Menu Close

Това съдържание е създадено от Националната фондация за сън

След като изигра много различни роли в индустрията на SleepTech®, Ciaran McCourt вече е главен изпълнителен директор на базираната в Белгия Ectosense, стартираща в здравеопазването технология с нов инструмент за диагностика на съня. NSF настигна Ciaran, за да чуе повече за това как Ectosense пуска новия си продукт.

NSF: SleepTech се развива бързо. През последните няколко години наблюдаваме голям интерес към иновациите в диагностичното пространство. Къде се побира Ectosense?

Ciaran: Вярвам, че NightOwl® е пробивно устройство в тази продуктова категория. Никое друго устройство не може да се съчетае с нашата комбинация от удобство, ефикасност, цена и клинична точност. Нашият екип се фокусира върху оптимизирането на сензори и алгоритми, за да достави изключително точен тест за домашен сън, използвайки интелигентни мобилни технологии (напр. Bluetooth и анализи в облак) със силна привлекателност на дизайна, доставена рентабилно. Съчетаването на всичко това и валидирането му не е лесен или скъп въпрос, но резултатът, който екипът е постигнал, е наистина изключителен и променя парадигмата на тестовете за домашен сън. Както един клиент каза „това е игра за промяна“!

NSF: Ciaran, имал си интересна история със SleepTech. Как се събрахте с Ectosense?

Ciaran:  Имах късмета да участвам в няколко стартиращи фирми в областта на здравните технологии и медицинските устройства за сън. Имах и глобална роля в ResMed и скорошна роля в SleepMed, една от най-големите компании за диагностика на съня в САЩ. Тази комбинация от опит означаваше, че когато се случих с Ectosense, имаше голяма синергия. Винаги съм търсил нови начинания на стартиращи технологии за сън. В Ectosense намерих страхотен млад екип с превъзходен продукт и знаех, че мога да помогна за ускоряване на необходимите дискусии за партньорство незабавно. Веднага можех да видя огромен потенциал за пускане на това устройство на глобален пазар, предвид неговите иновативни качества. Моята роля е да управлявам екипа и стратегията, докато се разрастваме, създаваме ранни приходи от внедряване на устройства и услуги и изграждаме правилния бизнес модел чрез партньорства за по-дългосрочен растеж на бизнеса. Това е много вълнуваща възможност.

NSF: Как Ectosense планира да навлезе на диагностичния пазар в САЩ и Европа? Има ли една или няколко стратегии?

Ciaran: Ние се фокусираме върху три стълба. Тези стълбове ни помагат в нашата мисия да бъдем възприемани не само като компания за медицински изделия, но и като компания за услуги. Трите стълба са внедряване на продукти, услуги и възможности. Целта ни за европейско внедряване е към лекари от първичната медицинска помощ, клиники за сън, доставчици на стоматологични услуги, болници и застрахователи в Европа. В САЩ първоначално ще се стремим към партньорство и сме идентифицирали редица играчи, които желаят да работят с нас. Постигаме значителен напредък на европейските пазари с модел на услуга, като се има предвид нашата ефективност на разходите и удобството за пациента, в комбинация с високата клинична валидация. Що се отнася до възможностите, ние разработваме усъвършенствана алгоритмична обработка на (биомедицински) сигнали от необработени данни до практическа информация, включително PPG и други. Искаме да използваме този опит и да очакваме разработването на други устройства, за да разширим нашата гама

NSF: Какви предизвикателства и научени уроци сте изпитали, докато работите в процеса на получаване на сертификат и валидиране на медицински изделия?

Ciaran: Към момента сме осигурили нашата маркировка CE като медицинско изделие Клас 1 и Клас 2a (за нашия софтуер) в Европа и процесът е бил честен и ефективен. Сега работим по нашата заявка за 510 000 за САЩ и очакваме да получим одобрение Q4 2018 или Q1 2019. Ключът беше нашият екип, фокусиран върху нашата система за управление на качеството от самото начало и те документират отлично, осигурявайки безпроблемен процес на кандидатстване. Докато гледаме към нови пазари, ще се изправяме пред нови предизвикателства и ще разчитаме на помощта на някои от нашите ключови съветници, за да ги преодолеем.

NSF: Как Ectosense разпространява новината за новия си продукт?

Ciaran: Работим чрез нашата партньорска мрежа. В САЩ изграждаме интерес чрез съоръжения за диагностично тестване, както и академичната и клиничната общност. Също така току-що публикувахме първото си клинично проучване, което очакваме скоро да видим в Journal of Clinical Sleep Medicine. Предвид новостта на нашето устройство получихме доста голямо естествено любопитство и медийно внимание и получихме известно телевизионно отразяване в Белгия и Франция.

NSF: Как видяхте света на SleepTech да се променя през последните няколко години?

Ciaran: Ясно е, че сме в началото на персонализираното цифрово здраве и личните технологии като смартфоните ще играят важна роля, докато вървим напред. Може би сме първото медицинско устройство за диагностика на съня, което е възприело това, но със сигурност няма да бъдем последното! През последните няколко години видяхме все по-голям брой статии за съня в националните медии, както и експлозия на устройства за сън и приложения. Дигиталното здраве придобива все по-голямо признание. Докато осъзнаването за съня и връзката му с цялостното здраве нараства бързо, предизвикателствата все още остават. Например, информираността за обструктивната сънна апнея все още е сравнително ниска сред популацията пациенти.

NSF: Защо участвате в групата SleepTech на NSF?

Ciaran: Аз съм част от програмата SleepTech, защото се интересувам от кръстосването между потребителските и медицинските устройства за сън. Като компания за носими медицински изделия, Ectosense трябва да е наясно с развитието на технологията на съня, тъй като тя продължава да се развива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector