Menu Close

Най-добрият интелигентен матрак

Въпреки че все още не сме достигнали възрастта на реактивни раници или летящи автомобили, неоспоримо е, че живеем в ера на модерни технологии. От коли през хладилници до кафеварки, се предлагат все повече интелигентни устройства, които предлагат удобство и други предимства.

През последните години тази вълна от иновации дойде в индустрията за матраци, стимулирайки развитието на интелигентни матраци, които използват различни технологии, за да дадат на траверсите усъвършенствани функции за подобряване на съня.

Не всички интелигентни легла имат еднакъв дизайн, технология или точки за продажба. Нашият списък с най-добрите интелигентни матраци разкрива най-добрите възможности за избор, налични днес, и ние също така обхващаме някои от потенциалните предимства на интелигентния матрак, както и как можете да изберете подходящия за вас.

Най-добрите интелигентни матраци

информация за продукта

Оригинално интелигентно легло ReST (легло ReST)

Най-доброто като цяло

Оригинално интелигентно легло ReST (легло ReST)

Ценови диапазон:  $ N / A – $ 7,598

Тип матрак:  Въздушно легло
Твърдост:  Регулируема: мека (3) до твърда (8)
Продължителност на пробния период:  90 нощи

Продължителност на пробния период:  90 нощи
Гаранция:  10 години

Гаранция:  10 години
Размери:  Queen, King, California King, Split King, Split California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, които искат сензорни данни за съня и корекции на матрака
 • Двойки, които искат гъвкавост на твърдостта и страхотна изолация на движението
 • Хора с ясно изразени точки на натиск
 • Луксозни купувачи
Акценти:
 • Биометричните сензори автоматично събират полезни данни за съня
 • Пет въздушни камери могат да бъдат индивидуално регулирани, за да персонализират поддръжката
 • Комфортният слой от мемори пяна, напоен с гел, осигурява облекчаване на налягането и нежно контуриране

Вземете 1000 долара от ReST легло. Използвайте код: Сън

Що се отнася до технологиите от висок клас, леглото ReST е един от явните лидери в бранша. Този иновативен дизайн на въздушното легло се основава на над 20 патента за собственически хардуер и софтуер, за да ви даде персонализирано преживяване при сън.

13-инчовото легло ReST има три основни вътрешни компонента. Най-горният слой е четири инча от напоена с гел мемори пяна. Този материал се очертава към тялото, за да омекоти точките на натиск, а неговото забележително люлеене предотвратява прекъсването на преноса на движение от партньора на леглото.

Вторият слой – сензорният компонент – е тънък, но критичен за ReST Bed. Това е трипластов плат, изработен от найлон и полиестер, който има гъвкава сензорна технология, съставена от решетка с над 1000 точки за събиране на данни, плетени вътре в нея.

Третият слой е опорната сърцевина, която има пет въздушни камери от всяка страна на леглото. Тези камери се намират под определени части на тялото и всяка може да се надуе, за да отговори на нуждите на твърдостта на тази област. Нивата на въздуха се контролират от вградени мини помпи, които работят безшумно, за да предотвратят смущаващия сън. Регулируемостта на твърдостта дава на траверсите отлична гъвкавост и подкрепа, независимо от тяхната позиция на сън и телесно тегло.

Вземайки още повече този дизайн, сензорът се свързва чрез WiFi с приложение с множество режими. Траверсите могат да управляват леглото ръчно или могат да използват режим „Автоматично позициониране“ или „Автоматичен“, при който сензорът разпознава тяхната поза на сън и прави съответните настройки.

Модерен матрак като ReST Bed се предлага с цена, която надхвърля бюджета на много хора, но за луксозните купувачи на матраци това е завладяваща опция. Той се предлага с пробен период за сън от 90 нощи и е подкрепен от 10-годишна гаранция.

Осем Sleep Pod

Най-добър контрол на температурата

Осем Sleep Pod

Ценови диапазон:  $ 2295 – $ 2995

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10 години, ограничена (пяна) 2 години, ограничена (технология)

Гаранция:  10 години, ограничена (пяна) 2 години, ограничена (технология)
Размери:  пълен, кралица, крал, калифорнийски крал

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, които искат подробни биометрични данни за съня
 • Траверси за гръб и стомах
Акценти:
 • Система за управление на климата на водна основа
 • Температурата може да се персонализира от всяка страна на матрака
 • Слоят Active Grid събира биометрични данни, свързани с качеството на съня, движението и дишането

Вземете 150 долара от осем матрака за сън. Използвайте код: FOUNDATION150

Eight Sleep Pod интегрира множество иновативни технологични компоненти, които го правят завладяващ избор за хора, които искат задълбочени данни за съня и най-добрия в класа контрол на температурата.

Този 11-инчов матрак има четири вътрешни слоя пяна. Горните три слоя са системата за комфорт и включват специален пенопласт, мемори пяна и преходен пенопласт. Тази система за комфорт работи, за да създаде удобна комбинация от облекчаване на контурното налягане и забележим отскок. По-специално слоят от пяна с памет спомага за подобряване на изолацията на движение за хора, които споделят легло. Под системата за комфорт се намира опорното ядро, основа от пенопласт с висока плътност.

Почиването над пяната е това, което прави Eight Sleep Pod интелигентен матрак: слоят Active Grid, който се отличава с две ключови технологии. Първо, Active Grid има вградени сензори, които събират биометрични данни за вашия пулс, дишане, движение и качество на съня. Второ, Active Grid засича вашата температура и има вградена система за охлаждане на водна основа. Външен хъб може да отоплява или охлажда водата, ако е необходимо, което позволява идеално регулиране на температурата. Можете да зададете температура за всяка страна на матрака – плюс за двойки – и да позволите на шушулката да прави корекции автоматично през нощта, за да поддържа стабилна температура. За допълнителна функционалност Pod може да бъде свързан с програми за интелигентен дом като Alexa и Google Home на Amazon.

Със средно твърдо (6) усещане, шушулката отговаря на нуждите на спящите на гърба и стомаха, които тежат под 130 килограма.

Pod се предлага със 100-дневен пробен период за сън, а Eight Sleep предлага 2-годишна гаранция за технологичния слой и 10-годишна гаранция за останалите компоненти на матрака.

Най-добра регулируемост

Saatva Solaire

Ценови диапазон:  $ 2147 – $ 4395

Тип матрак:  Въздушно легло
Твърдост:  Регулируема – мека (3) до твърда (8)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  25 години, ограничена

Гаранция:  25 години, ограничена
Размери:  Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, които ценят прецизния контрол на твърдостта
 • Хора, които искат матрак с отскок и контуриране
 • Купувачи, желаещи безплатна доставка на Бяла ръкавица
Акценти:
 • Напълно регулируеми въздушни камери за индивидуално усещане
 • Всяка страна може да се регулира индивидуално
 • Трислойна система за комфорт балансира отзивчивостта, изолацията на движението и съобразяването

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Solaire съчетава както усъвършенствани, така и изпитани във времето материали, за да осигури траверси траен и надежден матрак. Това е интелигентен матрак не поради вградените сензори или техничната WiFi интеграция, а защото дава на клиентите впечатляващо ниво на фино настроен контрол за персонализирано усещане.

Solaire е направен от Saatva, онлайн марка матраци, известна с дизайна на легла с качествени материали. Това е въздушно легло с обща височина 13 инча и пет вътрешни слоя, горните три от които формират системата за комфорт. Най-горният слой е органичен памук, който е капитониран в горната част на възглавницата. Вторият слой е естествен латекс Talalay, който е подскачащ и формулиран с пет зони, за да отговори най-добре на теглото на тялото. Третият слой е инфузирана с гел мемори пяна за подобряване на конформирането, поддържането на гръбначния стълб и изолирането на движението.

Долните два слоя съставляват опорната сърцевина на Solaire. Непосредствено под системата за комфорт има тънка бариера срещу влага, която се бори с растежа на бактериите и допринася за издръжливостта на матрака. Последният слой има въздушни камери, изработени от вулканизирана гума с по една камера от всяка страна. Периметрите около камерите са подсилени за допълнителна опора на ръба.

Надуването на въздушните камери се контролира от дистанционно, което позволява прецизни настройки, а скритите, вградени помпи са безшумни и без разрушения. Диапазонът на нивата на твърдост прави Solaire победител с хора с всякакви размери на тялото и пози за сън, а двойките обичат, че всяка страна може да има собствено усещане за твърдост.

Solaire се предлага с безплатна доставка на White-Glove, която включва инсталиране и премахване на стар матрак. Можете да изпробвате леглото по време на 180-дневен пробен период, който има такса за връщане. Матракът е защитен с 25-годишна гаранция.

Какво е умен матрак?

Интелигентният матрак използва иновативна технология, за да предостави на клиентите подобрени функции и функционалност, които не могат да бъдат намерени в по-традиционните дизайни на матраци. Видът на технологията може да варира, но примери включват използването на сензори за проследяване на съня (обикновено близо до горната част на леглото), автоматични корекции на твърдостта през нощта и / или модерни компоненти в системата за комфорт или поддържаща сърцевина.

Клиентите са привлечени от интелигентни матраци, защото позволяват по-голяма персонализация и персонализация. За разлика от традиционния модел на човек, който трябва да свикне с матрак, интелигентният матрак, който се приспособява към вас, е глътка свеж въздух.

Какви характеристики има интелигентен матрак?

Не всички интелигентни матраци имат еднакъв дизайн. Като по-нова и бързо развиваща се категория матраци, интелигентните матраци нямат строго определение. Независимо от това, има редица различни технологии и функции, които често се предлагат в тези легла.

 • Мониторинг на тялото и околната среда: Една популярна характеристика на интелигентните матраци е мониторингът на тялото и околната среда. Използвайки сензори, матракът може да събира биометрични данни за движението на тялото, сърдечната честота, дишането и температурата. Той може също така да следи температурата, шума и светлината във вашата спалня.
 • Проследяване на съня: Използвайки един и същ набор от сензори, много интелигентни матраци могат да изчислят времето за лягане, времето за събуждане, нарушенията на съня и позицията на съня. Специални алгоритми използват тази информация, за да предоставят обратна връзка както за качеството на съня, така и за количеството му. Те могат да ви дадат представа за вашия цикъл на сън и да ви позволят да получите обективна представа за това колко добре спите всъщност. Свързаните приложения за сън често осигуряват резултат за сън, за да разберат по-лесно тези показатели и предлагат обучение за сън, за да ви помогнат да използвате данните за по-добра почивка.
 • Персонализиране на матраците: Традиционните легла предлагат малко място за персонализиране, но много интелигентни матраци ви позволяват да промените усещането им, за да отговарят по-добре на вашите нужди. Например в въздушното легло нивото на твърдост може да се променя на място с помощта на приложение или дистанционно, а в матраци с интелигентни функции за контрол на температурата можете да настроите системата, за да предпазите матрака от прекалено горещо или твърде много студ.
 • Автоматични настройки: Възможността на матрака автоматично да регулира настройките през нощта е все по-популярна функция в интелигентните матраци. Използвайки данни от сензорите и специално разработения софтуер, матракът може да променя активно твърдостта или температурата и без да е необходимо да се събуждате. По този начин автоматичните настройки са технологична функция, която ви държи да спите спокойно.
 • Аудио функции: Специалните аудио настройки могат да включват вградени аларми, утешителни звуци, програми за посредничество и / или връзка с домашна стерео система. Всичко това може да работи, за да направи спалнята ви по-релаксираща и благоприятна за сън.
 • Свързаност с други приложения: Тъй като много интелигентни матраци се свързват с вашия домашен WiFi, те могат удобно да се интегрират с други приложения. Свързването с Amazon Alexa и Google Home са популярни функции, особено след като те могат да ви позволят да регулирате настройките на матрака с гласа си. Други смарт устройства с активиран WiFi, част от Интернет на нещата (IoT), като вашия термостат, също могат да бъдат свързани с интелигентен матрак. Тъй като софтуерът на IoT продължава да се развива, вероятно ще видим все повече и повече функции, задвижвани от свързаността с интелигентни матраци.

Как да изберем умен матрак

Умните купувачи знаят, че не всички интелигентни матраци са създадени еднакво и разумният избор е от решаващо значение, за да сте сигурни, че ще завършите с любим матрак. Тъй като категорията интелигентни матраци е толкова динамична, важно е да се вгледате внимателно в тяхната цена, характеристики, материали и производителност, за да определите кой е най-подходящ за вашите нужди.

Какво да търсите в интелигентен матрак

Маркетингът на матраци може да включва голям шум и това със сигурност се отнася за много интелигентни матраци. В някои случаи шумът е оправдан, но понякога може да заблуди купувачите. Докато преглеждате възможностите си, имайте предвид тези ключови фактори и помислете кои са най-важните за вас.

 • Характеристики: Интелигентният матрак трябва да предлага функции, които не се срещат в по-традиционните стилове матраци. Ако сте човек, управляван от данни, биометричният мониторинг и проследяването на съня може да са най-важни или ако всичко ви се занимава с персонализиране, автоматизация или свързаност с приложения, присъствието на тези функции ще бъде вашият приоритет. Каквото и да ви привлича към интелигентен матрак, уверете се, че е включен по смислен и полезен начин.
 • Цена: Вашият бюджет е основен фактор, който трябва да се вземе предвид при всяка покупка на матрак и може да бъде още по-важен при интелигентните легла поради по-високата им цена. Помислете колко можете да похарчите и стеснете възможностите си, като изключите тези, които са твърде скъпи.
 • Позиция за сън: Вашата позиция за сън влияе на идеалния ви матрак. Страничните траверси обикновено се нуждаят от по-подходяща и мекота, отколкото траверсите за гръб и стомах. Потърсете матрак, който отговаря на вашата поза за сън, или интелигентен матрак, който позволява корекции, за да усъвършенствате усещането, за да съответства на това как спите.
 • Контуриране: Контурирането позволява на матрака да омекоти тялото пропорционално въз основа на това как теглото и натискът се прилагат върху него. Ефективното контуриране може да насърчи подравняването на гръбначния стълб, като се увери, че всяка част от тялото получава необходимата подкрепа. Някои интелигентни матраци използват мемори пяна, която е известна с това, че съответства, или зонирани материали за подобряване на контурите.
 • Качествени материали: Когато разглеждате интелигентен матрак, вземете предвид всички слоеве и материали. Въпреки че е естествено да се съсредоточите върху технологията, имайте предвид, че целият матрак трябва да бъде добре изграден, ако искате матрак, който предлага отлична производителност и дълготрайна издръжливост.
 • Ниво на твърдост : От факторите, които влияят на комфорта, твърдостта е на върха в списъка. Предпочитанията за твърдост се влияят от телесното тегло и позицията на съня, но в крайна сметка са субективни. Хората, които искат гъвкавост на твърдост, трябва да търсят интелигентен матрак с функции за регулиране и персонализиране.
 • Облекчаване на натиска: Получаването на правилната опора около точките на натиск, като раменете, ханша или лумбалната част на гръбначния стълб, може да направи всичко различно при опит за събуждане без болка. Качественият интелигентен матрак трябва да може да побере тези и други горещи точки без прекомерно увисване. Някои интелигентни функции за автоматизация и персонализация позволяват по-ефективно облекчаване на налягането.
 • Изолация на движението: Споделянето на легло не означава да бъдете разбъркано будно, когато партньорът ви в леглото се мята и обръща. Най-добрият начин да продължите да спите спокойно е да имате матрак със солидна изолация на движението. Някои компоненти на матрака, включително мемори пяна, са най-известни със способността си да предпазват движението от раздвижване през леглото.
 • Лесно движение / секс: Усещането, че сте закъсали в леглото, може да ви притеснява. Не само може да затрудни регулирането на позицията ви за сън, но също така може да попречи на оживения сексуален живот. Матрак с повече отскачане улеснява движението. Леглата с латекс, бобини и / или регулируемо усещане предлагат най-добрия залог за позволяване на по-плавно движение.
 • Поддръжка на ръба: Стабилността около външната страна на матрака ви позволява да използвате цялата му повърхност, независимо дали спите или седите на леглото. Системите за комфорт от пяна обикновено страдат от най-лошата опора на ръба. Във всеки дизайн на матраци, подсилените ръбове могат да укрепят тяхната структурна цялост.
 • Регулиране на температурата: Твърде горещо или твърде студено може да наруши съня и много интелигентни матраци включват функции за подобряване на регулирането на температурата. Тези функции могат да варират от дишащи материали до специални функции за регулиране на температурата на матрака или спалнята въз основа на температурата на тялото ви (както се открива от сензорите в леглото).
 • Шум: Матракът трябва да остане тих, за да не ви събужда през нощта. Въпреки че повечето матраци на пазара днес са относително тихи, важно е да се уверите, че всички интелигентни компоненти, като вградените помпи, са практически безшумни.

Кой е най-подходящ за интелигентен матрак?

Въпреки че интелигентните матраци могат да предложат много, те не са правилният избор за всички. Клиентите, които са склонни да получават най-добри резултати от интелигентните матраци, включват:

 • Хора, които обичат да бъдат на върха на технологиите, включително интеграция на интелигентен дом
 • Горещи траверси, които се нуждаят от специални функции за контрол на температурата
 • Тези, които искат повишена гъвкавост на твърдостта
 • Двойки, които искат отделни настройки за всяка страна на леглото
 • Хора, управлявани от данни, които искат подробно проследяване на съня
 • Луксозни купувачи

От друга страна, има някои хора, които не са толкова подходящи за умен матрак.

 • Хора, които предпочитат простотата на традиционните матраци
 • Късно внедряване на нова технология
 • Бюджетни купувачи
 • Тези, които предпочитат проверени с времето модели матраци
 • Купувачи, които искат да избират богат избор

Какви видове матраци се отличават с интелигентна технология?

Поради изобретателния си дизайн и характеристики, интелигентните матраци понякога се смятат за цяла собствена категория. В същото време обаче те все още технически се вписват в по-широките типове матраци, които се определят въз основа на тяхната вътрешна конструкция.

Въпреки че има пет вида матраци – хибридни, innerspring, пяна, латекс и въздушно легло – само два са често срещани с интелигентна технология.

Пяна

Определение: В леглото с пяна няма слоеве намотки и всички компоненти са направени с пяна. Поддържащото ядро ​​е направено с основен пенопласт, а системата за комфорт може да включва един или повече слоеве мемори пяна, латекс и / или пенопласт.
Облекчаване на налягането, подобрено от технологията: Леглата с пяна се отличават с правилна амортизация на тялото в точките на натиск, за да облекчат болката и да подобрят подравняването на гръбначния стълб. В интелигентния матрак тези предимства се допълват от вълнуващи функции като подобрена регулация на температурата и проследяване на съня.

Въздушно легло

Определение: Опорната сърцевина на въздушното легло е направена от една или повече въздушни камери, които могат да бъдат пълни с повече или по-малко въздух, за да се промени нивото на твърдост. Инфлацията се контролира чрез приложение или дистанционно. Размерът на системата за комфорт варира, но може да включва пяна, латекс или тъкани като памук и вълна.
Персонализирана твърдост: Въздушните легла позволяват на траверсите да персонализират усещането за леглото чрез добавяне или премахване на въздух, а още по-добре за двойки, усещането може да бъде различно от всяка страна. Интелигентните версии на матраци засилват персонализацията, като улесняват регулирането на твърдостта или дори позволяват на матрака да прави автоматични настройки през нощта.

Последни неща, които трябва да обмислите с интелигентен матрак

Adblock
detector