Menu Close

Най-добрите перкални листове

Обичате ли свеж, лек спален комплект, който спи прохладно и не драпира и не се прилепва към тялото твърде плътно? Ако е така, вероятно ще се насладите на усещането за перкални листове. Percale е вид тъкане, което произвежда материал с хрупкаво усещане за ръка и ефирна структура. Известно е още като „обикновено тъкане“. В допълнение към чаршафите, перкалът се използва за конструиране на ризи за мъжки рокли. Обикновено перкалните листове се произвеждат от памук, но това тъкане може да се използва и за други тъкани като полиестер и вискоза от бамбук.

Комплект от перкални чаршафи и калъфки от четири части може да струва от 50 до над 1000 долара, но трябва да можете да намерите висококачествена колекция в диапазона от 70 до 150 долара. В допълнение към цената, други важни фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на перкален комплект листове, включват броя на конците на тъканта, дълбочината на джоба на монтирания лист, инструкциите за грижи и политиката за връщане на продавача.

Нашето най-добро ръководство за перкални листове ще обхване всичко, което трябва да знаете за този тип спално бельо, включително конструкция и техника на тъкане, ценови очаквания, плюсове и минуси и разлики между перкала и други видове тъкане. Първо, разгледайте нашите предложения за най-добрите листове, продавани днес. Тези селекции се основават на рецензии и обратна връзка от проверени собственици на тези листове, както и на резултати от нашите собствени практически тестове.

информация за продукта

Brooklinen Classic Percale Sheets

Най-доброто като цяло

Brooklinen Classic Percale Sheets

Цена:  $ 129

Материал:  100% памук с дълъг щампован материал
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Купувачи, които търсят комплект с богат избор от цветове и шарки
 • Всеки спален, чийто матрак е с дебелина до 15 инча
 • Тези, които искат да закупят трайни листове
Акценти:
 • Широка гама от цветови опции
 • Леко, дишащо усещане
 • Устойчива конструкция

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Brooklinen

Чаршафите и калъфките за възглавници в колекцията Brooklinen Classic Percale Sheet Set са изработени от дълъг щапелен памук, материал, който е по-траен от стандартния памук. Памукът също има брой конци 270, което е сравнително високо за перкални постелки. В резултат на това този комплект предлага голямо дълголетие и трябва да издържи добре с течение на времето – дори след многократни цикли на пране.

Класическият перкален комплект листове се предлага в широка гама от опции за едноцветни цветове и шарки, така че трябва да можете да намерите дизайн, който да съответства на вашия вкус на декора. Монтираният чаршаф има дълбочина на джоба 15 инча, което означава, че комплектът ще бъде съвместим с вашия матрак, стига да е с дебелина не повече от 15 инча. Ако не се нуждаете от плоския чаршаф, Brooklinen продава и по-достъпния Classic Starter Set, който включва монтиран чаршаф и две калъфки за възглавници. Като алтернатива по-скъпият класически хардкор комплект включва четирите основни компонента плюс завивка и две допълнителни калъфки за възглавници.

Въпреки че можете да перете всеки компонент от този комплект във вашата домакинска машина, Brooklinen препоръчва да изсушите тези елементи на линия, за да запазите структурата им. Цената на Classic Core Sheet Set е много разумна в сравнение с други перкални колекции, особено тези, направени от дълъг щапелен памук. Brooklinen предлага безплатна доставка в съседните САЩ и приема използвани и изпрани връщания в рамките на 365 дни от първоначалната ви покупка.

Дюля Organic Percale Luxe Sheet Set

Най-ценно

Дюля Organic Percale Luxe Sheet Set

Цена:  $ 89

Материал:  100% органичен изключително дълъг щапелен памук
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Всеки спален, чийто матрак е с дебелина до 15 инча
 • Горещи траверси
 • Хора, които търсят страхотни листове, направени с органични материали
Акценти:
 • 100% сертифициран органичен памук
 • Устойчив изключително дълъг щапелен памук
 • Дишащото тъкане подобрява охлаждането

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листа от дюли

Колекцията Quince Organic Percale Luxe Sheet Set е отличен избор за всеки, който спи горещо през нощта. Те са изработени от дишащ, изключително дълъг щапелен памук за висококачествена мекота, която ще се задълбочава при всяко пране. Листовете са сертифицирани биологично от Глобалния стандарт за органичен текстил и са тествани и сертифицирани от OEKO-TEX, за да не съдържат широк спектър от вредни химикали.

Всеки комплект листове е направен с 400 броя конци на перкално тъкане, което ги прави трайни, свежи и дишащи. Понастоящем чаршафите се предлагат в три меки, неутрални цветови опции, всички с гладко матово покритие. Листовете Organic Percale Luxe могат да се перат и сушат в машината за лесна грижа. Вградените чаршафи имат дълбочина на джоба от 15 инча, което им позволява да побират дори високопрофилни легла.

Въпреки че органичните листове Percale Luxe са изработени от висококачествен органичен памук, те се предлагат на конкурентна цена. Дюлята предлага безплатна доставка за всички поръчки и осигурява всеки комплект листове със срок за връщане от 100 нощи.

Плътни листове Boll & Branch Percale

Най-добър органичен

Плътни листове Boll & Branch Percale

Цена:  $ 240

Материал:  100% органичен памук
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Всеки спален, чийто матрак е с дебелина до 17 инча
 • Екосъзнателни индивиди
 • Купувачи с по-голям бюджет
Акценти:
 • 100% органичен памук
 • Устойчиво произведени
 • Устойчивият дизайн предлага дълготраен комфорт

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листа Boll & Branch

Органичният памук е популярен материал за спално бельо. Той предлага същата естествена дишане и мекота като стандартния памук и е устойчиво произведен с ограничени ресурси. Персонализираният комплект листове Boll & Branch Percale е чудесна възможност, ако сте на пазара за спално бельо от органичен памук. Материалът има хрупкаво усещане за ръце, което постепенно ще омекне с течение на времето с последващи измивания. Той също така предлага фина, лека структура, без да се жертва трайността, благодарение на плътното перкално тъкане и щедрото броене на конци.

Boll & Branch предлага два плътни цвята и шарка на ивици за тази колекция. Предлагат се и осем размера. Те включват шестте стандартни размера матраци, както и разделен размер за двойки, които използват регулируема основа за легло и комплект размер за крал с калъфки за възглавници със стандартен размер. Вграденият чаршаф в двойния размер има дълбочина на джоба 15 инча, което го прави съвместим с повечето матраци, продавани днес, докато монтираните чаршафи с по-голям размер имат 17-инчова дълбочина на джоба за още по-голям обхват. Всеки компонент от този комплект може да се измие и изсуши във всяка домакинска машина. Органичният памук има тенденция да се набръчква малко, така че може да се наложи да изгладите тези предмети, когато приключат със сушенето.

Въпреки че ценовата точка на Percale Tailored Set Sheet може да изглежда стръмна на пръв поглед, всъщност е наравно с другите комплекти листове, изработени от висококачествен органичен памук. Boll & Branch предлага безплатна доставка за поръчки в САЩ и пълно възстановяване на върнатите чаршафи и калъфки за възглавници в рамките на 30 дни от първоначалната покупка.

Комплект листове от тука и игла

Най-добро охлаждане

Комплект листове от тука и игла

Цена:  $ 100

Материал:  Памук Супима
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Тези, които искат по-дълъг пробен период на сън и гаранционно покритие
 • Купувачи, чиито матраци са с дебелина до 14 инча
Акценти:
 • Изключително дълъг щапелен памук с дишаща перкална тъкан
 • Подкрепен от 100-нощно изпитание за сън
 • Трайното производство се омекотява с всяко измиване

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за листове Tuft & Needle

Комплектът за перкален лист Tuft & Needle има дишаща изработка, която е особено подходяща за тези, които спят горещо. Перкалното тъкане помага на чаршафите да се чувстват свежи и хладни, като същевременно остават меки на допир. Комплектът за перкален лист Tuft & Needle включва 100% памук Supima, който има изключително дълъг щапелен материал и се отглежда в американските листове, направени с дълъг щапелен памук, обикновено са по-меки и по-трайни от тези, направени с къси щапелни памуци.

Комплектът се предлага във всичките шест стандартни размера матраци, от близнаци до калифорнийски крал. Tuft & Needle също предлага този комплект в разделен кралски размер. Вграденият чаршаф има 16-инчов джоб, който може да побере матраци с дебелина до 14 инча.

Листовете имат 215 броя конци и са сертифицирани по OEKO-TEX Standard 100. Всеки комплект включва един монтиран чаршаф, един горен чаршаф и една или две калъфки за възглавници в зависимост от избрания размер. Комплектът се предлага в пет неутрални цвята. Tuft & Needle препоръчва машинното измиване на чаршафите с хладка вода.

Tuft & Needle предлага на клиентите безплатна доставка до съседните САЩ, а комплектът е подкрепен от 100-нощно изпитание за сън. Комплектът перкален лист Tuft & Needle също се предлага с 2-годишна ограничена гаранция.

Парашутни перкални листове

Най-удобно

Парашутни перкални листове

Цена:  $ 129

Материал:  100% дълъг щапелен египетски памук
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, които биха искали да изпробват листове, преди да се ангажират
 • Тези, които предпочитат по-мек памук
Акценти:
 • Устойчив египетски памук
 • Мек дълъг щапелен памук
 • 60-дневен пробен период

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за парашутни листове

Parachute е търговец на дрехи и вани от висок клас, който предлага чаршафи от перкал, лен, сатен и памучни тъкани. Сред всички опции за листове, перкалните листове са най-достъпни.

Перкалните листове на парашут са изработени от 100% египетски памук с дълги щапелни влакна. Чаршафите са хладни и свежи, което ги прави подходящи за тези, които са склонни да спят горещо през нощта. Египетският памук е известен със своята издръжливост, така че тези чаршафи са добра инвестиция за тези, които търсят дълготраен комплект листове. Тези чаршафи също са идеални за купувачи, които се радват на памук с меко усещане, тъй като памукът с дълги щапелни влакна е по-мек от памука с къси щапели.

Комплектът Percale Sheet се предлага с един монтиран чаршаф и един комплект калъфки, с възможност за добавяне на горен лист срещу допълнително заплащане. Предлага се в осем цвята и шест стандартни размера на матрака. Монтираният лист има дълбочина на джоба 16 инча.

Парашут предлага безплатна доставка в целия САЩ, включително Аляска и Хавай. Компанията предлага 60-дневен пробен период, за да позволи на клиентите да изпробват листовете. През това време купувачите могат да върнат използвани или неизползвани листове за пълно възстановяване.

Comma Home Комплект чаршафи от египетски памук

Най-добрият египетски памук

Comma Home Комплект чаршафи от египетски памук

Цена:  $ 89

Материал:  100% египетски дълъг щапелен памук (270TC)
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Горещи траверси
 • Хора, които притежават матраци с дебелина до 15 инча
 • Търсещи стойност
Акценти:
 • Издръжлив, дълъг щапелен египетски памук
 • Отлична стойност
 • Лек и дишащ

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове Comma Home

Спалното бельо от египетски памук е широко търсено поради изключителната си дишане и издръжливост – но за съжаление на купувачите, високото качество на този материал често се отразява от скъпа цена на стикера. Египетският комплект памучен лист от египетски памук е рядко изключение. Чаршафите и калъфките за възглавници в тази колекция са изработени от дълъг щапелен памук със среден брой конци 270 и свеж перкален тъкан. Тези артикули са много дишащи и леки, което прави комплекта особено подходящ за горещо време и топъл климат.

Клиентите могат да избират измежду размери дама или крал, както и три неутрални цветови опции. Вграденият чаршаф е с дълбочина на джоба 15 инча, така че колекцията ще бъде съвместима с повечето матраци, продавани днес. Всеки компонент може да се пере и суши в домакински машини, а материалът – докато първоначално е свеж – ще омекне с последващи цикли на пране. Всеки комплект включва плосък чаршаф, монтиран чаршаф и две съответни калъфки за възглавници.

В допълнение към достъпни цени за комплекта чаршафи, Comma също така осигурява безплатна доставка на земята навсякъде в съседните САЩ Неизползвани и неизмити постелки могат да бъдат върнати за пълно възстановяване в рамките на 30 дни от първоначалната ви поръчка.

Автентичност 50 листа с подписи

Най-добър памук

Автентичност 50 листа с подписи

Цена:  $ 199

Материал:  100% памук Supima
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Тези с матраци с височина до 14 инча
 • Купувачи, търсещи продукти, произведени в САЩ
 • Лица, които търсят всесезонни листове
Акценти:
 • Произведено в САЩ от отглеждан в Калифорния памук
 • Устойчив, дълъг щапелен памук Supima
 • Солидно представяне през всички сезони

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за автентичност50 листа

Authenticity50 използва памук Supima, отглеждан в Калифорния, за изработване на техните подписващи листове. Памукът се преработва в прежда и се тъче в плат в Джорджия и завършва в Южна Каролина. След това се отвежда в Пенсилвания, за да се изреже и зашие. Чаршафите предлагат традиционното усещане за перкално тъкане и поради дългите влакна в памука Supima те ще издържат дълго време и стават по-меки с всяко пране.

Листовете разполагат с 250 броя конци и всеки комплект включва един плосък лист, един монтиран лист и една или две калъфки в стил плик. Този тип калъфка за възглавници предпазва възглавницата от плъзгане от калъфката през нощта. Вграденият чаршаф се отличава с тежък ластик по целия периметър и побира матраци с дълбочина до 14 инча.

Подписните листове се предлагат в размери, вариращи от близнаци до калифорнийски крал и в два цвята: бял и сив на Каролина. Authenticity50 предлага безплатна доставка и връща и подкрепя чаршафите с пробен период от 100 нощувки.

Томас Лий памучен перкален комплект листове

Най-добър лукс

Томас Лий памучен перкален комплект листове

Материал:  100% памук Супима САЩ
Weave:  Percale

За кого е най-добре:
 • Изключително горещи траверси
 • Всеки спален, чийто матрак е с дебелина до 18 инча
 • Купувачи с по-голям бюджет
Акценти:
 • Премиум отглеждан в САЩ памук Supima
 • Устойчиво направено с използване на възобновяеми ресурси
 • Свеж, готин усещане

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на листове на Томас Лий

Комплектът памучни листове на Thomas Lee Cotton е отличен избор, ако нямате нищо против да похарчите малко повече за ново спално бельо. Въпреки че тази колекция е доста скъпа, тя също така осигурява отлична издръжливост и производителност, благодарение на своята 100% памучна конструкция Supima. Supima е подкатегория памук Pima, който се отглежда в САЩ. Подобно на своя перуански аналог, Supima е изключително дълъг основен сорт, който се държи изключително добре и осигурява постоянна дишане. Тази колекция също е изключително устойчива. Продуктите на Thomas Lee се произвеждат с помощта на вятърна енергия, рециклирана дъждовна вода и други възобновяеми ресурси, за да се поддържа нисък отпечатък.

Тези листове са силно абсорбиращи. Освен че ще ви държат хладни, те също ще отвеждат влагата от тялото ви, за да ви поддържат сухи и удобни, особено през по-горещите периоди от годината. Тъй като монтираният чаршаф има дълбочина на джоба 18 инча, комплектът ще бъде съвместим с по-голямата част от матраците, продавани днес, включително повечето модели с висок профил и възглавници. Комплектът памучен перкален лист също може да се пере и суши във всяка домакинска машина.

Томас Лий предоставя безплатна доставка на клиенти във всички 50 щата за поръчки, които надвишават 200 щ.д. Компанията също така приема неизползвани връщания в рамките на 30 дни от първоначалната ви покупка.

Какво представляват перкалните листове?