Menu Close

Най-добрите светлини за събуждане

През последните години светлините за събуждане се появиха на пазара като по-естествена алтернатива на традиционните будилници. Като имитират изгрева, светлините за събуждане стимулират зрителните ви сетива със светлина, която постепенно се увеличава.

Освен основната си функция, светлините за събуждане често се предлагат с множество допълнителни функции, които традиционните будилници може да не предоставят. Те могат да включват програми за прекратяване, интегриране на интелигентен дом и светлинни режими за четене. Някои светлини за събуждане имат опция за звук, която служи като допълнителна аларма.

Ще подчертаем най-добрите светлини за събуждане на пазара. За да ви помогнем да вземете информирано решение, ще разделим индивидуалните характеристики на всеки продукт и други важни съображения, които да имате предвид при пазаруване.

Най-добрите светлини за събуждане

информация за продукта

Възстановяване на люка

Най-доброто като цяло

Възстановяване на люка

За кого е най-добре:
 • Траверси с необичайни или променливи графици за сън
 • Тези, които обичат да четат в леглото
 • Купувачи, които се интересуват от медитация и истории за сън
Акценти:
 • Регулируема светлина с настройки за изгрев
 • Безплатен 6-месечен абонамент за библиотека за медитация, истории и звуци
 • Съвместимостта на приложенията позволява на потребителите да задават конкретна рутина

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Hatch

Възстановяването на люка използва LED светлини, за да осигури голямо разнообразие от настройки за траверси. Потребителите могат да избират между 22 светли цвята, със симулации на залез и изгрев, за да ви помогнат да се успокоите и да излезете от съня.

Светлината за възстановяване на люка е съвместима с придружаващо приложение, което ви позволява да персонализирате режима си на сън. Това е особено полезно за тези, които пътуват или имат променлив график на съня.

Докато придружаващото приложение е безплатно, Hatch предлага и платена абонаментна услуга, наречена Hatch Premium. Тази услуга включва селекция от звуци, медитации и истории за сън, за да помогне на потребителите да отпаднат. Въпреки че тази услуга се предлага срещу допълнително заплащане, 6-месечен безплатен пробен период е включен в покупката на Hatch Restore.

Възстановяването на люка също има специален режим на светлина за четене. Опции за настроение и звукови пейзажи могат да се използват през целия ден.

Възстановяването на люка е подкрепено от 60-дневен пробен период на сън и 1-годишна гаранция.

Philips SmartSleep осветление за заспиване и събуждане (HF3650 / 60)

Най-добри характеристики

Philips SmartSleep осветление за заспиване и събуждане (HF3650 / 60)

За кого е най-добре:
 • Купувачи с по-голям бюджет
 • Хора, които имат проблеми със заспиването
 • Спящи, търсещи нощна лампа
Акценти:
 • Настройки за изгрев и залез
 • Опции за дишане с водено от светлината насърчаване на релаксацията
 • Настройките на алармата включват FM радио или естествени звуци

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips

Светлината за заспиване и събуждане на Philips SmartSleep осигурява 30-минутна симулация на изгрев, която завършва с естествени звуци или FM радио. Той също така разполага със симулация на залез и дихателни упражнения с водено от светлината, които са предназначени да ви помогнат да се отпуснете в края на деня.

Sleep & Wake-Up Light се предлага с опция за нощна светлина, която може меко да освети вашата тъмна спалня. Управлението на светлината може да се извърши в тъмно, тъй като има сензорен дисплей, който се активира, когато ръката ви се доближи до него. Той светва според околната светлина на стаята.

Нивото на яркост е напълно регулируемо и светлината може да функционира като нощна лампа, ако е необходимо. Звуците за събуждане включват разнообразни природни звуци или FM радио станции. Сензорният дисплей не е необходим, когато става въпрос за отлагане, тъй като потребителите могат да докоснат горната част на светлината.

Можете да включите телефона си към Philips SmartSleep Sleep & Wake-Up Light, за да заредите телефона си и да използвате лампата като високоговорител. Вашият личен избор на музика обаче не може да бъде добавен към селекцията от звуци за събуждане.

Smart Sleep Wake-Up Light включва 90-дневен период на връщане.

Phillips SmartSleep Wakeup Light

Най-ценно

Phillips SmartSleep Wakeup Light

За кого е най-добре:
 • Търсещи стойност
 • Купувачи, които не се интересуват от допълнителни функции
 • Траверси, които търсят лесна настройка и функционалност
Акценти:
 • Опциите включват 10 светлинни настройки и два природни звука
 • Може да се използва като нощно осветление с множество настройки за яркост
 • Функцията за отлагане отлага звуковата аларма

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на Philips

Светлината за събуждане на Philips постепенно събужда потребителите с 30-минутна симулация на изгрев, която се увеличава до ярко жълта светлина. Той разполага с два различни звука за събуждане, от които можете да избирате: птичи шумове или FM радио.

Светлината за събуждане на Philips има 10 различни настройки за яркост, което й позволява да функционира като нощна лампа или нощна лампа. Настройките за яркост също могат да се променят за неговата аларма.

Светлината за събуждане на Philips има функция за отлагане с докосване. Контролният дисплей се предлага с четири настройки за яркост, така че може да се регулира въз основа на личните предпочитания или времето на деня.

Гумените крачета против хлъзгане помагат да не се измества светлината върху нощното шкафче.

Светлината за събуждане е подкрепена от 90-дневен период на връщане.

Будилник за изгрев hOmeLabs

Най-добрият бюджет

Будилник за изгрев hOmeLabs

За кого е най-добре:
 • Тези с бюджет
 • Спящи, които предпочитат да се събуждат под естествени звуци
 • Купувачи, които търсят прост дизайн
Акценти:
 • LED сензорен дисплей с осем светли цветови опции
 • Функциите за аларма включват околни звуци и FM радио
 • Захранва се чрез USB с резервна батерия

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от продуктите на hOmeLabs

Будилникът за изгрев hOmeLabs има 30-минутен цикъл на събуждане, през който кръглата му светлина постепенно изсветлява. Освен това се предлага с функция за залез, която бавно затъмнява, докато се превърне в нощна лампа.

За да придружава яркостта, светлината осигурява селекция от вдъхновени от природата звуци, включително океански вълни и чуруликащи птици. FM радиото също е включено като опция за аларма. За децата приспивните песни могат да бъдат програмирани като звук за събуждане.

Тези, които искат персонализиран външен вид, може да се интересуват от осемте различни цветови варианта на светлината. В допълнение към функциите за изгрев и залез, яркостта на будилника hOmeLabs Sunrise може да се регулира ръчно, ако е необходимо.

Контролите се намират както върху алармата като аналогови бутони, така и на повърхността на часовника като сензорен екран.

Будилникът hOmelabs Sunrise се предлага с 30-дневен пробен период и 2-годишна ограничена гаранция.

Какво представлява събуждащата се светлина?

Традиционният будилник използва звук, за да ви събуди от сън, но това може да е прекалено дразнещо за някои. През последните години светлините за събуждане стават все по-популярна алтернатива.

Вместо да разчитат единствено на звука, светлините за събуждане симулират изгрева, като бавно просветляват за определен период от време. По този начин те са в състояние да ви събудят по-постепенно от традиционната аларма. Продължителността на симулацията на изгрева варира в различните модели, както и цветовата гама.

Както при традиционните аларми, повечето светлини за събуждане осигуряват вградена аларма, която може да се настрои за точно определено време, независимо от времето на изгрева във вашия район. Много модели се предлагат и със режим на залез, който ви помага да се подготвите за сън.

Освен това светлините за събуждане често включват опции за звук. В съответствие с естествената тема, тези звуци обикновено включват чуруликане на птици, водопади или други околни шумове.

Как да изберем светлина за събуждане

Когато избират светлина за събуждане, купувачите може да искат да сравнят функциите и настройките, за да намерят правилното прилягане. Всяка лампа за събуждане изпълнява до голяма степен същата функция, но определени вариации и допълнителни функции могат да се харесат на конкретни потребители.

Ще разгледаме най-често срещаните вариации между моделите, включително функции за премахване, обща стойност, стил и интегриране на интелигентен дом.

Какво да имате предвид при закупуването на събуждаща се светлина

С толкова много опции на пазара, важно е да знаете как събуждащите се светлини се различават една от друга, за да намерите такава, която да отговаря на вашите индивидуални нужди.

За да ви помогнем да направите информирана покупка, ние ще подчертаем най-добрите функции, които ще искате да имате предвид при закупуване на светлина за събуждане.

Функции за събуждане

Индикаторите за събуждане често се различават по отношение на наличните функции и настройки. Докато някои светлини просто стават по-ярки, много светлини за събуждане симулират цветовете на изгрева.

За да придружават светлинната аларма, светлините за събуждане могат да включват традиционна слухова аларма с естествени звуци или FM радио.

Функции за ликвидиране

В допълнение към настройките за изгрев, някои светлини за събуждане включват симулация на залез. Чрез постепенно затъмняване и промяна на цветовете, тази функция помага на потребителите да отпаднат, преди да заспят. Функциите за ликвидиране могат също да включват успокояващи, естествени звуци или медитации.

Архивиране на батерията

Много лампи за събуждане се захранват от AC или USB. Някои ще включват резервна батерия, за да се гарантира, че лампата все още работи в случай на загуба на захранване. Това осигурява на потребителите допълнително спокойствие. Резервната батерия обикновено не е предназначена да бъде основният източник на захранване и трябва да се сменя редовно.

Стойност

Стойността е важно съображение за купувачите и повечето ще искат да сравнят цената на светлината за събуждане с функциите, които предлага. Някои купувачи може да оправдаят по-висока цена за светлина за събуждане, която включва допълнителни опции като интегриране на интелигентен дом или настройки за прекратяване. Други може да искат по-опростен дизайн, който не гарантира висока цена.

Интелигентни функции

Все по-често битовите предмети се отличават с интелигентна интеграция на дома и лампите за събуждане не правят изключение.

Въпреки че много светлини за събуждане са съвместими с Alexa и Google Home на Amazon, не е необичайно производителят да предоставя собствено приложение или първокласна услуга. Използвайки тези интелигентни устройства, светлините за събуждане често могат да бъдат програмирани и контролирани извън дома или чрез глас.

Стил

Всяка светлина за събуждане има своя собствена форма, цветове и стил. Въпреки че не всеки дизайн на светлината за събуждане може да отговори на вашия личен вкус или да се впише в декора на вашата спалня, има богат избор, който да се хареса на различни купувачи.

Заедно със събуждането и промяната на цветовете, някои светлини за събуждане позволяват многоцветно осветление. Това може да позволи на светлината да пасне плътно на цветовата палитра на помещението или да се хареса на тези, които искат персонализирана опция.

Дисплей 

Много светлини за събуждане включват цифров часовник. Други могат да показват допълнителна информация или да разполагат с функционален сензорен екран. Някои дисплеи могат също да имат нощен режим или да се изключат напълно, за да не нарушават съня.

Други функции

В допълнение към някои от най-често срещаните характеристики, светлините за събуждане могат да се доставят с истории за сън или ръководени медитации, които могат да бъдат използвани самостоятелно или заедно с други функции за отслабване. Специалните режими на светлина за четене и нощна светлина също са включени в някои модели.

Когато става въпрос за звуци за събуждане или затихване, някои светлини за събуждане се сдвояват с приложение и включват възможност за изтегляне на повече опции, когато станат достъпни.

Често задавани въпроси относно светлините за събуждане

Тъй като индикаторът за събуждане се различава от традиционния будилник, купувачите могат да имат допълнителни въпроси при пазаруване. Ще разгледаме някои от най-често задаваните въпроси, за да ви дадем по-добра представа какво да имате предвид, преди да направите покупка.

Как работят алармите за изгрев?

Алармите за изгрев ви събуждат със светлина, която постепенно се изсветлява, вместо да използвате силен шум като традиционната аларма.

Вашето зрение се стимулира от настройките на изгрева на светлината за събуждане. С някои светлини за събуждане естествените звуци или радиото могат да придружават промяната в светлината.

Полезни ли са светлините за събуждане?

Събуждащите се светлини могат да се считат за по-естествена алтернатива на традиционните аларми. Излагането на светлина е един от най-важните фактори за вашия циркаден ритъм, който диктува способността ви да заспите и да се събудите в редовно време.

Симулирайки изгрева с постепенно увеличаване на яркостта, този тип аларма ви събужда нежно.

Коя е най-добрата цветна светлина за събуждане?

За да се симулира яркостта на слънцето, повечето светлини за събуждане са жълти. Този енергизиращ цвят е този, който тялото ви е естествено склонно да свързва със сутринта.

Цветове като лилаво и червено често се използват за симулиране на залеза и може да са по-благоприятни за заспиване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector