Menu Close

Най-добър матрак за малки деца

Добрият нощен отдих играе съществена роля по отношение на здравето и благосъстоянието. Сънят е особено важен за малкото дете, тъй като е от решаващо значение за техния растеж и развитие. Матрак за малко дете често бележи прехода от креватче към легло. Независимо дали сте решили да запазите креватчето или да преминете към рамка на легло или основа, матракът трябва да приляга плътно за безопасност.

Малките деца имат специфични нужди, когато става въпрос за ниво на твърдост, тъй като правилното подравняване на гръбначния стълб е от решаващо значение в тази възраст. Ще обсъдим най-препоръчителните модели матраци за малки деца и това, което ги отличава от другите марки. За да осигурим комфорта и благосъстоянието на вашето малко дете, ние също така ще очертаем най-важните характеристики, които трябва да имате предвид, като дишане, лекота на почистване и качество на материала.

Най-добрите матраци за малки деца

информация за продукта

Матрак за малки деца Colgate Eco Classica III

Най-доброто като цяло

Матрак за малки деца Colgate Eco Classica III

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:

За кого е най-добре:
 • Тези, които търсят гъвкавост
 • Екологично съзнателни потребители
 • Родители, които искат водоустойчив дизайн с ниска поддръжка
Акценти:
 • Лек дизайн от пяна с двойна степен на твърдост
 • Капак от органичен памук с водоустойчива подложка
 • Включва пробен период за сън от 90 нощи и ограничена доживотна гаранция

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци Colgate Mattress

Матракът Colgate Eco Classica III Toddler е универсален и икономичен вариант, тъй като неговите двойни нива на твърдост ще паснат удобно на вашето дете, докато се развива от бебе до малко дете. Тъй като бебетата се нуждаят от допълнителна опора, едната страна на матрака е твърда (7). Страницата на малкото дете е средно твърда (6), а ортопедичният му дизайн помага да се насърчи правилното подравняване на гръбначния стълб.

6-инчовият дебел матрак се състои от вливаща се в растително масло пяна. Квадратните ъгли и обърнатите шевове са проектирани да осигурят плътно и защитно прилягане в детското креватче. Плътното прилепване е от съществено значение за безопасността на бебетата и малките деца, тъй като твърде много място между матрака и рамката може да бъде опасно.

Матракът за малки деца Colgate Eco Classica III може да се хареса на екологично ориентирани потребители, тъй като е сертифициран по GREENGUARD, за да не съдържа вредни емисии във въздуха. Цялата пяна е сертифицирана от CertiPUR-US и не съдържа тежки метали, формалдехид, фталати или химически забавители на горенето. Капакът от органичен памук се пере и има водоустойчива подложка. Лекият дизайн спомага за улесняване на смяната на чаршафите, което е предимство за малки деца, склонни към инциденти.

Произведен в САЩ, Eco Classica III Toddler Mattress се предлага с ограничена доживотна гаранция и трябва да побира стандартни детски креватчета и легла за малки деца.

Матрак за креватче и малки деца Graco Premium

Най-ценно

Матрак за креватче и малки деца Graco Premium

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  6

За кого е най-добре:
 • Търсещи стойност
 • Всеки тип спален (отстрани, гръб, стомах, комбинация)
 • Родители, които търсят лек, дишащ матрак
Акценти:
 • Свалящото се покритие е водоустойчиво и се пере в пералня
 • Дишаща сърцевина от пяна за обилен въздушен поток
 • Нетоксична конструкция

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Graco

Матракът Graco Premium Crib and Toddler има препоръчителното ниво на твърдост за безопасно настаняване на новородени бебета, бебета и малки деца. GREENGUARD Gold и CertiPUR-US сертифицирани, че не съдържат фталати и тежки метали, този нетоксичен дизайн се вписва в детски креватчета или малки легла със стандартен размер.

Отличаващ се с 5-инчова сърцевина от полиуретанова пяна, матракът е проектиран да бъде силно дишащ. Мекият, водоустойчив полиестерен капак е подвижен и може да се пере в пералня.

Матракът отговаря на всички федерални стандарти за запалимост. Той е сертифициран от Асоциацията на производителите на непълнолетни продукти (JPMA), която независимо проверява неговата безопасност и функционалност.

Този дизайн е лек и се компресира в кутия. За най-добри резултати матракът трябва да се развие през първите две седмици от покупката, тъй като това помага да се осигури адекватно разширяване. Graco Premium Crib and Toddler Mattress е подкрепен от 6-годишна ограничена гаранция и 30-нощно изпитание за сън.

Легло за големи деца Nest

Най-доброто легло с две единични легла за малки деца

Легло за големи деца Nest

Ценови диапазон:  $ 349 – $ 549

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  7

За кого е най-добре:
 • Родители, търсещи матрак с двойни размери
 • Тези, които искат по-твърда подкрепа за детето си
 • Купувачи, загрижени за дълголетието
Акценти:
 • Капакът на материала за фазова промяна е проектиран да регулира температурата
 • 100-нощно изпитание за сън и ограничена доживотна гаранция
 • Изработено от сертифицирана от САЩ сертифицирана пяна и нетоксични материали

Вземете 8% отстъпка за матрак за спално бельо Nest. Използвайте код: SF8

Голямото детско легло Nest Bedding (BKB) е универсален дизайн, който побира малки деца и по-големи деца. Твърдият (7) матрак спомага за правилното подравняване на гръбначния стълб и е подходящ за всеки стил на сън. Моделът се предлага в три различни размера, като размерът на близнаците е най-подходящ за малки деца.

BKB се произвежда в САЩ. Матракът се състои от сертифицирани от CertiPUR-САЩ пяни и не съдържа химическа противопожарна бариера. 0,5-инчовият ватиран пяна покрива материал за промяна на фазата, предназначен да помогне за регулиране на температурата. Дишащият външен капак е направен от мрежест полиестер.

С обща височина от 7 инча, матракът има 2-инчов комфортен слой от пяна Energex, 5-инчово поддържащо ядро ​​от пенопласт и основна пяна. Пяната Energex има отворена клетъчна структура за допълнителна дишане.

Всички пяни се излъчват в завода преди изпращането, за да се намали вероятността от изгаряне на газове. Пожарната преграда е направена от нехимичен хидрогениран силициев диоксид.

Голямото детско легло Nest Bedding се предлага с доживотна гаранция и 100-нощно изпитание за сън. Nest Bedding предлага безплатна доставка в рамките на континенталната част на САЩ

Саатва младеж

Най-доброто подвижно двойно легло за малки деца

Саатва младеж

Ценови диапазон:  $ 699 – $ 899

Тип матрак:  Innerspring
Твърдост:

За кого е най-добре:
 • Тези, които търсят подвижен, издръжлив модел
 • Потребители, които искат дълго сън
 • Тези, които търсят повече от една опция за твърдост
Акценти:
 • Двустранният дизайн на бобината побира деца от 3 до 12 години
 • Дишащата памучна покривка включва водоустойчиво покритие и водоустойчива бариера
 • Предлага се с пробен период от 180 нощувки и 12-годишна гаранция

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Младежкият матрак Saatva е с двустранна конструкция, за да може удобно да настани растящо дете. Едната страна е проектирана да пасне на дете на възраст от 3 до 7 години и се състои от петзонов опорен слой, който е по-твърд в централната трета на матрака. Тази конструкция насърчава правилното подравняване на гръбначния стълб, което е от решаващо значение за този по-млад възрастов диапазон.

Обратната страна е проектирана да пасва на по-големи деца на възраст от 8 до 12 години. Тя се отличава с комфортна пяна с висока плътност, която е едновременно поддържаща и дишаща. Пяната е проектирана да регулира температурата и да предотвратява прегряване. Следващият слой е лумбална опорна зона, която разполага с патентована технология на гръбначния стълб за насърчаване на правилното подравняване на гръбначния стълб за по-големите деца.

Поддържащото ядро ​​на матрака е двустранен серпентин, направен от поддържащи, но гъвкави рециклирани стоманени бобини. Той е проектиран да контурира формата на нарастващото тяло на вашето дете и да помогне за облекчаване на точките на натиск.

Двете страни имат мек органичен памучен калъф, който е хипоалергенен, дишащ и водоустойчив. Покритието е обработено със собственото ботаническо антимикробно лечение на Saatva.

Със своята водоустойчива бариера младежкият матрак Saatva е проектиран да издържа на аварии и разливи за допълнителна издръжливост. Използваната пяна е сертифицирана от CertiPUR-US, което показва, че е направена без вредни химикали. В допълнение към 180-нощно изпитание за сън, младежкият матрак Saatva е подкрепен с 12-годишна гаранция и се предлага с безплатна доставка на White Glove. Всеки матрак е ръчно изработен в САЩ

Нютон Crib матрак Essential

Най-доброто за лесно почистване

Нютон Crib матрак Essential

Ценови диапазон:  $ 250 – $ 250

Тип матрак:  Пяна
Твърдост:  7

За кого е най-добре:
 • Родители, които търсят матрак, който може да се пере на 100%
 • Тези, които искат да избегнат пяна, латекс, лепила и пружини
 • Потребителите, които искат повече опции за оразмеряване
Акценти:
 • Сърцевината на Wovenaire е конструирана така, че да диша добре
 • Капакът от плат и сърцевината на Wovenaire могат да се перат
 • Ограничена доживотна гаранция и изпитание за сън от 100 нощи

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Newton

Матракът за детски креватчета и малки деца има двустепенен дизайн, който побира бебета и малки деца. Неговото ядро ​​Wovenaire се състои от 90% въздух и 10% хранителен полимер, което го прави по-дишащ от много други матраци за малки деца. Капитонираното 3D разделително покритие от плат може да се сваля и да се пере.

Независимо тестване е потвърдило, че матракът Newton Crib and Toddler има нисък риск от задушаване поради дишащия си дизайн. Предлага се както в стандартни, така и в мини размери, както и в три различни стила: Essential, Original и Waterproof. В зависимост от избрания стил, дебелината ще бъде 4 инча или 5,5 инча, а покритието ще се състои от един или двоен слой.

Матракът за детско креватче и малко дете е изцяло измиваем. Сърцевината на Wovenaire може да се измие под душа със сапун и вода и трябва да изсъхне бързо. Редовното почистване на матрака и капака му помага да се предотврати натрупването на мухъл, алергени, прах и бактерии. Той е сертифициран по GREENGUARD Gold, което означава, че е тестван и сертифициран от трети страни за ниски химически емисии. Този хипоалергенен матрак е особено подходящ за бебета с различна чувствителност, тъй като не съдържа пяна, латекс и лепила.

Матракът Newton Crib and Toddler идва със 100-дневен домашен пробен период, ограничена доживотна гаранция и безплатна доставка и връщане.

Как да изберем матрак за малко дете

Малките деца прекарват 11-14 часа на ден в сън, така че е важно матракът им да е едновременно безопасен и удобен. Оценката на твърдостта на матрака е от ключово значение, тъй като нарастващото тяло на малкото дете изисква допълнителна подкрепа. Прекалено мекият матрак може потенциално да бъде опасен. Матракът също трябва да се побере плътно в детското креватче или рамката на леглото, за да се предотврати заклещване.

Кърмачетата и малките деца са по-уязвими към определени химикали и родителите може да искат да дадат приоритет на намирането на нетоксична опция. Ще подчертаем най-важните фактори, които трябва да имате предвид, преди да закупите матрака на вашето малко дете.

Какво да търсите в малките матраци

Докато търсите най-подходящия матрак за малкото си дете, често срещате термините обръщащи се или двустранни. Това описва модел матрак с различна конструкция от всяка страна, така че да може да се адаптира към нуждите на вашето растящо дете. Като се има предвид, че висококачественият матрак може да издържи няколко години, купувачите може да поискат да изберат такъв, който също ще пасне удобно на малко дете, а не само на малко дете.

В допълнение към дишането и поддръжката, хидроизолацията и лекотата на грижи са важни фактори, които трябва да се имат предвид, тъй като това е по-податлива на аварии възраст. Ще разделим тези и други важни функции, за които да имате предвид, докато пазарувате матрака на вашето малко дете.

В допълнение към дишането и поддръжката, хидроизолацията и лекотата на грижи са важни фактори, които трябва да се имат предвид, тъй като това е по-податлива на аварии възраст. Ще разделим тези и други важни функции, за които да имате предвид, докато пазарувате матрака на вашето малко дете.

Цена
Цена може да варира значително, когато става въпрос за матраци за малки деца. Двулицевите или подвижни матраци обикновено изискват по-висока цена, тъй като те са предназначени да продължат по-дълго и да растат заедно с детето ви. Други функции като органични капаци, хидроизолация и миене също могат да увеличат цената.

Качествени материали
Безопасността и комфортът са основен приоритет за вашето дете, затова е важно новият матрак на вашето дете да се състои от нетоксични, качествени материали. Ако изберете матрак от дунапрен, потърсете такъв, който е достатъчно качествен и достатъчно плътен, за да осигури достатъчна опора. По същия начин, матраците innerspring трябва да бъдат твърди и поддържащи. По-висококачествените материали също могат да увеличат дишането, за да помогнат за регулиране на температурата и да поддържат вашето малко дете удобно.

Хидроизолация и грижи
Малките деца са склонни към мокри мокри и инциденти, така че помага да има водоустойчиво покритие, което лесно се отстранява и измива. Това ще предпази матрака от натрупването на нежелани бактерии, прах, плесени и други замърсители. Някои дизайни могат да се перат от покритие до сърцевина, въпреки че това е по-рядко срещано.

Ниво на
твърдост Нивото на твърдост е един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато търсите матрак за малко дете, тъй като това ще помогне да запазите детето си в безопасност. Прекалено мекият и съобразен матрак може потенциално да причини задушаване или заклещване. Повечето матраци за малки деца са средно твърди или твърди.

Размер
Много матраци за малки деца са проектирани така, че да се поберат в стандартни детски легла. Независимо от типа легло, матракът трябва да приляга плътно, за да се гарантира безопасността. Ако сте загрижени за дълголетието, може да поискате да изберете матрак с двойно или двойно XL, който ще побере детето ви, докато расте.

Позиция за
сън Задният сън се счита за най-безопасното положение за сън за малки деца, поради което матраците от средно твърдо до твърдо състояние са най-подходящи. Докато детето ви расте, спането на гърба и стомаха също се счита за безопасно.

Регулиране на температурата
Някои матраци отвеждат топлината, докато други са по-склонни да задържат топлината. Ако детето ви е склонно да спи горещо, потърсете матрак, който е силно дишащ, тъй като това ще помогне за регулиране на температурата и повишаване на комфорта. Матраците Innerspring обикновено са по-добри в разсейването на топлината поради слоя на намотката, но някои модели пяна са проектирани да регулират температурата.

Подкрепа
Кърмачето се нуждае от различно ниво на подкрепа, отколкото малкото дете, така че бебешката страна на подгъваем или двулицев матрак обикновено ще бъде по-твърда от обратната. Както за малки деца, така и за кърмачета, матракът трябва да бъде достатъчно поддържащ, за да насърчи правилното подравняване на гръбначния стълб и да предотврати прекалено потъване.

Многофункционалност
Някои матраци са проектирани за безопасен преход от креватче към легло за малки деца, докато други модели имат две различни страни за настаняване на растящо дете. Подвижните модели вероятно ще бъдат най-универсални, тъй като те удобно ще се поберат в по-широк възрастов диапазон за вашето дете, което увеличава дълголетието им.

Тип матрак
Това се отнася до вида на материала или конструкцията, използвани за матрака, което често ще повлияе на нивото на твърдост и комфорта му. Най-често срещаните видове матраци за малко дете са пяна и вътрешен извор, но има и хибридни и латексни опции.

Видове матраци за малки деца

Пяна

Матраците с пяна за малки деца обикновено съдържат пенопласт, а не мемори пяна, тъй като тенденцията за съответствие на последната не се счита за толкова безопасна за малки деца. Обикновено Polyfoam осигурява по-трайна поддръжка. Матракът трябва да е твърд с равномерна повърхност. За да се предотврати вероятността от изпускане на газове, купувачите може да потърсят модели, които са излъчени предварително и не съдържат токсични химикали.

Хибрид

Хибридните модели съчетават системи за поддържане на бобини с комфортни слоеве, изработени от пяна или латекс. Този тип матраци често увеличава силните страни на множество видове матраци, като същевременно минимизира потенциалните недостатъци. Хибридните модели обикновено са предназначени за люлка на тялото и облекчаване на точките на натиск. Те също така са склонни да осигуряват по-добра опора на ръба в сравнение с изцяло пяна модели.

Innerspring

Innersprings са по-традиционен тип матрак, с поддържаща сърцевина от бобини и по-тънка система за комфорт. Тази конструкция позволява по-добър въздушен поток, което прави матрака по-дишащ и регулиращ температурата. Те могат да бъдат по-малко издръжливи и подкрепящи в сравнение с други модели, но също така са склонни да бъдат по-икономични.

Латекс

Латексните матраци съдържат единични или множество слоеве от естествен или синтетичен латекс. В зависимост от това дали е обработен по метода Talalay или Dunlop, латексният матрак може да има по-лек или плътен усет. Латексът обикновено е издръжлив, но също така и по-скъп, което може да не е идеално за матрак, който малкото дете в крайна сметка ще надрасне.

Двустранно

Двулицевите матраци са привлекателни поради своята гъвкавост и дълготрайност в сравнение с еднородните дизайни. В зависимост от модела, двулицевите матраци ще приютят както бебе, така и малко дете, или малко дете и дете до приблизително 12-годишна възраст. Детската страна ще бъде изключително твърда и подкрепяща, докато малката страна ще бъде малко по-мека. Двустранните модели могат да използват комбинация от намотки и пяна или да се състоят предимно от пяна.

Последни неща, които трябва да обмислите с матрак за малки деца

Сега, когато обсъдихме основите на малките матраци, ще разгледаме някои от най-критичните фактори, които трябва да вземем предвид при извършването на тази важна покупка.

Безопасност на леглото за малки деца

Независимо от вида на матрака, от решаващо значение е матракът да приляга плътно в креватчето или леглото за малки деца, за да се предотврати задушаване или заклещване. Тестът с два пръста е един от начините да се оцени доколко добре приляга матракът. Ако има място за поставяне на повече от два пръста между матрака и креватчето или рамката на леглото, тогава матракът е твърде малък.

Въпреки че варира от дете на дете, малките деца обикновено преминават от креватче към легло за малки деца на възраст между 18 месеца и 3 години. Вашето малко дете може да е готово за легло за малко дете, ако е в състояние да се изкачи от креватчето или ако сте започнали обучение за гърне. Консултацията с Вашия лекар може да Ви помогне да определите най-добрата възраст за преминаване към малко легло.

Безопасност на материалите и сертификати

Малките деца са по-податливи на въздушни химикали, известни като летливи органични съединения (ЛОС), които са страничен продукт от определени производствени процеси. Матрак, който е сертифициран по GREENGUARD Gold и CertiPUR-US, показва, че се придържа към строгите стандарти на химически емисии на трети страни и не съдържа фталати, формалдехид или тежки метали като живак и олово.

Потърсете матраци, които използват нехимични забавители на горенето, като силициев диоксид или магарешки бодил, тъй като това са нетоксични алтернативи. Ако изберете модел от пяна или латекс, проверете дали матракът е излъчен предварително, така че неприятните миризми да са минимални, докато стигне до дома ви.

Грижи и почистване

Мокринето в леглото, разливите и други инциденти са неизбежни през прохождащите години, така че матракът, който улеснява процеса на грижа и почистване, може да бъде от полза. Потърсете подвижно покривало, което може да се измие с машина или ръка, което ще ви помогне да поддържате хигиенично пространството за сън на вашето дете. При някои обстоятелства сърцевината на матрака може да се пере.

Полезна добавка, която да вземете предвид за допълнително спокойствие, е подвижният протектор за матрак, тъй като това ще помогне за предпазване на матрака от разливи, петна, плесен, алергени и миризми. Протекторите за матраци могат да се свалят и измиват редовно.

Оразмеряване

Въпреки че матраците за детско креватче и матраците за малки деца могат да се различават, когато става въпрос за твърдост и тип рамка, те обикновено са с размер най-малко 27,25 инча ширина и 51,75 инча дължина. Матракът за малко дете е предназначен да се побере на малка рамка на леглото без предни релси и е по-близо до земята от рамката на детско креватче.

В пространството между матрака и рамката на леглото не трябва да има повече от два пръста ширина, за да се осигури безопасността на вашето дете. Ако изберете подвижен матрак с двойни размери, който също ще спи на вашето малко дете, когато той или тя порасне, тогава най-вероятно ще ви трябват по-голяма рамка на леглото и подвижни релси за легло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector