Menu Close

Най-добрият матрак за деца

Докато всеки може да се възползва от качествения сън, децата разчитат на него, за да подхранват бързия им растеж и обучение. Децата също са склонни да се нуждаят от повече сън от възрастните. В Американската академия по педиатрия (AAP) препоръчва на съня часа на базата на възрастови групи. По-малките деца обикновено се нуждаят от повече сън, като AAP препоръчва 10 до 13 часа сън на ден за деца между 3 и 5. По-големите деца обикновено се нуждаят от по-малко сън. AAP предполага, че децата между 13 и 18 се нуждаят от 8 до 10 часа сън на ден.

Изборът на правилния матрак може да помогне на детето ви да заспи спокойно и да получи пълноценния сън, от който се нуждае. Много от същите съображения за матрака, които оказват влияние върху решенията за матраци за възрастни, могат да играят роля в това кой матрак е най-подходящ за вашето дете. Фактори като твърдостта на матрака, облекчението на налягането, температурната неутралност, опората на ръба и предпочитаната позиция на детето за сън могат да повлияят на избора ви на матрак.

Ще споделим нашите избор за най-добрите матраци за деца. Ще обясним и ключови фактори, които да вземете предвид при избора на матрак за вашето дете. Това ръководство се фокусира изключително върху матраци за деца, така че имайте предвид, че бебетата имат различни нужди за безопасност.

Най-добрите матраци за деца

информация за продукта

Нектар матрак

Най-доброто като цяло

Нектар матрак

Ценови диапазон:  $ 499 – $ 999

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  365 нощи

Продължителност на пробния период:  365 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Деца, които се разменят през нощта
 • Семейства, които планират да продължат да използват същия матрак, докато детето расте
 • Деца, които предпочитат усещането за прегръдка от матрака си
Акценти:
 • Разнообразен комфорт за деца и възрастни
 • Равномерно подпомагане и облекчаване на контурния натиск
 • CertiPUR-сертифицираните в САЩ пяни не съдържат вредни вещества

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Nectar използва три слоя мемори пяна, което го прегръща значително, което някои деца могат да намерят успокояващо и удобно. Освен това Nectar има тенденция да бъде по-достъпен от подобно конструирани модели, така че може да бъде по-приветлив за семейния бюджет.

Първо, има капитониран калъф с мемори пяна, изработен за мекота. Това покритие използва дишаща материя Tencel, за да поддържа повърхността на матрака по-хладна. След това 1-инчов слой от гел вливаща се мемори пяна се очертава към траверса. Този слой преразпределя теглото и топлината на спящия, за да облекчи точките на натиск, без да улавя прекомерна топлина върху тялото му.

3-инчов слой от 3,5 PCF Adaptive Hi Core пяна за памет дава допълнителна поддръжка, като същевременно действа като бариера между комфортните и поддържащите слоеве. Поддържащото ядро ​​използва 6 инча 2.2 PCF пенопласт, за да стабилизира останалата част от матрака.

Оценен на 6 по скалата за твърдост, Nectar е изцяло пянен модел със средно твърдо усещане. Това е в диапазона, който мнозина спящи намират за удобни, така че Nectar все още може да служи добре на детето, докато расте и предпочитанията им се променят.

Nectar използва сертифицирани от САЩ сертификати CertiPUR, които са тествани за определени потенциално вредни вещества и емисии.

Доживотна ограничена гаранция и 365-дневен пробен период на сън са включени в покупката на матрак Nectar.

Tuft & Needle Original

Най-ценно

Tuft & Needle Original

Ценови диапазон:  $ 450 – $ 850

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10-годишна, ограничена

Гаранция:  10-годишна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Деца, които сменят позициите си през нощта
 • Семейства, които не искат да сменят матрака, докато детето расте
 • Хора, които искат повече облекчаване на натиска
Акценти:
 • Средно твърдото усещане е добър вариант за отглеждането на деца
 • Адаптивният пенопласт осигурява контуриране и отзивчивост
 • Сертифициран от CertiPUR-US и GREENGUARD Gold

Читателите на Sleep Foundation получават най-добрата цена на матрака Tuft & Needle Original.

Докато Tuft & Needle Original не е създаден специално за деца, средно твърдото му усещане и способността да побере множество групи тежести и пози за сън може да направи матрака добър избор за децата, докато растат.

Tuft & Needle е изцяло пянен модел, изграден от два слоя. Най-горният слой на матрака използва 3 инча патентован адаптивен пенопласт. Този материал е създаден, за да постигне баланс между контурирането и отзивчивостта. Освен това се влива с гел и графит, за да помогне да се изтегли излишната топлина от тялото на спящия. Сърцевината разполага с 7 инча пенопласт, за да поддържа горната част на матрака. Мекото на допир покритие позволява на въздуха да циркулира в матрака, за да охлади повърхността.

Този матрак има средно твърдо (6) усещане, което е в диапазона, който много трапери предпочитат да предпочитат. Хората с тегло под 130 килограма често предпочитат малко по-меки матраци, докато тези с тегло над 230 килограма често предпочитат по-твърдите матраци. Tuft & Needle Original попада между тези две крайности, така че леглото може да е подходящо за деца, чиито размери и предпочитания за сън могат да се променят с течение на времето.

Tuft & Needle Original има редица сертификати и одобрения въз основа на тестване. Те включват сертификати от CertiPUR-US и GREENGUARD Gold. 10-годишната ограничена гаранция предпазва от дефекти, а 100-дневен пробен период на сън ви дава възможност да го изпробвате.

Саатва младеж

Най-добро охлаждане

Саатва младеж

Ценови диапазон:  $ 699 – $ 899

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  Средна (5), Твърда (7)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  12 години, ограничена

Гаранция:  12 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full

За кого е най-добре:
 • По-малки деца с много повече възможности за разрастване
 • Деца, които спят горещо
 • Деца, които сменят позицията си през цялата нощ
Акценти:
 • Специално създаден за деца
 • Подвижен дизайн с две различни нива на твърдост
 • Дебелият слой намотка осигурява въздушен поток за охлаждане над средното

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Saatva Youth е обратим вътрешен пружинен матрак, който е създаден, за да отговори на променящите се нужди на матраците на децата, когато пораснат. Тъй като едната страна е по-твърда от другата, матракът може да се обърне, след като детето стане твърде тежко, за да бъде подкрепено от по-меката страна.

По-меката страна на матрака разполага с комфортен слой от зониран пенопласт, който осигурява допълнителна опора на гърба и бедрата, като същевременно се доближава по-близо до главата, врата, раменете и краката. Комфортният слой от твърдата страна е направен от извит пенопласт с по-висока плътност, който като цяло е по-благоприятен. Между тези две страни има опорна сърцевина от дебели намотки на бонел.

Слоят на бобината позволява значително количество въздушен поток през матрака, което гарантира, че детето ви няма да спи твърде горещо през цялата нощ. Дебелата конструкция на намотките също дава на това легло страхотна опора на ръба, предотвратявайки падането на някой от леглото. Качеството на материалите гарантира траен матрак, който трябва да продължи през юношеските години на детето.

Докато Saatva Youth се предлага на малко по-висока от средната цена, Saatva предлага безплатна доставка на бели ръкавици, включително при домашно сглобяване и премахване на стар матрак, 180-нощно изпитание за сън и 15-годишна гаранция.

Матрак Вая

Най-доброто за комбинирани траверси

Матрак Вая

Ценови диапазон:  $ 649 – $ 1,099

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси
 • Деца, които тежат по-малко от 130 килограма
 • Деца, които обичат матраци, които се прегръщат
Акценти:
 • Конструкцията от пенопласт е по-отзивчива от мемори пяната
 • Дишаща пяна дизайн
 • Сертификация CertiPUR-САЩ

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Докато много компании за матраци предлагат широк спектър от модели матраци, от които можете да избирате, Vaya го улеснява с два матрака – модел от пяна и хибриден модел. Матракът Vaya е изцяло пянен модел и неговата гъвкавост го прави подходящ за хора от всички възрасти.

Матракът Vaya е с дебелина 12 инча, с 3-инчов слой комфортен пенопласт и 9-инчово поддържащо ядро ​​от пенопласт с висока плътност. Пенопластът се съобразява с тялото на спящия, предлагайки облекчаване на натиска и умерена прегръдка, която много деца намират за утешителна. За разлика от леглата с мемори пяна, пенопластът възвръща формата си по-бързо. Това намалява усещането, че сте „в капан“ в леглото, което някои хора свързват с матраци от пяна.

Пенопластът, използван в матрака Vaya, има структура с отворени клетки, което прави леглото по-дишащо от матраците, които използват по-традиционна пяна. Пяната също има сертификат CertiPUR-US, за да гарантира, че не съдържа вредни химикали. Това може да се хареса на родители, които желаят да ограничат излагането на детето си на потенциално вредни материали.

Матракът Vaya има средно (5) усещане. Това ниво на твърдост позволява на леглото да люлее тялото и да ограничи преноса на движение. Поради средното си усещане Vaya е най-подходящ за странични траверси, траверси и комбинирани траверси с тегло под 130 килограма. Спящите, които тежат между 130 и 230 паунда, все още могат да намерят това легло удобно, но те ще потънат по-дълбоко и в крайна сметка ще получат по-малко подкрепа.

Vaya предлага безплатна доставка в съседните Съединени щати. Матраците се предлагат с 10-годишна гаранция и 100-дневен пробен период. Клиентите получават пълно възстановяване и безплатни връщания, ако върнат леглото след първоначален 30-дневен период.

Легло за големи деца Nest

Най-доброто за малки деца

Легло за големи деца Nest

Ценови диапазон:  $ 349 – $ 549

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Фирма (7)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full

За кого е най-добре:
 • Деца с двуетажни легла
 • Деца, които тежат по-малко от 100 килограма
 • Деца, които биха искали матрак с повече прегръдка
Акценти:
 • Отлично контуриране и облекчаване на налягането
 • Бюджетно ценообразуване
 • Доживотна гаранция

Вземете 8% отстъпка за матрак за спално бельо Nest. Използвайте код: SF8

Детското легло Nest Big Kids беше една от първите опции за легло в кутия, специално за деца. Този изцяло пяна модел може да осигури значително контуриране и облекчаване на налягането за леки хора.

Детското легло Nest Big Kids започва с ватирана пяна, която осигурява мекота и омекотяване. След това има 2-инчов слой от 2,8 паунда на кубичен фут (PCF) Energex пяна. Energex пяната е проектирана да има контуриране и облекчаване на налягането, подобно на мемори пяната, с отзивчивост, по-близка до латекса. Това означава, че докато пяната се очертава по тялото на детето, тя възвръща формата си по-бързо, отколкото повечето памет се пени, когато детето промени позицията си. И накрая, 5-инчово поддържащо ядро ​​от 1,8 PCF пяна стабилизира повърхността на матрака за по-равномерна подкрепа.

Тъй като този матрак е предназначен за сравнително малки деца, усещането е по-трудно за определяне. По-леките деца вероятно ще почувстват, че има относително твърдо усещане, докато по-тежките деца могат да изпитват по-добро чувство.

С дебелина 7 инча Big Kids Bed има по-нисък профил от повечето матраци на пазара. Тази дебелина трябва да се побира добре на повечето двуетажни легла.

Тъй като Nest Big Kids Bed се произвежда специално за деца, опциите за оразмеряване са ограничени до двойни, двойни XL и пълни размери.

Матракът използва сертифицирани от CertiPUR-САЩ пяни и нехимична противопожарна преграда. Детското легло Nest Big Kids се предлага с доживотна гаранция.

Naturepedic 2-в-1 органичен детски матрак

Най-добър органичен

Naturepedic 2-в-1 органичен детски матрак

Ценови диапазон:  $ 699 – $ 899

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  30 нощи

Продължителност на пробния период:  30 нощи
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin Trundle, Twin Trundle Short, Full

За кого е най-добре:
 • Деца, които обичат да спят на подскачащи матраци
 • Горещи траверси
 • Деца, които са склонни към нощно напикаване
Акценти:
 • Двустранен дизайн, подходящ за вашето дете в продължение на много години
 • Водоустойчива мембрана от едната страна предпазва от повреди
 • Органични и устойчиви материали

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Naturepedic

Органичният детски матрак 2-в-1 на Naturepedic може да се похвали с иновативен обратим дизайн innerspring, който осигурява изключителна подкрепа. Комфортните слоеве от всяка страна се състоят от 1-инчови памучни слоеве. Този материал предлага отлична дишане в сравнение с пяната, за да помогне на децата да останат хладни и комфортни през цялата нощ. Споделеното поддържащо ядро ​​се отличава със здрави намотки Bonnell, които стабилизират матрака и създават отзивчиво усещане от двете страни. Намотките също така насърчават циркулацията на въздуха за допълнителен контрол на температурата.

Едната страна е конструирана с мек капитониран калъф, направен от смес от органичен памук и възобновяем PLA полиестер. Тази повърхност е идеална за деца, които предпочитат плюшено усещане. Капакът на противоположната страна е направен от същите материали, заедно с водоустойчива мембрана, за да се предпази от течове и повреди от течности, ако детето ви мокри леглото. Като цяло органичният детски матрак 2 в 1 е много екологичен.

Матракът се продава в двойни и пълни размери, както и в две опции за двойни размери за разтегателни легла. Благодарение на профила си от 6 или 7 инча (в зависимост от избрания размер), повечето деца ще имат почти никакви проблеми при влизане и излизане от леглото.

Матракът 2 в 1 Organic Kids е на конкурентни цени, но Naturepedic предлага безплатна доставка на сушата навсякъде в съседните САЩ. Матракът също е подкрепен от 30-нощно изпитание за сън и 10-годишна гаранция.

Малкият Луф

Най-удобно

Малкият Луф

Цена (Queen):  $ 899

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King

За кого е най-добре:
 • Деца, спящи на двуетажни легла
 • Деца, които са склонни да прегряват през нощта
 • Деца, които искат едновременно контуриране и отскачане
Акценти:
 • Проектиран да отговаря на нуждите от сън на малки деца
 • Хибриден дизайн за балансирано, поддържащо усещане
 • Естествени, без химикали противопожарни прегради

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Luuf

Little Luuf е създаден специално за деца, което го прави особено подходящ за млади траверси. Пружинната опорна система е изградена за поддържане на по-леки тела, нежно люлееща тялото на детето.

Малките деца вероятно ще открият, че Матракът Little Luuf има по-меко усещане от матрака за детско креватче. С напредване на възрастта на матрака матракът ще се адаптира повече за допълнително облекчаване на налягането.

Най-горният слой пяна се адаптира към тялото на детето, за да разпредели телесното му тегло по-равномерно и да намали точките на натиск. Поддържащото ядро ​​на Little Luuf използва намотки с джоб. Това придава на матрака забележимо отскачане, като същевременно позволява циркулация на охлаждащия въздух. Джобовете на намотките намаляват разпространението на вибрациите между намотките. С дебелина 9 инча Little Luuf трябва да побере повечето двуетажни легла.

Little Luuf използва сертифицирани от CertiPUR американски пени, което показва, че тези материали не съдържат определени вещества, като живак, олово и формалдехид. Тези материали също са сертифицирани по OEKO-TEX, което означава, че са тествани за набор от потенциално вредни вещества. Освен това матракът използва естествени противопожарни бариери, а не химикали.

Можете да опитате Матрака Little Luuf у дома по време на едногодишното изпитание за сън. 10-годишната ограничена гаранция предпазва от дефекти.

airweave Нов матрак airweave

Най-новаторски

airweave Нов матрак airweave

Цена (Queen):  1810 $

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Фирма (8)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Деца с проблеми с нощното напикаване
 • Горещи траверси
 • Траверси за гръб и стомах
Акценти:
 • Целият матрак може да се пере в пералня
 • Уникалната пяна AirFiber е отзивчива и поддържаща
 • Спи спокойно

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци от въздушна тъкан

Airweave е иновативен и уникален матрак, който е идеален за деца на всяка възраст. С участието на собствена конструкция AirFiber, матракът е поддържащ, дишащ – и може би най-важният за децата – лесен за почистване.

Airweave се отличава с изключително проста конструкция, състояща се само от техния AirFiber материал с мрежест полиестерен капак. Докато AirFiber се приспособява леко към тялото на траверсите, той е много по-благоприятен и отзивчив от традиционните пяни. Резултатът е усещане за „плаване“ върху матрака, вместо да бъдете прегърнати от него, което е добре за тези, които обичат подскачащ матрак, по който е лесно да се движите. Airfiber също е много по-дишащ от повечето пени, което предотвратява прегряването на спящия през цялата нощ.

Особено уникалното при Airweave е, че целият матрак се пере. Като премахнете капака на матрака, можете да хвърлите цялата сърцевина на AirFiber в пералната машина. Това е особено полезно за деца, които имат проблеми с нощното напикаване, но също така е чудесно да намалите присъствието на неща като прах, алергии и петна.

Иновациите обаче си струват, тъй като Airweave се продава на цена над средната цена. Airweave предлага пробен период за 100 нощен сън, така че можете да го изпробвате, за да се уверите, че е подходящ. Те също така доставят безплатно до съседните САЩ.

Как да изберем матрак за дете