Menu Close

Прекомерна сънливост и злополуки на работното място

Ако чувствате, че не спите достатъчно през нощта и сте прекалено уморени през деня, не сте сами. Възрастните трябва да спят между седем и девет часа ; CDC обаче съобщава, че 35% от американците получават по-малко от необходимите седем часа. Недостатъчният сън е една от основните причини за прекомерна сънливост през деня, която се смята, че засяга до 18% от населението на САЩ.

Този вид недоспиване и дневна умора могат да доведат до сериозни последици както в личен, така и в професионален план. Липсата на сън се отразява както на физическото, така и на психическото здраве. Хората, които спят лошо, са изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане, инсулт, сърдечни заболявания и затлъстяване. Те също са изложени на риск от развитие на тревожност и депресия.

На работното място прекомерната сънливост може значително да увеличи вероятността от злополука на работното място, което може да доведе до нараняване и дори смърт. Лишаването от сън също оказва значително влияние върху други аспекти на изпълнението на работата, включително производителност, управление на задачите и постигане на целите.

Каква е връзката между лишаването от сън и злополуките на работното място?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector