Menu Close

Това съдържание е създадено от Националната фондация за сън

Осем, член на SleepTech® от Националната фондация за сън, се фокусира върху това да помогне на хората да спят по-добре чрез данни и свързани домашни продукти. Прочетете за интервюто на NSF със съоснователя и главен изпълнителен директор на компанията, за да научите повече за това защо той започна Осем, философията на компанията и какво следва. 

 

Разкажете ни повече за начина, по който Осем започна и за какво се занимавате вие?

Всичко започна, защото имам синдром на неспокойни крака. Спях на парче пяна, което не можеше да ми предостави данни за това, което се случваше със съня ми. Помислихме си как можем да внесем технология в услуга на всеки по света, който спи на легло?

 

През последните няколко месеца вие имахте много вълнуващи съобщения. Можете ли да ни кажете малко повече за това развитие? 

Сега събираме по-голямо количество данни. Нашата мисия е да помогнем на всички по света да спят по-добре чрез силата на данните и технологиите. За тази цел започнахме да работим с куп големи университети в САЩ, за да провеждаме проучвания за валидиране и доказване на точността на нашите данни. Също така отваряме възможности за лекари и преподаватели да имат достъп до количество данни за съня, които никога не са виждали досега, за да могат да открият нови корелации за съня. Крайната цел е наистина да подобри съня чрез прозрения за данни и да помогне на институциите да получат повече информация за съня.

 

Вашата компания се намира в „Градът, който никога не спи“, Ню Йорк. Този прякор илюстрира негативните съобщения за съня, които често изобразяват липсата на сън като почетен знак. Как разпространявате посланието за важността и ползите от съня? 

През последните няколко години хората все повече осъзнават значението на съня. Има много положително образование. Когато нашата компания помага за това, е, че хората трябва да следят качеството и количеството на съня си, за да разберат наистина как това влияе на техните настроения, производителност и нива на енергия. Независимо дали спите 4 часа или 8 часа, първата стъпка е осъзнаването на количеството сън, което получавате, и какви навици или съчетания могат да бъдат свързани с това. Нашите продукти помагат на хората да постигнат това разбиране и в крайна сметка оптимизират съня си.

 

Защо решихте да се присъедините към общността SleepTech на NSF?

Както казах преди, ние сме нетърпеливи да работим с институции, професори и изследователи. Нашата визия е да подхранваме човешкия потенциал чрез оптимален сън. Ние вярваме, че матракът трябва да се превърне в устройство, което помага на хората да спят по-добре. Всяка организация, която разбира стойността на съня по начина, по който го правим, е вдъхновение за нас и затова се присъединихме към общността SleepTech. 

 

Как се разви индустрията на сънните технологии, откакто се включихте? 

Леглото в кутия беше голямо разстройство преди няколко години. Сега има нова вълна от промени, тъй като матраците трябва да се превърнат в модерна технология за сън. Матраците не се развиват много дълго време. Ние сме свързано общество със смартфони и самоуправляващи се коли. Няма смисъл нашите матраци, където прекарваме толкова много от живота си, също да не се развиват. 

 

Какво според вас е следващото за индустрията? 

Мисля, че всички матраци ще бъдат умни след няколко години. Ще избягаме само от основен блок пяна и матраците ще бъдат изключително удобни устройства, създадени за максимално качество на съня. Технологията на съня ще промени, като помага на хората да следят съня и здравето им и като предоставя технология, която може да предприеме действия за подобряване на съня на хората.

 

Какво следва за Осем?  

Работим по няколко нови продукта, които ще бъдат разрушителни за индустрията и мисля, че ще бъдат приети много добре, защото те ще решат куп проблеми със съня, от които страдат хората.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector