Menu Close

Най-добрият мек матрак

Меките матраци са чудесни за траверси, които тежат под 230 килограма и предпочитат плюшена повърхност. Мекото усещане позволява на траверсите да потъват повече, осигурявайки допълнително съответствие, което може да помогне за облекчаване на точките на натиск.

Докато меките матраци могат да предложат комфортен нощен сън, матракът може да бъде и твърде мек. Прекалено мекият матрак може да позволи на бедрата и раменете на спящия да потънат твърде дълбоко. Това може да компресира пяната, създавайки повече точки на натиск около бедрата и раменете. Това също може да доведе до неправилно подравняване на гръбначния стълб, което може да натовари гръбначния стълб.

Когато купуват матрак онлайн, клиентите нямат предимството да могат да лежат на матрак, докато пазаруват. Разчитането на 10-степенната скала на твърдост е най-лесният начин да прецените дали матракът отговаря на вашите предпочитания за твърдост.

В това ръководство ще споделим нашите предложения за най-добрите меки матраци, ще обясним какво може да се наложи да обмислите, когато пазарувате, и ще обсъдим различните видове меки матраци.

Най-добрите меки матраци

информация за продукта

Amerisleep AS5

Най-доброто като цяло

Amerisleep AS5

Ценови диапазон:  $ 1,849 – $ 3,798

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  мека (3)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Странични траверси, особено тези, които тежат под 130 килограма
 • Спящи, които се движат много през нощта
 • Партньорите лесно се обезпокояват от шума на матрака и прехвърлянето на движение, когато един партньор се движи
Акценти:
 • Комфортен баланс на омекотяване и поддръжка
 • Комфортният слой с пяна с отворени клетки е дишащ и хладен
 • Зонираният преходен слой осигурява целева поддръжка

Вземете 30% отстъпка + 2 безплатни възглавници с код: SF

AS5 е най-мекият модел на Amerisleep. Този изцяло дунапренен матрак е създаден, за да постави нежно спалното легло, но бързо да възвърне формата си, когато промените позицията си.

Комфортният слой от пяна на растителна основа има отворена клетъчна структура, позволяваща на въздушния поток да изтегля топлината от повърхността на съня. Подобно на повечето матраци от пяна, комфортният слой на AS5 очертава тялото на всеки спален, за да облекчи натиска. Той обаче е проектиран да бъде по-отзивчив от някои пени.

Под комфортния слой петзонов преходен слой дава целенасочена опора за по-добро подравняване на гръбначния стълб. Има допълнителна опора за главата, гърба и краката на спящия и допълнителна възглавница за бедрата и раменете.

Допълнителен преходен слой е проектиран да балансира люлеенето и отзивчивостта, облекчавайки натиска, без усещането „в капан в леглото“ на някои модели изцяло пяна. Основен слой от пяна е проектиран, за да осигури трайна опора за останалата част от матрака.

Amerisleep предлага 100-дневен пробен период за сън и 20-годишна гаранция за матрака AS5.

Матрак Layla

Най-ценно

Матрак Layla

Ценови диапазон:  $ 649 – $ 1149

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  обратима: средно мека (4), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощи

Продължителност на пробния период:  120 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Двойки
 • Хора, които тежат до 230 килограма
 • Траверси, чиито предпочитания за твърдост варират от нощ до вечер
Акценти:
 • Подвижен дизайн с две различни нива на твърдост
 • Медната пяна с медна пяна се контурира равномерно, за да облекчи натиска
 • Отлична изолация на движението и без шум

Вземете 200 долара от хибриден матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Матракът Layla е подвижен изцяло пянен модел, проектиран за две различни усещания. Едната страна на матрака е твърда (7), докато другата е средно мека (4). И двете повърхности разполагат с комфортни слоеве мемори пяна. По-меката страна е по-дебела, за да осигури по-голяма амортизация и контуриране, което я прави подходяща за странични траверси във всяка тегловна група, както и за траверси за гръб и стомах, които тежат по-малко от 130 килограма.

Слоевете от мемори пяна се вливат с мед, която има естествени антимикробни свойства, за да предпазва бактериите от матрака и да контролира миризмата. Медта също е доста дишаща, така че пяната не трябва да улавя твърде много телесна топлина – често срещано оплакване за този материал.

Матракът Layla трябва да се хареса на двойки. Двата слоя пяна с памет и споделената пенопластова сърцевина поглъщат доста добре движенията, за да намалят пренасянето по повърхността и да помогнат за предотвратяване на нарушенията през нощта. Освен това матракът не създава никакъв шум, така че спящите няма да забележат скърцане или скърцане, ако партньорът им стане от леглото посред нощ.

Матракът е на много разумни цени – особено за подвижен модел – и наземната доставка е безплатна в целия съседен САЩ. Покупката ви ще включва пробен период на сън, който ви позволява да тествате матрака до 120 нощи, преди да решите дали да го запазите или да го върнете тя, както и доживотна гаранция, която покрива структурни дефекти като прекомерно провисване или вдлъбнатини.

Saatva Latex Hybrid

Най-удобно

Saatva Latex Hybrid

Ценови диапазон:  $ 1,099 – $ 2,499

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)

Продължителност на пробния период:  180 нощи ($ 99 такса за връщане)
Гаранция:  15 години, ограничена

Гаранция:  15 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

За кого е най-добре:
 • Хора, които тежат поне 130 килограма
 • Горещи траверси
 • Тези, които се нуждаят от помощ при настройката на матрака си
Акценти:
 • Зонираният латекс Talalay предлага изключителна поддръжка
 • Отлично охлаждане и регулиране на температурата
 • Безплатна доставка на бяла ръкавица и пробен период на сън от 180 нощи

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

За много хора, които тежат повече от 130 килограма – в частност спящи на гърба и стомаха – мекият до средно мек матрак няма да осигури достатъчно подкрепа. В същото време тези индивиди все още се нуждаят от амортизиране и контуриране, за да се чувстват комфортно, докато спят. Препоръчваме Saatva Latex Hybrid поради неговия зониран комфортен слой, който е разделен на пет различни зони. По-твърдият латекс поддържа торса, стомаха и бедрата, за да предотврати прекомерното потъване, докато по-мекият материал люлее главата, шията и краката.

Латексът е естествено издръжлив материал, който се противопоставя на дълбоки впечатления и провисване с течение на времето, така че хибридът трябва да осигури прилична продължителност на живота в сравнение с моделите с пяна. Зонирано опорно ядро ​​от джобни намотки осигурява допълнително усилване по периметъра, за да намали потъването и да ви помогне да се чувствате по-стабилно да спите край краищата.

Матракът също спи доста готино. Латексът не трябва да абсорбира твърде много телесна топлина и покритието от органичен памук е доста дишащо, докато намотките насърчават циркулацията на въздуха, за да поддържат комфортна температура на съня.

Друга основна полза от поръчките от Saatva е безплатна доставка на White Glove навсякъде в съседните САЩ. Тази услуга включва пълна настройка в дома и премахване на стария ви матрак или пружина. Това прави компанията добър вариант за хора, които се нуждаят от помощ при сглобяването на леглото си.

Всяка покупка включва и 180-нощно изпитание за сън, което ви позволява да тествате матрака за близо половин година, преди да решите да го върнете. Тези, които запазват своя хибрид, също получават гаранция, която покрива структурни дефекти като дълбоко провисване до 15 години.

WinkBed

Най-доброто за болки в гърба

WinkBed

Ценови диапазон:  $ 1,049 – $ 1,849

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7), твърда (8)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Хора, които искат здрав ръб, за да използват по-пълно повърхността на матрака
 • Тези, които искат отзивчив матрак, който отговаря на формата на тялото им
 • Комбинирани траверси
Акценти:
 • Уникалният дизайн намотка върху намотка балансира отзивчивостта и съответствието
 • Зонираното ядро ​​за поддръжка осигурява целенасочена поддръжка
 • Отлична поддръжка на ръба

Вземете 300 долара от матрак WinkBeds. Код за употреба: SF300

Матракът WinkBed се предлага в четири опции за твърдост: мек (4), среден (6), твърд (7-8) и Плюс (7-8). Докато и четирите тези опции използват хибриден дизайн, точната конструкция варира леко при различните модели.

Меките, средни и твърди матраци имат Euro-възглавница, която е капитонирана с вливаща гел пяна, проектирана да отвежда топлината от тялото. Под горната част на възглавницата Euro, системата за комфорт на WinkBed включва и слой от намотани микронамотки. Микронамотките позволяват допълнителен охлаждащ въздушен поток. Версията Plus на матрака използва пенопласт и зониран латекс в своята система за комфорт.

Всяка опция за твърдост използва зониран слой за намотка. Намотките са в джоба, за да им позволят да се движат независимо една от друга, докато зонирането осигурява целенасочена опора и мекота, за да помогне за подравняването на гръбначния стълб. Меката версия на матрака използва 5-зонална бобина. Средните и твърди модели използват 7-зонална система. Plus използва 3-зонова система. Поддържащият слой на WinkBed също включва здрав, подсилен ръб за увеличаване на използваемата повърхност на матрака.

Матракът WinkBed се предлага с доживотна гаранция и 120-нощно изпитание за сън.

Монета от туфа и игла

Най-доброто за странични траверси

Монета от туфа и игла

Ценови диапазон:  $ 695 – $ 1245

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощи

Продължителност на пробния период:  100 нощи
Гаранция:  10-годишна, ограничена

Гаранция:  10-годишна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Траверси, търсещи изцяло дунапренено легло, което отговаря на умерената степен
 • Горещи траверси
 • Двойки
Акценти:
 • Умерено и равномерно контуриране
 • Средно твърдото усещане насърчава подравняването на гръбначния стълб
 • Отлично облекчаване на налягането

Читателите на Sleep Foundation получават най-добрата цена на матрака Tuft & Needle Mint.

Поради средно твърдото си (6) усещане, ментовият матрак от Tuft & Needle е малко по-твърд от другите ни най-добри мотивации и може да не се съобразява толкова плътно. Въпреки това, матракът е конструиран с 3-инчов комфортен слой от адаптивен пенопласт с отворени клетки, който предлага достатъчно омекотяване за странични и задни траверси с тегло до 230 паунда. Преходните и поддържащи слоеве от по-плътен пенопласт подсилват тялото ви, за да ви предпазят от прекалено потъване – често срещано оплакване относно по-меките матраци.

Горните два слоя се вливат с графит и гел, като и двата имат охлаждащи свойства, за да отвличат топлината от тялото ви. Отвореният клетъчен пенопласт също е доста дишащ сам по себе си, така че като цяло матракът трябва да спи значително по-хладен от много конкурентни модели от изцяло пяна. Освен това калъфът е вграден с антимикробен протектор за предотвратяване на бактерии и други вредни замърсители, които могат да намалят качеството на вашия матрак и да съкратят живота му. Двойките трябва да изпитват по-малко нарушения на съня и на менталния матрак. Пяните доста добре абсорбират движението и намаляват трансфера, а леглото не издава никакъв шум.

Матракът за мента има цена на стикер, която е равна на средния модел от изцяло пенопласт. Tuft & Needle предлага безплатна наземна доставка навсякъде в съседните САЩ и подкрепя матрака със 100-дневен пробен период на сън и 10-годишна гаранция.

Мечешки хибрид

Най-доброто за спортисти

Мечешки хибрид

Ценови диапазон:  $ 1 095 – $ 1 995

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  20 години, ограничена

Гаранция:  20 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Хора, които тежат поне 130 килограма
 • Горещи траверси
 • Спортисти и други физически активни лица
Акценти:
 • Иновативното покритие от влакна Celliant е предназначено за траверси с активен начин на живот
 • Умерено контуриране и средно твърдо усещане
 • Адаптивни възглавници и контури от пенопласт, без потъване

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Мечешкият хибрид има средно твърдо (6) усещане, което води до солидна подкрепа за хора с тегло 130 килограма или повече, но комфортният слой е изграден от адаптивна пенопласт, която възглавници и контури към тялото. Това позволява на матрака да осигури добра цялостна стабилност, без да се чувства прекалено твърд. Преходният пенопласт подсилва комфортния слой, за да предотврати провисването, докато опорната сърцевина от намотаните бобини създава отзивчиво усещане на повърхността и предотвратява дълбоко потъване през повърхността на съня.

Покритието от тъкан Celliant на Bear Hybrid е друга силна точка за продажба. Този иновативен материал е проектиран да абсорбира топлината от тялото ви, да го преобразува в инфрачервена енергия и да го предава обратно във вас през кожата ви. Този процес може да помогне за възстановяване след силни тренировки или физически взискателни дни на крака. Cellians плат също спи доста готино.
Тъй като матракът се счита за средно твърд, той е най-подходящ за хора, които тежат 130 килограма или повече. Въпреки това, спалните на гърба и стомаха с тегло под 130 паунда също могат да намерят Bear Hybrid удобно, тъй като тези позиции обикновено изискват повече подкрепа и по-малко контуриране.

В сравнение с други хибриди, цената на стикера на този модел е доста разумна. Bear също предлага безплатна наземна доставка навсякъде в долните 48 щата. Матракът е подкрепен от 100-нощно изпитание за сън, както и гаранция, която покрива структурни дефекти в продължение на 20 години след като направите покупката си.

Бруклински легла Aurora

Най-доброто за задните траверси

Бруклински легла Aurora

Ценови диапазон:  $ 999 – $ 2199

Тип матрак:  Хибриден
Твърдост:  средно мека (4), средно твърда (6), твърда (7)
Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  120 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Custom Sizes

За кого е най-добре:
 • Странични траверси с всякакви тежести
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Траверси, търсещи баланс между контуриране и отскачане
Акценти:
 • Капакът за смяна на фазите предлага добра регулация на температурата
 • Отзивчива сърцевина за поддръжка на бобина
 • Дебелите комфортни слоеве от пяна осигуряват контуриране без прекомерна мивка на тялото

Вземете 20% отстъпка от матрак за спално бельо в Бруклин. Код за използване: сън

Brooklyn Bedding Aurora е хибриден модел, който сдвоява множество слоеве пяна с сердечник за намотка. Тази конструкция съчетава предимствата както на пяна, така и на вътрешни пружини.

Двата комфортни слоя на Aurora прилепват към тялото на спящия, облекчавайки натиска. Пяната също изолира движението в значителна степен, така че спящите може да забележат, когато партньорите им сменят позицията си през нощта.

Тъй като Aurora използва джобни намотки в опорната си сърцевина, намотките могат да се движат независимо една от друга, като допълнително намаляват разпространението на движението по повърхността на матрака. Слоят на намотката също така дава подскачане на матрака и опора на ръба.

Докато комфортните слоеве от пяна имат репутация за улавяне на топлина, Aurora се бори с тази тенденция с материали за смяна на фазите, които правят матрака хладен на допир. Вътрешният пружинен слой е дишащ, което позволява повече въздушен поток за по-нататъшно разсейване на топлината.

Brooklyn Bedding Aurora е един от нашите избор за най-добрите меки матраци, но се предлага в три опции за твърдост, за да отговори на повече нужди и предпочитания. Предлага се в средно мек (4), средно твърд (6) и твърд (7-8).

Aurora се предлага с 10-годишна гаранция и 120-нощно изпитание за сън.

Матрак Puffy Lux

Най-добър лукс

Матрак Puffy Lux

Ценови диапазон:  $ 1,445 – $ 1,995

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средна (5)
Продължителност на пробата:  101 нощи

Продължителност на пробата:  101 нощи
Гаранция:  Доживотна, ограничена

Гаранция:  Доживотна, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Леки и средно тежки траверси
 • Странични траверси
 • Траверси с остри точки на натиск
 • Двойки, които лесно се събуждат от шума на матрака или прехвърлянето на движение
Акценти:
 • Отличната изолация на движението прави Puffy Lux добър избор за двойки
 • Охлаждащата облачна пяна отвежда телесната топлина
 • Миещо се покривало за матрак за лесна грижа

Вземете 300 долара от пухкав матрак и безплатна възглавница.

Puffy Lux е изцяло пянен модел, който има точно съответствие, което много траверси търсят в мек матрак, без да оскъпява опората, необходима за насърчаване на правилното подравняване на гръбначния стълб.

Puffy Lux има два слоя в системата си за комфорт. Най-горният слой е изграден от Cooling Cloud Foam, виско полиуретанова пяна. Този слой има гел-инфузия, който помага да отведе топлината и да насърчи по-хладен нощен сън. Вторият слой използва Dual Cloud Foam, който е проектиран да омекотява под точките на натиск на спалния, като същевременно поддържа тялото.

Преходният слой на Puffy Lux използва пяна Climate Comfort, която е изработена, за да се противопостави на свиване или разширяване, когато температурата в помещението се колебае, като същевременно предотвратява потъването на траверси в опорната сърцевина. Поддържащото ядро ​​използва твърд пенопласт за стабилизиране на повърхността на съня.

Калъфът на матрака е устойчив на петна и се пере за лесно почистване.

Puffy Lux има средно усещане, оценявайки около 5 по 10-степенната скала на твърдост. Въпреки че е проектиран да се адаптира към всички позиции на сън, изключителната контурност на Puffy Lux може да го направи особено привлекателен за страничните траверси, търсещи облекчаване на точката на натиск.

Puffy предоставя 101-дневен пробен период на сън и доживотна гаранция за матрака Puffy Lux.

Зото

Най-добро освобождаване на налягането

Зото

Цена (Queen):  1075 $

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  Средно твърда (6)
Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)

Продължителност на пробния период:  100 нощувки (изискване за 30 нощувки)
Гаранция:  10 години, ограничена

Гаранция:  10 години, ограничена
Размери:  Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

За кого е най-добре:
 • Двойки
 • Траверси отзад и отстрани
 • Траверси с тегло под 230 килограма
Акценти:
 • Плътните опорни слоеве намаляват потъването
 • Отлично облекчаване на налягането
 • CertiPUR-US Certified е без вредни химикали

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Zotto

Матракът Zotto е легло с мемори пяна, което използва множество слоеве пяна, за да осигури силна комбинация от комфорт за облекчаване на налягането и подкрепа на цялото тяло. Леглото има средно твърдо (6) усещане, което е подходящо за голямо разнообразие от различни видове траверси. Всяка пяна е специализирана, за да добави уникална полза към леглото. Всички пени на Zotto са сертифицирани от CertiPUR-US, за да бъдат произведени без редица вредни химикали, както и озоноразрушители.

Матракът Zotto започва с най-горния слой отзивчив, но омекотяващ патентован пенопласт. След това този пенопласт е подсилен от слой мемори пяна, който преразпределя теглото на спалния около точките на натиск за цялостен комфорт. Въпреки че пяната с памет има репутацията на улавяне на топлина, Zotto използва технология за охлаждане, пяна с гел и дишащ дизайн, за да изтегли излишната топлина от траверсите и да й позволи да се разсее, преди да се натрупа.

Преходният слой от пенопласт е изграден, за да придаде на леглото допълнителен отскок и облекчаване на налягането, като същевременно действа като буфер, за да предпази траперите от потъване в опорната сърцевина. Сърцевината на леглото е изработена от издръжлив пенопласт с висока плътност, добавяйки здрав бутабил, за да поддържа повечето спални удобни и поддържани през цялата нощ. Целият матрак е увит в гладък полиестерен капак.

Матракът Zotto се доставя безплатно до съседните САЩ. Леглото е подкрепено от 100-нощно изпитание за сън, както и 10-годишна ограничена гаранция.

За кого е най-подходящ мекият матрак?

Меките матраци обикновено се харесват най-вече на страничните траверси и тези, които тежат под 130 килограма. Леките траверси упражняват по-малко сила върху матрака, отколкото по-тежките траверси, което означава, че по-твърдите матраци често не се компресират достатъчно, за да осигурят на леките траверси люлка и облекчаване на натиска. Когато матракът е твърде твърд, страничните траверси са особено склонни към натрупване на натиск в бедрата и раменете. Мекият матрак ще позволи на бедрата и раменете на страничния спящ да потънат повече, насърчавайки по-доброто подравняване на гръбначния стълб.

Спящите на гърба и стомаха под 130 килограма, които харесват плюшена повърхност, също могат да се насладят на по-мек матрак. Тъй като обаче спящите на гърба и стомаха често предпочитат малко по-твърдо усещане, мекият матрак може да не е толкова важен за спящия на гърба и стомаха. Спящите на гърба и стомаха често се нуждаят от допълнителна опора, за да предотвратят прекомерното им потъване. Подходящият мек матрак трябва да може да поддържа спалното място и да добавя плюшеност.

Спящите с тегло между 130 и 230 паунда, които предпочитат плюшено усещане, също могат да се радват на меки матраци. Това важи особено за страничните траверси, които могат да страдат от остри точки на натиск върху прекалено твърд матрак. Някои странични траверси с тегло над 230 паунда също могат да оценят прегръдката на мек матрак, въпреки че траверсите в по-високи групи тегло могат да получат прекомерно потъване в ханша и раменете, което може да натовари гръбначния стълб.

Тегло Странични траверси Задни траверси Спящи за стомаха
По-малко от 130 паунда Мека – средна Средно мек – средно твърд Средно мек – средно твърд
130 до 230 паунда Средно мек – средно твърд Средно – твърдо Средна фирма – Фирма
Повече от 230 лири Средно – средно твърдо Средна фирма – Фирма Средна фирма – Фирма

Спяща позиция