Menu Close

Най-добрият матрак за фибромиалгия

Фибромиалгията е често срещано здравословно състояние, което може да допринесе за широко разпространена мускулно-скелетна болка. Много страдащи от фибромиалгия също са по-чувствителни към температурата. Не само болката и температурната чувствителност, свързани със състоянието, могат да доведат до лош сън, но фибромиалгията може да бъде свързана и с други проблеми със съня, включително нарушаващ съня, липса на възстановителен сън и / или безсъние. Много хора с фибромиалгия също страдат от сънна апнея и / или синдром на неспокойните крака, което прави още по-трудно получаването на така необходимата почивка.

Въпреки че трябва да се консултирате с Вашия лекар за план на лечение, качественият сън е важен, независимо от основните медицински състояния. Най-добрите матраци за фибромиалгия могат да помогнат за поддържането на по-добър сън, което може да помогне на страдащите от фибромиалгия да се чувстват по-малко през деня.

В това ръководство ще споделим информация за любимите ни матраци за фибромиалгия. Също така ще уточним важни фактори, които да вземете предвид, докато пазарувате за най-добрия матрак за вас.

Най-добрите матраци за фибромиалгия

информация за продукта

Helix Midnight Luxe

Най-доброто като цяло

Helix Midnight Luxe

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 2349

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Хора, които тежат до 230 килограма
 • Траверси с остри точки на натиск
 • Тези, които предпочитат по-дебели матраци
Акценти:
 • Луксозна хибридна конструкция с възглавница
 • Вдлъбнатото ядро ​​на бобината люлее тялото и ограничава потъването
 • Дишащото покритие Tencel намалява натрупването на топлина

* Вземете 200 щ.д. + 2 БЕЗПЛАТНИ възглавници за мечта, когато похарчите 1750 или повече долара. Код за използване: SLEEPFOUND200

Midnight Luxe е част от луксозната хибридна линия на Helix Sleep. Докато всички модели Luxe имат своите силни страни, Midnight Luxe има балансирана средна фирма (6), която отговаря на нуждите и предпочитанията на повечето спящи с фибромиалгия с тегло 230 паунда или по-малко. Спалните странични и задни трапеци трябва да намират матрака за особено удобен.

Дишащото, копринено меко покритие Tencel обгръща матрака. Капитонираният връх на възглавницата, последван от комфортен слой от мека пяна, създава плюшено усещане за повърхността. Вторият комфортен слой също е съставен от мемори пяна, така че трябва да очаквате забележимо контуриране и бавен отговор от този матрак. Третият слой се състои от преходен пенопласт за допълнително съответствие и поддръжка.

Поддържащото ядро ​​разполага с джобови намотки, които доставят отскок, като същевременно ограничават прехвърлянето на движение. Въздушният поток през този слой помага да се поддържа леглото хладно. Намотките също са зонирани, за да подсилят ръбовете срещу потъване и да осигурят подобрена опора за торса, бедрата и други области, където хората са склонни да носят по-голяма тежест. Поддържащото ядро ​​на Midnight Luxe също съдържа основен слой от плътен пенопласт.

100-нощно изпитание за сън ви дава време да опитате Midnight Luxe у дома, а матракът също е защитен с 10-годишна ограничена гаранция. Доставката е безплатна за клиенти във всички 50 държави. Ако имате ограничен бюджет, стандартният Midnight hybrid на Helix Sleep може да е по-добър избор. Докато Midnight не включва интериорни бобини с възглавница или зонирани, матракът запазва много функции на своя лукс колега, като същевременно носи по-ниска цена.

Layla Hybrid

Най-ценно

Layla Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,299 – $ 1899

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  обратима: средно мека (4), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощи

Продължителност на пробния период:  120 нощи
Гаранция:  10 години, Ограничена

Гаранция:  10 години, Ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Тези, чиито предпочитания за твърдост могат да се променят с течение на времето
 • Хора, които са склонни да седят или спят близо до ръба на леглото
 • Траверси, които искат едновременно облекчаване на налягането и отскачане
Акценти:
 • Двустранният дизайн с две опции за твърдост отговаря на променящите се нужди
 • Инфузиите от мед са предназначени да преразпределят топлината и да предотвратят микробния растеж
 • Хибридният дизайн съчетава облекчаване на налягането, изолиране на движението и отскок

Вземете 200 долара от матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Хората, чиито предпочитания за твърдост могат да се променят с течение на времето поради техните симптоми на фибромиалгия, могат да оценят двете опции за твърдост на Layla Hybrid. Layla Hybrid е подвижен хибриден модел с различна твърдост от всяка страна. Едната страна има средно меко усещане, оценка около 4. Другата страна е твърда, идва около 7.

Двете страни на матрака се отличават с поддръжка на ръба. Средно меката страна също се представя добре при изолиране на движението и облекчаване на налягането, докато твърдата страна се отличава с регулиране на температурата, секс и лекота на движение. Всички траверси с тегло под 130 паунда и странични траверси с тегло между 130 и 230 паунда може да харесат усещането за плюш на средно меката страна. Хората с предпочитания за позиция, които тежат над 130 килограма, могат да се радват на твърдата страна.

Капакът е изработен от полиестер, вискоза и поли ликра. Този мек на допир материал е и дишащ, за да позволи на въздуха да циркулира през матрака.

Всяка страна на матрака има комфортен слой с мемори пяна, който се адаптира към формата на тялото на индивида, за да отнеме натиск от зоните, склонни към натрупване на налягане. Средно меката страна има 2,5-инчов слой мемори пяна, докато твърдата страна използва само 1 инч. Вливането на меден гел във всеки от тези комфортни слоеве пренася топлината от тялото на спящия, за да поддържа повърхността на матрака по-хладна.

Двете страни също използват зониран пенопластов преходен слой с по-твърда опора близо до средата на леглото. Дълбоките канали в пяната позволяват на топлината да излиза. Средно меката страна използва 2-инчов преходен слой, а твърдата страна използва 1,5-инчов слой.

Поддържащото ядро ​​на Layla Hybrid се състои от 6 инча джобни намотки. Тези намотки се движат независимо, за да реагират на промени в налягането, без да пренасят прекомерно движение. Два реда по-тесни намотки подреждат периметъра, за да подсилят ръба.

Спящите могат да опитат хибридния матрак Layla по време на пробен период от 120 нощи. 10-годишна гаранция покрива дефекти в материалите и изработката.

Amerisleep AS3

Най-удобно

Amerisleep AS3

Ценови диапазон:  $ 1149 – $ 2398

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Хора, които са чувствителни към температура
 • Неспокойни траверси
 • Хора, които търсят облекчаване на натиска
Акценти:
 • Пяна с памет с отворени клетки насърчава циркулацията на въздуха
 • Преходният слой осигурява целенасочена поддръжка и омекотяване
 • Чувствителната пяна предотвратява потъването

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Amerisleep AS3 е изцяло пяна матрак с контурни функции, които могат да помогнат за облекчаване на точките на натиск за пациенти с фибромиалгия. Патентованата пяна работи по-хладно от традиционната мемори пяна, което също може да направи матрака по-подходящ за тези с температурна чувствителност.

3-инчов слой пяна с памет Bio-Pur има дизайн с отворени клетки, който насърчава въздушния поток и прави матрака доста дишащ. В допълнение, дишаща полиестерна и памучна обвивка обгръща Amerisleep AS3 и помага на матрака да работи хладно.

Мемори пяната се адаптира към тялото, за да осигури комфорт и да облекчи точките на натиск. В същото време матракът също така реагира и лесно отскача, за да предотврати прекомерно потъване. Това помага да се улесни лекотата на движение за траверси, които често се движат, за да намерят удобна позиция за сън през нощта.

Под мемори пяната има 2-инчов преходен слой от пенопласт, който е зониран, за да предложи целенасочена поддръжка на различни части на тялото. Зонираният дизайн осигурява допълнителна опора за главата, гърба и краката, като същевременно предлага повече възглавница за рамото и бедрата. И накрая, 7-инчовият основен пенопластов слой е проектиран да подобри издръжливостта.

Amerisleep AS3 има средно усещане и оценява 5 по 10-степенната скала на твърдост. Матракът е добър вариант за тези, които предпочитат легло, което е меко, но също така осигурява опора.

Amerisleep предлага 100-дневна пробна версия с безплатна доставка и връщане. AS3 също е подкрепен с 20-годишна гаранция.

WinkBed

Най-доброто за болки в гърба

WinkBed

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 1,849

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Спящи, които страдат от болки в гърба
 • Тези, които търсят изолация на движението
 • Хора, търсещи баланс на комфорт и подкрепа
Акценти:
 • Комфортният слой и системата от бобини насърчават изолирането на движението
 • Намотките и вливаната с гел пяна увеличават дишането
 • Зонираното строителство предлага целева подкрепа

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

WinkBed е хибриден матрак, който предлага силна опора, както и комфорт. Той осигурява целенасочена подкрепа за насърчаване на гръбначния стълб, което го прави подходящ за хора, които страдат от болки в гърба. Тъй като пациентите с фибромиалгия може вече да страдат от мускулно-скелетна болка, те могат да се възползват от матрак, който помага да се намали всякаква допълнителна болка в тялото.

Комфортната система на WinkBed съдържа покрита с гел пяна за възглавница върху слой от микронамотки. Под това се намира опорно ядро, съставено от джобни намотки. Слоят пяна предлага мекота и контуриране, което помага за облекчаване на различни точки на натиск върху тялото. Джобните намотки са зонирани, за да предлагат целенасочена поддръжка, която насърчава правилното подравняване на гърба, бедрата и раменете, което прави WinkBed опция за траверси, които страдат от болки в гърба.

Тъй като системата за комфорт съдържа микронамотки, WinkBed е по-отзивчив от хибридните матраци с комфортни системи от изцяло пяна. Отзивчивостта позволява на траверсите да се придвижват по-лесно по контурния слой пяна, без да потъват твърде много. Системата за комфорт от пяна и микронамотка, заедно с джобовите намотки в опорната сърцевина, също предлагат отлична изолация на движението. Хората, които споделят легло с неспокойни траверси, могат да се възползват от тази функция.

Докато традиционните матраци от пяна са склонни да улавят топлината, слой от пяна на WinkBed се влива с гел, което прави пяната по-дишаща за горещи траверси. Намотките също подпомагат циркулацията на въздуха, а покритието Tencel добавя към дишането на матрака.

WinkBed се предлага в три опции за твърдост: по-мек, луксозен и твърд. Четвъртата версия на матрака, известна като WinkBed Plus, е специално създадена за хора с тегло над 230 килограма и съдържа латекс в системата си за комфорт вместо мини бобини. Ръбът е подсилен с дебели намотки, за да се предотврати провисването на ръбовете с течение на времето.

На разположение е 120-дневен пробен период за клиентите да изпробват леглото. Доставката и връщането са безплатни.

Saatva Classic

Най-добър лукс

Saatva Classic

Ценови диапазон:  $ 849 – $ 2099

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  мека (3), средно твърда (6), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King, Split Cal King

За кого е най-добре:
 • Траверси, търсещи облекчаване на натиска
 • Хора, които тичат горещо през нощта
 • Тези, които се движат много в съня си
Акценти:
 • Системата с двойна намотка насърчава въздушния поток и отзивчивостта
 • Euro-top и пяна слой предлагат комбинирано освобождаване на налягането
 • Подсиленият ръб намалява увисването

Спестете $ 200, когато похарчите $ 1000 или повече в Saatva.com

Saatva Classic е хибриден матрак, който предлага комбинация от облекчаване на налягането и дишане. Тези характеристики може да са подходящи за пациенти с фибромиалгия, които изпитват физическа болка и температурна чувствителност по време на сън.

Както при всички хибридни матраци, Saatva Classic се състои от система за комфорт отгоре и опорна сърцевина на основата на спирала отдолу, всички обвити в покритие от органичен памук. 3-инчов Euro-top и 1-инчов слой пенопласт и мемори пяна предлагат плюшеност, контуриране и облекчаване на налягането. Тези характеристики могат да бъдат полезни за пациенти с фибромиалгия, които търсят матрак, който помага за облекчаване на дискомфорта или болката при различни точки на натиск върху тялото.

Матракът също така съдържа преходен слой от джобове мини бобини и опорна сърцевина от намотки с пясъчен часовник. Тъй като комфортният слой е направен с пяна, която има тенденция да улавя топлината, бобините подобряват циркулацията на въздуха и регулират температурата на леглото по време на сън. Системата намотка върху намотка също произвежда реакция, която балансира контурите, осигурени от системата за комфорт. Отзивчивостта помага на активните траверси да се движат около леглото, без да се чувстват „затворени“ в плюшения слой.

Saatva Classic се предлага в три опции за твърдост, вариращи от мека до твърда. Ръбът на матрака е подсилен от релси от пяна с висока плътност. Поддържащият ръб може да помогне на хората, които се затрудняват да влизат и излизат от леглата с увиснали ръбове.

Saatva предлага 180-дневен пробен период и безплатна доставка на White Glove, по време на която компанията също ще премахне вашия стар матрак безплатно при поискване.

Бруклински легла Aurora

Най-добро охлаждане

Бруклински легла Aurora

Ценови диапазон:  $ 999 – $ 2199

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Custom Sizes

За кого е най-добре:
 • Двойки, търсещи баланс между изолация на движение и отскачане
 • Купувачи, които искат избор на твърдост
 • Хора, които са склонни да спят топло
Акценти:
 • Три опции за твърдост, които да отговарят на различни нужди и предпочитания
 • Материал за фазова промяна, вливане на мед и други функции, предназначени за охлаждане
 • Балансирана производителност със забележимо облекчаване на налягането, опора на ръба, изолация на движението и др

Вземете 20% отстъпка от матрак за спално бельо в Бруклин. Код за използване: сън

Brooklyn Bedding Aurora Hybrid е луксозен хибрид, създаден за охлаждане, така че може да е добър избор за хора, които са чувствителни към температура в резултат на фибромиалгия.

Неговите охлаждащи функции започват в покритието, което се влива с молекула за фазова промяна, създадена да поддържа температурата на кожата 88 градуса. Контурирането и облекчаването на налягането идва от 1,5-инчовия най-горен слой пенопласт. Този материал се влива с мед и молекула за промяна на фазата, за да подпомогне пренасянето на топлината от тялото на спящия. След това 2-инчов слой пенопласт дава допълнително люлеене, докато реагира бързо, когато спящият смени позицията си.

1-инчов преходен слой от мемори пяна отделя системата за комфорт от сърцевината, като осигурява дълбока компресионна поддръжка. Благодарение на геловия си вихър, този слой допринася и за охлаждане. Поддържащото ядро ​​използва 8 инча джобни намотки. Намотките придават на леглото повече отскок, но те се движат независимо една от друга, за да ограничат преноса на движение. Въздухът може да циркулира между намотките, допълнително охлаждайки повърхността на съня. Последен 1-инчов слой пенопласт дава намотките основа за почивка.

Brooklyn Bedding Aurora Hybrid се предлага в три опции за твърдост, които се наричат ​​Soft, Medium и Firm. Тъй като версията Soft е около 4 по 10-степенната скала на твърдост, ние я смятаме за средно мека. Средният процент е около 6, което може да бъде класифицирано като средно твърдо. Фирмата идва на 7, което я прави наистина твърда.

И трите версии на матрака се отличават с облекчаване на налягането. Опциите Soft и Medium също изолират движението доста добре, докато Medium и Firm версиите се оценяват добре за лекота на движение, температурен неутралитет, пол и подкрепа на ръба.

Меката версия на матрака може да е най-подходяща за траверси с тегло под 130 килограма. Опцията Medium се представя добре при групи с тегло, но спящите на стомаха, които тежат над 230 килограма, могат да потънат твърде дълбоко. Опцията Firm също може да побере всички групи тежести, въпреки че страничните траверси, които тежат под 130 паунда, могат да получат по-голямо натрупване на натиск.

10-годишна гаранция предпазва от дефекти. Aurora Hybrid също се предлага с пробен период от 120 нощи.

Плюшени легла Ботаническо блаженство

Най-добрият латекс

Плюшени легла Ботаническо блаженство

Ценови диапазон:  $ 1,199 – $ 2,699

Тип матрак:  Латекс
Твърдост:  Средна фирма (6), Фирма (7)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  25 години, ограничена

Гаранция:  25 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Хора, чиито предпочитания за твърдост може да се променят
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Спящи, които искат облекчаване на натиска без прегръдка
Акценти:
 • Изработен от сертифицирани органични материали
 • Две опции за твърдост и три височини
 • Дишащият памук и латекс Talalay и регулиращата температурата вълна намаляват задържането на топлина

Вземете 100 долара от матрак PlushBeds. Код за употреба: SF100

PlushBeds Botanical Bliss е модел от латекс, който люлее тялото на спящия, без да позволява много потъване. Пациентите с фибромиалгия, които се затрудняват да се движат на легло с повече прегръдки, може да харесат сместа на Botanical Bliss за облекчаване на налягането и лекота на движение.

Предлагат се множество опции при закупуване на ботаническия матрак Bliss. Клиентите могат да избират между три опции за дебелина: 9 инча, 10 инча и 12 инча. Те могат също да избират между два варианта на твърдост: средно твърда (6) и твърда (7). Имайте предвид, че Botanical Bliss се отнася до средно твърдата опция като „Medium“. Собствениците могат да променят твърдостта на матрака си у дома, като разархивират капака и преместят слоевете.

Плетено покритие от органичен памук огражда леглото. Този материал абсорбира влагата и позволява на въздушния поток да поддържа повърхността на съня хладна и суха. Освен това е мек на допир. След това слой органична вълна допринася за регулирането на температурата и отнемането на влага от Botanical Bliss.

9-инчовата версия на матрака използва един 2-инчов слой и два 3-инчови слоя латекс Dunlop. В 10-инчовата версия се използват три 3-инчови слоя. 12-инчовата версия използва четири 3-инчови слоя. Dunlop латексът предлага люлеене и облекчаване на налягането с плаващо усещане. Докато материалът се очертава по тялото на спящия, той разпределя компресията върху по-широка площ. Това води до усещане, по-близко до плаващо, отколкото потъващо.

Регулирането на температурата, лекота на движение, облекчаване на налягането, поддържане на ръба и секс са едни от най-големите силни страни на Ботаническото блаженство. Спящите, които тежат под 230 паунда, могат да се насладят на средната версия на матрака, докато тези, които тежат над 130 паунда, може да харесат твърдата версия. Тези, които тежат между 130 и 230 паунда, могат да намерят или твърдост като удобна в зависимост от личните си предпочитания.

25-годишната ограничена гаранция покрива квалифициращи дефекти. „Ботаническото блаженство“ също има пробен период от 100 нощи.

Каспър вълна хибрид

Най-доброто за странични траверси

Каспър вълна хибрид

Ценови диапазон:  $ 1595 – $ 3095

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Лица, които тежат под 230 килограма
 • Склонни към прегряване през нощта
 • Спящи, които се събуждат лесно, когато партньорът им се движи през нощта
Акценти:
 • Ергономичното зониране осигурява целенасочена поддръжка
 • Дишащият дизайн позволява на топлината да излиза
 • Слоевете от първокласна пяна отговарят на корпуса за облекчаване на налягането

Вземете 200 долара от хибриден матрак Casper Wave. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Проектиран за поддръжка и охлаждане, близкото съответствие на Casper Wave Hybrid помага за облекчаване на налягането, без да улавя много топлина. Хората, които страдат от свързана с фибромиалгия болка и температурна чувствителност, могат да оценят тази комбинация.

Капакът използва смес от материали, включително рециклиран полиестер, полиестер, вискоза, ликра и рециклиран памук, придавайки му дишане и леко разтягане. Wave Hybrid разполага с три слоя в своята система за комфорт, започвайки с малък слой поли пяна, за да придаде на повърхността конформно усещане. Под това има слой аериран латекс, който има отзивчиво усещане и не улавя тон телесна топлина. Под него е разположен зониран слой от мемори пяна, който съответства на гърба и раменете, като същевременно поддържа средата.

Преходният слой е направен от пенопласт с вливане на гел и също е зониран. Индивидуално джобовите бобини в опорната сърцевина придават на матрака отскок, като същевременно позволяват обилен въздушен поток. Слоят пяна се увива около външната страна на слоя, за да подсили ръба.

Wave Hybrid има средно твърдо усещане, достигайки около 6 по 10-степенната скала на твърдост. Тъй като това е в по-мекия край на гамата, която повечето спящи предпочитат, може да е най-подходящо за траверси под 230 паунда, особено тези, които спят на страни или на гръб. Тези, които тежат над 230 килограма, може да потънат в повече от идеално за оптимално подравняване на гръбначния стълб, особено когато спят по корем.

Благодарение на средно твърдото си усещане и прегръдката отблизо, Wave Hybrid се отличава с изолация на движението и облекчаване на налягането. Неговите охлаждащи характеристики също му помагат да поддържа по-неутрална температура от повечето близки модели матраци.

Casper Wave Hybrid се предлага с 10-годишна ограничена гаранция. Клиентите могат да опитат матрака у дома с пробния период от 100 нощи.

Как да изберем матрак за фибромиалгия

Adblock
detector