Menu Close

Най-добър матрак с пяна с памет

Мемори пяната, разработена за първи път от НАСА и технически известна като вискоеластична пяна, се превърна в един от най-популярните компоненти в матраците. За много хора мемори пяната е синоним на комфорт.

Този материал спечели лоялни последователи поради своите уникални характеристики; той се компресира пропорционално на приложеното върху него тегло и след това бавно възвръща пълния си размер. В резултат на това той прегръща тялото със съобразена амортизация, допринасяйки за значително облекчаване на налягането.

Благодарение на контура си, мемори пяната превъзхожда изолацията на движение и не издава никакъв шум, намалявайки шансовете да бъдете събудени от партньор, който влиза и излиза от леглото. Въпреки това матраците с мемори пяна не са за всеки, тъй като те също имат потенциални недостатъци.

Използвайки вътрешни тестове и данни за опит на клиентите, ние направихме списък с най-добрите матраци с мемори пяна от 2021 г. Освен това написахме задълбочено ръководство за купувачи, за да ви помогнем да разберете, че матракът с мемори пяна е подходящ за вас

Изберете мемори пяна, ако:

 • Искате дълбоко контуриране и прегръдка от матрак
 • Споделяте легло и лесно се смущавате от чуждото движение
 • Вие сте страничен спящ или имате остър натиск

Пропуснете мемори пяната, ако:

 • Склонни сте да спите горещо
 • Не обичате да се чувствате така, сякаш потъвате в матрак
 • Приоритизирате придвижването в горната част на леглото, включително за секс

Все повече матраци излизат на пазара с помощта на слоеве от мемори пяна, което оставя много купувачи несигурни в това, което отличава най-доброто от останалите. Опростихме процеса и идентифицирахме най-добрите матраци с мемори пяна.

Най-добрите матраци с пяна с памет

информация за продукта

WinkBeds GravityLux

Най-доброто като цяло

WinkBeds GravityLux

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 1,799

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  средно мека (4), средна (5), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Всички позиции и тежести за сън
 • Двойки или траверси, които лесно се обезпокояват
 • Хора с болки в гърба, тазобедрената става и / или рамото
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Изключително облекчаване на налягането и изолация на движението
 • Дишаща покривка Tencel и пяна с отворени клетки поддържа матрака хладен
 • Избор от три нива на твърдост

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

GravityLux от WinkBeds е матрак с мемори пяна, който се предлага в три нива на твърдост: средно мек (4 от 10), среден (5) и твърд (8).

Матракът има покривало, изработено от Tencel, което е евкалиптова тъкан, известна със своята дишаща способност и издръжливост. Комфортните му слоеве се състоят от слоеве пенопласт и патентованата им AirCell мемори пяна, която е с отворени клетки, за да предотврати улавянето на толкова телесна топлина през цялата нощ. Под това е зониран преходен слой, който поддържа средната част, като същевременно се съобразява с рамото и бедрата. И накрая, всичко това се намира на върха на поддържаща сърцевина от пенопласт с висока плътност.

Конструкцията с мемори пяна води до отлично представяне в категориите за облекчаване на налягането и изолация на движенията, което я прави чудесна за хора, които изпитват болки в гърба, раменете или бедрото, както и за двойки и леки траверси. Тъй като се предлага в три различни опции за твърдост, траверсите с всякакви тежести и пози за сън трябва да могат да намерят модел, който да работи за тях. Докато матраците от цяла пяна неизбежно ще спят малко горещо през нощта, технологията с пяна с отворени клетки прави GravityLux по-неутрален от температурата от средното легло с мемори пяна.

Като луксозна опция, GravityLux се предлага на малко по-висока цена от средния изцяло дунапренен матрак, но също така се откроява благодарение на качествената си конструкция и материали. WinkBeds предлага 120-дневен пробен период за сън, доживотна гаранция и безплатни доставки в рамките на съседните САЩ.

Матрак Layla

Най-ценно

Матрак Layla

Ценови диапазон:  $ 649 – $ 1149

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  обратима: средно мека (4), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощи

Продължителност на пробния период:  120 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Хора, които искат дизайн на твърдост 2 в 1
 • Клиенти, които предпочитат пяна с мед
 • Ценни купувачи
Акценти:
 • Подвижният дизайн предлага опции за твърдост 2 в 1
 • Вливаните от мед пяни се прилепват плътно и остават хладни
 • Премиум изпълнение на цена, удобна за портфейла

Вземете 200 долара от хибриден матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Иновативният подвижен дизайн, качествена конструкция и конкурентна цена на Layla го отличават като един от най-добрите матраци с мемори пяна. Layla е двустранен, със средна (5 от 10) твърдост от едната страна и твърдо усещане (7) от другата.

Layla има два слоя от мемори, напоени с мемори пяна от всяка страна. Тези слоеве са в тясно съответствие с тялото, за да облекчат налягането – това важи особено за меката страна. Медната инфузия е предназначена да предотврати улавянето на пяната с толкова много телесна топлина, което прави матрака по-хладен. Между тези слоеве има опорна сърцевина от пенопласт с висока плътност.

Двустранният дизайн на Layla дава по-голяма гъвкавост сред траверси от различни типове тяло и пози за сън. Препоръчваме меката страна за странични траверси и някои траверси с тегло под 230 паунда. Твърдата страна вероятно ще отговаря на гърба и стомашните траверси над 230 паунда. Този матрак се представя много добре, когато е тестван за облекчаване на налягането, изолация на движенията и издръжливост, което го прави добра дълготрайна опция за тези с проблеми с болката и двойки.

Ценовата точка на Layla е от долната страна на средната стойност за изцяло дунапренен матрак. Layla гарантира матрака им с пробен период от 120 нощувки и 10-годишна гаранция – и доставя безплатно до съседните САЩ.

Amerisleep AS3

Най-добро освобождаване на налягането

Amerisleep AS3

Ценови диапазон:  $ 1149 – $ 2398

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси, които искат функции за насърчаване на регулирането на температурата
 • Спортисти и страдащи от болка, търсещи подобрено възстановяване през нощта
 • Странични траверси и леки траверси за гърба и стомаха
Акценти:
 • Отвореният клетъчен материал на растителна основа Bio-Pur остава хладен
 • Дишащото покритие от памучна смес насърчава въздушния поток
 • Зонираната система за комфорт осигурява целенасочена поддръжка

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

Amerisleep е изградил продуктова линия от матраци с мемори пяна, които се открояват до голяма степен благодарение на своята внимателна конструкция и специална покривка. AS3 е един от най-популярните им модели и може да осигури отличен сън на повечето спящи.

За вътрешната конструкция AS3 е направен с три слоя. Най-горният от тях е 3 инча мемори пяна, създавайки контурна повърхност за спане с изолация на движение над средното ниво. Вторият слой е 2 инча преходен пенопласт, използващ SMT технология за зонирана поддръжка. Третият слой е 7 инча от здрав пенопласт с висока плътност.

Страничните траверси обикновено оценяват средното усещане на AS3, както много спални за гърба и стомаха, които тежат под 130 килограма. Всички спящи получават 100 нощувки, за да изпробват матрака с възможност да го върнат, а на дълги разстояния AS3 е покрит с 20-годишна гаранция.

Loom & Leaf

Най-доброто за странични траверси

Loom & Leaf

Ценови диапазон:  $ 899 – $ 2,476

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна фирма (6), Фирма (8)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  15 години

Гаранция:  15 години
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King, Split California King

За кого е най-добре:
 • Хора над 230 паунда, които искат траен, поддържащ матрак
 • Странични траверси, които се нуждаят от сериозно облекчаване на натиска
 • Клиенти, които искат безплатен монтаж и премахване на стар матрак
Акценти:
 • Дишаща, органична памучна покривка
 • Вливащата се с гел мемори пяна спи прохладно
 • Издръжливите пяни с висока плътност са изградени, за да издържат

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Loom & Leaf е матракът с мемори пяна, предлаган от известната компания Saatva. С мемори пяна с висока плътност в системата си за комфорт и две опции за твърдост, от които можете да избирате, Loom & Leaf е водещ избор за хора, които искат да изпитат ключовите характеристики на този материал.

Част от привлекателността на Loom & Leaf са неговите качествени материали. Калъфът е направен от дишащ и плюшен органичен памук. В това покритие е ватиран малко повече от половин инч пенопласт.

Под капака има два слоя гел вливаща се мемори пяна, които постигат обща комбинирана дебелина от три инча. Плътността на тези слоеве е пет и четири лири на кубичен фут (PCF). В комбинация с капитонираното покритие, тези слоеве осигуряват съответствието, необходимо за пропорционално омекотяване на всяка част от тялото.

Дву инчов слой преходен пенопласт помага да се задържи линията срещу излишната мивка, а шест инчова подложка от пяна закръгля конструкцията на матрака. Като цяло тези материали насърчават отлична изолация на движението в допълнение към контурирането.

Клиентите могат да избират между среден и твърд вариант, като фирмата е особено подходяща за траверси и задни траверси и хора над 230 килограма.

Loom & Leaf се доставя с безплатна услуга с бели ръкавици, осигуряваща безпроблемна инсталация и премахване на стар матрак. Има 180-нощно изпитание за сън с всеки матрак, но от всяко възстановяване се приспадат $ 99, за да се покрият разходите за вземане и връщане на пратката. Дългосрочната защита срещу дефекти идва от 15-годишна гаранция.

Нектар Lush

Най-удобно

Нектар Lush

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 1,799

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  365 нощи

Продължителност на пробния период:  365 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси с тегло до 230 килограма
 • Двойки
 • Купувачи, които търсят матрак с дълъг пробен период
Акценти:
 • Дебелият комфортен слой осигурява дълбоко контуриране
 • Отлично облекчаване на налягането
 • Преходните и поддържащите слоеве предотвратяват прекомерното потъване

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Друг забележителен матрак е Nectar Lush, който се отличава с 3-инчов комфортен слой от мемори пяна, който се очертава плътно, за да се усети като „прегръдка на тялото“. Матракът има средно (5) усещане, но неговите преходни и поддържащи слоеве от пенопласт с висока плътност предотвратяват прекомерното потъване за хора с тегло до 230 паунда. Като цяло матракът е с дебелина 12 инча.

Подобно на други легла с мемори пяна, Lush превъзхожда изолацията на движение. Слоевете пяна поглъщат движението от всяка страна на леглото и му пречат да се прехвърля по повърхността, което може да ограничи нощните смущения за двойки и спящи траверси. Матракът също е напълно безшумен.

Облекчаването на налягането е друга сила на този матрак. Страничните траверси получават достатъчно амортизация за раменете и бедрата, което може да подобри подравняването на гръбначния стълб и да облекчи дискомфорта в цялото тяло. Спалните траверси също трябва да могат да си почиват удобно, без да потъват прекалено около средната част.

В сравнение с други матраци с пълна пяна, цената на стикера на Nectar Lush е малко стръмна. Въпреки това, Nectar осигурява безплатна доставка на земята навсякъде в съседните САЩ и подкрепя матрака с 365-дневен пробен период на сън – един от най-дългите периоди на връщане в индустрията. Също така ще получите доживотна гаранция с покупката си.

Cocoon Chill

Най-добро охлаждане

Cocoon Chill

Ценови диапазон:  $ 730 – $ 1310

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Тези, които обикновено спят горещо на изцяло пяна легла
 • Траверси с всички тегла и предпочитания за позиция на съня
 • Лица, които споделят леглото с партньор
 • Купувачите, които търсят гъвкава политика за връщане без задължителен период на пробив
Акценти:
 • Уникалното покритие на материала с фазова промяна предотвратява натрупването на топлина
 • Отлично облекчаване на налягането и изолация на движението
 • Средно твърда

Спестете 35% от матрак Cocoon Chill и вземете безплатни възглавници и чаршафи с този код: SLEEPFOUND35

Произведено от доверената дългогодишна марка матраци Sealy, Cocoon Chill се предлага в средна фирма (6). Нашите тестове показаха, че траверсите с тегло под 130 килограма могат да намерят комфорт и подкрепа за всяка опция за твърдост на Cocoon Chill. Въпреки това, траверсите, които тежат повече от 130 паунда, предпочитат да предпочитат по-здравата опора, намерена в средно твърдата опция.

Сред уникалните характеристики на леглото е покритието му, изработено от материал за промяна на фазата (PCM). Инфузията на PCM в покритието от смес от памук и полиестер е предназначена да абсорбира топлината от тялото ви и да я разнесе далеч от повърхността, с намерението да поддържа матрака хладен въпреки околната температура на стаята или телесната топлина. Това уникално покритие помага на Cocoon Chill да спи значително по-хладно от много конкурентни модели мемори пяна.

Както е характерно сред матраците с мемори пяна, Cocoon Chill се отличава с облекчаване на налягането и изолиране на движението. Тази способност да изолира движението, заедно с тишината на конструкцията на леглото със смесена пяна, го правят чудесен избор, ако споделяте легло с спящ, който лесно се събужда от вашите движения, или обратно.

