Menu Close

Най-добрите луксозни чаршафи

Луксозните чаршафи ви дават нещо, което да очаквате с нетърпение, когато се настаните в леглото в края на дългия ден. Като цяло избраното от вас спално бельо определя колко удобно се чувствате през цялата нощ. Луксозните чаршафи не само изглеждат добре. но много от тях се чувстват и меки, гладки и дишащи.

Изборът на подходящите чаршафи създава привлекателна обстановка в спалнята и може да подобри цялостното ви качество на съня. Листовете, изработени с висококачествени материали и експертна изработка, често издържат дълги години, като същевременно запазват цвета и усещането си.

Докато терминът „лукс“ е субективен до известна степен, има елементи, които купувачите трябва да търсят, когато пазаруват луксозни чаршафи. Премиум материалите, включително естествени влакна като дълъг щапелен памук, коприна и лен, са често срещани в луксозното спално бельо, както и тъканите от сатен и перкал. Разбирането на тези материали и качества може да помогне за стесняване на разнообразието от налични опции. Специално внимание трябва да се обърне и на изработката на листовете.

Ще разгледаме нашите седем най-добри предложения за най-добрите луксозни листове по-долу. Това изчерпателно ръководство също така ще ви помогне да разберете кои видове листове са налични, какво да имате предвид преди да направите покупка и как да изберете най-добрия комплект за вашите нужди.

Най-добрите луксозни чаршафи

информация за продукта

Комплект органични сатенени листове Saatva

Най-доброто като цяло

Комплект органични сатенени листове Saatva

Цена:  $ 195

Материал:  органичен памук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 16 инча
 • Горещи траверси
 • Тези, които предпочитат да купуват биологични продукти
Акценти:
 • Устойчиви, органични материали
 • Изключителна мекота и дишане
 • Устойчив органичен памук с дълги щапелни влакна

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Saatva

Комплектът Saatva Organic Sateen Sheet е направен от дълъг щапелен органичен памук, който е сертифициран от Global Organic Textile Standard, един от водещите световни органи за този тип материали. Освен това тези артикули се произвеждат във фабрики, сертифицирани по справедлива търговия, за да се гарантира, че работниците се третират и компенсират справедливо.

Дългият щапелен памук се държи по-добре с течение на времето в сравнение със стандартните памучни влакна и освен това се противопоставя много добре. Дишането е друга сила на тази колекция, което я прави подходяща за горещи траверси и за тези, които живеят в топъл климат. Предлагат се общо девет размера, включително разделен крал за двойки с регулируеми легла и размери на кралица и крал „горна гъвкавост“ за тези, които притежават линейната регулируема основа на Saatva.

Дълбочината на джоба на монтирания лист от 16 инча го прави съвместим с повечето матраци, продавани днес. Когато трябва да почистите чаршафите си и калъфките за възглавници, те могат да бъдат измити и изсушени във всяка домакинска машина. Предлагат се три неутрални цветови палитри, всяка от които трябва да допълва всеки декор на спалнята.

Комплектът Organic Sateen Sheet е на много разумни цени и Saatva предлага 45-нощно изпитание за сън, по време на което ще бъдат направени пълни възстановявания. Доставката е безплатна за всички поръчки в съседните САЩ

Комплект листове от кашмир Brooklinen

Най-меко

Комплект листове от кашмир Brooklinen

Цена:  $ 279

Материал:  95% памук, 5% кашмир
Weave:  Диагонал

За кого е най-добре:
 • Тези, които предпочитат много меки легла
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 15 инча
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Смес от тъкан памук и кашмир предлага луксозно меко усещане
 • Пет опции за неутрален цвят
 • 365-дневен пробен период на сън с безплатна доставка

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Brooklinen

Малко тъкани предлагат естествената мекота на кашмирената вълна. Brooklinen демонстрира този материал с Heather Cashmere Sheet Set, който съчетава кашмир и памук в ултрамека диагонална тъкан, за да придаде на спалното бельо стилно изживян вид. Плавното усещане на тези чаршафи и калъфки за възглавници е особено подходящо за хора с чувствителна кожа. Кашмирът и памукът имат охлаждащи свойства, така че този комплект също трябва да е удобен за всеки, който работи горещо в леглото.

Brooklinen предлага пет неутрални цветови палитри за комплекта, които ще допълнят повечето декори на спалнята. Вграденият чаршаф има дълбочина на джоба от 15 инча, което го прави съвместим с повечето матраци, продавани днес, и можете да избирате от пълен размер, кралица, крал и калифорнийски размер. Комплектът се счита за ограничено издание. Комплектът „Core“ включва плосък чаршаф, монтиран чаршаф и две калъфки за възглавници. Можете също така да изберете комплекта “Hardcore”, който добавя завивка и две допълнителни калъфки за възглавници към основните елементи.

Всеки компонент на комплекта може да се пера в машина в студена вода и да се суши в барабан на ниска степен, така че предметите да се почистват лесно. Избягвайте да използвате белина и премахвайте всичко веднага щом цикълът на сушене приключи, за да сведете до минимум пилинг. Можете също да гладите чаршафите на ниска степен, за да намалите бръчките.

Brooklinen предлага пробен период за сън, който обхваща 365 нощи с продължителност, като ви дава до една година, за да решите дали комплектът е подходящ за вас. Компанията приема употребявани и изпрани спални артикули и също така ще покрие разходите за връщане на пратката. Наземната доставка е безплатна за всички клиенти в съседните САЩ

Подписани листа с подпис на Boll & Branch

Най-удобно

Подписани листа с подпис на Boll & Branch

Цена:  $ 240

Материал:  органичен памук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Екологично съзнателни потребители
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 17 инча
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Всеки артикул е произведен от устойчив биологичен памук
 • Справедлива търговия и GOTS сертифицирани
 • Девет цветови опции

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листа Boll & Branch

Подписът за подпечатан лист с подпис на Boll & Branch трябва да се хареса на всеки, който цени устойчиво и етично направени продукти. Чаршафите и калъфките за възглавници в тази колекция са съставени от органичен памук, сертифициран от GOTS. Boll & Branch също е организация, сертифицирана по справедлива търговия, благодарение на своите отговорни бизнес практики.

Преплитането на сатен подчертава естествената мекота на памука, създавайки луксозно гладко усещане за ръце, което може да бъде от полза за всеки с акне или друга чувствителност на кожата. Сертификатът OEKO-TEX 100 също гарантира, че спалното бельо е безопасно за всички възрасти. Повечето комплекти разполагат с монтиран лист с 17-инчова дълбочина на джоба за почти универсална съвместимост.

Можете да избирате от девет различни неутрални цвята за вашия комплект. Предлагат се и осем размера, включително разделен крал за двойки, които използват регулируеми легла и комплект с размер king със стандартни калъфки за възглавници. Пазаруващите могат да добавят две допълнителни калъфки за възглавници към своя комплект за малка добавена такса. Всеки компонент може да се измие и изсуши в домакински машини.

Комплектът подписни подгънати листове е на много разумни цени за събиране на органичен памук и доставката е безплатна в целия съседен САЩ. Покупката ви ще включва 30-дневен пробен период на сън с безплатна доставка при всички връщания.

Looma Signature Sheet Set

Най-добрите листове с дълбоки джобове

Looma Signature Sheet Set

Цена:  $ 240

Материал:  Био памук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които имат матрак с висок профил
 • Екологично съзнателни потребители
 • Траверси, които предпочитат матов външен вид
Акценти:
 • 100% органичен памук с дълги щапелни влакна е мек и издръжлив
 • Еднослойното сатеново тъкане добавя дишане
 • Справедлива търговия сертифицирана

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Looma

Комплектът за подпис Looma дава приоритет на висококачествените материали и етичните производствени практики. Комплектът е изработен от сертифициран по GOTS органичен памук с дълги щапелни влакна и се произвежда във фабрики, които се придържат към практиките на справедливата търговия. Пазаруващите, които искат луксозни памучни чаршафи, предназначени да издържат, вероятно ще намерят подходящия вариант на комплекта Looma.

Комплектът листове се чувства гладък на допир, благодарение на своята сатенена тъкан. Дългият щапелен памук е известен със своята продължителност на живота и този набор от 300 броя конци трябва да става по-мек при всяко пране. Комплектът се отличава с характерните сатенени листове за драпиране и неговият еднослоен дизайн работи за борба със задържането на топлина.

Този комплект има матово покритие, което може да се хареса на тези, които харесват коприненото усещане на сатенени чаршафи, но не и блясъка, който обикновено имат. Предлага се в голямо разнообразие от цветове и шест размера, вариращи от twin XL до split king. Вграденият чаршаф има 18-инчова дълбочина на джоба, което го прави подходящ за повечето стандартни и високопрофилни матраци.

Комплектът подписи може да се пере в машина. Looma препоръчва да се измие на студен цикъл и да се суши сушилно. Доставката е безплатна и комплектът е подкрепен с доживотна гаранция.

Спални конци за спално бельо

Най-добра гама от цветове

Спални конци за спално бельо

Цена:  $ 250

Материал:  100% лен от френски лен
Weave:  лен

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които търсят комплект листове с много варианти за дизайн
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 15,7 инча
 • Горещи траверси
Акценти:
 • Френският ленен лен постепенно омеква с времето
 • Богат асортимент от цветове и шарки
 • 365-нощно изпитание за сън

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове с нишки за легло

Комплектът спално бельо за ленени нишки въплъщава много от качествата, които спалните са очаквали от луксозното спално бельо. Произведени от чист френски лен – материал, отбелязан със своята дълготрайност и дишане – чаршафите и калъфките за възглавници имат първоначално свеж усет, който постепенно омеква с времето. Превъзходната способност за регулиране на температурата на спалното бельо прави комплекта много подходящ за горещи траверси и хора, които живеят на изключително топли или влажни места.

Колекцията се предлага в 20 различни плътни цвята и шарки. Те варират от неутрални и земни тонове до по-живи нюанси като розова вода, куркума и теракота. Можете също така да избирате между осем различни размера, включително три “Специални” комплекта с плосък лист, който е с един размер по-голям от другите компоненти. Една от тези опции ще бъде идеална за тези, които се радват на драпиран външен вид за плоския си лист. Дълбочината на джоба на монтирания лист го прави съвместим с всеки матрак с дебелина до 15,7 инча.

Правилната грижа ще запази конструкцията и ще удължи живота на вашите ленени чаршафи и калъфки за възглавници. Bed Threads препоръчва да се мият в топла или хладка вода в нежен цикъл, след което да се суши всеки елемент или да се суши в барабан на ниска настройка. Постоянното пране ще помогне на спалното бельо да стане по-меко и по-удобно с възрастта.

Bed Threads осигурява безплатна доставка навсякъде в Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и САЩ. Компанията предлага и едногодишен пробен период на сън, по време на който можете да използвате и почиствате спалното бельо, преди да решите да запазите артикулите или да ги върнете за пълно възстановяване.

Уютен комплект бамбукови листове от Земя

Най-добро охлаждане

Уютен комплект бамбукови листове от Земя

Цена:  $ 359

Материал:  100% вискоза от бамбук
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 18 инча
 • Тези, които се радват на спално бельо, което се прилепва плътно към тялото
Акценти:
 • Вискозата от бамбукова тъкан предлага копринено гладко усещане и страхотна дишаща способност
 • Материалът се произвежда устойчиво
 • Щедра 18-инчова джобна дълбочина

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листа Cosy Earth

Полученото от бамбук спално бельо става все по-популярно през последните години поради луксозно мекото си, драпиращо усещане и изключителния контрол на температурата. Уютният бамбуков лист от земя предлага тези качества, като същевременно е доста устойчив. Компанията предприема мерки за намаляване на емисиите и запазване на ресурсите за всяко направено спално бельо, а бамбукът, използван за производството на материала, се отглежда и отглежда без пестициди в сертифицирани от USDA биологични ферми.

Благодарение на дълбочината на джоба от 18 инча, монтираният чаршаф в този комплект ще бъде съвместим с почти всеки продаван днес матрак – включително повечето луксозни модели с възглавници. Всеки компонент от колекцията може да се измие и изсуши в домашни машини за бърза и удобна грижа. Предлагат се четири размера, които съответстват на стандартните размери на матрака, включително разделен крал за двойки с регулируеми легла.

Цената на стикера за комплекта бамбукови листове е доста достъпна и Cosy Earth ви позволява да добавите две допълнителни калъфки за възглавници за малко доплащане. Всяка покупка идва със 100-дневен пробен период на сън с безплатна доставка за всички връщания, дори ако сте използвали или почистили предметите. Тези, които решат да запазят комплекта, получават и 1-годишна гаранция.

Спално бельо American Blossom Classic Класически листове от органичен памук

Най-добър органичен

Спално бельо American Blossom Classic Класически листове от органичен памук

Цена:  $ 289

Материал:  органичен памук
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Хора с матраци с дебелина до 16 инча
 • Горещи траверси
 • Потребители, които предпочитат да купуват устойчиво произведено спално бельо
Акценти:
 • Органичен памук с устойчив източник
 • Хрупкаво и дишащо перкално тъкане
 • Произведено в САЩ, от отглеждан в САЩ памук

Вземете 15% отстъпка с код SLEEPFOUNDATION15

Класическите листове от органичен памук от American Blossom Linens проверяват много кутии за клиенти. Първо, всеки артикул от тази колекция е произведен в САЩ от американски органичен памук от Западен Тексас, осигуряващ устойчиво отглеждане и производство. Хрупкавото, дишащо перкално тъкане, което се омекотява с времето, също е подходящо за горещи траверси и за тези, които предпочитат спално бельо, което не се покрива прекалено близо до тялото.

Изборът на размер е друга възможност за купувачите. Можете да избирате измежду седем различни размера, включително опция за разделен крал с два вградени чаршафа за двойки, които използват регулируеми легла. Всички комплекти включват една до четири калъфки за възглавници в зависимост от избрания размер. Вграденият чаршаф има дълбочина на джоба 16 инча, което прави колекцията съвместима с повечето матраци, продавани днес. Предлагат се и две цветни палитри.

Всеки елемент може да се измие и изсуши във всяка домакинска машина, въпреки че трябва да се уверите, че листовете не се увиват, ако вашата пералня съдържа бъркалка. American Blossom Linens препоръчва да измиете комплекта поне веднъж, преди да го използвате, за да сте сигурни, че тъканта е достатъчно мека.

Класическите листове от органичен памук са на конкурентни цени в сравнение с други комплекти, направени от сравними материали, а американското спално бельо Blossom осигурява безплатна доставка за всички поръчки в САЩ. Компанията позволява връщане в рамките на две години от първоначалната ви покупка. Това далеч надхвърля пробния период за повечето конкурентни марки.

Комплект Miracle Sheet Extra Luxe

Най-новаторски

Комплект Miracle Sheet Extra Luxe

Цена:  $ 209

Материал:  памук, сребърни влакна
Weave:  Sateen

За кого е най-добре:
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 16 инча
 • Траверси, които предпочитат меко спално бельо, което се прилепва плътно към тялото
 • Тези, които искат допълнителна защита срещу бактерии
Акценти:
 • Копринено-мек памук Supima
 • Влива се със сребро за естествена антибактериална защита
 • Трайност над средната

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Miracle

Miracle Brand предлага две възможности за техния комплект листове. Избрахме колекцията Extra Luxe като един от най-добрите ни предложения, тъй като всеки чаршаф и калъфка за възглавници са съставени от първокласен памук Supima, отглеждан в САЩ текстил, известен със своята изключителна мекота и дишане. Броят на конците от 500 осигурява над средното дълголетие, без да накара листата да се чувстват прекалено тежки, а материалът се влива със сребро, материал с естествени антибактериални свойства, който ви помага да поддържате хигиенна повърхност на съня.

Благодарение на щедрата дълбочина на джоба, монтираният лист в този комплект трябва да побере всеки матрак с дебелина до 16 инча. Можете да избирате между пет размера, вариращи от двойни до калифорнийски крал, както и три неутрални цветови палитри, които допълват всеки декор на спалнята. Комплектите с двойни размери включват една калъфка за възглавници, монтиран чаршаф и плосък чаршаф, докато всички по-големи размери включват допълнителна калъфка за възглавници.

Всеки артикул от тази колекция може да се измие и изсуши във всяка домакинска машина, което ги прави евтини и удобни за почистване при нужда. Miracle Brand препоръчва прането на спалното ви бельо само с чаршафи и калъфки за възглавници. Използвайте настройка за топло ютия, за да изгладите бръчките, след като приключат цикъла си на сушене.

За колекция от памук Supima, комплектът Sheet Extra Luxe е на много разумни цени, но купувачите с бюджетен бюджет могат да изберат и по-евтиния комплект Signature, направен от същия материал с малко по-нисък брой конци. Всички американски поръчки отговарят на условията за безплатна доставка на земята, а Miracle Brand предлага връщане в рамките на 30 дни от първоначалната поръчка, както и петгодишна гаранция за комплекта.

Премиум комплект меки листове Tempur-Pedic

Най-добър целогодишен

Премиум комплект меки листове Tempur-Pedic

Цена:  $ 189

Материал:  70% вискоза от бамбук, 30% памук

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 16 инча
 • Тези, които много се мятат
Акценти:
 • Ултрадишаща смес от вискоза от бамбук и памук
 • Ъгловите ленти подсилват еластичната граница на монтирания лист за много сигурно прилепване
 • 13- и 16-инчови опции за дълбочина на джоба за по-големи размери

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Tempur-Pedic

Premium Soft Sheet Set на Tempur-Pedic отговаря на името си благодарение на копринено гладкото си усещане. Чаршафите и калъфките за възглавници в тази колекция са съставени от вискоза от бамбук, смесен с памук, създавайки материал, който е не само луксозно мек, но и силно дишащ. Районът също така придава на тъканта качество на влагозащита, за да ви държи сухи и удобни във влажни нощи.

Вграденият лист е отличителен компонент на комплекта. Дебелината на периметъра е 1 инч, за да се предотврати изместването през нощта. Освен това чаршафът е снабден със здрави ъглови каишки, които могат да бъдат увити около основата на вашия матрак. Това ниво на стабилност е подходящо за всеки, който се мята или се върти по друг начин, докато спи.

Комплектът се предлага в пет различни неутрални цвята, включително бял, както и по-нестандартни селекции като акула и деним. За размери queen и по-големи, можете също да избирате между дълбочина на джоба от 13 или 16 инча, в зависимост от профила на вашия матрак. По-малки размери се предлагат само с 13-инчова дълбочина.

Въпреки луксозния си етикет, Premium Soft Sheet е на много разумни цени, а Tempur-Pedic предлага безплатна наземна доставка в съседните САЩ. Компанията не позволява пробен период или връщане за спално бельо, но вашият комплект идва с едногодишна гаранция.

Как да изберем луксозни чаршафи