Menu Close

Най-добрите възглавници за хъркане

Хъркането може да повлияе на качеството на съня както на хъркащия, така и на техния партньор. Този познат шум възниква поради вибрации в дихателните пътища, които могат да бъдат причинени от възпаление, гравитация, засягаща меките тъкани, и други фактори.

Въпреки че няма надеждно лекарство за хъркане, някои корекции могат да помогнат за намаляването му. Закупуването на възглавница за хъркане често е един от първите опити на траверсите да намерят облекчение, тъй като тази опция обикновено е достъпна и удобна.

За много хора хъркането се влияе от позицията на съня. Възглавница, която вдига достатъчно горната част на тялото, може да помогне за намаляване на компресията на дихателните пътища от падащата назад глава поради неподдържаща възглавница или изтласкване твърде напред от възглавница, която е твърде дебела и / или твърда.

Ще споделим някои от най-добрите възглавници за хъркане и ще обясним как могат да помогнат. Също така ще проучим фактори, които биха могли да повлияят коя възглавница може да е най-подходяща за вашето хъркане, ще проучим възможните причини за състоянието и ще предоставим други потенциални начини за намаляване на хъркането.

Докато хъркането е често срещано явление, това може да е признак на сериозно здравословно състояние, така че е важно да обсъдите симптомите си с Вашия лекар. Само вашият квалифициран медицински специалист може да ви помогне да решите кое е най-доброто за вашето здраве.

Най-добрите възглавници за хъркане

информация за продукта

Възглавница Helix клин

Най-доброто като цяло

Възглавница Helix клин

Цена:  $ 95 – клин

Пълнеж:  Гел памет пяна и пенопласт
Твърдост:  Средно твърда

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад
 • Лица, които тежат повече от 130 килограма
 • Тези, които търсят облекчение и подкрепа
Акценти:
 • Нежният клиновиден наклон издига горната част на тялото, намалявайки компресията на дихателните пътища
 • Силно задържане на формата и средно твърдо усещане
 • Клиновидната форма е най-благоприятна за спи

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Helix

Клиновидната възглавница Helix повдига горната част на тялото, като същевременно се приспособява към формата на спящия, за да намали компресията на дихателните пътища от гравитацията, без да създава остри точки на натиск.

Тази възглавница е с размери 24 инча на 24 инча на 10 инча и използва класически триъгълен клин. Той има средно твърдо усещане и е изграден от слой гел с мемори пяна и слой от пенопласт, който се формира върху тялото, без да позволява прекомерно потъване. Покривало от смес от вискоза и полиестер позволява на въздуха да циркулира в възглавницата, така че топлината да може да излиза. Това покритие може да се свали и измие в машина, за да се запази свежестта на повърхността.

Като се има предвид неговата твърдост, възглавницата Helix Wedge може да осигури най-добрата смес от омекотяване и подкрепа за тези, които тежат над 130 килограма. Формата на клина е най-благоприятна за спане отзад, въпреки че някои също се радват на този дизайн за страничен сън.

Задържането на формата, приспособяването и издръжливостта са сред най-силните страни на Helix Wedge Pillow. Той трябва да се противопоставя на вдлъбнатини и провисвания, за да осигури подкрепа за години напред, като същевременно контурира достатъчно за допълнителен комфорт.

100-нощно изпитание за сън ви позволява да тествате дали тази възглавница помага да подобрите хъркането си. Ако не намерите облекчение след 30 нощувки, можете да го върнете за възстановяване на покупната цена. Едногодишната ограничена гаранция предпазва от производствени дефекти, като петна, разкъсвания и разкъсвания.

Спортна възглавница Zoma

Най-ценно

Спортна възглавница Zoma

 Пълнеж : MicroCushions настъргана пяна и смес от влакна
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Всеки, който има бюджет
 • Спящи, изпитващи болки във врата или раменете
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • Средно твърда подкрепа
 • Високо таванско помещение
 • Добро представяне на контурите

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Zoma

Спортната възглавница Zoma е умерено твърда възглавница, която предлага достатъчно подкрепа на хора, които трябва да държат главата си подпряна по време на сън. В сравнение с други възглавници от тази категория, Спортната възглавница се предлага на разумна цена, която може да се хареса на купувачите с ограничен бюджет.

Спортната възглавница има 6-инчово таванско помещение и е направена от патентована смес от настъргана мемори пяна и полиестерни влакна. Пълнежът позволява на възглавницата да се контурира плътно с тялото, като същевременно осигурява опора за поддържане на главата вдигната. Това помага на хъркащите да постигнат оптимално положение на главата, за да намалят хъркането. Спящите, които изпитват дискомфорт или болка, също могат да се възползват от тази възглавница, благодарение на ефективността на облекчаване на налягането.

За хора, които тичат горещо по време на сън, настърганият пълнител на Zoma Sports Pillow е проектиран с охлаждащи свойства. Възглавницата също е обвита в лек мрежест материал, който подобрява дишането. За купувачите, загрижени за токсичността на спалното бельо, пълнежът Zoma Sports Pillow има сертификат CertiPUR-US, за да гарантира, че не съдържа вредни химикали.

Zoma предлага безплатна доставка в съседните САЩ. Възглавниците се предлагат със 100-дневен пробен период и 10-годишна гаранция.

Възглавница Layla Kapok

Най-добър за персонализиране

Възглавница Layla Kapok

Цена:  $ 99 – Queen $ 119 – King

Пълнеж:  Настъргана мемори пяна и смес от фибро дърво капок
Твърдост:  Средно мека

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад и отстрани
 • Тези, които искат повече контрол над тавана на възглавницата си
 • Хора, които харесват плюшен, лепен вариант
Акценти:
 • Напълно регулируем чрез добавяне или премахване на пълнеж
 • Покритието с мед се влива подобрява охлаждането
 • Дишаща пълнеж

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Layla

Намирането на удобна позиция, която намалява хъркането, често изисква определянето на оптималното таванско помещение за вас. Възглавницата Layla Kapok прави това малко по-лесно, като позволява на собствениците да персонализират таванското помещение, за да отговарят на техните нужди и предпочитания.

Възглавницата пристига препълнена с пълнеж от плюшена мемори пяна и дървесни влакна от капок. Ако е прекалено дебел за вас, просто разархивирайте капака и отстранете част от пълнежа за по-тънка възглавница. Собствениците могат да продължат да експериментират с таванско ниво, докато намерят точния баланс за хъркането си. Материалът също е силно формован, така че траверсите също могат да групират и манипулират възглавницата, ако е необходимо.

Мекото покритие от смес от полиестер и вискоза с влакна CuTEC обгражда пълнежа. CuTEC е патентована технология от медни влакна, предназначена да отвежда топлината и да ограничава миризмите.

Докато възглавницата обикновено има средно меко усещане, може да изглежда по-гъвка, ако премахнете част от пълнежа. На пълен таван, хъркащите, които спят по гръб и отстрани, вероятно ще получат правилното ниво на подкрепа. Спящите в стомаха вероятно ще трябва да премахнат голяма част от пълнежа, за да предотвратят изтласкването на главите им твърде назад и потенциално да окажат по-голям натиск върху дихателните им пътища.

Тази възглавница е със стандартна правоъгълна форма и се предлага в размери на кралица и крал. Гаранцията за връщане на парите от 120 нощи ви позволява да върнете възглавницата за възстановяване, след като сте я изпробвали поне две седмици. Дефекти като дефектни шевове и изравняване на пълнежа се покриват от 5-годишна гаранция.

Възглавница за спане Eli & Elm Cotton Side-Sleeper

Най-доброто за странични траверси

Възглавница за спане Eli & Elm Cotton Side-Sleeper

Цена:  $ 150

Пълнеж:  75% латекс и 25% полиестерни влакна
Твърдост:  Средна, регулируема

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Тези, които не са сигурни в идеалната си твърдост
 • Хора, склонни да спят горещо
Акценти:
 • Специално проектиран за странични траверси
 • Изрязването на рамото подобрява комфорта и подравняването на гръбначния стълб
 • Накъсаният пълнеж осигурява силно формоваща се повърхност за сън

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Eli & Elm

Уникалната U-форма на Eli & Elm Side Sleeper Pillow е специално проектирана да насърчи правилното изравняване на гръбначния стълб за страничните траверси, което също може да ограничи компресията на дихателните пътища, което може да причини хъркане.

Накъсаният латекс и полиестер съставляват пълнежа за плюшена, поддържаща, силно формована повърхност. Пълнежът е обвит във вътрешна облицовка, а външната обвивка, състояща се от памук, полиестер и еластан, преминава върху него. Това покритие е подвижно и се пере в машина в студена вода. Както пълнежните, така и покривните материали позволяват на въздуха да циркулира, за да ограничи натрупването на топлина и да помогне на спящия да поддържа по-комфортна температура.

Собствениците могат да персонализират твърдостта на възглавницата за спане Eli и Elm, като я разархивират и добавят или премахват пълнеж, за да постигнат желаната твърдост, опора и таванско помещение. Немодифицирана, възглавницата има средно усещане. Ако обаче това не е достатъчно твърдо, можете да поискате допълнително попълване срещу заплащане. Хъркащите могат да тестват различни нива на запълване, докато намерят най-доброто решение за тях.

Клиентите, които не са доволни от възглавницата, могат да я върнат през първите 45 дни за пълно възстановяване на покупната цена. 5-годишната гаранция покрива дефекти в материалите и изработката, включително проблеми като отваряне на шева и изтъркване или разкъсване на плата.

Възглавница Saatva Down Alternative

Най-доброто за задните траверси

Възглавница Saatva Down Alternative

Цена:  $

Попълване:  Алтернатива надолу
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Траверси отзад
 • Комбинирани траверси, които превключват между гърба и отстрани
 • Алергията страда
Акценти:
 • Плюшен, но подкрепящ
 • Смес от настърган алтернативен латекс и пух осигурява уникално усещане
 • Високият дизайн е подходящ за спални и комбинирани траверси

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Saatva

Благодарение на своя дизайн от три части, възглавницата Saatva дава на траверсите силата да добавят или премахват компоненти, за да постигнат най-доброто таванско помещение за хъркането им.

Сърцевината се състои от настърган латекс Talalay, който съчетава опора, задържане на формата, отзивчивост и дишане, за да поддържа гръбнака подравнен, без да запазва много топлина. Това парче се побира във външен плюшен слой от влакна, подобни на пух от микродениер, обвити в памучна обвивка, което добавя амортизация и таванско помещение, като същевременно подобрява дишането. Памучна възглавница покрива ципове върху тези слоеве.

Както влакнестият слой, така и покритието на микродениера са подвижни и могат да се перат в машина. Собствениците могат да конфигурират възглавницата си, както им харесва, независимо дали това включва комбиниране и на трите парчета, или използване на слоевете от сърцевина Talalay и влакна от микродение поотделно.

Когато е напълно сглобена, възглавницата има средно меко усещане, което може да е най-удобно за хора, които тежат под 130 килограма. Хъркачите, които тежат повече от 230 килограма, може да не получат достатъчно подкрепа, за да предотвратят падането на главата си и увеличаването на натиска върху дихателните пътища.

Възглавницата Saatva се предлага в размери на кралица и крал. Предлага се с 45-дневна политика за връщане, по време на която клиентите могат да върнат продукта за пълно възстановяване на покупната цена, ако решат, че не е подходящо за тях.

Възглавница за врата TEMPUR

Най-добра пяна за памет

Възглавница за врата TEMPUR

Цена:  $ 89 – малка $ 99 – средна $ 129 – голяма

Пълнеж: Плътна  мемори пяна
Твърдост:  Допълнителна твърдост

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси с тегло над 130 килограма
 • Тези, които ценят подкрепата
 • Лица с различна ширина на раменете
Акценти:
 • Контурен дизайн люлка на главата и намалява натиска върху врата
 • Изключително твърдото усещане се чувства много подкрепящо
 • Избор от три размера

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Tempur-Pedic

Възглавницата за врата Tempur-Pedic използва поддържаща TEMPUR мемори пяна в ергономичен дизайн, за да насърчи здраво изравняване на гръбначния стълб, което може да помогне за намаляване на хъркането.

Едно парче изключително твърда пяна с памет TEMPUR съставлява сърцевината на възглавницата, като предоставя изключителна подкрепа, като същевременно се приспособява фино за допълнителен комфорт и облекчаване на налягането. Този материал запазва добре формата си, което трябва да подобри използваемата продължителност на живота на възглавницата. Поради своята ергономична форма и изключително твърдо усещане, възглавницата за врата Tempur-Pedic може да е подходяща за странични и задни траверси, които тежат поне 130 килограма. Плетеното покритие от полиестер може да се свали и измие в машина.

Възглавницата за врата Tempur-Pedic се предлага в три размера: малка (3 инча дебела), средна (4 инча дебелина) и голяма (4,5 инча дебелина). Малкият размер се препоръчва за странични траверси с рамене до 4 инча широки и задни траверси с рамене до 6 инча широки, средният се препоръчва за странични траверси с 4-6 инчови рамене и задни траверси с 6-10 инчови рамене и големият е предназначен за странични траверси с рамене над 6 инча и задни траверси с рамене по-големи от 10 инча.

5-годишната ограничена гаранция предвижда ремонт или подмяна в случай на квалифицирани дефектни материали или изработка.

Умна Нора

Най-добрата система за регулиране на възглавници

Умна Нора

Цена:  $ 359

Пълнеж:  Интелигентна вложка Nora
Твърдост:  N / A

За кого е най-добре:
 • Хъркачи, които харесват усещането от съществуващите възглавници
 • Тези, които предпочитат високотехнологично решение
 • Траверси отзад
Акценти:
 • Интелигентна система за регулиране на възглавници
 • Проектиран да работи с вашата нормална възглавница
 • Вложката за възглавница внимателно се движи, когато се открие хъркане

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Smart Nora

Вместо да действа като конвенционална възглавница, Smart Nora е устройство за настройка, предназначено да работи със съществуващата ви възглавница за намаляване на хъркането.

Вложката минава под възглавницата, а над главата е монтиран детектор за хъркане. Когато детекторът регистрира първите признаци на хъркане, вложката внимателно се надува, за да повдигне главата. Това е предназначено да стимулира мускулите на гърлото и да ви позволи да възобновите дишането нормално, без да събуждате вас или вашия партньор.

Това устройство най-вероятно ще е най-подходящо за траверси, тъй като може да повдигне страничната или стомашната глава на съня повече от идеално. Тъй като обаче работи практически с всяка възглавница, собственикът може да избере таванското помещение, формата, твърдостта и размера, които намира за най-удобни.

Клиентите могат да изпробват Smart Nora безрисково по време на 30-дневен пробен период и да я върнат за пълно възстановяване, ако не са доволни. Едногодишната ограничена гаранция предпазва от производствени дефекти. Smart Nora е проектиран изключително за хъркане и не е предназначен за други състояния, включително сънна апнея.

Как да изберем възглавница за хъркане