Sealy предлага 100-дневен пробен период за сън за Cocoon Chill и можете да върнете или замените матрака по всяко време по време на това изпитание, без задължителен период на пробив. Матракът се изпраща безплатно в рамките на САЩ и се предлага с 10-годишна гаранция.

Bear Pro

Най-доброто за спортисти

Bear Pro

Ценови диапазон:  $ 895 – $ 1495

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси
 • Двойки
 • Горещи траверси, които искат прегръдката на мемори пяна
Акценти:
 • Celliant покритие регулира телесната температура
 • Отличава се при изолиране на движението
 • Комфортните слоеве създават отзивчива и съобразена повърхност

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Матракът Bear Pro е средно твърд (6) матрак със смесена пяна, който регулира температурата с помощта на комфортни слоеве и иновативно покритие. Траверсите и страничните траверси от всякакви размери вероятно ще намерят добро облекчаване на налягането с Bear Pro. Матракът изолира добре движението, което го прави достоен избор за двойки и леки траверси.

Bear Pro има 7-инчово HD поддържащо ядро ​​от пенопласт, 2,5-инчов слой от пенопласт, 1,5-инчов комфортен слой с пяна, напоена с гел, и е покрит с 1-инчов комфортен слой с медна пяна. Четирите пени работят заедно, за да създадат повърхност, която съчетава усещането за прегръдка от мемори пяна с достатъчно опора, за да се избегне прекомерното потъване. Ценовата точка на Bear Pro е в рамките на средния диапазон за матраци със смесена пяна.

Калъфът на матрака е направен от Celliant, материал, изработен с цел регулиране на температурата и възстановяване. Celliant е проектиран да преобразува телесната топлина в инфрачервена енергия, за да подобри кръвообращението и да помогне на спящите да останат хладни през цялата нощ. Напоеният с мед комфортен слой от пенопласт също допринася за охлаждащия ефект на леглото чрез компенсиране на абсорбцията на топлина.

Bear осигурява безплатна наземна доставка до FedEx до съседните САЩ, докато клиентите в Аляска, Хавай и Канада трябва да заплащат допълнителни такси за доставка. Матракът има 10-годишна ограничена гаранция и траверсите могат да го изпробват за 100 дни. Bear предлага безплатни връщания и пълно възстановяване на сума за матраци, върнати в рамките на 100-нощния пробен период.

Tempur-Pedic TEMPUR-Cloud

Най-добър лукс

Tempur-Pedic TEMPUR-Cloud

Ценови диапазон:  $ 1699 – $ 2399

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробния период:  90 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  90 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin Long, Double, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси с тегло до 230 килограма
 • Двойки и спящи
 • Купувачи, които желаят да инвестират в дълготраен матрак с мемори пяна
Акценти:
 • Плътната и издръжлива пяна с памет TEMPUR устоява на дълбоки впечатления
 • Дори контурирането на тялото подобрява подравняването и облекчава натиска
 • Превъзходна изолация на движението

Четците на SleepFoundation спестяват 30% от матрака Tempur-Cloud с този код: SF30

TEMPUR-Cloud е матракът за легло в кутия на Tempur-Pedic. Съставен от патентована TEMPUR мемори пяна – материал, известен със своя плътен състав и над средното ниво на издръжливост – TEMPUR-Cloud предлага същото високо качество като луксозните матраци на марката на много по-достъпна цена.

Матракът съдържа два слоя TEMPUR за балансирано средно (5) усещане и тясно съответствие, без твърде много мивка. Този дизайн е особено подходящ за странични траверси с тегло до 230 паунда. Пяната подравнява гръбначния стълб с раменете и бедрата, което може да намали точките на натиск, които често се срещат при тази позиция на сън.

Друга основна сила на TEMPUR-Cloud е изолацията на движение за двойки. Слоевете от мемори пяна – заедно с основния слой от пенопласт с висока плътност – абсорбират движенията и практически премахват пренасянето по повърхността. Това гарантира по-малко нарушения на съня както за вас, така и за партньора ви, когато другият човек смени позицията си или стане през нощта.

Tempur-Pedic осигурява безплатна наземна доставка за клиенти в съседните САЩ. Покупката ви включва пробен период на сън от 90 нощи с безплатна доставка при всички връщания и гаранция, която покрива структурни дефекти в матрака до 10 години.

Кой трябва да купи матрак с пяна с памет?

Adblock
detector