Menu Close

Безопасни ли са естествените помощни средства за сън?

Около една трета от възрастните американци спят по-малко от седем часа на нощ и много от тях използват лекарства и помощни средства за сън, за да се опитат да получат съня, от който се нуждаят.

През последните години все повече хора насочват вниманието си към естествените помощни средства за сън с около 20% от възрастните2 след като изпробвах естествено средство за сън през последната година.

Продадени без рецепта или онлайн, естествените помощни средства за сън не преминават през същия процес на тестване и преглед като лекарствата, отпускани по лекарско предписание, което кара много хора да се замислят дали естествените помощни средства за сън са безопасни и кои може да си заслужава да бъдат взети.

Като цяло липсват висококачествени изследвания за ефективността и безопасността на повечето естествени помощни средства за сън. В резултат на това и за съжаление на хората с проблеми със съня, много въпроси относно естествените средства за сън остават нерешени.

Получаването на подробности за видовете естествени помощни средства за сън, техните потенциални ползи и недостатъци и как те се регулират могат да ви помогнат да вземете информирани решения относно използването и закупуването на тези продукти.

Какво представляват естествените помощни средства за сън?

Няма официална дефиниция за естествени помощни средства за сън. Без насоки или консенсус за етикетиране на естествените помощни средства за сън, терминът може да се разбере най-добре чрез разбиване на двете му части:

  • Естествено: Няма правила или разпоредби, които да уреждат използването на термина естествен за тези продукти. В някои случаи естественото се отнася до вещество, получено от растения. В други случаи се използва за описване на вещества, които са създадени синтетично в лаборатория, но които се намират в организма (като мелатонин ), в храните (като триптофан) или в растенията.
  • Помощ за сън: Тези продукти са предназначени за облекчаване на проблеми със съня, които могат да варират от безсъние до безпокойство от съня до изоставане и други проблеми, засягащи вътрешния часовник на човек, известен като циркадния му ритъм. С повечето природни помощни средства за сън обаче няма достатъчно изследвания, за да се знае дали и как те влияят на съня при повечето хора.

Правителството регулира ли естествените помощни средства за сън?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *