Menu Close

Колко струват CPAP машините?

Ако сте били диагностицирани със сънна апнея, може да се наложи да закупите CPAP машина. Сънната апнея е нарушение, което засяга 2% – 9% от възрастните. Хората със сънна апнея имат проблеми с дишането през цялата нощ, тъй като дихателните им пътища се запушват. Често пациентите със сънна апнея не осъзнават, че имат разстройство, докато не преминат изследване на съня.

Сънната апнея пречи на способността на човек да получава дълбок възстановителен сън. В резултат на това хората със сънна апнея могат да получат следните симптоми:

Въпреки че има няколко възможности за лечение на сънна апнея, CPAP машината е най-честото лечение. CPAP означава непрекъснато положително налягане в дихателните пътища. CPAP машина седи до леглото на спалния човек. Машината изпомпва въздух през тръба в маска, която покрива носа или устата на спящия. Този въздух предпазва дихателните пътища на спящия от препятствия по време на сън.

Лекарите обикновено препоръчват на пациентите със сънна апнея да закупят машина CPAP и да я използват всяка вечер. Съществуват няколко различни типа CPAP машини и аксесоари. Цената на CPAP машина може да варира доста в зависимост от нейната марка и характеристики.

Колко струва една CPAP машина?

Цената на CPAP машината може да варира от 250 до 1000 или повече долара, като цените обикновено се повишават за машини с по-разширени функции. Повечето CPAP машини обаче попадат в диапазона от 500 до 800 долара. Машините BiPAP (Bilevel Positive Pressure Airway Pressure) са по-сложни и в резултат на това са склонни да струват повече. Повечето машини BiPAP струват от 1000 до 3000 долара, но някои могат да работят и до 6000 долара. Тези цени не включват аксесоари.

Разходите за вашата CPAP машина също ще варират в зависимост от това дали имате или не застраховка и ако имате, какъв тип покритие имате. Някои медицински застрахователни полици покриват по-голямата част от разходите на машината, докато други покриват само малка част. Този раздел се фокусира върху цената на дребно на предварителното застраховане на машини за CPAP.

Тип машина Диапазон на разходите
CPAP (непрекъснато положително налягане в дихателните пътища) $ 250 до $ 1000
BiPAP (Bilevel Положително налягане в дихателните пътища) $ 1000 до $ 6000
Автоматично CPAP или APAP (Автоматично положително налягане в дихателните пътища) $ 450 до $ 1800

Цената на CPAP машините варира доста в зависимост от характеристиките на машината. Най-простите CPAP машини често се наричат ​​„стандартни“ CPAP машини. Тези машини струват най-малко от всички CPAP машини. Те трябва да бъдат ръчно настроени на конкретно въздушно налягане. Стандартните машини CPAP изтласкват въздуха с една скорост, която не се променя през цялата нощ.

Допълнителните функции могат да увеличат цената на стандартните CPAP машини. Например, машина с отопляем овлажнител струва повече от машина без такава. Отопляем овлажнител позволява на траверсите да добавят малко топлина към въздуха, излизащ от тяхната CPAP машина. Тази топлина може да намали сухотата и да увеличи комфорта, така че спящият е по-малко вероятно да има сухота в устата или възпалено гърло след използване на CPAP.

Автоматичните машини за CPAP, наричани понякога автоматични машини с автоматично позитивно налягане в дихателните пътища (APAP), са склонни да струват повече от стандартните машини за CPAP. Тези машини често приличат на стандартните CPAP машини, но са по-технологично напреднали.

Автоматичните CPAP машини автоматично регулират скоростта, с която изтласкват въздуха в зависимост от нуждите на спалния в даден момент. В определени моменти от цикъла на съня спящите по-често изпитват препятствия и изискват повече въздух. В други точки от цикъла на съня спящите се събуждат по-лесно. Автоматичните CPAP машини са по-малко склонни да събудят спящ, тъй като те не издухват въздуха твърде силно за текущия етап на сън на спящия.

Машините Bilevel с положително налягане в дихателните пътища (BiPAP) са технологично най-модерните машини от трите типа, а също и най-скъпите. Машините BiPAP осигуряват две различни налягания на въздуха: едно за вдишване на спящия и едно за издишване на спящия. Много спящи се чувстват по-комфортно, изпитвайки по-ниско въздушно налягане, тъй като издишват и спят по-добре в резултат.

CPAP маски и аксесоари

Всички CPAP машини изискват аксесоари, които да се използват. Повечето търговци продават CPAP машини поотделно и продават аксесоарите поотделно. Някои търговци предлагат CPAP машинни комплекти или пакети, които се доставят както с основния CPAP модул, така и с необходимите аксесоари.

Някои CPAP машини имат вграден отоплителен овлажнител, докато други машини изискват овлажнителят да бъде закупен отделно като приставка. Машините CPAP обикновено се предлагат със собствен блок за захранване, който се включва в стандартни контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector