Menu Close

Най-добрите възглавници за бременност

Бременността е тежка за тялото ви. С напредването на седмиците през първия, втория и третия триместър вероятно ще се появят телесни дискомфорти. Това може да направи почивката през нощта почти невъзможна, особено след като вече не можете да спите по корем или гръб. Но пълноценният сън е също толкова важен, ако не и по-важен, когато сте бременна.

Възглавниците за бременност могат да донесат така необходимото облекчение на чакащите майки с недоспиване. Тези специализирани възглавници са предназначени да поддържат растящия ви стомах, като същевременно правят малко по-удобна страничната позиция за сън. Ще разделим различните форми и предназначения на възглавниците за бременност и как да изберем най-добрата за вашите нужди.

Най-добрите възглавници за бременност

информация за продукта

Възглавница за бременност с общо покритие Boppy

Най-доброто като цяло

Възглавница за бременност с общо покритие Boppy

Пълнеж:  100% необработен полиестер
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Бъдещи майки във втория или третия триместър
 • Спящи, които искат поддържаща възглавница след раждането
 • Странични траверси
Акценти:
 • 48-инчова дължина поддържа странични траверси от главата до петите
 • Цената е конкурентна
 • Уникалната форма работи за спане и почивка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Boppy

Възглавницата за бременност на цялото тяло Boppy е с гъвкава форма, която може да се използва както за сън, така и за почивка. Възглавницата е едно дълго, С-образно парче, което се простира на 48 инча. Дизайнът му работи особено добре за странични траверси, тъй като осигурява опора на цялото тяло.

Формата на възглавницата също се поддава на излежаване. Докато седите, можете да позиционирате едната си ръка за почивка зад долната част на гърба за лумбална опора, а другата да сложите под коленете или върху скута си.

Възглавницата има 8-инчово таванско помещение и е изпълнена със 100% необработен полиестер. Сменяемото му покритие може да се пере в машина, 100% памук. Той има поддържащо и трайно пълнене, което трябва да осигури на бъдещите майки адекватна подкрепа, дори когато техните бебета растат. Той е предназначен за спящи, които са във втория или третия триместър, но могат да осигурят облекчение и за майките след раждането.

Възглавницата за общо бременност на тялото на Boppy е на конкурентни цени и включва 1-годишна ограничена гаранция. Купувачите, закупили чрез Amazon, получават безплатна доставка и връщане, въпреки че тези в Хавай и Аляска могат да имат допълнителни такси за доставка. Върнатите възглавници трябва да са в ново или неизползвано състояние.

Възглавница за бременност на цялото тяло Nuvu

Най-ценно

Възглавница за бременност на цялото тяло Nuvu

Пълнеж:  Полиестерни алтернативни влакна
Твърдост:  Средно мека

За кого е най-добре:
 • Траверси, търсещи подкрепа за цялото тяло
 • Търсещи стойност
 • Купувачи, които искат универсална възглавница за спане и отпускане
Акценти:
 • Мек и поддържащ полиестерен пълнеж
 • Голям дизайн поддържа цялото тяло
 • Може да замени нуждата от множество възглавници

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Nuvu Baby

Възглавницата за бременност на цялото тяло Nuvu се предлага в C- или U-образен дизайн. И двете опции осигуряват омекотяване на цялото тяло, особено за страничен сън. Допълнителната дължина на възглавницата за тяло е предназначена да поддържа главата, врата, ръцете, корема и краката. За бременни жени тази възглавница може да бъде подходящ заместител за използване на множество възглавници.

Възглавницата включва памучно покритие, което се пере в машината. Алтернативното полиестерно пълнене води до средно меко усещане, а траверсите могат да се сгушат с възглавницата за допълнителен комфорт.

Възглавницата за бременност на цялото тяло Nuvu е с размери 60 инча на 28 инча и може да се регулира, за да приспособи различни пози за лежане и сън. Универсалната форма позволява на купувачите да я използват през цялата бременност и след раждането.

На конкурентни цени, възглавницата за бременност на цялото тяло Nuvu може да се хареса на тези с ограничен бюджет. Възглавницата отговаря на 30-дневната политика на Amazon за връщане.

Възглавница за бременност

Най-доброто за странични траверси

Възглавница за бременност “Sleep-on-Side” Belly Bandit SOS

Пълнеж:  100% пенопласт
Твърдост:  Средно твърда

За кого е най-добре:
 • Странични траверси
 • Бъдещи майки, които искат възглавница, която да се адаптира към променящото се тяло
 • Задните траверси, които спят на страни по време на бременност
Акценти:
 • Комплектът от три части е силно регулируем
 • OB-GYN проектиран
 • Опакова се спретнато в преносима основа за носене

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Belly Bandit

Възглавницата за бременност Sleep-on-Side Belly Bandit SOS има уникален дизайн, който се приспособява, за да пасне на променящото се тяло през цялата ви бременност. Комплектът възглавници включва три парчета – две клинови възглавници с различна форма и велкро колан, към който се прикрепват. Пълнежът на възглавницата е 100% пенопласт, който омекотява и облекчава налягането.

Тази OB-GYN възглавница работи за насърчаване на притока на кръв и кислород от майката към бебето. По-високият клин седи вертикално зад вас, за да ви попречи да се търкаляте по гръб, докато по-плоският клин люлка и поддържа стомаха ви.

Дизайнът му е особено полезен за траверси, които искат да преминат към страничен сън по време на бременност. Можете да го персонализирате, за да отговори на променящия се размер на тялото ви, като премествате клиновидните възглавници по велкро колан, ако е необходимо.

Възглавницата е лесна за разглобяване и опаковане в приложената кутия за пътуване. Belly Bandit препоръчва ръчно измиване на подвижното покритие от вискоза, спандекс и полиестер. Пазаруващите във всички 50 държави, които харчат над $ 50, се класират за безплатна доставка. Възглавници в ново състояние могат да бъдат върнати в рамките на 30 дни след покупката за пълно възстановяване на разходите минус малка такса за обработка.

PharMeDoc C-Shape Възглавница за бременност

Най-доброто за болки в гърба

PharMeDoc C-Shape Възглавница за бременност

Пълнеж:  Полиестерни алтернативни влакна
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Търсещи стойност
 • Тези с болки в гърба
 • Купувачи, които искат гъвкава възглавница за бременност
Акценти:
 • С-образната форма предлага поддръжка на цялото тяло
 • Може да се добави и премахне полифилно влакно
 • Регулируемият дизайн също е удобен за почивка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници PharMeDoc

Бъдещите майки, които искат подкрепа за цялото тяло, вероятно ще оценят възглавницата за бременност в С-форма от PharMeDoc. С размери 30 инча ширина, 57 инча дължина и 7 инча дебелина, тази възглавница е достатъчно голяма, за да се простира от врата на страничните траверси до коленете. Спящите, които имат болки в гърба, могат да използват възглавницата PharMeDoc в различни позиции, за да облекчат дискомфорта и да помогнат за подравняването на гръбначния стълб.

Таванското помещение на тази възглавница може да се регулира чрез добавяне или премахване на алтернативното му пълнене от полиестер. Тези, които търсят облекчение от болки в гърба, могат да спят в С-образна форма. Можете да използвате едната ръка, за да поддържате главата, стомаха и коленете си, докато позиционирате другата ръка зад гърба си, за да добавите допълнителна опора. Потребителите трябва да намерят тази възглавница достатъчно гъвкава за многократна употреба, тъй като формата й се формира лесно и ръцете могат да се използват и като подложки, докато се излежават.

Покривало от 100% памучно трико увива възглавницата и подобрява цялостната й дишане. Тези, които спят горещо, трябва да открият, че тази възглавница за бременност регулира добре температурата и остава доста готина. Перящото се в машината покритие е издръжливо и е проектирано да остане меко през целия си живот.

PharMeDoc подкрепя възглавницата за бременност C-Shape с ограничена доживотна гаранция. Купувачите са обект на правилата за доставка и връщане на Amazon.

Възглавница за тяло на Coop за домашни стоки

Най-доброто за намаляване на налягането

Възглавница за тяло на Coop за домашни стоки

Цена:  $ 70 – Тяло

Пълнеж:  Патентована комбинация от напречно нарязана мемори пяна и клъстери от микрофибър
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Бъдещи майки, търсещи облекчаване на налягането
 • Спящи, които обичат да оформят възглавницата си
 • Хора с болки в таза или гърба
Акценти:
 • Напречно нарязаната мемори пяна и пълнежът от микрофибър е силно формован
 • Траверсите могат да добавят и премахват запълване
 • Свалящото се покривало спи готино

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Coop Home Goods

Мемори пяната е добре известна със своите качества за освобождаване от натиск. Възглавницата за тяло на Coop Home Products се отличава както с мемори пяна, така и с микрофибър, което й придава плюшено и съобразено усещане. Бъдещите майки, които спят настрани, могат да използват тази възглавница за тяло вертикално, за да поддържат главата, стомаха и коленете си. Дългата му правоъгълна форма е с размери 20 инча и 54 инча дължина и трябва да работи за дребни и средно високи траверси.

Тези, които обичат да оформят и притискат възглавницата си, могат да намерят този модел за подходящ, тъй като таванското му помещение е силно приспособимо. Напречната мемори пяна и пълнежът от микрофибър могат да бъдат адаптирани към предпочитанията на потребителите. Желаещите за допълнително попълване могат да закупят повече директно от Coop Home Goods. Спящите, които са бременни и страдат от болки в таза или гърба, могат да се насладят на баланса на възглавницата на тази възглавница и поддръжка.

Въпреки че мемори пяната обикновено запазва телесната топлина, потребителите трябва да открият, че тази възглавница спи относително хладно за модел от пяна. Капакът от полиестер и вискоза е проектиран да диша и лесно да се пере. Въпреки че възглавницата може да се пере и в пералня, производителят препоръчва използването на търговска шайба, тъй като възглавницата е твърде голяма за домашна машина.

Купувачите в съседните САЩ се класират за безплатна доставка и имат 100-дневен срок за връщане. Coop Home Goods подкрепя своята възглавница за тяло с 5-годишна гаранция.

Възглавница за тяло за сън Manta

Най-универсален

Възглавница за тяло за сън Manta

Пълнеж:  Полиестер
Твърдост:  Средна

За кого е най-добре:
 • Спални странични, гръбни и стомашни
 • Хора с болки в ставите
 • Купувачи, които искат възглавница за сън и почивка
Акценти:
 • Голяма U-образна форма поддържа цели тела на траверси
 • Полиестерното пълнене осигурява мека амортизация
 • Ръцете на възглавницата могат да се използват като опора или опора

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници за сън Manta

Спящите, които искат възглавница, достатъчно гъвкава, за да я използват преди, по време и след бременност, могат да открият, че възглавницата за тяло за сън Manta отговаря на сметката. Възглавницата е изпълнена с мек полиестер, който удобно подравнява бедрата и ставите. Докато възглавницата работи особено добре за бременни спящи, които се нуждаят от облекчаване на налягането, Manta Sleep също препоръчва възглавницата за тяло за тези, които страдат от ишиас, фибромиалгия, стомашен рефлукс и болки в ставите.

Възглавницата е доста голяма. Неговият U-образен дизайн е 60 инча дълъг и 38 инча широк. Той предлага поддръжка на цялото тяло и може да се използва както за сън, така и за почивка. Всяко рамо се отличава с контурна, ергономична форма, която работи еднакво добре като възглавница или подложка. Страничните траверси се прилепват плътно между двете ръце, докато задните траверси могат да регулират ръцете да почиват отстрани или под коленете им.

Капакът от 100% памук може да се измие и изсуши в машина. Manta Sleep предлага безплатна доставка до съседните САЩ и международната доставка до други места започва от $ 5. Възглавницата за тяло има 60-дневна гаранция за връщане на парите и 6-месечна ограничена гаранция.

Възглавница за кралица Ан Възглавницата за възстановяване на херцога

Възглавница за кралица Ан Възглавницата за възстановяване на херцога

Пълнеж:  Полиестерни алтернативни влакна
Твърдост:  мека средна твърдост

За кого е най-добре:
 • Спящи, които обичат да се чувстват подкрепени от главата до петите
 • Тези, които се нуждаят от подкрепа за страничен сън
 • Купувачи, които търсят голяма възглавница
Акценти:
 • Уникален U-образен дизайн
 • Извънгабаритна възглавница люлка цялото тяло
 • Предлага се в три опции за дължина

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на възглавниците на Queen Anne Pillow Company

Възглавницата за бременност Oversize на Queen Rose е с уникален U-образен дизайн, който слага спалното легло от главата до петите, с вътрешни извивки, за да приспособи формата на бременното тяло. Тази извънгабаритна възглавница лесно замества множество възглавници и осигурява подкрепа на цялото тяло за главата, врата, раменете, корема, гърба и краката.

Извънгабаритният дизайн позволява на потребителите да се простират на тази възглавница. За тези, които имат проблеми с приспособяването към сън встрани, дизайнът на цялото тяло на кралицата Роза може да улесни почивката в тази препоръчана от лекаря позиция. Предлага се в три опции за дължина, от 55 инча до 65 инча за по-високи траверси или тези, които искат допълнителна повърхност за опора. Макар че това е подходящ размер за легла тип queen и king size, Queen Rose може да е малко обемист за по-малки матраци.

Кралицата Роза се предлага в множество цветове. Неговото памучно покритие е подвижно и се пере в пералня за лесно почистване. Вътрешната възглавница обаче е твърде голяма, за да се побере в стандартна пералня.

Интериорът на Queen Rose е изпълнен с полиестерни влакна, осигуряващи средно ниво на твърдост и достатъчно подкрепа за повечето траверси. Макар и с голям размер, уникалният U-образен дизайн остава доста гъвкав. В допълнение към съня, можете да използвате този здрав подложка за почивка или кърмене.

Яна Възглавница

Най-удобно

Яна Възглавница

Цена:  $ 199 – Тяло

Пълнеж:  Настърган латекс
Ниво на твърдост:  Средно

За кого е най-добре:
 • Странични и задни траверси
 • Купувачи, търсещи възглавница с регулируемо таванско помещение
 • Бъдещи майки, които искат луксозен вариант
Акценти:
 • Накъсаният пълнеж от латекс запазва формата си
 • U-образната форма може да се използва по най-различни начини
 • Пълнежът е предназначен за облекчаване на налягането

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за възглавници Яна

Възглавницата за сън Yana има удобна комбинация от подкрепа и облекчаване на натиска, която бъдещите майки могат да намерят за полезна. Въпреки че има по-висока от средната цена, купувачите, които търсят трайна, висококачествена възглавница за бременност, могат да намерят възглавницата за сън Yana достойна инвестиция.

Възглавницата Yana има U-образна форма, която е гъвкава и може да се използва в множество позиции. Страничните траверси могат да почиват в средата на двете ръце, така че да се поддържат както отпред, така и отзад на телата им. Хората, страдащи от болки в коляното или лумбалната област, могат да позиционират ръцете си, за да си почиват под тези зони за допълнителна подкрепа.

Пълнежът на възглавницата е изработен от настърган латекс, който е известен със своята издръжливост, отзивчивост и облекчаване на налягането. Латексът обикновено е подходящ вариант за тези, които искат да облекчат дискомфорта от точките на натиск, но предпочитат повърхност, която има малко повече отскачане от мемори пяната. Траверсите могат да добавят и премахват латексовия пълнеж, ако е необходимо, за да създадат удобно ниво на таванско помещение.

Горещите траверси трябва да открият, че тази възглавница остава хладна през цялата нощ, благодарение на пълнежа си от латекс и покритието от бамбук. Потребителите могат да перат калъфа в машината, въпреки че теглото на възглавницата от 16 килограма означава, че е твърде тежко за пералня и трябва да се почиства само на място. Купувачите могат да върнат неотворени възглавници в рамките на 30 дни след покупката, за да получат пълно възстановяване.

Какво представлява възглавницата за бременност?

Възглавницата за бременност е аксесоар за сън, предназначен да поддържа променящите се тела на очакващите майки, да им помогне да постигнат удобна позиция за почивка и да получат повече сън. Бременността натоварва много тялото, особено с напредването на бременността. Допълнителното тегло често подчертава гърба и ставите, включително бедрата, коленете и глезените. Това може да причини болки, които затрудняват пълноценната почивка през нощта.

Възглавниците за бременност са специално проектирани да приспособят контурите на бременното тяло и да осигурят опора там, където е най-необходимо. Тези възглавници могат да бъдат намерени в много различни форми и размери, за да пригодят всяка позиция на сън и да помогнат за предотвратяване на болки и болки. Най-често срещаните видове включват C- и U-образни възглавници за цялото тяло, които осигуряват опора на цялото тяло, и клинови възглавници, които могат да се използват за стратегическа поддръжка на една зона като средната част или гърба.

Имам ли нужда от възглавница за бременност?

Въпреки че възглавницата за бременност не е необходимост, тя може да е подходящ избор, ако изпитвате нарушения на съня с напредването на бременността. Сънят е важен за вашето физическо здраве, особено когато тялото ви усилено работи, поддържайки растежа на друг живот.

С напредването на бременността по-трудно може да се постигне добър сън. Очакваните майки често са склонни към симптоми като болки в гърба и ставите, киселини и сънна апнея. Тези симптоми могат да се влошат, когато достигнете третия триместър.

Придвижването през нощта често е ключово за възможността да заспите и да спите. Можете да опитате да добавите допълнително омекотяване с допълнителни стандартни възглавници, но възглавницата за бременност е специално проектирана да приспособи формата на вашето бременно тяло.

Как да изберем възглавница за бременност

Ако един или повече от многото дискомфорти на бременността ви пречат да заспите цяла нощ, си струва да помислите за възглавница за бременност. Но с толкова много възможности за избор, включително различни размери, материали и необичайни форми, е трудно да разберете кой е правилният модел за вас. Ще разгледаме най-важните фактори, които да вземем предвид при избора на най-добрата възглавница за бременност.

Какво да имате предвид при закупуването на възглавница за бременност

Да знаете точно какво да търсите в възглавницата за бременност до голяма степен ще зависи от вашите лични нужди, включително къде най-много се нуждаете от подкрепа, но някои свойства са универсални. Тъй като компаниите за спално бельо не използват винаги обикновен език, за да описват своите продукти, може да е трудно да разгадаем основните разлики между моделите. Ще разгледаме най-важните фактори, които трябва да вземете под внимание, за да можете да намерите възглавница за бременност, която работи за вас.

Позиция за
сън Вашата предпочитана позиция за сън ще влезе в сила при избора на възглавница. Докато сте бременна, сънят на лявата страна се препоръчва от лекарите. Спянето на стомаха става почти невъзможно, тъй като стомахът ви расте, а спането назад може да ограничи кръвообращението. Спането на лявата страна натоварва тялото ви най-малко.

Поради тази причина по-голямата част от възглавниците за бременност са създадени, за да направят страничния сън по-удобен, включително C-образни и U-образни възглавници.

Таванско помещение
Десният таван на възглавницата е от решаващо значение за здраво подравняване на гръбначния стълб и може да помогне и при хъркане. Модел, който е твърде дебел, може да избута главата нагоре, докато твърде тънкият може да позволи на главата да увисне, всеки от които може да допринесе за свиване на дихателните пътища и засилено хъркане.

Идеалното таванско помещение зависи преди всичко от типа на тялото и позицията на съня. Траверсите с по-широки рамене и / или по-тежки глави обикновено се нуждаят от по-дебела възглавница, за да запълнят пространството между матрака си и главата и шията, като същевременно осигуряват адекватна опора, а тези с по-тесни рамене и / или по-малки глави често се нуждаят от по-тънък модел за опора без прекомерно повдигане.

Поддръжка
Количеството опора, която една възглавница за бременност предоставя, зависи до голяма степен от нейната форма. Възглавниците за цялото тяло могат да поддържат множество части на тялото ви, а големите модели по същество ще ви люлят от главата до петите. По-малките възглавници като клинове може да са по-твърди, но те предлагат подкрепа само за една зона.

Ниво
на твърдост Различните модели възглавници осигуряват различни нива на твърдост. Възглавниците, изработени от пълнеж от полиестерни влакна, са по-меки и са добър вариант, ако се нуждаете само от малко допълнително омекотяване. Възглавниците на основата на пяна обикновено са по-твърди и могат да осигурят допълнителна опора за долната част на гърба и стомаха.

Облекчаване на налягането Облекчаването на
налягането се отнася до това колко добре възглавницата се оформя по формата на тялото ви и облекчава точките на натиск. Това е особено важно за бременни жени, занимаващи се с хронични болки в тялото.

Форма
Възглавници за бременност обикновено се разделят на две основни категории: възглавници за тяло и по-малки възглавници за подкрепа. Възглавниците за тяло, включително C- и U-образни възглавници, са проектирани да предлагат опора на главата, врата, корема, гърба и коленете. Докато възглавниците за тяло могат да бъдат доста обемисти, те улесняват съня встрани. За разлика от тях, по-малките възглавници, включително клиновидните, имат за цел да осигурят концентрирана опора на една зона.


Възглавниците за цена на бременност обикновено струват по-малко от 100 долара, но е важно да запомните, че цената не е единственият фактор, който трябва да се има предвид. Въпреки че качеството понякога може да корелира с цената, много добре направени опции за възглавници за бременност се предлагат за под $ 50. Ако сте с ограничен бюджет, може да помислите за по-малка, по-евтина възглавница за опора, като клин.

Качествени материали

Материалите оказват влияние върху издръжливостта на възглавницата, дишането, нивото на опора и твърдостта. Полиестерът е най-често срещаният вид материал, използван както за покривало, така и за пълнене на възглавници за бременност. Тъканите и пълнежите на основата на полиестер обикновено са достъпни, издръжливи и могат да бъдат с много текстури и нива на твърдост. Пяната е добър избор, ако търсите възглавница, която осигурява по-здрава опора, съчетана с облекчаване на налягането.

Формируемост
Тъй като тялото ви се променя по време на бременността, важно е да имате предвид всяко ниво на комфорт, което възглавницата ви може да осигури. Някои материали са по-склонни да подпомогнат въздушния поток, за да ви предпазят от прегряване, докато спите. Материалите на основата на полиестер често са дишащи, което ги прави идеални за възглавници за бременност. Мемори пяната е най-вероятно да улавя топлината и е по-подходяща за по-малки възглавници.

Форми за възглавница за бременност

Можете да намерите възглавници за бременност във всички видове форми. Формата на възглавницата ще определи

вид подкрепа, която предоставя. Някои форми са проектирани да поддържат цялото ви тяло от главата до петите, докато по-малките модели подкрепят специфични области като гърба или стомаха. Ще трябва да помислите къде най-много се нуждаете от подкрепа, за да изберете най-подходящата за вас форма. Ще разгледаме отблизо най-често срещаните стилове възглавници за бременност на пазара.

С-образна форма:  Този стил възглавница е дълга, тънка и извита. С-образната форма е един от най-универсалните стилове на възглавници за бременност. Не е много обемист и формата му ви позволява да го подредите по различни начини в зависимост от това къде се нуждаете от подкрепа. Можете да го поставите по дължина, за да създадете възглавница за цялото тяло, за да се гушкате, докато спите отстрани, или да я сгънете наполовина и да я използвате, за да поддържате стомаха, гърба, коленете или раменете.

Възглавници с клин: Възглавниците с клин са най-компактният стил на възглавницата за бременност. Въпреки че не предлагат подкрепа за цялото тяло, можете да използвате тези евтини възглавници, за да подсилите стратегически различни части на тялото си. Те са особено полезни за оказване на подкрепа на стомаха и гърба. Можете също така да свържете една или повече клинови възглавници с по-голяма възглавница за бременност за допълнителна подкрепа.

U-образна: U-образните възглавници са предназначени да люлят цялото ви тяло. С главата, поставена в долната част на U, този стил възглавница осигурява сигурна опора за главата и шията, както и за двете страни на тялото. Макар и доста обемист, U-образният дизайн все още предлага известно ниво на гъвкавост. В ранните етапи на бременността можете да спите удобно по гръб и след това да преминете към сън встрани с отлична опора за стомаха, гърба и коленете.

Надуваеми възглавници: Надуваемите възглавници обикновено са най-големите налични възглавници за бременност и са предназначени за настаняване на спални стомахи. Ако сте спящ през целия стомах, трябва внезапно да промените стила си на сън върху другите дискомфорти, свързани с бременността, може да бъде трудно. Надуваемите възглавници осигуряват амортизация на цялото тяло с отвор в центъра, за да се поберат на бебето.

Други стилове: Компаниите за спално бельо могат да проявят креативност, когато става въпрос за формата на възглавници за бременност, така че купувачите могат да срещнат уникални форми, които не се вписват в нито една от горните категории. Други форми включват капката, проектирана като малка, универсална опорна възглавница, и формата на щанга, предназначена да насърчава страничния сън.

Материали за възглавници за бременност

Възглавниците за бременност могат да се различават значително по своя състав, включително материалите, използвани за направата на покривалото и вътрешното пълнене. Видът на използвания материал ще окаже влияние върху усещането и работата на възглавницата.

Много хъркащи намират облекчение с правилната възглавница, тъй като тя може да промени положението им. Повдигането на главата и врата често кара гравитацията да работи в полза на спящия, позволявайки на мускулите на гърлото им да се отпуснат, без да блокират дихателните пътища.

Искаме да получите възможно най-добрия сън през нощта, което може да се направи под ръководството на медицински специалист. Говорете с Вашия лекар за помощ при определяне на причината за Вашето хъркане и съставяне на план за действие.

Възглавница пълни

Полиестерно влакно Полиестерното влакно е висок материал, изработен от полиестер. Обикновено се използва като материал за пълнене в по-големи възглавници за бременност, тъй като осигурява мек, но поддържащ комфорт и обилен въздушен поток. Полиестерните влакна също са сравнително евтини, хипоалергенни и лесни за почистване.
Мемори пяна Мемори пяната е известна със своите отлични контурни свойства. Той се формова по извивките на тялото, като същевременно осигурява опора. Въпреки това, някои формулировки с мемори пяна могат да задушат въздушния поток и да задържат топлината. Поради тази причина мемори пяната обикновено е запазена за по-малки възглавници за бременност като клинове.
Пенопласт Polyfoam осигурява контуриране и поддръжка, но има тенденция да бъде по-твърд и по-малко съобразен с мемори пяната. Това може да доведе до по-здрава опора за гърба или стомаха.
Микрозърна По-малките възглавници за бременност могат да бъдат пълнени с микрозърна. Този материал е направен от малки, кръгли парчета полистирол и предлага отлично контуриране.

Превъртете L – R за повече подробности

Калъфи за възглавници

Памук Памукът е дишащо естествено влакно, което се почиства лесно. Той абсорбира влагата и обикновено се чувства мек на допир. Много възглавници за бременност от по-висок клас разполагат с калъфи от органичен памук.
Полиестер Полиестерът е синтетичен плат, който е изключително универсален. Производителите могат да формулират полиестерни тъкани, за да имат различни текстури, както и еластичен участък, добра характеристика за по-големи калъфи за възглавници.

Превъртете L – R за повече подробности

Други съвети за по-добър сън по време на бременност

Възглавница за бременност може да ви помогне да намерите удобна позиция и да заспите по-лесно. Много други фактори обаче влияят върху качеството на съня ви, включително позицията на съня, повърхността на съня, цялостната хигиена на съня и температурата в стаята ви.

Спете на ваша страна: Много лекари препоръчват на майките, които очакват да спят от лявата страна, тъй като те смятат, че тази позиция на сън е най-безопасната по време на бременност. Спането по гръб може да ограничи притока на кръв, докато спането от дясната страна може да натовари черния дроб. Спането по корем става практически невъзможно с напредването на бременността.

Поддържайте спалнята си хладна: Има доказателства, които показват, че спането в хладна стая може да ви помогне да заспите бързо. Тялото изпитва естествен спад в основната температура вечер, като част от циркадния ритъм. Имитирайки този ефект, като настроите термостата си на около 65 градуса, може да ви помогне да заспите по-бързо.

Изберете правилния матрак: Въпреки че възглавницата ще ви помогне да подобрите позицията на тялото си, докато спите, все пак ще искате да сте сигурни, че спите на поддържащ матрак. Най -добрите матраци за бременност са склонни да предлагат отлично облекчаване на налягането и хладна повърхност на съня, които ви помагат да не прегреете през нощта.

Фокус върху хигиената на съня: Правилната хигиена на съня е един от най-важните начини, по които можете да подобрите съня си. Създаването на нощна рутина, която ви помага да се отпуснете и да се подготвите за сън, може да бъде от полза за качеството на съня ви по време на бременност и след раждането.

Често задавани въпроси за възглавници за бременност

Колко струват възглавниците за бременност?

Възглавниците за бременност обикновено струват между 30 и 70 долара. В сравнение със стандартните възглавници, които често носят цена от $ 100 или повече, възглавниците за бременност са относително евтини. Това е от полза, тъй като можете да използвате този тип възглавница само за кратък период от време през по-късните етапи на бременността.

По-малките модели възглавници за бременност са по-евтини и може да успеете да намерите клинови възглавници за по-малко от средната цена. По-големите модели, като възглавници за бременност в цялото тяло, обикновено са малко по-високи. Тъй като цената не е единственият показател за качество, имайте предвид, че все още можете да намерите отлични възглавници за бременност на достъпни цени.

Как да почистя възглавницата за бременност?

Някои възглавници за бременност могат да се поставят директно в пералнята, но повечето се доставят със свалящо се покривало, което сваляте и измивате. Както при всеки тип спално бельо, важно е да помислите колко лесно се почиства възглавницата за бременност, преди да купите.

Възможността да поставите цялата си възглавница в пералнята ще гарантира, че тя е почистена старателно, но не всички перални машини могат да поберат размера на възглавницата за тяло за бременност. Сменяемите калъфи са идеални, ако имате по-малка пералня, но те могат да бъдат трудни за премахване и поставяне отново в случай на по-голяма или с необичайна форма възглавница.

Какви видове възглавници за бременност са полезни при алергии?

Възглавница за бременност, която насърчава въздушния поток и е изработена от хипоалергенни материали като алтернатива за пух, мемори пяна или други синтетични тъкани, ще бъде най-добрата за страдащите от алергии. Алергиите обикновено се причиняват от чувствителност към алергени като прахови акари, пърхот на домашни любимци, цветен прашец или плесен и могат да окажат значително влияние върху това колко добре спите.

Ако сте склонни към алергии, не забравяйте да намерите възглавница за бременност, която няма да влоши проблема. Пухът и перата са склонни да дразнят съществуващите алергии. Синтетичните материали като полиестер и пяна често работят добре за хора с алергии. Някои естествени материали също се популяризират като притежаващи хипоалергенни свойства.

Покривало с плътно тъкане може да ви помогне да предпазите възглавницата си от абсорбиране на алергени. Почистването на възглавницата редовно също може да помогне за предотвратяване натрупването на прахови акари, цветен прашец, пърхот от домашни любимци и плесени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector