Menu Close

Какво прави съня за лека нощ

Сънят е време мозъкът и тялото да се включат в жизненоважен растеж и възстановяване. Това е съществена част от здравословния начин на живот, но взискателните ни работни графици, семейни задължения и натоварен социален живот означават, че много хора недоспават.

Анкетата на NSF Sleep in America за 2018 г. установи, че макар да признаваме важността на съня, повечето възрастни поставят на първо място работата, фитнеса и другите задължения. Само една четвърт от възрастните американци получават препоръчаните седем до девет часа сън на вечер, а всеки шести се е обърнал към лекарства за сън или е бил диагностициран с нарушение на съня.

Какво е сънят за лека нощ?

Един добър нощен сън трябва да ви остави освежени, будни и готови да започнете деня. Ако случайно се събудите от дълбок сън, може да ви трябват няколко минути, за да се събудите правилно. Но като цяло хората със здравословен режим на сън лесно заспиват и изпитват минимални нощни събуждания.

Качественият сън не се отнася само до часовете, които прекарвате в леглото. Фрагментираният сън може също да наруши естествения ритъм на етапите на съня, което води до по-малко продуктивна почивка. Може да спите точно осем часа всяка вечер и пак да се чувствате гроги в резултат на лек или неспокоен сън.

Ако изпитвате някой от следните симптоми, може да не получите останалото, от което се нуждаете:

  • Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector