Menu Close

Как да почистите CPAP машина

Машините с непрекъснато положително налягане в дихателните пътища (CPAP) са стандартно лечение за сънна апнея, сериозно дихателно разстройство. Макар че са ефективен начин за лечение на сънна апнея, машините CPAP изискват чести грижи и почистване.

Като се има предвид, че маската, тръбите и други компоненти се вдишват и доставят въздух през цялата нощ, тяхната чистота може да представлява сериозна грижа за здравето. Ежедневното почистване премахва опасни микроби, мухъл, прах и отломки, за да гарантира, че лечението с CPAP ви кара да се чувствате по-добре, а не по-зле. Въпреки че ежедневното почистване може да изглежда поразително, това е относително бърз процес, който е лесно да се интегрира във вашия ежедневен график.

Как да почистите CPAP машина

Производителите и експертите са склонни да препоръчват ежедневно почистване на компонентите на вашата CPAP машина и потребителите трябва да се ангажират с ежеседмично почистване минимум. Има случаи на сериозно заболяване, което може да бъде проследено до нечисти CPAP машини, а потребителите на CPAP, които не почистват редовно машината си, също могат да страдат от задръствания, кашлица и други индикации, че дихателната им система страда.

Непочистването на вашата CPAP машина може също да съкрати нейния живот и в някои случаи може да анулира гаранцията на производителя. Чрез почистване на вашата CPAP машина – ежедневно или седмично, ако не можете да се ангажирате с ежедневно почистване – ще гарантирате, че това изключително важно медицинско оборудване остава в отлично състояние.

CPAP Почистващи консумативи

  • Мек сапун, за предпочитане без аромат и без овлажняващи съставки
  • Бял оцет (ако използвате резервоар за овлажнител)
  • Топла, качествена за пиене вода
  • Мивка, вана или кофа, достатъчно големи, за да държат вашия маркуч или тръба
  • Чиста, неабразивна кърпа

CPAP стъпки за почистване

Разглобяване:

  • Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector