Menu Close

Това съдържание е създадено от Националната фондация за сън

НАЦИОНАЛНА ФОНДАЦИЯ ЗА СЪН – Публикацията на Националната фондация за сън, сън има значение ®, наскоро разговаря с комика Майк Бирбилия за неговото нарушение на съня и какво е да живееш в прозореца на Мейси за Седмицата на чистите чаршафи на Дауни.

сънят има значение ®: Вие сте добре известен с това, че говорите за опита си с рядко нарушение на съня (RBD). (Никога няма да забравя описанието ви за скок през прозореца на хотел в Уола-Уола, Вашингтон.) Можете ли да ни кажете малко за това? Как си сега?

В ранните си двадесет години бях млад комикс, който бързаше да се утвърди в бизнеса. Правих всеки концерт, всеки полет с червени очи и шофирах на всякакво разстояние, за да накарам кариерата си да работи. В апартамента си в Бруклин бях преживял поредица от плашещи епизоди на сомнамбула, но просто не мислех, че са сериозни. Стоях на леглото си и се опитвах да се бия с летящи чакали и бях паднал от рафта с книги в хола си, който в съня ми беше олимпийски подиум. И все пак мислех, че съм твърде зает, за да посетя лекар. При едно пътуване до щата Вашингтон, участвах в 5 колежа за 4 дни. Бях буден до късно, обсебен от кабелни новини за отразяване на войната и ядох пица в леглото си, докато бях в интернет, точно преди да заспя. Тази нощ едва не умрях, когато скочих през прозореца на хотела си насън. Тогава видях специалист по сън и бях диагностициран с REM разстройство на поведението. В по-голямата си част успях да контролирам тези епизоди с лекарства и поведенчески промени. Определено много повече уважавам важността на правилния сън.

Бързо напред от това преживяване на скачане през прозореца до реално живеене в прозореца на магазина на Macy за една седмица за предизвикателството на Clean Sheet на Downy. Как стигна там? Защо го направи?

Доколкото разбирам, хората от Дауни бяха запознати с работата ми. Бях изпълнил шоу, наречено „Sleepwalk With Me“ и бях написал едноименна книга. Мисля, че те видяха естествена връзка за предизвикателството на седмицата на чисти листа, но в същото време винаги бързат да отбележат, че чистите им чаршафи не лекуват големи нарушения на съня. Като се има предвид това, наличието на чисти чаршафи може да ви помогне да получите по-добър сън през нощта. Така че мога да се кача на борда с това. Първоначалната реакция на жена ми беше: „Не го правиш“, но в крайна сметка хората от Proctor and Gamble направиха всичко възможно, за да направят преживяването възможно най-безопасно.

Какво беше усещането да живееш една седмица в Macy’s и как си спал?

Сюрреалистично е добра дума. Изтощителната е друга. Леглото със сигурност беше удобно и чисто, но беше малко шумно, само с едно тънко стъкло ме отделяше от 34-а улица. Понякога чувах как хората минават до прозореца и говорят високо за това как всъщност не съм бил там. Това беше трудна част, защото не можех просто да избягам там и да докажа, че грешат. И аз исках.

Кои бяха някои от най-запомнящите ви се моменти?

Наистина ми беше приятно да общувам с нюйоркчани на улицата, както и със супер феновете на Дауни, които щяха да публикуват на сайта на събитието във Facebook. Веднъж разговарях с по-възрастни азиатски господа на улицата с дебел акцент и това се излъчваше в емисията на живо във Facebook. И някой на страницата на събитието във Facebook написа нещо като: „Хайде, Майк, този човек е толкова откровен стереотип. Очаквам повече от теб. ” Това беше истерично, защото това беше истински нюйоркчанин. Не сме хвърлили неговата част и сме му давали реплики. Друг запомнящ се момент дойде от жена на име Gadget Trish, която два пъти дойде до прозореца. При първото си посещение тя ме серенадира с песен на Майкъл Джексън, която беше приятна. Но при второто си посещение тя се върна с песента на Майкъл Джексън с текста, напълно преработен за събитието Downy. Беше наистина забавно, но наистина внимателно и подкрепящо.

Нещо по-специално, което бихте искали да споделите с нашите читатели – относно съня или нещо друго?

Промоцията на Седмицата на чисти листа беше много забавна. Една седмица в живота си спях, сякаш това ми беше работата. Много хора с проблеми със съня ме питат за съвет, но аз не съм експерт от какъвто и да е вид. Затова винаги им казвам да посетят лекар или да прочетат тази страхотна книга, наречена „Обещанието за сън“, написана от д-р Dement, който е един от бащите на лекарството за сън. Също така можете да заспите, четейки моята книга. Няма да се обидя.

„Sleepwalk With Me и други болезнено верни истории“ се предлага в Barnes & Noble, Amazon.com и навсякъде, където се продават изискани книги. Новият комедиен албум на Майк “Sleepwalk With Me Live” излиза тази пролет от Comedy Central Records. Новото шоу на Майк „Гаджето на моята приятелка“ започва на 18 март в театър „Бароу Стрийт“ в Ню Йорк. Повече информация можете да намерите на www.girlfriendsboyfriend.com. Научете повече за анкетата за спалня на Националната фондация за сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector