният слой от мемори пяна придават на това легло някакво плюшено усещане отгоре и осигуряват известно облекчаване на налягането, без да се компрометира твърдостта на леглото.

Капитонираният плот се състои от кашмирен поли-смесен капак и пълнеж от пяна. Това придава на самия връх на матрака плюшено, дишащо усещане, докато долните слоеве са поддържащи и здрави. Под това се намира слой от гел вливаща се мемори пяна, която осигурява допълнително облекчаване на налягането и улавя по-малко телесна топлина от конвенционалната мемори пяна. Това е последвано от преходен слой от пенопласт и индивидуално опакована опорна сърцевина на бобината, която осигурява опора и малко „отскача“ до леглото, улеснявайки придвижването.

Със средно твърдо усещане и тонове поддържащи слоеве, DreamCloud е в състояние да подхожда на почти всеки тип спално място, с възможно изключение на странични траверси под 130 паунда. Тъй като най-голямата част от матрака е дишаща сърцевина на спиралата, DreamCloud не улавя твърде много телесна топлина и траверсите се охлаждат през цялата нощ. Той се представя добре и в категории като облекчаване на налягането, поддържане на ръба и лекота на движение, което го прави гъвкав, многообразен и добре изпълняващ се матрак.

DreamCloud се предлага на средна цена за хибриден матрак, което е впечатляващо, тъй като е с висок профил и качествени материали. Те предлагат отлична гаранция, предоставяйки на клиентите 1-годишен пробен период на сън и доживотна ограничена гаранция.

WinkBed

Най-доброто за болки в гърба

WinkBed

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 1,849

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, които обичат скачането на вътрешни пружини
 • Хора, които са склонни да спят или да седят близо до ръба на леглото
 • Клиенти, които искат спокойствието на доживотна гаранция
Акценти:
 • Избор от четири нива на твърдост
 • Поддръжката Coil-on-Coil осигурява динамична поддръжка
 • Доживотна гаранция

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

WinkBed предлага множество активи на масата: изключителна поддръжка на ръба, комбинация от отскачане и омекотяване и доживотна гаранция. Със стабилно ниво на комфорт, той отговаря на нуждите на широк кръг хора, особено спални за гърба и стомаха.

Движещата сила, която стои зад представянето на WinkBed, е неговата конструкция намотка върху намотка. Долният слой на намотката е по-висок и е изграден с пружини, разположени в зони за допълнителна здравина под по-тежките зони на тялото. Над това поддържащо ядро ​​има слой от микронамотки. И двата комплекта пружини са увити поотделно, което означава, че те по-добре реагират на тялото, за да намалят изолацията на движението.

Докато бобините са ключов дизайнерски елемент на WinkBed, матракът също така се възползва от пенопласта, зашит в горната част на възглавницата. Плътните и твърди пени дават умерена степен на контуриране, което е достатъчно, за да поддържа гръбнака подравнен, без да прави леглото прекалено меко.

Клиентите се хвалят за поддръжката на ръба на WinkBeds, тъй като всеки от тези интериорни компоненти запазва своята структурна цялост около периметъра. Отскачането от бобините улеснява придвижването по WinkBed, включително по време на интимни дейности.

WinkBed идва със 120-нощно изпитание за сън, така че клиентите имат възможност да го изпробват за продължителен период от време в собствената си спалня. Компанията показва вярата си в трайността на своя продукт, като предлага доживотна гаранция, която покрива дефекти в материалите и производството.

Amerisleep AS1

Най-удобно

Amerisleep AS1

Ценови диапазон:  $ 899 – $ 1898

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Фирма (7)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Траверси за гръб и стомах
 • Траверси, които предпочитат контурното усещане на мемори пяна
 • Двойки
Акценти:
 • Омекотяване и контуриране на мемори пяна
 • Твърдата, плътна пяна предотвратява прекомерната мивка на тялото
 • Пяната с памет с отворена клетка и дишащото покритие помагат матракът да се охлади

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Amerisleep предлага богат избор от изцяло пяна и хибридни матраци, всеки от които е създаден за определено усещане, което го прави най-подходящ за различни типове тяло и пози на сън. AS1 е най-късият и твърд матрак на компанията. Изграден с комфортен слой от плътна мемори пяна върху дебел основен слой от пенопласт, матракът предлага леко контуриране на тялото и много здрава опора. Тези качества правят AS1 идеален за спящи на гърба и стомаха, особено тези с тегло между 130 и 230 паунда. Много от конкурентните легла от пяна изцяло потъват за тези хора, но AS1 осигурява силна опора, за да поддържа тялото ви в равномерна равнина.

Матракът също спи изключително готино. Комфортният слой е съставен от пяна с памет с отворени клетки, която няма да улавя твърде много телесна топлина, докато твърдото (7) усещане на леглото ви позволява да усетите повече въздушен поток на повърхността. Освен това матракът е обвит в дишаща памучна смес, която помага на повърхността да остане хладна. Ние също препоръчваме този матрак за двойки и спящи. Пластовете пяна абсорбират движението и елиминират повечето прехвърляния на движение, което може да намали нарушенията на съня, а матракът е напълно безшумен, когато носи тежест.

Подобно на други марки легло в кутия, Amerisleep осигурява безплатна стандартна доставка за всички клиенти в съседните САЩ. AS1 е подкрепен от 100-нощно изпитание за сън, както и 20-годишна гаранция, която покрива дефекти в матрака след изпитателният период приключва.

Layla Hybrid

Най-доброто за странични траверси

Layla Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,299 – $ 1899

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  обратима: средно мека (4), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощи

Продължителност на пробния период:  120 нощи
Гаранция:  10 години, Ограничена

Гаранция:  10 години, Ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, чиито предпочитания за твърдост варират от нощ до вечер
 • Тези, които се борят да се качват и слизат от матрака си
Акценти:
 • Подвижният хибриден дизайн предлага различно усещане от всяка страна на матрака
 • Влечени от мед възглавници и контури от мемори пяна към тялото с твърде много натрупване на топлина
 • Зонираните джобни бобини укрепват ръбовете и осигуряват подобрена опора

Вземете 200 долара от матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Layla Hybrid е добър вариант за хора, които се радват на усещането за твърд матрак, но не непременно всяка вечер. Подвижният дизайн разполага с една страна, която се чувства твърда (7) и поддържаща, което го прави най-подходящ за траверси за гръб и стомах с тегло до 230 паунда, както и странични траверси, които тежат повече. Противоположната страна е средно мека (4), така че страничните траверси с тегло 230 паунда или по-малко също могат да се чувстват комфортно на матрака.

Двете страни са изградени с комфортни слоеве мемори пяна, вливани с мед, които могат да помогнат на матрака да заспи, като намалят неудобното задържане на топлина – често срещано оплакване за този тип пяна. Медта притежава и естествени антимикробни свойства, за да поддържа матрака без мирис и без бактерии. Капакът може да се закопчава с цип и да се сваля, когато трябва да се почисти.

Споделеното поддържащо ядро ​​на Layla Hybrid съдържа навити намотки, които са разделени на зони въз основа на нивото на подсилване. По периметъра са поставени по-здрави намотки, за да се ограничи потъването и да се подобри стабилността, когато спите близо до краищата или влизате и излизате от леглото. Също така ще почувствате по-голяма опора на бобината под торса и бедрата, докато по-нежните бобини люлят по-леки области на тялото. Стабилният въздушен поток през слоя на бобината също помага на матрака да заспи.

Цената на стикера на Layla Hybrid е наравно със средния хибриден модел и всяка покупка включва две възглавници Layla без допълнителни разходи. Доставката е безплатна за всички съседни поръчки в САЩ. Пробният период за сън е с продължителност 120 нощи и включва безплатни връщания, а тези, които решат да запазят матрака, получават и 10-годишна гаранция от производителя.

За кого е най-подходящ твърд матрак?

Комфортът е субективен, така че няма черно-бели правила за това кой трябва да купи твърд матрак. Всеки спящ трябва да избере най-подходящото за своите нужди и предпочитания. Въпреки това, има общи тенденции, по отношение на които хората получават най-голяма полза от твърдо легло.

Два основни фактора, които играят ролята на оптимално ниво на твърдост, са телесното тегло и основната позиция на сън. Хората, които тежат над 230 паунда, често предпочитат по-твърд матрак, защото им пречи да потънат твърде дълбоко в леглото, което може да навреди на гръбначния стълб и да причини прегряване.

Спящите на гърба и стомаха обикновено се нуждаят от по-твърдо усещане, за да предпазят корема и лумбалната област от свръхразтягане, което може да доведе до болки в долната част на гърба.

Въпреки че има изключения, таблицата по-долу предоставя контур на най-високото ниво на твърдост на матрака въз основа на теглото на човека и основната позиция на сън.

Тегло Странични траверси Задни траверси Спящи за стомаха
По-малко от 130 паунда Мека – средна Средно мек – средно твърд Средно мек – средно твърд
130 до 230 паунда Средно мек – средно твърд Средно – твърдо Средна фирма – Фирма
Повече от 230 лири Средно – средно твърдо Средна фирма – Фирма Средна фирма – Фирма

Спяща позиция