Menu Close

Най-добър средно твърд матрак

Много хора с нетърпение очакват да потънат в леглото в края на дългия ден, но има тънка граница между матрак с подходящо усещане и такъв, който ви поглъща. Меките, плюшени матраци не винаги са правилният избор за определени видове траверси. Всъщност много хора могат да се възползват от по-твърд матрак, който предотвратява дълбокото потъване.

Средно твърдите матраци се класират около 6 по 10-степенната скала на твърдост. Тези матраци са популярни сред страничните, гръбните и стомашните траверси във всички диапазони на теглото, особено тези между 130 и 230 паунда.

Прекалено мекият матрак може да доведе до изместване на гръбначния стълб. Тази промяна в стойката оказва натиск върху долната част на гърба, бедрата и раменете. Междувременно прекалено твърдият матрак може да не е достатъчно контуриран, за да омекоти точките на натиск и да съответства на формата на тялото.

Средно твърдият матрак трябва да поддържа естествената форма на гръбначния стълб за много траверси, въпреки че купувачите ще трябва да вземат предвид други фактори като телесно тегло и позиция на съня. Ще покрием нашите най-добри предложения за най-добрия средно твърд матрак, заедно с фактори, които купувачите трябва да имат предвид, преди да направят покупка.

Най-добрите средно твърди матраци

информация за продукта

DreamCloud

Най-доброто като цяло

DreamCloud

Ценови диапазон:  $ 1,198 – $ 1,798

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  365 нощи (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  365 нощи (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси между 130 и 230 паунда
 • Двойки, които искат да минимизират нарушенията на съня
 • Хора, които са склонни да спят горещо
Акценти:
 • Пробата за сън позволява на клиентите да изпробват матрака си за цяла година
 • Намотките на Innerspring насърчават въздушния поток
 • Плюшени ватирани възглавници възглавници точки на натиск

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак DreamCloud.

DreamCloud е хибриден матрак, който съчетава комфорта на мемори пяната с отскока на намотките.

Плюшен слой пенопласт е ватиран в дишащото покритие от кашмир за допълнителна амортизация. Слой гел-напоена мемори пяна под пенопласта е проектиран да облекчи острите точки на натиск, без да улавя топлината.

Контури с мемори пяна плътно до тялото за облекчаване на налягането. Това обаче може да доведе до дълбоко потъване на бедрата и гърба. За да се предотврати натискането на траверси в сърцевината на намотката на матрака, DreamCloud включва преходен слой от пенопласт.

Поддържащото ядро ​​на DreamCloud се състои от поредица от индивидуално увити бобини, така че може да реагира на промени в налягането, без да прехвърля движение към околните пружини. Тази конструкция е предназначена да се адаптира към тялото на всеки спящ за целенасочена подкрепа, като същевременно подобрява въздушния поток. Слой от пенопласт в основата подсилва опорната сърцевина.

Страничните траверси между 130 и 230 паунда вероятно ще се възползват от способността на матрака DreamCloud да омекотява раменете и ханша, като същевременно внимателно поддържа гръбнака. Индивидуално опакованите джобни намотки и контурни пянасти слоеве също го правят добър избор за двойки, които искат да предотвратят нарушения на съня, свързани с движението.

DreamCloud осигурява безплатна доставка и връщане на жителите в съседните САЩ Пробният период на съня на компанията позволява на клиентите да изпробват матрака си в продължение на 365 дни. В допълнение, DreamCloud предлага ограничена доживотна гаранция за всички свои матраци.

Tuft & Needle Original

Най-ценно

Tuft & Needle Original

Ценови диапазон:  $ 450 – $ 850

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10-годишна, ограничена

Гаранция:  10-годишна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси за гръб и стомах
 • Ценни купувачи
 • Купувачи, които искат облекчаване на налягането без дълбоко контуриране
Акценти:
 • На конкурентни цени
 • Контури от пенопласт към формата на тялото, като същевременно предотвратява прекомерното потъване
 • Плетеното покритие е меко и дишащо

Читателите на Sleep Foundation получават най-добрата цена на матрака Tuft & Needle Original.

Tuft & Needle Original е средно твърд (6) модел, който е подходящ за различни стилове на спане и типове тяло.

С 10-инчов профил, оригиналният матрак Tuft & Needle е съставен от два отворени слоя пенопласт. Комфортният слой съдържа 3 инча адаптивна пяна T&N. Този уникално смесен пенопласт е проектиран с вливане на графитни и гел мъниста, предназначени да помогнат да отвлекат топлината от тялото.

7-инчов слой пенопласт действа като опорна сърцевина на матрака. Докато комфортният слой на Tuft & Needle Original е проектиран да прегръща формата на тялото, плътната основа на матрака предотвратява потъването на бедрата и гърба твърде дълбоко. Този дизайн прави матрака идеален за облекчаване на налягането сред спалните на гърба и стомаха. Структурата с отворени клетки също насърчава циркулацията на въздуха за разсейване на топлината.

Флагманският матрак на Tuft & Needle има дишаща плетена обвивка. Клиентите могат да надградят покритието си с антимикробно лечение срещу допълнително заплащане. Това лечение има за цел да предпази от микроби и да помогне за удължаване на живота на матрака.

В сравнение с други луксозни изцяло дунапренени матраци, моделът Tuft & Needle Original има по-ниска от средната цена.

Tuft & Needle предлага безплатна доставка в съседните САЩ, заедно с 10-годишна ограничена гаранция, компанията позволява на клиентите да изпробват матрака за 100 нощи.

Saatva Classic

Най-добър лукс

Saatva Classic

Ценови диапазон:  $ 849 – $ 2099

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  мека (3), средно твърда (6), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King, Split Cal King

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси между 130 и 230 паунда
 • Хора, които обичат отзивчив матрак
 • Хора, които спят близо до периметъра на леглото
Акценти:
 • Конструкцията с две намотки добавя отскок и подкрепа
 • Множество опции за твърдост за всички видове траверси
 • Силна опора на ръба

Спестете $ 200, когато похарчите $ 1000 или повече в Saatva.com

Saatva Classic интегрира контурирането на изцяло дунапренен матрак с издръжливостта на традиционните модели innerspring. Изработен от мемори пяна, пенопласт, джобови намотки и вътрешни пружини, този матрак е подходящ за всички видове траверси. Матракът се предлага в три опции за твърдост: Плюшена мека (3), Луксозна твърда (6) и Твърда (8). Предлага се с 11,5-инчов или 14,5-инчов профил.

Отличителна черта на Saatva Classic е конструкцията с двойна намотка. И двата слоя намотки са предназначени да подобрят въздушния поток през матрака. Основата на матрака се състои от 13-габаритни поддържащи бобини, за да се подобри неговата издръжливост. Тази основа е покрита с тънък слой пяна с памет CertiPUR-US с висока плътност, която има за цел да амортизира лумбалната област, като същевременно предотвратява потъването.

Над тази лумбална подложка има серия от индивидуално опаковани микронамотки. Проектиран да реагира на натиска и движението на всеки спящ, този слой се харесва на двойки и хора, които се радват на отзивчиво усещане в матрака.

Периметърът на Saatva Classic е подсилен от дебел слой пенопласт с висока плътност. Тази функция е полезна за тези, които спят близо до ръба на леглото. Матракът е покрит с 3-инчов евро-плот, който съдържа плюшен слой пенопласт за допълнителен комфорт.

Saatva предлага безплатна доставка на White Glove до адреси в съседните САЩ, което включва настройка на матрака Saatva и премахване на стар матрак. Компанията предлага също 180-дневен пробен период на сън и 15-годишна ограничена гаранция.

Helix Midnight Luxe

Най-добро охлаждане

Helix Midnight Luxe

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 2349

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси между 130 и 230 паунда
 • Спящите на гърба и стомаха под 130 килограма
 • Хората, които искат облекчаване на натиска с по-твърдо усещане
 • Двойки, които искат да минимизират нарушенията на съня
Акценти:
 • Влеената с гел мемори пяна и сърцевината на намотката подобряват въздушния поток
 • Индивидуално увити бобини помагат за намаляване на преноса на движение
 • Мемори пяна с висока плътност предпазва бедрата и гърба от потъване в матрака

* Вземете 200 щ.д. + 2 БЕЗПЛАТНИ възглавници за мечта, когато похарчите 1750 или повече долара. Код за използване: SLEEPFOUND200

Helix приспособява матраци, за да отговори на специфичните нужди на всеки спящ. Midnight Luxe е насочен към странични траверси и купувачи, търсещи средно твърдо усещане. Неговата хибридна конструкция включва четири слоя пяна и джобно сердечник за максимален комфорт и подкрепа.

Матракът Helix Midnight Luxe включва покривка за възглавници Tencel. Този специален материал съдържа влакна, които са предназначени да абсорбират и изпаряват нежеланата влага. Под тази плюшена върха на възглавницата има слой от мемори пяна с висока плътност, която тясно отговаря на формата на тялото.

Проектиран за облекчаване на точките на натиск в ханша и раменете, Midnight Luxe съдържа допълнителен слой гел вливаща се мемори пяна. Тази пяна е проектирана да омекотява и поддържа гръбнака, като същевременно предотвратява прегряване. Преходният слой от пенопласт предпазва траверсите от потъване в опорната сърцевина на матрака.

Повече от 1000 увити бобини съставляват 8-инчовото поддържащо ядро ​​на Midnight Luxe. Тази поддържаща основа е проектирана да се чувства мека около раменете и стегната около бедрата. Тази конструкция има за цел да поддържа бедрата подравнени с гръбначния стълб, за да разпределя равномерно телесното тегло. Основен слой от пяна с висока плътност поддържа намотките.

Страничните траверси между 130 и 230 паунда и траверсите за гърба и стомаха под 130 паунда вероятно ще открият, че този матрак люлее тялото, като същевременно поддържа гръбнака в правилно подравняване.

Helix предлага безплатна доставка до всички адреси в САЩ. Компанията предлага и пробен период за сън от 100 нощувки, който включва 30-дневен период на пробив, преди да може да се започне връщане. Midnight Luxe се предлага с 15-годишна ограничена гаранция.

Leesa Hybrid

Най-удобно

Leesa Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 1,999

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси над 130 килограма
 • Спящите на гърба и стомаха под 130 килограма
 • Двойки
 • Хората искат да облекчат натиска върху бедрата или раменете си
Акценти:
 • Слоевете от пенопласт предлагат контуриране и поддръжка
 • Мемори пяна възглавници точки на натиск в раменете и бедрата
 • Джобните бобини намаляват преноса на движение и насърчават лекотата на движение

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Конструиран с четири слоя пяна и джобно сердечник на намотката, Leesa Hybrid очертава формата на тялото, като същевременно осигурява отскок за лекота на движение.

Допълващата система за комфорт на матрака е 1,5-инчов слой пенопласт. Втори слой от 1,5-инчова пяна с памет помага за предотвратяване на прехвърлянето на движение, като същевременно облекчава острите точки на натиск. Трети слой пенопласт се опира върху опорната сърцевина, за да се предотврати потъването на трапезите твърде дълбоко в матрака.

Поддържащото ядро ​​на матрака съдържа 6 инча 14-габаритни пружинни намотки, които са подсилени по периметъра, за да подобрят неговата опора на ръба. Тъй като намотките са в джоба и увити в плат, всяка пружина се движи независимо. Това позволява на всяка намотка да се адаптира към движенията на спящия, без да прехвърля движение.

Последен слой от пенопласт поддържа основата на матрака. Основната пяна е проектирана да стабилизира матрака. Покритието на памучната смес на Leesa Hybrid е предназначено да подобри въздушния поток в матрака и да отведе влагата.

Leesa осигурява безплатна доставка в съседните САЩ. Компанията предлага и доставка на White Glove срещу допълнително заплащане. Хибридният матрак Leesa се предлага с 10-годишна ограничена гаранция. Пробата за 100-часов сън включва 30-дневен период на пробив.

Amerisleep AS2

Най-добро освобождаване на налягането

Amerisleep AS2

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 2198

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Повечето странични траверси и задни траверси
 • Тези, които споделят леглото с партньор
 • Хора, които не искат да потънат дълбоко в матрака си
Акценти:
 • Отворената клетъчна структура на пяната подобрява въздушния поток и облекчаване на налягането
 • Слоят с мемори пяна изолира движението
 • Дишаща покривка, проектирана да отвежда влагата

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Проектиран с оглед на задните траверси, матракът Amerisleep AS2 е предназначен да осигурява целенасочено облекчаване на налягането и гръбначна подкрепа.

Amerisleep използва пяна с памет Bio-Pur в матрака AS2. За разлика от традиционната мемори пяна, пяната Bio-Pur е проектирана да осигури отзивчиво усещане с леко контуриране. Неговата структура с отворени клетки също подобрява въздушния поток, позволявайки на матрака да спи по-хладно от традиционните модели мемори пяна. Пяната Bio-Pur използва масла на растителна основа вместо някои от нефтохимичните продукти, често използвани в материали на основата на пяна.

Под 2-инчовия слой мемори пяна има 3-инчов слой зониран пенопласт. Този преходен слой е проектиран така, че да не позволява траверсите да потъват твърде дълбоко в опорната сърцевина на матрака. Докато мемори пяната омекотява точките на натиск на тялото, този по-плътен слой пенопласт помага да поддържате гръбначния стълб в правилно подравняване.

7-инчовата подложка от пенопласт Bio-Pur на Amerisleep AS2 осигурява здрава основа за матрака. С технологията за модификация на повърхността (SMT), матракът е проектиран да люлее главата, гърба и краката, като същевременно омекотява раменете и бедрата. Сърцевината е проектирана да предотвратява провисването и да осигурява балансирана поддръжка.

Подобряването на дишането на матрака е меко покритие, смесено с памук, полиестер и еластан.

Amerisleep предлага безплатна доставка в рамките на съседните американски клиенти. Клиентите могат да изпробват матрака в продължение на 100 нощи, с 30-дневен период на пробив, включен в пробния сън. Матракът Amerisleep AS2 също се предлага с 20-годишна ограничена гаранция.

Idle Hybrid

Най-доброто за комбинирани траверси

Idle Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,228 – $ 2237

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средна фирма (6), Фирма (8)
Продължителност на пробния период:  18 месеца (изискване за 30 нощи)

Продължителност на пробния период:  18 месеца (изискване за 30 нощи)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси между 130 и 230 паунда
 • Комбинирани траверси, които сменят позициите през цялата нощ
 • Хора, които са склонни да спят горещо
Акценти:
 • Подвижната повърхност за спане предлага гъвкавост
 • Комфортната система от пенопласт и сърцевината за поддържане на бобината улесняват промяната на позициите на съня
 • Подкрепен от 18-месечен пробен период на сън и ограничена доживотна гаранция

Вземете 30% ОТСТЪПКА и 2 БЕЗПЛАТНИ възглавници с всеки закупен матрак Idle Hybrid. Читателите на Sleep Foundation също получават допълнителни $ 25 отстъпка с код=SF25

Хибридният матрак в режим на празен сън може да се обърне с две опции за твърдост: Средна, която съответства на средно твърда (6) и Луксозна фирма, която се счита за твърда (8). Купувачите могат да изберат двете страни на матрака да имат еднаква твърдост и да го обърнат, за да удължат живота му, или да изберат да имат различно ниво на твърдост от всяка страна за по-голяма гъвкавост.

С хибридна конструкция, Idle Sleep Hybrid съдържа комбинация от пенопластови материали в своите комфортни слоеве и нагъната сърцевина на бобината. Индивидуално увити бобини означават, че всяка пружина действа независимо, за да предотврати пренасянето на шум и движение. Този 6-инчов слой от индивидуално увити бобини също така насърчава въздушния поток през матрака.

Над опорната сърцевина има 1 инч пенопласт, който действа като преходен слой, и 2 инчов комфортен слой от плаващ пенопласт. Най-горният слой има за цел да осигури контуриране на мемори пяна, без да ограничава движението. В капитонираното покритие на матрака има 1-инчов слой контурна пяна за облекчаване на налягането. За да се насърчи охлаждането, матракът е обвит в дишаща полиестерна обвивка.

Страничните траверси между 130 и 230 паунда могат да се възползват най-много от контурните пянасти слоеве на този матрак, които омекотяват точките на натиск в бедрата и раменете. Комбинираните траверси и индивидите в повечето теглови групи вероятно ще се радват на правилно подравняване на гръбначния стълб и омекотена подкрепа с Idle Sleep Hybrid.

Idle предлага 18-месечен пробен период на сън, с минимум 30 дни, преди да може да се поиска връщане. Компанията предлага и ограничена доживотна гаранция за хибридния матрак на празен ход.

За кого е най-подходящ средно твърд матрак?

Средно твърд матрак може да подхожда на голямо разнообразие от траверси. Докато комфортът зависи от личните предпочитания, теглото на човека и основната позиция на съня му значително влияят върху това как матракът се очертава във формата на тялото и облекчава точките на натиск.

Прекалено меките матраци карат спящия да потъва близо до ханша, талията и корема. Това може да натовари врата и лумбалната област. Прекалено твърдият матрак няма да смекчи точките на натиск в раменете, гърба и бедрата.

Повечето хора между 130 и 230 паунда предпочитат лекото контуриране и подкрепата на средно твърд матрак. Това важи особено за спалните на гърба и стомаха в този диапазон на тегло. Страничните траверси над 230 паунда са склонни да предпочитат средно до средно твърд матрак, докато тези с тегло под 230 паунда са склонни да избират по-меки модели.

Средно твърдият матрак обикновено осигурява достатъчно амортизация в комфортните си слоеве, за да се очертае във формата на гръбначния стълб, без да го кара да потъва извън подравняването. Устойчива опорна сърцевина внимателно повдига бедрата и корема за балансирано усещане.

Ще изтъкнем общите насоки за най-добрите нива на твърдост за позицията на съня и диапазона на теглото на всеки човек, но купувачите трябва да вземат предвид личните си предпочитания, преди да направят покупка.

Тегло Странични траверси Задни траверси Спящи за стомаха
По-малко от 130 паунда Мека – средна Средно мек – средно твърд Средно мек – средно твърд
130 до 230 паунда Средно мек – средно твърд Средно – твърдо Средна фирма – Фирма
Повече от 230 лири Средно – средно твърдо Средна фирма – Фирма Средна фирма – Фирма

Спяща позиция

 • Странични траверси: Страничните траверси обикновено се нуждаят от по-мек матрак от спалните за гърба или стомаха. Прекалено твърдият матрак може да раздразни точките на натиск в раменете и бедрата. В резултат на това средно твърдите матраци са идеални за странични траверси над 130 килограма. Тези, които тежат по-малко от 130 килограма, може да не потънат достатъчно дълбоко в матрака.
 • Комбинирани траверси: Средно твърд матрак е подходящ за комбинирани траверси, особено за тези, които превключват между спане на гърба и стомаха. Тези хора обикновено предпочитат матрак, който няма да провисне близо до средната част или долната част на гърба. Средно твърдите матраци също осигуряват здрава повърхност за комбинирани траверси за превключване на позициите.
 • Спални траверси: Средно твърдите матраци са идеални за траверси, особено тези между 130 и 230 паунда. Най-добрият полутвърд матрак позволява достатъчно контуриране, за да поддържа лумбалния гръбнак и пространството между главата и врата. По-меките матраци могат да доведат до потъване на гръбначния стълб, което напряга гърба.
 • Спящи за стомаха: Спящите за стомаха обикновено се нуждаят от по-твърда повърхност за сън, за да се предотврати потъването на бедрата и корема им твърде дълбоко. Средно твърдият матрак обикновено осигурява достатъчна опора за средната част, като същевременно омекотява горната част на тялото на траверсите.

Тип на тялото

Типът на тялото и позицията за сън са два от най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуването на матрак. Хората, които тежат повече от 230 килограма, са склонни да потъват по-дълбоко в меки легла и в резултат на това често предпочитат по-твърди матраци. Твърдият матрак може да очертае естествената форма на тялото и да поддържа гръбнака.

Хората под 130 килограма обикновено се нуждаят от по-мек матрак, защото няма да потънат достатъчно далеч на по-твърда повърхност. По-мекият, по-съобразен матрак обикновено осигурява достатъчно амортизиране на точките на натиск.

Тези с тегло между 130 и 230 паунда са склонни да предпочитат средно твърд матрак, тъй като балансира контурите с гръбначна опора. Въпреки това, позицията за сън и личните предпочитания също играят роля.

Как да пазарувате средно твърд матрак онлайн

Закупуването на средно твърд матрак онлайн може да спести време на купувачите, които те биха прекарали, разглеждайки модели в магазини и разговаряйки с продавачи. Купувачите също могат да спестят пари, тъй като онлайн компаниите за матраци обикновено имат по-ниски режийни разходи в сравнение с традиционните магазини за тухли и хоросан и в резултат на това могат да предложат висококачествени матраци на по-достъпни цени.

Докато закупуването на матрак онлайн може да изглежда като недостатък за тези, които искат да изпробват леглото си лично, много компании предлагат щедри опити за сън, за да намалят тези рискове.

Пробен период за сън позволява на клиентите да изпробват матрака си у дома, обикновено в продължение на 90 до 100 нощи. Ако матракът не е най-подходящ, повечето компании позволяват на клиентите да върнат матрака си безплатно в рамките на този срок. Изискванията и условията за пробен период при различните производители варират и е важно да прочетете финия шрифт преди да направите покупка.

Наред с опитите за сън, много компании за матраци директно към потребителите намаляват разходите за потребителите чрез безплатна доставка, връщане и сезонни промоции. Някои производители на матраци предлагат безплатна доставка и премахване на матраци, което улеснява процеса на настройка.

Поръчката на матрак онлайн обикновено е бърз и лесен процес. Можете да изберете предпочитания матрак и да въведете данните за кредитната си карта при плащане. Някои компании предлагат възможности за финансиране на купувачи, които искат да разделят цената на матрака на множество плащания.

Важни съображения за матрака

Компаниите за матраци често използват маркетингов жаргон, който може да не описва точно как ще се чувства матракът им за различни траверси. Тази форма на реклама е предназначена да се хареса на всички купувачи, без да се взема предвид техният уникален тип тяло или предпочитана позиция на сън. Вместо да се фокусират върху маркетинга на марката, купувачите трябва да вземат предвид следните фактори, когато пазаруват за нов матрак.

Вид и материали на матрака

Как се чувства матракът зависи от неговата конструкция и състав. Традиционен матрак innerspring поддържа гръбначния стълб и регулира температурата по различен начин от модела с изцяло пяна. Разбирането на вашите приоритети в матрака може да помогне за стесняване на видовете матраци и материалите, които ви интересуват, когато сравнявате марки и модели.

Цена

Качеството на съня засяга почти всеки аспект от живота ви, така че инвестицията във висококачествен матрак може да бъде от полза. И все пак повечето купувачи имат бюджет, който да вземат предвид при сравняване на матраци. Има много добре направени матраци, които да отговарят на всяка цена. Определянето на реалистичен бюджет от самото начало ще ви помогне да намерите матрак, който отговаря на вашите нужди.

Изолация на движението

Изолацията на движението е важна характеристика за двойки, които споделят легло. Как матракът прехвърля движението, може значително да повлияе на качеството на съня ви. Като цяло, колкото по-контурен е матракът, толкова по-добре той изолира движението. Много средно твърди матраци имат комфортни слоеве от пяна, които помагат за намаляване на преноса на движение. Двойките, които са загрижени за нарушенията на съня, може да поискат да обмислят матрак с мемори пяна, който изолира движението по-лесно от хибридни или innerspring модели.

Облекчаване на налягането

Средно твърдите матраци обикновено поддържат точките на натиск върху гръбначния стълб и възглавницата за повечето диапазони на теглото. Хората между 130 и 230 паунда най-вероятно ще оценят лекото контуриране на средно твърд матрак. Полутвърдата опорна сърцевина също помага да се поддържа гръбнакът подравнен, което допринася за способността на матрака да намалява болките и болките.

Поддръжка на ръба

Силната опора на ръба позволява на траверсите да използват цялата повърхност на матрака, без да усещат, че могат да се търкалят от леглото. Повечето средно твърди матраци предлагат здрава опора на ръба. Хората, които приоритизират поддръжката на ръбовете и лекотата на движение в матрака, може да искат да се съсредоточат върху innerspring и хибридни модели, тъй като тези видове матраци са по-склонни да имат серпентини, поддържащи ядра с подсилени периметри.

Неутралност на температурата

Спи спокойно през нощта може да бъде трудно на матрак, който улавя топлината. Хората, които са склонни да спят горещо, често се възползват от матрак, който разсейва топлината и насърчава циркулацията на въздуха. Влеената с гел мемори пяна, индивидуално опакованите бобини и дишащите капаци са няколко материала, които са проектирани да насърчават температурната неутралност.

Контуриране

Контурирането се отнася до начина, по който матракът отговаря на уникалната форма на тялото на човек. Като цяло, дунапренените матраци осигуряват по-добро контуриране от много вътрешни и хибридни модели, макар че това ще зависи от комфортните слоеве в матрака. В комбинация със здрава опорна сърцевина, контурните матраци често осигуряват подобрено облекчаване на налягането.

Видове средно твърди матраци

Как се изпълнява матракът се влияе от неговата конструкция. Има пет често срещани типа матраци: хибриден, innerspring, пяна, латекс и въздушно легло. Всеки тип матрак предлага уникален набор от предимства и недостатъци за различните пози на сън и диапазона на теглото.

Всяка категория матраци споделя определени характеристики, които могат да ви дадат представа за това как ще се чувства. Различните марки и модели обаче могат да се различават значително по отношение на качество и конструкция, така че купувачите все още трябва да проучат детайлите на матрака, преди да го купят.

Хибрид

Хибридните матраци обикновено съчетават трайността на традиционната опорна сърцевина на innerspring с контурен комфорт от пяна или латекс. Долната част или основата на хибриден модел често съдържа вътрешни пружини, които добавят отскачане към матрака. Най-добрите комфортни слоеве обикновено са контурни материали, като пяна или латекс, които съответстват на формата на тялото.

Средно твърдите матраци са склонни да предлагат здрава опорна сърцевина и контуриращи комфортни слоеве за баланс на опората на гърба и облекчаване на натиска. Траверсите между 130 и 230 паунда вероятно ще се чувстват най-удобно на средно твърд хибриден матрак.

Innerspring

Матраците Innerspring съдържат предимно сърцевина на бобината, заедно с тънко количество пълнеж от влакна или пяна в нейните комфортни слоеве. В резултат на това те обикновено са по-твърди от другите модели. Докато матраците innerspring обикновено не предлагат същото количество контури като моделите от пяна, латекс или хибрид, те могат да предложат подкрепа и да насърчат правилното подравняване на гръбначния стълб.

Средно твърд вътрешен матрак е подходящ за повечето траверси с тегло над 130 килограма, особено за спални и стомашни траверси. Сравнително тънките комфортни слоеве и здравата опорна сърцевина могат да попречат на гръбначния стълб да изпадне в неравновесие за тези индивиди.

Пяна

Матраците с пяна обикновено са изработени с множество слоеве мемори пяна и / или пенопласт. Поддържащото ядро ​​обикновено включва пенопласт с висока плътност, който подпомага бедрата и подравнява гръбначния стълб. Комфортните слоеве на матрака често включват мемори пяна или по-мек пенопласт за омекотяване на точките на натиск и контура към формата на тялото.

Матраците със средно твърда пяна обикновено осигуряват повече контур и облекчаване на налягането, отколкото вътрешните пружини или хибридните модели, което ги прави идеални за странични траверси. Въпреки това, повечето хора, които тежат повече от 230 паунда, ще открият, че средно твърд матрак от пяна не предотвратява потъването, както и модели с ядра на основата на намотки.

Латекс

Събран от сок от каучукови дървета или произведен синтетично, латексът е отзивчив материал, който може да добави отскачане към матрака. Латексните матраци предлагат умерено контуриране, но те не доставят усещането, подобно на прегръдка, на моделите от изцяло пяна. Поддържащото ядро ​​обикновено съдържа по-плътен латекс от неговите комфортни слоеве.

Латексните матраци са добър избор за траверси, търсещи средно твърдо усещане. Матракът трябва да е достатъчно твърд, за да предпази корема от потъване и достатъчно мек, за да омекоти гърдите.

Въздушно легло

Въздушното легло ви позволява да контролирате твърдостта на матрака. Въздушните легла са проектирани с поддържащи ядра на въздушната камера, които могат да бъдат напомпани или издути, в зависимост от предпочитанията на всеки спален. Тези матраци обикновено се предлагат с приложение за смартфон или дистанционно управление, което позволява на хората да персонализират твърдостта. Въздушните легла обикновено имат комфортни слоеве от пяна, латекс или влакна.

Въздушните легла предлагат по-високо ниво на персонализиране от другите модели, което ги прави подходящи за почти всички позиции за сън и диапазони на теглото.

Аксесоари за допълване на вашия средно твърд матрак

След като имате средно твърд матрак, който отговаря на вашите нужди, аксесоарите, които допълват леглото ви, могат да помогнат за подобряване на качеството на съня ви.

Възглавници

Добре конструираната възглавница поддържа врата в опора и главата е подплатена. Поддържането на шийния отдел на гръбначния стълб (врата) е от решаващо значение за облекчаване на налягането.

Страничните траверси са склонни да предпочитат високи възглавници, пълни с пух, полиестер или накъсана пяна или латекс. Тези материали ви позволяват да манипулирате възглавницата за максимален комфорт и подкрепа на врата. Възглавница със среден или висок таван трябва да запълни пространството между врата и раменете.

Спящите на гърба и стомаха обикновено се нуждаят от ниска таванска възглавница, за да поддържат шийните прешлени подравнени.

Матраци

Ако чисто нов матрак не работи с вашия бюджет, висококачественият матрак може да бъде подходящо временно решение за подобряване на комфорта на съществуващия ви матрак. Обикновено матраците са с размери около 1 до 3 инча на височина. Те седят на върха на матрака ви, под монтирания ви чаршаф и са изработени от материали като пух, пяна, латекс или пълнеж от влакна.

Матракът не е постоянна фиксация, но може да осигури по-удобна повърхност за спане, ако искате да регулирате твърдостта на матрака си. Въпреки това, той не може да поправи счупен или провиснал матрак.

Средно твърди матраци добавят малко по-здрава повърхност към меките матраци и по-дълбоко контуриране за прекалено твърди модели. Въпреки че горнището обикновено е по-евтино от новия матрак, те са по-малко издръжливи.

често задавани въпроси

 • Какво означава “средна фирма”?

  Средно твърдите матраци се чувстват забележимо твърди, когато легнете, но те също така осигуряват достатъчно амортизация в своите комфортни слоеве. Твърдостта на матрака се оценява по скала от 1 до 10 или изключително мека до изключително твърда. Средната фирма е към средата на тази скала.

  Хората няма да потънат в матрака толкова дълбоко при средно твърд модел, колкото при по-мек матрак. Балансираните характеристики на средно твърд матрак работят заедно, за да гарантират, че гръбначният стълб остава подравнен, без да се жертва контурният комфорт, който предпочитат много траверси.

 • Полезен ли е средно твърдият матрак за гърба ви?

  Средно твърдите матраци могат да помогнат за предотвратяване на потъването на бедрата и лумбалната област твърде дълбоко, което е добре за гърба. Правилното подравняване на гръбначния стълб е от съществено значение за всички видове траверси.

  Прекалено меките матраци са склонни да увисват близо до бедрата, което напряга долната част на гърба. Прекалено твърдите матраци, от друга страна, могат да окажат натиск върху гръбначния стълб. Средно твърдите матраци са склонни да балансират контурирането с опора на цялото тяло, но купувачите трябва да вземат предвид позицията си за сън, телесно тегло и предпочитания за личен комфорт при избора на твърдост на матрака.

 • Как мога да направя настоящия си матрак по-твърд?

  Ако не сте готови да инвестирате в нов матрак, може да се използва матрак, който да направи настоящия ви матрак по-здрав. Матраци седят на повърхността на вашия матрак и действат като допълнителен комфортен слой. Те се произвеждат в различни варианти на височина и твърдост, за да отговарят на различни нужди.

  Матракът не е постоянно решение, за да накарате матрака ви да се почувства по-стегнат или средство за неподдържащ матрак. Въпреки че горната част на пяна, латекс или пух не е толкова трайна, колкото новия матрак, те могат да се използват за временно регулиране на твърдостта на настоящия ви матрак.

 • Подходящ ли е средно твърд матрак за странични траверси?

  Средно твърд матрак е подходящ за много странични траверси, особено тези, които тежат повече от 130 килограма. Въпреки това, страничните траверси обикновено се нуждаят от повече амортизация, отколкото траверсите за гърба или стомаха. Комфортните слоеве в матрака трябва да се чувстват достатъчно меки, за да облекчат точките на натиск в раменете и бедрата.

  Страничните траверси под 130 килограма вероятно няма да изпитат облекчаване на налягането, от което се нуждаят от средно твърд матрак. Тези траверси обикновено предпочитат мек до среден матрак за допълнително омекотяване.

 • Издържат ли по-дълго средно твърди матраци?

  Средно твърдите и твърди матраци обикновено са по-малко податливи на деградация, отколкото по-меките модели. Това обаче не означава, че те не подлежат на нормално износване. Докато мекият матрак може да провисне по-бързо, средно твърдите матраци все още могат да формират впечатления и да губят подкрепа с течение на времето.

  Повечето матраци ще трябва да се сменят на всеки 6 до 8 години, тъй като те обикновено стават по-малко подкрепящи в този период от време. Твърдостта не е единственият фактор, който трябва да се има предвид, тъй като качеството на използваните материали и конструкцията на матрака също влияят върху цялостната му издръжливост.

 • Може ли средно твърд матрак да причини болки в гърба?

  Дали средно твърдият матрак може да причини болки в гърба ще зависи от няколко фактора. Преди да изберете твърдост на матрака, трябва да се вземат предвид типът на тялото и позицията на съня.

  Хората, които тежат между 130 и 230 паунда, вероятно ще получат умерено контуриране и правилно подравняване на гръбначния стълб на средно твърд матрак. Това може да помогне за предотвратяване на болки в гърба.

  Тези, които тежат по-малко от 130 килограма, може да не потънат достатъчно в матрака, което може да окаже натиск върху долната част на гърба. Траверсите с тегло над 230 килограма могат да потънат в средно твърд матрак твърде дълбоко, което може да изтласка гръбначния стълб и да доведе до болки в гърба.

 • Каква е разликата между твърди и средно твърди матраци?

  Твърдите матраци са около 7 или 8 по 10-степенната скала на твърдост или една до две точки по-високи от моделите със средна твърдост (6). Средно твърдите матраци имат малко по-меки комфортни слоеве, които се придават на формата на тялото и точките на натиска на възглавницата. Твърдите матраци са склонни да предлагат по-малко контури, предотвратявайки спящия да потъне в леглото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector