Menu Close

Най-добрите възглавници за сънна апнея

Сънната апнея е често срещано нарушение на съня, което може да засегне до 1 на 4 възрастни, въпреки че много случаи остават недиагностицирани. Обструктивната сънна апнея (OSA) е най-честата форма на разстройството и често най-разрушителната за ежедневието. За щастие, непрекъснатата терапия с положително налягане в дихателните пътища (CPAP) е ефективно лечение за много хора, страдащи от това състояние. Нощната употреба на CPAP машина обаче ще наложи някои промени в средата за сън.

Много потребители на CPAP установяват, че маската им се притиска в възглавницата, причинявайки изтичане на маска и дискомфорт. Добрата възглавница може да помогне за подобряване на комфорта на пациентите със сънна апнея, като същевременно намали риска от изтичане на въздух от маска за лице. Някои дизайни на възглавници имат вдлъбнатини за CPAP маски и маркучи, а други са изработени, за да поддържат удобните траверси на гърба си. Най-добрите възглавници за сънна апнея могат да подобрят както комфорта, така и производителността на CPAP, което често води до по-добро качество на съня.

Ако имате или подозирате, че може да имате сънна апнея, трябва да говорите с Вашия лекар за диагностика и възможности за лечение. Най-добрата възглавница за сънна апнея може да е от полза, но не е заместител на медицинската помощ. Вместо това трябва да действа като допълнение към вашия съществуващ план за лечение.

Най-добрите възглавници за сънна апнея

информация за продукта

Contour Living CPAPMAX CPAP Възглавница 2.0

Най-доброто като цяло

Contour Living CPAPMAX CPAP Възглавница 2.0

Пълнеж:  Мемори пяна с пълнеж от влакна, поддържащ пенопласт
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси
 • Хора, които носят големи или неправилно оформени CPAP маски
 • Тези, които предпочитат възглавници с регулируемо таванско помещение
Акценти:
 • Двустранна конструкция с две различни усещания
 • Високопрофилен дизайн и поддържащо запълване с мемори пяна
 • Съвместим с всяка CPAP маска за лице

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Contour Living

Възглавницата CPAPMAX CPAP 2.0 от Contour Living е едновременно реверсивна и регулируема по дебелина. Интериорът се отличава с три отделни слоя пяна, които могат да бъдат премахнати и пренаредени, за да създадат различни усещания и профили, докато двустранното покритие е омекотено с пълнеж от плюшени влакна на едната повърхност и изработено от дишаща мрежа на другата. Този универсален дизайн прави възглавницата привлекателна опция за хора със сънна апнея, които използват различни пози.

Пълният профил на възглавницата е с дебелина 6 инча. Тъй като страничните траверси обикновено се нуждаят от повече таванско помещение, за да се чувстват адекватно поддържани, тази височина трябва да е подходяща за всеки, който използва предимно тази позиция. Траверсите, които се нуждаят от малко по-малко таванско помещение, могат да премахнат един от долните слоеве пяна, за да създадат профил от 3 до 4,5 инча. И двата основни слоя пяна могат да бъдат премахнати, намалявайки дебелината до 2,25 инча – идеален профил за много траверси.

Благодарение на изрезите от двете страни на повърхността, възглавницата е съвместима с почти всяка CPAP маска за лице, включително маски за цяло лице и носни възглавници, които могат да бъдат обемисти и склонни да се изместват през нощта. Тези изрези също така гарантират, че свързващият маркуч, свързващ маската ви с CPAP машината, няма да ви притеснява, докато спите.

Предвид иновативния дизайн на CPAPMAX 2.0, цената на стикера му е много достъпна. Contour Living предлага и безплатна доставка в съседните САЩ при поръчки от 49 долара или повече, които включват всички опции за закупуване на тази възглавница. Компанията предлага и 45-нощно изпитание за сън и 2-годишна гаранция.

Възглавница Helix клин

Най-добрата възглавница с клин

Възглавница Helix клин

Цена:  $ 95 – клин

Пълнеж:  Гел памет пяна и пенопласт
Твърдост:  Средно твърда

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Лица, които тежат над 130 lbs
Акценти:
 • Наклоненият дизайн повдига горната част на тялото, което намалява компресията на дихателните пътища
 • Съдържа инфузирана с гел мемори пяна
 • Свалящ се капак за лесно измиване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Helix

Клиновидната възглавница Helix използва класически триъгълен клин дизайн с постепенен наклон. Той е предназначен за различни приложения, включително четене в леглото, намаляване на болките в гърба и намаляване на хъркането. Някои хора откриват, че използването на клиновидна възглавница за сънна апнея им помага да получат по-спокоен сън. Други просто се наслаждават на клиновидната форма за почивка в леглото. Чрез повдигане на горната част на тялото, клинови възглавници могат да помогнат за намаляване на компресията на дихателните пътища, причинена от гравитацията.

Пенопластът и мемори пяната съставляват тялото на клиновидната възглавница Helix, за да осигурят опора, докато фино очертават тялото на спалния. Инфузията на гел в мемори пяната е предназначена да ограничи натрупването на топлина. Капакът е направен от смес от полиестер / вискоза и е сменяем и се пере в машината.

Клиновидната форма на тази възглавница е подходяща за задни траверси, въпреки че някои странични траверси също се радват на този дизайн. Средно твърдият състав на възглавницата също означава, че тя добре поддържа формата си и е подходяща за повечето индивиди, които тежат над 130 килограма.

Клиновидната възглавница Helix се предлага в един размер, с размери 24 инча на 24 инча на 10 инча. Предлага се със 100-дневен пробен период на сън и е защитен от 1-годишна ограничена гаранция.

Възглавница Scandvia CPAP

Най-доброто за странични траверси

Възглавница Scandvia CPAP

Пълнеж: Плътна  пяна с памет
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Потребители на CPAP, които изпитват изтичане на маски
 • Траверси, търсещи евтина възглавница CPAP
Акценти:
 • Разполага с отстъпи за побиране на CPAP маски
 • Високо таванско помещение, подходящо за странични траверси.
 • Клиновидна форма, предназначена да насърчава подравняването на дихателните пътища

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Scandvia

Възглавницата Scandvia CPAP е специална възглавница, предназначена за странични траверси. Контурната му форма оставя място за раменете на спящия, а 5,5-инчовото таванско помещение адекватно поддържа главата и шията, за да насърчи подравняването на гръбначния стълб. Освен това дизайнът на възглавницата е подобен на клин, с лек наклон, предназначен да помогне за подобряване на подравняването на дихателните пътища.

Еластичен калъф от памук / еластан от трикотаж обгръща възглавницата и се сваля напълно за лесна грижа. Пълнежът на възглавницата Scandvia е твърда мемори пяна със среден рейтинг на твърдост.

Уникалната форма на възглавницата Scandvia CPAP е проектирана да побере CPAP маски и маркучи. Разполага с отстъпи и изрези отстрани на възглавницата, които помагат да се организира CPAP тръбата. Този дизайн също така помага за облекчаване на натиска върху маската върху лицето, като същевременно намалява честотата на изтичане на въздух.

Наличен е само един размер и той не предлага никакви функции за персонализиране. Неговият уникален дизайн е с размери 19,9 инча на 15,75 инча на 3,9 инча отпред и 23,6 инча на 15,75 инча на 5,5 инча отзад. Scandvia предоставя гаранция за удовлетворение на този модел, предлагайки да замени или възстанови покупки, ако спящият е недоволен от продукта.

Възглавница CPAP с вграден обред

Най-доброто за задните траверси

Възглавница CPAP с вграден обред

Пълнеж:  Пълнеж от полиестерни влакна
Твърдост:  Средно твърда

За кого е най-добре:
 • Спални и комбинирани траверси
 • Хора, които използват всякакъв вид CPAP маска
 • Тези, които изпитват чести течове на въздух със своите CPAP съоръжения
Акценти:
 • Дизайнът включва изрези за по-удобен сън с CPAP маски и маркучи
 • Пълнежът от поли влакна създава усещане за плюшена повърхност
 • Удобен профил от среден клас

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за Bilt-Rite Mastex Health възглавници

Спането назад може да бъде предизвикателство за хората със сънна апнея. Тази позиция насърчава по-тежкото хъркане от съня встрани или в стомаха и тези, които използват CPAP терапия, могат да почувстват допълнителния дискомфорт от маска, оказваща натиск върху лицето им. За тези, които все още предпочитат да спят обратно въпреки CPAP оборудването си, възглавницата Bilt-Rite CPAP предлага няколко полезни функции, които да ви помогнат да си починете възможно най-удобно.

Всяка страна на възглавницата разполага с голям кръгъл изрез, предназначен да предотврати изместването на вашата въздушна маска – често срещана причина за смущаващи течове на въздух. Изрезите също осигуряват достатъчно място за всеки свързващ маркуч. Горната и долната част също са леко оформени, за да омекотят главата, докато лежите по гръб. Това гарантира равномерно подравняване, тъй като прекалено дебелите възглавници могат да създадат дискомфорт около врата и раменете.

Пълнежът се състои от полиестерни влакна, които могат да се оприличат на изкуствен пух, придавайки на възглавниците плюшен, но поддържащ усет. Покритието е направено от дишаща смес от полиестер и памук с гладко усещане, идеално за хора с чувствителна кожа. Цялата възглавница може да се измие и изсуши във вашите домакински машини, което я прави много удобна за почистване при нужда.

Възглавницата има относително ниска цена. Стандартната икономична доставка е безплатна за всички поръчки в съседните САЩ, а тези, които пребивават на други места, отговарят на условията за безплатна доставка при поръчки от $ 150 или повече. Ако закупите възглавницата CPAP Bilt-Rite от Health Products for You, можете да върнете стоката неизползвана и неповредена в рамките на 30 дни от първоначалната покупка.

Как да изберем възглавница за сънна апнея