Menu Close

Най-добрите матраци под $ 2,000

Матракът е голяма покупка, но на пазара има много висококачествени модели за по-малко от 2000 долара. Въпреки че те може да нямат толкова луксозни функции, колкото най-скъпите легла, няма да имате недостиг на опции.

Изборът на правилния матрак е от решаващо значение за вашия комфорт и качеството на съня. Независимо колко сте готови да похарчите, вие също трябва да прецените вашите предпочитания, нужди и приоритети, за да намерите идеалния модел за вас.

Независимо дали искате да спестите пари или искате да оставите място в бюджета си за нова рамка или прясно спално бельо, повечето купувачи искат да получат най-добрата оферта за матрак. За да ви помогнем в търсенето, ще разгледаме някои от най-добрите матраци под $ 2000. В допълнение към свойствата на матрака, ще обсъдим фирмени политики, рейтинги на ефективността, какво да търсим в матрака, други разходи, които трябва да обмислим, и съвети как да спестите пари от покупката си.

Най-добрият матрак под $ 2000

информация за продукта

Leesa Hybrid

Най-доброто като цяло

Leesa Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 1,999

Тип матрак:  Хибриден
Тип матрак:  Хибриден

За кого е най-добре:
 • Тези, които спят горещо
 • Странични траверси
 • Хора, които споделят леглото си с партньор
Акценти:
 • Перфориран слой от пенопласт, проектиран за дишане
 • Балансираната производителност съчетава отскок, регулиране на температурата и облекчаване на налягането
 • Подходящ за повечето пози на сън и типове тяло

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Хибридният матрак Leesa има балансирано представяне с някои от най-добрите елементи както от пяна, така и от пружини, благодарение на хибридната си конструкция.

Този средно твърд (6) модел се състои от пет различни слоя. Два слоя съставляват системата за комфорт: 1,5-инчов слой от пробит с дупки пенопласт и 1,5-инчов слой от мемори пяна. Докато пенопластът реагира бързо на промените в налягането и позволява изтичане на топлина, мемори пяната добавя контур за облекчаване на налягането.

1-инчов преходен слой от пенопласт отделя системата за комфорт от сърцевината на бобината, която се състои от над 1000 индивидуално обвити пружини, проектирани за издръжливост, отскок и подобрена поддръжка на ръба. Системата на намотките се опира на 1-инчов слой пенопласт, който поддържа пружините, докато се компресират.

Leesa Hybrid е особено подходящ за траверси за гръб и стомах, които тежат под 230 килограма, и странични траверси от всички типове тяло. Въпреки че този модел се представя добре в борда, той се отличава с регулиране на температурата, освобождаване на налягането и отзивчивост.

Leesa включва 10-годишна гаранция при всяка покупка на матрак за покриване на квалифициращи дефекти и 100-дневен пробен период, за да го изпробвате в дома си без риск.

Awara

Най-ценно

Awara

Ценови диапазон:  $ 1,299 – $ 1,799

Тип матрак:  Хибриден

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които предпочитат естествени материали
 • Двойки, търсещи баланс между изолация на движение и отскачане
 • Тези, които са склонни да прегряват
Акценти:
 • Евро-топ памук и вълна омекотява повърхността
 • Сертифицираният от Rainforest Alliance естествен латексен слой Dunlop съчетава контуриране и отзивчивост
 • Изработен от естествени материали

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Матракът Awara е изработен от естествени материали, които обикновено имат висока цена, но този хибриден модел от латекс остава бюджетен.

Покривало Euro-top добавя плюшеност към повърхността на съня. Той комбинира новозеландска вълна и дишащ памук, за да прехвърли топлината и влагата далеч от тялото и да остави въздуха да циркулира.

Комфортният слой се състои от 4-инчов слой естествен Dunlop латекс, сертифициран от Rainforest Alliance. Този материал е естествено дишащ, за да ограничи задържането на топлина. Той се очертава към тялото, за да облекчи натиска, като същевременно реагира бързо на промените в налягането, придавайки му подскачащо усещане, което улеснява движението по повърхността.

Индивидуално увити 9-инчови намотки съставляват поддържащото ядро. Намотките добавят отскок и тяхната обвивка ограничава прехвърлянето на движение, което прави матрака Awara добър вариант за двойки, които търсят както изолация на движението, така и пружинираност.

Поради средно твърдото си (6) усещане, повечето спящи трябва да намират Awara удобно, независимо от теглото и предпочитаната позиция на сън. В резултат може да се хареса и на онези, които споделят леглото си с партньор, който има различни предпочитания.

Четири дръжки по страните на капака улесняват придвижването на матрака. Матракът Awara е съвместим с широка гама от легла.

Awara предоставя 365-дневен пробен период и доживотна ограничена гаранция.

Saatva Classic

Най-удобно

Saatva Classic

Ценови диапазон:  $ 849 – $ 2099

Тип матрак:  Innerspring

За кого е най-добре:
 • Спящи, които се събуждат с болки в долната част на гърба
 • Тези, които търсят повече опции за твърдост и дебелина
 • Купувачи, които искат помощ при настройката на матрака си
Акценти:
 • Три опции за твърдост и две дебелини
 • Възглавницата добавя омекотяване
 • Лумбалната подложка с мемори пяна насърчава добрата поза на съня

Спестете $ 200, когато похарчите $ 1000 или повече в Saatva.com

Saatva Classic е вътрешен пружинен матрак, създаден да осигури оптимално облекчаване на налягането и подкрепа за траверси от всички видове тяло и позиции за сън.

Плюшеното покритие Euro-top, капитонирано с 3 инча пенопласт, добавя плюшене за освобождаване от натиск. Близо до средата на леглото, тънък слой мемори пяна ограничава потъването в средната част, за да насърчи здравата поза на съня. И накрая, слой от индивидуално поставени бобини и сърцевина на пясъчен часовник подобряват отскока, дишането и поддържането на ръба.

Матракът има две опции за височина: 11,5 инча и 14,5 инча. Предлага се и в три опции за твърдост, включително плюшена мека (3), луксозна фирма (6) и твърда (8). Опцията Plush Soft е най-подходяща за траверси под 130 килограма. Луксозната фирма е подходяща за траверси под 230 паунда, включително двойки с различни типове тяло и предпочитания за позиция. Фирмата е отлична за повечето спящи на гърба и стомаха и лица над 230 килограма.

15-годишна ограничена гаранция и 180-дневен пробен период вкъщи обратно на Saatva Classic. Saatva допълнително подобрява общата стойност, като включва безплатна доставка на White Glove.

Мечешки хибрид

Най-добро охлаждане

Мечешки хибрид

Ценови диапазон:  $ 1 095 – $ 1 995

Тип матрак:  Хибриден

За кого е най-добре:
 • Хора, които спят горещо и / или живеят в топъл климат
 • Тези, които търсят устойчиво произведен матрак
 • Спортисти с надеждата да подобрят съня си
Акценти:
 • Капитонирано покритие от влакна Celliant, проектирано да остане хладно
 • Вътрешните пружинни бобини позволяват обилен въздушен поток
 • Нанесен с гел слой от пенопласт, проектиран да отвежда топлината

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Благодарение на дишащия си дизайн и усъвършенстваното покритие от плат, Bear Hybrid спи по-хладно от много модели на пазара.

Този средно твърд (6) луксозен модел включва функции, често срещани в матраците с висока цена. С дебелина 14 инча Bear Hybrid е високопрофилен модел. Калъфът включва влакно Celliant, което е перфектен текстил с цел подобряване на качеството на съня, насърчаване на възстановяването и охлаждане на повърхността на матрака.

Пенопластът е ватиран в покритието за плюшеност. Той също така съдържа инфузия на гел, предназначена за пренос на топлина. Друг комфортен слой от пенопласт люлее тялото, за да облекчи натиска, а преходният слой от пенопласт действа като дишаща бариера между системите за комфорт и опора.

Силната сърцевина на намотката допълнително подобрява дишането на леглото, като същевременно му придава пружиниращо усещане. Основата от пенопласт осигурява равномерна поддръжка за по-голяма издръжливост.

Хибридният матрак Bear носи 20-годишна ограничена гаранция и 100-дневен пробен период.

Layla Hybrid

Най-доброто за странични траверси

Layla Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,299 – $ 1899

Тип матрак:  Хибриден

За кого е най-добре:
 • Странични траверси от всички теглови групи
 • Тези, които не са сигурни в предпочитанията си за твърдост
 • Хора, които обичат да седят или да спят близо до ръба на леглото
Акценти:
 • Два реда по-тесни намотки подреждат периметъра за подобрена поддръжка
 • Подвижен дизайн дава на траверсите твърда и плюшена опция в един матрак
 • Вливаща се с мед пяна, предназначена да прехвърля топлината от тялото

Вземете 200 долара от матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Благодарение на уникалния си подвижен дизайн с различно усещане от всяка страна, хибридният матрак Layla трябва да е удобен за по-голямата част от страничните траверси, включително тези, чиито нужди могат да се променят с времето. Матракът има 13-инчов профил със средно меко (4) усещане от едната страна и твърдо усещане (7) от другата.

Страничните траверси, които тежат под 130 килограма, вероятно ще се радват на средно меката страна на матрака, докато задните траверси, траверси и лица с тегло над 230 килограма вероятно ще предпочетат твърдата страна.

Layla Hybrid разполага с меден напоен с гел памет пяна от двете страни. Твърдата страна на матрака използва 1-инчов слой от този материал, докато средно меката страна използва 2,5 инча за допълнителна плюшеност и контуриране.

2-инчовият преходен слой от пенопласт от средно меката страна също добавя зонирана опора за насърчаване на правилното подравняване на гръбначния стълб и въздушните канали, за да позволи на топлината да излиза. Двете страни на матрака споделят 6-инчов джобен сердечник за поддръжка. Тези пружини придават на леглото по-голям отскок и въздухът може да циркулира между тях, за да излезе топлината. Два реда по-тесни намотки по периметъра подобряват опората на ръба, така че траверсите да могат да използват цялата повърхност на матрака.

Layla Hybrid включва 120-нощно изпитание за сън и 10-годишна ограничена гаранция за покриване на дефекти в материалите и изработката.

WinkBed

Най-доброто за болки в гърба

WinkBed

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 1,849

Тип матрак:  Innerspring

За кого е най-добре:
 • Лица със специфични нужди от твърдост
 • Горещи траверси
 • Хора, които седят или спят близо до ръба на леглото
Акценти:
 • Четири опции за твърдост, предназначени за различни типове тяло
 • Вливаща се с гел пяна Euro-top, изработена за охлаждане и омекотяване
 • Патентован LumbarLayer за допълнителна поддръжка на долната част на гърба

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

WinkBed е матрак, който осигурява множество нива на твърдост, включително Soft (4), Luxury Firm (6), Firm (7) и Plus (8). Въпреки че този избор може да бъде от полза за всеки спящ, той може да бъде особено важен за тези с болки в гърба, които търсят правилния баланс на контуриране и подкрепа.

Опцията Soft е подходяща за странични траверси и лица с тегло под 130 килограма. Спящите, които тежат между 130 и 230 паунда, могат да получат по-добър баланс на облекчаване на налягането и подкрепа на цялото тяло от Luxury Firm. Фирмата е добър избор за тези, които предпочитат по-голяма подкрепа от матрака си, особено за хора с тегло над 230 паунда. Тъй като Plus е проектиран да побере по-големи хора, той може да е идеален и за траверси с тегло над 230 килограма.

Всяко ниво на твърдост има малко по-различна конструкция, но Soft, Luxury Firm и Firm споделят подобен дизайн. Това включва Euro-top капитониран с гел инфузионен пенопласт, за да омекоти тялото и да облекчи натиска. Патентована пяна LumbarLayer подобрява подкрепата за средната част. Поддържащото ядро ​​се състои от индивидуално увити джобни намотки с множество зони за осигуряване на целева поддръжка.

Плюсът има малко по-различна конструкция, която включва комфортен слой от пенопласт с висока плътност, зониран латексен преходен слой и лентови, подсилени намотки в джоб за допълнителна опора.

В комбинация контурът на системата за комфорт и целенасочената поддръжка на LumbarLayer и сърцевината на бобината спомагат за насърчаването на здраво подравняване на гръбначния стълб.

WinkBed се предлага със 120-дневен пробен период и доживотна ограничена гаранция.

Латексов матрак Turmerry

Най-добър органичен

Латексов матрак Turmerry

Ценови диапазон:  $ 1,299 – $ 2,099

Тип матрак:  Латекс
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  60 нощи (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  60 нощи (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Траверси, търсещи матрак с регулируема твърдост
 • Екологично съзнателни потребители
Акценти:
 • Слоевете от органичен латекс могат да бъдат пренаредени, за да се промени твърдостта и нивото на контура
 • Стабилната циркулация на въздуха осигурява отлична дишане и регулиране на температурата
 • Всеки матрак се предлага с две безплатни възглавници

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Turmerry

Изцяло латексните матраци могат да бъдат доста скъпи, особено тези с органични или естествени компоненти. Латексният матрак Turmerry се откъсва от тази тенденция с достъпна, висококачествена повърхност за сън, изградена с три отделни слоя органичен латекс Dunlop. Материалът е получил сертификат от Global Organic Latex Standard и Министерството на земеделието на САЩ, което означава, че каучуковите растения, използвани за производството на латекс, се отглеждат устойчиво без помощта на пестициди.

Всеки латексен слой има различно ниво на твърдост. Като разархивирате органичния памучен калъф и пренаредите тези слоеве, можете да регулирате твърдостта и способността за контуриране на матрака. Мекият слой – който се оценява като 4 или средно мек по скалата на твърдост 1-10 – осигурява най-близкото съответствие, така че поставянето на този слой отгоре ще създаде най-мекото усещане. Това вероятно ще бъде най-удобното ниво за траверси за странични и задни тежести под 130 паунда. Поставянето на твърдия (7) латексен слой отгоре ще доведе до минимално съответствие и добра цялостна поддръжка за хора с тегло над 230 паунда. И накрая, средно твърдият (6) латексен слой предлага най-балансираното усещане за всеки в диапазона от 130-230 паунда.

И трите латексни слоя се помещават в тънък корпус от органичен памук, което прави процеса на пренареждане на реда на слоевете доста лесен. Латексът се вентилира с отвори за насърчаване на циркулацията на въздуха в интериора, докато слой от новозеландска вата под покритието помага за регулиране на повърхностните температури. Благодарение на тези компоненти, матракът спи доста хладно и е много подходящ за тези, които са склонни да се чувстват горещи в леглото. Естествената трайност на латекса също дава на матрака много здравословна продължителност на живота.

В допълнение към ниската цена, този матрак се предлага и с две възглавници без допълнително заплащане. Наземната доставка е безплатна в съседните САЩ. Вашата покупка включва 60-дневен пробен период на сън и 10-годишна гаранция.

Как да изберем матрак под $ 2000

С бюджет от $ 2000, купувачите ще имат много качествени опции. Важно е обаче да приоритизирате определени функции, за да сте сигурни, че получавате максимума за парите си.

Цената не е единственият аспект, който трябва да се има предвид при оценка на качеството. Допълнителни ключови фактори, включително конструкция на матрака, позиция на сън, тип тяло и дали спите с партньор, също трябва да бъдат взети под внимание.

Какво да търсите в матрака

Има много аспекти, които трябва да имате предвид при закупуването на матрак. Въпреки че следните фактори може да са от решаващо значение за определяне кой матрак е подходящ за вас, вашите уникални нужди и предпочитания са най-важни.

В някои случаи маркетинговите кампании могат да отвлекат вниманието на купувачите от ключови детайли, като използват изискани модни думи, които могат да оставят клиентите объркани или претоварени. За да избегнат отвличане на вниманието, купувачите обикновено трябва да се фокусират върху следните критерии.

Цена:
За много купувачи цената е основна грижа при избора на матрак. Докато матраците с по-висока цена могат да включват по-специални функции, това не означава непременно, че са по-добри. Купувачите трябва да вземат предвид цената заедно с качеството и материалите. Най-добрата обща стойност обикновено балансира производителност, качество и цена.

Спяща позиция:
Гръб, стомах и странични траверси се различават по това коя твърдост намират за идеална. Страничните траверси са по-склонни да предпочитат малко по-меко усещане с по-контуриране, така че бедрата и раменете им да потънат, докато спящите на стомаха обикновено намират по-твърд вариант по-удобен. Спалните траверси обикновено предпочитат средно усещане или по-твърдо, което люлее бедрата им, без да отпускат. Намирането на подходящия матрак за вашата позиция на сън и тип тяло може да помогне за насърчаване на добрата поза на съня и за облекчаване на натрупването на налягане.

Качествени материали: Материалите
на матрака са жизненоважни за определяне на неговите характеристики. Материалите влияят върху дишането, облекчаването на налягането, изолацията на движението, издръжливостта и всички други аспекти на работата на матрака. Някои компоненти струват по-малко от другите, което намалява цената на матрака, без непременно да прави компромис с качеството. Някои материали с ниско качество обаче могат да се износят преждевременно, което да доведе до увисване на матрака, вдлъбнатини или влошаване.

Ниво
на твърдост : Нивото на твърдост традиционно се измерва по скала от 1 до 10, като 1 е най-меката и 10 е най-твърдата.

Теглото на тялото и позицията на съня определят каква твърдост най-вероятно ще предпочетете. Страничните траверси и тези с тегло под 130 килограма често се радват на по-мек матрак за допълнително контуриране. Стомашните траверси и тези, които тежат повече от 230 килограма, обикновено се нуждаят от по-твърд матрак за повече подкрепа.

Облекчаване на налягането: Освобождаването от
натиск помага за намаляване на болките, причинени от притискането на тялото към матрака. Липсата на облекчаване на налягането може да доведе до болезнени точки на натиск и грешно подравняване на гръбначния стълб.
Матраците могат да облекчат натиска и да поддържат гръбначния стълб, като разпределят равномерно теглото на спящия, без да отпускат. Намирането на матрак, който отговаря на вашата позиция на сън и тегло, е от ключово значение за максимално облекчаване на налягането.

Изолация на движението: Изолацията на
движение се отнася до това колко добре матракът може да сведе до минимум ефекта от движението върху повърхността на леглото. Това е от решаващо значение за двойки, чийто сън може да бъде нарушен от движенията на единия партньор. Матраците със значителни системи за комфорт от пяна по традиция поглъщат вибрациите добре, въпреки че и други материали също могат да превъзхождат в тази област.

Регулиране на температурата:
Регулирането на температурата е колко добре матракът разпръсква топлината. Прегряване може да възникне, когато матракът поглъща телесната топлина и я улавя върху тялото. Мемори пяната има тенденция да има този проблем, така че много модели, които използват материала, имат дизайн или специални функции, за да смекчат този ефект. Матраците, които са по-дишащи, обикновено имат по-добро регулиране на температурата.

Поддръжка на ръба: Поддръжката на
ръба се отнася до това колко здрав е матракът по периметъра. Innerspring и хибридните матраци често имат по-здрави намотки под краищата за по-надеждна опора. Някои също използват твърда обвивка от пяна, за да подсилят периметъра. Силният ръб може да устои на увисване и да улесни използването на цялата повърхност на матрака, без да усещате, че може да се откачите.

Контуриране:
Контурирането е колко добре матракът прегръща и се съобразява с тялото ви. Мемори пяната най-често се свързва с изключително контуриране, но пенопластът и латексът също често се представят добре. Правилното ниво на контуриране може да подобри облекчаването на налягането, за да ограничи болките в тялото. Повишеното контуриране обаче може също да намали въздушния поток и да задържа топлината. Много близки модели имат функции за охлаждане, за да противодействат на задържането на топлина.

Тип матрак:
Типът матрак се отнася до начина на проектиране на матрака. Общите видове матраци включват пяна, хибрид, латекс и innerspring, всеки от които има потенциални предимства и недостатъци. Има много разнообразие дори в рамките на типовете матраци, така че спящият трябва да сравнява характеристиките, за да определи кой модел е подходящ за тях.

Видове матраци

Повечето модели споделят някои функции с други матраци от същия тип, въпреки че уникалният им дизайн ги прави различни помежду си. Например, матраците innerspring имат сърцевини на намотки, които обикновено придават отскок и дишане. Моделът на innerspring обаче може да има и тънка система за комфорт или връх на възглавницата за допълнително облекчаване на налягането, което разширява привлекателността му.

Разбирането на общите черти на различните видове матраци може да ви помогне да насочите в правилната посока, но за да намерите идеалния си модел, ще трябва да разгледате по-отблизо неговите уникални характеристики.

Хибрид

Хибридните матраци включват характеристики на два или повече от другите видове матраци, като комфортен слой с мемори пяна и сърцевина на намотката. Комбинирайки компоненти на матраци, хибридните модели често осигуряват предимствата на множество видове матраци, като същевременно минимизират недостатъците им. Докато хибридните модели често струват повече от другите опции, купувачите трябва да могат да намерят опции за под 2000 долара.

Innerspring

Матраците Innerspring са класически, традиционен вариант. Тези модели имат сърцевина за поддръжка на бобина, която обикновено осигурява ръбова опора, дишане и отскок, което прави матраците innerspring привлекателна опция за траверси, които искат да използват цялата повърхност на матрака, склонни към прегряване и всеки, който предпочита отзивчивата повърхност за сън. Тъй като моделите innerspring са по-достъпни, те също могат да бъдат идеални за пазаруващи с ценност.

Моделите Innerspring обикновено имат малко или никаква система за комфорт, така че потенциалните недостатъци често включват натрупване на налягане и пренос на движение. Ако възникнат тези проблеми, може да ви помогне матрак.

Пяна

Матраците от цяла пяна използват множество слоеве, които могат да включват мемори пяна, пенопласт и / или латекс. Те често превъзхождат контурирането на тялото и разпределянето на тежестта равномерно, което ги прави популярни сред тези, които са склонни към болки и болки.

Въпреки това, пяната с памет има тенденция да задържа топлината. Някои производители се опитват да противодействат на този ефект с компоненти, предназначени за охлаждане, включително инфузии с гел и мед, дунапренена пяна и материал за смяна на фазите. Пяната с памет също може да бъде по-трудна за придвижване поради тясната прегръдка и по-бавната реакция на промени в налягането. От друга страна, той осигурява добра изолация на движението за двойки.

Polyfoam обикновено е по-дишащ и отзивчив от мемори пяната, но обикновено не се представя толкова добре при изолиране на движението и намаляване на налягането. Освен това, пенопластът с ниска плътност може да се разгради по-бързо.

Латекс

Естественият латекс е един от най-трайните материали, използвани за изграждане на матраци, което го прави привлекателен за някои ценни купувачи. Докато естественият латекс модел обикновено струва повече предварително, той може да го компенсира през целия живот на матрака. Предлагат се по-достъпни опции от синтетичен и смесен латекс, но те обикновено са по-малко издръжливи.

Латексът се прави с помощта на Dunlop или Talalay процес. Dunlop латексът е по-плътен и по-траен, докато латексът Talalay е по-лек и въздушен. И двата контура към тялото с минимална прегръдка и имат фин отскок, което улеснява движението по повърхността.

Какво може да повлияе на цената на матрака?

Има няколко различни фактора, които могат да повлияят на цената на матрака, включително материали, конструкция и очаквана продължителност на живота.

Качество и вид материали: Матраците и качеството на матраците влияят върху ценообразуването. Тъй като висококачествените компоненти обикновено струват на производителите повече да произвеждат или купуват, потребителите могат да очакват да плащат повече за матраци, които ги използват. Материалите, произведени в САЩ, също са склонни да струват повече поради разходи, свързани със съоръжения и труд.

Устойчивост: Устойчивостта се отнася до това колко дълго матракът ще запази своите полезни свойства. Изборът на траен модел е от съществено значение за вас, за да извлечете максимална полза от покупката си. Висококачествената опция, която трае дълго време, обикновено в крайна сметка ще ви струва по-малко в дългосрочен план, отколкото подмяната на нискокачествен матрак на всеки няколко години.

Матрачни слоеве: Матраците се състоят от слоеве, които служат за различни цели. Най-често се срещат три типа слоеве. Комфортният слой обикновено облекчава налягането, преходният слой блокира траверса от взаимодействие с твърдото ядро, а поддържащият слой предотвратява прекомерното потъване. Допълнителни слоеве вероятно ще увеличат разходите за матрака, особено ако съдържат собствени материали и / или увеличават профила на матрака.

Плътност: Това е измерването на лири на кубичен фут (PCF) пяна. Плътните пянасти слоеве обикновено повишават цената на матрака и подобряват неговата изолация на движението, издръжливост и контур. Опциите с по-ниска плътност са по-достъпни, отзивчиви и дишащи, но може и да са по-малко издръжливи.

Патентована технология: Някои производители използват специална технология, за да отделят своите модели. Патентованите материали често се проектират с конкретни цели, като подобряване на контрола на температурата, добавяне на отскок или осигуряване на по-голямо облекчаване на налягането. Тези функции обикновено оскъпяват матрака, но могат да бъдат привлекателна точка за продажба за някои клиенти.

Тарифи за доставка, връщане и гаранции

Доставка

След като направите поръчка, повечето компании за матраци ще отнемат няколко дни, за да я обработят и изпратят за изпращане. Някои компании директно към потребителите произвеждат матрак само след поръчката му, така че това може да отнеме малко повече време в зависимост от търсенето на клиента. Матраци легло в кутия се доставят компресирани и вакуумно запечатани в кутия. След като получат пакета, клиентите ще трябва да го преместят в дома си, да го разопаковат и да позволят на матрака да се декомпресира.

Някои компании предлагат и доставка на White Glove, услуга, при която превозвачите идват във вашия дом и настройват матрака вместо вас. Тази опция за доставка обикновено струва допълнително и отнема повече време от безплатната доставка.

Много компании предлагат безплатна доставка в съседните САЩ. Те обаче могат да наложат допълнителна такса за доставка до Аляска, Хавай или американски територии. Някои компании предлагат и ускорена доставка срещу допълнително заплащане.

Се завръща

Без значение колко проучвания правите предварително, винаги има възможност матракът да не отговаря на вашите нужди. Повечето компании предлагат пробен период, за да можете да върнете матрака, ако не е подходящ за вас.

Полезно е да прочетете правилата и условията на пробна политика, преди да направите покупка, за да разберете подробно процеса. Някои компании може да изискват да изпробвате матрака за определен период от време, преди да поискате връщане, за да дадете на тялото си време за настройка. Докато много компании ще възстановят пълните разходи за матрака, някои такси за доставка, обработка или обработка. Обикновено матраците трябва да са в добро състояние, за да отговарят на условията за пробния период и може да има ограничение за броя на позволените връщания на домакинство.

Повечето компании ще организират вземането на матрака, така че обикновено няма нужда да оставяте матрака сами.

Търговците имат няколко метода за работа с върнати матраци. Много компании ги даряват за благотворителност, други ги рециклират, а някои ги предлагат на своите служители.

Гаранции

Гаранцията е гаранция, че компанията ще носи отговорност за възстановяване на сума, ремонт или замяна, ако продуктът е дефектен или по друг начин не отговаря на стандартите на компанията. Те се използват, за да осигурят на купувачите по-добро чувство за сигурност при извършване на покупка. Повечето компании автоматично включват гаранция при покупка на матрак.

Гаранционните срокове могат да обхващат няколко години или десетилетия. Няколко компании предлагат доживотни гаранции, като осигуряват покритие, докато притежавате продукта. Тези правила се прилагат само за първоначалния собственик на матрак и компанията избира подходящото средство за защита, ако установи, че има квалифициращ дефект.

Някои гаранции са пропорционални, което означава, че компанията начислява все по-голям процент от покупната цена за ремонт и подмяна, колкото по-нататък сте в гаранционния период. Например, една компания може да покрие изцяло ремонт или подмяна, ако матракът е в първата половина на гаранционния период, но да начисли 50% от покупната цена, ако е повече от половината.

Компаниите се различават по своята дефиниция за дефект. Повечето обхващат въпроси като цепене или напукване на пяна и трайни вдлъбнатини над определена дълбочина. Проблемите, възникнали при неправилна употреба, злоупотреба или злополуки, няма да бъдат покрити от гаранцията.

Допълнителни разходи за матраци

Когато купувате нов матрак, може да са необходими и други компоненти, за да завършите настройката си. Спално бельо, рамки за легло, възглавници и допълнителни услуги обаче могат да увеличат разходите, така че може да се наложи да оставите допълнително място в бюджета си.

Рамки за легло и спално бельо: Много клиенти избират да закупят рамка за легло и спално бельо, когато купуват нов матрак. Някои компании предлагат пакетни отстъпки за закупуването на тези артикули заедно, което може да ви помогне да спестите пари.

Ако имате съществуваща рамка за легло и чаршафи, които се надявате да използвате, проверете дали те ще побират новия ви матрак. Въпреки че трябва да обърнете внимание на размера, има и други фактори, които трябва да имате предвид. Гаранциите за матраци обикновено изясняват типа опора, от която се нуждае матрак, и използването на неправилна основа може да анулира политиката. Освен това по-дебелите матраци може да се нуждаят от дълбоки джобни чаршафи, за да се поберат правилно.

Премахване на матраци: Ако имате по-стар матрак, който искате да замените, някои компании ще предложат да го премахнете срещу допълнително заплащане или като част от доставката на Бяла ръкавица. Ако вашата компания за матраци не предлага премахване на стари матраци, можете да го дарите на благотворителна организация или да го рециклирате. Въпреки това матракът все още трябва да е в добро състояние, за да отговаря на условията за дарение.

Експертна асамблея: Експертната асамблея е една от услугите, предоставяни с доставката на White Glove. Може да е особено полезно за тези, които живеят сами и нямат кой да им помогне да преместят матрак, или тези с проблеми с мобилността, които може да се нуждаят от помощ.

Как да получите най-добрата оферта за матрак

Матракът е голяма покупка, която трябва да продължи с години и намирането на добра сделка може да има голямо значение в това, което можете да си позволите. За щастие няколко метода могат да ви помогнат да постигнете добра сделка при покупката си.

Пазарувайте по време на продажба на матраци

Продажбите на матраци често се случват около празници. Денят на президентите, Денят на паметта и Денят на независимостта са само няколко от случаите, когато можете да намерите матраци в продажба. Много компании също участват в големи събития за продажба, включително Черен петък и Кибер понеделник.

Купи онлайн

Онлайн пазаруването е друг метод за спестяване на пари. Цените на матраците често са по-ниски онлайн, отколкото в магазините за тухли и хоросани, поради по-ниските режийни разходи.

Друго предимство на онлайн пазаруването е достъпът до отзиви и препоръки на клиентите. Те могат да предоставят представа за ефективността на матрака, издръжливостта и цялостната му стойност, така че да имате по-добра представа за това какво получавате за парите си.

Купонни кодове, препоръки и отстъпки

Използването на кодове на купони, препоръки и други отстъпки е друг начин да спестите от покупката на матрак. Чрез въвеждане на код при плащане или чрез препратка към линк, цената може да бъде намалена с фиксирана сума в долари или процент от цената в списъка, или можете да получите безплатен аксесоар, като възглавница или чаршафи.

Магазин за сравнение

Ако матрак се продава чрез множество търговци, сравнителното пазаруване може да ви помогне да получите най-добрата цена. Въпреки това, купувачите трябва да не забравят да прочетат правилата за доставка и връщане, тъй като те могат да варират при продавачите.

Някои доставчици на матраци на трети страни съвпадат с конкурентите, което може би си струва да се проучи, ако предпочитате един конкретен магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector