Menu Close

Най-добрите листове

Спалното бельо е популярен материал за спално бельо по няколко причини. Изработено от влакна от лененото растение, лененото платно предлага естествена дишаща и влагозащитна свойства, което го прави идеален за по-топли температури. Ленът също може да бъде доста издръжлив. Докато тъканта има първоначално свеж усет, тя постепенно ще омекне с последващо пране и ще се задържи много добре с минимално пилинг. За разлика от други материали за спално бельо, спалното бельо също е хипоалергенно и устойчиво на замърсяване. Освен това е екологичен, тъй като ленът изисква много малко напояване и обработката на бельо изразходва малко количество енергия.

Ленените чаршафи са доста скъпи в сравнение с леглата, направени от други материали като памук или полиестер. За висококачествено спално бельо с кралица, трябва да очаквате да платите поне $ 250. Издръжливостта и експлоатационните характеристики на ленените чаршафи обаче ги правят полезна инвестиция за много траверси – особено за онези, които предпочитат по-свежо усещане за спалното си бельо.

По-долу ще намерите нашите осем най-добри снимки за най-добрите луксозни ленени чаршафи и калъфки за възглавници, продавани днес. Направихме тези селекции, след като прочетохме отзиви от проверени собственици и ги тествахме от първа ръка. Това ръководство също така обсъжда как се произвежда спално бельо, какво е чувството за тези предмети, колко струват и къде можете да ги намерите. Прочетете, за да научите повече.

Най-добрите чаршафи за спално бельо

информация за продукта

Спално бельо Brooklinen

Най-доброто като цяло

Спално бельо Brooklinen

Цена:  $ 249

Материал:  100% лен от белгийски и френски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Хора, които предпочитат по-меките ленени постелки
 • Траверси, чиито матраци са с дебелина до 15 инча
 • Купувачи със среден бюджет
Акценти:
 • Премиум материалите предлагат добра издръжливост
 • Фино измитото бельо има меко усещане
 • Предлага се в богат избор от цветове и дизайн

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Brooklinen

Повечето комплекти спално бельо са хладни и хипоалергенни, но няколко други фактора отличават Brooklinen Linen Sheet Set от конкурентите си. Първо, колекцията е спечелила сертификат OEKO-TEX Standard 100, което показва, че всеки артикул е тестван за вредни вещества и е безопасен за използване от всеки от вашето семейство. Комплектът спално бельо също се предлага в широка гама от цветове и модели, включително някои нюанси в ограничено издание.

Чаршафите и калъфките за възглавници в тази колекция са изработени от фино измито бельо, което има меко усещане. Получено от белгийски и френски лен, ленът също е доста издръжлив и трябва да се държи добре с течение на времето. Всеки компонент може да се пере в домакинска машина. Brooklinen препоръчва линейно сушене, за да се запази структурата, но можете да изсушите и в машина на слаб огън или цикъл на барабан, за да спестите време. Вграденият чаршаф има дълбочина на джоба от 15 инча, което прави комплекта съвместим с повечето продавани днес матраци – въпреки че някои популярни високопрофилни модели ще бъдат твърде високи, така че не забравяйте първо да измерите леглото си.

Цената за комплекта спално бельо е доста разумна в сравнение с други колекции от спално бельо. Освен това Brooklinen предлага едногодишен пробен период за тестване на чаршафите и калъфките за възглавници, за да се определи дали са подходящи за вас. Доставката и връщането също са безплатни.

Дюля белгийски комплект спално бельо

Най-ценно

Дюля белгийски комплект спално бельо

Цена:  $ 159

Материал:  100% белгийски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Екологично съзнателни потребители
 • Траверси, които искат комплект мека спално бельо
 • Купувачи, които искат разнообразие от цветови опции
Акценти:
 • 100% белгийски лен осигурява меко усещане
 • 16-инчов дълбок джоб пасва на повечето стандартни и високопрофилни матраци
 • Етично произведени и произведени

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листа от дюли

Комплектът бельо за бельо от дюли е с добри цени, мек и удобен. Чаршафите са изтъкани от 100% белгийски лен и са проектирани да стават по-меки с времето. Дюлята изработва ленените си чаршафи в съответствие с устойчиви и етични производствени практики, включително справедливи заплати за работниците в завода. Осъзнатите купувачи могат да намерят информация за цените и доставката на материали лесно достъпна на уебсайта на производителя.

Този комплект спално бельо има тегло 150 грама на квадратен метър, което го прави средно теглов комплект листове, който е подходящ за целогодишна употреба. В допълнение към мекото усещане на ръцете, белгийското бельо е проектирано да диша, както и да изолира. Комплектът е предварително измит, така че чаршафите ви да са меки още при първото им използване.

Има разнообразие от цветове със земни тонове, от които можете да избирате, и четири размера, вариращи от близнак до калифорнийски крал. Оцветителите и материалите не съдържат вредни химикали. Дълбочината на джоба на монтирания лист е 16 инча, което трябва да се побере в повечето стандартни и високопрофилни матраци.

Дюлята препоръчва да измиете комплекта, като използвате нежния цикъл на машината и сушенето в барабан на ниско ниво. Комплектът за спално бельо от дюля се предлага с безплатна доставка и 365-дневна безплатна връщане. Понастоящем този комплект е достъпен само в САЩ

Култивирани ленени чаршафи

Най-добър лукс

Култивирани ленени чаршафи

Цена:  $ 365

Материал:  100% европейски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси и тези, които живеят в топъл климат
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 18 инча
 • Купувачи, които търсят комплект листове с много цветови опции
Акценти:
 • Луксозно леко усещане
 • Регулиране на температурата над средното
 • Избор от 18 опции за цвят и шарка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Cultiver

Следващ е комплектът за спално бельо Cultiver. Тази колекция включва предмети, изработени от чист лен със състав от 165 gsm, което показва относително леко тегло и изключителна дишане, което е подходящо за горещи температури и топъл климат. Материалът също е първоначално мек в сравнение с други ленени легла, а измиването на чаршафите и калъфките ще допринесе за това усещане за ръка с течение на времето.

Изборът на цвят е най-високата точка на комплекта. Можете да избирате измежду 18 различни плътни цвята и шарки, вариращи от бели и други неутрални до по-живи нюанси. Предлагат се и размери на близнаци, кралици, крале и Калифорния. Вграденият чаршаф има щедра дълбочина от 18 инча, така че ще бъде съвместим с по-голямата част от матраците, произведени днес. Когато предметите трябва да бъдат почистени, измийте ги в машина на топъл цикъл, след това или изсушете на прашка, или изсушете в сушилня на ниско ниво.

Високата цена на този комплект отразява луксозното му усещане и висококачествения състав, но Cultiver предлага безплатна доставка на земята на клиенти във всички 50 държави. Неизползвани и немити връщания се приемат в замяна на пълно възстановяване в рамките на 30 дни от първоначалната поръчка.

Спални конци за спално бельо

Най-добра гама от цветове

Спални конци за спално бельо

Цена:  $ 250

Материал:  100% лен от френски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Тези, които търсят специфичен набор от цветни листове
 • Лица, които искат различни размери за своите монтирани и плоски листове
Акценти:
 • Мек и дишащ френски лен
 • Широк избор на цветове
 • Предварително измити за мекота и за предотвратяване на свиване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове с нишки за легло

Изработен от френски лен, Комплектът спално бельо от нишки за легло се предлага в 17 цветови варианта, както и на ивица. Всеки комплект чаршафи се предлага с две калъфки за възглавници, монтиран чаршаф, плосък чаршаф и чувал за съхранение на спално бельо.

Нишките за легло предлагат и специални комбинации от гарнитури за тези, които предпочитат да имат плосък лист с размер по-голям от леглото си. Например, специалният комплект дамаска за чаршафи се предлага с монтиран чаршаф с размер на кралица и плосък чаршаф за кралица, в допълнение към двете калъфки за възглавници и чувала за съхранение.

Чаршафите са изработени от чист френски лен и са предварително измити за мекота. Спалното бельо с времето става по-меко и е известно със своята голяма температурна неутралност, издръжливост и небрежен външен вид.

Доставката е безплатна навсякъде в САЩ и екологичните потребители могат да бъдат спокойни, че компанията е 100% неутрална до въглерод и не използва пластмаса в опаковката си.

Комплект спално бельо MagicLinen

Най-добрият дълбок джоб

Комплект спално бельо MagicLinen

Цена:  $ 270

Материал:  100% лен от европейски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Хора, които предпочитат по-меките ленени постелки
 • Траверси, чиито матраци са с дебелина до 18 инча
 • Купувачи с бюджети от среден клас
Акценти:
 • Измитата с камък тъкан е изключително мека
 • Устойчив дизайн за дълготраен комфорт
 • Голямо разнообразие от опции за цвят и шарка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове MagicLinen

Традиционното спално бельо е малко грубо за някои спящи. Ако това се отнася за вас, тогава препоръчваме изключително мекия комплект спално бельо от MagicLinen. Чаршафите и калъфките за възглавници в този комплект се измиват с камък по време на производството, за да придадат на материала много гладко и меко усещане. Измиването на камъни също така прави бельото по-трайно, така че не е нужно да се притеснявате, че тези предмети ще се разпаднат след няколко измивания.

Можете да избирате между 16 цвята и 3 модела за вашия комплект. MagicLinen предлага и монтирани чаршафи с 10- и 18-инчови дълбочини на джоба, така че най-вероятно ще можете да намерите съвместим комплект за вашия матрак, независимо от профила му. Освен това можете да персонализирате комплекта си с различни размери на калъфките – макар че смесването и съчетаването на цветовете не е налично. Комплектът е получил сертификат OEKO-TEX, който показва, че вредните химикали не се използват в производството.

Комплектът спално бельо е доста достъпна в сравнение с подобни колекции от други марки. Можете да перете всеки компонент във всяка домакинска машина, но MagicLinen препоръчва сушене на линия вместо машинно сушене. Доставката е достъпна за повече от 150 различни страни и можете да ускорите доставката срещу малко доплащане. MagicLinen предлага безплатна възвръщаемост на неизползваните легла в рамките на 30 дни от доставката.

Спално бельо от коприна и сняг от лен

Най-удобно

Спално бельо от коприна и сняг от лен

Цена:  $ 140

Материал:  100% европейски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Траверси с матраци с височина до 15 инча
 • Тези, които спят без горен чаршаф
 • Екологични купувачи
Акценти:
 • 100% европейски ленен плат се чувства мек и дишащ
 • Предлага се в седем цвята
 • Произведено по устойчиви практики

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за чаршафи Silk & Snow

Спалните чаршафи от лен от коприна и сняг са с висококачествени материали, които с течение на времето вероятно ще станат по-меки. Горещите траверси трябва да намират този комплект за привлекателен, тъй като бельото е добре известно, че е силно дишащо. Произведени от 100% европейски лен от Франция и Белгия, тези листове се произвеждат в Португалия, като се използват екологични практики. Silk & Snow предлага прозрачна информация за източници и производство, която може да бъде полезна за тези, които предпочитат да пазаруват по устойчив начин.

Ценовата точка за този комплект е в рамките на средния диапазон за спално бельо. Това също е ценна опция за траверси, които не използват горен лист, тъй като можете да изберете да закупите вашия комплект със или без такъв. Тъй като те се предлагат в седем заглушени цветови решения, много купувачи трябва да могат да намерят спално бельо от лен, което допълва декора им. Монтираният чаршаф е проектиран да работи с матраци с височина до 15 инча.

Silk & Snow препоръчва да измиете този комплект в домашната си машина с мек препарат. Сушете бавно и изваждайте чаршафите незабавно, за да избегнете набръчкване. Можете да закупите този комплект в три опции за размер: пълен, кралица и крал. Silk & Snow предлага безплатна доставка и 100-нощно изпитание за сън на купувачите в съседните САЩ и Канада. Спалните чаршафи от лен са с 1-годишна ограничена гаранция.

Класически комплект листове Morrow Soft Goods

Най-добър целогодишен

Класически комплект листове Morrow Soft Goods

Цена:  $ 275

Материал:  100% лен от френски или белгийски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Хора, които предпочитат свежото и гладко усещане на традиционното бельо
 • Траверси, чиито матраци са с дебелина до 15 инча
 • Купувачи на листове с бюджети от среден клас
Акценти:
 • Силно представяне през всички сезони
 • Дълготрайни, първокласни материали
 • Топъл, но дишащ дизайн

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Morrow Soft Goods

Целогодишният комфорт е основна сила на класическия комплект листове от Morrow Soft Goods. Чаршафите и калъфките за възглавници са достатъчно дебели, за да осигуряват топлина и изолация през по-студеното време на годината, но също така са много ефирни и подходящи за топъл климат. Всеки компонент е направен от белгийски или френски лен, и двата са много трайни материали. Този комплект трябва да се държи доста добре с течение на времето, дори след многократни цикли на пране.

Можете да избирате измежду осем плътни цвята за този комплект. Те включват неутрални и земни тонове, както и по-живи варианти като лилаво и теракота. Всеки комплект включва плосък чаршаф, монтиран чаршаф и две калъфки за възглавници. Монтираният чаршаф има дълбочина на джоба от 15 инча, което го прави съвместим с повечето продавани днес матраци (въпреки че може да се наложи по-дълбок комплект, ако притежавате определени високопрофилни легла). Можете да изперете и изсушите всички тези предмети в домакинска машина, но избягвайте да използвате гореща вода, белина и омекотител.

Този комплект има достъпна цена в сравнение с колекциите спално бельо от много конкурентни марки. Наземната доставка е безплатна за всички поръчки. Morrow Soft Goods предлага и експедирана доставка срещу допълнително заплащане. Комплектът е подкрепен от 30-нощен период на връщане, който започва в деня, в който направите поръчката си. Моля, имайте предвид, че Morrow Soft Goods приема само връщане на неизползвани легла.

Спално бельо от туфа и игла

Най-добро охлаждане

Спално бельо от туфа и игла

Цена:  $ 200

Материал:  Европейски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Траверси, които обикновено намират спалното бельо за прекалено грубо или надраскано
 • Хора с матраци с дебелина до 16 инча
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Измитото с дрехи бельо осигурява изключително меко усещане
 • Дебели периметърни ленти поддържа монтирания лист на място
 • 6 цветови опции

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листове Tuft & Needle

Често срещано оплакване относно ленените чаршафи е, че тъканта е неудобно груба, особено за хора с чувствителна кожа. Комплектът спално бельо Tuft & Needle се откъсва от тази тенденция благодарение на процеса на пране на дрехи, който прави всеки елемент доста мек. Усещането за ръка е подобно на памучното трико, но спалното бельо също е доста издръжливо и се държи добре с времето.

Поставеният лист разполага с дебела еластична лента по цялата граница, за да го задържи на място и да предотврати изместване и приплъзване. Тъй като чаршафът има дълбочина на джоба 16 инча, комплектът ще бъде съвместим с повечето матраци, продавани днес. Всеки компонент може да се измие и изсуши във всяка домакинска машина, а Tuft & Needle препоръчва да го направите, преди да използвате чаршафите и калъфките за първи път. Можете да избирате между шест размера и шест неутрални цветови палитри.

Цената на стикера за този комплект листове е доста достъпна в сравнение с други колекции спално бельо, а доставката е безплатна за всички клиенти в съседните САЩ. Ще получите пробен период за сън с покупката си, който обхваща 100 нощувки и включва безплатна доставка с връщане и тези, които пазят комплекта след края на пробния период, също ще се класират за 2-годишна гаранция.

Мека спално бельо Buffy Soft Hemp

Най-меки листове

Мека спално бельо Buffy Soft Hemp

Цена:  $ 249

Материал:  Конопено ленено влакно
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Траверси, които предпочитат много меко спално бельо
 • Хора с матраци с дебелина до 15 инча
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Конопеното бельо произвежда свежи, дишащи постелки
 • Платът е антибактериален и устойчив на избледняване
 • 3 цветови опции

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листа Buffy

Въпреки че ленът все още е източник на повечето ленени продукти, конопът се превърна в популярна алтернатива през последните години поради естествената си дишане и мекота. Комплектът спално бельо Buffy Soft Hemp въплъщава много качества, които хората са очаквали от този материал, включително първоначално свеж усещане за ръка, което постепенно омекотява с употреба, отличен контрол на температурата и лека конструкция, идеална за топлите сезони и горещия климат.

Конопеното бельо е устойчиво на избледняване, когато е изложено на ултравиолетова светлина, така че чаршафите и калъфките за възглавници в този комплект трябва да запазят пълния си цвят с течение на времето. Тъканта също е естествено антибактериална и – ако се използва и съхранява правилно – не трябва да привлича плесен или плесен. Всеки компонент от този комплект може да се пере и суши в домакински машини. Можете да избирате между две плътни неутрални палитри, както и двуцветна цветова схема, която съчетава и двата оттенъка.

Бъфи препоръчва гладене на чаршафите и калъфките за възглавници, за да се намалят бръчките след почистване. Ценовата точка на комплекта е наравно с другите колекции висококачествено спално бельо и доставката е безплатна до всички 50 държави. Пробният период продължава седем дни.

Какво е спално бельо?

Adblock
detector